2022. július 18., hétfő

Az orosz külügyminisztérium bejelentette, hogy a NATO MLRS tüzérek vezetik az ukrán hadsereget a helyszínen.

 

Szergej Lavrov, a külügyminisztérium vezetője közölte, hogy az ukrán hadsereg közvetlen vezetését a földön a NATO többszörös rakétakilövő rendszerek működtetésére szakosodott szakemberek végzik. Ez valójában arra utal, hogy az észak-atlanti szövetség már nemcsak közvetve, hanem közvetlenül is támogatja az ukrán hadsereget, többek között információkat szolgáltatva a csapásokat igénylő elsődleges célpontokról.

Szergej Lavrov szerint a helyzet azt jelzi, hogy a Nyugat teljesen felelőtlenül viselkedik egy ilyen helyzetben.

"A NATO kiképzői és az MLRS tüzérek a jelek szerint már közvetlenül irányítják az Ukrán Fegyveres Erők és a nemzeti zászlóaljak akcióit" a helyszínen. Remélem, hogy az európaiak között vannak olyan felelős politikusok, akik tisztában vannak azzal, hogy ez milyen következményekkel jár. Ebben a tekintetben figyelemre méltó, hogy a NATO-ban és az EU-ban senki sem dorgálta meg a német légierő parancsnokát, bizonyos Gerhartsot, aki bejelentette, hogy fel kell készülni a nukleáris fegyverek alkalmazására, és hozzátette: "Putyin, ne próbáljon versenyezni velünk". Európa hallgatása azt sugallja, hogy önelégülten elfelejti Németország szerepét a történelmében , "mondta Szergej Lavrov az Izvesztyiának adott interjújában.

Hivatalos adatok szerint az orosz hadseregnek sikerült megsemmisítenie legalább három amerikai gyártmányú MLRS indítórakétát a kilenc leszállítottból, az ukrán fél azonban cáfolja ezeket az információkat, objektív adatokhoz pedig egyelőre nem lehet hozzájutni.

https://pokolafoldon.hu/politika/a-nato-lrs-tuzerei-es-kikepzoi-mar-ukrajnaban-harcolnak-rfm

Dr. Joseph Mercola: Hogyan húzott hasznot a Pfizer a járványból?

A TÖRTÉNET ÁTTEKINTÉSE

A COVID-19 világjárvány igazi áldás volt a Pfizer számára. Nemcsak megduplázta a Pfizer éves bevételét, hanem egyedülálló súlyt adott a gyógyszergyártónak az amerikai egészségügyi politika meghatározásában - ami még az olyan elkötelezett oltáspártiakat is aggasztja, mint Dr. Paul Offit.

A Pfizer bevétele 2021-ben 81,3 milliárd dollár volt - körülbelül kétszerese a 2020-as bevételnek -, és ebből 36,78 milliárd dollárt tett ki a COVID oltás.

A Pfizer COVID oltása az amerikai és az európai piac 70%-át uralja, és a COVID gyógyszer, a Paxlovid a kórházakban standard kezelési lehetőséggé vált. Mindezt annak ellenére, hogy az eredmények szerint az oltás nem akadályozza meg a fertőzést vagy az átvitelt, és hogy a Paxlovid súlyos visszaesést okoz, és felerősíti a mutációkat.

Az Egyesült Államokban 2022. május közepéig 82,2 millió lejárt COVID oltásadagot dobtak ki, a Biden-kormányzat azonban 2022. június végén újabb 105 millió adagot rendelt el az őszi emlékeztető kampányhoz, amely 3,2 milliárd dollárba kerül az adófizetőknek.

A Pfizer szerződéseit szinte kizárólag a Pfizer javára ferdítik el. Garantáltan fizetnek, miközben nem vállalnak pénzügyi felelősséget a sérülésekért és halálesetekért, és úgy tűnik, ez a kártalanítás még akkor is érvényes, ha csalásban bűnösnek találnák őket.

A Kaiser Health News (KHN)1 szerint a COVID-19 világjárvány igazi áldás volt a Pfizer számára. Nemcsak a nyereség szempontjából hozott "túlméretezett előnyöket", hanem "szokatlan súlyt adott a gyógyszergyártónak az amerikai egészségpolitika meghatározásában".

"Belső kutatások alapján a vállalat vezetői gyakran bejelentették a világjárvány elleni küzdelem következő lépését, mielőtt a kormányzati tisztviselőknek még volt idejük tanulmányozni a kérdést, ami sok szakértőt bosszantott az orvosi szakmában, és néhány beteget bizonytalanságban hagyott, hogy kiben bízhatnak" - írja a KHN riportere, Arthur Allen, hozzátéve:2

"Amikor tavaly Bourla azt sugallta, hogy hamarosan szükség lesz egy emlékeztető oltásra, az amerikai közegészségügyi tisztviselők később követték, azt a benyomást keltve, hogy a Pfizer mondja meg a tutit.

Egyes közegészségügyi szakértők és tudósok aggódnak, hogy ezek a döntések elhamarkodottnak bizonyultak, megjegyezve például, hogy bár a Moderna és a Pfizer-BioNTech által gyártott mRNS-oltásokkal történő emlékeztető oltások kezdetben javítják az antitestvédelmet, az általában nem tart tartósan.

 

 

Január óta Bourla azt mondja, hogy az amerikai felnőtteknek valószínűleg minden évben szükségük lesz emlékeztető oltásokra, és az FDA vezető tisztviselői április óta jelezték, hogy egyetértenek ... A vállalat hatalma aggaszt néhány oltástudóst, akik növekvő befolyását látják az orvosi döntéshozatal egy olyan területén, amelyet hagyományosan független szakértők vezetnek ....

Amikor Biden elnök 2021 szeptemberében felajánlotta az emlékeztető oltásokat az amerikaiaknak - nem sokkal azután, hogy [a Pfizer vezérigazgatója, Albert] Bourla ajánlotta őket -, Dr. Paul Offit, a Philadelphiai Gyermekkórház Oltóanyag-oktatási Központjának igazgatója ... feltette a kérdést: "Hol van a bizonyíték arra, hogy a COVID-dal szembesülve komoly betegség kockázatának van kitéve, ha be van oltva és 50 év alatti?

A különböző csoportokra vonatkozó emlékeztető ajánlásokról szóló irányelvek összetettek és változóak, mondta Offit, de ezeket nem Bourla és a Pfizer, hanem a CDC-nek kellene meghoznia. 'Minket tologatnak' - mondta. 'A gyógyszergyárak úgy viselkednek, mint a közegészségügyi ügynökségek'.""

Az a tény, hogy egy olyan oltóanyag-párti, mint Offit - aki hírhedt arról, hogy azt állítja, egy csecsemő egyszerre 10 000 oltást is biztonságosan elviselhet3 - megkérdőjelezi és visszavág a Pfizer egészségügyi politikára gyakorolt befolyását, megmutatja, hogy ez mennyire arcátlan, etikátlan és potenciálisan veszélyes.

Haszontalan termékekből származó hatalmas nyereségek

Allen szerint a Pfizer bevétele 2021-ben 81,3 milliárd dollár4 volt - körülbelül kétszerese a 2020-as bevételnek -, és ebből 36,78 milliárd dollárt5 tett ki a COVID oltás. Összehasonlításképpen: a Lipitor, a Pfizer korábbi legkelendőbb sztatinja évente nagyjából 2 milliárd dollárt termel,6 míg a streptococcus elleni vakcinájuk, a Prevnar 13 évente 6 milliárd dollárt hoz.7

A COVID elleni mRNS-génátvivő injekciója ma már az amerikai és az európai piac 70%-át uralja, és a Paxlovid, a Pfizer COVID-gyógyszere a kórházakban a standard kezelési választások közé tartozik. Mindezt annak ellenére, hogy a kutatók megállapították, hogy a Paxlovid (molnupiravir) súlyos visszaesést okoz és felerősíti a mutációkat.

 

 

Egy racionális forgatókönyv szerint ez a megállapítás véget vetett volna a használatának, de nem. Egy 2022. május 24-én kiadott, a nyilvánosságnak szóló hivatalos egészségügyi tanácsadásban8 az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központjai először arra figyelmeztetnek, hogy a Paxlovid "a COVID-19 kiújulásával vagy "COVID-19 rebound"-kal jár együtt", majd a következő mondatban félkövér betűkkel kiemeli a használatát támogató narratívát, és utasításokkal gazdagítja a Pfizert, mondván:

"A Paxlovid továbbra is ajánlott az enyhe vagy közepesen súlyos COVID-19 korai stádiumú kezelésére olyan személyek körében, akiknél magas a súlyos betegség progressziójának kockázata".

Allen azt is megjegyzi, hogy egy befektetői hívás során a Pfizer egyik tisztviselője kiemelte a Paxlovid sikertelenségéről szóló jelentéseket, de ezt "jó hírnek" állította be a befektetők számára, mivel a betegeknek több kúrára is szükségük lehet!9 Nyilvánvaló, hogy a cél már régen eltolódott az emberek segítéséről az emberek megerőszakolására a lehető legnagyobb profit érdekében.

