2015. január 21., szerda

Amerikai-ukrán hadgyakorlat lesz! Természetesen NEM Amerikában! avagy ÉRTHETŐ MÁR MIÉRT AKAR A KIJEVI BANDITAHATALOM IDŐT NYERNI?

Amerikai-ukrán hadgyakorlatot tartanak tavasszal – jelentette be újságírók előtt szerdán Kijevben Ben Hodges altábornagy, az Egyesült Államok európai haderőinek parancsnoka.
A tervekről sok részletet nem hozott nyilvánosságra, csak annyit mondott el, hogy az amerikai és ukrán katonák a tüzérségi támadások elleni védelmet, sebesült társaik biztonságba helyezését és kommunikációs eszközök telepítését gyakorolják majd. Hodges kijelentette: nincs kétsége afelől, hogy Oroszország látja el fegyverekkel a Kelet-Ukrajnában harcoló szakadár erőket. Úgy vélte, hogy aki ezt tagadja, az egyszerűen “nem akarja elhinni” ezt.
Kifejezte meggyőződését, hogy Ukrajna katonailag és politikailag is győztesen fog kikerülni ebből a konfliktusból. Szükségesnek nevezte ugyanakkor, hogy ennek érdekében Kijev diplomáciai erőfeszítéseket is tegyen.
Közben Jens Stoltenberg NATO-főtitkár – hangoztatva az orosz katonák jelenlétét, valamint a nehézfegyverek számának növekedését a kelet-ukrajnai konfliktus övezetében – felszólította szerdán Moszkvát, hogy vonja ki csapatait Ukrajnából, és vessen véget a szakadárok támogatásának.
Továbbra is heves harcok folynak az ukrán katonák ellenőrzése alatt álló donyecki repülőtéren és környékén. Szerdán a szakadár támadók néhány napon belül már másodjára robbantottak a tüzérségi támadásoktól már most is romos új terminálban. A lezuhant betonelemek között ukrán katonai források szerint vannak sebesült katonák, nagy valószínűséggel halottak is.
A védelmi minisztérium azt közölte, hogy a támadók jóval nagyobb veszteségeket szenvednek, mint a reptér védői. Pontos adatokat azonban a tárca egyelőre nem hozott nyilvánosságra. Azt viszont a tárca sajtótitkára megerősítette, hogy néhány ukrán katonát előző nap valóban foglyul ejtettek a szakadárok.
Szintén heves harcok folynak Luhanszktól északra, annak az autóútnak a térségében, amelyen – Kijev szerint – orosz hivatásos katonák előző nap elfoglalták a 31-es ukrán katonai útellenőrző pontot. A TSZN ukrán hírtelevízió munkatársa délután arról számolt be a Facebook közösségi oldalon, hogy egy több mint hatvan katonai járműből álló orosz hadoszlop – benne mintegy harminc T-80-as harckocsival – tart a 29-es útellenőrző pont felé. A hadműveleti parancsnokság szerdai tájékoztatása szerint a 29-es posztot egyelőre tartják az ukrán erők, sikerült előtte megállítaniuk a támadók előrenyomulását.
Ukrán híradófelvételek szerint az autóúthoz közeli településeken tüzérségi lövedékek több lakóházat súlyosan megrongáltak. Civil áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.
(MTI)

Ki korán kell...

Ki korán kell...Egyre gyakoribbak a fejtegetések az Eurázsiai Gazdasági Uniós belépéssel és az EU-ból kilépéssel kapcsolatban, mintha a kis támogatottságú Orbán-bagázs és magatehetetlen, maroknyi, hasonszőrű "ellenzéke" eltűnne a "váltáskor", mert a "jóságos" orosz oligarchák csak otthon lopták és lopják el a nem is olyan régen még közös vagyont. Jelenleg a tévesen "magyarnak" nevezett illegitim kormányt, és az illegitim kormány "megbuktatásáért fröcsögő ellenzéket" csak a Magyarországot megszálló külföldi katonaság, és a velük kollaborálók (jó részben importált, álmagyarok) hada tartja életben. Valamikor a középkorban a nép elnyomásához elegendő volt a belső elnyomó nemesi réteg hadserege, de az idő haladtával már külföldi elnyomó hatalmak segítsége vált szükségessé, hogy az országot eláruló "kutyabőrösök" megőrizhessék jobbágyaik verejtékéből szerzett, összelopott, összerabolt vagyonukat. Természetesen akkor is akadtak olyan nemesek, akik még országban és magyar népben gondolkodtak, de már akkor is sokkal könnyebben adta be a derekát "honvédelem" címszóval a csatlakozó nemesek zöme, ha saját birtokaikat, privilégiumaikat is megvédik ezzel.


De a mostani helyzet sem a végjáték még. Igaz, fejünkre szakítják az eget, nem csak bepermetezik. Senki se számítson sok jóra! Az EU vezetés, az USA, a brit és francia irányítás, Merkel és Izrael megtámadták Európát (sokadszor), de most dűlőre akarják vinni a dolgot. Egyesek közülünk is azt teszik, amit elvárnak tőlük, mert Európa lakosságát "bekerítették" és csak egyetlen "folyosót" hagytak, a lázadásét. A francia "merényletnek" nevezett "esemény csak a kezdete azoknak a további provokációknak, amelyek lehetővé teszik a 2010. elején kiadott EKB utasítás harmadik pontjának megvalósítását, a "katonai irányítás" bevezetését, majd az s.2277-es USA törvény végrehajtását. Hogy biztos legyen Európa "fenyegetettsége", a francia zsidó gúnylap (Rothschild tulajdonú) után Belgiumban és briteknél is, de ténylegesen Európa minden országában fokozzák a provokációk számát. Az elnyomó hatalom pontosan felmérte, hogy mekkora latorerővel kivitelezhető és verhető le a "művelet" eredményeként a két tűz közé szorult Európa védekezése a "zsidókra vonatkozó szabadságjogok gyakorlása" miatt Eddig nem sok figyelmet fordítottunk az ukrajnai események ukrán oldali vizsgálatával. Nagyon itt az ideje, hogy elhamarkodott, az ellenség által betervezett, kiszámítható reakciónak tartott lépések helyett elemezzük az ukrán helyzet - és itt most nem a függetlenségüket kikiáltó régiók harcáról van szó - hanem arról, hogyan tudták "bekeríteni" és háborúba kényszeríteni az ukrán lakosságot, mert ugyanilyen módszereket fognak alkalmazni, illetve már alkalmazzák is Európa országaiban.


Sok a magát zsidónak mondó, de valójában vallás nélküli cionista Európában, főleg a vezető pozíciókban. Ezúttal nem a globális helyzetkép elemzése a cél. Aki akarta, az eddigi, oldalon megjelent írásokból ismerheti a háttérhatalom céljait és célkitűzéseit. Azt is, hogy milyen irányvonalak alapján haladnak, és azt is, hogy milyen módszerekkel. Hogy mit akarnak, jól tudható. Meg akarják tartani a hosszabb-rövidebb idő alatt összelopott, összerabolt javakat, és reményeik szerint még gyarapítani is lehetőségükben áll. A most elvégzendő elemzés számunkra konkrét feladatok meghatározásának az alapját képezi, ezért "töltelékinformációkra", felesleges szócséplésre nincs szükség, bár több, mint bosszantó, hogy a zsidó vallást, a zsidókat és a holokausztot nem lehet kigúnyolni, viccelődni rajta, mert törvény bünteti, de a kereszténységet és az iszlámot hatalmas haszonnal, állami támogatással lehet és támogatott. Hasonló a mérce akkor is, ha valaki, vagy valakik veszik a bátorságot, és nyilvánosságra hozzák a visszaéléseket, csalásokat, lopásokat, hűtlen kezeléseket, a lakosság megnyomorításának, kirablásának szinte végtelen számú módját.


Az eredménye minden esetben elhallgatás, bíróknak, ügyészeknek nevezett, de jogi feladatuk ellátására alkalmatlan bérencek, klántagok hatékony közreműködésének eredményeként a "tényfeltáró" megbüntetése, vagyis, nem az igazságszolgáltatás a feladatuk. Kajtor Gergelyek, Hajnal Annák, Kohn, Szakasits unokák magyargyűlölő porontyai törvényesítenék a törvénytelent, az igazsággal köszönő viszonyban sem lévő ítéleteket, vagy húzzák el évekig a pereket. Elvileg van ügyészség, de klántagok ellen tilos nyomozni, vannak bíróságok, ahol a bírók túlnyomó részében már nyomokban sincs ember. Minden fontos pozíciót ugyanazok utódai töltenek be, akiknek már 1945. előtt is az volt a bűne, hogy sokadszor, újra és újra kirabolták az országot, a népet, viszont sértett önérzettel követelik vissza az őseik által ellopott javakat.


Elemezni kell - elkerülendő a lengyel páncélos lovagok német harckocsik elleni "hősies", bár felesleges veszteséget jelentő öngyilkosságához hasonló lépéseket - és, hogy mi akadályozta meg és késztette az ukránokat Valcman - Porosenkó csalással támogatott megválasztására, bár mint mindenhol a nyugati demokráciákban, elcsalt választások, megtévesztett, becsapott emberek nem létező felhatalmazására hivatkoznak. Mi az oka, hogy a Jobb Szektor neonáci tagjai zsidó kormányt, zsidó felbujtókat támogatott és jelenleg is támogat Ukrajnában. A nácizmus hirdetve ősellensége a kirekesztett zsidóságnak, de valójában minden nácizmus atyja a Talmud, és ahogy Ukrajnában látható, a zsidósággal jól összefér a nácizmus is. Mivel tudjuk, hogy "vegyes-alakulatokat" hoztak létre, amelyekben "ukránok", Jobb Szektoros neonácik és külföldi magánhadseregek zsoldosai harcolnak, Európában is hasonló összetételt akarnak létrehozni. Többnyire már létre is hozták. Magyarországon izraeli, amerikai, holland, NATO haderőn kívül meg fog jelenni a szlovén és olasz, de más államok idevezényelt katonasága is, akik "közösen" felügyelik majd egymást, és biztosítják a népirtást, esetleg egy polgárháború vagy orosz szimpátiaháborúnak látszó, láttatot "levezénylését".


Feltétlenül fontos, hogy még időben feltérképezzük - besorolást készítve - azokat, akiket ismerünk illetve "felismerünk", mert rövid időn belül csak kevesekre számíthatunk. Az ismeretségi körben előfordulhatnak megbízhatónak tartott, bizonytalan, gyenge jellemű, link, megbízhatatlan, nemzetidegen, ellenséges és beépített stb. besorolásúak. A "megbízhatónak tartott" 50% is alig 20% használható és tettre kész embert jelent. A további besorolási kategóriák ennek tükrében értelmezendők. A "felismertek" listáját fényképpel együtt meg kell osztani, hogy ne tudjanak más csoportokba beférkőzni. Csak azokban szabad besorolásától függően megbízni, akiket ismerünk.
"Messziről jött ember azt mond, amit akar", de manapság az információ áramlásában nincsenek távolságok, ezért ez is egyfajta "nyílvános titkosszolgálat". A megbízhatóak listáját senkinek sem szabad kiadni! Ha valaki céltáblát rak a fejére és fest a melkasára, veszélyezteti a környezetét, barátait és családtagjait. Minden elektronikus és postai információcserét ellenőriznek, illetve ellenőrizni tudnak (ha nem szabotálják). A "rendszer" gyenge, "együttműködő" lábakon áll. Minden mobiltelefon, telefon, számítógép, és egyéb, távolról is vezérelhető eszköz alkalmas a lehallgatásra, megfigyelésre.


Amit már tavaly is több cikkben jeleztem, a megvalósítási fázis eljött. A várható(?) ukrán gázlopás miatti orosz gázszolgáltatás leállítást, rendkívül intenzív NATO vegyi-permetezés kíséri. A "feladat" nem egyszerű, mivel a természetes időjárás nem "támogatja" a mesterséges beavatkozást, de a "program sűrített", és a természet is tartogathat meglepetéseket, nem beszélve egyes emberek hibázásairól. Oroszország a forgatókönyv szerint teljesíti a tervet. A nyugati hitelminősítők orosz bankok irányában történő leminősítése csakúgy, mint a szankciók, csak látszattevékenységek. Mindössze csak azt a célt szolgálják, hogy a dollár inflációja megindulhasson, ugyanis egy nyugat felé zárolt kereskedelmű országra semmilyen hatással sem lehet a leminősítésük a kereskedelem hiánya miat, viszont az eladhatatlan dollár csak a dollár inflációját növeli. Ez a "zenekar" hosszasan hangolt, megteremtve az amerikai államadósságot hamarosan eltüntető inflációt, egyúttal létrehozva a katonai irányítás bevezetéséhez szükséges feszült hangulatot. Az Európa-szerte beépített zsidó provokátorok létrehozzák az Európába betelepített muszlimok, vagy az etnikumok és az "őslakosság" közötti ellentéteket, amiről minden szarházi politikus csak álmélkodva tud nyilatkozni, mint "aki nem is sejtette" előre, hogy milyen problémák forrásait teremtették meg megbízásra. Putyin, és nem Oroszország, gondoskodik az energiaellátás lázadáshoz vezető meggyengítéséről, és az EU irányítás és az USA pedig zárva tartja a közel-keleti behozatali csatornákat orosz segítséggel.


A provokációk miatti polgárháborúk, az energiahiány, az ipar és mezőgazdaság leállása sarokba szorítja Európát. Szabad prédává válik, de minden területének már megvan az előzetes osztozkodás eredményeként a "helye" és "gazdája", ahogy Ukrajnát is gyorsan felosztották "újra" maguk között zsidóék. A "második menetet" még ott sem játszották le. A népnyúzó, népirtó kormány ellen fog fordulni saját katonaságuk, mert másként nem tudnak megszabadulni tőlük, de ezzel meg kell várniuk az ukrán lakosság katonaságban betöltött létszámának számottevő növekedését és a dollár összeomlását. A NATO tagság ezért fontos a nyugat és a Valcman-féle "ukrán" kormánynak. A dollár összeomlásával az euró is összeomlik, kezdetét veszi az amerikai polgárháború, helyesebben a kormány elleni háború és ez Európa számára is az egyetlen kiút. A "meccs eredménye" még nem végleges, a háttérhatalom penge élen táncol... ahogy Izrael is. A zsidók Palesztinába hívása nem rossz ötlet. Egy amerikai és európai kormányok elleni háború lecsökkenti a menekülési útvonalak számát is. A közel-keleti háború pedig elhozza az igazi holokausztot, és a megmaradók már reménykedve várhatják a "Messiásukat"...

/Tulok/

Washington tevékenysége minden eddiginél ellenségesebb lesz Magyarországon

Az Egyesült Államok nem vonja vissza a budapesti amerikai nagykövetség volt ügyvivőjének diplomáciai mentességét; André Goodfriend nem kell bíróságra menjen a rágalmazási ügyben. A diplomáciai mentesség megvonását Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kérte John Kerry amerikai külügyminisztertől, miután a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke feljelentést tett a volt ügyvivő ellen rágalmazás miatt.
Az Egyesült Államok képviseletében Magyarországra küldött személy André Goodfriend néven, vezető diplomata pozíciójából politikai hangulatkeltést folytatott, ugyanakkor a hivatalokkal, hivatalos személyekkel szembeni rágalmait bizonyítékokkal, tényekkel nem támasztotta alá, és a tényekkel nem megalapozott korrupciós rágalmazási ügy elhúzására törekedett. Az amerikai diplomata ezzel a tevékenységével a magyar közélet tematizálását folytatta, amihez mindvégig rendelkezésére állt a magyarországi liberális sajtó kollaborációja.
Tevékenysége azonban sikertelenül zárult; hiába különített el az Egyesült Államok több tíz millió dollárt Washington magyarországi civiljeinek támogatására, a nagy mértékű anyagi ráfordítás és a magyarországi közélet külföldről tematizálása ellenére a radikális atlantista pártok nem tudtak tömegbázisra szert tenni.
Hídfő.net.ru | Gyurcsány Jóbarátja
A liberális baloldal legutóbbi, hétfői tüntetésére összesen 150 fő ment el. A "Jóbarát" kudarcot vallott, de vélhetően lesz még valami feladata, ha gazdái nem dobták oda egy kelet-európai ország igazságszolgáltatásának.
Helyette női diplomatát küldtek a nagyköveti posztra. Felvilágosultságról és nemi egyenlőségről a látszat ellenére szó sincs, Washington rendszerint oda küld női diplomatát, ahol a kiszabott feladatokat ellenséges médiakörnyezetben kell végrehajtani. Tehát az amerikai külügy a közeljövőben olyan tevékenységet folytat majd Magyarországon, ami miatt eleve számolniuk kell azzal, hogy a diplomatából a helyi sajtó ellenségképet gyárthat.
Washington tevékenysége a közeljövőben minden eddiginél ellenségesebb lesz Magyarországon. Erre a nagykövet személyéből lehet következtetni. A főként középkorú férfiakra optimalizált kelet-európai sajtó ugyanis jóval nehezebben tud démonizálni egy fiatal nőt, mint egy középkorú férfit.
Mindez nem nemi előítélet, hanem tapasztalat, és általánosan alkalmazott politikai gyakorlat: Ön emlékszik-e arra, ki volt az a személy, aki a Krím-félsziget Oroszországhoz csatlakozását kimondta? Ez a történés a közelmúlt leginkább ellenséges körítésével tálalt világpolitikai eseménye. A csatlakozást kimondó orosz bíró adta meg a jogi alapot ahhoz, hogy a Krím-félsziget közigazgatási értelemben is az Oroszországi Föderáció részévé váljon. Ha a Krím Oroszországhoz csatlakozását egy középkorú, kopaszodó orosz férfi mondja ki, ő a nyugati sajtóban mostanra maga lenne az ördög.
A sajtó mégsem tudott ellenségképet gyártani belőle, mert nem egy könnyen démonizálható férfi karakter mondta ki a csatlakozást, hanem ő:
Hídfő.net.ru | Natalia Poklonszkaja
A liberális sajtó pedig a hajviseletével, a ruhájával, a róla készített rajongói manga képekkel, a "kiszivárogtatott" (pl. fürdőruhás) magánéleti fotókkal volt elfoglalva. Az orosz ellenségképről pillanatok alatt megfeledkeztek, és a Krím csatlakozását kimondó személynek pusztán fizikai megjelenése miatt teljes mentessége volt a nyugati sajtóban.
André Goodfriend diplomáciai mentességét nem vonják meg. Helyette egy nőt küldenek, akinek a helyi társadalmi környezet miatt eleve mentessége van, nehezebben démonizálja a sajtó. Washington tevékenysége a közeljövőben minden eddiginél ellenségesebb lesz Magyarországon.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/21/washington-tevekenysege-minden-eddiginel-ellensegesebb-lesz-magyarorszagon

A mese a legjobb érzelmi intelligenciafejlesztő módszer és a minőségi idő egyik legértékesebb módja. Nem csak szórakoztat, de jóra is tanít.

A gyermek életét csak akkor gazdagítja egy mese, ha mozgásba hozza képzeletét, fantáziáját, fejleszti intellektusát, ha eligazítja érzelmeiben, megbékíti félelmeivel és vágyaival, elismeri nehézségeit, ugyanakkor megoldásokat is javasol problémáira.
Ha egy gye­rek sok mesét hall­gat, sok­kal job­ban tud kap­cso­la­tot kiala­kí­tani a kör­nye­ze­té­vel, fej­let­tebb szó­kinccsel és kép­zelőerő­vel ren­del­ke­zik majd. Az isko­lá­ban könnyeb­ben meg­ta­nul olvasni és tudo­má­nyos kuta­tá­sok sze­rint nagyobb IQ-val is ren­del­kez­nek majd.
A kínálat óriási. Az alábbi válogatással olyan meséket szeretnénk feleleveníteni, amelyek nagyon sokunk kedvence volt és amit érdemes megismertetni gyermekeinkkel, unokáinkkal.
Ezekben a mesékben a gyerekek találkoznak az életben is előforduló fogalmakkal, jellemekkel, értékekkel (szegénység, gazdagság, szépség, öröm, harag, barátság, jóság, butaság, okosság). Mindezen túl az ingergazdag környezet szórakoztat és tanít az életről, valamint megszeretteti gyermekeinkkel a növény és állatvilágot.

Olvas­sunk és meséljünk minél töb­bet, hogy gyer­me­ke­ink sike­res, maga­biz­tos felnőt­tekké váljanak!

Emlékeztek még ezekre a mesékre?

