2020. november 2., hétfő

Lélekirtó szigorítások és lezárások

A háttérhatalom csicskái fokozatosan szorítják a kötelet a nyakatok körül. Intézkedéseiknek lélektani hatásaiért senki nem fog felelősséget vállalni. Szerintetek minek tartanak titeket megvezetőitek? Igen, négy lába van.

Minden hazugságot le kell tépni, minden hazugságot meg kell szüntetni, amig még lehetőség van, senki ne mondja, hogy ő nem tudta, mert a 7 éves gyereknek több esze van, ha használja

JÁRVÁNYRÓL SZÓ SINCS
Doktor Gődény 2020. nov. 2.

SZERINTETEK?
Remélem egyre világosabb mindenki számára, hogy JÁRVÁNYRÓL SZÓ SINCS, hanem az emberi tartás és önbecsülés feladásának rafinált tesztelése folyik, és ez alapján apró lépésekkel annak leépítése a cél!

Nem is hozhatnánk jobb példát erre a Szlovákiában történteknél, ahol 3.625.332 ember tesztelése után 38.358 fertőzőt találtak, AKIK PERSZE NEM IS BETEGEK, különben orvoshoz mentek volna. Ez alig 1%, viszont akik belementek a „propaganda játékába”, az a lakosság több mint fele, ami annyit jelent, hogy VELÜK MÁR NEM LESZ GOND, azt fogják majd csinálni, amit a média és a politika akar…

Bízzunk abban, hogy ez a szám nálunk azért jobb, és ha azt fogják mondani a tévében vagy a parlamentben, hogy ugorjunk a kútba, NEM FOGJA EZT A FÉL ORSZÁG MEGTENNI!
A képen a következők lehetnek: 1 személy, , szöveg, amely így szól: „ΤΑ 3 Amikor a cél érdekében teljesen hülyét csinálunk magunkból, és csak mi nem vesszük észre! 18:46 SOK(K) HŰHÓ SEMMIÉRT MOLSKY KLUB DETI Marek Krajči Szlovák egészségügyi miniszter Színház az egész világ! (W. Shakespeare) Szlovákiában 1% alatt a pozitív esetek száma!”
Szerző: Techet Péter
2020. május 14. csütörtök, 13:52
Elsősorban a jelenlegi pápával kritikus katolikus egyházi vezetők adtak ki nemrég egy nyílt levelet, amiben kétségbevonják a vírus súlyosságát. Szerintük a járványhelyzetet arra használják bizonyos „hatalmak”, hogy „egy világkormányt” állíthassanak fel.

Több katolikus bíboros és püspök is május 8-án felhívást tett közzé „a katolikusokhoz és minden jószándékú emberhez”. A nyílt levél több nyelven jelent meg egyszerre, köztük magyarul is. (Itt olvasható el az egész szöveg.)

Az aláírók – így többek között Gerhard Ludwig Müller, a pápai Hittani Kongregáció (azaz a katolikus egyház legfőbb tanítóhivatalának) egykori vezetője (nyitóképen), a nevesebb aláírók listája itt olvasható – azt hangsúlyozzák, hogy

„vannak olyan hatalmak, amelyek abban érdekeltek, hogy pánikot keltsenek a világ népességében”.

A feltételezett világösszeesküvés célja az aláíró egyházi vezetők szerint „a mindenre kiterjedő ellenőrzést gyakorló Világkormány megvalósításának” tervébe illeszkedik.




A szórakozóhelyeket be kell zárni

Orbán Viktor rendkívüli bejelentésében elmondta azt is: a szórakozóhelyeket bezárják, mert az operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását egész egyszerűen lehetetlen kikényszeríteni ezeken a helyeken.

Sűrített tömegközlekedés, ingyenes parkolás

A tömegközlekedésben a zsúfoltság mérsékléséért a csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltek el, a parkolást pedig újra ingyenessé tették - ismertette a kormányfő.

Mozik, színházak, sport és egyéb rendezvényeken kötelező távolság és maszkviselés

Rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, és kötelező a maszkhasználat. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, azonnal bezárják - mondta Orbán Viktor.
"Aki nem tartja a szabályokat, nem hordja a maszkot, nem tartja a védőtávolságot, az nem csak a saját, de mások életét is veszélybe sodorhatja" - hangsúlyozta.