Hasonlóképpen, miközben a Pfizer COVID oltása nyilvánvalóan nem akadályozza meg a fertőzést vagy a terjedést, és az amerikaiak egyre nagyobb számban utasítják el az oltásokat - 2022. május közepére 82,2 millió adag lejárt és a szemétbe került10 -, az amerikai kormány mégis továbbment, és 2022. június végére újabb 105 millió adagot rendelt.

Ezeket az őszi emlékeztető kampányra szánják, ami 3,2 milliárd dollárba kerül az adófizetőknek.11 Az USA ezúttal valójában 50%-kal többet fizet minden egyes új oltás emlékeztető adagjáért - 30,47 dollárt adagonként, szemben az első 100 millió adagért fizetett 19,50 dollárral.

Az USA kormánya azt is megígérte, hogy további 20 millió adag Paxlovidot fog vásárolni, amelynek ára 530 dollár ötnapos kúránként. Alapvetően a Pfizert pénzügyileg jutalmazzák azért, hogy olyan termékeket állít elő, amelyek a legjobb esetben haszontalanok, a legrosszabb esetben pedig veszélyesek, és mindannyian fizetünk érte. Ha kíváncsiak lennének, ez újabb 10,6 milliárd dollárt jelent, amelyet az amerikai adófizetők utaltak át a Pfizer-nek.

A jövőbeni erősítők nem fognak humán klinikai vizsgálatokon átesni

 

 

Miután valószínűleg azt hitte, hogy ennél rosszabb már nem is lehet, a KHN kitér arra is, de nem mélyül el benne, hogy a Pfizer azt javasolta, hogy hagyják ki az emberi kísérleteket, mivel olyan oltásokkal haladnak előre, amelyeket az újabb változatokhoz újrafogalmaznak. Ha ez őrültségnek tűnik, akkor igaza van. Ez merő őrület, de az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala - egy nyilvánvalóan foglyul ejtett ügynökség - már titokban beleegyezett ebbe a kirívó tudományos tévedésbe.

Hogy ezt a "Future Framework "12 néven ismert, gonosz tervet hogyan fogadta el az FDA hivatalos szavazás nélkül, azt Toby Rogers, Ph.D. - egy politikai közgazdász, akinek kutatási területe a szabályozói elfogás és a Big Pharma korrupció13 - a fenti videóban magyarázza el. Ezt egy 2022. június 29-i Substack cikkben is kifejtette:14

"Tegnap [június 28-án] az FDA Vakcinák és kapcsolódó biológiai termékek tanácsadó bizottsága jóváhagyta a Wuhan törzset és az Omicron változatot tartalmazó kétértékű COVID-19 injekciót ... Várjunk csak, azt hittem, az FDA tegnap szavazott a Jövőkeretről?

Az irányadó kérdés az volt, hogy az újrafogalmazott COVID-19 oltásokat új molekuláris egységként kezeljék-e (aminek megfelelnek), és ebben az esetben hivatalos felülvizsgálatnak kell-e alávetni őket, vagy az újrafogalmazott oltásokat a meglévő Covid-19 oltásokhoz "biológiailag hasonlónak" tekintik, és a klinikai vizsgálatokat teljesen kihagyhatják.

Úgy tűnik, hogy az FDA-nak nem volt elég szavazata ahhoz, hogy ezt a kérdést csak irányelvi kérdésként fogadja el. Ha bárkitől megkérdezzük, hogy az újrafogalmazott mRNS új molekuláris egységet képvisel-e, nos, természetesen az, így ez hivatalos szabályozási felülvizsgálatot igényel.

Az FDA ehelyett azt tette, hogy a szakpolitikai kérdést a reformulált "erősítőkről" szóló szavazásnak álcázva csempészte be az őszre.

Lényegében az FDA csak úgy elkezdte a Future Frameworket (akarva-akaratlanul választotta ki a változatokat, kihagyva a klinikai vizsgálatokat), és lényegében kihívta a bizottság tagjait, hogy utasítsanak el egy emlékeztető adagot - tudva, hogy a VRBPAC minden tagja kézzel kiválasztott, mert még soha nem találkoztak olyan vakcinával, amely ne tetszett volna nekik.

Így természetesen csak két embernek volt bátorsága a bizottságban elutasítani egy emlékeztető dózist - annak ellenére, hogy az ezen a képtelen eljáráson alapult (amelyet hivatalosan soha nem fogadtak el), ahol szó szerint semmilyen adat nem állt rendelkezésre... Az FDA lopakodva egy bizonyítékokon alapuló rendszert egy olyan rendszerrel váltott fel, amely teljes mértékben a hiedelmeken alapult.".

