Kijev, 2022. november 26.
A Sándor-palota által közreadott képen Andrij Jermak, az ukrán Elnöki Hivatal vezetõje, Ingrida Simonyte litván miniszterelnök, Alexander De Croo belga miniszterelnök, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Novák Katalin magyar államfõ, Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnök és Denys Smyhal ukrán miniszterelnök (b-j) Kijevben 2022. november 26-án.
MTI/Sándor-palota

***

Szégyen, hogy Novák Katalin egyedül Putyin felelősségét firtatja, ebben a 8 éve tartó háborúban…

Szégyen, hogy a Magyar Köztársaság elnöke (sic), Oroszországot nevezi agresszornak, mikor maguk az ukránok is bevallják, hogy 14-ben ők kezdték ezt a háborút a donbasszi oroszok ellen, az ATO Hadműveletekkel; (Anti-terrorist Operation Zone – Wiki).

Már akkor rátámadtak a donbasszi oroszokra , terroristaként kezelvén őket, csak azért, mert nem fogadták el a Kijevben erőszakos puccsal hatalomra került , (vagyis senki által meg nem választott), ukrán nacionalista kormánynak, az ukrajnai oroszok számára hátrányos rendelkezéseit.

Szégyen, hogy ily módon pedálozik a Zongoristánál, csakhogy háborítatlanul eljusson Kárpát-Aljára…

És végezetül, szégyen, hogy Novák az afrikai éhezőket előbbre helyezi a magyar mélyszegényeknél, de még az ukrán szegényeknél is, mert ne mondja senki, hogy Európa egyik legszegényebb, háború sújtotta országában nem éheznek az emberek…

Nagyon sajnáljuk az afrikai éhezőket, de a magyarországi, s a Kárpát-aljai és ukrajnai éhezőket még jobban sajnáljuk…

Szabad Riport / Fort András, Garbolczy János, Szlobodka Zoli