Frakk- a macskák réme
A történet középpontjában a „kutya-macska” barátság áll. Egy kis kertes házban lakik a két elkényeztetett macska , Lukrécia és Szerénke. A két macska megnevelését célozza a vizsla (Frakk) és bizony ez olykor bonyodalmakkal jár.
mesefrakk
Futrinka utca
A klasszikus bábfilm sokak kedvence volt. A tökház lakói, Mazsola, Böbe baba, Tádé és társaik nagyszerű élményt nyújtottak hétről-hétre.

mesefutrin
Füles mackó
A kisvakond
A sorozat néhány része a film készítésekor szokatlan módon tárgyalja az élet olyan dolgait, melyekről a gyerekeknek gyakran csak hamis vagy mesebeli képet közvetítettek a tévéműsorok. A legismertebb részben "a kisvakond nadrágja" című epizódban megismerkedhetünk a ruhagyártás részleteivel.
mesekisvakond
Kukori és Kotkoda
Az 1970 -ben útjára induló rajzfilmsorozat alapötletét Bálint Ágnes írónő egyik kolléganője adta; aki gyakran panaszkodott arra, hogy férje nem hajlandó semmilyen házimunka elvégzésére. Így született meg Kukori, aki lustaságával minden epizódban felbosszantja Kotkodát. A sorozat rendezője és megtervezője azért választotta a tyúk és kakas figuráját, mert úgy vélte, ha a szereplőknek csak két lába van, kevesebbet kell rajzolni.
mesekukori
Makk Marci
Makk Marci egy derék gyerek, mindig vidám, sokat nevet. Játszik, ugrál, tornázik, hóban csúszkál, nem fázik... és télen-nyáron jól mulat. Egészséges, mint a makk!
meseMakk Mar
Misi mókus kalandjai
A történet főhőse Misi, a mókus, akinek történetesen fekete a farka, és érdekes kalandokat él át az erdőben.
mesemisi mókus
A nagy ho-ho horgász
A mindenre elszánt nagy ho-ho-horgász és barátja, aki ki más lehetne, mint Főkukac. Nyáron a hőségben nincs is jobb, mint a hűs víz partján üldögélni. Horgászszenvedélyének hódol főhősünk is, aki folyamatosan sok-sok kalandba csöppen. De a szenvedély azért szenvedély, hogy minden akadályt legyőzzön.
mesenagyhoho
Moha és Páfrány
A fatönkházikó apró lakóinak kalandjairól szólnak, barátságukról és az erdő különböző lakóiról: a tündérről, a Tűzemberkéről, az óriásról, az egérkéről...
Rumcájsz
Egy régi cseh ismerős: Rumcájsz, a zsivány. Azt talán kevesen tudjuk, hogy Rumcájsz, mielőtt a jicini erdő híres-nevezetes zsiványa lett, becsületes suszter volt. Igaz, zsiványnak is becsületes maradt, s kalandjai során minduntalan igazságot szolgáltat – gyakorta felesége, Manka segítségével….
meserumszájsz
Süsü, a sárkány
Süsü, a sárkány igencsak eltér szokványos társaitól, hiszen csak egy feje van. A többi társával ellentétben nem várakat ostromol, hogy a vár bevétele után királylányokat raboljon magának. Inkább lepkéket kerget, és arról ábrándozik, milyen jó volna rózsabimbónak lenni, mert úgy legalább rászállnának a gyönyörűségesebbnél gyönyörűbb pillangók. Szelídségével belopja magát az emberek szívébe.
mesesüsü
Varázsceruza
A történet középpontjában egy kisfiú és a kutyája áll, akik a kalandjaik során felmerülő problémákat egy varázsceruza segítségével oldják meg; a fiú által rajzolt dolgok megelevenednek.
mesevarázsceruza
Mekk Elek - az ezermester
A történet főszereplője egy kecske, Mekk Elek vagy Mekk Mester. Mekk Elek ezermesternek adja ki magát, valójában pedig elismeri magáról, hogy nem ért semmihez sem. Számos mesterséggel megpróbálkozik, sokféle munkát, megbízást elvállal, de sokáig mindegyikre alkalmatlannak bizonyul. A házát 13 cégérrel díszíti, melyek egy-egy foglalkozást ábrázolnak. Ezekben a foglalkozásokban Mekk Elek sorra kipróbálja magát - a bábfilmsorozat minden egyes epizódjában egy-egy új szakma kerül sorra.
mesemekk
Vuk
Fekete István a tőle megszokott, kedves, érdekes stílussal beszéli el Vuk, a kisróka életútját, az első önálló lépésektől a felnőtté válásig. A történet a legfontosabb emberi értékeket ‑ mint szabadság, bátorság és szolidaritás ‑, színesen és élvezetesen mutatja be.
vuk

Végezetül a legfontosabb, a magyar népmese, mely felnőttként is élményt nyújt! Kellemes perceket kívánunk!


Bíró Dalma gyűjtése

Khamenei ajatollah angol nyelvű levele a nyugati fiatalsághoz

Khamenei az „Észak-amerikai és európai ifjúsághoz” címzett levélben (amit az ajatollah Twitterére is kiposztoltak), arra kéri a fiatalokat, hogy saját maguk alakítsák ki véleményüket az iszlámról. Khamenei ugyanakkor kritizálja a médiát, mert szerinte helytelenül ábrázolták a muszlimokat. A párizsi támadások felkorbácsolták az iszlámellenes hangulatot nyugaton, tüntetéseket szerveztek a muszlim bevándorlók ellen és több mecsetet is megtámadtak. Ugyanakkor a Mohamed prófétát kigúnyoló Charlie Hebdo ellen is sok muszlim országban tüntettek.
A franciaországi és az ahhoz hasonló események meggyőztek arról, hogy közvetlenül szóljak hozzátok” – írja az ajatollah. „Nem azért írok nektek, fiataloknak mert átnéznék a szüleitek generációján, hanem azért mert országaitok jövője a ti kezetekben van.
Vagyis békességre, önmérsékletre inti a nyugati keresztény közhangulatot, hiszen - mint mondja - csak atlantista érdekeltségű provokációról van szó a kereszténység és az iszlám között. Az iszlámot radikalizálni próbálja titkosszolgálati háttérmunkával és a kezükben lévő média segítségével a nyugati vezetésű világ, hiszen a posványában tobzódó dekadens nyugatnak úgy kéne egy világháború, mint egy falat kenyér. Hogy rendezhesse gazdasági sorait ismét, mint már azt tette majd 80 évvel ezelőtt az 1933-as "világválság" utáni 2. világégés alkalmával.
Nem várom el, hogy az én értelmezésemet fogadjátok el az iszlámról. Amit mondani akarok az az, hogy ne higgyetek az álszent és előítéletes világnak, amely arról akar meggyőzni titeket, hogy a nyugat saját terroristái volnának az iszlám valódi képviselői.” Khamenei utal arra is, hogy a nem keresztények és a színes bőrűek elnyomásának hosszú történelme van az Egyesült Államokban és Európában is. Arra kéri a fiatalokat, hogy ne a médiából tájékozódjanak az iszlámról, hanem első kézből: például olvassák el a Koránt.


Hírfigyelő Szolgálat


Alább az eredeti angol levél olvasható;




Message of ayatollah Seyyed Ali Khamenei, Leader of The Islamic Republic of Iran

In the name of God, the Beneficent the Merciful

To the Youth in Europe and North America,

The recent events in France and similar ones in some other Western countries have convinced me to directly talk to you about them. I am addressing you, [the youth], not because I overlook your parents, rather it is because the future of your nations and countries will be in your hands; and also I find that the sense of quest for truth is more vigorous and attentive in your hearts.

I don’t address your politicians and statesmen either in this writing because I believe that they have consciously separated the route of politics from the path of righteousness and truth.

I would like to talk to you about Islam, particularly the image that is presented to you as Islam. Many attempts have been made over the past two decades, almost since the disintegration of the Soviet Union, to place this great religion in the seat of a horrifying enemy. The provocation of a feeling of horror and hatred and its utilization has unfortunately a long record in the political history of the West.

Here, I don’t want to deal with the different phobias with which the Western nations have thus far been indoctrinated. A cursory review of recent critical studies of history would bring home to you the fact that the Western governments’ insincere and hypocritical treatment of other nations and cultures has been censured in new historiographies.

The histories of the United States and Europe are ashamed of slavery, embarrassed by the colonial period and chagrined at the oppression of people of color and non-Christians. Your researchers and historians are deeply ashamed of the bloodsheds wrought in the name of religion between the Catholics and Protestants or in the name of nationality and ethnicity during the First and Second World Wars. This approach is admirable.

By mentioning a fraction of this long list, I don’t want to reproach history; rather I would like you to ask your intellectuals as to why the public conscience in the West awakens and comes to its senses after a delay of several decades or centuries. Why should the revision of collective conscience apply to the distant past and not to the current problems? Why is it that attempts are made to prevent public awareness regarding an important issue such as the treatment of Islamic culture and thought?

You know well that humiliation and spreading hatred and illusionary fear of the “other” have been the common base of all those oppressive profiteers. Now, I would like you to ask yourself why the old policy of spreading “phobia” and hatred has targeted Islam and Muslims with an unprecedented intensity. Why does the power structure in the world want Islamic thought to be marginalized and remain latent? What concepts and values in Islam disturb the programs of the super powers and what interests are safeguarded in the shadow of distorting the image of Islam? Hence, my first request is: Study and research the incentives behind this widespread tarnishing of the image of Islam.
My second request is that in reaction to the flood of prejudgments and disinformation campaigns, try to gain a direct and firsthand knowledge of this religion. The right logic requires that you understand the nature and essence of what they are frightening you about and want you to keep away from.

I don’t insist that you accept my reading or any other reading of Islam. What I want to say is: Don’t allow this dynamic and effective reality in today’s world to be introduced to you through resentments and prejudices. Don’t allow them to hypocritically introduce their own recruited terrorists as representatives of Islam.

Receive knowledge of Islam from its primary and original sources. Gain information about Islam through the Qur’an and the life of its great Prophet. I would like to ask you whether you have directly read the Qur’an of the Muslims. Have you studied the teachings of the Prophet of Islam and his humane, ethical doctrines? Have you ever received the message of Islam from any sources other than the media?

Have you ever asked yourself how and on the basis of which values has Islam established the greatest scientific and intellectual civilization of the world and raised the most distinguished scientists and intellectuals throughout several centuries?

