2014. november 28., péntek

A nyugat holtan akarja látni a gyermekeinket - török államfő

Recep Tayyip Erdoğan török államfő tegnapi beszédében, Isztambulban újabb éles nyugatellenes kijelentéseket tett, jelezvén, hogy az ország külpolitikája várhatóan fordulatot vesz. Erdogan felhívta a figyelmet arra, hogy a Nyugat csak a Közel-Kelet természeti erőforrásaiban érdekelt, szándékosan gerjeszti a térségi konfliktusokat és kizárólagos haszonélvezője annak.
Az államfő felhívást intézett a térségi államokhoz, hogy az iszlám országok a nyugat részvétele nélkül, közös erővel kezdjék megoldani a térségi problémákat.
Hídfő.net.ru | Erdogan
"Higgyetek nekem, együtt, egységben megoldhatjuk a problémákat, a nyugat részvétele nélkül [...] őszintén mondom, csak az olaj, az arany, a gyémánt érdekli őket, és az iszlám világ olcsó munkaereje. [...] Konfliktusokat, harcokat gerjesztenek a Közel-keleten. Higgyétek el, nem szeretnek minket."
Beszédében elmondta, hogy a nyugatiak "barátnak tűnnek, de holtan akarnak látni minket. Holtan akarják látni a gyermekeinket."
Erdogan egy nappal azelőtti beszédében nyilvánosságra hozta, hogy az Amerikai Egyesült Államok nyomást gyakorol Törökországra, be akarják őket vonni a háborúba. Az államfő szerint az amerikaiak arra kényszerítenék, hogy a török hadsereg vonuljon be egy szíriai kurd városba, amit korábban elfoglaltak a terroristák. Erdogan csütörtökön feltette az Európában is aktuális kérdést: mit keresnek itt az amerikaiak, több mint 12 ezer kilométerre Amerikától?
A török kormány mindeddig egy igen kényes egyensúlyi politikát folytatott, akár az ukrán Azarov-kormány vagy az Orbán-kormány. Törökország hallgatólagosan, a színfalak mögött segédkezett Szíria destabilizálásában, a szíriai kormány szerint Törökország az idegen zsoldosok átutazó-központjává vált, a szír-török határ pedig mintha nem is létezne. A török kormány azonban - egyelőre úgy tűnik - nyíltan nem vállalja fel Washington csatlósának szerepét egy Szíria elleni háborúban. Annak a veszélye is fennáll ugyanis, hogy amennyiben a török hadsereg hadba lép az ISIS terrorszervezet ellen, a modern amerikai fegyverekkel felszerelt terroristák offenzívába kezdhetnek, és megbonthatják Törökország területi egységét.
Stenev D. Kelley, a CIA egy korábbi térségi "tanácsadója" szerint az amerikai titkosszolgálat képezte ki az ISIS sejteket Jordánia területén, és a szervezetnek jelenleg annyi a szerepe, hogy a jelenlétére hivatkozva az amerikai haderő beavatkozhasson a térségi országok területén.

http://www.hidfo.net.ru/2014/11/28/nyugat-holtan-akarja-latni-gyermekeinket-torok-allamfo

A FED nem adja vissza a nemzetek aranyát - egyre több ország próbálkozik (Megjegyzés hiába próbálkoznak, abból építik a Jeruzsálemi harmadik templomot)

