2015. május 23., szombat

ELÉGVOLT!!

TE meddig akarod tűrni,hogy betegként hosszú hónapokat esetleg éveket kell várnod,hogy a betegségedre megfelelő kezelést kapjál??? Miközben évekig ,mind a munkáltatód,mind TE magad sok ezer forintot fizettél azért,hogy ha megbetegszel,megfelelő ellátást kapjál!!
Mára emberek ezreit,úgy nyilvánítanak „rehabilitáltnak” „GYÓGYULTNAK”,hogy semmiféle kezelést NEM biztosítottak számára!!
Sőt megvonnak tőle mindenféle szociális ellátást! Mi ez,ha nem SZÁNDÉKOS ÉS KÜLÖNÖS KEGYETLENSÉGGEL ELKÖVETETT ,ÉLET ELLENI BŰNCSELEKMÉNY!!! ??
Az orvosok az életre esküdtek!! Arra,hogy a betegeket gyógyítják és szenvedésüket enyhítik! Ezzel szemben az „úgynevezett orvosi bizottságok egy része ” HALÁLOS BETEGSÉGGEL KÍNLÓDÓ EMBEREKET kezelésük nélkül ,gyógyultnak minősítenek,jövőbe látóan!!! Hiszen a halálos kór ,szerintük 1-2-3 év múlva megszűnik létezni ,miközben a beteg nem kap semmilyen gyógykezelést, úgynevezett „várólistán várakozik…..” ,sokszor kegyetlen fájdalmakkal,és a saját maga ellátását is csak szenvedésekkel tudja megvalósítani!!! Holnap esetleg a TE családod tagját ítélik így ,” KEGYETLEN,SZENVEDÉSEKKEL TELI ,”HALÁLRA”!
Hiszen,ezektől az emberektől,ha elvesznek mindenféle ellátást,NEM TUDJÁK sem az élelmezésüket,sem a gyógyszereiket,megvenni! NEM tudják az esetleges hiteleiket,vagy lakásuk fenntartását fedezni!!!
Én ezt nem tudom tovább tolerálni!!!
EZÉRT, MÁJUS 22.-én péntekre HÍVOK MINDEN BETEGTÁRSAMAT ,gyertek és üljünk ki az „ORVOS BIZOTTSÁGOK” KAPUJÁBA!!
Magyarország is alá írta,mind az emberi jogok,mind az egészségügyi kartát !!!
ÉLNI AKARUNK!!!
HA TE IS,AKKOR LÉPJ.
(/www.facebook.com/events/887662134631251/permalink/897481396982658/)
Aztán meg is esett a dolog tegnap! TIZENKETTEN (12) VOLTAK a megmozduláson.
mes1 mes2 mes3 mes4 mes5 mes6 mes7 mes8 mes9
“Soha ne a létszámot nézzük,az a fontos,hogy mindig legyen,aki a jogtalanságok ellen felemeli szavát! Segít az elesettekre irányítani a figyelmet!… amíg egyetlen ember is szót emel, bármilyen visszásság ,jogtiprás ellen,addig nincs vesztett ügy! Mutassunk jó példát, tántoríthatatlanul tegyük a dolgunkat és lesz változás! Hinni kell! Én hiszek az emberekben és hiszem,hogy minden történésnek oka vagyon.”

Mit is hozott a rendszerváltás?