I would like you not to allow the derogatory and offensive image-buildings to create an emotional gulf between you and the reality, taking away the possibility of an impartial judgment from you. Today, the communication media have removed the geographical borders. Hence, don’t allow them to besiege you within fabricated and mental borders.

Although no one can individually fill the created gaps, each one of you can construct a bridge of thought and fairness over the gaps to illuminate yourself and your surrounding environment. While this preplanned challenge between Islam and you, the youth, is undesirable, it can raise new questions in your curious and inquiring minds. Attempts to find answers to these questions will provide you with an appropriate opportunity to discover new truths.

Therefore, don’t miss the opportunity to gain proper, correct and unbiased understanding of Islam so that hopefully, due to your sense of responsibility toward the truth, future generations would write the history of this current interaction between Islam and the West with a clearer conscience and lesser resentment.

Seyyed Ali Khamenei
21st Jan. 2015

Valcmanék békét kötnének

Hogy mennyire rosszul sült el a Valcman-Jacenyjuk-Turcsinov hiénatrió legutóbbi-megelőlegezett Nagy Győzelmekkel beharangozott-donbasszi offenzívája? Hát ki lehet találni az alábbi hírből.
A Donbasszban harcoló felek kivonják a nehézfegyvereket a frontvonal körüli ütközőzónából, amelynek kijelölését a tavaly Minszkben kötött tűzszüneti egyezmény írja elő – jelentette be a német külügyminiszter szerda késő este Berlinben az orosz, az ukrán és a francia diplomácia vezetőjével folytatott megbeszélése után.
Frank-Walter Steinmeier a röviddel éjfél előtt véget ért egyeztetés után elmondta: mindenki belátja, hogy ami az Újoroszország területén zajlik, az “így nem mehet tovább”, és nemcsak az öldöklést kell megállítani, hanem “lehetőségeket kell keresni” a térségben élők helyzetének javítására. (Persze az Újoroszország kifejezést nem használta, sem a Donbassz megnevezést!)
Ezért első lépésként kivonják a nehézfegyvereket a minszki megállapodásban meghatározott ütközőzónából – a frontvonal körüli 30 kilométeres sávból -, és összehívják a kontaktcsoportot, hogy tárgyaljon a további teendőkről – mondta Steinmeier. Hangsúlyozta: az orosz fél ígéretet tett arra, hogy az új megállapodás betartatása céljából latba veti befolyását a donbasszi népfelkelőkre.
Donbasszban a vasárnap hajnalban kezdődött valcmanista vérengzésnek nagyjából négyszáz polgári áldozata lett. Kétezernél több lator harapott fűbe Valcman bérgyilkoshordájából, a technikai veszteségük mértéke vetekszik a polgári infrastruktúrában általuk okozott károkkal!
ttt
A Balti-államokba ömlik az amerikai és NATO haditencnika és a kezelőszemélyzet.
Maradék-Ukrajnából özönlenek az alattvaló menekültek Oroszországba a mozgósítás miatti félelmükben!
A kijevi hiénahatalom recseg-ropog a gazdasági és szociális gondok okán.
Turcsinov hiéna-aki a Majdan kezdetétől napjainkig-legalább hatvanezer ember haláláért személyesen VONANDÓ FELELŐSSÉGRE -tegnap akár egész Európára kiterjesztendő háborút hirdetett meg.
erő
Most-tegnap este-Maradék-Ukrajna törvénytelen uralói hirtelen jobb belátásra tértek?
A Minszki Megállapodás tavoly novemberben lett aláírva! Azóta mit tett a kijevi junta az abban foglaltak teljesítéséért? MINDEN CSELEKEDETÜK A MEGÁLLAPODÁSSAL ELLENTÉTES VOLT!
Most, hogy ismét összeomlott a sokadik “terv” Donbassz leigázására!-megint “jó útra tértek?” Miután reális lehetőségként merült fel, hogy Tiszasalamonig megsemmisülhet az egész bérgyilkos, korrupt kijevi latorhatalom-most hirtelen be akarják tartani a Minszkben kötött megállapodást?
Egy fenét! Időre-lélegzetvételnyi lehetőségre-van szüksége a kijevi ordashatalomnak és az Oroszország ellen készülődő-fenekedő nyugati latorszövetségnek. A kijevi junta a totális bukás küszöbén ismét időt szeretne nyerni, hogy erőt gyűjthessen nyugati buzdítói jóvoltából. Hogy egy hónapnyi viszonylagos nyugalom után ismét-némiképp megerősödve-ráronthasson Donbasszra. Újabb ezreket lemészárolni!
halottak
A kijevi latorhatalom megrettenéséhez és “békülékenységéhez” elegendő volt csak egy rövid mondat: az orosz hadsereg egységei a határ felé tartanak! És az utóbbi három nap szó szerint értendő NEMZETI KATASZTRÓFÁVAL felérő veszteségeik!
Oroszország türelme és naivitása bámulatos!
Emlékeztetnénk: Kijev már kijelölt és előkészített egy negyedmilliós temetőt Dnyepropetrovszkban! Zaporozzsje mellett MÉG CSAK FÉLIG TELT MEG A HADITEMETŐ!
VIGYÁZZ OROSZORSZÁG! TURCSINOV NEM A LEVEGŐBE BESZÉLT! Ő AMERIKA NYELVE!
A Majdan “győzelmi” évfordulója februárban lesz! Azt a kijevi latorhatalom újabb vérfürdővel kívánja megünnepelni!
vér
“…az orosz fél ígéretet tett arra, hogy az új megállapodás betartatása céljából latba veti befolyását a donbasszi népfelkelőkre…”
A kijevi junta eddig már soszor ígért sok mindent! Semmit nem tartott be!
Oroszország követhetné ebben a tekintetben Valcmanék példáját!
Igérni lehet…
dtk

https://balrad.wordpress.com/2015/01/22/valcmanek-beket-kotnenek/

Liberálisok a holokauszttagadás és a horogkereszt szabad használata mellett

A hazai liberálisok, nyugati elvbarátaikkal karöltve a horogkereszt szabad használata és a holokauszttagadás mellett foglalnak állást. No, nem kimondva és szó szerint, de retorikájuk szerint igen.
A párizsi események kapcsán a liberálisok - semmiből nem tanulva - a "szólásszabadság" mellett kardoskodnak, mintegy a történések legfőbb mondanivalójaként. Szerintük ez a központi kérdés (szinte fontosabb, mint a terrorelhárítás), és retorikájuk szerint ezért vonultak utcára milliónyian Párizsban. (Szerintünk meg egyszerűen a közelről tapasztalt veszély, erőszak ellen tiltakozva - arról meg a charliezó tömeg "nem tehet", hogy nem látja át az ok-okozati összefüggéseket.)
Szerintük tehát nem korlátozható a szólásszabadság, amibe - szerintük - belefér az istenkáromlás, vallásgyalázás. Ilyen alapon viszont bőven belefér a vitatott történelmi események (jelesen például a holokauszt) nyilvános tárgyalása, nem beszélve az önkényuralmi jelképek szabad használatáról. Mert azt egy pillanatig sem feltételezzük, hogy a liberálisok szerint a zsidóság Isten felett áll...
Bánfalvi Béla

Rendőrségi reakció a traffipaxos harangkongatásra

Egy, az internetes oldalakon nyilvánosságra hozott levél szerint, arra kényszerül egy falu presbitere, hogy harangkongatással jelezze az ott lakóknak, ha rendőrök sebességet mérnek náluk. A Police.hu oldalon a rendőrség reagál az ügyre. A rendőrséget sosem az öncélúság és a büntetés kiszabása vezérli a sebességmérések végrehajtásakor, hanem a balesetek megelőzése, az akár emberéletet követelő tragédiák elkerülése – olvasható a police.hu oldalon.
Ezt bizonyítja az is, hogy Magyarországon az elmúlt 20 év alatt negyedére csökkent a közúti balesetekben elhunyt személyek száma – teszik hozzá a rendőrök.
A humoros hirdetmény fotóját mellékeljük.
harang

Donbassz ma!

krát
A magyar idő szerint délután négy órakor kapott donbasszi helyzetjelentés szerint a fő harci eseményeknek most az “illetékesek” az északi területeken, Liszicsanszk-térségében zajló történéseket tekintik.
A 31. és a 29. blokkposztok környékén meglehetősen heves csatározások dúltak ma egész nap. Ha a tüzérségek nem dolgoztak, akkor kissebb kaliberű fegyverekkel folyt a harc.
Komolyan károsodott Sztanyica Luhanszka hídja! Ez egyik félnek sem jó! (Hosszú ideje dúlnak már ott heves harcok, de a hígra nagyon ügyeltek a felek. Má valaki vétett!)
Gorlovka ma délután “visszatért a megszokott kerékvágásba”! Ugyanis egy órán keresztül ismét záporoztak a városra a latortüzérség lövedékei. A város vezető főorvosa szerint már nem tudnak mit kezdeni a halottakkal. A halottasházak megteltek.
rom
Dokucsajevszk is lassan kezd Gorlovkára hasonlítani. A mai két latortüzérségi attak után már nincs ép épület a városban. A délutáni támadásban négy civil halt meg.
Peszkinél “állóháború” alakult ki kora estére. A településen a milicisták már berendezkedtek, de a városkától nyugatra a latrok még tartják magukat.
Az Avgyejevkáért zajló küzdelem ismét csak megmerevedett. Komoly problémát jelent a miliciának, hogy a jobbszektoros férgek bevették magukat a lakásokba. Avgyejevkából senkit ki nem engednek, mintegy túszként tartják fogva a lakosokat. (Sejtik a rájuk váró véget!-úgyhogy ezektől a fenevadaktól bármi kitelik.)
Donyeck ma is kapott jó néhány latorgránátot, de most messzehordó, nagy kaliberű önjáró lövegekkel lőtték a várost Valcman pribékjei. Ma négy donyecki halt bele a terrorba.

