2021. február 2., kedd

Megkezdődött az emberek deportálása/elhurcolása és táborokba zárása

Megkezdődött az emberek deportálása/elhurcolása és táborokba zárása. A filmben szereplő nő fiát, az ún. "COVID"-ra hivatkozva, ismeretlen helyre, egy ún. "koronavírus karantén táborba", hatarozatlan időre, erőszakkal, a hozzájárulásuk nélkül, elszállították. Megtagadtak tőle bármiféle kapcsolatotfelvételt a fiával még azt sem engedték hogy láthassa a fiát. A beszámolója után a közösségi médiában sokan jelentkeztek a nőnél, hogy velük is hasonló dolog történt, ők is hasonló dolgokat éltek át.

Dr Lee Merritt: A Koronavírus Elleni Védőoltás Egy Csapda!

Dr. Lee Merritt 1995 óta dolgozik az ortopédiai és gerincsebészeti magánrendelésben, az Arizonai Orvosi Szövetség igazgatóságában tevékenykedett, és az Amerikai Orvosok És Sebészek Szövetségének korábbi elnöke.

9 évet szolgált a haditengerészetinél orvosként és sebészként.

A szabad piac egész életen át tartó szóvivőjeként Dr. Merrittnek lehetősége volt megjelenni a John Stossel show-ban, hogy az Obamacare (egészségügyi kommunizmus amit Obama talált fel - a szerk.) ellen szóljon. Újabban számos rádióműsorban jelent meg, ahol a Covid-19-et, a maszkok hiábavalóságát, valamint az orvosi „technokraták” egyéb hazugságait és mulasztásait tárgyalta. Legutóbbi beszédét az "Orvosok A Katasztófára Való Felkészülésért" -nál, a "Sars-CoV2 És Az Orvosi Technokrácia Felemelkedése" címmel széles körben megtekintették a YouTube-on.

Az ENSZ figyelmezteti Kanadát a fogyatékkal élők megölésére

 

Ahogy a C-7-es törvényjavaslat eléri a szenátust, az ENSZ felügyelőszervezete aggályokat fogalmaz meg a fogyatékkal élők MAiD-jével kapcsolatban.

Gerard Quinn szerint az emberek nyomást érezhetnek arra, hogy orvosilag segített halált kérjenek, ha nem állnak rendelkezésre források

A haldokláshoz nyújtott orvosi segítséghez való hozzáférés kiterjesztését célzó kanadai jogszabály aggodalmakat kelt az emberi jogi szakértők körében, köztük az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának a fogyatékkal élők jogaira vonatkozó különleges előadója körében.

A C-7. számú törvényjavaslat, amelyet az alsóház elfogadott, és amelyet most a szenátusban tárgyalnak, lehetővé tenné a kanadaiak számára az orvosi halálsegítéshez való hozzáférést akkor is, ha még nem áll "ésszerűen előrelátható" természetes halál előtt.

A törvényjavaslatot az év elején nyújtották be válaszul a Québeci Legfelsőbb Bíróság 2019-es ítéletére, amely alkotmányellenesnek találta az orvosilag segített halál megtagadását azoktól az emberektől, akik még nem haldokolnak.

"Aggódunk amiatt, hogy ez masszívan kiterjeszti a fogyatékkal élők körét, akiknek potenciálisan hozzáférést biztosítanak" - mondta Gerard, az ENSZ fogyatékkal élőkkel foglalkozó figyelőszervezete.

"Aggódunk amiatt, hogy ott problémák merülhetnek fel ... aláásva az autonómiájukat és a megfelelő döntések meghozatalára való képességüket. Nem a jogképesség hiányára gondolok. Arra a finom nyomásra gondolok, amelyet például a szolgáltatások hiánya vagy a közösségi életlehetőségek hiánya gyakorol."