Mit is hozott a rendszerváltás? – no igen mint minden kapitalizmus legfőbb kísérőjét a MUNKANÉLKÜLISÉGET! Nálunk ehhez plusz nagyon-nagy ember ember-közötti különbséget, 47000 -l is meg lehet élni és milliók is kevésnek bizonyulnak! Rétegeződés igazságtalanul, bár ez volt, de nem ennyire.
Hozott aztán egy csomó marhaságot, amire egyáltalán nem volna szükség, de mert Ő kitalálta hát legyen. Itt egy példa MENTŐSZOLGÁLAT átalakítása. Nem jó mégsem tesznek ellene. Sajnos megint példa, és példa nélküli munkavégzés!!! Edelény Kastély bejáratával szembe összeesett a feleségem – viszonylag ott is voltak a sokat hangoztatott időn belül, de táskájába, szatyraiba nem találták a TAJ kártyás,és személyi igazolványt – Ők bizony e nélkül nem viszik el az ESZMÉLETLEN asszonyt!
HOL ÉLÜNK KEDVES HÖLGYEK URAK, milyen ország ez? Végül aztán csak elindultak vele (20′) akkora a lányom is tudomást szerzett az esetről és indult azzonnal munkából Kazincbarcikai kórházba, mert a mentősök azt mondták oda szállítják. Ott várakozott – 10-20 percig de a mentő sehol, kérdezte felvételi osztályt, oda nem érkezett, felvételi osztályról érdeklődtek a beteg után, SZÁLLÍTÁS azaz MENTÉS folyamatba kapják a választ, ennek ellenére csak nem érkezik a beteg – érdeklődik már mindenki hol a mentő hol a beteg, végül egy ismerős Mentőtiszt
aki nem dolgozott éppen, lányom kérésére elkezdte keresni és még néki is azt mondták először, MENTÉS FOLYAMATBA – majd, hogy Miskolcra viszik, ott aztán rátaláltak az eszméletlen feleségemre. Állapota most is változatlan, csak annyi lett, hogy reggel 8 -l este már jelezte egy szorítással, hogy megismeri a lányom.
Ma a XXI. században ez lett Magyarország? Nem tudom kik a felelősek, de azt tudom, hogy mi a nép, mert engedjük őket garázdálkodni, koldusbotra juttatni az egész Országot!

(Forrás: http://www.facebook.com/groups/1540620886212812/permalink/1599665846974982)

123 ezer forint körüli összegre emelik a minimálbért!

Csökkennek az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adói, jelentős támogatást kapnak a kismamák és azok a régiók, ahol a munkanélküliség aránya meghaladja a húsz százalékot, és kevesebb kiadásuk lesz a nyugdíjasoknak gyógyszerekre.
(De még mielőtt hurráhangulatba kerülnénk, gyorsan hozzátesszük: ez “tótiában”-azaz Szlovákiában lesz! Nem Magyarországon!)
Többek között ezt tartalmazza Robert Fico második szociális csomagja, amelyet a kormánypárti Smer-SD szombati programalkotó közgyűlésén terjesztett elő.
A pártelnök-kormányfő bejelentette, hogy az eddigi 20-ról 10 százalékra csökkentik az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adóját, de csak akkor, ha az érintett áruházláncok és más árusító helyek kötelezettséget vállalnak, hogy ennek megfelelő mértékben csökkentik ezeknek a termékeknek az árát – írja a Népszabadság.
Szeptembertől havonta legfeljebb 25 eurót kell költeniük gyógyszerekre az alacsony nyugdíjjal rendelkező idős polgároknak, többletkiadásaikat az állam megtéríti. Minden középiskolás, egyetemista, illetve nyugdíjas egy szlovákiai pénzintézetben ingyenesen vezetheti a bankszámláját, más helyen sem fizethet ezentúl havi 3 eurónál nagyobb illetéket. Jövő évtől a minimálbér 400 euró körüli összegre emelkedik. A kisgyermek hároméves koráig a gyed az eddigi havi 230-tól 280-ra emelkedik.
Növekszik a családi pótlék is, amely a szülők eddigi bérének 65 százaléka helyett 70 százaléka lesz. Robert Fico bejelentette azt is, hogy azokban a régiókban, ahol a munkanélküliek aránya meghaladja a 20 százalékot, a kabinet őszre külön programot dolgoz ki új munkahelyek létesítésére, valamint az átképzésekre.


