2022. szeptember 21., szerda

A szakadékhoz közeledve

 

Putyin ma reggel egy előre felvett beszédben szólt Oroszországhoz, amely az Ukrajnában zajló különleges katonai művelethez kapcsolódik.

Az MSM szalagcímek az orosz tartalékos katonai specialisták "részleges mozgósítására" és Putyin fenyegetésére összpontosítanak, miszerint "minden rendelkezésre álló fegyverrendszert" bevet, beleértve a tömegpusztító nukleáris fegyvereket is. De a beszédben sokkal több mindent megtudhatunk. Hatalmas pontok, amelyeket a mainstream szakírók figyelmen kívül hagynak.

Lássunk hozzá.

Kezdetnek, ha még nem olvasták a lefordított átiratot, akkor először azt kell megtenniük. Lásd itt TELJES TÖRVÉNY SZÖVEGE

Most, hogy elolvasták Putyin beszédét, elemezzük a legfontosabb részeket és kinyilatkoztatásokat.

"A beszéd témája a donbásszi helyzet és a Donbassz felszabadítására irányuló különleges katonai művelet menete a neonáci rezsim alól, amely 2014-ben fegyveres államcsíny eredményeként ragadta magához a hatalmat Ukrajnában".

Putyin nem kertel. Tűzbe jön a "neonáci rezsim" és a 2014-ben indított erőszakos puccs ellen. Egy puccs, amelyet Obama és az akkori alelnök, Biden segített elő. Ezért küld Biden továbbra is dollár százmilliárdokat Ukrajnának.

Védik a Deep State megbízottjukat.

Ezért látjuk Kínát és Oroszországot a hírekben közös nyilatkozatokat tenni a "nyugati színű forradalmak" megakadályozásáról. Oroszország visszavág az USA proxyja, Ukrajna ellen, és most Kína igyekszik eltávolítani az USA befolyását Tajvanon. A Kelet szembeszáll a Nyugattal.

Azonban a beszédben Putyin gondosan megfogalmazza, hogy ezeket az akciókat nem egy vagy több nemzet vagy nép hajtotta végre, hanem "néhány nyugati elit agresszív politikája".

 

 

Putyin és Oroszország a kezdetektől fogva tudatosan törekedett arra, hogy vádjait és nemtetszését a "nyugati elitre" irányítsa, és ne az USA egészére. Oroszország többször is azt állította, hogy az "USA Demokrata Pártja" Soros György és nem kormányzati szervezetek segítségével az USA védelmi minisztériumának pénzét Ukrajnába mossa, hogy egy nem hivatalos Mély Állam meghatalmazottat építsen ki, az USA kongresszusi felügyeletének hatókörén kívül.

Putyin így folytatja: "A Nyugat ezen részének célja, hogy meggyengítse, megosztja és végül elpusztítsa országunkat".

Észrevehetitek, hogy van különbség a Nép céljai és a "nyugati elit", konkrétan a DNC céljai között. Azt is észre fogod venni, hogy Putyin az egész helyzet során soha egy negatív dolgot nem mondott Trumpról.

Putyin egyértelműen Trump pártjára állt, és ellenezte "a Nyugat azon részét", azaz a mély államot.

Putyin a továbbiakban a nyugati elitek által okozott szörnyű valósággal foglalkozik, akik a befolyásukat arra használják, hogy 2014 óta szándékosan viszályt és káoszt szítsanak a térségben. Az ukrán népet "ágyútöltelékké" változtatják, és katonai erőt alkalmaznak a civilekkel szemben, valamint szervezett "népirtást" hajtanak végre.

"Ágyútöltelékké tették az ukrán népet, és beletaszították az Oroszországgal vívott háborúba, amelyet még 2014-ben szabadítottak el. A hadsereget használták a civilek ellen, népirtást, blokádot és terrort szerveztek azok ellen, akik nem voltak hajlandók elismerni az Ukrajnában államcsíny eredményeként létrehozott kormányt".

Az összes viszály, halál, betegség, szegénység, drogkereskedelem, emberkereskedelem, polgárháború stb. Ukrajnában az USA felesleges ukrajnai szerepvállalásának eredménye. Putyinnak itt 100%-ban igaza van. És ezt a nyugati média figyelmen kívül hagyja ezt a nyugtalanító valóságot.

 

 

Putyin tisztázza, hogy a különleges katonai művelet oka egy "megelőző intézkedés" volt, mivel a Nyugat/NATO nukleáris fegyvereket akart Ukrajnába vinni, az Ukrajnában már meglévő fegyvereken és tevékenységen (Biolab-hálózat) kívül.

Putyin a továbbiakban kitér a katonai művelet módszeres ütemére. Tisztázva, hogy az emberi életek megóvásának szándékával tevékenykednek, és felszabadítják a korábban orosz Donbászt a kegyetlen neonáci rezsim alól. Ez több csorbát ejt a nyugati média narratíváin, miszerint Putyin és Oroszország esztelenül gyilkolná a civileket. Most a média azt állítja, hogy Oroszország lassúsága azt jelenti, hogy Ukrajna győz. Ez ostobaság. Oroszország elismeri a civileket a csatatéren, és a megfelelő harci szabályok szerint cselekszik. Az MSM és a Big Tech kétségbeesetten próbálja elérni, hogy ezt ne tudd meg.

Putyin a továbbiakban tisztázza, hogy nem csak Ukrajna ellen harcolnak, hanem a "kollektív Nyugat teljes katonai gépezete" ellen.

A NATO és az USA fegyverekkel pumpálja Ukrajnát, és kiképzéssel látja el az ukrán katonákat, az ukrán nép vérét felhasználva a háború gyalogosainak. Ez nem egy háború Oroszország és Ukrajna között, ez egy proxy/gazdasági háború Kelet és Nyugat között. Ez a harmadik világháború.

És a 3. világháború nem lenne teljes atomfegyverek nélkül, igaz? Putyin ezt a bázist is lefedte. Miután felszólította a Nyugatot a zaporozsjei atomerőmű bombázása miatt, és nukleáris katasztrófát akar okozni, Putyin kijelenti, hogy kész bármilyen eszközzel felvenni a harcot a Nyugat fenyegetésével szemben.

"Szeretném emlékeztetni azokat, akik ilyen kijelentéseket tesznek Oroszországgal kapcsolatban, hogy hazánk is rendelkezik különböző típusú fegyverekkel, és némelyikük modernebb, mint a NATO-országok fegyverei. Az országunk területi integritását fenyegető veszély esetén, valamint Oroszország és népünk védelmében természetesen minden rendelkezésünkre álló fegyverrendszert be fogunk vetni. Ez nem blöff.

Oroszország polgárai biztosak lehetnek abban, hogy hazánk területi integritását, függetlenségünket és szabadságunkat - ismétlem - a rendelkezésünkre álló összes rendszerrel megvédjük. Akik nukleáris zsarolást alkalmaznak ellenünk, azoknak tudniuk kell, hogy a szélrózsa megfordulhat".

 

 

Jól hallotta Putyint. Azt állítja, hogy Oroszországnak fejlett nukleáris fegyverei vannak, amelyekről mi nem tudunk, és ő kész "minden rendelkezésére álló fegyverrendszert" használni.

Tehát akár Oroszországot, akár Ukrajnát támogatod, vagy a fejed szilárdan a homokba dugod; ennek a helyzetnek a bolygón minden egyes ember figyelmét fel kell hívnia.

Most, miután elemeztük a beszéd tartalmát, nézzük meg 40 000 láb magasból.

6 héttel a félidős választások előtt vagyunk, Trump összes narratívája igaznak bizonyult, Biden és a Mély Állam a földbe döngölte az országot, a normálisok tömegesen ébrednek, a Mély Állam bűntetteit leleplezik és üldözik, miközben beszélünk, és most úgy tűnik, hogy a világ a nukleáris csapás szélén áll. Ha van "szakadék", akkor ez bizonyára az.