Gerard aggodalmainak adott hangot, amikor hétfőn a törvényjavaslatot tárgyaló szenátusi bizottság előtt tanúskodott. Az alábbiakban az As It Happens műsorvezetőjével, Carol Offal folytatott beszélgetésének egy részét olvashatják.

Ön szerint ki van veszélyben? Ha ez a törvény életbe lép, és vannak ellene kifogások, milyen sebezhetőségeket vezet be?

Az emberek aggódnak [amiatt], amit ők a választás architektúrájának neveznek, a döntéseink meghozatalához szükséges különböző inputok úgymond manipuláltak lesznek, amikor sok fogyatékossággal élő emberről van szó, mert nem állnak rendelkezésre vagy nem férnek hozzá olyan alapvető szolgáltatásokhoz, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy együtt éljenek az állapotukkal.

A szenátusi meghallgatáson elhangzott az a javaslat, hogy a 90 napos időszakot, amelyet annak értékelésére használnak, hogy valaki jogosult-e vagy sem, jobban fel lehetne használni arra, hogy egy sürgősségi munkacsoportot állítsanak össze, amely az egyes személyek ellátására és szükségleteire reagál.

Az asszisztált haldoklásról szóló törvény javasolt módosításai a fogyatékossággal élők számára a halált életképes lehetőséggé teszik, attól tartanak az érdekvédők

"A veszélyeztetett életet érdemes élni": Ing Wong-Ward miért nem választja az orvosilag támogatott halált?

Támogatás nélkül és anélkül, amire az embereknek szükségük van ahhoz, hogy a társadalomban egyenlően élhessenek, az emberek talán hajlamosak lesznek arra, hogy igénybe vegyék az orvosi segítséget a haldoklásban - nem azért, mert nincs választásuk, hanem azért, mert a jó életet lehetővé tevő erőforrások hiánya miatt nem volt választásuk?

Igen, nagyon finoman. De valójában, igen, az is aggasztó, hogy még ha nem is lenne ilyen hatásunk, akkor is küld - vagy talán jobb szóval megerősítjük - a társadalomban beágyazott abszisztikus feltételezéseket.

Mi az az ableist feltételezés?

Ez egy nagyon káros feltételezés, de ha valakinek fogyatékossága van, akkor az ő élete valahogy kevesebbet ér, mint valaki másé.

A C-7-es törvényjavaslat egy québeci döntés miatt született. Az egyik felperes egy Nicole Gladu nevű nő volt. Post-polio szindrómában szenved... a döntés szerint joga van orvosi segítséget kérni a haldokláshoz, mert az élete elviselhetetlenné vált.... Mit mond Nicole Gladu-nak?

Ez egy nagyon humanitárius ítélet volt ... és a bíró ennek megfelelően nyitotta meg az emberi tapasztalatok és válaszok ismeretét.

Azonban valószínűleg biztonságosabb a jövőre vonatkozó közrend kialakítása szempontjából, ha fellebbezünk az ilyen ítéletek ellen, és sokkal határozottabb ítéletet kapunk a Legfelsőbb Bíróságtól, hogy az ügy teljes paramétereit teljes mértékben kipróbálhassuk ezen a szinten.

[Szerkesztői megjegyzés: David Lametti igazságügyi miniszter hétfőn a szenátus bizottsága előtt azt vallotta, hogy a kormány megelőzhet egy hosszú bírósági csatát a C-7-ről azzal, hogy a Legfelsőbb Bíróságtól kér tanácsot a törvényjavaslat alkotmányosságáról.]

Nicole Gladu, az orvosilag támogatott haldoklásra vonatkozó törvényeket megtámadó felperesek egyike montreali otthonában. Post-polio szindrómában szenved, egy degeneratív betegségben, amely fokozatosan leállítja a szervezetét. (Jessica Rubinger/CBC)

Az ügy egyik másik szereplője egy férfi, aki öngyilkos lett. A bírósági perben elmondása szerint fontolgatta, hogy tolószékét egy busz útjába tolja, vagy belefojtja magát egy folyóba, mert egyszerűen nem bírta elviselni a fájdalmait. Ismétlem, nem volt előrelátható haláleset. Milyen jogorvoslati lehetőségük van ezeknek az embereknek?