A repülőtérre néha beesett egy latorgránát. “Megjött Turcsinov”-mondták ilyenkor a népköztársaságiak. A reggeli latorkísérletet nem követte újabb.
Mariupol északi és északkeleti valcmanista pozicióit lőtte ma a népköztársaságiak tüzérsége.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/21/donbassz-ma-12/

Az USA bezárta jemeni nagykövetségét

Az Egyesült Államok szerdán bezárta jemeni nagykövetségét, miután ismeretlen fegyveresek rálőttek az USA diplomáciai konvojára a főváros területén. A Ria Novosztyi információi szerint a diplomáciai misszió legalább egy napig marad zárva, de arról nincsenek pontos információk, hogy mikor nyitják meg újra. Az amerikai diplomaták járműveire hétfőn nyitottak tüzet egy a felkelők által felügyelt ellenőrzőpont közelében, közel a nagykövetséghez. Az USA a jemeni helyzet elfajulására hivatkozva két hadihajót küld a Vörös Tengerre, arra az esetre, ha evakuálni kellene a személyzetet.
A 23 milliós lakosságú Jement mintegy 70 százalékban szunniták, 30 százalékban síiták lakják, és 2004 óta dúl polgárháború a síita felkelők és a kormányerők közt. A síita felkelők szeptemberben kiterjesztették szervezeteiket az ország központi részeire és a nyugati régiókra. Az egész országban újra kiújultak a harcok, miután a felkelők az éjjel megrohamozták az elnöki rezidenciát.
Hídfő.net.ru | Jemen

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/21/az-usa-bezarta-jemeni-nagykovetseget

A katasztrófavédelem söpörheti a kéményeket

Az önkormányzatoktól a katasztrófavédelem venné át novembertől a kéményseprési közszolgáltatást egy a kormány honlapján megjelent törvénytervezet szerint. A katasztrófavédelem a magánszemélyek tulajdonában lévő ingatlanoknál, illetve a cégjegyzékbe be nem jegyzett egyéb ingatlanoknál végezné ezt a szolgáltatást. Azt a munkát, ami ezen a körön kívül esik, kéményseprő-ipari szolgáltató is végezhetné. A Belügyminisztérium által készített törvénytervezetet január 29-ig lehet véleményezni.
Életveszélyes helyzetek
A jelenlegi helyzet az ellátásban bizonytalansággal jár, ami életveszélyes helyzeteket okozhat, áll a törvény indoklásában. Ezért a lakosság részére a kéményseprő-ipari szolgáltatást közfeladatként (a szakmai érintettség miatt) a hivatásos katasztrófavédelmi szervnek indokolt a jövőben biztosítania.


Az önkormányzatok kezéből a katasztrófavédelemhez kerülne a kéményseprés
Forrás: MTI/Bruzák Noémi


Szén-monoxid-érzékelők
A tervezet előírja a szén-monoxid-érzékelők ellenőrzését is a katasztrófavédelem számára ott, ahol azok felszerelése kötelező. Ilyen helyek a közösségi épületek, továbbá az új építésű épületben a belső tér levegőjét használó, nyitott égésterű tüzelőberendezések helyiségei. Az érzékelőket az ingatlan használójának kell karbantartania a gyártó által meghatározott időközönként, de legalább ötévente.

Szellemi terrorizmus: Charlie Hebdo

Szerző:
charlie-hebdo-publisher-charbNem lehet nem észrevenni azokat különös és „véletlen” egybeeséseket, melyek az utóbbi évtizedek során egymást érik.
Ezek a „véletlen” események hatásukat tekintve kizárólag egy közös és kivételezett népcsoport érdekeit szolgálja, mégpedig a zsidó-cigány rasszét.
A hajdan nagy profittal működtetett holokauszt-üzletből, egyre kevesebb hasznot lehet kifacsarni. Az úgynevezett holokauszt „túlélők” és „áldozatok” gyártása legalább olyan nehéz, mint a fizetésre kötelezhető „felelősök” kreálása. (egyrészt a természetes kihalás, másrészt a kereslet megcsappanása okán)
Viszont az ingyen profitot biztosító zsidó-cigány üldözésen alapuló bizniszeket fenn kell valahogy tartani, a befuccsoltak helyett újabbakat kell kitalálni.
Mivel egyes emberek, vagy cégek helyett egész országok nemzetek hatékony megsarcolásával lehet elegendő haszonra szert tenni, ezért az úgynevezett kollektív bűnösséget sugallva működik eme felújított üzletág. A módszer nem új; lényege, hogy antiszemitizmussal, rasszizmussal kell megvádolni az amúgy egyáltalán nem antiszemita, vagy kirekesztő kiszemelt kifosztandó közösséget. A látszólagos zsidó-cigány ellenesség pedig igen rafinált bevált módszerrel kiprovokálható, ha csak annyira is, hogy legalább lehessen rámutogatni.
Ilyen módszernek számít az „áldozatgyártással”, a kontraszelektív zavarkeltéssel, durva kettős mércével és akár helyi, akár világméretű pozitív megkülönböztetéssel kiváltott jogos elégedetlenség és ellenérzés. Újabban a zsidó-cigány csoportok által elkövetett terrorakciók állami támogatása, és bűncselekményeik büntetlenül hagyása, valamint e csoportok kiképzése felfegyverzése. E módszerek kiagyalói, profi alkalmazói, és haszonélvezői a fent már említett vegyes rassz eklatáns képviselői.
E módszerekre egészen agresszív példa a szabadság és erkölcs szándékos felcserélése a gyomorforgató szabadosságra, amit aztán a hangzatos liberalizmus, homoszexualitás, stb. jelzővel látnak el, vagy a gyűlöletkeltés, a vallásgyalázás, amit véleményszabadságnak titulálnak. A charlie hebdo félék, mely a zsidók talmudizmusát kivéve, minden más vallást meggyalázó „karikatúrának” nevezett vérlázító képi trágyahalmazát egyenesen a vélemény szabadságnak kinyilvánításának titulálják.
Ahogyan a main stream média birodalmak a hatalomra törő cionista bankárkaszt kezében és szoros irányítása alatt vannak, a kisebb médiák sem kerülhetik el sokáig a sorsukat, és ezeket is felvásárolják. Ahogy hírlik az említett szennylapot is már december óta a véreskezű Rothschild család birtokolja a háttérben. Ha más nem is, de az állami milliós támogatás és a kirívó gyűlöletkeltés ezt látszik alátámasztani.
A vallásukban, erkölcseikben, szellemi és lelki terrorral vérig sértett ember millióktól pedig elvárják, hogy ezt a terrort szó nélkül tűrjék. ellenkező esetben a jogos felháborodásukra, és szándékosan kiprovokált reakcióikra rásütik a terrorizmus bélyegét.
A legbicskanyitogatóbb azonban az, hogy a mindenkori liberális, azaz szabados politikai irányzatok valódi képviselői, melyek maguk is a fent említett vegyes népcsoport tagjai vagy szekértolói az általuk szervezett úgynevezett „tiltakozó-” és „békemenetek” keretében, arra kondicionálják a birkává butított és terrorizált vasalt agyúakat, hogy köpjék szemen magukat és egymást. Eközben ők maguk egy propaganda célú csoportképre álltak modellt. és úgy tűnik, hogy a nagy tömegeket megmozgató demonstráció, valójában ismét egy hoax, ahogy a megvádolt támadók sem biztos, hogy muszlimok voltak .
charliehebdo_zsido_bizniszA jóérzésünk és mások vallásának tisztelete tart vissza minket attól, hogy a kereszténységet, a buddhizmust, az iszlámot, stb. vallásokat, illetve ezek szentjeit (Mohamedet, Krisztust, Buddhát) aljasul meggyalázó rajzok közül egyet sem teszünk fel, még illusztrációként sem.
Ellenben feltesszük azt honlapképet, mely bizonyítja, hogy az öncélú gyalázkodás valós és kettős célja egy-egy cionista kézen lévő huszadrangú médiaszemét olvasottságának növelése, azaz közönséges haszonszerzés és nem mellékesen egy vallásháborúnak álcázott cionista terrorizmus globális kiterjesztése, mely hatalomátvételhez vezető út egyengetését szolgálja.
S nem is hiába, hiszen így a mesterségesen keltett tömeghisztéria, az eredetileg 60 ezer helyett 3 millió példányban nyomott lap, – az 50-szeresére duzzasztotta az olvasószámot, ennek megfelelően nőtt a besöpört haszon is. – Azonban a “nagy érdeklődésre való tekintettel” – mára már 8 millió (!) példányt nyomtak ebből a szemétből, – mely több mint 130-szoros mesterségesen felturbózott növekedést és ezzel extra profit növekedést jelent. Sosem volt még semmi számukra ennyire jó üzlet! – Nem beszélve milliós állami támogatás megszerzésről.
Mindenesetre véleményünk szerint mindenkinek van miért szégyenkeznie, aki ezekkel a szellemi terroristákkal bármiféle közösséget vállalt. Erős a gyanúnk, hogy a szennylap által kiprovokált jogos felháborodás a vicclap (sic) ellen, kitervelt áldozatgyártás, mellyel a már fent említett politikai és pénzügyi haszonszerzésen túl zsidók könnyített gyors ütemű felfegyverzésének elfogadását szolgálja Európában.

Arató Péter – Szabad Riport

"Blue lives matter" - rendőrpárti tüntetés Washingtonban

Több száz rendőrtiszt és családtagjaik részvételével szerveződött egy rendőrpárti felvonulás Washingtonban, ami arra hivatott felhívni a figyelmet, hogy miközben az utóbbi hónapok zavargásai kiélezték a feszültséget a rendőrök és civilek közt, továbbra is a rendőrök mindennapi áldozathozatalának köszönhető, hogy az országban nem uralkodik teljes káosz.
A résztvevők "end the madness" (vessetek véget az őrületnek), valamint "Blue lives matter" feliratú plakátokkal vonultak fel, ami válasz az utóbbi hónapok rend-ellenes és rendőrellenes alaptónusú "black lives matter" (a feketék élete számít) transzparensekre.

Kelly Wince, a felvonulás egyik szervezője az orosz Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva elmondta; a megmozdulás célja elsősorban az, hogy a rendőrök újra büszkén hordhassák a kéket, anélkül, hogy ezáltal céltáblává válnának.
Hídfő.net.ru | A rendőr élete számít
A rendvédelmi erőkért kiálló megmozdulás azt követően szerveződött, hogy a rabláson rajtakapott, majd az intézkedő rendőrre támadó feketék lelövése miatt szerveződő "black lives matter" mozgalom betetőzéseként ismeretlen fegyveresek meggyilkoltak két rendőrtisztet New Yorkban. Wince szerint "nehéz idők jönnek, és a média túlfokozza a feszültséget, a rendőrök pedig egyre inkább belefáradnak ebbe, tudniuk kell, hogy az emberek támogatják őket, hogy az ő életük is számít."

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/21/blue-lives-matter-rendorparti-tuntetes-washingtonban

Érdekes kezdeményezés a hazafiatlanoktól: Csatlakozzunk a Holland Királysághoz

Elég volt a nyomorgásból Magyarországon!

  • 280.000,- forintos NETTÓ átlagbért,
  • 205.000,- forintos NETTÓ minimálbért,
  • politikamentes hétköznapokat!
Mindez megvalósítható, csak le kell dönteni hozzá néhány tabut.
Kezdjük a történetet egy grafikonnal és egy szívből jövő üzenettel:
"Kedves rendszerváltó politikusok - narancssárgák, vörösek, kékek, zöldek!
Nem mondhatjátok, hogy nem voltunk türelmesek. De nekünk is csak egy életünk van, és 25 évet már elvettetek belőle. Köszi, a többi a miénk lesz. Volt rá időtök, hogy gatyába rázzátok az országot. Íme, amit elértetek: 25 évvel a rendszerváltás után nemhogy nem jobb, de egyre rosszabb, egyre kilátástalanabb a helyzet. 25 éve hittünk a jövőben, de mára kijózanodtunk: egy átlagos nyugati fizetés a hazai 4-5-szöröse (miközben a bolti árak ott alig-alig, legfeljebb 10-20%-kal magasabbak, ha nem egyenesen alacsonyabbak), és remekül megfizethetően, piaci alapon működik az egészségügy vagy a nyugdíjrendszer. Egy átlagos nyugati munkavállaló gond nélkül nyaralhat, síelhet, és hát lássuk be, ti is. Ezt azért sikerült elérni. Mi pedig állat módjára élünk - valóban: kizárólag ételért és fűtésért cserébe dolgozzuk ki a lelkünket. Sok sok honfitársunk járt volna jobban, ha lónak születik. Ez ma Magyarország. Nagyon, nagyon köszönjük nektek.
Üdvözlettel, a magyar nép"
Most hogy ezzel megvolnánk, tegyük fel a nagy kérdést magunknak: a függetlenségét több száz évre elveszített, ezalatt szinte teljesen kipusztult, később újranépesített, épp hogy újjászülető, de Trianonban megint padlóra küldött, majd fasizmusban, 40 évnyi szocializmusban nyomorgatott nemzetünknek vajon mennyi esélye van felvenni a versenyt ebben az akármennyire is békésnek látszó, de alapvetően vadkapitalista világban? Értelmetlen kérdés, mert a választ már megkaptuk. 25 év elteltével talán végre belátjuk, hogy ennyi volt. Van hát értelme ezt az országot megmaradt Alföldet a jelen formájában "üzemeltetni"? Ez már rég nem az a büszke haza, amiről a történelemórán tanulunk, csak olyan fegyelmezetten játsszuk a szerepünket, hogy magunk is elhisszük. Kezek, lábak nélkül vergődünk, megsértődünk, és döntetlent ajánlunk a nagyvilágnak.
Attól egy gyerek sem lakik jól, hogy reggelente elszavalja a Nemzeti Dalt, hogy még mindig hivatalos ünnep a ma már lassan száz éve nem létező Magyar Királyság alapításának, '48-as forradalmának (vagy éppen leverésének) napja. Mikor mondja már ki valaki: meztelen a király? Régi dicsőségünk napi szintű felemlegetése mellett hajlandó végre valaki konkrétan is tenni a nemzet felemelkedésének érdekében? Miért van az, hogy a politikában nem tűnik fel egy Széchenyi, Deák, de még egy hasonló sem? Költői a kérdés; a mai széchenyik messziről elkerülik azt a fertőt, amit ma politikának hívnak. Egy elvtelen cirkusz, ahol a legnagyobb feladat elhitetni a néppel, hogy tartunk valamerre, hogy egyenesen a szavazóktól függ, merre. Egy frászt.
A helyzet olyan mértékben reménytelen, hogy a politikus kénytelen hazudni, ha választásokat akar nyerni.
Felesleges ezért csak rájuk haragudni. Pénzt rajzolni egy párt sem tud - mégis mit gondol, aki azért szavaz egy pártra, mert az több pénz ígér? Egy tízmilliós országban a pénzt annak az - írd és mondd - 1,8 millió munkavállalónak kellene megtermelnie (befizetett adók formájában), akiket a piac ma még ki tud fizetni (jelentős részüket minimálbérrel, vagy az országot bármikor elhagyható nyugati befektetők által létrehozott munkahelyeken). Ha valaki nem tudná: a jég bármikor beszakadhat alattunk. Hogy ez mikor következik be, már rég nem rajtunk múlik. A nyugati gazdasági közösség (vagy cizelláltabb nevén az Európai Unió) eléggé el nem ítélhető módon, de saját érdekeinek figyelembevételével határozott az EU bővítéséről. Az ajtó mindenki előtt megnyílt, de mi ahelyett, hogy a politikusainkon kérjük számon a hozzá nem értésüket, elvártuk, hogy ahogy régen kádárjános, most majd az EU oldja meg a problémáinkat. Az EU? Seriously? Mindenki a saját sikerének a kovácsa: számukra elsősorban a vevőkör százmilliós bővítése volt fontos, meg az olcsó munkaerőpiac (végre nem kell mindent Ázsiában gyártani), részükről nagyjából ennyi. Az ajtót kitárták előttünk, de pelenkázást nem ígértek. Minden nemzet saját felelőssége, hogy az új helyzettel hogyan tud élni. Számunkra ez láthatóan nem sikerült. Lehet ezt csűrni-csavarni, de attól még igaz: csúnyán elbuktunk. Komolyan, arra vagyunk büszkék, hogy valami nyugati nagyvállalat felhúz nálunk egy összeszerelőüzemet? Give me a break.
Sokan teszik fel a kérdést manapság, hogy a politikából kiábrándult, tüntetésre járó tömegek - miután panaszaikat elmondták - miért állnak tanácstalanul, összezavarodva, nem tudván, merre tovább. Nos hát azért, mert újabb hazugságokra már nincs szükségük, viszont senki nem meri felvállani az igazságot: a rendszernek így ebben a formában befellegzett. Egyszer majd valaki talán kimondja, de az országot felvirágoztatni az igazság sem fogja: addigra már mindenki, aki gondolkodásra képes, és megteheti - mert mondjuk fiatal, vagy "odakinn" magasan megfizetett szakember lesz -, elmenekül innen. A szemünk láttára viszi el saját jövőnket autó, repülő, vonat: mind nyugatra tart. Nyugat-Európában több mint 400 millióan élnek, párszázezer magyart már most is beszippantott a piac, de ne legyenek kétségeink, gond nélkül megteszi további kétmillióval is akár. Itt pedig egy elbutított, elöregedő tömeg marad, amely havi ötezer forint nyugdíjemelésért cserébe bármilyen párt zászlaját hajlandó majd lengetni. Zombiország! A nyugat szívóereje ellen egyetlen orvosság van: ha a nyugatot elhozzuk Magyarországra. Ajánljuk fel, amink van - és az egyáltalán nem kevés. Adottságaink megfelelő kezekbe helyezve váljanak végre saját magunk hasznára. Szegény országból váljék gazdag tartomány - nem halunk bele, ha úgy vesszük, félig-meddig már eddig is Brüsszeltől függött az életünk. Belementünk, hogy EU polgárok legyünk - mi több, örültünk neki. Belementünk, hogy ne a budapesti parlamentbe, hanem Brüsszelbe delegáljunk képviselőket - mindezt úgy, hogy pénzt Brüsszeltől nem kaptunk (az elit köreiben mozgó válallkozásokat kivéve). Akkor miért féljünk a holland állampolgárságtól, ha ez az ára havi néhány százezer forintnak? Annyira tán nem fog fájni.
Kik jöhetnek szóba? Oké, tán ne mi legyünk az Egyesült Államok 51. tagállama, de esetleg Németország vagy Norvégia exklávéja? A pénzzel náluk nem lenne gond, de hiányzik a történetből a másik fél érdeke, anélkül pedig nincs üzlet: ezek túl nagy országok ahhoz, hogy különösebben megérezzék a változást. Ausztria is felmerülhet (miután sűrűn kereszteket vetettünk...a múlt felesleges terhe, ugye): gazdagok is, szépek is - de sajnos túl kevesen vannak ahhoz, hogy a javak elosztásának egy főre jutó terhe ne tegye kivitelezhetetlenné a tevet. Van viszont egy ország, amelyiket mintha erre találtak volna ki:

  • Hollandiában 16 millióan élnek egy Dunántúlnál alig nagyobb földterületen (melynek egyötöde ráadásul a tengertől irtózatos pénzek árán elhódított terület), Hollandia így nemcsak Európa legsűrűbben lakott, de a klímaváltozástól is a leginkább fenyegetett országa - viszont majdnem annyi aktív munkavállalója van, mint Magyarország teljes lakossága, a terhek így sokfelé oszlanak, ezáltal egyénenként igen csekélyek
  • Nálunk a természeti kincsek páratlanok, hely van bőven, és az alig több mint 3 milliós munkavállalói szám azt jelenti, hogy a hollandok elméletben egy bruttó 6%-os "egyesülési illeték" bevezetésével (melyet persze kompenzálhat a költségvetés, ez már az ő dolguk) a magyarok bérét meg is tudnák duplázni: 140.000.- helyett 280.000,- forint volna egy tipikus magyar nettó fizetés - kezdetnek talán nem olyan rossz. 205.000,- forintnál egy teljes munkaidős sem kapna kevesebbet, de a jól keresőket, és persze a nyugdíjasokat, munkanélkülieket sem lehet kihagyni. Mindenki jól kell, hogy járjon. Fontos a történetben, hogy a bérkiegészítés nem a munkaadók terheit növeli, nem kezdődik tehát tömeges munkahelybezárás. És a lényeg: ha minden család negyedmillió forinttal (!) többet költ el havonta, az ország a vállalkozások paradicsoma lesz
Az együttműködés a nyelvi és földrajzi problémák ellenére egyáltalán nem lehetetlen (mindkettőre van működő példa), a német egyesítés pedig azt is megmutatta, hogy kitartó munkával el lehet érni, hogy ne a szegény fél húzza le a gazdagot, hanem a kettő együtt erősödjön, és az európai gazdaság motorjává váljon. Az utolsó órában vagyunk. Vagy lépünk, vagy várjuk sorsunk beteljesedését. El kell döntenünk, melyik jövőt szánjuk gyermekeinknek.
A jelent ismerjük, remekül szemléltette a fenti grafikon. Kékkel kereteztük be az Európai Unióhoz velünk együtt csatlakozó, volt szocialista országokra vonatkozó adatokat; ezek jellemzően citromsárgák: 500 és 1000 euró közötti havi nettó átlagfizetést jelentenek. Magyarország, az egykori éltanuló ma a bóvlinak megfelelő narancssárga kategóriába tartozik. Van még bárkinek kérdése? Tavaly a magyar családok átlagosan havi 10 (tíz!!!) eurót spóroltak meg a rezsicsökkentésnek köszönhetően. Aki ki tudja számolni, hány rezsicsökkentés kellene, hogy utolérjük akár csak Szlovákiát, az küldje el minél több helyre ezt az emailt, illetve kattintson az alábbi linkre, és gondolkodjon együtt velünk.

