2014. július 5., szombat

A Total elnöke szerint semmi sem indokolja a petrodollár fenntartását

110223dollars
Az Egyesült Államok egyre gyorsabb ütemben veszíti el barátait, akik ez idáig fenntartották mértéktelen előjogait.
Miután elidegenítették a németeket a lehallgatási botrány miatt, dollárellenes kényszerpályára állították az oroszokat, a mennyiségi enyhítéssel és vámokkal diverzifikációra kényszerítették Kínát és végül a dollár hanyatlásával kapcsolatos tárgyalásokkal „büntették” Franciaországot, úgy tűnik, hogy nem más, mint a Total (a világ 13. és Európa 2. legnagyobb olajtermelőjének) elnök-vezérigazgatója is úgy gondolja, hogy „semmi sem indokolja többé az olajkereskedelem dollárban történő bonyolítását.” Christophe de Margerie megjegyzéseiből arra következtethetünk, hogy túl vagyunk a dollárcsúcson.
A Reuters a következőket írja:
A Total olajóriás vezetője szombaton úgy nyilatkozott, hogy nagyobb szerepet kell szánni az eurónak a nemzetközi kereskedelemben, bár nem gondolja, hogy lehetséges lenne a dollárt nélkülözni.
Christophe de Margerie a francia döntéshozók kérdéseire reagálva nyilatkozott, akik az euró szélesebb körű használatára keresnek megoldásokat a nemzetközi kereskedelemben, miután az Egyesült Államok rekord összegű büntetést rótt ki a BNP-re.
… „Semmi sem indokolja, hogy az olajért dollárban fizessünk,” mondta, hozzátéve, hogy csupán azért, mert az olaj hordónkénti árát dollárban határozzák meg, nem jelenti azt, hogy fizetni is ebben a valutában szükséges.
Michel Sapin, francia pénzügyminiszter csütörtökön azt mondta, hogy az eurózóna pénzügyminiszterei, a hétfőn sorra kerülő havi összejövetelükön tárgyalni fognak az euró használatának növeléséről a nemzetközi kereskedelemben.
„Ezzel is védhetnénk a hazai cégeket, amikor amerikai területeken kívül teljesen legálisnak számító tranzakciókat folytatnak le abban az országban, ahová tartoznak,” mondta.
Tehát a status quo egyik kedvezményezettje is látja már a petrodollárra váró végzetet.
Eközben Putyin valahol éppen nevet a markába.
Brandon Smith korábban így írt a dollár tartalékvaluta státuszával kapcsolatos, cseppet sem véletlenszerű tárgyalásokról:
A történelem korábbi fiat valutáihoz hasonlóan a dollár sem legyőzhetetlen. Bizonyos módon még gyengébb is, mint elődei. A dollár globális értéke teljes mértékben saját tartalékvaluta státuszán alapul. Amint látható, egyes országok, mint Kína például, már elkezdtek megszabadulni a zöldhasútól más országokkal folytatott kereskedelmükben. Bolondság lenne azt feltételezni, hogy a tendencia véletlenszerű, nem pedig szándékos.
Egyetlen ország sem kezdeményezné ma a dollár ejtését, ha nem lenne szándékában ezt holnap is folytatni. Már csak a fedőválság hiányzik. A közel-keleten tapasztalható feszültségek egy átható válságot sejtetnek, ami nagy eséllyel egy közelgő energiaválság is lehet.
Úgy tűnik, hogy ezekkel a lépésekkel Amerika barátok helyett ellenségeket szerez, amikor most mindennél nagyobb szüksége lenne rájuk.
Forrás: zerohedge.com
http://idokjelei.hu/2014/07/a-total-elnoke-szerint-semmi-sem-indokolja-a-petrodollar-fenntartasat/