"A pusztulás szélén állunk, de csak a szélén találják meg az emberek az akaratot a változásra. Csak a szakadék szélén fejlődünk."

-A nap, amikor a Föld megállt

Ne feledjük, hogy Putyinnak nincs vitája Trumppal. Ami azt jelenti, hogy ez az egész helyzet csak akkor oldódik meg, ha Trump visszaszerzi a Fehér Házat, és véget vet ennek, és felelősségre vonja a mély állam bűnözőit. A színpad készen áll arra, hogy Trump belépjen, és megmentse a világot a biztos nukleáris pusztulástól.

Nekem elég "bibliaian" hangzik.

 

https://www.pokolafoldon.hu/politika/a-szakadekhoz-kozeledve

A biztosítók perlik a gyógyszergyártókat, mert az oltások növelik a halálesetek számát

A biztosítótársaságok, szembesülve történelmük legmagasabb halálozási arányával és a növekvő haláleseti kifizetésekkel, a Covid szérumokat gyártó multinacionális cégek ellen fognak fellépni, és be is fogják bizonyítani, hogy a Big Pharma anélkül hozta forgalomba ezeket az oltóanyagokat, hogy figyelmeztetett volna arra, hogy magasabb halálozási arányt fognak okozni.

Szabadulj a karbonkredit digitális börtönéből

Forrás: Computing Forever @ BitChute
https://www.bitchute.com/video/0WHZ32okv0Oi/

Egy csónakban evezünk

Milyen veszély ülteti egy asztal mellé a New-York-i liberális drámaíró esszéistát és a vidéki konzervatív pénzügyi gurut, az idősebbik Bush kormányának távozásra kényszerült tagját, hogy aztán mélyen egyet is értsenek? Egy holland halászhajón beszélgetve kezdik el a körülöttünk zajló világszintű - a totális elnyomás irányába mutató - folyamatokat közösen értelmezni.
E négyrészesnek ígért beszélgető film első részében, melyet bő egy éve, 2021 augusztusában rögzítettek, C.J. Hopkins és Catherine Austin Fitts nem csupán látszatdemokráciánkat és e kereteken belül létező szabadságunkat fenyegető veszélyek természetét próbálják meghatározni személyes történeteik, saját megtapasztalásaik alapján, de a fennálló, végzetesen pusztító gazdasági renddel szemben egy győztes-győztes, valóban virágzásra képes emberi világ alapképletét is felcsillantják.
Kijózanító, és egyben reményt adó igazi csemege ez a szűk negyven perc.
Forrás: https://www.oval.media/en/mrglobal-2/

Lopnak. Mi a következménye? Semmi. Ezért még inkább lopnak. Gigantikus méretekben. Stabil törvényi kiskapukkal és kormányzati titkolózással. Mindezt hosszú évtizedek óta média-szemfényvesztéssel ( 9/11-gyel, vírussal ... ) leplezetten. Aki figyelemmel kíséri Bogár László gondolatait a "nemlétező-háttérerőről", illetve a történész Borvendég Zsuzsanna feltárásait Magyarország kifosztásáról azt érdekelni fogja mindaz az elképesztő kormányzati kifosztás módszertan, amit a pénzügyi guru Catherine Austin Fitts (CAF) beszélgetőtársának C.J. Hopkins drámaírónak, mint az Egyesült Államokban bevett gyakorlatról kifejt. Igen, nehéz a téma, mert a monetáris-fiskális politika összefüggésrendszerét és a rejtett pénzszivattyúk mechanizmusait kell leleplezni és megérteni, de remek a felállás, hiszen az Egy csónakban evezünk című film e második részében A pénzügyi puccs alcímmel CAF egy bölcsésznek CJH-nek magyarázza el mindezt. CAF az idősebbik Bush kormányának - távozásra kényszerült - tagjaként a legközvetlenebb tapasztalatokkal rendelkezik az USA közösségeinek - és a dolláron keresztül - a világ kifosztásáról. Az elmúlt három év folyamatai pedig ezt felgyorsított globális hatalmi és pénzügyi puccsot hivatottak konszolidálni. Ha hagyjuk megtörténni...
(Tallián Hedvig)

A kovidiotizmusban kicsúcsosodó évtizedek óta zajló megtévesztés magasiskolájának leleplezése zajlik ebben a harmadik részben. A liberális szatíraíró és a konzervatív befektetési bankár történelmi példák említésétől sem riadva vissza, megkísérli feltárni a propaganda működésének aljasan kifinomult eszköztárát.
Asztal melletti, étkezés utáni beszélgetésükből nyilvánvalóvá válik a tét nagysága, hiszen a tényleges valóság megőrzése és az új normális kiépülése közti választás határozza meg a jövőt. Napjainkban egy végső ütközetben csapnak össze az emberi szabadság elkötelezettjei és a totális digitális alávetettséget kényszerítők erői.
Ki fog győzni, kérdezheti a néző, és rá kell jönnie, nem menekülhet a válaszadás elől. Ugyanis a C.J. Hopkins és Catherine Austin Fitts beszélgetésébe intim módon becsempészett nézőnek végül szembesülnie kell önmagával és döntenie, kik közé tartozik, a cinkosok, a senki földjén botorkálók vagy a szabadságot választó bátor szembehelyezkedők közé?

Hírességek az oltások ellen. LVI. rész

Az élet minden területéről való hírességek, köztük Eric Kendricks, Veronica Echegui, Royce White, Beverley Turner, Gonzalo de la Carrera és mások is, felszólalnak a gyilkos vakcinák ellen. Figyelmeztetnek a gyilkos vakcinák ártalmaira, és arra biztatnak mindenkit, hogy senki ne oltassa be magát többé.

A globalisták számára az emberi lények korának vége, a jövő a mesterséges intelligenciaé.

Yuval Harari nyíltan beszél a globalisták terveiről: az emberi lények korának vége, jön a transzhumanizmus, az elnéptelenítés és a mikrochipekkel való globális irányítás.

A szülői szövetségek meghiúsítják a serdülőkorúak oltásáról szóló törvénytervezetet

Hatalmas győzelmet aratott Kaliforniában annak törvényjavaslatnak az elutasítása, amely lehetővé tette volna, hogy a 15 év feletti serdülők szüleik engedélye nélkül kapják meg a Covid-19 vakcinát. Köszönet ezért a demonstrációknak, a szülői szervezeteknek és azoknak a magánszemélyeknek, akik együttesen vívták ki ezt a győzelmet.

Ellenőrzés a személyes szén-dioxid-kibocsátási egységeken keresztül

Eva Vlaardingerbroek arra figyelmeztet, hogy a digitális személyazonosság azt is jelenti, hogy a kormány mindent tudni fog rólunk, és így "elzárhatja a csapot". A leggazdagabbak még gazdagabbak, a legszegényebbek pedig még szegényebbek lesznek. Most azonnal le kellene mondatnunk ezeket a kommunistákat, és meg kellene mondanunk nekik, hogy tűnjenek el az életünkből.

Cristina M. Jiménez: A gonosz létezik, megtestesülése ott van minden politikusban és bűntársaikban.

SÜRGŐS FELHÍVÁS! Kérjük, hogy valamennyiünk érdekében a lehető legszélesebb körben terjesszék ezeket a videókat családtagjaik és ismerőseik között, mert súlyos veszélyben vagyunk egy orvosi-társadalmi zsarnokság uralma alatt, melynek célja, hogy elpusztítsa az emberiséget.

Cristina Martín Jiménez író leleplezi a hatalom "hálózat" jellegű struktúráját, vagyis azt, hogy a bankároknak szükségük van a politikusokra, a politikusoknak a bankárokra, az újságíróknak a pénzemberekre... Mert az világos, hogy a gonosz létezik és testet ölt valamennyi politikusban és bűntársaikban, akik elindították ezt a lakosság ellen vívott háborút, amit ők plandémiának neveznek.

A Pfizer és az FDA tudtak arról, hogy a vakcinák halálosak a terhes nők magzatai számára

Dr. Byram Bridle szerint ez a "vakcina" nem véd a fertőzés terjedése ellen. A gyermekeknél jószerével ki sem fejlődik a betegség, és lehet, hogy ők eleve rendelkeznek természetes eredetű, tehát magasabb rendű immunitással. Nekünk pedig fogalmunk sincs a lehetséges hosszú távú következményekről.

Négy kelet-ukrajnai régió bejelentette, hogy népszavazást tervez arról, hogy visszacsatolják-e az Orosz Föderációhoz.

 

A donyecki, luhanszki, zaporizzsjai és herszoni tartományi hatóságok összehangolt bejelentések sorában hozták nyilvánosságra terveiket.

Az Egyesült Államok máris kijelentette, hogy elutasítja a "látszat" népszavazás eredményét; ami roppant érdekes, tekintve, hogy Biden választási győzelmének hitelességét még mindig sokan vitatják.

Az orosz csapatok azután vonultak be az orosz nyelvű tartományokba, hogy a Kijevvel évek óta fennálló feszültségek nyílt konfliktusba torkolltak az ukrán erők ellen harcoló fegyveres helyi milíciákkal. A kijevi kormány oldalán harcolók között volt a gyűlölt neonáci Azov zászlóalj, akiket olyan atrocitások elkövetésével vádoltak, amelyekről akkoriban még a NEWSWEEK is így számolt be: "ISIS stílusú háborús bűnök".

Ez 2014-ben volt, és a nyugati média azóta is szépíti az ilyen jelentéseket, ha egyáltalán beszámol róluk, hogy a nyugati közvélemény ne kapjon teljes képet a történtekről.

A 2014-es krími népszavazáshoz hasonlóan, amikor a krími orosz többség tömegesen szavazott az Orosz Föderációba való visszacsatolás mellett, Ukrajna orosz ajkú tartományai valószínűleg ugyanígy fognak szavazni.

Kijev és nyugati szövetségeseik az MSM bűntársaikkal megalapozatlan állításokat tehetnek "illegális" népszavazásokról és manipulált szavazásokról, de várható, hogy az orosz anyanyelvű kelet-ukránok újra egyesülni akarnak Oroszországgal.

Végül is Kelet-Ukrajnát évszázadokra visszanyúló kapcsolatok fűzik Oroszországhoz, míg a mai Nyugat-Ukrajna mindig is inkább nyugati orientációjú volt.

 

 

Bár állítólagosan támogatja a demokráciát, a Nyugat máris elítélte a tervezett népszavazás tervét.

Ha és amikor a szavazás megtörténik, annak messzemenő következményei lehetnek. Ha Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon az Orosz Föderációba való visszacsatolás mellett szavaz, Moszkva többé nem fog "különleges katonai műveletet" folytatni Ukrajnában. Ehelyett a műveletet az orosz haza védelmének fogja tekinteni.

Ami a Kremlt illeti, ez nagy különbség.

A nyilvánvalóan elfogult nyugati MSM tudósítások ellenére Oroszország eddig jelentős visszafogottságot tanúsított a különleges katonai művelet során. Ez meg fog változni, ha az orosz nyelvű tartományok az Orosz Föderációhoz való csatlakozás mellett szavaznak.

Akkor Ukrajna és nyugati támogatóik donyecki, luhanszki, zaporizzsjai és hersoni akcióit maga Oroszország elleni támadásnak fogják tekinteni. Ez utat nyit a válaszok bármelyikének, amelyek mindegyike egyformán komor.

Rövid távon ez az ukrajnai háború drámai eszkalációját eredményezheti. Ha ez megtörténik, a Nyugat elkerülhetetlenül belekerülhet egy közvetlen katonai konfliktusba Oroszországgal, és végül talán Kínával és Iránnal is.

Hosszabb távon ez Ukrajna felbomlásához és Közép-Európa térképének teljes átrajzolásához vezethet. Mindez a nyugati média összejátszásával és sok ártatlan vér elvesztésével fog megvalósulni. Szerk.

https://www.pokolafoldon.hu/politika/kelet-ukrajna-nepszavazast-tervez-az-orosz-foderaciohoz-valo-visszacsatlakozasrol

Putyin újabb csapatokat mozgósít Ukrajnáért, "nukleáris zsarolással" vádolja a Nyugatot

Putyin részleges katonai mozgósítást jelent be

Putyin szerint a Nyugat el akarja pusztítani Oroszországot

Négy Oroszország által megszállt régió népszavazási terveket jelent be

LONDON, szept. 21. (Reuters)

- Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán 300 ezer tartalékost hívott be az ukrajnai harcokra, és kijelentette, hogy Moszkva hatalmas arzenáljának teljes erejével fog válaszolni, ha a Nyugat folytatja az általa "nukleáris zsarolásnak" nevezett "nukleáris zsarolást" az ottani konfliktus miatt.

Ez volt Oroszország első ilyen jellegű mozgósítása a második világháború óta, és a hetedik hónapja tartó háború jelentős fokozódását jelentette.

Az orosz erők legutóbbi kudarcát követte, akiket ebben a hónapban egy ukrán ellentámadás során kiszorítottak az általuk elfoglalt északkelet-ukrajnai területekről, és délen elakadtak.

Az orosz nemzethez intézett televíziós beszédében Putyin azt mondta: "Ha országunk területi integritása veszélybe kerül, minden rendelkezésre álló eszközt felhasználunk népünk védelmére - ez nem blöff".

Oroszországnak "rengeteg fegyvere van a válaszadásra" - mondta.

Az orosz védelmi miniszter elmondta, hogy a részleges mozgósítás keretében 300 000 tartalékost hívnak be, és a részleges mozgósítás a korábbi katonai tapasztalattal rendelkezőkre is vonatkozik.

Bár Oroszország a második világháború óta számos konfliktusban részt vett, azóta ez volt az első ilyen jellegű behívás. A Szovjetunió hosszú afganisztáni háborújában is részt vettek sorkatonák.

Szergej Sojgu védelmi miniszter elmondta, hogy a konfliktus kezdete óta 5397 orosz katona halt meg.

 

 

Az Egyesült Államok a múlt hónapban azt mondta, hogy szerinte 70-80 ezer orosz katona halt meg vagy sebesült meg, júliusban pedig 15 ezerre becsülte Oroszország halálos áldozatainak számát.

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó szerint az orosz mozgósítás kiszámítható lépés volt, amely rendkívül népszerűtlennek bizonyul, és aláhúzta, hogy a háború nem Moszkva terve szerint zajlik.

"Abszolút kiszámítható felhívás, amely inkább úgy néz ki, mint egy kísérlet a saját kudarcuk igazolására" - mondta Podoljak a Reutersnek. "A háború egyértelműen nem az orosz forgatókönyv szerint halad".

Putyin beszéde előtt a New York-i ENSZ-ben ülésező világ vezetői elítélték Oroszország ukrajnai invázióját és azt a tervet, hogy négy megszállt régióban népszavazást tartanak a következő napokban az Oroszországhoz való csatlakozásról.

Egy látszólag összehangolt lépésként az oroszbarát regionális vezetők kedden népszavazásokat jelentettek be szeptember 23-27-re Luhanszk, Donyeck, Herszon és Zaporizzsja tartományokban, amelyek Ukrajna területének mintegy 15 százalékát képviselik.

Oroszország már önálló államnak tekinti Luhanszk és Donyeck tartományokat, amelyek együtt alkotják a Moszkva által 2014-ben részben elfoglalt Donbasz régiót. Ukrajna és a Nyugat Ukrajna minden, orosz erők által tartott részét illegálisan megszálltnak tekinti.

Oroszország jelenleg Donyeck mintegy 60%-át birtokolja, és júliusra, a hónapokig tartó heves harcok során történt lassú előrenyomulást követően Luhanszk szinte egészét elfoglalta.

 

 

Ezek az eredmények most veszélybe kerültek, miután az orosz erőket ebben a hónapban kiszorították a szomszédos Harkiv tartományból, és ezzel elvesztették az ellenőrzést a donyecki és luhanszki frontvonalak nagy részét ellátó fő utánpótlási vonalak felett.

"TELJES KIFOSZTÁS

Putyin beszédében azt mondta, hogy a 2 millió fős katonai tartalékos részleges mozgósítása Oroszország és területeinek védelmét szolgálja. A Nyugat nem akar békét Ukrajnában - mondta.

Azt mondta, Washington, London és Brüsszel nyomást gyakorol Kijevre, hogy "katonai műveleteket helyezzen át a mi területünkre" azzal a céllal, hogy "teljesen kifosszák országunkat".

Az ukrán hadsereg a konfliktus során szórványosan csapást mért Oroszországon belüli célpontokra, a Nyugat által szállított nagy hatótávolságú fegyverekkel.

"Nukleáris zsarolásra is sor került" - mondta Putyin, az ukrán Zaporozsjei atomerőműre, Európa legnagyobb atomerőművére utalva. Oroszország és Ukrajna egyaránt azzal vádolta egymást, hogy a harcok során veszélyeztették az erőművet.

A NATO-országok tisztségviselőit azzal vádolta, hogy kijelentéseket tettek "a tömegpusztító fegyverek - atomfegyverek - Oroszország elleni alkalmazásának lehetőségéről és megengedhetőségéről".

"Azoknak, akik megengednek maguknak ilyen kijelentéseket Oroszországgal kapcsolatban, szeretném emlékeztetni, hogy országunk is rendelkezik különböző megsemmisítő eszközökkel, és egyes elemeiben modernebbekkel, mint a NATO-országoké".

Putyin ismételten kijelentette, hogy célja a Donbasz, Ukrajna ipari központjának "felszabadítása", és azt mondta, hogy az ottani emberek többsége nem akar visszatérni az általa "ukrán igának" nevezett "igába".

Olaf Scholz német kancellár a New York-i ENSZ-közgyűlésen felszólalva azt mondta, hogy Putyin csak akkor fogja feladni "birodalmi ambícióit", ha felismeri, hogy nem tudja megnyerni a háborút. bővebben

"Ezért nem fogadunk el semmilyen, Oroszország által diktált békét, és ezért kell Ukrajnának képesnek lennie arra, hogy visszaverje Oroszország támadását" - mondta Scholz.

 

 

A PIACOK VISSZAVONULNAK

Petr Fiala cseh miniszterelnök szerint a mozgósítás "újabb bizonyíték arra, hogy Oroszország az egyedüli agresszor".

"Szükség van rá, hogy segítsünk Ukrajnának, és a saját érdekünkben folytatnunk kell" - mondta.

Ben Wallace brit védelmi miniszter szerint a mozgósítás Putyin beismerése, hogy "inváziója kudarcot vall".

Bridget Brink, az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete szerint Oroszország gyengeséget mutatott azzal, hogy bejelentette a tartalékosok mozgósítását, és népszavazást rendelt el az oroszok által megszállt területeken.

A kínai külügyminisztérium sürgette az összes felet, hogy folytassanak párbeszédet és konzultációt, és találjanak megoldást valamennyi fél biztonsági aggályainak kezelésére. olvasd tovább

Putyin szavai a globális piacokat is megmozgatták, amelyek a február 24-i ukrajnai orosz invázió óta ingadoznak. Az euró 0,7%-ot esett a dollárral szemben, az európai tőzsdék meredeken csökkentek, a befektetők pedig a biztonságos menedékként szolgáló kötvényekbe áramlottak, ami a német és az amerikai államadósságok hozamát lefelé nyomta.

Michel Hewson, a CMC Markets vezető piaci stratégája elmondta: "Úgy gondolom, hogy az a benyomás alakult ki, hogy tényleg felemelte a tétet, és hogyan reagál erre a Nyugat?

Putyin az ukrajnai orosz akciót "különleges katonai műveletnek" nevezi, amelynek célja a veszélyes nacionalisták kiszűrése és az ország "denazifikálása". A Nyugat azt mondja, hogy ez földrablás és kísérlet egy olyan ország visszafoglalására, amely a Szovjetunió 1991-es felbomlásával szabadult ki Moszkva uralma alól.

A háborúban ezrek haltak meg, városok pusztultak el, és milliók menekültek el otthonukból.

 

https://www.pokolafoldon.hu/politika/putyin-ujabb-csapatokat-mozgosit-ukrajnaert-nuklearis-zsarolassal-vadolja-a-nyugatot

„Részleges mozgósítás” – Putyin elnök beszéde az orosz nemzethez 09.21

............

A szöveg nyílt végű, nem határozza meg a mozgósítás végdátumát, sem a behívandó tartalékosok számát.

Oroszország szerdán bejelentette tartalékosainak azonnali részleges mozgósítását, mivel az Ukrajna elleni háborújának több frontján felerősödő ukrán ellentámadással néz szembe.

A mozgósítást bejelentő rendelet szövege homályos és nyílt végű. Nem határozza meg a behívandó erők létszámát, sem a mozgósításuk végdátumát. Meghatározza azokat a feltételeket, amelyek alapján az újoncok elbocsáthatók a szolgálatból - például túl öreg vagy alkalmatlan koruk miatt -, de nem határozza meg a kívánt alkalmassági szintet vagy a maximális életkort.

A rendelet továbbá megbízza "az Orosz Föderáció alkotóelemeinek legfelsőbb tisztviselőit", hogy "az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma által meghatározott számban és határidőn belül" mozgósítsák a sorkatonákat - vagyis a regionális főnökök feladata lesz a szükséges mozgósított erők összeszedése.

Íme Vlagyimir Putyin elnök rendeletének teljes szövegének magyar nyelvű fordítása. A 7. pont hiányzik az eredetiben.

 

Vlagyimir Putyin elnök rendelete a részleges mozgósítás bejelentéséről az Orosz Föderációban.

Az 1996. május 31-i 61-FZ számú "A védelemről", az 1997. február 26-i 31-FZ számú "A mozgósítási kiképzésről és a mozgósításról az Orosz Föderációban" és az 1998. március 28-i 53-FZ számú "A katonai szolgálatról és a katonai szolgálatról" szóló szövetségi törvényekkel összhangban úgy döntök:

1. Részleges mozgósítás meghirdetése az Orosz Föderációban 2022. szeptember 21-től.

2. Az Orosz Föderáció állampolgárainak katonai szolgálatra történő behívását az Orosz Föderáció Fegyveres Erőiben történő mozgósításra. Az Orosz Föderáció mozgósítással katonai szolgálatra behívott állampolgárai az Orosz Föderáció Fegyveres Erőiben szerződés alapján szolgálatot teljesítő katonák jogállásával rendelkeznek.

3. Annak megállapítása, hogy az Orosz Föderációnak az Orosz Föderáció fegyveres erőibe mozgósítás útján katonai szolgálatra behívott állampolgárai díjazásának szintje megfelel az Orosz Föderáció fegyveres erőiben szerződés alapján szolgáló katonai személyzet díjazásának szintjének.

4. A katonai személyzet által katonai szolgálatra kötött szerződések a részleges mozgósítás időszakának végéig érvényesek maradnak, kivéve a katonai személyzetnek az e rendeletben meghatározott indokok alapján a katonai szolgálatból való elbocsátásának eseteit.