vg

Alapjáraton a harkovi tankgyár

Harkovban komoly a morgolódás. Ami manapság nem csoda, de ami morgolódásról van szó jelen esetben, az a tankgyártás fellegvárából hallatszik. Ebben a harkovi üzemben gyártották a híres “Bulat” tankokat is. Jó ideje gyártásról már szó nincs, csak javításról. Az utóbbi időkben már nagyon-nagy reparálásokról. De ez lenne a morgolódók kisebb baja.
A gyár egyik munkása elmesélte, hogy a donbasszi események kezdetén hallották, hogy “néhány bandita garázdálkodik Donbasszban”-és móresre kell őket tanítani. Hát ha ez így van?-tényleg tenni kell ellenük.
Aztán egyik napon jött egy vasúti szállítmány. Nem volt hosszú szerelvény, csak tucatnyi viharvert tankot meg egyéb hasonlókat hozott. Javításra. Körbejárogatták őket, és megállapították, hogy mindenféle utcákon garázdálkodó banditák azért ilyen károkat nem tudnak okozni tankokban, de hát látták a televízióban, hogy nem csak légpuskáik vannak.
Aztán megint jött egy vonat. Az már több tankot hozott-cudarabb állapotúakat. Lepakolás után már mentek is fel a vagonokra a raktárkészletből az új tankok. A javításokat is azonnal meg kellett kezdeni. Túlórákat rendeltek el, és közölték velük, hogy őnekik nem kell bevonulniuk.
Ezen többen is eltűnődtek. Meg a sérült tankokon. Hát ha nekünk nem kell bevonulnunk, de másoknak igen!-meg hozzák ezeket a tankroncsokat és rögtön viszik is az újakat!-Donbasszban akkor tán mégsem néhány banditát kell megrendszabályozni!
Pedig a televízióban látták, hogy a banditák szénája már nagyon rosszul áll Donbasszban. De az orosz csatornákon meg szabadságharcról beszéltek. Meg független Népköztársaságokról Donbasszban.
És a vonatok jöttek. Hozták a már szemmel láthatóan nagyon sérült, kormos tankroncsokat. Lerakodásnál már azonnal szemlézni és javíthatóság szempontjából rangsorolni is kellett a szállítmányt.
roncs
Micsoda kebab szaga van ennek!-mondta egy szemlebiztos. Majd ordított egy nagyot, és elrohant. A kíváncsiskodók közül pedig néhánynak hányingere támadt a fél katona láttán. Akkor szerveztek egy takarítóbrigádot erős idegzetű melósokból. Kaptak némi pluszpénzt. Már szinte senki nem mert velük kezet fogni. De akkoriban már úgy gondolták Harkovban is, hogy Donbasszban nem utcai bandák garázdálkodnak.
Azoknak nincsenek olyan konzervbontóik, mint amikkel az ideszállított tankokat kinyitogatták.
A kevésbé gyorsan javítható tankokat depózták. A raktárkészlet pedig rohamosan fogyott. Olyan vonat alig jött, ami alapanyagot hozott volna. Jöttek viszont hetente a roncshozó vonatok, alaktalan, toronynélküli tankokkal. A bűz meg egyre elviselhetetlenebb lett.
És eljött a nap, amikor új tank már nem is volt a gyártósoron.
A szabadtéri depóban a szakemberek rajzolgattak a roncsok között, jelölgettek, és daraboltatták ki a megjelölt részeket. Azokat vitték be a csarnokokba, és azokból éklécelgettek össze valami eredeti formához hasonlító alkalmatosságokat. Bizony egy-egy “komplexebb” részben akadt lelet szép számmal. Volt olyan roncs, amelyben a teljes legénységet feltételezték.
A hasznavehetetlen roncsdarabok aztán trélerre kerültek, és már mentek is a kohóba. Eleinte találgatták, hogy vajon hány ember kerülhetett a kohókba a roncsokkal?-de aztán már ezzel se foglalkoztak. Már arról suttogtak egymás közt, hogy itt bizony komoly háború lehet! Csak Molotov-koktélok ilyen pusztításokat nem csinálnak!
Na meg azért jöttek információk is. Komolyabb a helyzet Donbasszban, mint néhány szeparatista hőbörgése.
Meg hát hallottak olyasmit is, hogy Harkov repülőterén “külföldiül” beszélő, és NEM UKRÁN katonákat szállító repülőgépek rakodnak kifelé.
Aztán furcsa dolog történt. Jött egy újabb szállítmány roncs. DE NEM FOGTAK HOZZÁ A LERAKODÁSHOZ! Olyannyira nem, hogy senkit nem engedtek a szerelvény közelébe. Katonák őrizték a vonatot. Másfél napi várakozás után a vonat lerakatlanul elment. Egyből a kohóhoz vitte a roncsokat. Egy hónapnál is tovább tartott, mire összeütöttek egy nagyobb ívkemencét, meg egy hozzá való darut. Az aztán egyből rakta is bele a roncsokat a kohóba. A dologgal foglalkozók pedig vegyvédelmi ruházatban dolgozhattak csak.
Az a hír járta, hogy sugárszennyezettek a roncsok. Lett is riadalom! Atomot használnak a “terroristák”?
Híre ment, hogy csernobili készletből származnak a roncsok.
Aztán egy napon leállították azt a nagy ívkemencét. Elfogyott az alapanyag.
A harkovi tankgyár pedig működik. Egy műszakban. A korábbi három helyett. A készterméket hetente egyszer elszállítja a vonat.
Mostanság kéthetente jön egy szállítmány. Ezek “tiszták”!
De tiszta a kép is! Nem utcai banditák ellen harcoltak ezek a tankok. Az orosz határ elég közel van Harkovhoz. Meg stikában azért lehet fogni orosz csatornákat is.

https://balrad.wordpress.com/2015/05/23/alapjaraton-a-harkovi-tankgyar/

Donbassz fronthírei

Eduard Baszurin DNR katonai szóvivő bejelentette ma reggel: Lokalizálták azokat az EBESZ-által is keresett nehéz harci technikákat, amiket a valcmanisták igyekeztek elrejteni. Ezek a szerszámok a megnevezett raktárakból a front közelében lettek elrejtve. Hogy kéznél legyenek, ha arra kerül a sor.
várkapu
Donbassz frontjain egyébként hétvégéhez illő “csendesség” uralja tegnap kora este óta a vidéket. Valóban csak az eddigi legforróbb helyeken volt az éjszaka vagy ma délelőtt “némi élet”!
A luhanszki szakaszon Szmoljanyinovo és Novotoskovka környékén volt lövöldözés és aknavetőzés.
Gorlovkát mérsékelten zaklatta a latortüzérség. Kisebb részben Avgyejevkából lőtték a várost, inkább Vodjanovo martalócai jeleskedtek.
Opitnojéból pedig minden irányba aknavetőztek.
Ma kora reggel Debalcevo ismét kapott néhány latorgránátot.
Kodema és Krasznyij Limany környékén voltak még ma délelőtt “csendháborítások”.
Az viszont elmondható, hogy Donyeck, a repülőtér, és a környező települések jelenleg “kegyelmi állapotban” élhetnek.
béke
Még Pesziben is olyan nagy a csend, hogy ma délelőtt már varjak serege is feltűnt.
Sirokino környéke sem hangos.
Az adminisztráció viszont működik. A Donyecki népköztársaság tervezi a saját állami rendszámtáblák kibocsájtását a gépjárművekre. Már megvannak az állami járművekre, és a magántulajdonú járművekre is a rendszámtervek.

https://balrad.wordpress.com/2015/05/23/donbassz-fronthirei-2/

A kérdések helye: a Népbíróság tárgyalóterme

Olvasom, hogy az RTL Klub munkatársai nagyon elpofátlanodtak mostanában. Április végén beszabadultak a parlamentbe, és kérdéseket akartak feltenni Orbán Viktornak bizonyos Fazekas Sándor miniszter távozásáról. Szentségtörés. Kitiltották őket, mert ott, azon a folyosón nem szabad kérdezni. Nem mellékes információ: az úgynevezett tiltott folyosón több stáb is ott volt, szankciót viszont csak az RTL kapott. Logikus, nem? De.
Háttér-információ: Mióta 2004-ben a TV2 illegális helyen dohányzó képviselőket örökített meg, csak a piros és kék társalgóban, valamint a sajtóteremben lehet(ne) forgatni. Nem színtévesztő, nem színvak sajtós legyen a talpán, aki dolgozni is akar, és az előírást is próbálja betartani. (2004-ben Szili Azótatudjukhovakerült Katalin volt a házelnök, és még nem volt sokkoló.)
Mi jut eszembe? Hogy itt van a magyar emberek adójeleiből fenntartott országnak háza. Ahol a magyar nép adójeleiből származó javadalmazásból élő, és alkotó politikusok tanyáznak. Akiket a magyar nép azért küldött oda, hogy dolgozzanak: miniszterelnököstől, házelnököstől, a legutolsó mezei gombnyomogatóig mindenestől. Namármost, ezeket az embereket nem lehet bárhol, bármikor, bármiről kérdezni, mert azzal nyilvánvalóan megzavarnánk módfelett hasznos munkájukat. Mert a magyar népet esetleg érdeklő kérdéseket akárhol feltenni nem lehet.
Mert azokon a tiltott helyeken, ahol a média munkatársai azzal a céllal vannak jelen, hogy munkájukat végezve tájékoztassák a közvéleményt, ott kizárólag lopni, csalni, hazudni, illegálisan dohányozni, és hereverézni szabad. Abban az épületben, ahol a többi mellett munkanélküli milliárdosoknak van szabad grasszálási engedélyük, a sajtó nem annyira tolerált biodíszlet.
Emlékeztek két napja, hogy verte a mellét valaki Európa reflektorfényében, hogy mekkora nagyra becsült alapérték a nyilvánosság, a vita, és milyen szánalmas, hogy a halálbüntetésről nem lehet szabadon kérdezni, válaszolni, merengeni? Addig a pár másodpercig tartott, amíg kiejtette a száján. Mert itt, ezen a 93030 négyzetkilométeren sehol, úgy értem, SEHOL nem szabad Orbán Viktort kérdezni. Kivéve az Echo Tv stúdióját és azokat a helyeket, ahol nincs jelen. Vagy némely kivételesen esetben, ahogy Kósa Laja mondaná: olyat lehet kérdezni, amire pozitívan lehet válaszolni. Most pont nem ez történt, hát ne csodálkozzanak. Örüljenek, hogy ilyen könnyen megúszták. Szóbeli megrovás, majd kitiltás. Még az is lehetett volna, hogy miután gondosan lesokkolják őket, a Kossuth-téren közönség előtt főbe lövik az értetlen parasztjait.
Olyan nehéz lett volna valami normális dolgot kérdezni? Például: mi a titka annak, hogy ennyire tökéletes, stadionokkal díszített világot sikerült ide felépíteni egész Európa irigységére? Miért van ennyi hálás közmunkás, aki csókolgatja még a lábnyomait is? Hogyan köszönhetné meg a nép ezt a rengeteg jótéteményt, ami az elmúlt nyolc év okozta sebeket képes volt begyógyítani?
Hát ez a baj az RTL Klub újságíróival, hogy nem tudnak (jól)kérdezni. Egyáltalán miért kérdezgetnek és zaklatnak keményen dolgozó közszereplőket? Nem volt elég, hogy a verejtékes cigarettázásban megzavarták őket, most egyenesen az Istenkirályt akarják szóra bírni tiltott folyósokon?
A betarthatatlan, ostoba, életidegen szabályon innen és túl, vérfagyasztó ami ebben az országban történik, és nem csupán olyan dolgokkal kapcsolatban, amikor mozdítható, ellopható, lenyúlható, elvehető, kisajátítható javakról van szó. A sajtóval való ilyetén bánásmód az egyre inkább magába forduló, a közvéleményt és a valóságot teljesen zárójelbe tévő, elefántcsonttoronyba zárt rendszer leképezése. Amelynek főszereplői súlyos szereptévesztésben vergődnek: meggyőződésük, hogy a nép van értük, és nem nekik kell szolgálniuk azokat, akiknek köszönhetően az ország házában kedvükre dohányozhatnak. Ha mással nem, hát azzal, hogy a média munkáját nem ellehetetlenítve, a feltett kérdésekre válaszolnak. Akkor is, ha azok nem éppen szájuk íze szerint valóak.
Hiszik, hogy az idők végezetéig fenntartható: ha mondanivalójuk van, a nemzeti televízió majd mindent nagydobra ver és szájba rág. Vallják, hogy a jobban teljesítés mátrixába csúszott egyre ordasabb hibák néhány milliárdból „megnemzetikonzultálhatóak”, hogy fölösleges, rosszul feltett kérdések kiiktatásával, finom, előregyártott válaszokkal jól lehet lakatni a birkákat. Valamiért azt gondolják, hogy ha a sajtó azt meri tenni, ami a dolga, maradéktalanul rá kell lépni a nyakára.
Meggyőződésem, hogy ez az állapot nem tartható fenn az idők végezetéig, akkor sem, ha az RTL Klub sürgősségi eljárásban elfogadott törvényjavaslat révén a szolgáltatók csatornalistájában csak a kilencvenhetedik helyre kerül. Mert közeleg az idő, amikor ezek a sérthetetlen nagyurak hálásak lesznek azért is, ha egyáltalán megkérdezi őket a sajtó. Hiszem, hogy eljön az idő, amikor eltűnnek a piros és kék termek, ahol szabályosan kérdezni lehet, és marad az az egy hely, ahol nem lehet kitérni a válaszadás elől, ahol nem lehet tiltott folyosókra hivatkozni. Kitaláltad, Viktor, a vádlottak padja lesz az! Jó hosszú lesz az!
(kím.)

Irán ma sem járna jól a Nabucco projekttel

szaúdi orosz érdekegyezés hidfo.ru
Szaúd-Arábia oroszországi nagykövete, Abdulrahman Rassi elmondása szerint Rijád érdekelt a politikai egyeztetések megkezdésében Oroszországgal, és közös álláspont kialakítására törekszenek azokban a kérdésekben, melyekben a két ország jelenleg eltérő pozíciókat képvisel. A szaúdi nagykövet pénteken a Ria Novosztyi hírügynökségnek adott interjút, melyben kijelentette, hogy mindkét fél jelentős erőfeszítéseket tesz a kereskedelem, gazdaság és befektetések terén kibővített együttműködés kialakítására, és a következő hetekben megkezdődő egyeztetések célja az lesz, hogy félreállítsák az ennek útjában álló politikai akadályokat.
A nagykövet nyilatkozata szerint Szaúd-Arábia és Oroszország számos kérdésben eltérő álláspontot képvisel, de eközben mindkét fél közös álláspont kialakítására törekszik, mert a közel-keleti országok külpolitikájában jelentős változások zajlanak. Rassi elmondása szerint őket elsősorban az aggasztja, hogy Oroszország eladja az Sz-300 légvédelmi rendszert Iránnak, Szaúd-Arábia elsőszámú geopolitikai riválisának, de minden más kérdésben hajlanak az orosz állásponthoz közeledésre. A szunnita országok eközben tartanak attól, hogy amennyiben Irán megállapodásra jut a nyugati országokkal, néhány év leforgása alatt támogató és erős szövetséges nélkül maradhatnak.
Vlagyimir Putyin orosz államfő 2015 áprilisában oldotta fel a fegyverrendszer Iránnak történő eladására éveken át érvényen lévő tiltást. A Sz-300 eladása korábban is tervbe volt véve, de egy az iráni atomprogram kapcsán kiadott ENSZ BT határozat alapján felfüggesztették a már folyamatban lévő üzletet. A szaúdi nagykövet a Ria Novosztyinak nyilatkozva most annak lehetőségéről beszélt, hogy amennyiben a tiltást újra érvénybe helyezik Iránra vonatkozóan, Szaúd-Arábia minden más térségi kérdésben hajlandó Oroszországgal egyeztetett álláspontot felvenni.
A következő hónapokban Szaúd-Arábia várhatóan erőteljes lobbitevékenységet folytat majd, hogy az Iránnal kapcsolatos nemzetközi álláspont enyhülése esetén Oroszország újra érvénybe helyezze az ENSZ BT 2010-es határozata alapján elrendelt tiltást. A közel-keleti országok külpolitikai viszonyaiban egyre inkább látható átrendeződésnek azonban kellemetlen következményei lehetnek. 2015 május első hetében amerikai olajipari vállalatok vezetőiből álló delegáció érkezett Teheránba, ahol megbeszéléseket folytattak az olajügyi minisztérium illetékeseivel a kitermelési engedélyek megszerzéséről. Abbasz Seri Mokadam, Irán helyettes olajügyi minisztere az amerikai delegáció látogatása után jelentette be, hogy a nyugati országok feloldhatják a szankciókat, és a közeljövőben megjelennek Iránban a főbb amerikai olaj- és gázipari cégek.
Irán korábban volt már egy a mostanihoz kísértetiesen hasonló helyzetben; 2010-ben Oroszország felfüggesztette az Sz-300 eladása kapcsán már megkötött üzletet, miután az ENSZ BT állandó tagjaként nem akadályozta meg az Iránra kivetett fegyverembargó kiterjesztését. Azt megelőzően szintén intenzív tárgyalások zajlottak az amerikai ellenőrzés alatt álló Nabucco-projektről, melynek Irán egyik forrás-országa lett volna. Az amerikai energetikai cégekkel folytatott együttműködés lehetősége nem volt jövedelmező Teherán számára, Oroszország ugyanis a Nabucco-projekt megvalósításának előrehaladott fázisában felfüggesztette az Sz-300 eladását, és határozottan kiállt amellett, hogy az iráni atomprogram kérdését az ENSZ BT keretein belül kell megoldani. Ahogy 2010-ben is történt, Irán ma újra hajlandóságot mutat az amerikaiak gázprojektjében részvételre (a tárgyalási folyamatról ITT és ITT olvashat). Ahogy 2010-ben sem, Oroszország feltehetően ma sem akadályozna meg egy újabb Irán elleni ENSZ BT határozatot, ha a Nabucco megvalósítása előrehaladott fázisba ér. Ennek hatására Irán ugyanis kihátrált a nyugati gázprojektből, és 2012-re a Nabucco végleg lekerült napirendről, majd a Déli Áramlat tervezett nyomvonalának közel összes országa megadta az építési engedélyt (mígnem Washington a bulgáriai kormányra történő nyomásgyakorlással az utolsó pillanatban blokkolta a projektet).
A Török Áramlat iránt elkötelezett országoknak ma épp ugyanerre van szüksége; ha a Nabucco elveszti fő gázforrását, minden tárgyalás hiába, és jön a Török Áramlat, aminek az Iránba érkező amerikai delegáció – és annak összes velejárója – elsődleges akadályává vált. Szaúd-Arábia Oroszország felé történő nyitását ebben a összefüggésben kell értelmezni; a két ország közt ugyanis – bizonyos körülmények kialakulása esetén – érdekegyezés jöhet létre annak kapcsán, hogy Irán ne vegyen részt egy olyan gázprojektben, ami amerikai ellenőrzés alatt áll, és Európában piacot találhat.