Nyugaton rossz a helyzet, a kórházak nagy nyomás alatt vannak

A kormányülés után - amelyen áttekintették a járványügyi helyzetet Magyarországon és európai összefüggésben - Orbán Viktor kifejtette: a járvány terjedése felgyorsult, Ausztriában már másfélszer annyi az egymillió lakosra jutó fertőzött, mint Magyarországon, "nyugatabbra pedig még ennél is rosszabb a helyzet".
Közölte: ez azért fontos, mert tapasztalataik szerint Magyarország 5-7 nap késéssel követi Ausztriát. Ha így lesz, akkor december közepére a kórházak elérik a teljesítőképességük határát - mondta.

Meg kell védeni az időseket és a kórházak teljesítőképességét

Úgy látja, a járvány most is - éppúgy, mint tavasszal - az idősek és a krónikus betegek életét veszélyezteti leginkább, "vagyis a szüleink és a nagyszüleink komoly veszéllyel néznek szembe".
A kormányfő kijelentette: eljött az ideje, hogy újabb lépéseket tegyenek, hogy megvédjék a kórházak működőképességét és az idősek életét is.

A rendkívüli jogrend gyors cselekvést tesz lehetővé

Úgy fogalmazott: a politikai vitákat most félre kell tenni, "gyors cselekvésre és időben meghozott intézkedésekre lesz szükségünk".
Emlékeztetett: legutóbb is két hét kellett, hogy az Országgyűlés olyan jogszabályokat fogadjon el, amelyekkel büntetni lehet a maszkviselés szabályainak megsértését. "Ez abszurd, ebben a helyzetben végképp abszurd" - vélekedett.
"Ha a vírus terjedése gyors, akkor nekünk is gyorsnak kell lennünk" - indokolta Orbán Viktor a rendkívüli jogrend ismételt bevezetését.

Köszönet az orvosoknak és az ápolóknak

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az orvosok bérét megemelik, a védekezéshez szükséges eszközök a kórházak rendelkezésére állnak, kórházi ágyak tekintetében Európában a harmadik, a lélegeztetőgépek esetében pedig "világelsők vagyunk".
"Orvosaink és ápolóink továbbra is világszínvonalon végzik a munkájukat, és mindent megtesznek, hogy meggyógyíthassák a betegeket" - hangsúlyozta.

Magyarország több fronton is tárgyal a vakcináról

Ez sok, szinte emberfeletti, de mégsem elég. "A végső megoldás ugyanis a vakcina, de a vakcina már látótávolságon belül van. (...) Addig kell kitartani, amíg a vakcina meg nem érkezik" - mondta, jelezve, hogy Magyarország tárgyal az EU-val, Oroszországgal, Kínával és Izraellel is.

Együtt újra sikerülni fog

Orbán Viktor videonyilatkozatát azzal zárta, hogy a helyzet komoly, de tavasszal egyszer már sikerült. "Ha összefogunk, és betartjuk a szabályokat, együtt újra sikerülni fog" - jelentette ki.

A bejelentett intézkedésekről szóló Magyar Közlöny elérhető itt.



