A német baloldal Angela Merkel bevándorláspolitikáját és az USA olajháborúit tette felelőssé a Berlinben történt terrortámadásért, melynek során 12 ember életét veszítette.
Sahra Wagenknecht, a Die Linke párt politikusa Angela Merkel bevándorláspolitikáját okolja a terrortámadásokért; elmondása szerint a kancellár felelőssé tehető a terrortámadások sorozatáért, mert nyitva tartja az ország határait, és az ellenőrizetlen bevándorlást a rendfenntartás leépülése is súlyosbítja.
Wagenknecht a Stern magazinnak adott interjú során azt mondta, Angela Merkel felelőssé tehető a gyilkosságokért, mert „a nyitott határok, az irányítatlan bevándorlás problémájával összeadódik a rendőrség forráshiánya, a rendfenntartás se elég pénzzel, se elég emberrel nem rendelkezik ahhoz, hogy kezelje ezt a fokú kockázatot, amit az ellenőrizetlen bevándorlás jelent.”
Wagenknecht szerint a kancellár külpolitikája szintén hozzájárult Európában a terrorfenyegetettség megnövekedéséhez. „Az Iszlám Állam annak köszönheti létezését és megerősödését, hogy az USA és szövetségesei olajháborúkat folytatnak a Közel-Keleten, amit Angela Merkel is támogat” – mondta.
A baloldali politikus szerint nem szabad többé támogatni az USA intervencionalista politikáját, emellett azonnal le kell állítani a tömeges bevándorlást, mert az idegen kultúrájú emberek tömegeinek beengedésével Angela Merkel közvetlen előidézi a szélsőjobboldal megerősödését.

http://www.hidfo.ru/2017/01/nemet-baloldal-osszefugges-van-a-bevandorlas-es-a-terrorizmus-kozt/