5. A részleges mozgósítás időszakában a szerződéses katonai szolgálatot teljesítő katonák, valamint az Orosz Föderáció mozgósítás céljából katonai szolgálatra behívott állampolgárai katonai szolgálatból való elbocsátásának alábbi indokai megállapítása az Orosz Föderáció Fegyveres Erőiben:

a) életkor alapján - a katonai szolgálatra vonatkozó korhatár elérésekor;

b) egészségügyi okokból - a katonai orvosi bizottság által katonai szolgálatra alkalmatlannak minősítettek kapcsán, kivéve azokat a katonákat, akik kifejezték a katonai szolgálat folytatására irányuló szándékukat olyan katonai beosztásokban, amelyeket a meghatározott katonák betölthetnek;

c) a szabadságvesztés kiszabásáról szóló bírósági ítélet hatálybalépésével összefüggésben.

6. Az Orosz Föderáció kormánya:

a) finanszírozza a részleges mozgósítással kapcsolatos tevékenységeket;

b) megteszi a szükséges intézkedéseket az Orosz Föderáció Fegyveres Erői, más csapatok, katonai alakulatai és szervei szükségleteinek kielégítésére a részleges mozgósítás időtartama alatt.

8. Az Orosz Föderáció alkotóelemeinek vezető tisztségviselői megszervezik az állampolgárok katonai szolgálatra történő behívását az Orosz Föderáció Fegyveres Erőiben történő mozgósítás céljából az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma által az Orosz Föderáció alkotóelemenként meghatározott számban és határidőn belül.

9. Az Orosz Föderációnak a katonai-ipari komplexum szervezeteiben dolgozó állampolgárai jogosultak a mozgósítási célú katonai szolgálatra való behívás alól halasztást kapni (az e szervezetekben végzett munka idejére). Az Orosz Föderáció azon állampolgárainak kategóriáit, akiknek a halasztás joga megilleti őket, valamint a halasztás megadásának eljárását az Orosz Föderáció kormánya határozza meg.

Ez a rendelet a hivatalos kihirdetése napján lép hatályba.

https://www.pokolafoldon.hu/politika/putyin-mozgositasi-rendeletenek-teljes-szovege-leforditva

Kalifornia legalizálja az EMBEREK komposztálását

 

Nemzetgyilkos Népirtó Gavin Newsom kaliforniai kormányzó most írta alá azt az új jogszabályt, amely lehetővé teszi, hogy a holttesteket az egész államban komposztálják ahelyett, hogy eltemetnék vagy elhamvasztanák őket.

Eddig az Aranyállamban - a legtöbb államhoz és a világ többi részéhez hasonlóan - csak az elhunyt emberi maradványok eltemetését vagy elégetését engedélyezték. Most már lehetőség van arra, hogy a halottakat trágyává alakítsák a talaj számára. Washington államban már 2019-ben legalizálták az emberi komposztálást.

A 351. számú közgyűlési törvényjavaslat kifejezetten engedélyezi a "természetes szerves redukciót" (NOR), ahogyan ők nevezik, 2027-től kezdődően. Addig Kaliforniában a holttesteket továbbra is vagy el kell temetni, vagy el kell hamvasztani.

A NOR-eljárás során az emberi maradványokat egy újrafelhasználható tartályba helyezik, majd faforgáccsal veszik körül, és hagyják, hogy a mikrobák és baktériumok szaporodása érdekében levegőztessék. Körülbelül egy hónap elteltével már csak "föld" marad.

Szokás szerint az elhunyt emberek Soylent Green-é változtatásának szükségességét azzal magyarázzák, hogy a "felmelegedés" által sújtott bolygónak - mint mondják - árt a temetés és a hamvasztás.

"A hamvasztással ellentétben a folyamat során elkerülhető a fosszilis tüzelőanyagok elégetése és a szénmonoxid-kibocsátás" - állítja a San Francisco Gate. "A National Geographic becslése szerint csak az Egyesült Államokban a hamvasztások évente mintegy 360 000 tonna szén-dioxidot bocsátanak ki."

 

 

Cristina Garcia, a korrupt képviselőházi tag az emberi komposztálásról szóló törvény mögött (sok más ellentmondásos törvényjavaslat mellett).
Egy másik kifogás az, hogy a Covid-19 plandémia feltárta a meglévő törvényekkel kapcsolatos problémákat, mivel a temetkezési vállalatok túlterheltek olyan holttestekkel, amelyeknek a másik két ártalmatlanítási lehetőség valamelyikére volt szükségük.

"Az AB 351 egy további lehetőséget biztosít a kaliforniai lakosok számára, amely környezetbarátabb, és egy másik választási lehetőséget ad a temetéshez" - mondta Cristina Garcia képviselő, aki támogatja, hogy a hamvasztás és a temetés károsítsa az éghajlatot.

"Mivel az éghajlatváltozás és a tengerszint emelkedése nagyon is valós fenyegetést jelent a környezetünkre, ez egy olyan alternatív módja a végső elhelyezésnek, amely nem járul hozzá a légkörbe történő kibocsátáshoz."

Egy tweetben Garcia azt sugallta, hogy az emberek elhamvasztása vagy eltemetése hozzájárul "[a]z erdőtüzekhez, az extrém szárazsághoz (és) a rekordméretű hőhullámokhoz".

"... a klímaváltozás valós, és mindent meg kell tennünk a metán- és CO2-kibocsátás csökkentése érdekében" - tette hozzá, úgy téve, mintha tudná, miről beszél.

Garcia Kaliforniában elég jó hírnévnek örvend abban, hogy a bizarr, tudományellenes, fehérellenes, illemellenes törvények minden ízét ráerőlteti a társadalomra. Ő állt a Target hírhedt "nem-bináris folyosója" mögött; legalábbis részben ő találta ki a "korszakos szegénység" kifejezést; és köztudottan ő az egyik legkorruptabb tagja a kaliforniai közgyűlésnek.

"Miután 2018-ban állítólag az egész #MeToo bajnoka volt a kaliforniai közgyűlésben, szexuális zaklatással vádolták meg, rasszista megjegyzésekkel együtt" - írja továbbá a Red State.

 

 

"Elég nagy csomag, és teljesen a demokraták szupertöbbségének arca."

Garcia a kaliforniai 58. körzetből származik, amely South Gate és Santa Fe Springs között található Los Angelesben, Dél-Kaliforniában. A Red State munkatársa, Jennifer Oliver O'Connell így jellemzi ezt a körzetet:

"... a korrupció hírhedt folyosójának része - a választott tisztségviselők és a közműszolgáltatókon belüli bürokraták művészi formává teszik, hogy megerőszakolják az adófizetőket, miközben a saját fészküket gyarapítják".

"Szóval fogadni mernék rá, hogy ha beleássuk magunkat a Recompense, vagy bármilyen cég pénzügyi nyilvántartásába, amely ezt az új bóvlit fogja kezelni, valószínűleg Garcia piszkos kezét fogjuk találni" - teszi hozzá O'Connell.

Coloradóban az ember által komposztált "földet" nem lehet legálisan emberi fogyasztásra szánt élelmiszer termesztésére használni - bár állatok számára továbbra is felhasználható. Kaliforniában az AB 351 nem tiltja kifejezetten az emberi komposztált talaj értékesítését emberi fogyasztásra szánt élelmiszerek termesztésére.

A cikk forrásai a következők:

RedState.com

NaturalNews.com

Forrás

Nagy-Britannia felére csökkenti az áram- és gázárakat a vállalkozások számára

 

Jövő hónaptól felső korlátot szabnak a nagykereskedelmi villamosenergia- és gázszámláknak

A jelenlegi piaci árak kevesebb mint a fele lesz

A kormány szerint a megállapodás megakadályozza a vállalatok összeomlását

LONDON, szept. 21. (Reuters)

- Nagy-Britannia szerdán közölte, hogy a jövő hónaptól a piaci ár kevesebb mint felében maximálja a villamos energia és a gáz nagykereskedelmi árát a vállalkozások számára, követve a fogyasztókra vonatkozó hasonló rendszert, ezzel enyhítve az egyre magasabbra szökő energiaköltségek nyomását.

