2022. július 13., szerda

A globalisták ünneplik Sri Lanka tökéletesen kivitelezett elpusztítását - az Ön országa a következő

A WEF szerint minden nagyszerűen ment Srí Lankán, de mit látunk négy évvel később: csőd, infláció, fizetésképtelenség, élelmiszerhiány, áruhiány, üzemanyaghiány és erőszak az utcákon.

Srí Lanka miniszterelnöke szükségállapotot hirdetett, miután Rajapaksa elnök és felesége a Maldív-szigetekre menekült néhány órával azelőtt, hogy le kellett volna mondania. Az ország a legsúlyosabb gazdasági válsággal néz szembe azóta, hogy 1948. február 4-én elnyerte függetlenségét a britektől.

A globális gazdasági elit számára Srí Lanka Ázsia gyöngyszeme volt - magyarázza Glenn Beck. A Világgazdasági Fórum 2018-ban egy cikkben dicsérte az országot: Így fogom gazdaggá tenni Srí Lankát 2025-re. Nem meglepő módon a cikket is csendben eltávolították. Ahogyan eltávolították a Vlagyimir Putyinhoz fűződő dicséretüket és kapcsolatukat is:

 

 

 

 

 

"Ez négy évvel ezelőtt volt, és most csődbe mentek" - magyarázza Beck. "Szóval mi történt?
Nos, a szokásos baromság, amit a davosi nagyuraktól hallunk... Sri Lankának a szociális gazdaságra kellett volna koncentrálnia, milliókat költve egy újfajta kapitalizmusra való átalakulásra. Megduplázták volna a zöld energiát, ismerősen hangzik mindez?"

Mi a helyzet ezzel Sri Lanka csökkentette az adókat, de a kiadásokat sem csökkentette. Sőt, hogy a gazdaságuk nagy újjáépítését táplálják, soha nem látott mértékű pénznyomtatásba kezdtek. Mivel zöld gazdaságuk volt, csak ki kellett szolgálniuk.

És mivel minden zöld lett, és most azonnal szükségük volt rá, felforgatták a mezőgazdaságukat és a mezőgazdasági termelésüket. Ismerősen hangzik mindez valakinek? Mindennek organikusnak kellett lennie, és mindent új szabályok szerint kellett termeszteni.

 

 

A Világgazdasági Fórum szerint minden rendben volt, de mit látunk négy évvel később: csőd, infláció, fizetésképtelenség, élelmiszerhiány, nyersanyaghiány, üzemanyaghiány és erőszak az utcákon.

És most, hogy az országuk összeomlóban van, a szervezetek, amelyek támogatták őket és ebbe az irányba terelték őket - a szervezetek, amelyek ezt az "átalakulást" sürgették és támogatták, beleértve az IMF-et (Nemzetközi Valutaalap) és a Világgazdasági Fórumot, egyszerűen elsétáltak.

Beck figyelmeztet mindenkit, hogy emlékezzenek arra, mit tettek a globalisták Srí Lankával. "Ha legközelebb azt halljátok, hogy Klaus Schwab azt mondja, most van itt az ideje a Nagy Újraindításnak. Amikor ezt hallják tőle, amikor a Build Back Betterről hallanak, amikor arról hallanak, hogy a mezőgazdasági iparunknak zöldülnie kell, amikor arról hallanak, hogy Oroszország okozza a gázárakat, azt akarom, hogy Sri Lankára gondoljanak"."

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/a-globalistak-unneplik-sri-lanka-tokeletesen-kivitelezett-elpusztitasat-az-on-orszaga-a-kovetkezo-video

Zár alatt a fekete-tengeri kikötők Ukrajnában

 

A török elnök enyhítést kért a háborús felektől! Hirek 520 1
Legalább 22 millió tonna gabonát blokkoltak Ukrajnában a háború miatt.
Ukrajna fekete-tengeri kikötőinek blokádja miatt a fő globális aggodalom az, hogy miként juttassák el a gabonát és más mezőgazdasági termékeket a nemzetközi piacokra. Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn felhívta orosz és ukrán kollégáit, hogy megpróbálja újranyitni a kikötőket. Azonban Oroszországnak nem érdeke, hogy az ukrán gazdaságot támogassa, a törökök pedig nagyon számítanak a gabonára, hogy ne legyen náluk hiány.
Putyin egyértelművé tette, hogy nem hagy fel a háborúval, így a blokádok is érvényben maradnak.

