2022. október 30., vasárnap

Iraki "ellenálló" csoport fenyegeti a brit MI6-ot és az európai hírszerző ügynökségeket

 

Október 30-án az Iszlám Ellenállás Irakban - 'Ashab al-Kahf titokzatos fenyegetést intézett a brit titkosszolgálathoz és több európai hírszerző ügynökséghez.

Az Irán-barát síita fegyveres csoport a hivatalos Telegram-csatornáján közzétett rövid bejegyzésében felszólította az Egyesült Királyság titkosszolgálatát, közismert nevén az MI6-ot, hogy állítsa le az iraki állomáshelyén folyó műveleteket.

"Mi6 állomás Irakban, állítsátok le, vagy..." - áll a bejegyzésben.

Percekkel később a csoport egy második posztban felszólította Franciaország, Németország, Svédország, Belgium és Hollandia hírszerző ügynökségeit, hogy állítsák le "rosszindulatú tevékenységüket" Irakban és az általa "az iszlám tengelyének" nevezett országban. A csoport figyelmeztette az említett ügynökségeket, hogy "azt fogják látni, ami nem tetszik nekik", ha folytatják tevékenységüket.

Az 'Ashab al-Kahf egyike annak a több iraki Irán-barát csoportnak, amely azután került reflektorfénybe, hogy az Egyesült Államok több mint két évvel ezelőtt meggyilkolta Abu Mahdi al-Muhandit, az iraki népi mozgósító egységek parancsnokhelyettesét és az iráni Qudsz Erők parancsnokát, Qassim Soleimanit.

A csoport már több tucat támadást hajtott végre az Egyesült Államok vezette koalíciós erők ellen Irak-szerte. Tagjai nagy tapasztalattal rendelkeznek az aszimmetrikus hadviselésben és a hírszerzési műveletekben.

Az "Ashab al-Kahf" fenyegetéseinek indítéka továbbra is tisztázatlan. Azonban összefüggésben állhat az Iránban zajló tömegtüntetésekkel.

Iránban Mahsa Amini szeptemberi halála óta továbbra is tüntetések zajlanak. A 22 éves kurd nő azután halt meg, hogy az erkölcsrendészet őrizetbe vette, mert nem megfelelő hidzsábot viselt. Teherán nemrégiben azzal vádolta meg a brit és európai hírszerző ügynökségeket, hogy támogatják a tiltakozásokat, amelyek eddig több tucat iráni életét követelték. Ezen ügynökségek közül sokan tartanak fenn állomásokat Irakban.

Az 'Ashab al-Kahf és más hasonló síita fegyveres csoportok talán azt tervezik, hogy Irakból kiindulva lépnek fel az iráni helyzetet felszítani próbáló külföldi hírszerző ügynökségek ellen.

Érdemes megjegyezni, hogy az iráni Iszlám Forradalmi Gárda több kurd ellenzéki csoportot is megtámadott az iraki Kurdisztán régióban napokkal a szeptemberi tüntetések kezdete után. A célba vett csoportok lázadást próbáltak kirobbantani Iránon belül, állítólag az Egyesült Államok hírszerzésének támogatásával.

https://southfront.org/iraqi-resistance-group-threatens-british-mi6-european-intelligence-agencies/

Az angol királynőt úgy ölték meg

 

Kezdődött a dolog azzal, hogy II. Erzsébet, mint a Háromszázak Tanácsának feje, kirúgatta Boris Johnsont a brit miniszterelnöki székből, mivel a ruszofób Johnson-kabinet túlontúl hatékony segitséget nyújtott az ukránoknak, amivel nem a forgatókönyv szerinti irányba terelte a háború menetét. A titkos terv ugyanis az volt, hogy pár héten belül az oroszoknak le kell rohanniuk egész Ukrajnát, majd folytatni az irányt az EU felé… Ezt a háborút ugyanis az oroszoknak kell megnyerni, nem a nyugatnak, a “polip fejének” forgatókönyve szerint. Azért mondogatta Orbán Viktor is, hogy Magyarország most a győztesek oldalán fog állni, csak arról feledkezett meg, hogy ennek a konfliktusnak alighanem nem lesznek győztesei! Ha egyébként akkor tavasszal győznek az oroszok, valószinűleg már Szlovákiát is feldarabolták volna, nemcsak Ukrajnát, s már én is magyar állampolgár lennék. Azért puffognak most annyira a szlovákiai magyar kisebbségi politikusok a jelenlegi szlovák gazdasági miniszterre, Karol Hirmanra, mert februárban elkezdett Orbán ezen rejtett céljairól nyiltan csicseregni: https://www.postoj.sk/98408/par-slov-o-orbanovi-v-moskve-a-nasom-pohrdani-ukrajinou

De vissza az angolokhoz: az események per pillanat nem egészen a forgatókönyv szerint zajlanak. II. Erzsébet még ki tudta nevezni Liz Trussot új brit miniszterelnöknek, de aztán meggyilkolták. Igen, a vénszipirtyót úgy tették el láb alól, nem természetes halált halt. S hogy kik? Az elit azon része, mely nem akarja, hogy Európa és a világ orosz dominancia alá kerüljön. Köztük a dán rokonság is, azt hiszem elég ránézni a felvételre… Az angol királynő helyére Károly herceg került, aki nyugatbarát és a francia-svájci Rothschild ág befolyása alatt áll leginkább. Liz Truss feladata lett volna megforditani az ukrán háború menetét, de a “lázadók” őt is lemondatták, s helyére az oroszokkal nem paktáló Rishi Sunak került a napokban. Szerintem még lehetnek meglepetések, a “polip feje” ugyanis nagyon nem szereti, ha a dolgok nem a forgatókönyv szerint zajlanak!

