2023. augusztus 5., szombat

Az elkeseredés fokozódik

Az ellentámadás 43 ezer ukrán katona életébe került

Moszkva, 2023. augusztus 5. szombat (MB)

Negyvenhárom ezer ukrán katona életébe került a sikertelen ellentámadás, melynek az volt a célja, hogy Kijev visszaszerezze az oroszok által elfoglalt területeket – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szombaton.

Moszkvai katonai tájékoztatás szerint a csatákban ötezer ukrán harci eszköz is megsemmisült, köztük 26 repülőgép, kilenc helikopter, 1831 tank és páncélozott jármű, 747 löveg és aknavető. Ritka kivételtől eltekintve valamennyi eszköz Nyugatról származik.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter megkérdezte Andrej Mordvicsevtől, az ukránok ellen harcoló központi harccsoport parancsnokától, mit tapasztaltak a német Leopard tankok bevetéséről. Mordvicsev azzal válaszolt, hogy a német tankok közül eddig még egynek sem sikerült elérnie a frontot.

Az ukrán haderő dróntámadásokkal próbál kompenzálni veszteségeiért. Pénteken a Kercsi-szorosban felrobbantott egy orosz olajszállító hajót, előzőleg pedig léket ütött az Olegenorszkij Gornyak hadihajón az oroszországi novorosszijszki kikötőnél, a Fekete-tengeren. Míg az olajtanker elleni támadást megerősítették orosz részről, jelezve, hogy a motorházat érte a találat, a novorosszijszki támadásról azt állították, hogy a tengeri drónt célba jutása előtt megsemmisítették. Nyugati forrásból is kétségbe vonják, hogy a Gornyakot sikerült volna elrobbantani.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Richard Werner: A Bitcoin eredete

Forrás: Valhalla Network @ YouTube
The ORIGIN of Bitcoin?? - Richard Werner, Valhalla Network
https://youtu.be/_Nh1In4Ns_Y
Magyar felirat: Tallián Hedvig

Túlnépesedés ? 650Mrd ember elférne a Kárpát-medencében ...

Jesse Ventura: Van, aki mer megszólalni