Csatlakozzunk a Holland Királysághoz

Kik vagyunk mi? Senkik. Mivel mondandónk lényege éppen az, hogy ne legyen szükség önjelölt vezérekre, mi sem szeretnénk azzá válni. Dolgozni szeretnénk, ahogy eddig is. Névtelenül, békességben, de méltó módon megfizetve. Szülők vagyunk, akiknek az összes gyereke külföldön képzeli el a jövőjét. És ez bármilyen ijesztő, sajnos legalább annyira érthető is. Tud valaki jobbat? Elő vele. Ha nem, támogassa az ötletet. Küldje tovább ezt az emailt, ossza meg az ötlet Facebook oldalát, és/vagy a fenti honlapot. Ez egy civil kezdeményezés, de bárki magáénak érezheti, vagy akár az élére is állhat, ha van rá ideje és ereje - nem az a lényeg, hogy ki által, hanem hogy minél több emberhez eljusson.

La Tribune: az európai szankciókat Washington kezdeményezésére hozták

A La Tribune francia újság által végzett közvélemény-kutatás alapján a francia lakosság többsége (64%) annak pártján áll, hogy Franciaország adja át a Misztral helikopter-hordozó hajókat Oroszország számára. Azonban nem csak ez az egyetlen "meglepetés" a felmérés eredményei közt. Mint kiderült, a válaszadók 75%-a szerint Párizs azon lépése, hogy elhalasztotta a hajók átadását, nem hatékony módja annak, hogy az "Oroszország és Ukrajna közti" konfliktus rendeződjön. A felmérésből az is kiderül, hogy a válaszadók túlnyomó többsége Marine Le Penre, a Nemzeti Front vezetőjére adta le szavazatát a 2012-es elnökválasztáson.
A hajók átadásának megalapozásául a megkérdezettek a legkülönbözőbb válaszokat jelölték meg. Legtöbben úgy gondolják, hogy a szerződés feltételeinek nem-teljesítése negatív hatást gyakorol majd a DCSN és STX hajógyárakra, ami munkahelyek megszűnéséhez vezethet. A válaszadók másik része szerint a szerződésszegés a francia védelmi ipar egészére rossz hatást gyakorol, és más országokkal kötött potenciális szerződésektől eshetnek el.
Hídfő.net.ru | Misztral
Általánosságban véve, a válaszadók 81%-a úgy gondolja, hogy Franciaországnak törekednie kell az Oroszországgal ápolt jó kapcsolatok fenntartására. Ugyanakkor azt is állítják, hogy a két ország közti viszony Franciaország gazdasági helyzetét is jelentős mértékben befolyásolja.
2013-ban Franciaország volt Oroszország harmadik legfontosabb európai beszállítója (Németország és Olaszország után), így a szankciók valóban negatív hatást gyakorolnak a francia gazdaságra. A La Tribune válaszadóinak nagy része tisztában van azzal, hogy a nyugati szankciók nem gyakorolnak jelentős hatást az orosz gazdaságra. Ugyanakkor a válaszadók 76%-a szerint az Oroszország elleni szankciók eredetileg az Egyesült Államok kezdeményezése, az európai országok pedig csak csatlakoztak az amerikai szankciókhoz.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/21/la-tribune-az-europai-szankciokat-washington-kezdemenyezesere-hoztak

Észak-Donbassz: “fut a lator…!”

A legfrissebb donbasszi hírek szerint a Luhanszki Népköztársaság erői áttörtek az északi latorvonalakon, és (Лисичанск)Liszicsanszk felé araszolnak. A kijevi latorhatalom hadseregének 24. dandárja nyögi a csapásokat a (Сокольникoв)Szokolnyikov felől kitámadt népköztársaságiaktól.
Donyeckben nyugodtan telt a délelőtt. Néha-néha a reptér felől lehetett hallani robbanást, de az már szinte a varjakat sem zavarta. Kora reggel egy 16 egyedből álló latordesszantos horda merészkedett be a reptérre. Két sebesültet a milicisták kórházba vittek közülük. A többi… (Mindezzel együtt az egyik kijevi udvari Tv-csatorna még mindig latordiadalokról számol be a reptéren.
Peszkiben ma ismét a milicia az úr! Ott a helyzet meglehetősen képlékeny. A népköztársaságiak a városban, a latorhordák a város nyugati szélétől alig kilométerre.
Gorlovka mai délelőttje csendes volt. A Dzserzsinszkből Gorlovkát lövő latortüzérség eléggé fel lett aprítva. Egyhamar nem lesznek ismét erejük teljében, és most ráadásul Észak-felé is figyelniük kell már.
halottak
Gorlovka: városszéli “életkép”
válaszi
A déli vidékeken Mariupol környékén nagy a zsivaj-lárma!
(Гранитное)Granyitnojénál a valcmanisták komoly veszteségeket könyvelhetnek el a ma reggel kezdődött népfelkelő támadásban.
(Лебединское)Lebegyinszkoje és (Виноградное)Vinogradnoje térségében szintén pusztítja Nyalókakirály ordashadát a milicia rendesen.
(Николаевка)Nyikolajevka, (Сартана)Szartana és (Орловка)Orlovka térségekben is gondjaik vannak a zsoldosoknak.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/21/eszak-donbassz-fut-a-lator/

Volt cseh államfő: Ukrajna darabokra fog hullani

Václav Klaus, Csehország volt államfője szerint a Krím-félsziget Oroszországhoz csatlakozása a Kijevben lezajlott puccs egyenes következménye volt, amin senki nem lepődhetett meg, tekintve, hogy Krím többségi orosz lakosságú terület. Vaclav Klaus az osztrák Die Presse napilapnak adott interjúban fejtette ki mindezt, ahol elmondta, hogy a Krím csatlakozása kapcsán kialakult konfliktus megközelítése alapjaiban hibás. "Egyértelmű, hogy Krím a gyakorlatban soha nem volt Ukrajna része. Krím mindig is Oroszországhoz tartozott. Ezt nem tartom tragédiának, de a konfliktus eszkalálódásának fő oka az Ukrajnán belüli konfliktus volt."
Václav Klaus szerint a konfliktus gyökere az a tény, hogy a Szovjetunió széthullása után Ukrajna nem tudott megbirkózni az állammá váláshoz szükséges átalakulás nehézségeivel. "Ez egy megosztott ország, nem egy homogén lakosság által lakott területek összessége. Így az átalakulás is jóval nehezebb volt, mint más országok számára. Emiatt a megosztottság miatt az a kényszer, hogy Ukrajnának választania kell Nyugat és Kelet közt, valójában az ország kettészakítását jelenti."
Hídfő.net.ru | Václav Klaus
A volt elnök elmondta, hogy az ukrán konfliktust ugyan minél hamarabb meg kell oldani, de ez - a fentiek miatt - nem történhet külső beavatkozás által. Klaus szerint éppen ez az, amire Ukrajna jelenlegi politikai vezetése képtelen.
Csehország volt elnöke nem zárja ki annak lehetőségét, hogy az ukrán válság Ukrajna felbomlásával végződik, ahogy azt Csehszlovákia esetében is történt. "Egész életemet itt éltem le, a megosztottság gondolata teljes képtelenségnek tűnt a számomra, és mindvégig elleneztem. De láttam, hogy Szlovákia tényleg független akar lenni, és felismertem, hogy ez az egyetlen megoldás."

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/21/volt-cseh-allamfo-ukrajna-darabokra-fog-hullani

Beteg hazánkban a sajtószabadság, nagyon beteg

Somogyi Hírlap - 2015. január 16-i - számában nyilatkozatom alapján pontos, lényegre törő újságcikk jelent meg azzal kapcsolatosan, hogy a 400 Ft-ot is meghaladó HUF/CHF árfolyamra tekintettel a devizában nyilvántartott forint kölcsönszerződésekkel kapcsolatos milyen jogi helyzet alakult ki: sonline.hu

400 forint volt a frank: ez a csapás, vagy a forintosítás?
2015. január 16. 07:00

Négyszáz forint közelében is járt a svájci frank árfolyama csütörtökön, estére 319 forinton állt meg, Léhmann György szerint azonban ettől is jobban kell aggódniuk a devizahiteleseknek a forintosítás miatt.

A siófoki ügyvéd, akit csütörtökön is tizennégy új adós keresett meg perindítási kérelemmel, amondó: ötszáz forintos frankárfolyam is kisebb csapás, mint ha a forintosítás után (igaz, lehet, hogy majd csak egy-két év múlva) három, esetleg négy százalékra nő vissza a forint jegybanki alapkamata, mert az többszörösére növeli majd a havi törlesztőrészletet.

A Kúria devizaperekkel kapcsolatos korábbi jogegységi döntéséből Léhmann György szerint az következik, hogy az árfolyamkockázatot most már semmiképpen sem az adósnak, hanem a banknak kell viselni. - Arra aztán végképp nem számíthatott egyetlen devizahitel-szerződést kötő ügyfél sem, hogy a felvételkori 160-170 forintos frankárfolyam 300 és 400 között is jár majd - így a siófoki jogász. - Vagyis a 300 forint fölötti árfolyam már csak és kizárólag a bank kockázata lehet.