 

A Krími hid felrobbantása orosz hamis-zászlós akció volt, hogy növekedjen az orosz lakosság lelkesedése a háború iránt, s hogy a besorozott orosz hadkötelesek ne szökjenek el olyan sokan külföldre.

Az Északi Áramlat tönkretétele viszont a németek ellen irányuló, angolszász művelet volt, melyben amerikai, angol és lengyel egységek is részt vettek, a dán és svéd haditengerészet cinkos támogatásával. Az oka a németek langyos hozzáállásában keresendő az ukrajnai háborúhoz, ill. az amerikaiak és britek eldurvult gazdasági versengésében Németországgal és az EU-val.

https://pokolraveluk.info/2022/10/30/az-angol-kiralynot-ugy-oltek-meg/

Támadás a Fekete-tengeren orosz hajók ellen – Oroszország felfüggesztette Ukrajna gabonakivitelét

Moszkva, Kijev, 2022. október 30. vasárnap (MB)

Szombat reggel, közép-európai idő szerint 5 óra 20 perckor az ukrán fegyveres erők megtámadták a Szevasztopolnál horgonyzó orosz hadi- és kereskedelmi hajókat. A drónokkal és önvezérlésű torpedókkal végrehajtott támadásban a brit királyi haditengerészet segédkezett. Moszkvában terrortámadásnak minősítették a történteket.

A támadást azok ellen az orosz hajók ellen intézték, amelyek szavatolták az ukrán gabonaexportot a Boszporusz felé vezető humanitárius víziúton keresztül. Oroszország válaszul felfüggesztette Ukrajna gabonakivitelét, mert úgy ítélte meg, hogy Kijev Oroszország elleni támadásra használta ki a humanitárius korridor kínálta lehetőséget.

Mielőtt az eszközök robbanószerkezetükkel célba érhettek volna, az orosz védelem megsemmisítette mind a kilenc légi drónt és a hét önvezérlésű torpedót. Az orosz hajók sértetlenek maradtak.

A szevasztopoli támadásra a brit flotta szakértői készítették fel a 73. ukrán különleges tengeri műveleti központot. Ugyanazok, akik szeptember 26-án felrobbantották a Balti-tengerben fekvő Északi Áramlat gázvezetéket – áll az orosz védelmi minisztérium közleményében. Mihail Razvozsajev, Szevasztopol kormányzója azt mondta, hogy a Szevasztopoli-öbölben végrehajtott drón támadás a legnagyobb támadás volt az ukrajnai orosz hadművelet kezdete óta. Szavaiból kitűnt, hogy a támadók a szevasztopoli zártláncú figyelő kamera rendszeren keresztül is bemérhették célpontjaikat, ezért a rendszert kikapcsolták.

Tömeggyilkos Sátánfatty Joe Biden amerikai elnök szombaton elítélte, hogy Oroszország nem biztosít többé szabad utat a gabonaszállító ukrán hajóknak. Azzal vádolta meg Oroszországot, hogy éhínséget akar előidézni. Egy szót sem szólt az orosz hajók elleni támadásról. Hallgatásával cinkosságot vállalt Élőhalott Zsarnok Zelenszkij ukrán elnökkel, aki szerint az oroszok maguk ellen hajtották végre a támadást. Orosz forrásból megjegyezték: nyugati részről hasonló állítások hangoztak el az Északi Áramlat vezeték felrobbantásakor is a „tolvaj kiált tolvajt” jegyében.

Megfigyelők szerint a történtek miatt Ukrajna belátható időn belül nem fog tudni gabonát exportálni a Fekete-tengeren keresztül. Ahhoz, hogy a világ gabona iránti szükségletét kielégítsék, kénytelenek lesznek elhárítani az akadályokat az orosz gabonakivitel útjából. A július 22-én Isztambulban megkötött megállapodás értelmében az orosz gabonaexport útjából elvileg ugyan elhárították az akadályokat, de a gyakorlatban máig megmaradtak. Moszkva többször jelezte, hogy nem fogja megújítani az október végén lejáró isztambuli gabona-megállapodást, ha rá vonatkozó része nem teljesül.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Október 31-én Ukrajna, Törökország és az ENSZ megállapodott 14 hajó mozgásáról a Fekete-tengeren a gabonaüzlet keretében. Az orosz fél nem vett részt a megállapodásban, miután október 30-án felfüggesztette részvételét a gabonaüzletben;