Megismételte korábbi fenyegetéseit Recep Tayyip Erdogan török államfő, miszerint megnyitja az országhatárt a migránsok számára, ha az Európai Unió „tovább folytatja török-ellenes politikáját”.
Az európai törvényhozók csütörtökön megszavazták Törökország EU-csatlakozásának befagyasztását, amely addig van érvényben, míg a török kormány nem mutat hajlandóságot arra, hogy visszavonja a júliusi, bukott puccskísérlet eredményeként kezdett hatósági intézkedéseket.
Erdogan egyenesen azt mondta; Törökország jelenleg hárommillió menekültet szállásol el, és abban az esetben, ha az Európai Unió 50 ezer ember miatt akar alkudozni a török kormánnyal, megnyitják a határokat és mind a hárommillió migránst ráengedik Európára.

http://www.hidfo.ru/2016/11/migransokkal-zsarolja-europat-a-torok-allamfo/Angela Merkel a migránsok önkéntes kivonulását várja

Százezer migráns hazatérésére számít a német kancellár még az év vége előtt; Angela Merkel szerint ennek fele önként távozhat Németországból.
Merkel egy pénteken, Neumünsterben tartott konferencián felszólalva arról beszélt, hogy a migránsok harmada kötelező jelleggel el kell hagyja Németországot, mintegy 60 ezer fő pedig önkéntes visszahonosítási program keretein belül távozik az országból.
A Salzburger Nachrichten német lap szerint a kancellár egyértelműen kifejtette, hogy a kényszer alapon történő deportálás fokozza a migránsok önkéntes távozásra való hajlandóságát – eközben az önkéntes távozás esetén számos kedvezményt helyeznek kilátásba a migránsok számára.
Merkel elmondta, hogy abban az esetben, ha a kormány nem hajlandó kényszerintézkedéssel hazatérésre bírni az illegális bevándorlókat, az országban tartózkodó menekültek egyike sem fog önkéntesen távozni.

http://www.hidfo.ru/2016/11/angela-merkel-a-migransok-onkentes-kivonulasat-varja-2/