2015. június 26., péntek

Donbassz

Donbassz tegnapi legjelentősebb harci eseménye a Sirokino és Mariupol között lévő Szopinonál lezajlott tankcsata volt. Az EBESZ-jelentése szerint 15 vagy 16 latortank teljesen megsemmisült, és Krasznoarmejszk kórházában több mint 50 súlyos állapotba került latoregyedet próbálnak összefércelni és valahogyan túléletni.
Szahankát tegnap három alkalommal érte súlyos latortüzérségi támadás. Az első attak alkalmával három helybéli civil meghalt. Az EBESZ jelentésében külön kitért arra a tényre, hogy a martalócok 122 és 152 milliméteres kaliberű tüzérségi eszközökkel ágyúzták a novoazovszki-járásban lévő falut.
A Dokucsajevszkhez közeli Berjozovojéban tegnap kora délután tört ki csata, ami késő estig elhúzódott. Az ütközetről részletes információink nincsenek, csak azt tudni, hogy a közeli Jásznoje falut több tüzérségi belövés is pusztította.
A Gorlovkától nyugati irányban fekvő Krasznyij Partizan falut-Gorlovkával egyetemben-“természetesen”-tegnap egész nap ágyúzta a latortüzérség.
Nem járt jobban Szpartak sem. A települést Avgyejevkából ostromolták a martalócok.
Peszki romjai között a helyi “különháború” dúl. Zömmel aknavetőkkel.
Donyeck peremkerületei és a repülőtér is a latortüzérség állandó ostroma alatt áll.
Alekszandr Zaharcsenko ma reggeli helyzetértékelése szerint tegnap reggel óta több kísérletet is tett a valcmanista latorhorda Trudovszka irányából Marjinyka kézrekerítésére.
A rendhagyó tájékoztatón elhangzott, hogy az utóbbi két napban a Marjinykáért való erőlködésben mintegy 300 latoregyed hullott el. “Hogy a mára virradó éjszaka mennyivel szaporodott a … számuk?-jelenleg még nincsenek adataink”-mondta ma reggel a DNR elnöke Donyeckben.
A “Пятнашка” (Pjátnyáská) nemzetközi brigád munkálkodik Marjinykában.
Zolotoje-Toskovka latortüzérsége tegnap kora délután óta folyamatosan ágyúzza a Bahmutka-szakasz közeli falvait.


https://balrad.wordpress.com/2015/06/26/donbassz-26/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése