2024. március 7., csütörtök

Csattanós nagy frász

Az uniós ellátási láncról szóló törvény, amely az ötszáznál több alkalmazottat foglalkoztató vállalatokat kötelezte volna a teljes ellátási láncuk ellenőrzésére, megbukott, és így keserű vereséget jelent Ursula von der Leyen számára. Három évnyi intenzív tárgyalás után a tagállamok elutasították a törvényt, mindössze tizenhárman szavaztak mellette.

Forrás: Der Abgeordnete @ YouTube
Eilmeldung: Von der Leyen scheitert krachend
https://youtu.be/1ZrO4-3Zig4

A google keresőoldalán kijövő cikkek 63 százaléka baloldali

 

Bevezetés:
A kath.net weboldal itt következő cikkét azért fordítom le, mert mindennapi életünkben már nem hónapról hónapra, hanem napról napra megfigyelhető az a baloldali, vagy mondjuk inkább úgy, mélységesen hazug és szándékosan butító és visszafordíthatatlanul romboló változtatás, melyeket a világ minden, még a legapróbb szegletében is végbevisznek, mégpedig függetlenül az országok politikai berendezkedésétől. Ez alól maga a cikket leközlő oldal, azaz a ww.kath.net, sem mentes, hiszen ők is átvettek ilyen irányú újításokat (például a cikkek közlésénél a pontos dátum helyett az idióta, az embereket óvodásként kezelő, "2 órával ezelőtt" stb. megjelöléseket).


Az AllSide Technologies média-megfigyelőintézet kianalizálta a Google keresőoldalán felugró információkat, és arra az eredményre jutott, hogy az azokon megjelenő információknak mindössze hat százaléka származik a jobb oldalról. [Követve ezzel például a wikipédia internetes lexikon oldalt, ami indulása óta ordítóan baloldali beállítottságú, mégpedig száz százalékosan!]

A Google News-n megtalálható hírek egyértelműen baloldali beállítottságúak. Az AllSide Technologies 2023. október és november hónapban több száz cikket vizsgált meg, és ennek alapján megállapítást nyert [amit az utóbbi hónapokban, hetekben egyre erősebb mértékben bárki maga is észrevehetett], hogy a tudósítások 63 százaléka baloldali forrásokból származik. Mindössze 6 százalék jön jobb oldalról, 16 százalék a politikailag középről, 15 százalékot pedig nem lehet sehova besorolni. A hírekhez felhasznált források között az első tíz erősen baloldali beállítottságú.

De még ennél is egyoldalúbbak voltak az eredmények bizonyos keresőszavak esetén. Például az „abortusz” szóra a baloldali magyarázatok 76 százalékot tettek ki, a „klíma-változás” kifejezésnél pedig 77 százalék a mainstream média híreit ismételte. A „gazdaság” szónál 78 százalék, a „választás”-nál 67 százalék jött a bal oldalról.

(forrás: www.kath.net/LifeSite – 2024. március 7.)
https://www.katolikus-honlap.hu/2401/egyeb.htm