2022. augusztus 8., hétfő

Amit ma "tudománynak" neveznek, az nem más, mint tudománynak álcázott politikai ideológia

 

Amit ma "tudománynak" neveznek, az nem más, mint tudománynak álcázott politikai ideológia.

"Az egyetlen etikai elv, amely lehetővé tette a tudományt, az az, hogy mindig az igazságot kell kimondani. Ha nem büntetjük a tévedésből tett hamis állításokat, akkor megnyitjuk az utat a szándékos hamis állítások előtt. A szándékosan tett hamis tényállítás pedig a legsúlyosabb bűncselekmény, amit egy tudós elkövethet."

~ Baron C. P. Snow - "A kutatásban" (1934, rev. kiadás 1959). Dorothy L. Sayersnek tulajdonított "Gaudy Night" (1935) című művében is látható.

Bízzunk a tudományban?

Az az elképzelés, hogy a tudomány sikere a modern korban a berendezésekre és az államilag finanszírozott tudományos kutatásokra költött hatalmas összegeknek köszönhetően valósult meg és tökéletesedett, nem több, mint fantázia. Minden olyan követelés, hogy fogadjuk el a tudományt, vagy annak kijelentése, hogy a tudomány "megalapozott", visszás, mivel minden tudományos következtetést folyamatosan meg kell kérdőjelezni. A tudomány az igazságon és csakis az igazságon alapul, mégpedig sok tanulmányozás és a tényeknek való minden lehetséges ellentmondás kiküszöbölése után. A valódi tudomány szilárd elképzeléseken alapul, akár igazak, akár hamisak, amelyeket véget nem érő vizsgálatokkal támasztanak alá. Úgy tűnik, hogy a normális emberi természet mindig a személyes haszon és a hírnév felé hajlik, míg minden valódi tudományos következtetésnek mentesnek kell lennie az érzelmektől, és nem függhet csak a pénzjutalomtól vagy a politikai elfogadottságtól. A mai világban ennek az ellenkezője történt, mivel a legtöbb tudományt a pénz, a hatalom és a korrupció elrontotta, és az értékes ötletek becsületes értékelése a tudatlanság közmondásos fekete lyukában veszett el.

A tudomány szó gyökeres jelentése: a tudás állapota, vagy az információ és a kiterjedt tanulmányozás által megszerzett tudás, amely a bizonyosság bizonyosságához vezet. Az ilyen tudás megszerzéséhez vaknak kell lenni a kényszerítés, a korrupció, a megvesztegetés, a nyomásgyakorlás, a politika és a pénzügyi haszon minden formájával szemben. E meggyőző leírás alapján a tudomány legtöbb mai kijelentése nem csak nem létezik, hanem borzasztóan veszélyes is a társadalomra és az emberiség egészére nézve. Ez különösen nyilvánvaló volt az elmúlt néhány évtizedben, de még inkább az elmúlt néhány évben. Ahogy G. K. Chesterton megjegyezte: "A fizikai tudomány olyan, mint az egyszerű összeadás: vagy tévedhetetlen, vagy hamis".

Ha a tudományhoz mint igazsághoz kell viszonyulni, akkor a "SARS-Cov-2" vagy "covid-19" nevű átverésben és a hamis pandémiás válságban, amelyet egy teljesen ellenőrzött és hamisított "tudományos közösség" állított elő, egyáltalán nincs semmi tudományos. Mindennek az alapja, ahogyan azt a megtévesztő politikai államapparátus elmondta nekünk, az úgynevezett "megkérdőjelezhetetlen" vagy konszenzuson alapuló "tudományos" nyilatkozatok, amelyek nem tények vagy megcáfolhatatlan igazságok, hanem egyszerűen csak kitalált feltételezések megalapozatlan vagy hamis állításai. Állandó megkérdőjelezés nélkül a tudomány nem is létezik.

 

 

Anélkül, hogy belemennék a nyilvánvaló politikai következményekbe, az én tanulmányozott véleményem az, hogy semmilyen vírust, bármilyen vírust, soha nem sikerült egyszer sem megfelelően izolálni, vagy bizonyítani, hogy valóban létezik; ebben az esetben konkrétan bármilyen úgynevezett "covid" nevű vírus. Ha bármelyik állítólagos tudományos eredmény hiteles lenne, akkor ezt a nem izolálást és ezért a meggyőző azonosítás hiányát ellenséges bizalmatlansággal kellene szemlélni. Minden igazi tudósnak, akinek érdemes a sótartalmára, nem csak meg kellene borzongania ettől a hazugságtól, hanem az igazság védelmében kellene kiáltania, tekintet nélkül tetteinek bármilyen következményére.

