2022. október 10., hétfő

Kim Dzsongun vezette gyakorlatok az észak-koreai nukleáris erőknél

 

Kim Dzsongun személyesen vezette a stratégiai nukleáris erők hadgyakorlatait és rakétatesztjeit, hogy felmérje Észak-Korea elrettentő képességeit. A KNDK vezetője vezette a szeptember 25. és október 9. között a terepen tartott gyakorlatokat. Október 6-án és 8-án szintén ő felügyelte a nagy hatótávolságú tüzérségi és légi járművek kiképzését.

Október 4-én Kim Dzsongun végignézi egy Hwasong-12 ballisztikus rakéta indítását a Csendes-óceánba. A kilövés becsült hatótávolsága 4560 km volt.

A gyakorlatok célja az volt, hogy megerősítsék a taktikai nukleáris robbanófejek indításának és szállításának eljárását, valamint gyors és biztonságos kezelését egy művelet során. A gyakorlatok célja "a teljes irányítórendszer megbízhatóságának ellenőrzése volt; az egységek a ballisztikus rakéta kilövésének készségét gyakorolták" - jelentette a Koreai Központi Távirati Ügynökség.

A katonai manőverekre az amerikai haditengerészet USS Ronald Reagan repülőgép-hordozó által vezetett csapásmérő csoportjának a Koreai-félsziget térségébe érkezése alkalmából került sor, hogy Dél-Koreával és Japánnal közös manővereken vegyen részt.

"Ilyen elkerülhetetlen körülmények között a Koreai Munkáspárt Központi Katonai Bizottsága ... úgy döntött, hogy egy valódi háborút imitáló hadgyakorlatokat szervez különböző szinteken, hogy tesztelje és növelje az elrettentés megbízhatóságát és harci erejét, és figyelmeztetést küldjön az ellenségnek a határozott katonai válaszlépésre".

A koreai média idézte Kim Dzsong Unt is, aki azt mondta, hogy "nincs miről beszélni az ellenséggel".

https://southfront.org/kim-jong-un-led-exercises-of-north-korean-nuclear-forces-photos/

145 ország adatai alapján az oltások számával nő a Covid megbetegedések és halálesetek száma

Dr. Peter McCullough azt mondja, hogy minden elő volt készítve. A vakcina nem állítja meg a fertőzést, nem kerülhető el általa a továbbadása, és nem csökkenti sem a kórházba kerülés, sem az elhalálozás mértékét. Egyetlen politikus sem meri ezt beismerni félelemből. Nincs semmilyen erkölcsi tartásuk.

Amit a HAARP művel

Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök közölte, hogy Fehéroroszország és Oroszország közös regionális csapatösszevonást aktivál a térségben.

 

"Az Oroszország és Fehéroroszország Uniós Állam nyugati határain tapasztalható súlyosbodás miatt megállapodtunk az Orosz Föderáció és a Belarusz Köztársaság regionális csoportosításának bevetéséről".

Várható, hogy ez a csoportosítás a közeljövőben bevetésre kerülhet.

Ennek a csoportosulásnak az alapját Fehéroroszország fegyveres erői képezik.

"Tájékoztatom Önöket, hogy ennek a csoportosulásnak a megalakítása megkezdődött. Azt hiszem, már két napja folyik. Parancsot kaptam, hogy kezdjük meg ennek a csoportosulásnak a megalakítását" - mondta Lukasenko.

Megjegyezte, hogy mivel az orosz csapatok többsége jelenleg az Ukrajnában zajló konfliktussal van elfoglalva, ennek a közös erőnek a magját a Belarusz Köztársaság fegyveres erői alkotják majd, de ennek ellenére "több mint ezer orosz katona" lesz benne.

Azt is állította, hogy Kijev jelenleg támadásokat tervez Fehéroroszország ellen, és erre a Nyugat is ösztökéli.