http://hidfo.ru/2015/05/ujabb-fegyverembargo-johet-a-nabucco-miatt/

A MAGYAR FÖLDRE NEM ALKUSZOM!

Magyarkodó "vad magyarnak" mondanak a folyó túlpartján élő nyelvemet beszélő idegen szívű kufárok.
Ezüst dénárt kínálnak a földért,melyen élek. A földért,ami nem is az enyém. Apáim és gyermekeim földje. Magyar testvéreimmel együtt üzenem neked fariezus:

A HAZÁNK SEMMI PÉNZÉRT NEM ELADÓ!

/EGY, A SOK VAD MAGYARBÓL: Feri/



...ám mesélek neked idegen népl fia:


"Hogyan lehet megvásárolni vagy eladni az égboltot, a föld melegét? Az ilyen gondolat nagyon távol áll tőlünk.

Hiszen ha nem a miénk a friss levegő és a sziporkázó forrásvíz, akkor hogyan adhatnánk el őket?

Ennek a földnek minden rögje szent a mi népünk számára.
...
Része vagyunk a földnek, és az anyaföld a mi részünk. Az illatos virág a nővérünk; a szarvas, a ló, a sas pedig mind a mi bátyánk. A sziklás hegycsúcs, a rét nedvei, a ló testének melege és az ember - mind egyazon családba tartoznak.
...
A víz mormogása apám apjának a hangja.
...
A folyó a bátyánk, amely szomjúságunkat csillapítja. A folyó viszi a csónakokat és táplálja gyermekeinket. Ha mi eladjuk a földet, meg kell jegyeznetek és gyermekeiteknek is meg kell tanítanotok, hogy a folyó a bátyánk, és a tiétek is, és ezért ugyanolyan kedvesen kell bánnotok vele, ahogy a testvéretekkel bánnátok.
...
Meg kell tanítanotok a gyermekeiteknek, hogy a föld a lábuk alatt nagyapáik hamvaiból áll. Hogy tiszteljék a földet, tanítsátok meg nekik, hogy a föld a hozzánk hasonló élőlényektől gazdag.

Tanítsátok meg nekik, amit mi is megtanítottunk a gyermekeinknek, hogy a föld az édesanyánk.

Bármi történik a földdel, ugyanaz történik a föld gyermekeivel is."


( Korsós Zoltán írása nyomán,kicsit az én "tollam" szerint .)