Hogy a dolgok még rosszabbra forduljanak, ez a nem vírusos hazugság, mint mindig, tisztességtelenséggel folytatódott, és hazugság hazugságon hazugságon hazugságon hazugságon hazugságon. Ha az eredeti állítás, miszerint a "covid" nevű "vírus" hazugság, amint az mostanra már nyilvánvalóvá kellett volna válnia, akkor hogyan létezhet variáns variáns után variáns, ha tudományosan nem bizonyították, hogy egyáltalán létezik olyan, mint a "covid"? Hogyan lehetett nyilvánvaló egy világjárvány, ha az összes halálozási számok akkoriban, itt és világszerte, nem igazolták ezt, sőt, valójában még csak nem is növekedtek? Ezekkel a kérdésekkel a legtöbb úgynevezett tudós világszerte soha nem foglalkozott, sőt, még csak nem is tanulmányozta őket. Csak néhányan léptek elő, és őket természetesen a mainstream, a tömegek "információinak" fő forrása, a mainstream becsmérelte, cenzúrázta, rágalmazta és kiközösítette.

Ki a felelős valójában ezért az igazságként bemutatott hazugságért? Ki a hibás, és miért veszik be oly sokan ezt a hamis narratívát, amelyet az uralkodó osztály mutat be? Ahhoz, hogy megválaszoljuk ezeket a kérdéseket, vissza kell lépnünk az időben, és ennek során meg kell értenünk az emberiség természetes tendenciáit. Az Egyesült Államokban egy olyan társadalomban élünk, amelyet kultikus társadalomnak nevezhetünk. Legjobban a teljes tudatlanság kultuszaként írható le, amelyet az emészt fel, amit Mattias Desmet "tömegformációs pszichózisnak" nevez. Egy sokrétű szektáról van szó, és a hamis tudományba vetett hit csak az egyik ilyen szektás jellemző. Az állam folyamatosan azt a hamis benyomást állandósította, hogy mindenkinek "bíznia kell a tudományban". Nem a valódi tudományt követelik, hanem csak a hamis tudományt, amelyet maga az állam fogad el és támogat. Egyetlen oka lehet az ilyen égbekiáltó ostobaságnak, mégpedig az "elit" uralkodó osztályának az a vágya, hogy az egyéni logikát és értelmet kiiktassa a gonosz kormánytól való kollektív függőség javára.

 

 

Ezt az ország nagy részének tömeges elnémítása révén érték el, és ez az indoktrináció már több generáció óta tart; olyan mértékű tudatlansággal átitatott társadalmat hozva létre, amely elfelejtette a hamis tanok megkérdőjelezésének gondolatát az igazság kiderítése érdekében. A polgárok elméjének ilyen mértékű átvételének számos oka van, kezdve és befejezve a borzalmas állami iskolarendszerrel, amelyet elsősorban azért hoztak létre, hogy a fiatal elméket propagandával árasszák el, miközben megfojtanak minden független és egyéni gondolkodást, és ezáltal minden fejlődést. A teljesen ellenőrzött média óriási szerepet játszik ebben az elnémításban és megtévesztésben, amelyet az irányító állam az átlagemberre kényszerít. Az ebben az országban a legtöbbek által használt "oktatási" rendszer a lehető legalacsonyabb szinten oktat; ez azáltal, hogy a legalacsonyabb szintig tanít, ami szükséges ahhoz, hogy mindenki átmenjen és előbbre jusson, függetlenül az intellektustól vagy annak hiányától.

Amint az nyilvánvalónak kellene lennie, ez a nyilvánosság önkéntes átadása a gazdáiknak. Mindez nem történhetett volna meg a lakosság csordaszerű beleegyezése nélkül, és minél tovább tart ez a generációs butítás, annál könnyebbé válik az állam számára a teljes lakosság irányítása. Ez természetesen egy olyan társadalmi váltáshoz vezet, ahol az átlagember bármit elhisz, amit a "vezetői" mondanak neki, és ezért a tudomány lehet bármi, amit a hatóság előad, akár helyes, akár helytelen, és a tudósoknak nevezettek az állami követelményeknek való egyszerű megfeleléssel boldogulhatnak.

A tudomány többé már nem tudomány. Az, amit az állam úgy dönt, hogy tudományként mutat be. Az irányítóké az állami iskolarendszer, az övék a főiskolák és egyetemek, ők irányítják szinte az egész szörnyűséges, baktérium-elméleten alapuló "orvosi" és gyógyszeripart, ők irányítják a médiát, ők irányítják a pénzt és így a gazdaságot, és ennek a hatalomátvételi puccsnak köszönhetően most már szinte minden embert ők irányítanak.

A tudomány és a politizált ideológia eggyé vált; mindez egy hosszú távú tervnek köszönhető, amely az információ megszerzésére és ellenőrzésére irányul, és a tények és a hazugságok független felülvizsgálatát feladták a napirendek előmozdítása érdekében. Akárcsak az általános lakosságot, azokat, akiket ma "tudósoknak" neveznek, vagy elbutították, vagy elfogadták a hírnevet, a vagyont és a munkahelyi biztonságot az igazsággal szemben, hogy túlélhessenek anélkül, hogy bármilyen kockázatot vállalnának. A valódi tudomány a tényleges tudástól függ; olyan tudástól, amelyet átvilágítottak és biztosnak és tényszerűnek találtak. Az abszolút és végleges tudománynak ez a fajtája általában véve eltűnt a szemünk elől, és ma már alig vagy egyáltalán nincs pozitív hatása erre a nagyon engedelmes és közömbös társadalomra.

 

 

Semmi sincs úgy, ahogyan annak lennie kellene az átlagembereket illetően; mivel a színlelt "tudás" az egyetlen, amit kollektíven eléjük tárnak azok az uralkodók, akiknek továbbra is megengedik, hogy uralkodjanak felettük. Önkéntesen elfogadták az állam hamis narratíváit, többnyire kérdés nélkül. A kritikus gondolkodás szinte kihalt ebben a társadalomban, pedig a legitim tudomány a kritikus gondolkodáson alapul. Nem lehet tehát meglepő, hogy az úgynevezett tudományos közösség olyan helyzetbe került, hogy alig több, mint feltételezések és hazugságok terjesztése, és olyan politikai és abszurd ideológiai következtetéseknek engedett, amelyek lényegében kiirtják magának a tudománynak a fogalmát.

"Nincs olyan bűn, amely annyira szégyennel borítaná el az embert, mint az, hogy hamisnak és álnoknak találják."

Sir Francis Bacon

Hivatkozási linkek:

Trust the science?!

The virus that doesn’t exist: Lies and consequences

Are viruses even a scientific theory?

The circular nature of reporting on the ‘covid’ narrative propaganda

There is no virus

Against public schools and how it cripples children

https://www.pokolafoldon.hu/tudomany/amit-ma-tudomanynak-neveznek-az-nem-mas-mint-tudomanynak-alcazott-politikai-ideologia

Gyermek gyilkosok - 2022; A gonosz egyik arca

A szeretet fogy és fogy és amikor nem marad semmi, csak a pokol marad.

Franciaországot kiutasították Maliból, és befolyása Afrikában egyre csökken

 Franciaország 2013-ban kezdte meg katonai műveleteit a Száhel-övezetben, hogy leverje a lázadást Mali északi részén, az egykori francia gyarmaton. A lázadó és terrorista csoportok ezután újraszerveződtek, hogy megtámadják az ország központját, ami teljes körű lázadást indított el. Közel egy évtized elteltével a lázadókat még mindig nem sikerült megfékezni, és az országban folyamatosan nőtt a terrortámadások száma, az erőszak pedig átterjedt a szomszédos országokra.

A növekvő feszültségek végül a két ország közötti kapcsolatok teljes megromlásához vezettek.

Mali tavaly januárban kiutasította a francia nagykövetet, 2022. július 31-én pedig a nemzeti televízióban a mali kormány azt követelte Macron francia elnöktől, hogy hagyjon fel a Malival szembeni "neokolonialista, paternalista és lekezelő magatartásával".

Ez idő alatt Mali azzal vádolta Franciaországot, hogy többször megsértette légterét, kémkedéssel, felforgatással és azzal, hogy megpróbálja megosztani az országot.

Végül Mali orosz magánbiztonsági vállalkozók segítségét kérte, hogy betöltsék azt a vákuumot, amelyet Franciaország hagyott maga után, miközben Franciaország az országból való kiutasítása után Nigerbe és Burkina Fasóba vonult vissza.

Májusban újabb puccskísérletre került sor. A puccsot a Nyugat támogatásával tervezte ki néhány mali tiszt. Az a tény, hogy a puccskísérletet az oroszbarát erők támogatásával sikerült megakadályozni, azt bizonyítja, hogy Moszkva milyen szerepet és lehetőségeket adott Malinak az ország saját stratégiai biztonságának kialakításában és helyreállításában.

Augusztus 8-án a Yerewolo polgári platform tagjai azt követelték, hogy az ENSZ többdimenziós integrált stabilizációs missziója Maliban (MINUSMA) szeptember 22-ig hagyja el Malit.

A misszió tízéves jelenléte alatt a térségben nem tudott megbirkózni a megbízatás fő feladatával, azaz a polgári lakosság biztonságának szavatolásával. A terrorista csoportok elleni küzdelem helyett a MINUSMA tagjai természeti erőforrások csempészésével, erőszakkal és civilek megölésével foglalkoztak.

Ez egy újabb kudarc Franciaország számára, amelyet 2021-ben szintén kiutasítottak a Közép-afrikai Köztársaságból, miután nem sikerült megfékezni a lázadókat az országban, és helyükre orosz magánbiztonsági vállalkozókat állítottak, akik széles körben sikeresen stabilizálják az országot. Kamerun nemrég védelmi szerződést is kötött Oroszországgal.

Egy másik afrikai ország, amely Franciaországon kívül más partnereket is fontolgat, Algéria, amely jelenleg a Kínát, Oroszországot, Brazíliát, Indiát és Dél-Afrikát tömörítő BRICS gazdasági blokkhoz való csatlakozást fontolgatja.

Egyértelmű, hogy az afrikai nemzetek számára Franciaország már nem a stabilitás legjobb garanciája.

Franciaország folyamatosan veszít befolyásából Afrikában, és Macron 2022 júliusában azt mondta, hogy Franciaországnak "újra kell gondolnia minden (katonai) álláspontunkat az afrikai kontinensen".

Remélhetőleg a francia kormány újragondolja és megérti, hogy ahhoz, hogy sikeres legyen Afrikában, partnerként kell kezelnie más országokat, nem pedig gyarmatként. Azt is meg kell értenie, hogy nem lehet sikeres a globális terrorizmus ellen - ha egyáltalán ez a valódi célja - az Oroszországgal való együttműködés nélkül, és hogy fel kell adnia azt a tisztességtelen narratívát, miszerint Oroszország pusztító erő a világban.

Ez ellentétben áll az orosz kormány és külügyminisztere, Szergej Lavrov Afrikával kapcsolatos megközelítésével, akik elfogadják, hogy a világ többpólusú, minden országnak megvannak a saját érdekei, szabadon követhetik a saját jövőjüket, és nem szabad, hogy a nyugati hatalmak megfélemlítsék őket, hogy az amerikai birodalom hegemóniája alá kerüljenek.

https://southfront.org/france-expelled-from-mali-and-its-influence-over-africa-is-waning/

A COVID szúrás mandátumok által érintett kanadai légitársasági dolgozók "masszív" pereket készítenek elő

 

"Arról van szó, hogy visszatérjünk oda, ahol nem süllyedünk le a tekintélyelvű zsarnokságba, ami a jelenlegi trendnek tűnik" - mondta egy pilóta.

A kanadai Free to Fly csoport, amely egy ideje már az "orvosi választás szabadságáért" száll síkra, bejelentette, hogy egy neves ügyvédet bíztak meg, hogy "új szakaszba" lépjenek a COVID mandátumok miatt igazságot kereső légi dolgozók számára.
Greg Hill, aki egy nagy kanadai légitársaságnál dolgozik pilótaként, és 13 000 repült órával a háta mögött segítette a Free to Fly megalapítását.

A csoport társigazgatójaként Hill megjegyezte, hogy Umar Sheikh brit-kolumbiai ügyvéd segíteni fog nekik egy nagyszabású jogi küzdelemben, hogy igazságot szolgáltassanak a mandátumok miatt jogtalanul megkárosított repülősöknek.

"Arról van szó, hogy visszataláljunk oda, ahol nem süllyedünk autoriter zsarnokságba, ami a jelenlegi trendnek tűnik" - mondta Hill a LifeSiteNewsnak.

"Ezen a ponton bevonjuk a repülési szakembereinket ... A terjedelme (a csoport folyamatban lévő peres ügyei) hatalmas méretű. Több per is lesz."

Hill a LifeSiteNews-nak elmondta, hogy az ügy "nem egyszerűen egy egyszeri csoportos kereset benyújtása", hanem "egy sokoldalú megközelítés".

"Jelenleg az összes bizonyítékuk összegyűjtésének szakaszában vagyunk a tagjainkon keresztül, akik közül néhányan egyetlen kampányban fognak jelentkezni, majd különböző beadványok következnek" - mondta Hill.

Hill hozzátette, hogy "itt az ideje, hogy ezeket az embereket felelősségre vonjuk".

 

 

A LifeSiteNews-nak elmondta, hogy a Free to Fly több mint 3000 támogatót képvisel 20 különböző, a kanadai légiközlekedési ágazatban tevékenykedő cégtől.

Hill szerint a kanadai légiközlekedési ágazatban dolgozókat képviselő szakszervezetek "túlnyomó többsége" "teljesen lemondott a felelősségről" a tagjaival szemben.
"Ez valóban egy nagyon széles körű kampány" - mondta.

A Free to Fly:

"az elmúlt évben a kanadai szakszervezeti képviselet nagyrészt a legkisebb ellenállás útját választotta, nem tudott visszavágni, nem gyászolta a politikát, és nem foglalt kollektívan állást a kényszerítő megbízásokkal szemben. A légiközlekedési szakszervezetek és a munkáltatók bűnrészesek voltak az Isten adta szabadságjogok legszélesebb körű megsértésében modern történelmünkben".

A csoport közölte, hogy szándékukban áll "a lehető legtöbb légiközlekedési szakembernek segítséget nyújtani, foglalkozni a felelősség elhárításával, amely kiszolgáltatottá tette őket, igazságot szolgáltatni ott, ahol kár érte őket, és biztosítani, hogy ez soha többé ne forduljon elő".

Hill a LifeSiteNewsnak hangsúlyozta, hogy jogi kampányuk nem korlátozódik a "be nem oltottakra", hanem nyitva áll a légi közlekedésben dolgozók tízezrei előtt, "akiket kormányzati és iparági megbízások révén orvosi eljárásra kényszerítettek".

Bár nincs határozott időzítés arra vonatkozóan, hogy a pereket mikor fogják benyújtani, Hill azt mondta, hogy reméli, hogy "hamarosan".

Pilóta: "A szabadságunkért való küzdelemről van szó, hogy ez soha többé ne fordulhasson elő".
Hillt egy időre fizetés nélküli szabadságra küldték, mert nem volt hajlandó belemenni a COVID mandátumokba. Jelenleg a mandátumok június 20-i "felfüggesztése" miatt reméli, hogy hamarosan újra a levegőbe emelkedhet.

Hill a LifeSiteNews-nak elmondta, hogy az a tény, hogy újra repülhet, nem fogja elvenni a harcát az ellen, hogy "azokat vonják felelősségre", akik eleve felelősek voltak a mandátumokért.

 

 

Hill elmondta, hogy sok hozzá hasonló pilóta számára, akiknek most újra engedélyezik a munkát, nem könnyű feladat alkalmazkodni ahhoz, hogy a repülőgépek vezetéséről "továbblépve" kénytelenek fizikai munkát végezni, hogy kifizessék a számlákat.

"A srácok hálásak, hogy visszajöhetnek, de ugyanakkor ott van ez a fenyegető felhő, ami olyasmi, hogy vajon két hónapra visszajövünk, aztán megint kitessékelnek minket az ajtón, mert van egy újabb ijesztő változat?". mondta Hill a LifeSiteNewsnak.

"Arra vagyunk hivatottak, hogy felnőttek legyünk a szobában. A célom most az, hogy pontosan ugyanazt a színvonalat tartsam fenn, amit mindig is elvártam magamtól, mint hivatásos repülős" - mondta.

Hill elmondta, hogy a jogi lépések megtételének általános célja, hogy "soha többé".

"Ez nem csak a repülési dolgozókról szól, hanem az egész ország dolgozóiról, mert olyan jogi keretek között élünk a társadalomban, ahol a precedens számít, így ha egy győzelemmel precedenst tudsz teremteni, hogy azt mondod, hogy ez 'helytelen, ezeknek az embereknek kártérítés jár az elszenvedett kárért', akkor a többi vállalat felébred, és azt mondja: 'ez drágának és tarthatatlannak tűnik. Ne csináljuk ezt még egyszer" - mondta Hill a LifeSiteNewsnak.

"Szóval ez a célunk, hogy ne csak magunkra vigyázzunk, hanem nagyon óvatosan kezeljük ezt a dolgot, hogy nyerjünk néhány győzelmet."

Hill megjegyezte, hogy a csoport céljának "90 százaléka" az elmúlt évben "a kultúra befolyásolása".

"Ahogy az elmúlt hónapokban láttuk, a társadalom kezdi azt mondani, hogy "várjunk csak, ennek már nincs értelme", igaz?". mondta Hill.

2021 októberében Trudeau példátlan COVID-19 szúrási mandátumot jelentett be minden szövetségi dolgozó és a közlekedési ágazatban dolgozók számára, és azt mondta, hogy a nem szúrópróbaszerűen nem utazhatnak többé repülővel, hajóval vagy vonattal, mind belföldön, mind nemzetközi szinten.

Ez a politika azt eredményezte, hogy ezrek vesztették el állásukat, vagy kerültek szabadságra, mert nem tartották be az előírásokat.

Trudeau június 20-án "felfüggesztette" a COVID utazási vakcinára vonatkozó előírásokat. Az oltás nélkülieknek azonban hazatérésük után továbbra is két hétig karanténban kell maradniuk.

A Free to Fly nem az egyetlen csoport, amely a kanadai légi közlekedésben dolgozók jogi lépéseket tesz.

A WestJet aktív és nem aktív dolgozóinak csoportja, amely a légitársaságot és a kanadai szövetségi kormányt perli a légiközlekedési ágazatban kötelezően előírt COVID oltások miatt, 140 főre duzzadt, és remélik, hogy még többen lesznek.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/a-covid-szuras-mandatumok-altal-erintett-kanadai-legitarsasagi-dolgozok-massziv-pereket-keszitenek-elo

A Zaporozsjei terület közigazgatása egyhangúlag megszavazta az Oroszországhoz való csatlakozásról szóló népszavazást

A Zaporozsjei terület népszavazást tart arról, hogy elszakadjon-e Ukrajnától, és kérje-e az Oroszországhoz való csatlakozást - jelentette be hétfőn a terület közigazgatási vezetője.

Jevgenyij Balickij a Melitopol városában tartott regionális fórumon közölte, hogy aláírta a népszavazás megszervezéséről szóló rendeletet. A RIA Novosztyi szerint az ukrajnai régió különböző részeiről érkezett több mint 700 képviselő hagyta jóvá az ötletet.

Korábbi kormányzati tisztviselők korábbi nyilatkozatai arra utaltak, hogy a népszavazást akár már szeptember közepén megtarthatják.

Az orosz erők a február végén Ukrajna ellen indított első offenzíva során részben ellenőrzésük alá vonták a régiót. A régió északi részén, a Dnyepr folyó mentén fekvő névadó város továbbra is ukrán ellenőrzés alatt áll.

Az Ukrajna másik, Oroszország által ellenőrzött részén, a Herszon régióban a tisztviselők hasonló terveknek adtak hangot, hogy szavazásra bocsátják a Kijevtől való elszakadást és az Oroszországhoz való csatlakozást célzó javaslatot.

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap megismételte azt a figyelmeztetést, hogy ha a két régió véghezviszi tervét, Kijev megszakít minden tárgyalást Oroszországgal. Moszkva válaszul azt javasolta, hogy az ukrán elnök forduljon az említett régiók polgáraihoz.

"A helyzet az, hogy ezt tervezik a régió lakói. Ez nem olyan, mintha mi [Oroszország] népszavazást tartanánk. Itt nyilvánvalóan meg kell érteni, hogy Zelenszkij kinek címzi ezt a kijelentést - az említett régiók ukrajnai polgárainak vagy Oroszország polgárainak? Ha Oroszország polgáraihoz és vezetéséhez, akkor mi vagyunk a rossz címzett" - kommentálta hétfőn Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

 

 

Oroszország és Ukrajna között hónapok óta nem folynak béketárgyalások, mivel Kijev elutasította az ilyen kapcsolatfelvételt, és azt állította, hogy csak azután tárgyalna, miután nyugati katonai segítséggel legyőzte az oroszokat a harctéren.

A tárgyalások megszakadása előtt úgy tűnt, hogy a két ország előrelépést ért el nézeteltéréseik rendezésében. Egy március végi isztambuli találkozón Kijev ígéretet tett arra, hogy semleges országgá válik, és elfogadja a hadseregére vonatkozó korlátozásokat. Moszkva közölte, hogy e javaslatok alapján békeegyezmény-tervezetet készített, de Ukrajna nem válaszolt.

A múlt hónapban az ENSZ és Törökország közvetítésével közvetett orosz-ukrán megállapodás született arról, hogy három ukrán kikötőből újraindulhat a gabonaexport a Fekete-tengeren keresztül. A tervet két külön megállapodásban formalizálták, amelyeket Oroszország és Ukrajna írt alá a másik két féllel.

Oroszország február 24-én csapatokat küldött Ukrajnába, arra hivatkozva, hogy Kijev nem hajtotta végre a minszki megállapodásokat, amelyek célja, hogy a donyecki és luganszki régióknak különleges státuszt biztosítsanak az ukrán államon belül. A Németország és Franciaország közvetítésével létrejött jegyzőkönyveket először 2014-ben írták alá. Pjotr Porosenko volt ukrán elnök azóta elismerte, hogy Kijev fő célja az volt, hogy a tűzszünetet időnyerésre és "erős fegyveres erők létrehozására" használja fel.

2022 februárjában a Kreml független államként ismerte el a donbásszi köztársaságokat, és követelte, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik semmilyen nyugati katonai blokkhoz. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt.

https://alethonews.com/2022/08/08/zaporozhye-region-announces-vote-on-joining-russia/

https://www.pokolafoldon.hu/politika/zaporozsjei-regio-nepszavazast-hirdet-az-oroszorszaghoz-valo-csatlakozasrol


Augusztus 8-án az orosz erők által részben ellenőrzött Zaporozsjei terület hatóságai hivatalosan megerősítették népszavazási szándékukat. A szavazást követően Jevgenyij Balickij, a Zaporozsjei terület vezetője aláírta a népszavazás megtartásáról szóló rendeletet az Oroszországhoz való csatlakozásról.
Az orosz hadsereg jelenleg a Herszon régiót és a Zaporozsjei régió egy részét, köztük Melitopol és Energodar városokat tartja ellenőrzése alatt. Ezekben a régiókban polgári-katonai közigazgatásokat hoztak létre. Mindkettő kinyilvánította szándékát az Oroszországhoz való csatlakozásra, és jelenleg népszavazások megtartására készülnek.

A Herszon régió polgári-katonai közigazgatásának helyettes vezetője szerint a népszavazásokra mindkét területen ugyanazon a napon kerülhet sor, és a tervek szerint szeptember első felében kerül sor.

A kijevi rezsim viszont az elvesztett területeket ideiglenesen megszállt területeknek tekinti. Vlagyimir Zelenszkij elnök arra figyelmeztetett, hogy ha a déli régiókban népszavazásokat tartanak, Oroszország elveszíti "a tárgyalások minden lehetőségét" Ukrajnával. A Kreml válaszul azt állította, hogy Zelenszkij "rossz címre" ment. A népszavazásokat az említett régiók lakói tartják, nem pedig Moszkva. A Kreml szóvivője azt tanácsolta az ukrán elnöknek, hogy forduljon polgáraihoz, és kérdezze meg, miért vannak olyan sokan, akik nem akarnak az országában élni.
https://southfront.org/administration-of-zaporozhye-region-unanimously-voted-for-referendum-on-joining-russia/

"A forradalom elkezdődött": 75 000 brit hagyja abba az áramszámlák fizetését az inflációs viharban

 

Egyre nő az ellenállás, mivel több mint 75 000 ingerült ember az Egyesült Királyságban megfogadta, hogy nem fizeti ki az áramszámláját idén ősszel, amikor az árak ismét megugranak.

"75 ezer ember ígérte meg, hogy október 1-jén sztrájkolni fog! Ha a kormány és az energiavállalatok nem hajlandóak cselekedni, akkor az egyszerű emberek fognak! Együtt érvényesíthetjük a méltányos árat és a mindenki számára megfizethető energiát" - tweetelte a "Don't Pay UK", egy névtelen csoport, amely az élére áll annak az erőfeszítésnek, hogy több mint egymillió brit bojkottálja az áramszámla kifizetését október 1-jéig.

 

 

A sztrájkra azért kerül sor, mert a magas energiaárak inflációs vihara eltörölte a háztartások jövedelmét. A britek három évtizede a legnyomorúságosabb helyzetben vannak, mivel az infláció várhatóan eléri a 13%-ot. És miközben a Bank of England (BoE) elnöke, Andrew Bailey 27 éve a legnagyobb mértékben emelte a kamatlábakat az infláció megfékezése érdekében, egyre nagyobb a recesszió kockázata.

 

 

Október 1-jén egy átlagos háztartás csaknem 300 fontot fog fizetni havonta az áramért - figyelmeztetett a BoE. Ha a megugró áramköltségeket negatív reálbér-növekedéssel párosítjuk, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy a háztartásokat megszorongatják. Ez nem foglalja magában a szállás, az élelmiszer és a benzin árának emelkedését - ez a tendencia fenntarthatatlan, és társadalmi instabilitáshoz vezethet.

A Glasgow Live brit hírportál szerint a sztrájk hasonlít a "Margaret Thatcher miniszterelnök által bevezetett, a 80-as évek végén és a 90-es években a közvélemény-kutatási adó ellen indított akcióhoz". Tiltakozásul 17 millió ember megtagadta a fizetést".

Martin Lewis brit pénzügyi újságíró és műsorvezető ezt mondta a sztrájkról:

"Azt hiszem, most már pontosabban tudom kategorizálni, a nagy mozgalom, amit látok, az az energiaszámlák nemfizetését követelő emberek növekedése, a tömeges nemfizetés. Gyakorlatilag egy fogyasztói sztrájk az energiaszámlákról, és az energiaszámlák kifizetésének legitimitásától való megszabadulásról.

"Közeledünk ahhoz, hogy októberben az energiaszámlák tekintetében a közvélemény-kutatási adó pillanata következzen be, és a kormánynak kezelnie kell ezt, mert ha egyszer társadalmilag elfogadottá válik az energiaszámlák kifizetésének elmulasztása, az emberek abba fogják hagyni az energiaszámlák kifizetését, és nem fogunk mindenkit elzárni."

Eközben az Ofgem (brit energiaszabályozó) vezérigazgatója, Jonathan Brearley a BBC Radio 4 Today című műsorában szombaton azt mondta, hogy az embereknek két okból sem kellene csatlakozniuk a sztrájkhoz.

 

 

"Először is, ez mindenkinek az összes költségét fel fogja hajtani. Másodszor pedig, ha nehézségekbe ütközik a számla kifizetése, a legjobb, amit tehet, hogy felveszi a kapcsolatot az energiavállalattal".

Hozzátette: "Senkit sem bátorítanék arra, hogy visszatartsa a számla kifizetését, mert ez csak tovább rontja a helyzetet, és személyesen is hatással lesz rá".

A múlt héten az Egyesült Királyság kormánya elítélte a mozgalmat, "rendkívül felelőtlennek" nevezve azt.

"Ez egy rendkívül felelőtlen üzenetküldés, amely végső soron csak feljebb hajtja az árakat mindenki más számára, és hatással lesz a személyes hitelminősítésre" - idézte a kormány szóvivőjét a The Independent.

A Don't Pay UK úgy véli, hogy 6,3 millió brit háztartás fog áramszámla-szegénységbe kerülni ezen a télen, és még több millióan fogják érezni a kontrollálatlan infláció okozta stresszt.

A Twitteren az emberek úgy reagáltak a pillanatra, hogy "a forradalom elkezdődött" és "egy kis polgári zavargás van úton az utcáinkon és jogosan".

Talán a mozgalom részvétele kiváló helyettesítője lesz a britek között lappangó növekvő elégedetlenségnek, amely idén télen polgári zavargásokhoz vezethet, mivel milliók küzdenek majd azzal, hogy égve tartsák a villanyt, melegen a kemencét és ételt tegyenek az asztalra.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/a-forradalom-elkezdodott-75-000-brit-hagyja-abba-az-aramszamlak-fizeteset-az-inflacios-viharban