„Több mint 20 éve vagyok fertőző betegségekre szakosodott orvos, naponta látok beteg embereket. Kis kórházakban és Afrika legszegényebb területein dolgoztam. HIV / AIDS, hepatitis, tuberkulózis, SARS, kanyaró, szamárköhögés, diftéria… kevés olyan betegség van, amivel nem találkoztam. A SARS kivételével nagyon kevés miatt éreztem sebezhetőséget, túlterheltséget vagy egyenesen félelmet.
Nem félek a COVID-19-től. Sokkal inkább aggasztanak a világszerte gyorsan terjedő járvány következményei. Jogosan aggódom az idős emberekért, akiknek gyenge az egészségi állapota, és akiknek a legtöbbet kell szenvedniük ebben a helyzetben. De nem félek a Covid-19-től.
Leginkább a pánik és a félelem hullámától tartok, amely magával ragadta a társadalmat, ami miatt az emberek kétségbeesve halmoznak fel mindenféle tartalékokat, mintha egy atombunkerben készülnének meghúzódni egy posztapokaliptikus világban.
Félek amiatt, hogy a kórházakból és más sürgősségi intézetekből ellopják az N95-ös maszkokat, pedig itt az orvosoknak és a személyzetnek valóban szükségük lenne ezekre, és ehelyett az emberek reptereken, kávézókban, bevásárlóközpontokban viselik őket, és ezzel csak tovább növelik a pánikot.
Félek attól, hogy a kórházakat ellepik azok az emberek, akik úgy gondolják, valószínűleg nem kapták el a vírust, de jobb, ha eljönnek ellenőrzésre, mert soha nem lehet tudni… és ennek azok a betegek fizetik meg az árát, akiknek tüdőgyulladásuk, szívelégtelenségük, agyvérzésük van, mert az orvosoknak és ápolóknak nem lesz idejük ellátni őket.
Attól tartok, hogy az utazási korlátozások olyan drasztikusak lesznek, hogy a családoknak nem lesz lehetőségük találkozni, esküvőkön, temetéseken, stb.
Attól tartok, hogy a pánik a gazdaság összeomlásához, sok vállalkozás csődjéhez és végül globális recesszióhoz vezet.
De leginkább attól félek, hogy milyen üzenetet adunk át a gyerekeinknek, ha szembe kell nézniük egy fenyegetéssel. Ahelyett, hogy észszerűségre, altruizmusra, empátiára tanítanánk őket, azt mondjuk nekik, hogy gyanakodjanak, féljenek, védekezzenek, és csak a saját maguk érdekeivel törődjenek.
A COVID-19-nek még távolról sincs vége. Előbb-utóbb mindenkinek lesz olyan barátja, családtagja, ismerőse, akit megfertőz. Erre fel kell készülnünk, nem hitethetjük el magunkkal, hogy velünk nem történhet meg.
Az az igazság, hogy a vírus nem okoz akkora kárt. A saját viselkedésünk, a „csak nekem legyen jó” típusú hozzáállás azonban katasztrofális következményekkel járhat.
Könyörögve kérek mindenkit, csillapítsuk az indokolatlan félelmet, a pánikot, de készüljünk fel mentálisan minden eshetőségre. Most lehetőségünk van megtanulni, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, mit jelent a megfelelő higiénia, és mennyire fontos a fertőző betegségek megelőzésében.
Lépjünk fel közösen ez ellen a kihívás ellen, egymás iránti együttérzéssel, türelemmel, mindig és mindenekelőtt keressük az igazságot, a tényeket, és tájékozódjunk a megfelelő forrásokból, ne figyeljünk a pletykákra és spekulációkra.
Tények félelem helyett. Tiszta kéz. Nyitott szív.
A gyerekeink hálásak lesznek majd érte.”
Abdu Sharkawy, fertőző betegségekre szakosodott orvos.




6394 GYMS   4797-4738-5247-/ 5557-/ 5761-/ 6005-/ 6322: Fertőd, GYŐR, Győrújfalu, Győrzámoly, Kapuvár, Mosonmagyaróvár, Pannonhalma, Ravazd, Sopron, Töltéstava

5877
Vas 2419-2322-2504-/ 2689-/ 2798-/ 2887-2911: Bük, Celldömölk, Csákánydoroszló, Csepreg, Ivánc, Jánosháza, Körmend, Kőszeg, Őriszentpéter, Peresznye, Répcelak, Sárvár, Szentgotthárd, Szentpéterfa, SZOMBATHELY, Torony, Vasvár, Vép

4863
Zala 1971-1962-2179-/ 2251-/ 2411-/ 2497-/ 2571: Bak, Becsehely,  Becsvölgye, Bocfölde, Cserszegtomaj, Gellénháza, Keszthely, Lenti, Letenye, Mihályfa, Murakeresztúr, NAGYKANIZSA, Nagylengyel, Nagyrécse, Sárhida, Sármellék, Tófej, Türje, Vonyarcvashegy, ZALAEGERSZEG, Zalakomár, Zalalövő, Zalaszentgrót,