 

 

Váltságdíjként tartott országok

2021-ben napvilágot láttak a Pfizer szerződéseinek titkos részletei, amelyekből kiderült, hogy lényegében túszként tartják fogva az országokat a teljes kifizetés és a felelősség alóli mentesség nem tárgyalható követeléseivel.15

2021 február végén a The Bureau of Investigative Journalism arról számolt be16 , hogy a Pfizer azt követeli az országoktól, hogy a COVID-19 oltásból eredő várható vakcinasérüléses perek biztosítékaként állampapírokat bocsássanak rendelkezésre.

Több ország, köztük Brazília, Chile, Kolumbia, a Dominikai Köztársaság és Peru beleegyezett ebbe a követelésbe, banki tartalékokat, katonai bázisokat és nagykövetségi épületeket adtak fel biztosítékként. Röviden, ezek a kormányok garantálják a Pfizer számára, hogy az ellene indított kártérítési perekből eredő költségeket megtérítik, így a vállalat egy fillért sem veszít, ha a COVID-oltás miatt emberek megsérülnek.

Megdöbbentő módon ezek a feltételek akkor is kötelezőek, ha a sérülések a vállalat hanyag gyakorlatának, csalásnak vagy rosszindulatúságnak az eredményei!

A kormányzati vásárlóknak tudomásul kell venniük, hogy az injekciók hatékonysága és biztonságossága teljesen ismeretlen, miközben a Pfizert minden pénzügyi felelősség alól mentesíti.

Ugyanezen év októberében a Public Citizen nyilvánosságra hozta a Pfizer és Albánia, Brazília, Kolumbia, Chile, Kolumbia, a Dominikai Köztársaság, az Európai Bizottság, Peru, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság közötti titkos szerződéseket17,18 , amelyekből még inkább kiderül, hogy ezek az országok milyen mértékben adták át a hatalmat a Pfizer kezébe. Szinte minden forgatókönyvben a Pfizer érdekei az elsők.

A kormányzati vásárlóknak például el kell ismerniük, hogy az injekciók hatékonysága és biztonságossága teljesen ismeretlen, miközben a Pfizert minden pénzügyi felelősség alól kártalanítják. Ez a végső vállalati rosszindulat: a vállalat kihasználja befolyását, hogy lenyomja a gyilkos injekciót az országok torkán, és elkerül minden személyes felelősséget a károkért.

Még ha a Pfizert végül el is ítélik csalásért az Egyesült Államokban, és emiatt elveszíti a COVID-betegségekkel kapcsolatos felelősségbiztosítását, ez az ítélet nem érinti ezeket a külföldi szerződéseket. Ezek az országok eladták a lelküket a Pfizer-nek, és nincs más lehetőségük, mint fizetni, még akkor is, ha az oltások mindenkit megölnek.

A legalább négy országra vonatkozó szerződések a Pfizer szellemi tulajdonjogait akkor is biztosítják, ha a vállalatról kiderül, hogy mások szellemi tulajdonjogait lopta el. Ebben az esetben a kormányzati vásárló lesz a felelős fél. Ahogyan a Public Citizen kifejtette:19

"Ha például egy másik vakcinagyártó beperelné a Pfizert szabadalomsértés miatt Kolumbiában, a szerződés szerint a kolumbiai kormánynak kell állnia a számlát. A Pfizer azt is kifejezetten kimondja, hogy nem garantálja, hogy terméke nem sérti harmadik fél szellemi tulajdonát, vagy hogy további engedélyekre van szüksége.

 

 

A Pfizer ezekben a szerződésekben nem vállal felelősséget a szellemi tulajdon esetleges megsértéséért. Bizonyos értelemben a Pfizer szellemi tulajdonjogok alóli mentességet biztosított magának. Nemzetközi szinten azonban a Pfizer hasonló törekvések ellen küzd, hogy az összes gyártó számára feloldják a szellemi tulajdonjogok korlátozása alól."

Ugyanilyen megdöbbentő, hogy az országok akkor is kénytelenek végrehajtani a vakcinára vonatkozó megrendeléseiket, ha más gyógyszerek vagy kezelések jelennek meg, amelyek megelőzhetik, kezelhetik vagy gyógyíthatják a COVID-19-et.20 Csoda-e, hogy a kormányok világszerte elnyomják az olyan biztonságos és hatékony ambuláns gyógyszerek használatát, mint a hidroxiklorokvin és az ivermektin?

Ha ezeket a gyógyszereket engedélyeznék, és bizonyíthatóan működnének, a COVID-injekciók teljesen szükségtelenek lennének, és eltűnne a sürgősségi használatra vonatkozó engedélyük, mégis a kormányok több százmillió adaggal tartoznak.