Az Ezer Székely Leány Napja

Idén is szép számban sereglettek össze a népviseletes lányok és legények a Székelyföld minden szegletéből, hogy azt a hagyományt, amelyet 83 évvel ezelőtt Domokos Pál Péter megálmodott, életben tartsák, sőt még nagyobbá tegyék. Ezernél jóval több székely leány és legény szombaton, július 5-én délelőtt gyülekezett Csíkszeredában, a Szabadság téren, hogy onnan közösen induljanak ki a csíksomlyói nyeregbe.
Markó Attila RMDSZ-es parlamenti képviselő köszöntötte először a téren összegyűlt székely ruhásokat és az érdeklődőket. Mint mondta, örömmel vezeti a Kovászna megyei települések székely leányait és legényeit, akik idén mintegy 350-en vesznek részt a rendezvényen.
– Egy pár lány, két pár lány fekete-piros fekete táncot jár – jut mindig eszembe erről a rendezvényről Kányádi Sándor Fekete-piros című verse. Én azt kívánom, hogy még sokáig járják ezt a táncot a székely leányok, akik a székelyföldi biztos jövő építésében oly nagy szerepet játszanak – mondta a képviselő ünnepi beszédében.
Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke köszönetét fejezte ki a főszervező Csíkszeredai Polgármesteri Hivatalnak, valamint minden székely leánynak és legénynek, hogy népviseletben mutatják meg, hogy a Székelyföld létezik és él. Hozzátette, azon kell dolgozni, hogy a szokások, amelyek a székelyeket meghatározzák, ne vesszenek el: a kisfalvakon, a községekben, a városokban a székely fiatal lehetőséget kell kapjon, ezért jó egészségben, egymást erősítve kell dolgozni.
– Az ezer és ezer székely nő és férfi nem szereti, ha a vezetőik egymással foglalkoznak a nagy ünnepeken, amelyek az összefogásról kell szóljanak. Beszéljünk a székely életerőről, a bátorításról, az ösztönzésről, ne az acsarkodásról – szólított fel a megyeelnök, majd Böjte Csabát idézve hozzátette: soha senki és semmi ellen, hanem valakiért és valamiért kell dolgozni.
 Ezután, az ünnepélyes megnyitón a népviseletes leányok és legények a nyeregbeli táncra melegítettek be, majd közösen vonultak ki Csíksomlyóra. Domokos Pál Péter emléke előtt tisztelegve virágot helyeztek el szobránál. A nyeregben 11 órától szentmisét celebrált Böjte Csaba. Fellépett 15 órától a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, akik A sóvidéki kalapács című táncjátékukat adták elő. Egész nap kézművesvásárt és -foglalkozásokat, népviseletmustrát tartottak, táncoltak és játszottak.

http://jovonk.info/2014/07/05/ezer-szekely-leany-napja

Az ukrán hadsereg elfoglalta Kramatorszkot

Szlovjanszk után a Kijevhez lojális hadsereg elfoglalta Kramatorszkot, amely az elmúlt hónapokban a szakadárok ellenőrzése alatt állt.
A Donyecki Népi Köztársaság támogatói mind elhagyták a várost a bombázás veszélyének hatására, hogy ne sodorják veszélybe a civil lakosságot.
Minden ellenőrzőpont üres, a szakadárok pedig most alapvetően Donyeckben összpontosítják erőiket. A város felett egész nap repülőgépek köröztek, a harcosok bombázástól tartottak és végül úgy döntöttek, hogy feladják a várost.
Jövőnk.info



Szlavjanszk romjai “feladva”
Új településnév kerül fel a lepusztitott donbasszi városok és falvak listájára. Krasznyij Jar. A valcmani “B”-terv jegyében “Katyusákkal” lőtte szét a latorhorda tüzérsége. A faluban-de még a környékén sem-voltak milicisták. A polgári áldozatok számát egyenlőre csak találgatják. 10 és 200 közé teszik a civil halottak számát. A romokra bevonuló hiénahorda adatokat nem közölt.

Az ITAR-TASSZ hirügynökség jelentése szerint a népi milicia ma reggelre kivonult a rommá lőtt Szlavjanszkból, és átvonult Kramatorszkba és Artyemovszkba. Szlavjanszk körül csak az utakon felállitott ellenőrző pontokon vannak milicisták, és a város határában létesitett “minierőditményeikben”.
milSzlavjanszkból származó értesüléseink szerint a városban jelenleg csend van. Amolyan “halálos csend”! A latorhorda egyenlőre nem kisérletez betöréssel, a maradék milicia pedig “áll a vártán”!
Luhanszkba ma reggel komolynak nevezhető erősités érkezett. Jelentések szerint az LNK a környékre összpontositja erőit.
http://balrad.wordpress.com/2014/07/05/szlavjanszk-romjai-feladva/



 
Igor Sztrelkov ma délután egy órai tájékoztatóján közölte, hogy a latorhorda még nem vonult be Szlavjanszkba.
“A várost feladtuk-és visszavonulunk Gorlovkába és Luhanszkba. A háború már ilyen. Kutuzov is visszavonult-majd győzött!”
De hogy a Luhanszkba vonuló milicisták “ne unatkozzanak”-mindjárt a luhanszki légtérben lelőttek egy IL-76-os hiénagépet.
Krasznyij Jar, Metaliszt és Alekszandrovka irányából egyszerre támadott volna a latorhorda ma reggel. A milicia a három irányból inditott támadást sikerrel verte vissza. Zsákmányoltak két darab 152-es tarackot, négy nehéz aknavetőt, és számitásaik szerint mintegy 30 lator ott veszett. Az IL-76-os lekövésekor, két BTR kilövésekor, és a luhanszki repülőtér ellen inditott támadást követően itt majdnem száz bandita harapott fűbe. Három milicista a repülőtérnél elesett.
(B-R)

Még lélegzett, mikor felgyújtották az elrabolt palesztin fiút

Halálra égették azt a palesztin tizenévest, akinek holttestére kedden találtak rá Jeruzsálem erdős részén – vált ismertté a boncolási jegyzőkönyvből szombaton.
Abdel-Gani al-Ovajvi palesztin főügyész közölte, hogy “a 16 éves fiatal testének 90 százaléka megégett. A boncolás eredménye azt mutatja, hogy még lélegzett, amikor felgyújtották, és égési sérülések, azok következményei okozták halálát.”
Pénteken radikális palesztin fiatalok és az izraeli biztonsági erők közötti összetűzések kísérték Jeruzsálemben a hét elején elrabolt és megölt palesztin tizenéves temetését. A feszültség szombaton sem csillapodott a térségben: palesztin szélsőségesek a Gáza-övezetből legkevesebb 10 rakétát lőttek ki izraeli területekre. Egy izraeli katona könnyebb sebesülést szenvedett, infrastrukturális károk keletkeztek – közölte szombaton az izraeli hadsereg, amely az éjszaka folyamán számos légicsapást hajtott végre a Hamasz radikális palesztin szervezet állásaira az övezetben.
A palesztin fiatalt otthona közeléből rabolták el. A palesztinok szerint izraeli szélsőségesek ölték meg kedd hajnalban, bosszúból a június 12-én elrabolt és meggyilkolt három izraeli fiatalért. Az izraeli rendőrség közölte, hogy folyik a vizsgálat a fiú halála ügyében, még nem tudták megállapítani, ki és miért ölte meg őt.-irja a ma.hu
mar
Az alábbi kép valós cselekményt ábrázol. Hol? Mikor?-nem tudjuk.
A kisérőszövege szerint egy fiatal palesztin gyerek vetődött zsidó telepesek közé.
Его нашли позже, убитым и сожженным.
” они назвали это местью за убийство трех переселенцев неизвестными людьми”.
“Ők úgy tartják (mármint a zsidók) hogy minden halottjukért meg kell ölni három embert!”
(Értelemszerűen a meggyilkolt zsidóért kell…)
Hogy ez a kép összefüggésben lehet-e a fenti esettel-nem tudjuk.
Persze lehet fintorogni.



http://balrad.wordpress.com/2014/07/05/meg-lelegzett-mikor-felgyujtottak-az-elrabolt-palesztin-fiut/