Hollandia központi bankja - a De Nederlandsche Bank - alig egy héttel ezelőtt bejelentette, hogy hazaszállíttatja aranytartaléka egy részét, összesen 612,5 tonna aranyat, aminek nagy részét mindeddig az Egyesült Államok területén őrizték. A bank hivatalos magyarázata szerint ezt annak érdekében teszik, hogy fokozzák az állampolgárok központi bankba vetett bizalmát, és egyúttal a tartalékok elosztását is kiegyensúlyozottabbá tegyék. A holland aranytartalékok most a következőképpen oszlanak meg: 31% Amszterdamban, 31% New York-ban, 20% Ottawában (Kanada) és 18% Londonban. A holland bank nem akarja az amerikai FED páncéltermeiben tárolni aranytartaléka nagy részét, és ez egy általános európai trenddé kezd válni.
Svájc november 30-án népszavazást tart "Mentsük meg a svájci aranyat" címmel, amin ha az igen válaszok lesznek többségben, Svájc Nemzeti Bankja az összes pénzügyi tartalékának 20%-át aranyra váltja, és hazaszállítja aranykészleteinek egészét valamennyi idegen országból (nem csak egy részét, hanem az aranykészletek 100%-át), elsőként az Egyesült Királyság és Kanada területéről.
Hídfő.net.ru | Svájci arany
Franciaország szintén becsatlakozik a kialakulóban lévő trendbe; Marine Le Pen, a Nemzeti Front vezetője egy nyílt levelet fogalmazott meg a Banque de France vezetőjének, amiben felszólította az ország teljes aranykészletének hazaszállítására, valamint követelte a felülvizsgálatot - ami igen kényes kérdés, tekintve, hogy az aranykészletek egy része az amerikai FED páncéltermeiben van, és nem engednek be megfigyelőket még annak ellenőrzésére sem, hogy a készletek meglétét ellenőrizzék.
Németország korábban már kudarcot vallott, amikor azzal próbálkozott, hogy a FED raktáraiból visszakapja a saját aranyát. 2013-ban bejelentették, hogy több részletben hazaszállítják a teljes aranykészletet az Egyesült Államokból: a próbálkozás mindezidáig sikertelen volt, és idén nyáron a német kormány kénytelen volt bejelenteni, hogy 635 milliárd dollár értékű aranyat a FED páncéltermeiben hagy. Azt meg kell jegyezni, hogy mindezidáig egyetlen ország sem volt még, ami a FED-nél tárolta az aranyát, majd a teljes mennyiséget haza is tudta vinni. Németország aranytartalékainak egyharmadát tartja csak belföldön, 45%-a továbbra is New York-ban van, 13%-a Londonban, 11%-a pedig Franciaországban. Frankfurtban a teljes német aranytartalék 31%-át őrzik.
Látható azonban, hogy egyre több ország ismeri fel: csak az az arany van a birtokában, amit belföldön, a saját páncéltermeikben őriznek. A FED-nél tárolt aranyat kérésre sem kapják vissza, mert a hazaszállítás odáig húzódik, hogy előbb bukik meg a következő választáson az aranyat hazaszállítani akaró kormánypárt, mint hogy a FED visszaadja a teljes aranymennyiséget.

http://www.hidfo.net.ru/2014/11/28/fed-nem-adja-vissza-nemzetek-aranyat-egyre-tobb-orszag-probalkozik

