2014. július 7., hétfő

Luganszkban a felkelők saját Szu-25-öt állítanak szolgálatba

A Donyecki Népi Köztársaság védelmi minisztere szerint kisebb javításokat követően bevethető lesz az a Szu-25 vadászrepülőgép, aminek kényszerleszállást kellett végrehajtania, majd azonnal lefoglalták a népi milíciák. A politikus azt állítja, a luganszki védelmi erők részéről ezzel megkezdődik a saját légierő felállítása, és bár mindezidáig az ukrán hadsereg volt egyeduralkodó a harcterek fölötti légtérben, mostantól ez nem lesz így. Korábban a luganszki milícia jelentős veszteségeket tudott okozni az ukrán légierőnek, miután a népi milíciák mobil légvédelmi ezredeket állítottak fel.
Hídfő.net | Szu-25Ukrán Szu-25 - az ukrán csapatok ellen
Egyelőre nem tudni, hogy hova helyezik a Szu-25-ös vadászgépet, de feltételezhető, hogy nem egy gépről van szó, mivel Luganszk és Donyeck környékén is terjed a hír, hogy a milícia pilótákat keres. Könnyen lehet, hogy a Szu-25 lefoglalása valójában propagandafogás, és a visszavonulást követően a határon túlról fognak jelentősebb segítséget kapni a milíciák a légtér megtisztításával, esetenként légi csapással, amire utólag ott lesz a kézenfekvő magyarázat, hogy a lefoglalt Szu-25-össel hajtották végre.
Szlavjanszk és Kramatorszk visszafoglalása után mára Donyeck és Luganszk repülőterénél folytatódtak a harcok. Itt még orosz zászló, illetve a Donyecki Népi Köztársaság zászlaja leng. Andrej Purgin, a  felkelők helyi vezetője szerint sokkal többet is elérhettek volna, de nincs utánpótlás, nincs elég fegyver, lőszer. Vagyis a hírek alapján minden jel arra utal, hogy Moszkva nem ad segítséget a felkelőknek. Azonban a háború egyben propagandaháború is. Ha a szakadárok a közeljövőben jelentős orosz operatív segítséget kapnak, a médiában megállja majd a helyét, hogy a sikereket önerőből érték el. Hiszen légvédelmük is van, önerőből. Mostmár légierejük is van, természetesen önerőből. Ha orosz légi csapás éri az amerikaiak helyi irányító központját, a média szerint azt is a szakadárok érték el, hiszen minden feltételük adott hozzá.
Donyeck központjában eközben mintegy ötezer felkelő gyűlt össze, akik a város védelmére készülnek a közelgő kormányerőkkel szemben. Pavlo Gubarev, a megye kormányzója már bejelentette, hogy gerillaháborút kezdenek Donyeck területén és hosszú távon felőrlik az ellenséges erőket.

http://www.hidfo.net/2014/07/07/luganszkban-felkelok-sajat-szu-25-ot-allitanak-szolgalatba



A miliciáknak pilóta, a latorhordának vezér kellene Donbasszban
Az ITAR-TASSZ jelentéséből nem derülki hogy hol?-csak az, hogy egy SzU-25-ös repülőgépet szerzett a milicia.
szu25

Igor Plotnyickij a Luhanszki Népköztársaság védelmi minisztere jelentette a a “történelmi fogást”.
A beszámoló szerint a gép kényszerleszállást hajtott végre-a milicisták meg megkapartintották. Szinte kézlegyintéssel elintézték a hibáját, mondván-kis renoválás és máris bevethető.
Az SzU-25-ös kimondottan földi célok-köztük páncélosok-megsemmisitésére szánt repülőgép. (Mint tudjuk, a kijevi latorhatalom légiereje csak végszükséges esetben mer a levegőbe emelkedni, mert a donyecki légvédelmi rakétaezred technikájának megszerzését követően a milicia olyan fegyverzethez jutott, ami a földön tartja a latrokat. Most viszont, hogy akár egy-két napos renoválás után már a zsoldoshad páncélosait-esetleg-képesek lesznek a levegőből megsemmisiteni, komoly fenyegetés a legnagyobb szükség esetén!
Szeverszket BM-21-esekkel lőtte a latortüzérség.
sev
Kijevben a “Genstab”-ban (vezérkar) pánikhangulat alakult ki. Rosszkedvük és borúlátásuk oka, hogy a népi milicia egyszerűen kislisszolt a “szigorúan körülzárt” Szlavjanszkból és Kramatorszkból, és a “szigorúan ellenőrzött és birtokolt” területen átvonult Donyeckbe, Luhanszkba, és Gorlovkába.
A rossz hangulatot erősiti, hogy a Szaur-Mogil bevételéről le kellett tenniük. Nincs meg hozzá a kellő technika. A légierő pedig…