Néhány adalék az ukrán offenzívához

Négy nappal ezelőtt járt le az új ukrán bábelnök tűzszüneti rendelkezése. Természetes, hogy maga a tűzszünet meghirdetése is csak egy, az elmúlt hónapok sorozatába illeszkedő hazugság és propagandafogás volt. Az ukrán hadsereg ezt az egy hetet semmi egyébre nem használta, mint arra, hogy a nyugatról jött egy milliárd dollárból üzemanyagot bocsásson a hadsereg rendelkezésére, valamint arra, hogy a leharcolt és erősen demoralizált hadsereget lecserélje, illetve feltöltse. Mostanra a harmincezer donbaszi milicistával 150 000 ukrán katona néz farkasszemet. Ezek egy része tartalékban állomásozik más, még fegyveresen nem fellázadt orosz területen, és nagyjából a fele vesz részt a harcokban.
Nyereségek: Az ukrán offenzíva két részre osztható. Az egyik, hogy északról és a déli keskeny földsávról támadást indítson, és igyekezzen visszaszerezni a határvonalat, másik részről három nagyobb város ellen indítottak offenzívát; Donbasz, Szlavjanszk és Luganszk. A hadműveletek eddigi eredményei, hogy sikerült két határátkelő felett átvenni az irányítást. Elfoglaltak egy megerősített falut Szlavjanszk előtt, és a milícia eddigi jelentései szerint megöltek nagyjából 150 milicistát, és foglyul ejtettek 50 embert. További eredmény, hogy a donbaszi területre a városok között több helyen sikerrel betörtek, Szlavjanszkot nagyjából körbekerítették. Emiatt a szlavjanszki milícia az éjszaka folyamán feladta a várost és áttelepült Kramatorszkba.
Hídfő.net | Ukrán bevonulás SzlavjanszkbaUkrán bevonulás Szlavjanszkba
Veszteségek: A legjelentősebbnek nevezhető, hogy a Donbasz melletti tankcsatát elvesztették, négy tank veszteség után visszavonultak. Ezen kívül elvesztettek négy repülőgépet, két helikoptert, egy légvédelmi rakétás egységet, több teherautót és páncélozott járművet. A Szlavjanszk mellett elfoglalt falu után az ukrán parancsnokok úgy gondolták, hogy áttörték a város védelmét, és egy harcjármű konvoj lerohanta a várost. A város előtt az egész konvojt megsemmisítették. Az összecsapás után döntött úgy a milícia, hogy kivonja erőit, mert az ukrán hadsereg nagyon nagy túlerővel támadja a várost. A kivonuló milícia szerint ezzel időt nyernek, mert napok kellenek hozzá, hogy a hadsereg újra áttelepítse tüzérségét. Az ukrán hadsereg élőerő veszteségei felmérhetetlenek. Az teljesen nyilvánvaló, hogy az ukrán kormány beismert adatai a Grimm fivérek mesekönyvébe illik, az elismert négy halottal. A milícia közlése szerint legalább 200 halottal kell számolni, de inkább több, mivel összesítésre semmi lehetőség. Akár háromszor ennyi is lehet.
A veszteségek arányáról egy nagyon érdekes mellékkörülmény is világos képet ad: az ukrán veszteségek között mára elenyésző a külföldi zsoldosok száma. A témáról az orosz sajtó egy FSZB tiszttel beszélgetett, aki ezzel kapcsolatosan elmondta, hogy akkor zuhan vissza a zsoldosok aránya, ha nagyok a veszteségek. A zsoldosok ugyanis nem azért mennek harcolni, hogy elessenek a harcokban, hanem, hogy pénzt keressenek. Amikor a harc olyan irányt vesz, hogy túl sok zsoldos esik el, a többiek egyszerűen lelépnek. Nekik ugyanis nincs érdekük a háborúban, nem szándékoznak meghalni.
Az is tény - ezzel még a nyugati sajtó is foglalkozik -, hogy az ukrán hadsereg morálja rendkívül alacsony. Ennek több oka is van. Elsődleges oka, hogy az ellátmány nemcsak kevés és minőségtelen, hanem sok esetben penészes, romlott, - de olyan is van, hogy napokig nincs, azt esznek, amit találnak. Megkezdődtek a fosztogatások. Ezután már csak idő kérdése, mikor kezdődik meg a nemi erőszak és a rablás. Másodsorban azért, mert egyre több hír jut el a katonákhoz arról, hogy a megadott célpontjaik, amiket tüzérséggel lőnek, vagy a repülők bombáznak, nagyrészt civil célpontok. Márpedig az ilyenfajta vérontásból, sok esetben testvérgyilkosságokból elegük van. Félnek attól is, hogy előbb-utóbb az orosz nyomásra civilek elleni terrorista hadjárattá minősítik az ukránok hadmozdulatait, és legtöbbjük a börtönben köt ki.
Szlavjanszk területén, az ukrán haderő beavatkozását követően
A hadmozdulatok és a veszteségek alakulása miatt mára egyértelmű, hogy Oroszország valóban nem támogatja modern haditechnikával a donbasziakat. Van humanitárius segítség, orvosi segítség, talán még némi fegyver is átjut a határon, de komoly fegyverzettel az orosz hadsereg nem látja el a milíciákat. Tudni ezt abból a tényből, hogy a milícia nem tud újabb csapatokat besorozni, mert nincs fegyver a számukra. Az orosz sajtó munkatársa látott olyan milicistát, aki az áteresztő ponton egy husánggal volt felfegyverezve. Köszönhetően az orosz gazdag támogatóknak, a lakosság és a milícia élelemellátása nagyon jó. Az azonban már némi aggodalomra adhat okot nyugaton, hogy Moszkvának egyre jobban elege van a civilek mészárlásából, az orosz népi nyomás egyre nagyobb a kormányon és Putyin elnökön emiatt.
A határ orosz oldalán szépen lassan újra 65 000 katonát vontak össze az oroszok, a Fekete-tengeren nagy hadgyakorlat kezdődött. Angela Merkel német kancellárnő indulatosan utasította Porosenkót telefonon, hogy azonnal léptesse életbe a július 2-án négyoldalú megbeszélésben foglalt megállapodásokat. Porosenkó mindezt megtagadta, valószínűleg azért, mert parancsnokai szerint július ötödikére győzelemmel zárul az offenzíva. Mivel ötödike van, a győzelemnek pedig egyenlőre semmi jele, az ukrán vezetés elkezdhet elgondolkodni, ha ellenszegül a nyugati irányításnak, mi lesz a sorsa. Merkel reakciója jelzés, mára valóban félnek az orosz beavatkozástól. Ha Moszkva megelégeli a civilek terrorizálását, 65 000 katonával 24 óra alatt elfoglalja egész Kelet-Ukrajnát. Az orosz politika mostanra jelentős lépéseket tett a kijevi vezetés kollektív háborús bűnössé nyilvánítására, amit a média napi szinten propagál. Mindez azt vetíti előre, hogy egy esetleges orosz beavatkozás nem csak az ország keleti régióit, hanem Ukrajna egészét fogja érinteni.

http://www.hidfo.net/2014/07/05/nehany-adalek-az-ukran-offenzivahoz

Mit tegyünk, ha valaki elájul mellettünk a villamoson, ha hólyagosra égett a bőrünk, vagy óriásira duzzadt a szúnyogcsípés? Mikor kell tetanuszt kérni, és mit tegyünk, ha az úszni nem tudó gyerek elmerült a mély vízben?


Mit tegyünk, ha valaki elájul mellettünk a villamoson, ha hólyagosra égett a bőrünk, vagy óriásira duzzadt a szúnyogcsípés? Mikor kell tetanuszt kérni, és mit tegyünk, ha az úszni nem tudó gyerek elmerült a mély vízben?
A nagy meleg hamar ájuláshoz vezet, az idei nyár első hőhullámában is azonnal megugrott a tömegközlekedési eszközökön rosszul lettek száma. Az ájulás tulajdonképpen a szervezet jótékony reakciója: a magas hőmérséklet miatt ugyanis átrendeződik a vérkeringés, kitágulnak a perifériák (lábak, karok) erei, ily módon fokozva a szervezet hőleadását, emellett intenzív verejtékezés is kezdődik.
E két tényező együttesen az agyi vérkeringés átmeneti zavarát eredményezi, amely a tudat elvesztését vonja maga után, de a szervezet meg is oldja a problémát az által, hogy vízszintesbe hoz bennünket. A hőség miatti ájulások jellemzően csak pillanatokig, esetleg 1-2 percig tartanak. Amivel segíthetjük az érintettet, hogy miközben a hátán fekszik, a lábát felemeljük.
„Mentőt akkor kell hívni, ha az illető két perc után sem tér magához. Ilyenkor árnyékba kell vinni, és stabil oldalfekvésbe helyezni. Ami nagyon fontos, hogy eszméletlen embert ne próbáljunk folyadékkal itatni, sajnos most a hőségben is találkoztunk olyan esettel, amikor a villamosmegállóban eszméletét vesztő embert itatni próbálták” – mondja dr. Czakler Éva mentőorvos, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány alelnöke. Ha viszont az illető már eszméleténél van, ereje visszanyerését segíti a víz vagy a kevés cukor, tévhit viszont, hogy ilyenkor előnyös a kávé, hiszen az vízhajtó hatású.
Napszúrás, hólyagos napégés
A napszúrás kiemelten veszélyezteti a gyerekeket, időseket, ők ugyanis érzékenyebbek a hőingadozásokra, ezért fejfedő nélkül tűző napra ne engedjünk gyereket. A napszúrás legjellemzőbb tünete a fejfájás, szédülés és a hányinger, az illető magától is kerüli az erős fényt. A gyógyulást elősegíti az elsötétített, hűvös helyiség, a tarkóra helyezett vizes borogatás és a bőséges folyadékfogyasztás. Jellemzően két-három nap, mire a gyengeség teljesen elmúlik. Orvoshoz súlyos tünetek (eszméletvesztés, tűrhetetlen fejfájás, hányás, a testhő emelkedése) esetén kell fordulni.
A mentőorvos a következőket tanácsolja: „Napégés esetén segítenek a bőrnyugtató krémek, ha viszont hólyagosra égtünk, az már másodfokú égési sérülésnek számít, ajánlott orvoshoz fordulni. Nagyon fontos az is, hogy hőségben kis időre se hagyjunk magára a gyerereket, kutyát az autóban, mert soha nem tudhatjuk, hogy velünk nem történik-e valami”.
Tetanusz és újraélesztés
Gyerekek leggyakoribb nyári sérülései a horzsolások, bőrfelszíni sérülések. „Ezeknél a legfontosabb kérdés, hogy szennyeződött-e a seb földdel, vagy sem. Ha igen, mindenképpen fel kell keresni az ügyeletet, és tetanusz elleni injekciót kell kérni. Ha nem, elegendő otthon jódtartalmú fertőtlenítő szerrel fertőtleníti a sebet, majd esetleg hámosító krémmel kenegetni” – mondja a mentőorvos. Ha a seb földes, ne kezdjük vattával, papír zsebkendővel tisztogatni, mert csak megnehezítjük az orvos számára a seb fertőtlenítését, és a sérültnek is jobban fáj.