Nagy-Britannia közölte, hogy a villamos energia nagykereskedelmi árát megawattóránként (MWh) körülbelül 211 fontban (239 dollár), a gázét pedig 75 fontban (MWh) maximálják.

"Azért léptünk közbe, hogy megakadályozzuk a vállalkozások összeomlását, megvédjük a munkahelyeket és korlátozzuk az inflációt" - mondta Kwasi Kwarteng pénzügyminiszter.

 

 

A felső határ szintjét a kormány szerint az idén télen várható nagykereskedelmi árak kevesebb mint felében határozták meg. Az árat szeptember 30-án fogják megerősíteni.

A szolgáltatók kompenzációt kapnak a nagykereskedelmi gáz- és villamosenergia-egységárak csökkentéséért, amelyet a nem lakossági fogyasztókra hárítanak át - közölte a kormány.

A rendszer kezdetben október 1-től 2023. március 31-ig lesz alkalmazandó minden nem háztartási energiafelhasználóra, beleértve a jótékonysági szervezeteket és a közszférát, például az iskolákat és a kórházakat, valamint a vállalkozásokat is.

A kormány bejelentette továbbá, hogy az Észak-Írországban élő háztartások számára az Egyesült Királyság többi részén működő hasonló rendszerrel azonos szintű támogatást nyújt.

 

https://www.pokolafoldon.hu/blog/nagy-britannia-felere-csokkenti-az-aram-es-gazarakat-a-vallalkozasok-szamara

Pataky Zoltán: Amikor a korrupció feltalálói másokat vádolnak korrupcióval, avagy hova, merre tovább?

 

Idézzünk újra és újra: „Németország támogatja, hogy Magyarország elveszítse vétójogát az EU-ban, Németország támogatja azt, hogy Magyarország elveszítse a vétójogát az Európai Unióban - mondta Németország európai ügyekért felelős minisztere, Anna Lührmann az Euronewsnak adott interjújában.

Az ügyről az Európai Unió szakminiszterei vitáztak kedden Brüsszelben. Magyarország az elmúlt években több alkalommal blokkolt uniós külpolitikai döntéseket és nyilatkozatokat Oroszország, Kína vagy éppen Törökország ügyében. Mindenképpen fel kellene számolni az egyhangú uniós döntéshozatalt a külpolitikában és a biztonsági ügyeknél is - ezt Németország európai ügyekért felelős minisztere, Anna Lührmann mondta az Euronewsnak. Indoklásában a politikus azt mondta, Magyarország több fontos döntést blokkolt már korábban az Európai Tanácsban.

Hozzátette, hogy Németország aggódik a magyarországi jogállamiság helyzete miatt is.

"Manapság nagyon fontos az, hogy szolidaritást vállaljanak a tagállamok egymással az unióban és az is, hogy ragaszkodjunk az alapértékeinkhez, mint amilyen a jogállamiság, a demokrácia és a szabadság. Aggódunk a magyarországi fejlemények miatt a jogállamiságot illetően. Nagyon fontos az, hogy itt reformokat vezessenek be és foglalkozzanak a bizottság aggodalmaival."

Kedden az Általános Ügyek Tanácsában vitáztak a miniszterek arról, hogy a későbbiekben megszüntessék az egyes tagállamok vétójogát a külpolitikában és a biztonsági kérdéseknél.

A német zöldpárti politikus egyértelműen Magyarországot tette felelőssé a mostani helyzet miatt. "A jogállamiságban és az Európai Unióban hozott döntéseknél is meg kell mutatni Oroszországnak, hogy nem toleráljuk az Ukrajnában tett lépéseiket. Hogy nem toleráljuk az emberi jogok és az emberi méltóság elleni lépéseiket, ezért egységesen lépünk. Magyarország az egyedüli vétójával többször blokkolta már a tanácsi döntéseket, ezért szerintem fontos az, hogy elmozduljunk a vétójogtól a közös külpolitika és a biztonságpolitika területén, hogy hatékonyabban léphessünk fel Oroszország fenyegetésével szemben.

" Németország azt is támogatja, hogy az Európai Bizottság szankciókat javasol Magyarország ellen a jogállamisági eljárásban. A miniszter szerint ez más tagországok számára is figyelmeztetés lehet. "Szerintem jó dolog az, hogy a bizottság bevezette ezt az eszközt azért, hogy biztosítsa a szerződéseket és különösen az uniós forrásokat a kondicionalitási mechanizmussal. Ezt a mechanizmust a német kormány támogatásával állították fel. Igen, ez nagyon fontos. A bizottság vasárnap döntött.

Most vizsgáljuk a dokumentumok részleteit. De szerintem fontos volt, hogy világos jelzést küldjünk Magyarországnak és többi tagállamnak is arról, hogy a jogállamiság megsértésének következményei lesznek a kifizetéseknél" - mondta Anna Lührmann. A bizottság 7,5 milliárd eurós büntetést javasol Magyarországnak abban az esetben, ha a következő két hónap alatt nem tesznek meg mindent a korrupció elleni harcban.”

 

 

Lássunk neki és bontsuk fel, elemezzük ezt a hírt. Azonnal az elején, indirekt rátér a cikk írója, az egyik lényeges dologra, nevezetesen arra, hogy mi, és milyen szervezet az EU. Tehát:

„Németország támogatja, hogy Magyarország elveszítse vétójogát az EU-ban Németország támogatja azt, hogy Magyarország elveszítse a vétójogát az Európai Unióban - mondta Németország európai ügyekért felelős minisztere, Anna Lührmann az Euronewsnak adott interjújában.”

Németország vezető gazdasági hatalom Európában. Egyenlőre! Az iménti idézet viszont világosan elénk tárja, hogy hatalmát, minden befolyását, és lehetőségeit kihasználja, Magyarország ellen arra, hogy lejárassa nemcsak országunkat, hanem, mindenek előtt Nemzetünket! Az Euronews pedig nem más mint a médiahatalom egyik szervezete. Egyike azoknak szervezeteknek amelyek közösen dolgoznak az egyesült Európa létrejöttén, miközben, módszerekben, nem válogatnak.

A cél világos, az Európában még létező, valamelyest homogén Nemzeteket feloszlatni, minden áron! Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy vétó joga, tulajdonképen, minden államnak van! Nézzük csak mit mondott még Anna Lührmann a továbbiakban, amikor mérhetetlen, a valóság kihagyásának rohamában dőzsölt. Előtte felhívom figyelmüket arra, hogy ő, zöld párti politikus, aki magas fokon műveli a beavatkozás taktikáit, és mindenbe, bele szól:

"A jogállamiságban és az Európai Unióban hozott döntéseknél is meg kell mutatni Oroszországnak, hogy nem toleráljuk az Ukrajnában tett lépéseiket. Hogy nem toleráljuk az emberi jogok és az emberi méltóság elleni lépéseiket, ezért egységesen lépünk. Magyarország az egyedüli vétójával többször blokkolta már a tanácsi döntéseket, ezért szerintem fontos az, hogy elmozduljunk a vétójogtól a közös külpolitika és a biztonságpolitika területén, hogy hatékonyabban léphessünk fel Oroszország fenyegetésével szemben."

Már megint rajtunk, Magyarországon csattan a nagy EU több szíjából font ostora, amely a vétójog használata, az emberi jogok, és az emberi méltóság elleni, majd az EU megmondja, szíjaiból áll! De neki, az EU-nak ez sem elég, mert így folytatja:

„...Németország azt is támogatja, hogy az Európai Bizottság szankciókat javasol Magyarország ellen a jogállamisági eljárásban. A miniszter szerint ez más tagországok számára is figyelmeztetés lehet.”