Léhmann azt mondta lapunknak: folytatja a pereit annak ellenére is, hogy törvényben kötelezte a bíróságokat a parlament a devizaperek megszüntetésére, illetve az új keresetek elutasítására. - Ha első fokon megszüntető végzést kapok, megfellebbezem és ezzel párhuzamosan előzetes döntéshozatali eljárási kérelmet nyújtok be az Európai Bírósághoz. Ennek a továbbítását nem lehet megtagadni. Az Európai Bíróság pedig észlelni fogja (hiszen így szól az európai jog, ami fölötte áll a magyar törvényhozásban született fércmuveknek, így az úgynevezett adósmentő jogszabálynak is), hogy a magyar bíróságok a szerződések módosítása előtt nem tisztázták: érvényesek-e, tisztességesek-e.

Vagyis szerintem nemcsak hogy a hazai pereket kell felfüggeszteni az EB döntéséig, hanem végül az összes forintosított szerződés semmis lehet az EB döntésével. Persze, lehet, hogy két év még, mire idáig eljutunk. De vajon hogyan állítják majd vissza ekkor a forintosított szerződéseket az eredeti állapotukba?

Az ügyvéd szerint azért is nagyobb a forintosítás veszélye, mint a frankárfolyam emelkedéséé, mert semmi sem garantálja, hogy egy-két év múlva ne ugorjon vissza 3-4 százalékra a forint jegybanki alapkamata. - Vagyis most valamelyest csökken a törlesztőrészlet, de később, kamatemelkedéskor a többszörösére is nőhet.

Egyetlen más írott, vagy nem írott média sem említi azt, hogy a 3-400 Ft-ra emelkedő árfolyamváltozásból semmiféle terhe az adósoknak nem származhat azért, mert a hatalmi elit által összehozott bankmentő XXXVIII. törvénynek állítólagos alapjául szolgáló 2/2014. számú Jogegységi határozatnak elhallgatott, elhazudott 1. pontja indokolása a következőket írja:
Előfordulhatott ugyanis, hogy a szerződés egyértelmű megfogalmazása, a megfelelő tartalmú kockázatfeltáró nyilatkozat ellenére a szerződéskötés során a pénzügyi intézménytől kapott tájékoztatás alapján a fogyasztó alappal gondolhatta úgy, hogy az általa viselendő árfolyamkockázat nem valós, annak nincs reális valószínűsége, vagy az bizonyos mértékben korlátozott (van egy maximuma). Ez a helyzet akkor, ha a fogyasztó az árfolyamváltozás várható alakulásáról, maximális mértékéről a pénzügyi intézménytől, annak képviselőjétől konkrét, hitelt érdemlőnek tűnő, később azonban tévesnek, valótlannak bizonyult tájékoztatást kapott. Ebben az esetben a szerződés a nem megfelelő (téves, félreérthető, nem egyértelmű) tájékoztatással érintett rendelkezése tisztességtelen, amely a szerződés részleges vagy teljes érvénytelenségét eredményezi.

Egyetlen más írott, vagy nem írott média sem hajlandó azzal foglalkozni, hogy a hatalmi elit hazudozásai ellenére öngyilkossággal felérő tett minden adós számára a következők miatt az, ha a szerződésének forintosítását tudomásul veszi. Függetlenül attól, hogy az árfolyam akár 500 HUF/CHF fölé emelkedik.

Azért ér fel az adós számára öngyilkossággal a forintosítás, mert a Magyar Nemzeti Bank közreműködésével a PSZÁF-nak 2008-ban a következő címen látható tájékoztatójának 9. oldalán akontroll.hu meghatározta azt, hogy 1 százalékpontos növekedés az irányadó devizának 9 %-os törlesztőrészlet emelkedésével jár. Ebből következően Matolcsyéknak a jelenleg is mélyponton - 2,1 %-on - tartott jegybanki alapkamattal és a teljességgel felesleges forintosítással egyetlen cél lebeg szerintem a szemük előtt. Az, hogy több millió magyar embert véglegesen földönfutóvá, bankok által kizsigerelhetővé tegyék.
Hiszen nem kell mást tenni ehhez a kamatmoratórium - 2016. április 30-a - lejárta után, mint azt, hogy mondjuk 3 %-ra felemeli a Magyar Nemzeti Bank a jegybanki alapkamatot. Ez összesen 36 százalékpontos növelést jelent azért, mert az átlagos 2,5 %-nak egy százalékpontja 0,025, és a 36 százalékpont minden százalékpontja 9 %-os törlesztő részlet emelést jelent minden adós számára.

Összesen tehát 324 %-os a kamatnövekedés szerintem ebben az esetben 2-3 éven belül, azaz mondjuk 50.000.-Ft. törlesztőrészlet így fog felemelkedni 212.000 Ft-ra a hatalmi elit, illetve kormányzati szándéka szerint.

Egyetlen más írott, vagy nem írott média sem hajlandó azzal foglalkozni, hogy a 2014. július 4-e óta hozott, devizában nyilvántartott forintkölcsön szerződéssel kapcsolatos egyetlen törvényt sem tudja a magyar bíróság alkalmazni azért, mert a bíróság által át nem vizsgált, illetve tisztességtelen szerződési feltételektől hemzsegő szerződést még akkor sem lehet semmilyen módon változtatni az Európai Jogszabályi rendelkezések szerint, amennyiben nem a tisztességes magyar emberek milliónak tönkretételére törekednek.
A nemzeti szabályok alkalmazhatatlanságát a Fővárosi Ítélőtábla egyik - 5.Pf. 21.699/2013/4. számu - végzésének alábbi indokolásával bizonyítom:
"Az 53. cikk - Európai Uniónak csatlakozási okmánya - értelmében az új tagállamok is az irányelvek és határozatok címzettjei, az 54. cikk pedig előírja, hogy hatályba léptetik azokat az intézkedéseket, amelyek ahhoz szükségesek , hogy az EK - Szerződés 249. cikke szerinti irányelvek rendelkezéseinek a csatlakozás napjától megfeleljenek. A per tárgyát képező szerződés tekintetében ennél fogva uniós jogként alkalmazandó az Irányelv, amelynek 1. cikk. 1. bekezdésében rögzített célja, hogy közelítse a tagállamoknak az eladó vagy szolgáltató és fogyasztók között kötött szerződésekben alkalmazott tisztességtelen feltételekre vonatkozó törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezéseit."

Ez az Európai Uniós jogot semmibe vevő, bíróság előtt használhatatlan törvényhalmaz fentiekből következően semmi másra nem jó mint arra,hogy az emberek életét idegesítse, és reménytelenné tegye.
Ahogy mondani szokták, járja a bolondját Európa közepén a magyar hatalmi elit a demokratikus jogállamiságot és minden valódi értéket szétverve.

Visszatérek az írott és nem írott magyar médiákra, arra, hogy ezekről az általuk is jól tudott problémákról nem hajlandóak egyetlen szót sem írni, vagy mondani.

Jobb helyeken emiatt az ilyeneket a hatalmi elit lakájainak szokás nevezni.
Tájékoztatás helyett olvasható a következő cím megnyitásával mnb.hu a következő:

Az elszámolási törvény civil kommunikációjára kiírt jegybanki pályázat nyertesei
Szervezet neve Megítélt támogatás (Ft)
Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet 6 500 000
Bírók a Mediációért Egyesület 3 500 000
Fiatalok Kulturális Szövetsége Ifjúsági Egyesület 4 000 000
Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség 1 900 000
Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége 5 000 000
Human-Net Alapítvány 2 850 000
Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület 5 000 000
Magyar Máltai Szeretetszolgálat 8 994 825
Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 3 440 000
Menhely Alapítvány 2 500 000
Merkating N Kft. 6 500 000
Munka-Kör Alapítvány 2 000 000
Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület 7 775 000
Pécs-Egyházmegyei Katolikus Caritas Alapítvány 3 000 000
Széchenyi Hitelszövetség 9 818 175
Tudás és Életmód Innovatív Közhasznú Egyesület 4 600 000
Váci Egyházmegyei Karitász 2 622 000
Összesen 80 000 000

Tetszenek érteni? Ennek a 17 cégnek adott összesen 80 millió forintot Matolcsy Úr azért, hogy ezek hirdessék az ország minden részében a Matolcsy úr által helyesnek tartott gondolatokat forintosításról, miegyébről.

Nagy bajban lehetnek Matolcsyék akkor, ha még ők sem hiszik el, hogy a 17. db, megfizetett cég segítsége nélkül nem lehet a magyar embereket zavartalanul félrevezetni.

Akik pedig ezekben a Matolcsy pénzt pályázó cégekben szerepet játszanak, sajnálom őket.

Hiszen szerintem soha egyetlen magyar ember nem felejti el jövőben velük kapcsolatosan azt, hogy Matolcsy úréknak akkor vállalták eszméit hirdetni pénzért, amikor több millió magyar embert sanyargatott bankvilági érdeket kiszolgálva a teljes hatalmi elit.

Most biztos jól jött számukra ez a csekély 80 millió forint, de mi lesz majd akkor, amikor Gerébhez hasonlóan évek múlva is mindenki hátat fordít nekik már akkor is, ha megszólalnak.

Ezek után pedig már csak az a kérdés, hogy vajon az írott és nem írott médiák mennyit kapnak azért a hallgatásukért és hazugságaikért, amit az objektív tájékoztatás kötelezettségének teljesítése helyett végeznek magyar emberek félrevezetése érdekében.

Ennyit a magyar sajtószabadságról.
Siófokon 2015. január 21. napján.
Léhmann György



Kapcsolódó:
Nemzeti Eszközkezelő: Rászorultakat az állam az ingatlan megvásárlásával mentesíti
A Fidesz ördögi terve: államosítani a devizahitelesek lakásait
Több 100 Irodaház üresen!
Tovább épülő irodaházak Budapesten és vidéken
Hatalmas IZRAELI LAKÓPARK épül! Még a Dunát is elterelik!
Újratöltve: Izraelben budapesti lakóparkot hirdetnek - miközben állítólag egyre fokozódik az antiszemitizmus
"Két módon lehet egy nemzetet leigázni: karddal vagy adóssággal."
Egyre inkább a virtuális valóságra támaszkodna a Facebook
"Az amerikai cionista" Mark Zuckerberg üzenetküldő szolgáltatását blokkolták a perzsák
Elbocsátó levelek, fizetési kimutatások, precíz adatkezelés - "unortodox" dokumentumok Auschwitzból
Lovas István: Miért szent érték a Charlie Hebdónál az, ami a Barikádnál tilos?
Obama és Cameron is kiállt a szólásszabadság mellett



Orbán Viktor is kiállt a szólásszabadság mellett