2022. április 21., csütörtök

A WHO vezetője Bill Gates könyvét népszerűsíti a "következő járványról", baljós terveket lepleznek le

 

A tömeggyilkos milliárdos könyve akkor jelenik meg, amikor a WHO azért küzd, hogy egy újabb világjárvány esetén átvegye a kormányzati hatalmat.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelenlegi főigazgatója és marxista forradalmár, Népirtó Sátánfatty Tedros Adhanom Ghebreyesus dicsérte a milliárdos és önjelölt "világjárvány-szakértő" Bill Gates legújabb könyvét. Elmondta, hogy egyetért a Microsoft alapítójával abban, hogy a Covidból levont tanulságokat a gyakorlatba kell átültetni a következő világjárvány megelőzése érdekében.

Antikrisztuskövető Tedros egy fotót tett közzé a Twitteren, amelyen a WHO egyik legnagyobb magánadományozójának, Nemzetgyilkos Gatesnek a könyvét méltatta. Bár Népirtó Gates nem elismert egészségügyi szakértő, hatalmas vagyona lehetővé teszi számára, hogy irányítsa a globális egészségügyi politikát.

Kommunista Tedros kapcsolata Tömeggyilkos Bill Gatesszel és vitatott alapítványával több mint egy évtizedre nyúlik vissza.

Pandémiáról szóló szerződés

A közelmúltban Vancouverben tartott Ted-előadásában a népességszabályozás megszállottja, az oltóanyag evangélista egy 1 milliárd dolláros globális vészhelyzeti reagáló csoport létrehozására szólított fel. A csoport 3000 orvosból, járványügyi szakemberből, politikai és kommunikációs szakértőből, valamint diplomatából állna, akik a WHO irányítása alatt működnének.

 

 

Amint arról az RT is beszámolt, Tömeggyilkos Gates kioktatta a gazdag nemzeteket arról, hogy nem sikerült elárasztaniuk a szegényebb országokat az ellentmondásos Covid mRNS génterápiákkal, amelyeket vakcinának álcáznak. Továbbá "felszólította a fejlett nemzeteket, hogy egyesüljenek olyan rendszerek bevezetésére, amelyek megakadályoznának egy újabb világjárványt, azzal érvelve, hogy "a túlélésed [a Covid-19-cel] részben a jövedelmedtől, a fajodtól és a szomszédságodtól függ".".

A WHO viszont egy olyan világjárványügyi szerződést készít elő, amely megfosztja a nemzeti kormányokat vagy a nemzeti parlamenteket hatalmuktól, és azt a WHO kezébe adja. A megállapodás a WHO-t felruházná azzal a hatalommal, hogy megszabja, az egyes országoknak hogyan kell küzdeniük a jövőbeni járványok ellen. Továbbá "a megállapodás a nemzetközi jog szerint jogilag kötelező érvényű lenne, felülírná az egyes országok szabályozásait, és biztosítaná, hogy minden nemzet egységesen járjon el.

Christine Anderson (AfD) európai parlamenti képviselő arra figyelmeztetett, hogy a szerződés célja, hogy a marxista vezetésű WHO-nak világjárvány esetén de facto kormányzati hatalmat adjon a tagállamok felett, az országok választott vezetőinek bevonása vagy velük való konzultáció, illetve az országok autonómiájának, alkotmányának vagy államgépezetének tiszteletben tartása nélkül:

"Egy demokratikusan nem legitimált testület, amelybe a szupergazdagok leggazdagabbjai adományokkal vásárolják be magukat, a jövőben eldönti, hogy fennáll-e világjárványhelyzet, hogy aztán közvetlenül átvegye a kormányzati hatalmat".

https://www.pokolafoldon.hu/blog/a-who-vezetoje-bill-gates-konyvet-nepszerusiti-a-kovetkezo-jarvanyrol-baljos-terveket-lepleznek-le

Klór-dioxid, az "univerzális ellenszer"

 

Az alábbiakat kell tudni a klór-dioxidról (ClO2), az "univerzális ellenszerről".

Az Univerzális Ellenszer Egyetem összeállított egy Kezdőknek szóló képzési útmutatót, hogy megtanítsa a világot a klór-dioxid (ClO2) csodálatos erejére.

Ez az ingyenes videós képzési útmutató tele van időtálló ismeretekkel arról, hogy a ClO2 valóban univerzális ellenszer szinte bármire, beleértve a wuhani koronavírust (Covid-19) is.

