dessert_cherry

“Megroppan Porosenko magyar Bonbonettije”

Pénteken, szeptember 26-án találkozott egy olvasónk a ceglédi “Lildl”-ben, az ukrán elnök magyarországi gyárának termékeivel, – de ömlesztve.
“Leértékelt ‘Roshen marcipán Bon-bon’ 10 dkg 199 Ft.” – Csakhogy olvasónk szerint, nem kellettek senkinek.
Kissé utána néztünk hát, hogy mi újság Petro Porosenko tulajdonában lévő Roshen cégnek magyarországi érdekeltségeinél; a Bonbonettinél. Találtunk is egy érdekes írást, – mely szinte egy időben született olvasónk észrevételével, – vagyis péntek délután:
“Megroppan Porosenko magyar Bonbonettije” – írta a NOL.hu. – …”Nehéz helyzetbe került az ukrán elnök, Petro Porosenkó cégének érdekeltségébe tartozó Bonbonetti nagykanizsai üzeme. Úgy tudjuk, az édesipari társaság dunántúli részlegénél csoportos létszámleépítést jelentettek be. Ennek keretében több mint 60 embert küldenének el a vállalattól. – Mindez azt is jelentené, hogy a társaság gyártóegységében december végén meg is szüntetnék a termelést: a lépés az összes munkavállalót érinti…”
Persze a Nol írása igyekszik, csiszatolni, tisztogatni Porosenko vállalatainak egyre kétségbeejtőbb helyzetét, szerte Európában, s mind Magyarországon és Ukrajnában, – de ez már egyre nehezebben megy.
Hiába próbálják összevonni a még megmaradt üzemekben a gyártási műveleteket, – az ukrán elnök a jelek szerint egyre többet visz el a nyereségből, miközben a költségek kifizetésére már nem jut.
A háború egyre több és több anyagi forrását emészti fel. – S egyenes úton halad afelé, hogy az egyik leggazdagabb oligarchából, a templom egerévé váljon.
poroshenko
És mindenki rosszul jár Magyarországon is, aki Porosenko szekeréhez köti a sorsát.
Források: roshen.com, – nol.hu – RT