A Pfizer "szokványos bűnöző" múltja

Az a tény, hogy a Pfizer úgy viselkedett, mint egy bűnöző, aki egy tervezett gyilkossághoz fedősztorit dolgoz ki, mielőtt elkövetné azt, nem meglepő, figyelembe véve a múltját. A Pfizert többször perelték már be etikátlan magatartás miatt, beleértve az etikátlan gyógyszer-tesztelést és az illegális marketing gyakorlatot.21

A 2010-ben megjelent tanulmányában,22 "Keményen a bűnözés ellen? Pfizer and the CIHR" című cikkében Robert G. Evans, Ph.D., a Vancouver School of Economics emeritus professzora a Pfizert "szokványos bűnözőnek" nevezte, aki folyamatosan illegális és korrupt marketing gyakorlatokat folytat, orvosokat veszteget meg és elhallgatja a nemkívánatos vizsgálati eredményeket".

Csak 2002 és 2010 között a Pfizert és leányvállalatait 3 milliárd dollárra büntették büntetőítéletek, polgári jogi büntetések és esküdtszéki ítéletek formájában. Visszatérő bűnelkövetők. Ezek az ítéletek egyike sem tántorította el aljas viselkedésüktől.

2011-ben a Pfizer beleegyezett, hogy további 14,5 millió dollárt fizet az illegális marketinggel kapcsolatos szövetségi vádak rendezésére,23 2014-ben pedig 35 millió dollárral rendezték a Rapamune veseátültetésre szánt gyógyszer nem megfelelő forgalmazásával kapcsolatos szövetségi vádakat,24 valamint 75 millió dollárral rendezték egy új, széles spektrumú antibiotikum kritikusan beteg nigériai gyermekeken való tesztelésével kapcsolatos vádakat.

Amint arról az Independent25 akkoriban beszámolt, a Pfizer egy orvoscsoportot küldött Nigériába az agyhártyagyulladás-járvány kellős közepén. A csapat két hétig közvetlenül az Orvosok Határok Nélkül által működtetett orvosi állomás mellett telepedett le, és elkezdte osztogatni a Trovan nevű kísérleti gyógyszert. A kiválasztott 200 gyermek fele a kísérleti gyógyszert, a másik fele pedig a már engedélyezett Rocephin antibiotikumot kapta.

A Pfizer csapata által kezelt gyermekek közül tizenegyen meghaltak, sokan mások pedig olyan mellékhatásoktól szenvedtek, mint az agykárosodás és a szervi elégtelenség. A Pfizer tagadta a vétkességet. A vállalat szerint a Trovan-t kapó gyermekek közül csak öten haltak meg, szemben a Rocephin-t kapó hat gyermekkel, tehát nem az ő gyógyszerük volt a hibás.

 

 

A probléma az volt, hogy soha nem mondták el a szülőknek, hogy gyermekeiknek kísérleti gyógyszert adtak. Ráadásul, bár a Pfizer bemutatott egy nigériai etikai bizottságtól származó engedélyt, a levélről kiderült, hogy visszadátumozott. Magát az etikai bizottságot csak egy évvel azután állították fel, hogy a kísérlet már lezajlott. A Pfizer bűnlajstromában szerepel még megvesztegetés, környezetvédelmi, munkaügyi és munkavédelmi jogsértések és egyéb jogsértések.26

Farkasok báránybőrben

Annak ellenére, hogy a Pfizer az egyik legkevésbé etikus gyógyszergyártó cég, azt mondják nekünk, hogy bízzuk rájuk az életünket és drága gyermekeink életét. Idén ősszel olyan emlékeztető oltásokat fognak kiadni, amelyeken egyáltalán nem végeztek semmilyen vizsgálatot, mi pedig egyszerűen csak legyünk óvatosak, mert a Pfizer - amelynek semmilyen felelőssége nincs - ezt mondja.

2014-ben a Pfizer peres ügyek sokaságával nézett szembe, amelyek azzal vádolták, hogy eltitkolta a Lipitor nevű koleszterinellenes gyógyszerének ismert mellékhatásait.27 Akkor megúszták büntetlenül, mivel egy szövetségi bíró több ezer olyan ügyet utasított el, amelyekben azt állították, hogy a gyógyszer 2-es típusú cukorbetegséget okozott.28,29 De legalább volt felelősségük, és be lehetett perelni őket.