Ha épp senki nem néz oda, Putyint ekézve könyörög a kormány Amerikának

Közel 9 millió forinttal támogatott a Külügyminisztérium még áprilisban egy washingtoni konferenciát. A magyar diplomaták arról győzködték az amerikai döntéshozókat, hogy stratégiai fontosságú lenne, ha az USA enyhítené az orosz energiafüggőségünket. Az együttműködés egyelőre nem pörgött fel, októberben pedig kirobbant az amerikai diplomáciai botrány.
Csökkentheti-e Magyarország az orosz energiafüggőségét úgy, hogy az Egyesült Államoktól vásárol földgázt? Ezt a kérdést járták körbe azon a konferencián, amelyet hónapokkal az amerikai diplomáciai botrány kirobbanása előtt tartottak Washingtonban.
Az április 28-30-a között, tehát még Martonyi János külügyminisztersége idején tartott konferenciát a magyar kormány egy amerikai kutatóintézettel, az Atlantic Councillal közösen szervezte. A Külügyminisztérium két munkatársát küldte el Washigtonba: Orbán Anitát, az energiabiztonságért felelős rendkívüli nagykövetét és Szabó L. Lászlót, a V4-csoport energetikai koordinátorát. Kettejük közül Orbán Anita számít ismertebbnek, a 2010-es parlamenti választások előtt a Fidesz még azt is fontolgatta, hogy elindítja egyéni jelöltként.
Stratégiai kérdést csináltunk belőle
Magyarország a konferencia idején töltötte be a Visegrádi négyek (V4) soros elnöki posztját. Orbán Anita washingtoni felszólalásában a régió nevében amellett érvelt, hogy az orosz-ukrán konfliktus miatt az amerikai gázexport stratégiai jelentőségű lenne. Magyarországra szinte csak orosz gáz érkezik, ha más forrásokat találnánk, csökkenne az ország kiszolgáltatottsága, ráadásul le is tudnánk törni a beszerzési árakat. Az amerikai felszólalók közül nem mindenki vélte úgy, hogy biztonságpolitikai kérdés a gázexport, többen gazdasági érdekek alapján elemezték a helyzetet.
Washingtonban azokban a hónapokban formálódott, hogy milyen régiókat célozzanak meg a gáztöbblettel. Az elmúlt években ugyanis a palagáz-forradalom miatt az Egyesült Államok gázexportőrré, sőt a világ egyik legnagyobb LNG-exportőrévé vált. A gázt cseppfolyósított állapotban (angolul Liquid Natural Gas – LNG) szállítják, a mínusz 160 Celsius-fokra hűtött, folyékony halmazállapotú gáz hatszázszor kevesebb helyet foglal el, mint légnemű formában. Az eljárás megkönnyíti az óceánon túli exportot, vezetékre nincs szükség, tartályhajókkal szállítják a gázt.
A magyar lobbi az ukrán konfliktuson kívül azért is időszerű volt, mert az amerikai képviselőház akkor tárgyalta a gázexport könnyítéséről szóló törvénytervezetet. A konferencia másnapján Orbán Anita lengyel, cseh, bolgár, szlovák partnereivel együtt a washingtoni Capitoliumban megrendezett fórumon is felszólalt. Úgy tűnik, a lobbi sikeres volt, a törvényt június 25-én elfogadta a képviselőház, ennek révén jelentősen rövidülhet az európai exporthoz szükséges engedélyezési eljárás.
Feltűnt a New York Timesnak
A magyar külügy mozgására a New York Times című amerikai napilap is felfigyelt. A lap szeptember elején oknyomozó cikkben számolt be arról, hogy több külföldi kormány az amerikai jogszabályokat megkerülve kutatóintézeteket támogatott dollármilliókkal, hogy a számukra fontos kérdésekről beszéljenek. A cikkhez csatolt dokumentumok felsorolták, hogy az egyes kutatóintézetekhez milyen országoktól érkeztek pénzek. Az Atlantic Council neve mellett szerepelt a magyar Külügyminisztérium is, a cikk a magyar lobbiról nem írt konkrétumokat. Az Atlantic Council nem reagált megkeresésünkre.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium kérdéseinkre azt válaszolta: az áprilisi konferenciát támogatták, erre összesen 8 millió 827 900 forintot költöttek. Az összeg magában foglalta a konferenciaszervezés költségeit (terembérlet, catering), a magyar delegáció napidíját, szállását is. A minisztérium szerint rendszeres juttatást nem kapott az Atlantic Council. A válasz nem tért ki rá, de a tárca egyik tisztviselője a VS-nek arról beszélt: bevett dolog, hogy egy külföldi kormány elemzőintézettel közösen szervez rendezvényeket. Ez nem törvénytelen, a magyar külügy nem befolyásolt amerikai kormányzati tisztviselőket – fogalmazott a forrás.
Az orosz üzletre büszkébb a kormány
A Közép- és Kelet-Európába érkező gázexport szóba került akkor is, amikor Orbán Anitát egy hónappal a konferencia előtt Washingtonban fogadta John Boehner, a képviselőház elnöke. Orbán a találkozó után az MTI-nek azt mondta: a V4-ek sürgetik az amerikai kongresszust, hogy támogassák az európai export engedélyezését. A republikánus politikus erre nyitottnak is tűnt, azt mondta: “a földgázexport engedélyezésének felgyorsítása azt jelezné, hogy Oroszország nem tarthatja sakkban Európát energetikai szempontból”. Hasonlóan érvelt a március végén Brüsszelben tárgyaló Barack Obama amerikai elnök is.
Az amerikai gázexportról szóló tervek Szijjártó Péter tárgyalásain is szóba kerültek. Még júliusban külügyi államtitkárként Horvátországban egyeztetett erről, de szóba került a téma októberi washingtoni látogatásán is. Ezek korántsem kaptak akkora visszhangot, mint a keleti nyitásával kapcsolatos hírek. A kormányzati kommunikáció sokkal inkább azokat az eseményeket domborította ki, amikor a keleti partnerekkel sikerült energetikai megállapodásokat tető alá hozni, például Oroszországgal, Azerbajdzsánnal. A kormányzat ezt főként azzal magyarázta, hogy keletről olcsóbban jut energiához.
A kitiltási botrány háttérében is valószínűleg az áll, hogy az Egyesült Államok megelégelte az Orbán-kormány oroszbarát politikáját, keleti nyitását, valamint azt, hogy Magyarország csak szavakban áll ki nyugati szövetségesei mellett. Erre utalt, hogy André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivő az elmúlt hetekben kritizálta a kormányt, amiért pályázat nélkül bízták meg az oroszokat a paksi bővítéssel. Értetlenkedve fogadta azt is, hogy a kormány miért támogatja az orosz gázvezeték, a Déli Áramlat tervét, miközben Magyarországnak csökkentenie kéne Moszkvától való egyoldalú függőségét.
A helyzetet árnyalja, hogy az amerikai gázhoz jelenleg nem egyszerű hozzáférni. Ehhez úgynevezett LNG-terminálokra van szükség, ahol visszagázosítják az Egyesült Államokból érkező cseppfolyós gázt. A tervek szerint ilyen épülne a horvátországi Krk-szigeten, illetve a lengyelországi Swinoujsciében. Ráadásul, ha a terminálok megépülnek, a magyar kormány közvetlenül az amerikai kormánytól nem tudna gázt venni, a gáz ugyanis magáncégek tulajdonában van, velük kell a tárgyalásokat lefolytatni.
(vs)
Bal-Rad komm: Ráadásul Orbán “usanyalása” már feltűnt Oroszországnak is. A “Vedomosztyi” gazdasági újságban igen komoly szakértői vélemény látott erről napvilágot a minap. Sőt! Egyre inkább kezd kialakulni egy olyan orosz vélemény, miszerint az Ukrajna ürügyén kialakult USA-NATO – orosz feszültségen Orbánék nyerészkedni akarnak.
Ráadásul nem is olyan régen, Orbán telefonon egyeztetett Nyalókakirállyal, a reverzgáz szállítás újraindításáról.
Ugyan az ilyen “pávatánclépésekről” a magyar közvélemény legfeljebb szőrmentén értesülhet, azért nem árt tudni: aA MEDVE FIGYEL!
És Misa tapasztalatai minket (ORBÁNT) illetően nem éppen hízelgőek! És ez a MAGYAROKRA NÉZVÉST NEM TÚL BIZTATÓ!
De a jövőnkre nézvést végképp nem az!
Mindezekből pedig azt a közvetlen tanulságot vonhatjuk le, hogy ORBÁN KIZÁRÓLAG A SAJÁT TÚLÉLÉSÉRE JÁTSZIK!
Ami természetesen nem fog neki sikerülni! Legfeljebb egy kis időt nyerhet!
Ám mint tudjuk: AZ IDŐ PÉNZ! TIME IS MONEY!
“Ha épp senki nem néz oda, Putyint ekézve könyörög a kormány Amerikának”  Ez bizony – sajnos – így igaz!