 

https://fmr-europe.com/news.php?extend.520

"Musknak köszönhetően kiborgokká válunk, a természetes evolúciónak vége."

NASA VEZETŐ TUDÓS: "Musknak köszönhetően kiborgokká válunk, a természetes evolúciónak vége." és folytatta...

Dennis Bushnell megint megcsinálta! A NASA vezető tudósa igazi megújuló forrása a szaftos idézeteknek és kinyilatkoztatásoknak.

Amit a főcímünkben kiragadtam, az csak egy apró töredék epikus idézetek hosszú folyamából, akár egyet akarunk velük érteni, akár nevetségessé akarjuk tenni őket.

Rendszeres olvasóink Bushnell-lel ebben a régebbi riportban ismerkedtek meg, ha nem korábban:

VIGYOROGTÁL A BORG UTALÁSAIMON? 2001-ES NASA FÁJL KÍSÉRTETIES RÉSZLETEKBEN JÓSOLJA MEG A NAGY VISSZAÁLLÍTÁST AVAGY AZ ASSZIMILÁCIÓT

Erősen ajánlom, hogy ti is ott kezdjétek ezt az utazást.

 

 

Aztán nem győzöm eléggé ragaszkodni ahhoz, hogy nézd meg az egészet! Időnként annyi libtard trópust öblöget, hogy úgy érzed, soha nem lesz vége, de szinte minden második percben valami meglepő beismerést, érvet vagy kinyilatkoztatást tesz, ami elgondolkodtat, hogy vajon azért van-e ott, hogy a katonai biotechnológiai komplexumot képviselje, vagy azért, hogy ellene fújjon.

A záró kérdés-felelet pedig a hab a tortán!

Dennis Bushnellnek amellett, hogy briliáns tudós, megvan az az előnye, hogy sasszemmel láthatja a legtöbb izgalmas új technológiát, amelyek az óceánok alatt, az alacsony Föld körüli pályán, a Holdon, a Marson és a mélyűrben versengenek egymással. Ezen a beszélgetésen közelebbről megvizsgálja a közeljövő kihívásait és az általa javasolt technikai megoldásokat, amelyekkel túlléphetünk rajtuk. -

Jövő áttekintése 2022

BONUSZ
Ez lassan kezdődik, de egyre jobb és jobb lesz, és a csúcspontja kb. min. 37. percben, amikor újra elkezd szónokolni az agychipekről és a kiborgokká válásról. A transzhumanizmus csúcspontja és a Nagy Újraindulás 2011-ben!

 

 

Dennis Bushnell, a NASA Langley tudományos főmunkatársa előadása az emberiség és a társadalom előtt álló főbb problémákról, jelezve, hogy a víz hol helyezkedik el, és kifejtve a vízzel kapcsolatos megoldási lehetőségeket és a lehetséges csodafegyvereket, beleértve a határon átnyúló/forradalmi energetikát, a fejlett nanotechnológiát és a sót kedvelő növények, a halofiták használatát a globális élelmiszertermelésben.
BlueTech, 2012. február 10.

A világ felkészül Európa július 22-i "ítéletnapjára"

 

Gyorsan előre a mai napra, amikor egy nappal a tervezett 10 napos leállási időszak kezdete után, amely máris gyakorlatilag nullára csökkentette az NS 1 csővezetéken keresztül történő áramlást...

Két héttel ezelőtt, amikor az Északi Áramlat 1 vezeték - amely Oroszország jóvoltából az európai nat gázfelhasználás nagy részét szolgáltatja - karbantartás miatt tervezett 10 napos leállásának előzetese, a DB FX stratégájától, George Saravelostól idéztük, hogy ha a gázlezárás nem oldódik meg az elkövetkező hetekben, ez az energiaellátás zavarainak kiszélesedéséhez vezetne, ami jelentős előhatásokkal járna a gazdasági növekedésre, és természetesen sokkal magasabb inflációval, vagy ahogy ő fogalmaz: "a piacnak az elmúlt hónapokban a globális növekedés lassulásával kapcsolatos aggodalmain túl, ami az elmúlt napokban Európában kibontakozik, az egy újabb nagy negatív kínálati sokk.". "

Mint ilyen, Jim Reid, a DB munkatársa szerint július 22-e, a gáz újraindulásának napja, az év legfontosabb napja lehet: "miközben mindannyian a piaci időnk nagy részét a Fedre és a recesszióra gondolva töltjük, gyanítom, hogy ami az orosz gázzal történik a második félévben, az potenciálisan még nagyobb sztori. Persze július 22-re lehet, hogy megtalálják az alkatrészeket, és a kínálat normalizálódni kezd. Bárki, aki azt mondja, hogy tudja, mi fog itt történni, az csak találgat, de minimumként ez egy hatalmas fókuszpont kell, hogy legyen mindenki számára a piacokon."

Gyorsan előre a mai napra, amikor egy nappal a tervezett 10 napos leállási időszak kezdete után, amely máris gyakorlatilag nullára csökkentette az NS 1 csővezetéken keresztül történő áramlást...

... és a piac most a legrosszabb forgatókönyvre összpontosít: mi történik, ha Oroszország július 22-én elzárja az összes gázt, azon a napon, amelyet még a Bloomberg is Európa "világvége forgatókönyvének" nevezett.

 

 

Íme egy kis ízelítő abból, hogy a Wall Street szerint mi fog akkor történni: Az európai részvények 20%-os zuhanása. A hitelmaradványok kamatfelárai a 2020-as válságszintek fölé emelkednek. Az euró mindössze 90 centre süllyed, mielőtt a világ második legnagyobb gazdaságát teljes körű recesszió sújtaná.

És mindez a hatalom Putyin kezében van, mintha pontosan tudta volna, mekkora befolyással rendelkezik már februárban, miközben Európa - mint mindig - teljesen tanácstalan volt.

Így hát, hogy segítsenek Európa agyhalott bürokratáinak, ahol az energiapolitikát egy ingerlékeny skandináv tinédzser és egy rakás német "zöld" diktálta, a Wall Street stratégái megpróbáltak számokkal alátámasztani egy olyan forgatókönyvet, amely normális időkben elképzelhetetlen lenne. A kikötés persze az, hogy olyan sok változó van, például a leállás hossza, az ellátáscsökkentés mértéke és az, hogy az országok meddig mennének el az energiaadagolásért, hogy bárki előrejelzése legfeljebb találgatás. Ennek ellenére a forgatókönyvek katasztrofálisak.

"A nagy ismeretlen az, hogy a Németországban, Lengyelországban és más közép-európai országokban kezdődő sokk hogyan fog visszahatni Európa többi részére és a világra" - mondta Joachim Klement, a Liberum Capital stratégiai vezetője. "Egyszerűen nem áll rendelkezésre az orosz gáz helyettesítésére alkalmas helyettesítő."

Egy e heti elemzésben (amely a pro előfizetők számára elérhető) a UBS közgazdászai részletesen felvázolták, hogy szerintük mi történne, ha Oroszország leállítaná a gázszállításokat Európába: ez több mint 15%-kal csökkentené a vállalati nyereséget. A piaci eladás meghaladná a 20%-ot a Stoxx 600 indexben, az euró pedig 90 centre esne. A biztonságos eszközök iránti roham a német kötvényhozamokat 0%-ra emelné - írták.

"Hangsúlyozzuk, hogy ezeket az előrejelzéseket durva közelítésnek kell tekinteni, és semmiképpen sem a legrosszabb forgatókönyvnek" - írta Arend Kapteyn, a UBS vezető közgazdásza. "Könnyen elképzelhetőek olyan gazdasági zavarok, amelyek negatívabb növekedési eredményekhez vezetnek".

Az biztos, hogy a piacok már most beárazzák a károk egy részét, kezdve az euróval, amely ma újabb két évtizedes mélyponton kereskedett, és rövid időre elérte a dollárral való paritást, amire 2002 óta nem volt példa.

 

 

Eközben a német részvények június óta 11%-ot veszítettek. A német gázipari óriáscég, az Uniper SE a legnagyobb vállalati veszteség, amelynek részvényei idén 80%-ot zuhantak, mivel állami mentőcsomagot keres.

Annak ellenére, hogy a francia és a német vezetők arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy "készüljenek fel az orosz gáz teljes elzárására", sok befektető még mindig úgy véli, hogy van okuk feltételezni, hogy Oroszország visszaállítja a gázszállítást, amikor július 21-én véget ér az Északi Áramlat-1 gázvezeték karbantartása. A UBS azonban rámutat, hogy ha az európai országok önkéntes gázadagolásba kezdenek, hogy feltöltsék a raktárkészleteket, az súlyos csapást mérne a gazdasági növekedésre.

"Európa jelenleg egy ördögi körbe került" - mondta Charles-Henry Monchau, a Banque Syz befektetési igazgatója. A magasabb energiaárak ártanak az európai gazdaságnak, ami az eurót lejjebb taszítja. A gyengébb euró viszont még drágábbá teszi az energiaimportot - mondta.

A másik aggodalom az, hogy az EKB nem sokat tud majd tenni a recesszióba csúszni készülő gazdaság megsegítéséért, mivel az infláció már így is évtizedes csúcson van - mondta Prashant Agarwal, a Pictet Asset Management portfóliómenedzsere.

"Nem vagyok benne biztos, hogy a központi banki eszközök működnek ebben a forgatókönyvben" - mondta. "A múltban volt mozgásterük a helyzet kezelésére, mert az infláció alacsony volt."

 

 

A Bloomberg jóvoltából íme egy összefoglaló más stratégák véleményéről:

BNP Paribas SA

Egy teljes körű gázipari zavar az Euro Stoxx 50-et 2.800-ig sodorná, ami körülbelül 20%-os zuhanást jelentene a jelenlegi szintekhez képest - írták többek között Sam Lynton-Brown és Camille de Courcel stratégák.

Ők fedezetet javasolnak, például magas minőségű vállalatokat és opciós vételi opciókat ferdítve az európai részvényindexre. Az autóipar, az ipar és a vegyipar nyomás alatt lesz, írták.

Nomura International Plc

Jordan Rochester devizastratéga április óta a közös valuta shortolására buzdítja ügyfeleit. Ha az Északi Áramlat 1 nem kezdi újra a működését, az euró a tél folyamán 90 centig eshet - írta.

"Úgy véljük, hogy Európa nem tud elegendő gáztárolót felhalmozni a télre, és ez energiaadagoláshoz vezethet" - mondta. "Ha ez nem gazdasági válság, akkor mi az?"

A JPMorgan Chase & Co.

A Matthew Bailey által vezetett stratégák szerint az európai vállalati kötvények kamatfelárának mozgása nagyobb lenne, mint a Covid-járvány első hulláma 2020-ban, ha Oroszország leállítja a gázszállítást.

A magas besorolású adósságok szpredjei akár 325 bázispontra is megugorhatnak - írták. Az ócska kategóriás kötvények esetében a spread akár 1000 bázispontra is nőhet.

A Goldman Sachs Group Inc.

Az euró már most is sok negatívumot tükröz, de a valuta további 5%-ot eshet, ha a piacok az Északi Áramlat 1 teljes leállítását árazzák be - vélekedtek stratégák, köztük Christian Mueller-Glissmann. Ők defenzív allokációt javasolnak, a készpénz és a nyersanyagok túlsúlyával.

A Bank of America Corp.

A Bank of America korábbi rézbika szintén csökkentette előrejelzését a múlt héten, és arra figyelmeztetett, hogy a legrosszabb forgatókönyv szerint, ha Európában széles körű gázhiány lépne fel, az árak akár 4500 dollárra is csökkenhetnek tonnánként. A réz kedden 2%-kal 7,429 dollárra süllyedt.

https://pokolafoldon.hu/great-reset/a-vilag-felkeszul-europa-julius-22-i-iteletnapjara

Te birka, te

Forrás: AwakenWithJP @ YouTube
https://youtu.be/CMoStzUrSto