Ami a COVID-oltást illeti, a károsult betegeknek és az általa megöltek családtagjainak még csak kártérítési perre sem lesz lehetőségük, mivel a kormányok világszerte teljes mértékben kártalanították őket, és úgy tűnik, hogy még akkor sem lesznek felelősek, ha csalásban bűnösnek találják őket. De majd meglátjuk, hogy ebben a kérdésben mit döntenek a bíróságok. Azért az, hogy bármelyik nemzet belemegy egy ilyen szerződésbe, egyszerűen elképesztő.

Eközben egyre több bizonyíték mutatja, hogy a COVID injekciók idővel tönkreteszik az immunrendszer működését, és a Pfizer saját vizsgálati adatai több tízezer halálesetet és súlyos mellékhatást mutatnak.

Nehéz megmondani, hogy ki érdemel nagyobb büntetést - a Pfizer vagy az ugyanilyen foglyul ejtett szövetségi ügynökségek, az FDA és a CDC, amelyek velük tartanak, és nem tesznek semmit társadalmunk legfiatalabb tagjainak életének védelme érdekében. Nyilvánvaló, hogy rajtunk múlik, hogy megvédjük magunkat és szeretteinket, mert a báránybőrbe bújt farkasok uralkodnak - ők hozzák az összes döntést, és az elfogott ügynökségek egyszerűen csak az ő parancsukat teljesítik.

https://pokolafoldon.hu/pandemia/hogyan-huzott-hasznot-a-pfizer-a-jarvanybol

Pánik Európában: Oroszország „vis maior” miatt leállítja az Európába irányuló gázszállítást

 

Oroszország „vis maior” miatt leállítja az Európába irányuló gázszállítást, mivel Biden adminisztrátor ideiglenesen megakadályozza a vasúti sztrájkot

A mai, július 18-i hétfői nap két nagy címlapsztorijában rossz híreket közöltünk Németország és Európa számára, de volt néhány potenciálisan jó hír is az Egyesült Államok számára.

Ha valaki Európában, különösen Németországban él, akkor nem a legjobb időszak a közüzemi szolgáltatásoktól való függésre, mivel a Gazprom orosz földgázszolgáltató a jelentések szerint ma vis maior-t hirdetett az Európába tartó Északi Áramlat 1 vezetékre, mondván, hogy az általa nem befolyásolható "rendkívüli" körülmények nem teszik lehetővé a vezeték újbóli megnyitását.

Már napokkal a július 22-i európai "végítélet napja" előtt, amikor a tervek szerint véget ér a Németországba vezető, létfontosságú Északi Áramlat gázvezeték tervezett 10 napos orosz karbantartása - amely azonban mélyen kétségessé vált, mivel a Gazprom nemrégiben közölte, hogy nem tudja többé garantálni a vezeték "jó működését", mivel korábban Kanadában a szankciókkal kapcsolatban kulcsfontosságú turbinákat tartottak fel -, az orosz energiaóriás vis maior-t hirdetett egy nagy európai ügyfélnek.

Egyszerűen fogalmazva, a Gazprom rendkívüli és szélsőséges körülmények között érvénytelennek nyilvánította magát minden szerződéses kötelezettsége alól ezzel a vevővel szemben, így a gáz áramlása határozatlan időre leáll - írja a Reuters hétfői breaking fejleményről: "A Reuters által látott levél szerint az orosz gázexportmonopólium, a Gazprom vis maiort hirdetett az Európába irányuló gázszállításokra legalább egy jelentős vevő számára június 14-től kezdődően". A levél július 14-i keltezésű. "Ebben az állt, hogy a vis maior intézkedés, amely egy olyan záradék, amelyre akkor hivatkoznak, ha egy vállalkozást valami olyan dolog sújt, ami kívül esik az irányításán, a június 14-től kezdődő szállításoktól kezdve lép életbe" - írja a Reuters.

 

 

Ahogyan azt már részleteztük, a német hatóságok az utóbbi időben példátlan lépéseket tettek a tartós orosz gázszünetre való tekintettel, lényegében lekapcsolva a villanyt az egész országban - ami a melegvíz korlátozásától kezdve a medencék leállításán át a városi utcai lámpák szó szerinti lekapcsolásáig mindent magában foglalt, mivel a csökkenő ellátás miatt a "riasztási" szakaszba lépett. (Teljes cikk.)

Eközben az Egyesült Államokban a katasztrófa ma elhárult, legalábbis egyelőre, mivel bejelentették, hogy a Biden-adminisztráció felállított egy sürgősségi "Nemzeti Közvetítő Testületet", és aláírt egy rendeletet, amely 60 napig megakadályozza a munkabeszüntetést.

A FEHÉR HÁZ MEGÉRKEZETT: A vasúti fuvarozók és a munkavállalókat képviselő szakszervezetek között folyamatban lévő munkaügyi vita rendezésére létrehozott sürgősségi testület ma munkához lát, ezzel elhárítva a küszöbön állónak tűnő sztrájkokat.