"Kijev nem csak tárgyal, hanem támadást tervez Fehéroroszország területe ellen. Természetesen az ukránoknak erre abszolút nincs szükségük. Miért nyitnának egy második frontot a déli határainkon? Minek? Ez katonai szempontból teljes őrültség" - mondta Lukasenko.

"De ettől függetlenül a folyamat elkezdődött. Az uraik arra ösztökélik őket, hogy háborút indítsanak Fehéroroszország ellen, hogy minket is belerángassanak a konfliktusba. Hogy egyszerre foglalkozzanak Oroszországgal és Fehéroroszországgal" - mondta.

Lukasenko szerint Minszket már "nem hivatalos csatornákon" figyelmeztették, hogy Ukrajna területéről közeleg a Fehéroroszország elleni támadás. Azt állítja, hogy Kijev támadássorozattal fenyegetőzik Fehéroroszország ellen, és már akár 15 ezer katonát is felvonultatott a határ közelében.

Lukasenko ismét figyelmeztetett, hogy Minszk méltósággal fog válaszolni minden ellenfélre.

"Évtizedek óta készülünk erre. Ha szükséges, válaszolni fogunk. Isten ments, természetesen".

A fehérorosz vezető elmondta, hogy Kijev "Krím híd 2"-vel fenyegette meg, utalva a szárazföldi Oroszországot a Krím félszigettel összekötő híd elleni nemrégiben történt támadásra, amelyet Moszkva az ukrán különleges szolgálatoknak tulajdonít.

"A válaszom erre egyszerű volt" - mondta Lukasenko. "Mondja meg Ukrajna elnökének és más elmebetegeknek, hogy a Krími híd virágnak fog tűnni számukra, ha csak egy métert is megérintenek a területünkből a mocskos kezükkel".

https://southfront.org/lukashenko-announced-belarus-and-russia-are-creating-joint-grouping-of-troops/

Ahmed Adel: A magas energiaköltségek pusztítást végeznek a brit gazdaságban, mivel a vállalatok gyors ütemben zárnak be

 

A magas energiaköltségek továbbra is pusztítást végeznek Európában, és ez alól Nagy-Britannia sem kivétel. A brit vállalatok gyors ütemben mennek csődbe, amire a globális pénzügyi válság 2009-es csúcspontja óta nem volt példa. Az egész Európára kiterjedő válságot leginkább az Oroszország elleni szankciókból eredő gazdasági problémáknak tulajdonítják, amelyek következtében az energiaárak az egekbe szöktek.

Az Egyesült Királyság Nemzeti Statisztikai Hivatalának legfrissebb negyedéves jelentése szerint a cégbezárások számai hasonlóak a 2009-ben, a GFC csúcspontján mért adatokhoz. A brit hivatal szerint 2022 második negyedévében 5629 vállalat omlott össze és vált fizetésképtelenné Anglia és Wales-szerte, amire 2009 harmadik negyedéve óta nem volt példa.

Bár ez a szám még mindig messze van a GFC idején mért legmagasabb csúcsértéktől, amikor összesen 6943 cég zárt be, a következő hónapokra vonatkozó tendencia nem biztató.

A brit kormány augusztusi statisztikái azt mutatják, hogy 10-ből 1 helyi vállalkozásból 10-et fenyeget a fizetésképtelenség mérsékelt vagy súlyos kockázata. Bár a fizetésképtelenség okai sokfélék, mindegyik azokkal a nehézségekkel függ össze, amelyeket az Oroszország elleni szankciók okoztak az európai kereskedelemnek, az ellátási láncoknak és az energiapiacnak, amelynek történelmi inflációja számos problémát okozott a brit hatóságoknak.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal szerint a bezárás mérsékelt veszélyének kitett vállalatok 22%-a a villamosenergia-díjak emelkedését jelölte meg fő gondként, ami 7%-kal több, mint idén februárban. A kisvállalkozásoknál (10 és 49 alkalmazottal) ez az arány 30%-ra emelkedik.