 

 

A Német nagyképűség már régen az EU alap irányvonala, nem kell csodálkozni azon amikor így zárja az agyat, az emberi szellemi, és műveltséget gyalázó fejtegetéseit :

"Szerintem jó dolog az, hogy a bizottság bevezette ezt az eszközt azért, hogy biztosítsa a szerződéseket és különösen az uniós forrásokat a kondicionalitási mechanizmussal. Ezt a mechanizmust a német kormány támogatásával állították fel. Igen, ez nagyon fontos. A bizottság vasárnap döntött. Most vizsgáljuk a dokumentumok részleteit. De szerintem fontos volt, hogy világos jelzést küldjünk Magyarországnak és többi tagállamnak is arról, hogy a jogállamiság megsértésének következményei lesznek a kifizetéseknél"

Elég lenne elolvasni, és hatni hagyni ezt a szöveget, de ne elégedjünk meg ezzel hanem elemezzünk! Miről van szó? Nem másról mint egy gyalázatos sértegetési cunamiról Hazánk ellen, meg persze arról is, hogy még a kákán is csomót keresnek, egyre kétségbeesettebben, azért, hogy a hazugságokra és uralmi megalomániából eredő hatalmi propagandájukat fenntartsák, és gyakorolhassák!

A hab, a gusztustalan Német politikai tortán pedig, a következő idézetben, világosan ki is mondja, hogy miről van szó, de azt is, hogy egyre zavarosabb az EU reagálása, de a léte is:

„Ezt a mechanizmust a német kormány támogatásával állították fel. Igen, ez nagyon fontos. A bizottság vasárnap döntött. Most vizsgáljuk a dokumentumok részleteit. De szerintem fontos volt, hogy világos jelzést küldjünk Magyarországnak és többi tagállamnak is arról, hogy a jogállamiság megsértésének következményei lesznek a kifizetéseknél" - mondta Anna Lührmann. A bizottság 7,5 milliárd eurós büntetést javasol Magyarországnak abban az esetben, ha a következő két hónap alatt nem tesznek meg mindent a korrupció elleni harcban.”

Végezetül két eseményt kell okvetlenül ide hozni. Az egyik a korrupció, amellyel Hazánkat lépten-nyomon gyalázzák, ugyanakkor Németországban, csak egy példa, ha egy újságíró nem azon a vonalon ír ami előre meg van adva, akkor felmondanak neki! A másik pedig egy friss esemény. A német kancellár tegnapi kijelentése, ami egy kirohanás volt az ENSZ gyűlésén Oroszország ellen, kapitális bizonyítéka annak, hogy Németország rossz, nagyon rossz úton jár! Kirohant Oroszország ellen, Ukrajna oldalán, sértegette az Oroszokat, a lehető legaljasabb módon!

 

 

A „Tagesschau” (az ARD) a Német első tv-től itt a nyilvánosan megjelentetett hír.

Állapot: 2022.09.21 08:27

Beszéd az ENSZ Közgyűlésén

Scholz Putyint "kirívó imperializmussal" vádolja.

Scholz kancellár az ENSZ-közgyűlés előtt tartott beszédében bírálta Oroszország "kirívó imperializmusát". Egyúttal megújította Németország kérelmét az ENSZ Biztonsági Tanácsában. Olaf Scholz kancellár az ENSZ előtt „kirívó imperializmussal” vádolta Oroszországot, és további támogatást ígért Ukrajnának, beleértve a fegyverszállítást is. „Putyin csak a háborúját fogja feladni. és birodalmi ambícióit, amikor rájön, hogy nem tudja megnyerni ezt a háborút” – mondta Scholz az ENSZ közgyűlésén New Yorkban.

„Ezzel nemcsak Ukrajnát, hanem saját országát is tönkreteszi.” Ezért nem fogadnak el semmilyen orosz „diktált békét” – és nem színlelt népszavazásokat sem – hangsúlyozta Scholz. Utalt a Kreml-barát szakadárok által több ukrán régióban tervezett szavazásra, amelyet kedden jelentettek be.”

Scholz további fegyverszállításokat ígér Ukrajnának képesnek kell lennie arra, hogy kivédje Oroszország támadását – hangsúlyozta Scholz. „Minden erőnkkel támogatjuk Ukrajnát: pénzügyileg, gazdaságilag, humanitáriusan és fegyverekkel is.

” Nem sokkal azelőtt, hogy a kancellár New Yorkba indult, a szövetségi kormány további fegyvereket ígért a Bundeswehr készleteiből, köztük négy Panzerhaubitze 2000 típusú tüzérségi rendszert. .”

Akkor talán egyre több ember lesz aki felismeri, hogy nem éppen észszerű és okos dolog volt a Magyar kormánytól, a FIDESZ-KDNP tandemtől, gazdaságilag kötődni Németországhoz, mert ha a Német gazdaság összeomlik, nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan meg is történik, akkor nekünk, csúnyán mondva, de valósan befellegzett! Hiába minden árstop, meg hasonló turpisságok, semmi, és senki sem fog segíteni rajtunk! Az Oroszok pedig közölték Németországgal, ha nem hagy fel a szankcionálás politikájával, akkor nem kap, egy csepp gázt sem!

Ezek azok az események, legalábbis egy része azon eseményeknek, amelyek szemmel láthatóan egy tragikus, mindent átfogó fegyveres konfliktus felé terelik Európát, és az egész világot!

Pataky Zoltán

BREAKING Az orosz légitársaságokat utasították, hogy ne adjanak el jegyeket 18 és 65 év közötti orosz férfiaknak

 

Putyin részleges mozgósítása után elfogynak a külföldi járatok.


Amir Tsarfati újságíró szerint az orosz légitársaságok leállították a jegyértékesítést a 18 és 65 év közötti orosz férfiaknak, hacsak nem tudják igazolni, hogy a védelmi minisztérium engedélyezte az utazást.

FRISSÍTÉS Az orosz turisztikai ügynökség vezetője szerint eddig nem vezettek be korlátozásokat a külföldi utazásokra, és az Aeroflot, az ország zászlóshajóját tartó légitársaság közölte, hogy nem korlátozza a jegyeladást.

Szerdán minden Oroszországból elérhető külföldi célállomásra induló járat elkelt, miután Vlagyimir Putyin elnök "részleges" mozgósítást hirdetett az ország 25 millió tartalékosának.

A Moszkvából Grúzia, Törökország és Örményország fővárosaiba - amelyekbe az oroszok számára nem szükséges vízum - szeptember 21-re induló járatok Putyin bejelentése után perceken belül elérhetetlenné váltak az aviasales.ru, Oroszország vezető utazástervező honlapja szerint.

Moszkvai idő szerint délig a Moszkvából Azerbajdzsánba, Kazahsztánba, Üzbegisztánba és Kirgizisztánba induló közvetlen járatok sem jelentek meg a honlapon.

https://www.pokolafoldon.hu/politika/breaking-az-orosz-legitarsasagokat-utasitottak-hogy-ne-adjanak-el-jegyeket-18-es-65-ev-kozotti-orosz-ferfiaknak

HOGY MIÉRT "TEREMTŐ" NYELV A MAGYAR

 