"Az Országos Közvetítő Testület arról értesített, hogy megítélése szerint ezek a viták azzal fenyegetnek, hogy jelentősen megszakítják az államközi kereskedelmet olyan mértékben, hogy az ország egy részét megfosztják az alapvető szállítási szolgáltatástól" - írta Joe Biden elnök pénteken egy végrehajtási utasításban, amely 60 napig megakadályoz bármilyen munkabeszüntetést.

Az apró betűs rész: A testület "egy elnökből és két másik tagból áll, akiket az elnök nevez ki, hogy kivizsgálják ezeket a vitákat és jelentést tegyenek róluk. Egyetlen tag sem lehet pénzügyileg vagy más módon érdekelt a vasúti dolgozók vagy bármely fuvarozó szervezetében". A bizottság "a létrehozásától számított 30 napon belül jelentést tesz az elnöknek a vitákról". (Teljes cikk.)

Minden "jó" hír rövidtávon persze csak átmeneti, hiszen a világ pénzügyi rendszerének tervezett összeomlása immár elkerülhetetlen.

Charles Hugh Smith az of two minds.com-on nemrégiben megjelent blogbejegyzésében mindannyiunkat emlékeztetett a közgazdaságtan 101-es leckéjére: ha a társadalom olyan adósságra épül, amelyet nem lehet visszafizetni, akkor csak egy megoldás létezik: DEFAULT.

Nem a Gazprom lesz az első vis maior vagy csőd, amiről az elkövetkező napokban olvashatunk a hírekben.....

 

 

Az egyetlen valódi megoldás az alapértelmezett fizetésképtelenség

Charles Hugh Smith

A "fantomvagyon" elpusztítása nemfizetés útján mindig is az egyetlen módja volt annak, hogy a pénzügyi rendszert megtisztítsuk a kifizethetetlen adósságterhektől és a bérlők/gazdagok dominanciájának szélsőséges formáitól.

Az az elképzelés, hogy a világ mindig több pénzt tud kölcsönözni, amíg a kamatlábak nulla közelében vannak, soha nem volt fenntartható. Mindig is fenntarthatatlan mesterkedés volt, hogy egyre nagyobb összegeket vehetünk kölcsön a jövőtől, amíg a kamatfizetések folyamatosan csökkennek.

A pénzügyek kezdete óta az egyetlen valódi megoldás a túlzott eladósodásra a fizetésképtelenség. A nemteljesítésnek vannak szép nevei, amelyek kevésbé hangzanak gyomorforgatóan - adósság jubileum, refinanszírozás stb. -, de a lényeg az, hogy a nem fizethető adósságokat nem fizetjük ki, és aki az adósságot mint eszközt birtokolja, az viseli a veszteséget.

Minden nemteljesítés adósságbörze a hitelfelvevő számára. Akár nem hivatalos, akár csődeljárás keretében formalizált a nemteljesítés, az adósságtörlesztést már nem fizetik ki a hitelezőnek/tulajdonosnak.

Minden adósságtörlesztés olyan nemteljesítés, amely arra kényszeríti az adósság tulajdonosát, hogy nullára írja le az értékét, és vállalja a veszteséget. Az adósság tulajdonosának örömujjongása meglehetősen visszafogott, hacsak az állam nem ugrik be, és nem hárítja át a veszteségeket az adófizetőkre a mentőcsomagok révén / a veszteségek átvitelével az állami mérlegbe.

Minden nemteljesítés egy refinanszírozás nullára. Refinanszíroztuk az adósságot, így a hitelfelvevő nullát fizet, és a hitel/adósság értéke most nulla.

Nagyon kevés hétköznapi háztartás rendelkezik mások adósságával, mint vagyonnal. A gazdagoké a legtöbb diákhitel, gépjárműhitel, jelzáloghitel, állam- és vállalati kötvény, stb.

Igen, a hétköznapi háztartások is birtokolhatják más emberek adósságait nyugdíjbiztosításokon vagy befektetési alapok tulajdonlásán keresztül, de az adósság nagyjából a rentier osztály, azaz a leggazdagabb kevesek kedvelt eszköze.

Folyamatosan azt mondják nekünk, hogy a tömeges fizetésképtelenségek tönkretennék a gazdaságot, de ez csak kamu: a tömeges fizetésképtelenségek elpusztítanák az adósság globális növekedése által jelentősen meggazdagodott bérlői osztály vagyonának nagy részét, miközben az adósokat megszabadítanák kötelezettségeiktől.