Az interaktív képzési útmutató kattintható linkeket tartalmaz dokumentumokra és egyéb internetes forrásokra, amelyek segítségével jobban megértheti, hogyan támogatja ez az egyszerű, biztonságos és könnyen elkészíthető megoldás az egészséges és élénk immunrendszert.

A Kezdő képzési sorozat útmutatójának első szakasza olyan videókat tartalmaz, amelyeket stratégiailag legalább hat különböző videoplatformon helyeztünk el, hogy a cenzúra vagy törlés esetén biztosítsuk a redundanciát.

A 2. szakasz hígított előre elkészített oldatok és koncentrált nyersanyagok beszállítóinak linkjeit tartalmazza, hogy otthon is elkészíthesse saját ClO2-oldatait.

A 3. szakasz pontos recepteket tartalmaz a saját 22,4 százalékos nátrium-klorit oldat és savas aktivátor elkészítéséhez.

A 4. szakasz olyan csoportok, weboldalak és közösségi hálózatok linkjeit tartalmazza, ahol a ClO2-t használók, készítők és a ClO2-ért lelkesedők összegyűlnek, hogy megvitassák az oldattal kapcsolatos különböző dolgokat, és azt, hogy hogyan használják sikeresen az egészség támogatására.

Az 5. szakasz olyan szerzők alapvető fontosságú könyveinek linkjeit tartalmazza, mint Jim Humble, Andreas Kalcker és Mark Grenon, akik sokat írtak a ClO2-ről, többek között arról, hogyan működik és mit tett az emberekért.

"Ez a Kezdőknek sorozat videós útmutató célja, hogy gyors és alapos képzést nyújtson Önnek, hogy teljes mértékben megértse, mi az univerzális ellenszer, és hogyan használható az emberi egészség érdekében" - írja a sorozat névtelen szerzője.

 

 

Más országok orvosai sikeresen kezelik a betegeket ClO2-vel; az amerikai orvosoknak tilos felírni azt

Tavaly nyáron Dr. Manuel Aparicio a The New American magazinnak Alex Newmannek kifejtette, hogy ő személy szerint nagy sikereket ért el a ClO2 használatával a kovidos betegei esetében.

Az ortopéd sebész Dr. Aparicio azt mondja, hogy törvényesen adhat ClO2-t a betegeinek, mert Mexikóban praktizál, ahol sokkal több szabadság és szabadság van, mint az Egyesült Államokban, ami az orvostudományt illeti.

A ClO2-t Bolíviában is használják kovid kezelésére, mert ott nagyobb a szabadság, hogy olyan dolgokkal kezeljék a betegeket, amelyek itt, az Egyesült Államokban szigorúan tilosak (kivéve, ha étrend-kiegészítőként árulják őket, ami az amerikaiak számára a ClO2-hoz való hozzáférés vagy a ClO2 előállításának módja).

Az Annals of Pharmacology and Pharmaceutics című folyóiratban tavaly közzétett tanulmány részletesebben feltárta, hogy a ClO2, más néven "csodás ásványi oldat" (MMS) hogyan gátolja a SARS-CoV-2 tüskefehérjéket abban, hogy a receptorokhoz, például az Angiotenzin-Converting Enzyme 2 (ACE2) receptorokhoz kötődjenek.

"A klór-dioxid (ClO2) egy erős fertőtlenítőszer, amelyről ismert, hogy vírusokat és baktériumokat egyaránt inaktivál" - magyarázta az említett tanulmány összefoglalója.

A pestisjárvány kezdete óta a vállalatok által irányított média "kígyóolajként" támadta a ClO2-t, annak ellenére, hogy sokaknak segített egészségesen és életben maradni, ahelyett, hogy belehaltak volna a Fauci influenzába.

A TUA University's Beginner Training Guidebook szerzője egy hihetetlen ajándékot adott a nyilvánosságnak, amelyet Ön, a családja és a barátai használhatnak, hogy többet tudjanak meg erről a csodálatos természetes gyógymódról.

Szánjon egy kis időt a dokumentum átolvasására, és nézze meg, mit gondol. Tele van felbecsülhetetlen értékű információkkal, amelyeket nehezen fogsz máshol találni, és a legjobb az egészben, hogy teljesen ingyenes.

Ne felejtse el megnézni a The Universal Antidote fő weboldalát is, ahol egy dokumentumfilmet talál, amely a ClO2 tudományát és történetét tárgyalja.