Twitter üzenetében jajong ma a litván Nemzeti Fegyveres Erők góréja. Medvét kiabál.

Történt ugyanis, hogy jelentették neki: a Balti – tenger nemzetközi vizein, de közel Litvánia tengeri határaihoz – felbukkant egy orosz hadihajócska.
Вблизи морской границы Латвии замечен корабль ВМС России
Egészen pontosan be is mérték a pozicióját, miszerint 11,5 kilométerre megközelítette a litván tengeri határt.
A Góré hideg verejtékben fürödve, reszkető kezekkel nyálazta fel a kódkönyvet, hogy megfejtse az orosz “SS-750″ kódjelű rettenet mibenlétét.
Ezt követően jajdulta bele a világba szíve fájdalmát, hogy Medve csörtet a NATO – határvizei közelében.
(Arról nem tett említést, hogy NATO – erők pillanatnyilag mintegy 20 kilométer távolságra bohóckodnak Oroszország határaitól, LITVÁN TERÜLETEN!)

https://balrad.wordpress.com/2014/11/28/medvefrasz-litvaniaban/

Védelmi miniszter: Bulgária nem engedi be az amerikai tankokat

Bulgária nem engedélyezi, hogy az Amerikai Egyesült Államok haditechnikát helyezzen el az ország területén - ezt Rumen Nikolov vezérezredes, Bulgária védelmi minisztere jelentette be. A miniszter elmondta, hogy bármely esetben, bármilyen feltételek mellett, ha az USA tankokat vagy más páncélos haderőt kar elhelyezni az ország területén, egy karakteres nemet fognak mondani.
Hídfő.net.ru | Rumen NikolovAz új védelmi miniszter, júniusi beiktatásakor
Korábban az európai média Ben Hodges, az USA európai erőinek parancsnokát idézve terjesztette azt a hírt, miszerint a NATO 150 páncélozott harcjárművet helyez el a térségben, többek között Bulgária területén.
Rumen Nikolov bejelentése szerint az amerikaiak erről nem kérdezték meg a bolgár kormányt, az amerikai parancsnok olyan lépést kezel kész tényként, amiről nem volt politikai egyeztetés, de ha lett is volna, egyszerűen nemet mondanak rá.
Az Egyesült Államok korábban több esetben bizonyította, hogy az úgynevezett "szövetséges országokat" egyszerű terepasztalként kezeli, amin fel lehet vonulni az Oroszország elleni háborúra. A Csehországba, Lengyelországba folytatott átcsoportosításokat szintén úgy jelentette be az amerikai parancsnok, hogy arról az érintett ország államfője nem is tudott, jobb híján utólag adott egy nyilatkozatot, miszerint ő kérte a NATO-csapatokat valamiféle orosz veszély miatt.

