2015. június 27., szombat

Egy tábornok hazafi felhívása Maradék-Ukrajna katonáihoz!

A Bal-Rad június 22-én egy rövid cikkecskében említette meg, hogy Alekszandr Kolomiec vezérőrnagy, Nyalókakirály hadügyminiszterének főtanácsadója átállt a donbasszi Népköztársaságok oldalára.
Ugyanazon a napon Kolomiec vezérőrnagy videofelhívással is fordult Maradék-Ukrajna fegyveres erőinek tagjaihoz.
Alább a a videofelhívás, és a lényeges szövegrész magyar nyelvű fordítása!

Alekszandr Kolomiec video felhivàsa a kijevi junta megdöntèsère
Beszèdemet egy megemlèkezèssel szeretnèm kezdeni. Ma, junius 22-èn 74 ève, hogy a nàci Nèmetorszàg alattomos modon megtàmadta a Szovjetuniot ès elkezdödött a Nagy Honvèdö Hàboru, amely többmillio emberèletet követelt ès a tulèlöket èletre szoloan traumatizàlta. Szovjetunio összes nèpe, beleèrtve az ukrànokat is, egy emberkènt szàllt sikra hazàja vèdelmèèrt.
A Banderista-törtènèszek elferditik a tènyeket; 4,5 millio ukràn harcolt a frontokon (csupàn 100 ezer nacionalista a nèmetek oldalàn, ezek kèsöbb a felelössègrevonàs elöl az USA-ba ès Kanadàba menekültek.) 500 ezer ukràn partizànkènt harcolt, 100 ezer pedig a vàrosokban fejtett ki ellenàllàst. Bàtor ès kitarto küzdelemmel a szovjet nèp megnyerte a hàborut, a nàcikat sajàt fèszkükben, Berlinben gyözte le.
Apàink ès nagyapàink hösiessègènek köszönhetöen èvtizedekig bèkèben èltünk ès èlhetnèk mèg most is, ha nem lett volna a nyugat àltal szervezett vères puccs, amely a törvènyesen megvàlasztott kormànyt megbuktatta ès a fasiszta juntàt juttatta hatalomra. (Mult èv vège felè olvastam a Ron Paul Institute egyik cikkèben. Az USA kongresszusában az egyik kèpviselö örömmel ujsàgolta az ukrajnai vàlasztàsok utàn: “minden jol ment, emberünk, Yats lett a miniszterelnök” (KWK)).
A kijevi junta elsö intèzkedèsei közè tartozott az ukràn nyelv, mint egyetlen hivatalos nyelv hasznàlatàrol szolo rendelet.
Ezèrt kelt fel Donbassz nèpe 2014 tavaszàn. Az orosz nyelv, mint hivatalos nyelv megtartàsa mellett nagyobb autonomiàt is követeltek. A kijevi bünözök vàlaszkènt katonai egysègekkel ès fegyveres extremista bandàkkal tàmadtak rà a donbasszi bèkès tüntetökre – bànyàszokra ès munkàsokra.
A vèrontàs àprilis 12-èn kezdödött Szlavjanszkban. Lassan màr a màsodik ève lesz, hogy vàrosokat ès falvakat rombolnak le,
civileket, köztük nöket ès gyermekeket gyilkolnak halomra. Egèsz Ukrajna hangos a gyàszolo anyàk jajgatàsàtol, amely a koporsok szünni nem akaro àradatàt kisèri.
Èn, mint az ukràn haderök tàbornoka, aki egèsz èletèt a haza vèdelmènek szenteltem, (ami azt jelenti, hogy fegyveres harc a kül-
földi tàmadok ellen) ezt nem ignoràlhatom ès ezennel a hadsereg civilek elleni bevetèsèt hàborus bünnek nyilvànitom.
Ukrajna alkotmànya vilàgosan kimondja, hogy a hadsereg bevetèse a nèp ellen tilos. Rajtam kivül vannak mèg olyan tisztek, akik a fasiszta junta parancsait nem akarjàk vègrehajtani, akik nem akarjàk sajàt nèpüket ölni. Most ezek a tisztek fegyvert fognak, hogy csalàdjukat ès otthonukat megvèdjèk. A mostani kormàny csak ölni akar ès a hàboru rèvèn meggazdagodni.
Most az egèsz vilàg nèpeihez szeretnèk fordulni ès arra kèrni öket, hogy làssàk, vegyèk èszre az emberi jogok àllando megsèrtèsèt, az etnikai tisztogatàsokat, bèkès nök ès gyermekek gyilkolàsàt.
Az ukrajnai haderök tisztjeinek ès katonàinak azt üzenem, hogy ne legyenek bünözök ès latorok. – Ne jàrjatok ugyanazon az uton, mint azok, akiket 1945-ben Nürnbergben elitèltek. Mindnyàjan jol tudjàtok, hogy ilyen bünökre soha nincs bocsànat.
Felhivlak titeket, hogy az amerikai bèrenc juntàt, amely orszàgunkban a hatalmat magàhoz ragadta, dötsètek meg ès az esztelen vèrontàsnak vessetek vèget. A Nagy Honvèdö Hàboru vèget èrt ès ennek a hàborunak is egyszer vège lesz. Tehàt bajtàrsaim, katonàk, ne mocskoljàtok be kezeiteket honfitàrsaitok vèrèvel! Ezekre a kezekre mèg szüksègetek lesz az ujjàèpitèsnèl.
(K-W. K.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése