Lengyelország veszélybe sodorta a térség országait azzal, hogy elfogadta az Európai Unió kvótarendszerét. Az országba érkező “menekültek” többsége életerős, fiatal férfi, akik valamilyen okból hátrahagyták családjaikat.
Pawel Kukiz, egy újonnan alapított lengyel párt elnökjelöltje rámutatott arra a tényre, amit a térség más országainak politikusai is megállapítottak; elmondása szerint a Lengyelországba érkező bevándorlók többsége életerős parasztember, valamennyien hadköteles korúak, egészségesek, és hátrahagyták családjaikat egy háború sújtotta övezetben. A pártvezető hétfőn a TVN24 csatornának nyilatkozva kijelentette, hogy az Európai Unió bevándorlás-politikája összeomlott, és “ha így folytatódik, a tenger még több gyermek testét fogja partra sodorni”. A politikus szerint akik most Európába érkeznek, azok nem kalandorként kellene új otthont keressenek családjaiknak, akik eközben a háborús övezetben, terroristáknak kiszolgáltatva várakoznak, hanem mindent meg kellene tegyenek azért, hogy szeretteiket megvédjék; a saját hazájukban, fegyverrel kellene harcoljanak a terrorista csoportok ellen.
“Ehelyett mindent hátrahagynak, és Európában mosolyogva ugrálnak ki a hajókból.”
A politikus hangsúlyozta; nem csak egy bevándorlás elleni kampány eszköze, hogy a sajtóban Európába özönlő fiatal férfiakról lehet képeket látni – a térségi országok lakói mindenhol ezzel szembesülnek. A bevándorlók többsége fiatal, életerős férfi, akik a nőket, gyerekeket hátrahagyva jöttek Európába.
“Milyen férfi az, aki hátrahagyja feleségét és gyermekeit, és elmenekül a háború elől?”
A politikus szerint, amennyiben a migránsok célja tényleg szeretteik kimenekítése lenne, Törökországba vagy más térségi országba költöznének, és ott próbálnának boldogulni, családjaikkal együtt.
A pártvezető szerint Lengyelország azzal, hogy elfogadta a kvótarendszert, csak még több tragédiát idéz elő. “A családok nem Európában szakadnak szét, hanem még a Közel-Keleten. Az életerősek utat törnek, a nőket, gyerekeket hátrahagyják. Lengyelország döntése miatt a tenger még több holttestet fog partra sodorni.”


http://hidfo.ru/2015/09/lengyel-politikus-a-menekultek-tobbsege-eleteros-hadkoteles-koru-ferfi/