Más vállalatok szerint a legnagyobb aggodalmuk az adósságaik kifizetésének képtelensége, a nyersanyagárak emelkedése, valamint az ellátási lánc megszakadása. A brit kormány adatai szerint a fizetésképtelennek nyilvánított több mint 5600 vállalat 20%-a építőipari cégeknek felel meg, míg 14%-a a nagy- és kiskereskedelmi piacon működő cégeknek.

Janez Lenarčič, az EU válságkezelési biztosa a német RND médiahálózat október 4-én megjelent interjújában arra a kérdésre, hogy az energiaválság miatt szükség lesz-e katasztrófavédelemre az uniós országokban, így válaszolt: "Igen, ez nagyon is lehetséges".

Hozzátette, hogy az uniós tagállamok az energiaválság miatt "áramkimaradással" szembesülhetnek, de ezt csak "kisebb incidensnek" nevezte annak ellenére, hogy más tagállamoknak áramfejlesztőket kellene szállítaniuk.

Nagy-Britannia nagyon hasonló válsággal néz szembe, a National Grid üzemeltetője szerint az emberek előzetes értesítést fognak kapni, mivel az áramkimaradások rotációs rendszerben fognak történni, hogy elkerüljék a tömeges áramkimaradásokat.

"Ez szükséges lenne a villamosenergia-rendszer általános biztonságának és integritásának biztosításához" - áll a nemrég közzétett téli kilátásokról szóló jelentésében.

Mindez a Deutsche Bank elemzői szerint a brit GDP csak 2024-ben tér vissza a 2019 decemberi, a COVID-19 járvány kitörése előtti szintre. Ez azt jelenti, hogy a következő, 2025. januári választásokig csak korlátozott gazdasági előrelépés várható.

A hivatalos adatok szerint a brit gazdaság június végén még mindig 0,2%-kal kisebb volt a kovídium előtti szintnél. A Bank of England szerint a gazdaság közel áll a recesszióhoz, és jövőre korlátozott előrelépés várható, aminek nagy részét az emelkedő energiaáraknak és a gyengébb globális növekedésnek tulajdonítják.

Sanjay Raja, a Deutsche vezető közgazdásza elmondta: "A háztartások kiadásai és az üzleti beruházások valószínűleg valamivel alacsonyabbak lesznek a korábban vártnál, különösen a jövő évtől várhatóan emelkedő munkanélküliség miatt."

Kifejtette, hogy a brit GDP növekedése az előrejelzések szerint idén 3,5%-ra lassul, jövőre pedig várhatóan 0,5%-kal zsugorodik a gazdaság, mielőtt 2024-ben 1%-os növekedésre állna vissza. A szakértő azt is hangsúlyozta, hogy erősebb növekedésre talán csak "az évtized második felében" kerülhet sor, mivel egyelőre be kell érni évi 1,25%-os növekedéssel, ami rövid úton elmarad Truss évi 2,5%-os növekedési céljától.

A brit gazdasági hanyatlás egybeesik a brit presztízs csökkenésével is világszerte. Annak ellenére, hogy hírneve sérült, Nagy-Britannia továbbra is hegemón módon viselkedik, anélkül, hogy megvannak az eszközei ennek érvényesítésére. Vegyük például, hogy Nagy-Britannia fontmilliárdokat költött a kijevi rezsim támogatására, hogy harcoljon Oroszország ellen, annak ellenére, hogy végül megvalósult, hogy Luhanszk, Donyeck, Herszon és Zaporozsje teljesen felszabadult az ukrán megszállás alól. Ezt a pénzt minden bizonnyal jobban el lehetett volna költeni arra, hogy megmentsük a brit vállalkozásokat és családokat a gazdasági csődtől.

https://southfront.org/high-energy-costs-wreak-havoc-on-british-economy-as-companies-close-at-rapid-rate/

A médiumok a felelősek emberek százezreinek haláláért

Ron Johnson szenátor állítja, hogy Tömeggyilkos Sátánfatty Biden hazudott az 'oltatlanok világjárványáról', akik, ha be lennének oltva, nem kerülnének kórházba, az intenzív osztályra, nem is halnának meg. Kik vagytok ti (a hatóságok és a médiumok), hogy ne minősítsétek ezeket a megjegyzéseket 'dezinformációnak' és ne cenzúrázzátok a kompetens és eminens orvosokat, akik bátran és együttérzéssel kezelik a Covid-betegeket? Mondta.

Folytatódnak a holland gazdák tiltakozásai, az emberek ki akarnak lépni az EU-ból és a NATO-ból

Forrás:
https://www.youtube.com/watch?v=ewhy9zlwhaw

Így harcolt a Donyecki Néphadsereg az ukrán megszállók ellen, már 2017-ben

(20170703)

Mert ez a háború nem 2022 februárban kezdődött, hanem sokkal előbb.

Ez a háború 2014-ben kezdődött, amikor amerikai segítséggel megpuccsolták Ukrajna törvényesen választott kormányát a Majdanon.

Aztán mikor a donbasszi oroszok nem akarták elismerni a senki által meg nem választott puccsista kijevi kormányt, akkor az ‘Ukrán Nemzeti Gárda’ szedett-vedett egységei és külföldi zsoldosai lerohanták a donbassziakat harckocsikkal, pszh-kal, hogy engedelmességre kényszerítsék őket.

Így kezdték el a donbasszi oroszok gyilkolását, melyből népirtás lett. Még foszfor gránátokat is bevetettek az ukik az orosz lakosság ellen.

Na… Így kezdődött ez a háború.

Szabad Riport / Fort András

Orosz rakétatámadás Kijev központja ellen

Kijev, 2022. október 10. hétfő (MB)

Orosz rakéta csapás érte hétfőn délelőtt az ukrán főváros központját. Három nagy erejű robbanás rázta meg a városközpontot, többek között a Vladimirszkaja utat, ahol az ukrán titkosszolgálat székháza található. Kijevben megszakadt az áramellátás. Nincs elektromos áram Harkovban és Lvovban sem. A kijevi támadásnak halálos és sebesült áldozatai vannak. Országszerte megszólaltak a szirénék, a lakosságot felszólították, hogy maradjon otthon. Robbanásokról érkezett jelentés Dnyepropetrovszkból is.+++

Kiadta: Magyar Békekör



Október 10-én szinte az összes ukrajnai régióban dörögtek a robbanások. Az első támadásokat a hatóságok Kijevben, majd később más régiókban is megerősítették. Ukrajna valamennyi nagyvárosát sújtották a csapások. Az eszkaláció a krími hídon történt robbanást követte. Előző nap Vlagyimir Putyin orosz elnök megerősítette, hogy a híd elleni támadás, amely három orosz állampolgár életét követelte, "terrortámadás volt, amelynek célja az Orosz Föderáció kritikus polgári infrastruktúrájának megsemmisítése volt, és amelynek szerzői, végrehajtói, megrendelői Ukrajna különleges szolgálatai".

Az orosz hadsereg X-101 és Kalibr cirkálórakétákkal, valamint Geranium-2 öngyilkos drónokkal indított csapásokat. Áldozatokról számoltak be.

Eddig Kijev, Rovno, Lvov, Ternopol, Ivano-Frankovszk, Hmelnickij, Zsitomir, Kremencsug, Kropivnickij, Krivoj-Rog, Odessza, Zaporozsje, Dnyeper, Poltava, Harkov és Ukrajna más kisebb városaiból jelentettek robbanásokat.

Az ukrán fél szerint a sztrájkok száma a következő:

Kijevi területen 60;
20 a Harkovi területen;
47 a nikolajevi régióban;
15 a Lvovi területen;
27 a Vinnyica régióban;
15 az odesszai régióban.