Ez egy nagyon nehéz kérdés. Nem vagyok benne biztos, hogy ezt kizárólag az eljáró bírók vagy akár a középfokú bírák kezében kellene hagynunk. Szerintem tényleg sokkal több érvet kell kijátszanunk, hogy a lakosság egésze, beleértve a fogyatékkal élőket is, elégedett legyen.

De mik legyenek az ő jogaik?

Autonómiajoguk van. Ha az az eszköz, amelyet ennek az autonómiajognak az előmozdítására használnak, a fogyatékossággal élő emberekről alkotott pozitív képet táplálja vagy aláássa, akkor ez arra szólít fel, hogy álljunk meg és gondolkodjunk el, mielőtt megnyomjuk azt a gombot.

Az a helyzet a fogyatékossági feltételezésekkel kapcsolatban, hogy az alsóházi szenátusban senkinek sem áll ez szándékában. Minden arról szól, hogy milyen hatással lesz a jogszabálya.

- Gerard Quinn, a fogyatékkal élők jogainak ENSZ-előadója.

Hogyan adjuk meg az embereknek az eszközöket ahhoz, hogy önállóbbá váljanak, [miközben] ugyanakkor megvédjük a jogukat, hogy azt mondhassák: "Ezt nem bírom tovább"?

Úgy gondolom, hogy az érvek minden dimenzióját, az autonómián alapuló érveket valószínűleg nem teljesen érvelték ki az alsóbb fokú bíróságok az egyenlőségi érvekhez képest.

Azt hiszem, ha születne egy végleges ítélet, amely gyötrődik az egymással versengő jogok felett, majd megpróbál valamiféle értelmes egyensúlyt teremteni, az biztosabb út lenne, mint az alsófokú bírósági ítéletre hagyatkozni.

Ön szerint van mód az egyensúly megteremtésére? Ön szerint van-e helye a fogyatékossággal élő emberek számára az orvosi segítségnyújtásnak a haldoklásban?

Ezt meg kell vizsgálni. Ha van mód arra, hogy ezt úgy tegyük meg, hogy közvetlenül vagy közvetve ne erősítsük meg a legtehetségesebb feltételezéseket, akkor keressük meg ezt a kiutat a rejtélyből. De nem hiszem, hogy az összes érv az alsóbb bíróságokon elhangzott.

"Hideg vigasz, hogy felajánlják a halál választását", ha nem kínálnak támogatást az élethez, mondja a fogyatékosságügyi szószóló

A szakértő szerint a kanadai börtönökben az együttérző szabadlábra helyezést kellene előnyben részesíteni a MAID-dal szemben.

Szeretné, ha kizárnák lehetőségként a fogyatékkal élők számára az orvosi segítséget a haldoklásban?

Én személy szerint nagyon erősen ellenezném, részben azért is, mert a fogyatékossági megkülönböztetés öröksége minden kultúránkban jelen van, nem csak Kanadában.

És az a helyzet az ableistikus feltevésekkel, hogy az alsóházi szenátusban senki sem akarja ezt. Minden arról szól, hogy milyen hatása lesz a jogszabályoknak. És azt hiszem, ésszerűen előre látható, hogy a nyílt végű jogszabályok minden bizonnyal megerősíthetik a társadalomban a nagyon finom ableistikus feltételezéseket.

Ön szerint vannak-e nem szándékolt következményei egy ilyen törvénynek?

Mindig. Mindig óriási különbség van a törvénykönyvekben szereplő törvény és a cselekvés ... és a törvény fogadtatása és operacionalizálása között.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/az-ensz-figyelmezteti-kanadat-a-fogyatekkal-elok-megolesere