A cikk forrásai a következők:

TheUniversalAntidote.com

NaturalNews.com

https://www.pokolafoldon.hu/blog/klor-dioxid-az-univerzalis-ellenszer

Vernon Coleman: Az összeesküvők most a harmadik világháborút akarják?

 

Egyre jobban aggódom amiatt, hogy az Ukrajnában zajló eseményeket ürügyként használják fel a harmadik világháború iránti lelkesedés fokozására.

Az összeesküvők keményen dolgoznak azon, hogy a kollaboráló közvéleményt (amelynek agyát túl sok hónapnyi maszkviselés és túl sok mérgező injekció puhította meg) arra késztessék, hogy az Oroszország elleni háborút követelje.

Ahogyan Németország lengyelországi inváziója vezetett a II. világháborúhoz, úgy egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Oroszország ukrajnai inváziója ürügyként szolgálhat az összeesküvők számára a III. világháború kirobbantására.

Már nem kétséges, hogy a NATO szándékosan kényszerítette Oroszországot Ukrajna lerohanására. Az sem kétséges, hogy ez messze nem a legkirívóbb katonai tevékenység, ami jelenleg zajlik. A jemeni és a szíriai háborúk sokkal több embert öltek meg, de a nyugati politikusok és újságírók érdeklődését alig vagy egyáltalán nem keltették fel.

Nem hiszem, hogy bárki, aki tanulmányozta a bizonyítékokat, nem értene egyet azzal a következtetéssel, hogy Oroszországot azért inspirálták Ukrajna lerohanására, hogy segítse a Nagy Újraindítás mögött állók terveinek megvalósítását.

Az élelmiszer-, üzemanyag- és műtrágyahiány, amely a megrendezett invázió közvetlen következménye, tönkre fogja tenni a világgazdaságot, és felfelé fogja hajtani az inflációt, az árakat és a kamatlábakat.

Nyugaton, különösen Európában, sok nehézség lesz. Milliók veszítik el a munkájukat és milliók veszítik el az otthonukat.

Az igazi költség azonban Afrikában és Ázsiában lesz érezhető, ahol százmilliók fognak éhen halni az elkövetkező hónapokban. Naivitás lenne azt hinni, hogy ez nem más, mint szándékos népirtás. Korábban már komolyan felvetettem, hogy Biden, Johnson és a halálos szankciókért felelős személyek háborús bűnösként kellene kezelni.

 

 

Néhány héttel ezelőtt valahol a valószínűtlen és a lehetetlen között tartottam, hogy az ukrajnai harcok átterjednek Európa többi részére, és a harmadik világháborúba vezetnek minket. Azt gondoltam, hogy még a legagresszívabb, háborút kedvelő kollaboránsok is meghátrálnak, amikor az élelmiszer- és üzemanyagárak emelkednek.

De a média jól végezte a dolgát. A levélrovatok tele vannak további akciókat, még több golyót, még több háborút követelnek. A politikai vezetők Putyin leváltásáról és letartóztatásáról beszélnek. Azok az emberek, akik 2014-ben, az Oroszország és Ukrajna közötti háború idején nem szóltak semmit, most hirtelen elborzadnak. Azok az emberek, akik figyelmen kívül hagyták Putyint, amikor elgázosított egy emberekkel teli színházat, hirtelen megdöbbennek - mert azt mondták nekik, hogy döbbenjenek meg. Azok az emberek, akik nem törődtek Putyinnal, amikor hagyta, hogy tengerészek haljanak meg egy atom-tengeralattjárón, hirtelen megdöbbentek - mert azt mondták nekik, hogy döbbenjenek meg.

Azokat az embereket, akiket agymosással arra kényszerítettek, hogy nagyobb háborút követeljenek, manipulálták, és nem veszik észre, hogy kihasználják őket. Ugyanazok az emberek, akik bedőltek az újrahasznosítás mítoszának, annak ellenére, hogy a múltban a média többször is beszámolt arról, hogy Nagy-Britannia újrahasznosított szemetét a tengerentúlra küldik, ahol elégetik vagy lerakják. Ők azok, akik bedőltek a globális felmelegedés mítoszának. Ők azok az emberek, akik korlátlan lelkesedéssel fogadták a mérgező, kísérleti célzatú szurkálódásokat. Ezeket az embereket formálták és képezték ki, és a Nagy Újraindítási Összeesküvés hiszékeny, engedelmes szolgáivá tették.

Most úgy gondolom, hogy a III. világháború kialakulásának kockázata gyorsan növekszik, és hamarosan valahol a valószínű és az elkerülhetetlen között lesz.