http://www.hidfo.net.ru/2014/11/28/vedelmi-miniszter-bulgaria-nem-engedi-be-az-amerikai-tankokat

Magyarország nevű állam, jogilag nem létezik!





Orosházi Ferenc: Beadvány!

Mint az ezer éves magyar állam egyik állampolgára, alkotmányos kötelezettségemet teljesítve tájékoztatom Önt a következőkről:
(Az alkotmányos kötelezettségem a többször módosított 1949. évi XX. törvény hatályos, 2.§. (3) bekezdéséből származik: "Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom /erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg/ kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton
mindenki jogosult és egyben köteles (KÖTELES!) fellépni.)

Tájékoztatás!

A magyar állam ezer évnél régebbi alkotmánya alapján a magyar államban alkotmányozni CSAK a NEMZETNEK van joga. 1848-ig a nemzet a nemességből állt, 1848-ban ezt a jogot a nemesség a magyar állam minden polgárára kiterjesztette. Ezt a jogot sértették meg 1949-ben a kommunisták, amikor a nemzet helyett alkotmányoztak, és az alkotmány nevű törvényükkel diktatúrát vezettek be.

A kommunista diktatúra elleni 40 év küzdelem után 1989-ben a képviselők a nép nyomásának engedve, az alkotmány módosításával ideiglenessé tették az általuk alkotott alkotmányt, és benne a népszuverenitás elve alapján minden hatalmat (és ezzel az alkotmányozás jogát) visszaadták a magyar nemzetnek, a magyar állam polgárainak.

Ettől kezdve Magyarországon, az ezer éves magyar államban alkotmányozni, új - az ideiglenes alkotmányt hatályon kívül helyezni képes - alkotmányt, CSAK a magyar nép, a magyar állam állampolgárai alkothatnak, KÉPVISELŐ NEM!
Az alkotmány ezen előírását sértették meg a képviselők, amikor 2011. áprilisban megalkották Magyarország Alaptörvényét, mely így jogilag új alkotmánynak ÉRVÉNYTELENNÉ, alaptörvénynek alkotmány-ellenessé vált.
(Nem az alkotta meg, akit az alkotmány erre felhatalmazott)

Egy jogilag érvénytelen alkotmány viszont nem alkotmány, JOGILAG NEM LÉTEZIK. A jog alapelve szerint jogviszonyt nem keletkeztet és nem is szüntet meg.
Vagyis nem csak arra alkalmatlan, hogy az alkotmányt hatályon kívül helyezzék vele, hanem arra is, hogy a Magyarország nevű államot létrehozzák vele. Vagyis Magyarország ideiglenes Alkotmánya és ezzel a magyar állam hatályban van, a Magyarország nevű állam NEM LEHET a MAGYAR ÁLLAM.

Mivel az AB hivatalból nem helyezte hatályon kívül az alaptörvényt, alkotmányos kötelezettségét teljesítve ezt a magyar népnek KÖTELESSÉGE MEGTENNI!
Tehát a magyar állam alkotmányos rendje alapján a Magyarország nevű állam jogilag nem létezik, érvényesen nem jött létre.
Márpedig ha a Magyarország nevű állam jogilag nem jött (mert nem jöhetett) létre, ezért ennek a bíróságnak nem joghatósága és illetékessége nincs fölöttem, hanem
EZ A BÍRÓSÁG JOGILAG NEM LÉTEZIK.


Csak és kizárólag azért jelentem meg a bíróság előtt, hogy a jelen tájékoztatásomat megtegyem a bíróság és a sajtó felé.

Hogy a magyar nép (és a nemzetközi közvélemény) megértse végre, hogy mi folyik ebben az országban, és tegyen a diktatúra felszámolásáért. A magyar nép a történeti alkotmány ellenállási záradéka, és az ideiglenes alkotmány előírásai alapján, a nemzetközi közvélemény a nemzetközi jog, az ENSZ emberi és polgári jogok előírásai alapján tehet a diktatúra felszámolásáért.

Tehát nem az a kérdés, hogy követtem-e el bűncselekményt, vagy nem.
(Egyébként nem). És még csak az se kérdés, hogy a Magyarország nevű állam magának tulajdonított joghatósága kiterjed-e rám, eljárhatnak-e velem szemben. Egész egyszerűen arról van szó, hogy mivel a Magyarország nevű állam jogilag nem létezik, ezért annak egyetlen intézménye - így ez a bírósága - se létezik. Vagyis nem hogy joga nincs fölöttem, hanem jogilag NEM LÉTEZIK! NINCS.

Tehát nem hogy eljárni nem tud velem szemben, de még idézni se, mert NINCS HOZZÁ JOGA!
Fentiekre tekintettel - magyar joghatóság hiányában - a Magyarország nevű nem magyar állam és annak ügyészsége alkotmányt és nemzetközi jogot sértő tevékenysége miatt KÖZVETLENÜL az ENSZ és EU nemzetközi bíróságaihoz fordulok.

Felhívom Bírónő figyelmét, hogy amennyiben a Bíróság a magyar alkotmányos rend megváltoztatására kísérletet tevő Magyarország nevű állam nevében a diktatúra érvényesítésére erőszakot alkalmaz, abban az esetben kimeríti "az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása" bűncselekmény törvényi tényállását, ami akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is járhat. Hiszen a diktatúra (és ahhoz kapcsolódva a bíróság) a magyar alkotmányos rend megváltoztatását megkísérlő érvénytelen jogrendjének erőszakkal kívánna érvényt szerezni.

Fentiekre tekintettel én, mint a magyar állam erre alkotmányban följogosított állampolgára ennek a jogilag nem létező bíróságnak a színjátékát, alkotmánysértő tevékenységét a magyar állam területén befejezettnek nyilvánítom.

Ez a mi hazánk, itt mi, a magyar nemzet dönt jogról és hatalomról, és nem egy háttérhatalmat kiszolgáló rablóbanda, amelyik politikai "elitnek" nevezi magát, miközben elárulta a népét, nemzetét.
(Geri Tibor munkája nyomán)

“Tűzszünet” van Donbasszban!

Kezd valami derengeni a donyecki önvédelmi miliciák viszonylag passzív magatartásáról. Betartják a “tűzszünetet”! Azon kevés eset kivételével, ahol már tarthatatlannak ítélik Nyalókakirály banditaseregletének pofátlanságát. Sajnos azonban ez az egyoldalú tűzszünetbetartás ártatlan civilek tucatjainak az életét követeli nap mint nap.

Peszka és Opitnoje térségéből a latorbanda tüzérsége továbbra is vidáman lődözi Donyeck lakótelepeit. Az avgyejevkai latortüzérség is kiveszi részét a muriból. A város “Kijev”, “Október” és “Szpartak” kerületei szenvedik el a pribékvidámkodást. “Szpartakban” két milicista elesett egy latorgránát becsapódásakor. “Petrovszkij” kerület sem úszta meg a ma délelőttöt simán. Itt három helyi lakos halt bele Nyalókakirály ordashadának ténykedésébe.

nik
Gyjebalcsevo mellől a Nyikisino déli peremén lévő milicista állásokat lőtte a latorbanda tüzérsége, de szerencsére csak egy milicista sebesült meg, ő is könnyebben.
Gorlovkában ma délelőtt ismét három civil áldozatot követelt a pribéktüzérség eszeveszett tobzódása.
Stanyicja Luhanszka határában a híd déli feljárója környékén lébő lakott területeket aknavetőzték Valcman bérgyilkosai. Négy civil halt meg, kilenc pedig súlyosan megsebesült.
Szlavjanoszerbszket, Makarovot és Naberezsnojét szintén aknavetőkkel bombázták a kijev által felbérelt martalócok.
Sahtyorszk környékéről tíz darab kijevi “Uragan” érkeztéről kapott hírt a népköztársaságiak vezérkara. De hogy teljes legyen az örömük, még hat darab tankot is felvéshettek a megsemmisítendő holmik listájára. Ez a banda Velikoj Novoszjelki határában táborozott le.
Zeljonopoljéból érdekes hír érkezett. A milicisták a helyiek által megjelölt helyről kilenc ukrán KATONA még júliusban elföldelt holttestét hantolták ki, és szállították el igazságügyi orvosszakértői vizsgálatra. A helyi civilek által elmondottak szerint ugyanis az ukrán REGULÁRIS HADSEREG KATONÁIT eddig még meg nem állapítható módon a Jobb Szektor fenevadai KIVÉGEZTÉK!
Valamennyi HÁTRAKÖTÖZÖTT KEZŰ holttesten láthatóak a tarkólövés nyomai, amik állítólag géppisztolysorozatok után lettek leadva az áldozatokra. Elmondások szerint LÁTVÁNYOS TIZEDELÉS TÖRTÉNT Zeljonopoljénál júliusban, és a kivégzést KÉNYSZERBŐL végignéző UKRÁN SORKATONÁKNAK kellett eltemetniük a kivégzetteket!
Az exhumált holttesteket bemutatták az EBESZ megfigyelőinek, és a vizsgálati eredményeket követően – ha be tudják azonosítani az áldozatokat – a maradványokat átadják a hozzátartozóknak.

https://balrad.wordpress.com/2014/11/28/tuzszunet-van-donbasszban/

Nyalókakirály Maradék – Ukrajnájában munkába lendült az SZBU!

Harkovtól – Ungvárig, Lucktól – Mariupolig suhog a kijevi udvar biztonsági szolgálatának kardja! Bloggerekre, internetezőkre, tiltott televíziós csatornákat bámulókra súlyt le a királyi szigor! Telnek a börtönök és rendőrségi fogdák vad iramban. Nincs pardon a renitenseknek. Érkezik az internetkommandó, és a gyanúsak csuklóin már kattan is a bilincs!
Különösen nagy hajtóvadászat zajlik Kárpátalján! Itt is lázitó programok íróit – fogyasztóit kutatják, de államellenes szeparatistákat is. A Padkarpatszkoj Rusz tisztségviselői után dúl vad hajtóvadászat, akik Kárpátalját akarják kiragadni a Szent Ukrán Államból. A galád oroszok segítségével persze, akiktől dollármilliókat várnak aljas terveik finanszírozásához. Hajszolnák is Petro Gecko “terroristavezért”, de hát az éppen Oroszországban van parancskihirdetésen.
Igy aztán a SZERVEK lefoglaltak Kárpátalja számtalan helyén orosz nyelvű anyagokat! (Hogy lehet ez?) Ezek a megcáfolhatatlan bizonyítékok támasztják alá a tényeket: Moszkva keze betette a lábát Kárpátaljára, és felütötte fejét a fejetlenség! Na de majd az SZBU…!

Félmillió közmunkás hazája lehet Magyarország (Alakul a Nagy Üzlet?)

A kormány munkaerőpiaci átalakításának terve számításaink szerint könnyen eredményezheti azt is, hogy 2018-ra több mint félmillió közmunkás lesz Magyarországon.
A kormány 2018-ig szeretné elérni, hogy mindenkinek legyen olyan munkája, aki dolgozni akar. Az elképzelések szerint ezért az elkövetkező négy esztendő leforgása alatt minden évben negyedével csökkentenék a foglalkoztatást helyettesítő támogatásokat, az érintetteket pedig a közmunkaprogramba vonnák be.
A 2018-ra elérendő kormányzati célt az elmúlt hetekben többen több alkalommal is megfogalmazták a kormánytagok részéről, mellyel lényegében egy újabb lépést tesz majd a kormány a munka alapú társadalom megvalósításának irányába. Ez számításaink szerint hétköznapi, sokak által megfogható nyelvezetre lefordítva azt jelentené, hogy több mint félmillió közmunkás országa és hazája lenne Magyarország.
Csak, hogy jobban érzékeltessük, mit is jelent a több mint 500 ezer közmunkás, összeszedtünk néhány “mértékadónak” vehető számot.
A jelenleg versenyszférában dolgozóknak több mint a negyede ez a létszám, 26,6 százaléka.
Nem sokkal kevesebb a fizikai foglalkozású dolgozók száma a feldolgozóiparban.
Az oktatásban 36, az egészségügyben pedig 47 százalékkal kevesebb embert foglalkoztatnak.
2010-ig visszamenőleg mindössze 3 olyan hónap volt, hogy 500 ezernél több munkanélküli lett volna.
Kalkulációnk során kiindulási pontnak vettük azt a kormányzat által idei évi költségvetésben megfogalmazott célt, hogy az idei évben 300 ezer embert szeretnének a közmunkaprogramokba bevonni. Igaz, az elmúlt két évben rendre túlteljesítette az ilyen jellegű célját a kormány. 2013-ban plédául 387 ezer embert sikerült bevonni a programokba.
Idén tehát 300 ezer közmunkásról indulunk, amihez hozzájön még a költésgvetésben is megfogalmazott plusz 50 ezer ember bevonása. Igenám, de emellett – ahogy azt Rogán Antal is megfogalmazta legutóbb -, a foglalkoztatást helyettesítő támogatást évről évre negyedével szeretnék csökkenteni, ami azt jelenti 2015 és 2018 között 39 ezer főt kell a statisztikában “máshol feltüntetni”.
Mit is jelenthet ez?
Az immár ellátás nélkül maradt munkanélküli elhelyezkedhet a versenyszférában, vagy a közfoglalkoztatás keretein belül is. Kalkulációnk során azzal a feltételezéssel éltünk, hogy az évente érintett 39 ezer emberből csak nagyon kevés lesz az, aki azonnal el tudna helyezkedni, így első lépésként a fokozatosan egyre jobban kibővített közmunkaprogramokban talál magának munkát.
1) Közmunkások
Ennek köszönhetően évi 39 ezer fővel minimum növelni kell a közfoglalkoztatást. Ennek eredménye lesz az, hogy
2016-ban már 428 ezer
2017-ben 467 ezer
2018-ban pedig már 506 ezer közfoglalkoztatott lesz Magyarországon.