Ma kiderült egy eddig rejtegetett tény. Mihail Kucin vezérkari főnök (aki ugye személyesen vezette a latorhorda büntető műveleteit) július 3.-án “BARÁTI TŰZBEN” rendkivül súlyosan megsebesült. (Vájtfülűek másként nevezik ezt a “baráti tüzet”) Kucina helyett mindenesetre kellene gyorsan lelni valakit-csakhát a kinálat igen-igen szűkös. Legalábbis hozzáértés vonatkozásában.
A “Genstab” elkeseredetten állapitotta meg, hogy stratégiai fontosságú helyeket meg sem tudtak közeliteni-miközben mind élőerő, mind technika vonatkozásában “aránytalanul hatalmas veszteségeket szenvedtek”.
A dicstelen bagázs fejfájását tovább növeli, hogy a határtérségben jönnek-mennek a népek. Elképesztő veszteségeik hiábavalóknak tűnnek, hiszen ha egy helyen felbukkannak, ott azonnal lesből rájuk csapnak-és kész a baj. Ugyanakkor lőtávolon kivül pedig “vigan zajlik a határátkelés”-napról-napra hosszabb szakaszon. A környéken már akár minden hivatalos határátkelőt be is zárhatnának, hiszen arra már szinte senki nem jár.
A Kreml feje is kezd fájni. Március vége óta majdnem duplájára nőtt azok száma, akik szerint lehetséges egy háború Ukrajnával.
Hogy ez szükséges lenne, az Összoroszországi Közvélemény-kutatási Központ (ВЦИОМ) felmérése szerint a VÁLASZADÓK 27%-a állitja. Kimagaslóan sokan vélekednek igy Moszkvában és Leningrádban (41%) mig a politikai pártok körében a kommunisták a legharciasabbak. A KPRF támogatói 35 százalékban akarnának háborúzni.
Összességében az oroszoknak már csak kétharmada (66%) ellenzi jelenleg a háborút, és arányuk csökken, és csak 33 százalék gondolja azt, hogy semmiképpen sem kéne háborúzni! (Itt mindenképpen meg kell jegyeznünk: az oroszországi foglalkoztatási mutatók legutóbb 96 százalékos foglalkoztatottságot jeleztek, azaz: az oroszországi munkanélküliségi ráta 4 százalékos! B-R)


Az orosz lakosság nem támogatja a dél-kelet ukrajnai katonai beavatkozást


Az Összoroszországi Közvélemény-kutató Központ legújabb publikált felmérése szerint a lakosság kétharmada ellenzi, hogy Moszkva a konfliktus gyors rendezése céljából katonai beavatkozást hajtson végre dél-kelet Ukrajnában. A katonai beavatkozást ellenző több mint 66% közt többségben az idősebb korosztály és a nagyvárosok lakosai vannak. A válaszadók mindössze 27%-a adta azt a választ, hogy egyértelműen szükség van a katonai beavatkozásra. Arra a kérdésre, hogy milyen körülmények közt támogatnának egy esetleges offenzívát, a többség azt a választ adta, hogy semmilyen körülmények közt nem támogatna egy katonai beavatkozást Ukrajna területén.
Hídfő.net | Orosz csapatok a Krím-félszigetenOrosz csapatok a Krím-félszigeten
Korábban egy a Levada Center által publikált felmérés adatai alapján Vlagyimir Putyin népszerűsége több mint 8%-ot nőtt, miután megtartotta a Krím-félsziget Oroszországhoz csatlakozását támogató beszédét a parlamentben.

http://www.hidfo.net/2014/07/07/az-orosz-lakossag-nem-tamogatja-del-kelet-ukrajnai-katonai-beavatkozast

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése