A pénz kifogyóban

Néhány éven belül nem lesznek iskolák, egyetemek, kórházak, új utak, háziorvosok, fegyveres erők, könyvtárak és semmi más.

Miféle ostobaság ez, kérdezi.

Sajnálom, de ez nem képtelenség.

Hadd magyarázzam el. A probléma a közszférában dolgozók (köztisztviselők stb.) nyugdíjelvárásai.

A közszféra dolgozói valószínűleg azt hiszik, hogy a nyugdíjpénzük valahol egy nagy, rézből készült ládában van elrejtve - készen arra, hogy begyűjtsék.

Nos, ez nem így van.

A kormány elköltötte az összes nyugdíjpénzt.

És most 2,6 billió fonttal tartozik a jövőbeli nyugdíjasoknak.

Ez az Egyesült Királyság bruttó hazai termékének 106%-a.

 

 

És ami még rosszabb, a közszféra nyugdíjai inflációbiztosak. (Ez azt jelenti, hogy a volt köztisztviselők nyugdíja jövőre több mint 10%-kal fog emelkedni, míg a magánszektorban dolgozók nyugdíja legfeljebb 5%-kal fog emelkedni.)

Az ígért nyugdíjak kifizetése csődbe fogja vinni a kormányt, amely kénytelen lesz csökkenteni a szolgáltatásokat, masszívan megemelni az adókat és visszavonni az ígéreteket.

Ó, és a helyi tanácsok még nagyobb bajban vannak.

Amint azt a Stuffed! (amely 2012-ben jelent meg), nemsokára a tanácsok által beszedett helyi adók 100%-át a korábbi alkalmazottak nyugdíjának kifizetésére kell fordítani - akik közül több ezren kaptak hatalmas túlfizetést, és ezért abszurdan nagyvonalú nyugdíjakat ígértek nekik.

Itt van, amit 2012-ben mondtam a Stuffed! "A kormány nem engedheti meg magának, hogy tovább fizesse a közszféra dolgozóinak ígért nyugdíjakat. A kormány azt sem engedheti meg magának, hogy az állami nyugdíjat fizesse. És hogy a helyzetet tovább rontja, a kormány és az EU politikája tönkretette a magánnyugdíjak vonzerejét. Egy generáció múlva az utcáink tele lesznek idős angol koldusokkal, akik azért könyörögnek, hogy adjanak nekik annyi pénzt, hogy egy kis élelmet vehessenek.

Csak gondoltam, hogy tudni szeretné.

A kormány nem fogja ezt elmondani. És a mainstream média sem fogja.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/fogy-a-penz