A csapások fő célpontjai:

Az SBU kijevi központja;
CHP-5 Kijevben;
CHP-6 Kijevben;
Lviv TPP;
Burshtyn TPP Ivano-Frankivszk régióban;
EU tanácsadó misszió Kijevben;
A kijevi bűnüldöző szervek főosztálya.

Ukrajna nyolc régiójában és Kijevben 11 fontos infrastrukturális létesítmény sérült meg, egyes területek áram nélkül maradtak - közölte Denis Shmygal miniszterelnök.

Ukrajna szinte valamennyi régiójában megrongálódtak a stratégiai infrastruktúra létesítményei. Több nagyvárosban nincs áram, víz és internet. Kelet-Ukrajnát érintette leginkább a támadás, mivel ezek a régiók már tartalék energiavezetékeket használtak, miután a fővonalakat korábban találat érte. Nyugat-Ukrajnában szintén károsodott a kritikus infrastruktúra, de továbbra is a Lengyelországból érkező tartalékvezetékekkel működik. Számos város hőerőművei és fő vállalatai megsérültek, az ukrán légvédelmi rendszer túlterhelt.

Nincs áram Lvovban, Zsitomirban, Szumiban, Harkovban, Hmelnickijben, Poltavában, Ternopolban, Lutszkban, Rovnóban, Ivano-Frankovszkban.

Az ukrán vasutak a kapcsolóhálózatban keletkezett károkról számoltak be, ami késéseket okozhat a nyugati vonatoknál. Az ország vasútállomásai rendben működnek.

Orosz védelmi minisztérium: A mai napon nagy pontosságú, nagy hatótávolságú fegyverekkel nagy erejű csapást mértek "Ukrajna katonai irányítási, kommunikációs és energetikai rendszereinek objektumaira". A csapás célját elérték, minden kijelölt létesítményt eltaláltak - közölte a hivatal.

Vlagyimir Putyin orosz elnök: "A kijevi rezsim a nemzetközi terrorszervezetekkel állította magát egy szintre. Ezt válasz nélkül hagyni lehetetlen. A védelmi minisztérium javaslatára hatalmas csapást mértek az energetikai, katonai támogató és kommunikációs létesítményekre".

Az ukrán fővárosban az orosz csapások a város több kerületét is sújtották. Vitalij Klitschko polgármester megerősítette, hogy több robbanás történt a város központjában lévő Sevcsenko negyedben. Az egyik rakéta a Vlagyimirszkaja utcát találta el, ahol az Ukrán Biztonsági Szolgálat központja található. A közelben található Vlagyimir Zelenszkij irodája is.

Jelentették, hogy az egyik csapás a Hrusevszkij utcát találta el, ahol a kormányzati negyed található. A jelentéseket még nem erősítették meg. Ilja Kiva, az ukrán Verhovna Rada volt képviselője azt állította, hogy az egyik csapás az Azov náci ezred kijevi bázisát és főhadiszállását találta el. További célpontok a "Klitschko-híd" és a 101 Tower Business Center. Egy másik csapás megrongált egy hőerőművet az ukrán fővárosban. Károkat jelentettek a kijevi vasútállomáson is.

Alekszej Kuleba, a területi közigazgatás vezetője szerint a kijevi régió legalább három kerületéből jelentettek "energetikai infrastrukturális létesítményekre mért csapásokat".

A város lakóit arra kérték, hogy menjenek óvóhelyekre, a központi utcákat a rendfenntartók lezárják. A régió lakóit arra kérték, hogy sürgős szükség nélkül ne jöjjenek a fővárosba. A metrót leállították és óvóhelyként használják.

A Lvovi régióban a hatóságok az energetikai infrastruktúra létesítményeire mértek csapásokat. Andrej Szadovij, Lemberg polgármestere szerint a városban robbanást regisztráltak egy kritikus infrastrukturális létesítménynél, a városban fennakadások vannak a mobilkommunikációban, a város egy része áram nélkül maradt, ezért nem működnek a városi hőerőművek.

Lembergi hőerőmű a rakétatámadás után:

A Harkovi területen Harkov városában teljesen áram nélkül maradt, ott egy kritikus infrastrukturális létesítmény sérült meg. A harkovi metró és a földi közlekedés ideiglenesen le van zárva. Hasonló jelentések érkeznek más régiókból is.

Krivoj Rogban a legnagyobb hőerőmű is megsérült. Ez Ukrajnában a legfontosabb kohászati üzem, a Krivorozhstal tetejét jelenti. Az üzemben előállított egyedi acélok létfontosságúak Franciaország számára, mivel a bezárás szélén álló atomerőművek javításához használják őket. Kanada érdekei is érintettek. A Black Iron vállalat 2020 óta tervezi a Shimanovskoye mező fejlesztését. Az indiai elit britbarát része is érintett. Az üzem az Arcelor Mittal cégcsoporthoz tartozik.

Amennyiben folytatódnak az Oroszország területén elkövetett terrortámadási kísérletek, a válaszlépések keményen fognak jelentkezni - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Biztonsági Tanács tagjaival tartott találkozón.

"Ha folytatódnak a területünkön elkövetett terrortámadási kísérletek, Oroszország válaszlépései kemények lesznek, és mértékükben megfelelnek az Oroszországot fenyegető veszélyek szintjének. Senkinek sem lehetnek kétségei" - mondta az államfő.

https://southfront.org/russia-starts-to-fight-for-real-overview-of-strikes-in-ukraine/



Vlagyimir Putyin beszéde az orosz Biztonsági Tanácsban magyarázta az ukrajnai nagy csapások okát


Október 10-én Vlagyimir Putyin orosz elnök ülést tartott az orosz Biztonsági Tanács állandó tagjaival. Beszédében megerősítette, hogy válaszul a krími híd elleni támadásra nagyszabású műveletet indít az ukrán infrastruktúra ellen, és kifejtette a döntés indokát:

Kedves kollégák, jó napot kívánok!

Tudják, hogy tegnap az orosz Nyomozó Bizottság elnöke, Alekszandr Ivanovics Basztrkin beszámolt a Krími hídon elkövetett szabotázs ügyében folytatott nyomozás első eredményeiről.

A törvényszéki és egyéb vizsgálatok adatai, valamint a legfrissebb információk azt mutatják, hogy az október 8-án megrendezett robbantás terrorcselekmény, Oroszország polgári, kritikus infrastruktúrájának tönkretételére irányuló terrortámadás.

Az is nyilvánvaló, hogy a terrortámadás megrendelői, szervezői, elkövetői az ukrán különleges szolgálatok. A kijevi rezsim már régóta alkalmaz terrorista módszereket. Ezek közéleti személyiségek, újságírók, tudósok meggyilkolása mind Ukrajnában, mind Oroszországban. Ezek a Donbassz városai elleni terrortámadások, amelyek már több mint nyolc éve tartanak. Ezek nukleáris terrorcselekmények, mármint a zaporozsjei atomerőművet ért rakéta- és tüzérségi csapások.

Nem korlátozódnak erre: Ukrajna különleges szolgálatai három terrorcselekményt is végrehajtottak az oroszországi Kurszki Atomerőmű ellen, többször felrobbantották az erőmű nagyfeszültségű vezetékeit. A harmadik ilyen terrortámadás következtében egyszerre három ilyen vezetéket rongáltak meg. A károkat a lehető leghamarabb felszámolták, minden súlyos következményt sikerült elkerülni.

De számos más terrortámadást és hasonló bűncselekményre irányuló kísérletet is elkövettek hazánk villamosenergia-ipari létesítményei és gázszállítási infrastruktúrája ellen, többek között a Török Áramlat gázvezetékrendszer egyik szakaszának felrobbantására tett kísérletet.

Mindezt elfogulatlan megállapítások bizonyítják, beleértve e terrortámadások őrizetbe vett elkövetőinek vallomását is.

Mint tudják, Oroszország képviselői nem vizsgálhatják a Balti-tenger fenekén áthaladó nemzetközi gázszállító rendszerek robbanásainak és megsemmisítésének okait. De mindannyian jól tudjuk, hogy ki a végső haszonélvezője ennek a bűncselekménynek.

De facto a kijevi rezsim egy szintre hozta magát a nemzetközi terrorista csoportokkal, a legundorítóbbakkal. Az ilyen bűncselekmények válasz nélkül hagyása lehetetlenné vált.

Ma reggel a védelmi minisztérium javaslatára és az orosz vezérkar tervének megfelelően nagyszabású csapást mértek nagy pontosságú, nagy hatótávolságú légi, tengeri és szárazföldi fegyverekkel Ukrajna energetikai, katonai igazgatási és kommunikációs létesítményeire.

Ha a területünkön folytatódnak a terrortámadások végrehajtására irányuló kísérletek, Oroszország kemény válaszlépéseket fog tenni, és azok mértéke megfelel majd az Orosz Föderációra jelentett fenyegetések mértékének. Senkinek sem lehetnek kétségei ezzel kapcsolatban.

Korábban Putyin a mai napon találkozót tartott a régiók vezetőivel, amelyen szintén elmondta:

Országunk jelenleg bizonyos mértékű külső nyomásnak van kitéve. Ez különös, még nagyobb felelősséget ró a regionális vezetőkre, mint a hatalom minden szintjének vezetőire, és még nagyobb koncentrációt, az erőfeszítések összefogását követeli meg az előttünk álló célok elérése érdekében.

https://southfront.org/putins-speech-to-russias-security-council-explained-reason-of-major-strikes-in-ukraine/

Moszkva leszámolni akar a terrorista kijevi rezsimmel – VIDEÓ a kercsi híd felrobbantásáról

 

Moszkva, Kijev, 2022. október 10. hétfő (MB)

Vlagyimir Putyin orosz elnök terrorakciónak minősítette a kercsi híd felrobbantását, Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese pedig tudatta, hogy Oroszország leszámol a kijevi rezsim terroristáival. Hétfőre összehívták az orosz nemzetbiztonsági tanács ülését – jelentette a Magyar Békekör tudósítója hétfőn.

“Ez terrorakció és szabotázs volt, amelyet a bűnöző kijevi rezsim követett el. Efelől soha nem volt kétség. Minden jelentést bemutattak, a következtetéseket levontuk” – jelentette ki Medvegyev.

Alekszander Basztrikin, a kercsi robbantás ügyében nyomozó orosz hatóság vezetője tudatta: a támadást az ukrán titkosszolgálat szervezésében orosz állampolgárok követték el, nyugati államok közreműködésével. A robbanószerrel megrakott kamion érintette Bulgária, Grúzia, Örményország, Észak-Oszétia és Krasznodar területét.

„A terrorakció Oroszország kulcsfontosságú civil infrastruktúrájának lerombolását célozta” – mondta Putyin.

Körmönfont stílusban elismerte a terrortámadás tényét Zelenszkij ukrán elnök. Szó szerint a következőket mondta a robbantás napján, szombat este: „Ma nem volt rossz napunk, jobbára Nap sütött államunk területére. Sajnos borús volt az égbolt a Krím felett. Bár ott is meleg volt”.

Tudósítónk beszámolója szerint, noha az elmúlt időkben egyre több támadás ért orosz területet Ukrajna felől, orosz részről feltűnően mértéktartóan reagáltak rá. Nem tartják kizártnak, hogy az orosz nemzetbiztonsági tanács hétfői ülésén változtatni kíván Moszkva kijevi rezsimmel szemben tanúsított mértéktartó magatartásán.

