2016. január 11., hétfő

Szíria

Aleppo tartományban Az-Zahra, Nublo településeken és Aleppo Ar-Rashidin, Al Lermon, Beni Zeid és Karm al-Dzhezmati kerületeiben a kurd “Tigrisek” mílica nagyszabású akciója zajlik tegnap délelőtt óta. Természetesen a kormánycsapatokkal karöltve.
Hama tartomány Mardi településénél az orosz légierő csapott le egy banditák által működtetett javítóbázisra, ahol tankokat meg égyéb ilyen kellékeket javítottak a terroristák.
Latakia tartományban a komplex-összehangolt légi-földi offenzíva eredményeként a kormányerők megszerezték Ruveyset Al-Kamo falut és a környező hegyeket, valamint Al-Mughir, Hosh al-Mughir, Ruveyset bin Jazz, és Kadin településeket.
Kelet-Gutában viszont nehezen halad a tisztogatás. A városi harc körülményei kedveznek az épületekben-alagutakban megbúvó terrorbandák pribékjeinek. A sokszor helységről-helységre zajló harc már-már Sztálingrádra emlékeztet.
Lassan kezd komoly hullámokat vetni a “BBC-botrány” Madayya város kapcsán. Mint ismert, a fősodratú világmédiákban a BBC tudósítása levél, fű, és macskaevő városlakókról szól, akik éhségükben megesznek már bármit. A BBC csak egyetlen dolgot felejtett el közölni.
“Tudósítói” a terrorbandák által megszállt, és a kormánycsapatok által körülzárt városba a szír kormány segélyszállítmányával jutottak be. Ahol a városlakók éppen a települést megszállva tartó martalócbandák-az “Ahrar al-Sham” a “Dzshabhat al-Nusra” és az úgynevezett Szabad Szíriai Hadsereg-ellen tüntettek. Követelve, hogy adják át Madayyát a szír kormányerőknek.
Ezzel szemben az “tárgyilagosságáról és őszinteségéről” elhíresült BBC úgy adta elő a dolgokat, hogy az ő “hiteles” helyszíni beszámolói után küldött élelmiszert a damaszkuszi kormány Madayya kiéhezett lakóinak.
Idlib tartomány nyugati részén a Kfrayya – Rami közötti úton tegnap este levadászták valakik az “Ahrar al-Sham” nevű banditahorda vezérét. “Abu Ablin” zsiványvezért eléggé megviselte az út szélén fölrobbantott pokolgép, ami éppen akkor lépett működésbe, amikor a főbandita odaért autójával. Ki is adta a páráját ott helyben. A tudósítás szerint sérülései az élettel összeegyeztethetelenek voltak. Több is.
abua
A szír-libanoni határtérségben hullott hó és a kemény mínuszok elvették a dzsihadista kutyák kedvét a hartól. Nem voltak ugyanis hozzászokva eddig, hogy a kemény téli időszakot háborúskodással töltsék el. Az orosz fellépésig háborítatlanul rémisztgethették a terrorjuk alatt tartott terület lakosságát, és a városok melegében teleltek ki.
De az orosz légierő fölbukkanása, és a szír kormányerők offenzívája véget vetett a számukra idilli állapotoknak, és a zord hegyek közé voltak kénytelenek menekülni. Ott meg hiányzik a megszokott kényelem, és vad hideg szelek fújnak.
Nem is fűlik a foguk a sátánfattyaknak ez a fajta megpróbáltatás. Százával húzódnak át Libanonba, ahol viszont menekülteknek álcázzák magukat, és igyekeznek Európába. Bundesmutti meghívottjaiként. Sorra hagyják el a pozícióikat, felszereléseiket, és adják át harc nélkül a kormányhadseregnek a területeket. Jónéhány dzsihadista martalóc már a hidegtől megmerevedve esett fogságba.
http://www.balrad.com/2016/01/11/sziria-33/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése