A rejtett párttámogatások ellehetetlenítéséről szóló határozati javaslatot terjesztett az Országgyűlés elé a kormánypárt három képviselője, akik az előterjesztéssel azt kívánják elérni, hogy jogilag lehetővé váljon a Demokratikus Koalíció állami támogatásának felfüggesztése. A párt szóvivője szerint “A bújtatott pártfinanszírozás megelőzéséről és az Európai Unió intézményei iránti bizalom megóvásáról” nevű előterjesztés kifejezésre juttatná, hogy az ellenőrzési jogosultságok gazdasági társaságokra átruházása elfogadhatatlan. A Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő Altus Zrt. esetében pont ez történt; Brüsszel egy általa favorizált párt vezetőjének kezében lévő vállalkozást bízott meg az uniós források felhasználásának ellenőrzésével.
Mivel a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő Altus Zrt. értelemszerűen a párt tulajdonosának hoz profitot, az Európai Bizottság közvetett módon a Demokratikus Koalíciót juttatja anyagi támogatáshoz. A DK költségvetésének ugyanis részét képezik Gyurcsány Ferenc sokmilliós nagyságrendű támogatásai, amit osztalékból származó magánvagyonából fizet. A kormánypárt szóvivője szerint ez egyrészt pártfinanszírozásnak tekinthető, másrészt “alkalmas az Európai Unió tekintélyének és az európai polgárok uniós intézményekbe vetett bizalmának aláásására“.
A kormány emiatt felülvizsgálhatja és alapjaiban módosíthatja a pártok finanszírozásának szabályait. Jogi lépéseit tekintve ez egy hosszadalmas folyamat, melynek során kezdetben azt vizsgálják, hogy az ehhez hasonló összeférhetetlenségek szankcionálása a jelenlegi keretek közt megvalósítható-e, illetve milyen módosításokat kell eszközölni az ehhez hasonló visszaélések elhárítására. A határozati javaslat egyben azt is megvizsgáltatná a kormánnyal, hogy a törvényes helyzet helyreállításáig fel lehet-e függeszteni a magyar törvények megkerülésével bújtatott pártfinanszírozásban részesülő párt állami támogatását.
Ez a megfogalmazás ugyanakkor további lehetőségeket rejt magában. Egyrészt örvendetes, hogy a képviselők végre kimondják, a Demokratikus Koalíció külföldi támogatásokban részesül. Az is egy igen pozitív fejlemény, hogy végre sor kerülhet a DK állami finanszírozásának megvonására. Mivel a radikális atlantisták az Európai Egyesült Államok felépítésében érdekeltek – ami a magyar államiság felszámolását jelentené -, ez egy teljesen természetes védelmi reakció az állam részéről.
Ugyanakkor valószínűsíthető, hogy amennyiben sor kerül a DK állami támogatásának megvonására, arra átmeneti jelleggel fog sor kerülni. A külföldről pénzelt politikai szervezetek esetében ugyanis nem az a megoldás, hogy magyarországi forrásaiktól megfosszuk őket. A magyar pártok annyi anyagi támogatással kell rendelkezzenek, amennyire a magyar választók értékelik őket, – és ennek legmagasabb szintje az állami támogatás, aminél magasabb szint nem szabad létezzen. Ehhez hasonló esetekben a külföldi források elérését célszerűbb ellehetetleníteni. Európában már van erre precedens; Oroszország az elmúlt évek során jogi forradalmat vitt véghez, és az orosz törvények erre vonatkozó részeinek – apróbb módosításokkal – átvétele kiválóan alkalmazható lenne a magyar jogrendben is.
Ha a Demokratikus Koalíció magyarországi támogatással már nem rendelkezik, értelemszerűen külföldi pénzekből tartja fenn magát. Egy külföldi forrásokból finanszírozott párt pedig aránytalanul más méretűre tud erősödni, mint amekkorára a magyar választók értékelik. Vagyis külföldi ügynök.
Ha a magyar választók nem értékelnek annyira egy magyarországi pártot, hogy annak működésének biztosítására áldozatot hozzanak, az azt jelenti, hogy annak a pártnak a magyar politikai életben nincs helye. A társadalom kivetette megából. Ha a társadalom valamit kivet magából, és azt ennek ellenére mesterségesen beinjektálják a társadalomba – az idegen beavatkozás. Ez történik a DK esetében is; a kormány elkezdte elzárni azokat a pénzcsapokat, melyeken keresztül a radikális atlantista pártot külföldről, álcivil szervezetek és pénzintézetek hálózatán keresztül életben tartják. Brüsszel erre adott reakciója volt a DK-elnök vállalatának ellenőrzési jogosultságokkal felruházása.
Végső soron a DK külföldi forrásainak ellehetetlenítése a cél, amit az állam stabilitása érdekében végül elkerülhetetlenül ki kell terjeszteni minden, külföldről pénzelt politikai pártra és civil szervezetre. Ha az adott szervezet működni akar, és létjogosultságot akar szerezni a magyarországi politikában, cselekedjen úgy, hogy amiatt a magyar társadalom fenn akarja tartani. Mind a Fidesz, mind pedig a Jobbik jelentős társadalmi beágyazottsággal rendelkezik. Fizetett hivatalnokok, strómanok, vagy radikális, önkéntes aktivisták formájában, de mindkét pártnak megvan a maga társadalmi beágyazottsága, amit a magyar társadalom egy-egy széles rétege elfogad. Igen nagyfokú felelőtlenségre és súlyos mulasztásokra vezethető vissza, hogy eközben olyan pártok is működhetnek az országban, amit a magyar társadalom már többször kivetett magából, de ennek ellenére idegen hatalmak újra és újra beinjektálják.

http://hidfo.ru/2015/06/megdolhet-a-dk-bekes-novekedese/