Emlékezzünk vissza, hogy az adósság a jövedelem átruházása a hitelfelvevőtől az adósság tulajdonosára. A pénzfelvétel olyan, mint a fogyasztás minden más formája: amikor olcsó és bőséges, akkor túlzásba visszük a fogyasztást. A költségek csak a lakoma letelte után válnak nyilvánvalóvá.

 

 

Az az illúzió, hogy a globális gazdaság könnyedén eladósodhat trilliárdokkal, hogy örökké nagy lábon élhessen, az alacsony infláció által lehetővé tett nulla kamatlábak rövid történelmi anomáliáján alapult. Hosszú idő telik el az adósság/fogyasztás hatalmas mértékű bővülése és a kínálatra, keresletre, kockázatra és árfeltárásra gyakorolt esetleges következmények között.

A késleltetési idő lejárt, és most végre láthatóvá váltak a következmények: a fogyasztás és a jövedelem gyors növekedésének áradata, amely az egyre nagyobb adósságterhek finanszírozásához szükséges, lecsapott, és így a globális adósságteher - mintegy 300 billió dollár - már nem fenntartható / kifizethető.

Az állam által kedvelt megoldások - pénznyomtatás vagy a veszteségek átruházása a lakosságra - már nem életképesek. Most, hogy az infláció felébredt álmából, a gazdagok megmentésére szolgáló trilliárdok nyomtatása már nem opció. A közvélemény, amelyet 2008-ban olyan könnyen rászedtek a gazdagok megmentésének elfogadására, mostanra észhez tért, így ez a bizonyos átverés nem fog újra működni. ("Mentse meg a szupergazdagokat most, vagy a pénzautomatája nem fog működni!"). Uh, igen.)

Az állam a gazdagok védelmezője, ezért a gazdagokat ténylegesen sújtó fizetésképtelenségek visszatetszést keltenek. A gazdagok követelni fogják, hogy az állam vállalja fel a veszteségeiket (emlékezzünk arra, hogy a nyereség magánjellegű, a veszteségek szocializálódnak).

Egy évtizede vizsgálom a mag-periféria dinamikát. ( Az EU, a neofeudalizmus és a neokoloniális-financializációs modell 2012. május 24.). Ez a dinamika többféleképpen, több szinten játszódik le.

A fizetésképtelenségek a mag-periféria aszimmetriák mentén fognak lejátszódni. Néhány állam képes lesz "kinyomtatni magát a fizetésképtelenségből", de a legtöbb állam nem, mivel a korlátlan pénznyomtatás ilyen nagymértékben leértékelné a valutát, ami még pusztítóbb rendszerszintű fizetésképtelenséget váltana ki.

Az adósság a hatalom kétélű formája. Az, hogy hatalmas összegeket tudunk kölcsönvenni és elkölteni, abszolút mesés módja a korrupció, a megvesztegetés, a hatalom nélküliek kizsákmányolása, a sehová vezető hidak és az esztelen túlfogyasztás kiterjesztésének, de az adósság esztelen kiterjesztése által kialakított szokások, amelyek a növekvő vagyoni egyenlőtlenségek finanszírozására szolgálnak, nem szolgálják túl jól az eladósodott entitásokat, amikor a nemfizetés megszünteti a hitelfelvételt, mint fizetési és játéklehetőséget.

A saját eszközeinken - azaz a nettó jövedelmünkön - belül élni az egyetlen megoldás, amely valaha is létezett a túlzott eladósodás végjátékára, azaz a fizetésképtelenségre. A viszonylag biztos, diverzifikált nettó jövedelemmel rendelkezők (azaz a Mag) sokkal jobban járnak, mint az instabil, korlátozott jövedelemmel rendelkezők.

 

 

A fantomvagyon fizetésképtelenséggel történő megsemmisítése mindig is az egyetlen módja volt annak, hogy a pénzügyi rendszert megtisztítsuk a kifizethetetlen adósságterhektől és a szélsőséges bérlői/gazdagsági dominanciától.

Tippeljük meg, hogy a 300 billió dolláros globális adóssághegyből legalább 100 billió dollárnyi, de minimum 100 billió dollárnyi adósságot sokkal hamarabb nem fogják törleszteni, mint azt a legtöbben várják.

A kérdés csak az, hogy ki fogja felvállalni a 100 billió dolláros veszteséget. Válasszunk bölcsen, mivel a lakosságra átruházott adósságok nemteljesítése a végén az egész rendszer összeomlásához vezet politikai bukással vagy valutaösszeomlással.

https://pokolafoldon.hu/politika/panik-europaban-oroszorszag-vis-maior-miatt-leallitja-az-europaba-iranyulo-gazszallitast