A New York Times egykori alkalmazottja elismerte, hogy az USA befolyásolta más országokban a választások kimenetelét, és médiamanipulációval gondoskodott arról, hogy Amerika-barát jelöltek jussanak hatalomra.
A New York Times egykori tudósítója, Stephen Kinzer kifogásolta, hogy a kongresszus tagjai démonizálni próbálják Oroszországot az amerikai elnökválasztásba állítólagos beavatkozása miatt. Az újságíró szerint az elnökválasztás után fokozódó oroszellenes kirohanások csak akkor lennének elfogadhatóak, ha az amerikai kormány egyébként nem csinálná ugyanazt, mint amivel most az oroszokat vádolják. Csakhogy, az USA pontosan ugyanazt teszi már egy évszázada, amivel most Oroszországot vádolják: beavatkozik más országok belügyeibe, és manipulálja a választások kimenetelét idegen országokban.
Kinzer szerint az Egyesült Államoknak eddig is volt egy olyan szokása, hogy beavatkozott más országok belügyeibe, és különböző módszerekkel gondoskodott arról, hogy a számára kedvező jelölt nyerjen egy-egy választást.
„Az utóbbi több mint egy évszázad során az amerikai vezetők a legkülönbözőbb eszközöket vetették be annak érdekében, hogy befolyást gyakoroljanak a választókra más országokban. Jelölteket választottunk, tanácsokkal láttuk el őket, finanszíroztuk pártjaik működését, megterveztük a kampányaikat, megvesztegettünk sajtóorgánumokat, hogy támogassák őket, és megfélemlítettük, vagy lejárattuk riválisaikat.” – írja a New York Times volt újságírója.
Kinzer kifejti, hogy az USA először Kubában formálta a választások kimenetelét: „Elnökválasztást rendeztünk, indítottunk egy Amerika-párti jelöltet, és megtiltottuk másoknak, hogy ellene induljanak. Két évvel később, miután az USA annektálta Hawaii-t, létrehoztunk egy választási rendszert, ami a hawaii-ak többségének megvonta a választójogát, bebiztosítva ezáltal, hogy kizárólag Amerika-párti jelölteket válasszanak meg.”
Korábban egy orosz geopolitikai szakértő, Andrej Koribko tanulmányában részletesen kifejtette, hogy az USA az elmúlt száz évben több mint 70 alkalommal mozdított el külföldi kormányokat egy hibrid háborús stratégia segítségével, amit később Szíriában tökéletesített, legutóbbi megnyilvánulását pedig Ukrajnában láthattuk, az úgynevezett “EuroMaidan” során.

http://www.hidfo.ru/2017/01/amerikai-ujsagiro-befolyasoltuk-a-valasztasok-kimenetelet-mas-orszagokban/