3298
KE  1930-/ 2043-/ 2142-/ 2183-/ 2280-/ 2417: Ács, Bokod, Dad, Dorog, Esztergom, Kecskéd, Komárom, Kisbér, Lábatlan, Leányvár, Neszmély, Nyergesújfalu, Oroszlány, Szákszend, Szomor, Tardos, Tát, TATA, TATABÁNYA, Tokod, Tokodaltáró

3537
F 2744-/ 2955-/ 3111-/ 3240-/ 3358-/ 3435: Aba, Bakonycsernye, Besnyő, Bicske, Bodajk, Csákvár, Csókakő, Csősz, Daruszentmiklós, Dég, Dunaújváros, Előszállás, Enying, Ercsi, Etyek, Felcsúff, Gárdony, Iváncsa, Káloz, Kőszárhegy, Lajoskomárom, Lovasberény, Martonvásár, Mezőfalva, Mezőszilas, Mór, Nagylók, Nagyvenyim, Nádasdladány, Pákozd, Pázmánd, Perkáta, Polgárdi, Pusztaszabolcs, Rácalmás, Sárbogárd, Sárkeresztes, Sárszentágota, Sárszentmihály, Seregélyes, Sukoró, Szabadbattyán, Szabadegyháza, SZÉKESFEHÉRVÁR, Tác, Tordas, Vajta, Velence, Vértesboglár

5545
Vp 2718-/ 2873-/ 2980-/ 3085-/ 3267-/ 3550: Ajka, Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Balatonszepezd, CSABRENDEK, Csetény, Csopak, Dáka,  Káptalanfa, Nagyvázsony, PÁPA, Pétfürdő, Révfülöp, Sümeg, Tapolca, Tihany, VÁRPALOTA, Veszprém, Zirc


2409
S 1332-/ 1466-/ 1481-/ 1554-/ 1638-1674: Barcs, Balatonboglár, Balatonlelle, Csurgó, Fonyód, Kaposmérő,  KAPOSVÁR, Marcali, Nagyatád, Segesd, Somodor, Siófok

2494
T 773-/ 817-/ 891-/ 949-969-/ 1018-/ 1108: Aparhant, Bonyhád, Dunaföldvár, Fadd, Gerjen, Madocsa, Paks, Simontornya, Sióagárd, Szekszárd, Tolna

3492 B 2245-/ 2389-/ 2452-/ 2562-/ 2623-/ 2730: Bakonya, Bóly, Hidas, Komló, Kozármisleny, Kővágószőlős, Mecseknádasd, Mohács, Nagykozár, Pécs, Pécsvárad, Siklós, Szentlőrinc, Szigetvár, Vajszló



4912
Pest 9587-/ 10168-/ 10748-/ 11418-/ 12049-/ 12849: Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Aszód, Bénye, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Cegléd, Csemő, Csobánka, Csömör, Dabas, Diósd, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser,   ÉRD, Felsőpakony, Fót, Galgaguta, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Inárcs, Isaszeg, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisoroszi, Kistarcsa, Kosd, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Maglód, Makád, Márianosztra, Mende, Mogyoród, Monor, Nagykáta, Nagykőrös, Nyáregyháza, Ócsa, Őrbottyán, Páty, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pócsmegyer, Pomáz, Ráckeve, Sülysáp, Solymár, Százhalombatta, Szentmártonkáta, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu,  Szob, Szokolya, Sződliget, Tahitótfalu, Taksony, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tárnok, Telki, Tinnye, Tóalmás, Tököl, Törökbálint, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Úri, Üllő, Vác, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Visegrád, Zsámbok





6120 N 1918-/ 2058-/ 2160-/ 2246-/ 2389-/ 2468: Balassagyarmat, BÁTONYTERENYE, Borsósberény, Buják, Diósjenő, Egyházasgerge, Galgaguta, Hugyag,  Karancskeszi, Karancslapújtő, Mátramindszent, Mátraszele, Mátraszőlős, Nógrád, Nógrádkövesd, Nógrádsáp, Pásztó, Rétság, Salgótarján, Szendehely, Szécsény, Szécsényfelfalu, Szurdokpüspöki, Tar, Vizslás

