emlék
Már-már a “régi szép időkre” emlékeztető volt a mára virradó éjszaka Donbasszban!
Szinte tökéletes csend és nyugalom honolt a tájon. Mindössze Gvardejka felől lehetett hallani néhány pukkanást, és a gorlovkaiak úgy hallották, hogy a közeli Kodema vidékén mintha kézifegyverekkel valakik lövöldöztek volna.
lövész
Elcsendesült tegnap délután négy óra körülre Sztanyica Luganszka vidéke is. A Bjelaja Kamenyka melletti hétközepi ütközethez hasonló lefolyású és végkimenetelű összecsapás “eredménye” jónéhány gödröt halommá változtat a kijevi junta dnyepropetrovszki vagy zaporozzsjei “lerakójában”! Már amennyiben a martalóchad hajlandó lesz a latortetemek begyűjtésére.
Érdekessége a két ütközetnek, hogy akárcsak Bjelaja Kamenykánál, úgy Sztanyica Luganszkánál is a jobbszektoros pribékhorda egységeit vadászták le a népköztársaságiak. (Ezért még Valcman hálás is lehetne nekik akár!)
Jaros hordavezér és Turcsinov sakál orosz hadsereget vonyít-mint a katasztrófa okát. “Ez profi munka volt, az orosz hadseregre jellemző taktikával és módszerekkel”-hörögte Turcsinov, Jaros pedig ismét Moszkva elleni hadjárattal állna bosszút kedves fasisztái terítékre kerülése miatt.
Most egy darabig ismét csend és nyugalom prognosztizálható Donbassz felszabadított részein. Erre tett fagadalmat Nyalókakirály megbízottja Minszkben. Volt már ilyenre példa. Aztán…-meggondolták magukat.
A legfrissebb statisztikák szerint mintegy 7500 donbasszi civil halt meg a függetlenségükért indított háború kitörése óta.
A Moszkva melletti Noginszkban pedig nagy a sürgés-forgás-mozgolódás. Több száz kamionnyi áru vár a berakodásra (ami folyamatosan zajlik) hogy Oroszország Anyácska humanitárius segélyeként megérkezzen Donbasszba.



https://balrad.wordpress.com/2015/08/30/donbassz-68/