Nem célravezető megpróbálni az ultimátumok nyelvén beszélni Moszkvával – ezzel válaszolt az orosz külügyminisztérium az amerikai külügyminiszter Szíriával kapcsolatos megjegyzéseire.
Nem célravezető ultimátumokkal Oroszországba utazni” – mondta Maria Zaharova, a külügyminisztérium szóvivője Rex Tillerson amerikai külügy miniszter Szíriával kapcsolatban tett megjegyzéseire vonatkozóan.
Zaharova szerdán azt mondta, „úgy tűnik, mostanra mindenki megértette, hogy teljesen haszontalan ide ultimátumokkal jönni. Ez a megközelítés egyszerűen kontraproduktív.”
Kedden Tillerson első hivatalos látogatására érkezett Moszkvába. Az amerikai külügyminiszter szerint Oroszországnak választania kell, hogy együttműködik az amerikai kormánnyal a szíriai konfliktus megoldásában, vagy az Egyesült Államokkal konfrontálódás árán is kitart a szíriai kormány támogatása mellett.
Csütörtök éjjel az amerikai hadsereg Tomahawk cirkálórakétákat indított és lebombázott egy katonai létesítményt, amit a szíriai hadsereg a terrorszervezetek elleni légicsapások kiindulópontjaként használ.
Szíria kínai nagykövete, Imad Musztafa másnap a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, a Sha’irat repülőtér lebombázásával az USA egyértelművé tette a terroristák számára, hogy ha amerikai légicsapást akarnak kiprovokálni a kormányerők ellen, csak meg kell ismételniük a vegyi fegyveres támadást.

http://www.hidfo.ru/2017/04/ultimatumokkal-nincs-ertelme-moszkvaba-utazni/