Alapszabály, hogy úszni nem tudó gyerek mentőmellény nélkül ne menjen vízbe, különösen veszélyes számukra a nem átlátszó víz, mint például a Balaton. „Ha a gyerek mégis elmerült a mély vízben, tüdejébe víz jutott, és beállt a halál, azonnal meg kell kezdeni az újraélesztést. Nem baj, hogy nem tanultunk újraélesztést, cselekedjünk, mert annál rosszabb dolog már nem történhet, minthogy meghalt. Azért is fontos az azonnali cselekvés, mert az agysejtek négy perc után pusztulni kezdenek.
Csecsemők esetében hüvelykujjal, kisgyerekeknél több ujjunk begyével, nagyobbaknál tenyérrel nyomjuk a szegycsont közepét. A kicsik szívfrekvenciája magasabb, mint a felnőtteké, ideális, ha percenként százat nyomunk” – tanácsolja a doktornő. Természetesen hívjuk a mentőket is, de addig is, amíg megérkeznek, próbáljunk meg fenntartani a balesetet szenvedett keringését. Ha a gyerek bár nyelt vizet, de a tüdejébe nem került, akkor jellemzően nincs nagy gond, nagy valószínűséggel ki fogja hányni.
Brutális szúnyog-, darázs- vagy méhcsípés
„Szúnyogirtások után tapasztaljuk, hogy a méreganyagoktól a szúnyogcsípések is nagyobbak, fájdalmasabbak. Ha jegelésre vagy a csípés tüneteit enyhítő krém használata után sem apad a duzzanat, sőt esetleg tovább terjed, lilás lesz, ajánlott megmutatni orvosnak” – tanácsolja a szakértő.
Normális reakció, hogy darázs- vagy méhcsípés után a csípés helyén vöröses vizenyő alakul ki, ami még ráadásul fáj, esetleg viszket is. A tünetek akár egy-két napig is megmaradhatnak. „A fullánk eltávolítása után a tünetek jeges borogatással, illetve kalciumtablettával, vagy vény nélkül is kapható antihisztaminokkal enyhíthetők” – magyarázza dr. Czakler Éva. Ha valaki pontosan tudja, hogy méh vagy darázs csípte-e meg, egyéb praktikákat is bevethet: a méhnek savas a mérge, így a duzzanatot enyhíti például a szódabikarbónás paszta (vízzel elkevert szódabikarbóna). A darázsnak viszont lúgos a mérge, így a csípését az ecet vagy a citromlé enyhítheti.
Gond akkor van, ha a csípés a torkot érinti, másrészt, ha az illető allergiás a csípésre. Ha a csípés a szájat, nyelvet érinti, kellemetlen és fáj is, de ha nem allergiás rá, az illető nincs életveszélyben. A torokban lévő csípés viszont még akkor is életveszélyes, ha az áldozat nem érzékeny rá, mert a duzzanat elzárhatja a légutakat, ezért ilyen esetekben sürgősen ajánlott orvoshoz fordulni, és addig is, amíg odaérünk, segíthet, ha jeget szopogatunk. Ugyancsak ajánlott orvoshoz menni, ha több csípés is ért bennünket. „Allergia esetén kevesen tudják, hogy a súlyos allergiás reakciók jellemzően nem rögtön az első csípéskor lépnek fel, hanem csak a második, harmadik csípés után.
Ezért, ha valakinek volt már olyan csípése, amelynek a tünetei erőteljesebbek voltak, a következő csípésnél ajánlott a fokozott óvatosság” – mondja a mentőorvos. Súlyos érzékenység esetén a csípés után két-három perccel a keringés összeomlásával járó anafilaxiás sokk léphet fel a rovar méreganyagától, ilyenkor azonnal hívni kell a mentőt. A sokk fő tünetei: sápadtság, hideg veríték, nyirkos bőr, gyors légzés és pulzus, esetleg eszméletvesztés. Ha az adott személynél már korábban diagnosztizálták a rovarallergiát, és rendszeresen hord is magánál a tüneteket enyhítő injekciót, csípés esetén a külső combizmába kell az injekciót beadni.
(origo)