3597
Heves 1821-/ 1984-/ 2014-/ 2046-/ 2165-/ 2271: Abasár, Adács, Atkár, Balaton, Bekölce,
Boldog, Bükkszék, Ecséd,  EGER, Erdőtelek, Füzesabony, Gyöngyös, Gyöngyöshalász,  HATVAN, Heréd, Heves, Hort, Karácsond, Kerecsend, Kerekharaszt, Kisnána, Lőrinci, Ludas, Markaz, Nagykökényes, Nagyréde, Nagyút, NOSZVAJ, Pély, Pétervására, Petőfibánya, Rózsaszentmárton, Szilvásvárad, Tarnalelesz, Tarnaméra, Tarnazsadány, Tenk, Vámosgyörk, Verpelét, Visznek, Zaránk

5976
BAZ  4836-/ 6459-5282-/ 5582-/ 5792-/ 5906-/ 6109:  Abaújszántó, Bekecs, Bodroghalom,  Borsodnádasd, Cered, Cigánd, EDELÉNY, Emőd, Encs, Halmaj, Járdánháza, KAZINCBARCIKA, Kázsmárk, Mád, Mezőkövesd, Miskolc, Nyékládháza, Ózd, Pálháza, Perkupa, Sajóvámos, Sárospatak, SÁTORALJAÚJHELY, Szendrő, Szendrőlád, Szerencs, Szikszó, Szirmabesenyő, Szögliget, Tard, Tiszakeszi, TISZAÚJVÁROS, Tokaj



4536 JNSZ 2427-/ 2633-/ 2938-/ 3018-/ 3093-/ 3148: Berekfürdő,  Fegyvernek, Jászapáti, Jászberény, Jászfényszaru, Jászkisér, Kaba, Karcag, Kunmadaras, Szolnok, Tiszafüred, Tiszaroff, Tiszaszentimre, Tószeg, Törökszentmiklós, Újszász,

4291
HB 4027-/ 4297-/ 4432-/ 4632-/ 4778-/ 5031: Berettyóújfalu, Biharkeresztes, Debrecen, Ebes, Egyek, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúhadház, HAJDÚNÁNÁS, Hajdúsámson, Hajdúszoboszló, Létavértes, Méhkerék, Nádudvar, Nyírábrány, Polgár, Püspökladány, Sáránd, Sárrétudvari, Téglás, Tiszacsege, Újléta, Vámospércs

4680
SZSZB  4055-/ 4495-/ 4643-/ 4977-/ 5264-/ 5460: Anarcs, Aranyosapáti, Baktalórántháza, Barabás, Beregsurány, Demecser, Fehérgyarmat, Geszteréd, Kisvárda, Kótaj, Kömlő, Mándok, Máriapócs,  Márokpapi, MÁTÉSZALKA, Nábrád, Nagydobos, Nagycserkesz, Nagyvarsány, NYÍREGYHÁZA, Nyírmada, Porcsalma, Pusztadobos, Rakamaz, Szabolcsbáka, Szatmárcseke, Tiszadob, Tiszalök, Tiszavasvári, Tuzsér, Újfehértó, Vásárosnamény, Záhony


4537 BK  2438-/ 2597-/ 2836-/ 3219-/ 3408-/ 3624: Bácsalmás, Géderlak, Izsák, Kalocsa, KECSKEMÉT, Kiskőrös, KISKUNFÉLEGYHÁZA, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kunfehértó, Lajosmizse, Lakitelek, Soltvadkert, Szabadszállás

5324
CSCS 3588-/ 3799-/ 3892-/ 4076-/ 4262-/ 4457: Ásotthalom, CSONGRÁD, Deszk, Domaszék, Földeák, Hódmezővásárhely, Kistelek, Kübekháza, Makó, Sándorfalva, Szegvár, SZEGED, Székkutas, Szentes, Újszentiván

3138
Békés 1372-1356-1458-/ 1643-/ 1704-/ 1776-/ 1895:  BÉKÉS, Békéscsaba, Békésszentandrás, Biharugra, Csorvás, Dévaványa, Geszt, Gyomaendrőd, Gyula, Kondoros, Magyarbánhegyes, Méhkerék, Mezőberény, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza, Nagymágocs, Orosháza, Sarkad, SZARVAS, Tótkomlós

1. rész COVID19 és a Végidők

2. rész COVID19 és a Végidők

3. rész COVID19 és a Végidők


John Ramirez (2) Félelem - A Sátán Elsőszámú Fegyvere Ellenünk




A szórakozóhelyeket be kell zárni

Orbán Viktor rendkívüli bejelentésében elmondta azt is: a szórakozóhelyeket bezárják, mert az operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását egész egyszerűen lehetetlen kikényszeríteni ezeken a helyeken.

