Több mint egymillió migráns érkezett Németországba az elmúlt egy év során, és ugyanebben az időszakban közel 140 ezer német hagyta el az országot véglegesen. A migránsok érkezésével egyre több német állampolgár próbál más országokban új életet kezdeni.
A Die Welt információi szerint az utóbbi tíz év folyamán több mint 1,5 millió német hagyta el Németországot, és az elvándorlás növekvő tendenciát mutatott a migrációs válság fokozódása idején. Ez alátámaszthatja, hogy a német lakosság besokallt a kancellár migránsbarát politikája, és a formálódó médiacenzúra miatt.
A lap ráadásul azt írta, főként a magasan képzett szakemberek költöznek el Németországból. Az országba érkező migránsok azonban többnyire semmilyen képesítéssel nem rendelkeznek; a rendőrségi adatok szerint tekintélyes hányaduk analfabéta, írni-olvasni még a saját anyanyelvén sem tud.
Frank-Jürgen Weise, a német migrációs hivatal vezetője szerint év vége előtt további 300000 migráns érkezhet. A hatóságok integrációs törekvései azonban továbbra is sikertelenek, emiatt a kormány utóbb inkább annak jogi kereteit próbálja megteremteni, hogy a menedékjogot meg nem szerző közel-keleti migránsokat minél hamarabb deportálni tudják.


http://www.hidfo.ru/2016/10/a-migransok-miatt-menekulnek-a-nemetek-nemetorszagbol/