Nézzétek meg, mi történik.

A brit kormány állítólag fegyvereket és csapatokat küldött (elkerülhetetlenül tanácsadóként) Ukrajnába, és ezzel Nagy-Britanniát is belekeverte a konfliktusba.

A közvéleményt Ukrajna támogatására buzdítják. Az összeesküvők irányítása alatt a média folyamatosan beszámol az atrocitásokról (amelyek megtörténhettek, vagy meg sem történtek), és arra bátorítja a közvéleményt, hogy nagyobb nyugati szerepvállalásra szólítson fel.

Az egyes orosz állampolgárokat (akik talán semmilyen bűncselekményt nem követtek el, nemhogy részt vettek volna Ukrajna lerohanásában) üldözik és büntetik. Azokat a sportolókat és zenészeket, akik történetesen oroszok, megtagadják a lehetőségét, hogy a szakmájuknak éljenek, csak azért, mert orosz útlevéllel rendelkeznek. Üzletemberek látják, hogy elveszik tőlük a vagyonukat - pusztán állampolgárságuk miatt.

A közvéleményt pedig folyamatosan arra biztatják, hogy támogassa Ukrajnát. Ukrajna zászlaja Nagy-Britannia-szerte leng a középületeken és a magán zászlórudakon. A szíriai elnyomott nép vagy a jemeni elnyomott nép támogatásának semmi jelét nem láttam, de Ukrajna népét nagyon különlegesnek tekintik.

 

 

És kétségtelen, hogy a háborút Johnson és a Konzervatív Párt arra használja fel, hogy segítsen elterelni a figyelmet arról, hogy a miniszterelnök, Johnson és az államkincstár kancellárja, Sunak hazudott a brit népnek és a parlamentnek a lezárások alatti viselkedésükről. Bizonyos értelemben persze magyarázható volt a viselkedésük. Tudták, hogy nem volt világjárvány, és hogy a lezárások teljesen szükségtelenek voltak. De ez nem változtat azon a tényen, hogy ők és a köztisztviselők széles köre egyszerűen figyelmen kívül hagyta az általuk alkotott törvényeket.

(Érdemes megjegyezni, hogy a Parlamentnek való hazudozás korábban megbocsáthatatlan bűncselekménynek számított. John Profumót a parlamentnek való hazugságért - és semmi másért - száműzték a közéletből).

Johnson és Sunak most már mindketten bebizonyosodott, hogy bűnözők, hazugok és képmutatók. Egyikük sem alkalmas arra, hogy bármilyen közhivatalt betöltsön. De egyiküknek sincs annyi tisztesség, hogy lemondjon. Ezek rossz emberek, akik egy senkiházi medencében élnek tovább.

Különösen Johnson úgy tűnik nekem, hogy a háborút arra használja fel, hogy elterelje a figyelmet a nyilvánvaló bűnösségéről.

Azzal érvelni, hogy ez nem a vezetőváltás ideje, nyilvánvaló ostobaság. A franciák jelenleg választásokat tartanak. Nagy-Britannia már a második világháború kezdetén vezetőt váltott.

Van valaki, aki nem hiszi, hogy Johnson örömmel fogadná a lehetőséget, hogy még jobban beletaszítson minket a konfliktusba - bármi áron -, hogy mentse magát?

Az összeesküvők, akik az elmúlt két évben irányították a világot, és akiknek nyilvánosan kinyilvánított céljai közé tartozik a népirtás, a digitális rabszolgasorba taszítás és a világkormány, úgy tűnik, most arra kényszerítik a közvéleményt, hogy követeljék Nagy-Britannia, Amerika és más országok közvetlen bevonását az ukrajnai konfliktusba.

És akkor mi lesz?

Kína is részt fog venni Oroszország támogatásában? Kína a háborút ürügyként fogja felhasználni Tajvan elfoglalására? Mi fog történni a Közel-Keleten? Rossz idők járnak, amelyeket gonosz összeesküvők szerveznek és irányítanak.

Az egyetlen biztos pont az, hogy az összeesküvők irányítanak. És az ártatlan strómanok, akik Ukrajna támogatására viselik, lengetik vagy lobogtatják kis zászlóikat, a kezükre játszanak.

Az összeesküvők hozták létre ezt a konfliktust. És egyre világosabbá válik, hogy még nem végeztek vele.

Két hónappal ezelőtt a harmadik világháború szinte lehetetlen volt.