Sűrített tömegközlekedés, ingyenes parkolás

A tömegközlekedésben a zsúfoltság mérsékléséért a csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltek el, a parkolást pedig újra ingyenessé tették - ismertette a kormányfő.

Mozik, színházak, sport és egyéb rendezvényeken kötelező távolság és maszkviselés

Rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, és kötelező a maszkhasználat. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, azonnal bezárják - mondta Orbán Viktor.
"Aki nem tartja a szabályokat, nem hordja a maszkot, nem tartja a védőtávolságot, az nem csak a saját, de mások életét is veszélybe sodorhatja" - hangsúlyozta.

Nyugaton rossz a helyzet, a kórházak nagy nyomás alatt vannak

A kormányülés után - amelyen áttekintették a járványügyi helyzetet Magyarországon és európai összefüggésben - Orbán Viktor kifejtette: a járvány terjedése felgyorsult, Ausztriában már másfélszer annyi az egymillió lakosra jutó fertőzött, mint Magyarországon, "nyugatabbra pedig még ennél is rosszabb a helyzet".
Közölte: ez azért fontos, mert tapasztalataik szerint Magyarország 5-7 nap késéssel követi Ausztriát. Ha így lesz, akkor december közepére a kórházak elérik a teljesítőképességük határát - mondta.

Meg kell védeni az időseket és a kórházak teljesítőképességét

Úgy látja, a járvány most is - éppúgy, mint tavasszal - az idősek és a krónikus betegek életét veszélyezteti leginkább, "vagyis a szüleink és a nagyszüleink komoly veszéllyel néznek szembe".
A kormányfő kijelentette: eljött az ideje, hogy újabb lépéseket tegyenek, hogy megvédjék a kórházak működőképességét és az idősek életét is.

A rendkívüli jogrend gyors cselekvést tesz lehetővé

Úgy fogalmazott: a politikai vitákat most félre kell tenni, "gyors cselekvésre és időben meghozott intézkedésekre lesz szükségünk".
Emlékeztetett: legutóbb is két hét kellett, hogy az Országgyűlés olyan jogszabályokat fogadjon el, amelyekkel büntetni lehet a maszkviselés szabályainak megsértését. "Ez abszurd, ebben a helyzetben végképp abszurd" - vélekedett.
"Ha a vírus terjedése gyors, akkor nekünk is gyorsnak kell lennünk" - indokolta Orbán Viktor a rendkívüli jogrend ismételt bevezetését.

Köszönet az orvosoknak és az ápolóknak

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az orvosok bérét megemelik, a védekezéshez szükséges eszközök a kórházak rendelkezésére állnak, kórházi ágyak tekintetében Európában a harmadik, a lélegeztetőgépek esetében pedig "világelsők vagyunk".
"Orvosaink és ápolóink továbbra is világszínvonalon végzik a munkájukat, és mindent megtesznek, hogy meggyógyíthassák a betegeket" - hangsúlyozta.

Magyarország több fronton is tárgyal a vakcináról

Ez sok, szinte emberfeletti, de mégsem elég. "A végső megoldás ugyanis a vakcina, de a vakcina már látótávolságon belül van. (...) Addig kell kitartani, amíg a vakcina meg nem érkezik" - mondta, jelezve, hogy Magyarország tárgyal az EU-val, Oroszországgal, Kínával és Izraellel is.

Együtt újra sikerülni fog

Orbán Viktor videonyilatkozatát azzal zárta, hogy a helyzet komoly, de tavasszal egyszer már sikerült. "Ha összefogunk, és betartjuk a szabályokat, együtt újra sikerülni fog" - jelentette ki.

A bejelentett intézkedésekről szóló Magyar Közlöny elérhető itt.