Ebben az új videódokumentumfilmben elmerülünk azoknak a nagy felfedezőknek a történetébe, akik mélyre hatoltak a sarkok meghódításában, mind az északi, mind az antarktiszi övezetben, nagyszerű és bátor kalandorok, akik nyughatatlanul vágytak a bolygó feltáratlan területeinek felfedezésére, nagy expedíciókat indítottak ezeken a távoli és barátságtalan helyeken, nagyszerű eredményekkel, és néhányan még tovább mentek, és sikerült felfedezniük és bejutniuk a bolygó belsejében lévő csodálatos, ismeretlen Földre.
Számos legenda említi a jégmentes tengereket, az enyhe éghajlatú, zöld területeket, a buja növényzetet, a madarakat, sőt a belső világban élő lényeket is.
Híres írók minden korban utaltak ilyen paradicsomi tájakra, és a felfedezők, akik a közelükbe jutottak, bizonyítékokkal tértek vissza az Üreges Földről, a történelem legnagyobb földrajzi felfedezéséről.
És mi a helyzet az eszkimók eredetével, amiről azt mondják, hogy északi tájakról van szó, és milyen titkot rejtenek azok a mesék, amelyek olyan lényekről szólnak, akik ezekből a belső világokból érkeztek a Földre?