Össze ne téveszd!
– a boka táját a toka bájával,
– a borztanyát a torz banyával,
– a csárda zaját a zárda csajával,
– a száradt füzet a fáradt szűzzel,
– a fartőt a tar fővel,
– a harcsa máját a Marcsa hájával,
– a jó bor kulcsát a kóbor Julcsával,
– a csokorban adott bókot a bokorban adott csókkal,
– a foltos bölényt a boltos-fölénnyel,
– a hős ember nevét a nős ember hevével,
– a réti pipacsot a péti ripaccsal…
Továbbá nem mindegy:
– hogy egyöntetű vagy ön egy tetű,
– hogy mögöttem vagy nem öttem mög,
– hogy rovarszervet ivartalanítani vagy ivarszervet rovartalanítani,
– hogy mire fekszel: nedves kőre vagy kedves nőre,
– hogy helyet cserélni vagy csehet herélni,
– hogy veres párbaj vagy páros vérbaj,
– hogy köhögve röpülsz vagy röhögve köpülsz...
És vajon van-e különbség a következő szavak jelentésében?
bérlőtárs – társbérlő
állampárt – pártállam
csónakmotor – motorcsónak
padlószőnyeg – szőnyegpadló
lisztcukor – cukorliszt
rádiómagnó – magnórádió
Egy nyelv nincs a földön, amelyben ennyiféle szinonimát találunk arra, hogy valaki meghal. Nézzük csak: ki hogyan hal meg?
– Az aratót lekaszálja a halál.
– A boldogtalan megboldogul.
– A búvár örök álomba merül.
– A díjbirkózót legyűri a halál.
– A hajós boldogabb hazába evez.
– A harangozónak beharangoznak.
– A házmester beadja a kulcsot.
– A kalauz eléri a végállomást.
– A kertész a Paradicsomba jut.
– A koldus jobblétre szenderül.
– A léghajósnak elszáll a lelke.
– A molnár leőrli az életét.
– A muzsikusnak elszakad élte húrja.
– Az órásnak üt az utolsó órája.
– A pék megeszi kenyere javát.
– A pénztáros elszámol az élettel.
– A portásnak megnyílik a mennyország kapuja.
– A szabónak elszakad élete fonala.
– A trombitásból végképp kifogy a szusz.
– A vegetáriánus fűbe harap.

Így működik a bankrendszer

Mi is történik velünk ? Mondjunk nemet a Fenevad bélyegére!

Vernon Coleman: Ideje megszabadulni a királyoktól

 

Károly, a történelem leghosszabb ideig várakozó trónörököse kétségbeesetten remélheti, hogy most már elég sokáig él ahhoz, hogy az arca néhány érmén és bankjegyen szerepeljen.

Megdöbbenve láttam, hogy nemrégiben arról beszélt, milyen hatalmas terhet cipel most (a "szuverenitás nehéz kötelessége").

Tényleg?

Károlynak nincs más jelentős, gyakorlati felelőssége, mint az adófizetők hatalmas mennyiségű pénzének elköltését felügyelni. Nekem úgy tűnik, hogy a fő feladatai közé tartozik integetni, dolgokat kinyitni (1000 mérföldet repülne egy magánrepülővel, hogy kinyisson egy borítékot vagy egy szekrényt) és alkalmanként fákat ültetni. A faültetés pedig csak annyiból áll, hogy egy kis földet dobál egy készre ásott gödörbe. Aligha fáradságos, nem igaz? Egy szupermarket pénztáránál ülni végtelenül fáradságosabb és sokkal kevésbé kifizetődő.

Charlie-nak meg kellene hagynia a nyafogást a kaliforniai szakemberekre.

És mégis, bár elvileg távol kellene tartaniuk magukat a fontos politikai ügyektől, a királyi család évek óta megszegi a létüket szabályozó szerződést. Egy rokonunk megkapta a mérgező kovász elleni oltást, "mert a királynő azt mondta, hogy fontos, hogy megkapja". Hány ember halt meg vagy sérült meg a néhai királynő megbocsáthatatlan beavatkozása és a kiváltságokkal való visszaélés miatt?

A királyi család világossá tette, hogy támogatják a védőoltást, a maszk viselését és az EU-t, és nem számít, hogy tévedtek - ami számít, hogy a hiszékenyekre és a könnyen megvezethetőekre gyakorolt befolyásukat használták, amikor az alkotmányos megállapodás volt, és az, hogy a véleményüket megtartják maguknak.

 

 

Egyébként kíváncsi lennék, hogy a királyi családok fizetnek-e halálozási illetéket a királynő hatalmas birtoka után? Ha nem, akkor miért nem?

És milyen jó, hogy a királynőnek állítólag az orvosai is vele voltak, amikor haldoklott. Ez így volt rendjén. De az egészségügyi intézmény hivatalos álláspontja szerint a többiek számára az otthoni látogatások az orvos értékes idejének pazarlását jelentik. A beteg otthoni látogatására fordított idő alatt az orvos két-három lyukat golfozhatna, vagy nagy pénzt kereshetne másodállásban egy internetes orvosi szolgálatnál.

Most, hogy mindenki befejezte a néhai királynőről szóló anekdotáit, itt az enyém: Közel 40 évvel ezelőtt elmentem egy fogadásra a Buckingham-palotába, és sorban álltam, hogy találkozhassak a királynővel. Nem bírtam elviselni a gondolatot, nem láttam értelmét, és hátraléptem, hátrafelé, ki a sorból. Csak azért jelentem meg a mulatságon, mert valaha közösségi önkéntes voltam. De volt jutalom. Kaptam egy parkolási matricát, amivel a Buckingham-palota udvarán parkolhattam le ütött-kopott Volvo kombi autómmal. A matricát évekig a kocsim szélvédőjén tartottam, és többször is megmentett attól, hogy parkolási bírságot kapjak. Egyszer, amikor egy bevásárlóközpontban hagytam az autót parkolva, miközben egy rádióinterjút készítettem, visszatértem, és egy rendőr állt ott őrködni. Azt hittem, hogy megbírságol, de ehelyett tisztelgett, és feltartotta a forgalmat, hogy biztonságosan el tudjak menni.

Ma már nem tudom elkerülni azt a következtetést, hogy a királyi család a legjobb esetben is csak egy haszontalan anakronizmus, akárcsak a spat és a BBC-jogdíj, a legrosszabb esetben pedig egyértelmű és jelenvaló veszélyt jelent a jövőnkre nézve. Úgy tűnik, hogy Károly vértestvérek Rothschilddal és Schwabbal (akik úgy hangzanak, mint egy provinciális könyvelőcég, de végtelenül veszélyesebbek), és ezért ő az egyik összeesküvő. Attól tartok, hogy végtelenül veszélyesebb, mint az anyja, és gyanítom, hogy lehetetlennek fogja találni, hogy ne próbáljon meg beavatkozni az összeesküvőtársai és az utazó őrültek nevében, akik hisznek a globális felmelegedés szándékosan kreált mítoszában, és akik folyamatosan magánrepülőgépeken utaznak a világban, hogy elmondják az embereknek, miért ne utazzanak.

 

 

A királynő halála és egy hosszú uralkodás vége azt jelenti, hogy most már itt az ideje, hogy lezárjuk ezt a régóta tartó műsort, amely a kiváltságok, a jogosultságok és minden rossz dolog bizonyítéka a társadalmunkban, és a felszabaduló pénzt valami hasznosabbra fordítsuk - például néhány bobot az állami nyugdíjra, amely jelenleg a legalacsonyabb állami nyugdíj a civilizált világban.

Ez felmentené a királyi család számos tagját a pozíciójukkal járó terhes követelmények alól, és a nyafogásukból és a siránkozásukból ítélve sokukat megmentené a sok szívfájdalomtól. Szabadon, és anélkül, hogy az adófizetők közös pénztárcájába nyúlnának, szabadon kereshetnek megélhetést, és a társadalom tisztességes, produktív tagjaivá válhatnak.

Ha úgy érezzük, hogy szükségünk van valamiféle hamis királyi családra, akkor egy nemzeti "Légy királyi egy hétig" lottót kellene szervezni. A heti győztesek hét napon át limuzinokban utazhatnának, integethetnének a turistáknak, és kinyithatnának mindent, amit meg kell nyitni. A lottóból származó bevételből fedeznék az extravaganciájukat, és maradna egy tisztességes haszon a valóban jó célokra. Minden nyertes kapna egy lyukas tollat, amit hazavihetne emlékbe.

Copyright Vernon Coleman 2022. szeptember