A Magyar Békekör közzéteszi azt a videót, amely a kercsi híd felrobbantásának pillanatait örökítette meg. Vigyázat! Felkavaró jelenetek következnek!

https://www.bbc.com/news/av-embeds/63195504/vpid/p0d5ncnv

Kiadta: Magyar Békekör


A krími hídon elkövetett terrortámadásban két teherautó is részt vett.


Az orosz Nyomozó Bizottság vezetője, Alekszandr Basztrykin arról számolt be Vlagyimir Putyinnak, hogy nincs kétség afelől, hogy a krími híd elleni terrortámadást az ukrán különleges szolgálatok hajtották végre. Az előkészítés különböző szakaszaiban orosz és külföldi állampolgárok vettek részt benne.

"Már megállapítottuk a teherautó útvonalát, ahol a robbanás történt. Bulgária, Grúzia, Örményország, Észak-Oszétia, Krasznodar... A fuvarozókat már azonosították. Az FSZB ügynökeinek segítségével sikerült azonosítani a gyanúsítottakat azok közül, akik terrortámadást készíthettek elő" - hangsúlyozta Bastrykin.

Az akcióban két nehéz teherautó vett részt. A rakomány 22 raklapnyi, egyenként 9 tekercs műanyag élelmiszercsomagolás volt (egy raklap súlya körülbelül egy tonna), amelyek Bulgáriából érkeztek a grúziai Poti kikötőjébe a tengeren keresztül. A megrendelő ukrán állampolgár volt. Ezután egy külföldi rendszámú teherautóra rakodták. Az első teherautó sofőrje WhatsAppon keresztül kommunikált a megrendelő ügyféllel. A teherautó a továbbiakban a grúziai Poti kikötőből Örményországba ment, ahol a rakományt az Eurázsiai Vámunió szabályai szerint vámkezelték. Ez egy tipikus, gyanútlan útvonal az Oroszországba tartó kamionosok számára.

Ezután a teherautók a Verkhny Lars ellenőrzőponton keresztül léptek be orosz területre. Ugyanazon, amelyen keresztül több ezer neoliberális orosz vagy közönséges parazita menekült Grúziába, félve a mozgósítástól. A teherautó végállomása Armavir városa volt, ahol a raklapokat átpakolták egy másik teherautóra, amely a Krím felé vette az irányt. A második teherautót és sofőrjét a krími hídon felrobbantották.

A robbanóanyagot műanyag élelmiszercsomagoló tekercsekbe helyezték. ezt úgy csinálták, hogy a többrétegű műanyag miatt a röntgenellenőrzésen nem volt látható.

Ezt a jelek szerint Bulgáriában csinálták. Mert valószínűtlennek tűnik, hogy a szorosan összecsavart műanyag élelmiszercsomagolású bálákat, amelyekben robbanóanyag volt, útközben átcsomagolták volna.

Ez arra utal, hogy a jelek szerint Ukrajnán kívül a NATO-országok titkosszolgálatai is részt vesznek a krími híd elleni támadás megszervezésében.

Az Orosz Föderáció Nyomozó Bizottsága arról számol be, hogy az első teherautó sofőrje már tanúskodik. Valószínűleg a második teherautó vezetőjéhez hasonlóan őt is vakon használták, és nem tudta, hogy mit szállít.

Ma, 2022. október 10-én lesz az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának ülése. Oroszország ezen állami szerve dönt Oroszország kül- és belpolitikájának kulcsfontosságú kérdéseiről biztonsági kérdésekben.

https://southfront.org/details-of-terrorist-attack-on-crimean-bridge-revealed-nato-appears-involved/

Dr. Tenpenny: Vigyázat! A következő Covid+influenza vakcináktól az emberek hamarabb meghalnak

Dr. Tenpenny elmagyarázza, hogy megpróbálják kombinálni a Covid-oltást az influenzaoltással, habár ezt még nem tesztelték, és véleményem szerint ez automatikus antitest-függő hatványozódást fog előidézni. Az emberek holtan esnek majd össze ettől az injekciótól, állította.