Ma már nagyon naivnak kell lenni ahhoz, hogy ne vegyük észre, hogy a harmadik világháború a tervük része. És ha a III. világháború elkezdődik, akkor nem lesznek szabályok.

Jessica Rose: A Moderna Covid "vakcinái" mérgező laboratóriumi minőségű SM102-t fecskendeznek az emberekbe

 

"A Moderna Covid injekciója - amelyet több mint 121 millió alkalommal adtak be azóta, hogy az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság ("FDA") decemberben megadta a sürgősségi felhasználási engedélyt - 10 összetevőt tartalmaz" - írta a Factcheck.org 2021 májusában - "az mRNS bejuttatásához egy SM-102 nevű összetevőt használ".

Mi tehát az SM-102 és káros-e? Derítsük ki

Az SM-102 egy lipid, amelyet online rendelhetünk laboratóriumi felhasználásra. "Ionizálható amino-lipidként" emlegetik.

Az első dolog, amit minden jó "vegyész" tesz, amikor egy új "vegyszert" rendel, hogy megnézi az anyagbiztonsági adatlapot ("MSDS") biztonsági adatlapját.1 2 Lásd az SM-102 biztonsági adatlapját. Itt 3 oldalt fogok felsorolni a Cayman online felsorolt SM-102 termékének megfelelően.

A fent felsorolt szimbólumok eléggé maguktól értetődőek, de ennek ellenére elmagyarázom őket. Ez a lipid a következő veszélyek között szerepel: folyékony és gőz formájában gyúlékony, lenyelve vagy belélegezve akut mérgező, egészségre veszélyes és mutagén (rákot okoz). A felsorolás szerint 90% etanol és 10% SM-102, és a lehetséges expozícióból származó elsősegélynyújtási intézkedések és kezelés szerint vérszegénységet, köhögést, CNS depressziót, álmosságot, fejfájást, szívkárosodást, fásultságot (gyengeség, kimerültség), májkárosodást, narkózist, reproduktív hatásokat és teratogén hatásokat okoz.

Az alábbiakban a Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Hatóság (OSHA gyorskártya a piktogramok jelentésének gyors és egyszerű felismeréséhez).

A második oldal alján lévő kis piktogram a kék piros és sárga rombuszsorozattal azt jelenti, hogy ez a termék átmeneti munkaképtelenséget vagy maradványsérülést okozhat, és ég (lobbanáspontja nagyobb, mint a szobahőmérséklet) és stabil. Az alábbiakban a benzin és a gázolaj analóg piktogramjai találhatók. Az SM-102 egészségügyi szempontból (kék) veszélyesebb, mint a benzin és a gázolaj.

A harmadik oldal megerősíti azt, amit a 2. oldal elsősorban mutat, vagyis azokat a védekezési feltételeket/intézkedéseket, amelyeket alkalmazni vagy alkalmazni kell az SM-102 kezelése során.3 Én mindig gondoskodtam arról, hogy ezeket az ajánlásokat szó szerint betartsam.

Mindenkinek tudnia kell, hogy ezt a "történetet" a "FactCheck.org" "tényellenőrzésnek" vetette alá, és az állításuk szerint, idézem:

A Cayman Chemical kutatási célokra kínálja az SM-102 egy olyan változatát, amelyet kloroformba, egy potenciálisan mérgező vegyi anyagba csomagolnak. Tehát a Cayman Chemical biztonsági adatlapja erre a termékre vonatkozóan a kloroformra vonatkozó figyelmeztetéseket tartalmaz - nem pedig az SM-102-re.

Tudom, hogyan kell elolvasni az adatlapokat. Ez elengedhetetlen része a biztonságos munkavégzésnek a laboratóriumi környezetben. Ez a legelső dolog, amit megteszek. Valóban gúnyolódtak már velem, hogy "túl óvatos" vagyok, mert nagyon szigorúan elolvasom és betartom az SDS-lapokat, de amikor koponyát és keresztcsontot látok, azt úgy értelmezem, hogy igyekeznem kell, hogy ne legyek koponya és keresztcsont. Továbbá, ha valaki megsérül vagy megsérül a termék nem megfelelő kezelése miatt, a seggemet fedezik.

Elfogultság nélkül megnéztem az SM-102 biztonsági adatlapját, mint ahogyan azt minden olyan vegyi anyag vagy új termék esetében tenném, amelyet a vizsgálatokban vagy a laboratóriumi munkában való felhasználás szempontjából érdekelhet. És a fentieket találtam. Most, mélyebbre ásva, vagy inkább maradva abban a gondolkodásmódban, hogy megvásárolom ezt a terméket, és laboratóriumi kontextusban használom, rákattintottam a "Kit, Mixture & Library Option(s)" fülre, és ez elvezetett a csinos kis "build-your-own-LNP" kithez (Lipid Nanoparticle (LNP-102) Exploration Kit), amelyből az SM-102 tartalmazza a kationos lipid456-ot ebben a kitben. (Csak emlékeztetőül: a P-fizer p-f-termékek kationos lipidje az ALC-0315). A Mod(e)rna LNP-k analóg kationos lipidje ez az SM-102.

https://cdn.caymanchem.com/cdn/msds/35425m.pdf/ https://www.caymanchem.com/product/33474
Vegyük észre az LNP-102 készlet anyagainak SDS-ében, hogy az anyag / keverék alkalmazása idézőjelben így szól:

Ez a termék kutatási célra szolgál - Nem humán vagy állatgyógyászati diagnosztikai vagy terápiás célra.

Most akkor. Leülsz?

Menjen fel az Egyesült Királyság kormányának itt felsorolt honlapjára. Itt egy képernyőkép, ami miatt kétszer is megnéztem.

https://www.gov.uk/government/publications/regulatory-approval-of-covid-19-vaccine-moderna/information-for-healthcare-professionals-on-covid-19-vaccine-moderna

[A genotoxicitási és karcinogenitási vizsgálatok tekintetében] in vitro és in vivo genotoxicitási vizsgálatokat végeztek a "vakcina" új SM-102 lipidkomponensével. Az eredmények arra utalnak, hogy az emberre gyakorolt genotoxicitási potenciál nagyon alacsony. Karcinogenitási vizsgálatokat nem végeztek.

 

Oh. Tehát nagyon alacsony. In vitro és in vivo modellekben. És hány állatot teszteltek? Hát jó. Hmm. És nincs rákkeltő vizsgálat. Nem rákkeltő hatásuk van. Igen, így van.

Összefoglalva, a Mod(e)rna injektálható termékek az LNP-102 készlet LNP-it használják, amely viszont az SM-102 kationos lipideket használja, amelyek az MSDS szerint erősen mérgezőek. Ez azt is jelenti, hogy laboratóriumi minőségű LNP terméket használnak embereken.

Hacsak nincs egy új verziója az SM-102-nek, amely nem laboratóriumi minőségű, akkor Houston, akkor van egy problémánk.

És egyébként ott van ez a cikk: "Az mRNA-LNP platform preklinikai vakcinavizsgálatokban használt lipid nanorészecske komponense erősen gyulladásos" címmel.

Referenciák:

1 https://support.nlm.nih.gov/knowledgebase/article/KA-03976/en-us

2 https://file.medchemexpress.com/batch_PDF/HY-134541/SM-102-SDS-MedChemExpress.pdf

3 https://cdn.caymanchem.com/cdn/insert/33474.pdf

4 Schoenmaker, Linde et al. "mRNS-lipid nanorészecskés COVID-19 vakcinák: Structure and stability." International journal of pharmaceutics vol. 601 (2021): 120586. doi:10.1016/j.ijpharm.2021.120586.

5 Evers, Martijn J.W., Kulkarni, Jayesh A., van der Meel, Roy, Cullis, Pieter R., Cullis, Pieter R.: "Az oltóanyagot a szervezetbe juttató gyógyszerek és az oltóanyag-összetétel javítása,
Vader, Pieter, Schiffelers, Raymond M., 2018. A legkorszerűbb tervezés és a gyors
lipid nanorészecskék nukleinsav-szállításra szolgáló, keverési és gyártási technikái. Small
Methods 2 (9), 1700375. https://doi.org/10.1002/smtd.v2.910.1002/.
smtd.201700375.

6 Pozitív töltésű ionizálható amincsoportokat tartalmaz, amelyek a részecskeképződés során kölcsönhatásba lépnek az anionos mRNS-szel, és az internalizáció során megkönnyítik a membránfúziót is.

7 Ndeupen, S., Qin, Z., Jacobsen, S., Bouteau, A., Estanbouli, H., & Igyártó, B. Z. (2021). A preklinikai vakcinavizsgálatokban használt mRNA-LNP platform lipid nanorészecske komponense erősen gyulladásos. iScience, 24(12), 103479. https://doi.org/10.1016/j.isci.2021.103479.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/a-moderna-covid-vakcinai-mergezo-laboratoriumi-minosegu-sm102-t-fecskendeznek-az-emberekbe