2) Munkanélküliség
Ezzel párhuzamosan – ha csak ezt a munkaerőpiaci “mozgást” feltételezzük, akkor az idei (október végéig számolt) 356 ezer fős átlagos munkanélküli létszám 2018-ra 149 ezerre csökkenne. Ezzel pedig az az Orbán Viktor által megfogalmazott cél is teljesülni tudna, hogy a munkanélküliség az úgynevezett súrlódásos munkanélküliség szintjére mérsélkődjön. Elmondása szerint ez a jelenlegi hazai körülmények között 100-200 ezer fős munkanélküliséget jelentene (3,5 százalékos rátát), ami lényegében a munkahelyváltásokból eredő, rövid ideig tartó átmeneti állástalan helyzetet takarna.
A jelenlegi aktivitási számra vetítve a “vágyott” 3,5 százalékos munkanélküliség ráta is valósággá válna.
3) Foglalkoztatottság
Az “átsorolás” révén a foglalkoztatottság 2018-ra 4,32 millióra emelkedne csak ennek a lépésnek köszönhetően, ám ez még így is rettentően elmaradna a kormányzati céltól. Bár a foglalkoztatottság terén kicsit nehézzé vált eligazodni a tervek között, hiszen hallhattuk már, hogy a cseh foglalkoztatási szintet (69 százalékos rátát) nevezték meg etalonként, Rogán Antal néhány hónapja már a német vagy osztrák (73 és 72 százalékos) szintet emlegette célként, de többször elhangzott már az 5 millió magyar foglalkoztatott kifejezés is.
Ahogy arra korábbi cikkünkben rávilágítottunk, minimum 4,8 millió foglalkoztatottnak kellene lennie hazánkban ahhoz, hogy ezeket a célokat elérhesse a kormány. Fenti levezetésünkből azonban látszik, hogy a most bejelentett és elképzelt átalakítások még 200 ezer új foglalkoztatottat sem fognak jelenteni. Vagyis ahhoz, hogy Orbánék elérjék a céljukat, a versenyszférának 4 év alatt 500 ezer munkahelyet kellene létrehoznia, ami évi 125 ezret jelent.
(mfor)
Bal-Rad komm: A jelenlegi konstrukcióban ez azt jelenti, hogy 450 ezer utcaseprő – kapirgáló, és kb. ötvenezer más közmunkás lesz!
Ám az ÖTLET valószínűleg a RABSZOLGAKERESKEDELEMBŐL jöhetett!
Eszerint a “versenyszférának” az állam bérbe fogja adni a közmunkásokat. Napi “maréknyi rizsért” aztán robotolhatnak, SZIGORÚ ÁLLAMI KÁPÓK felügyelete alatt!
A “rabszolgák bérbeadásáért” fizetendő fejpénz egy része pedig a maffiacsaládok zsebeibe csorog. Ha csak havonta tízezret kaszálnak / koponya, ki lehet számolni a nyerit. ÖTVEN MILLIÁRD FORINT / HÓ!
EZ LESZ ÁM A NAGY BULI!