Nyugati és orosz hadgyakorlat egyidőben a Fekete-tengeren

Mintegy 20 hajó, 20 vadászgép és helikopter, valamint a tengerészgyalogság és a parti őrség bevonásával tart hadgyakorlatot Oroszország fekete-tengeri flottája, amit a területen kezdődő NATO hadgyakorlattal egy időben fognak megtartani. A NATO fekete-tengeri hadgyakorlatát az orosz haditengerészet emellett kiképzési feladatokra is felhasználja, a képzések célja az ellenséges haditengerészet egységeinek megsemmisítése, tengeri és parti légvédelem megszervezése. A fekete-tengerei flotta tengeralattjáró elhárítási műveleteket is folytat majd a NATO flotta jelenlétének ideje alatt. Ugyanakkor a Védelmi Minisztérium szerint, miközben a parti egységek és a tengerészgyalogság összehangolt gyakorlatokat hajtanak végre, a flotta vadászgépei felderítési műveletet folytatnak és célozzák az ellenséges hajókat.
Hídfő.net | Fekete tengeri flottaKészülődés ellenséges flotta megsemmisítésére (korábbi felvétel, Admiral Kuznyecov)
A fentiekből látható, nem hadgyakorlatokról van szó, - a NATO az orosz határ közelében csapásmérő erőt von össze, az orosz honvédelem pedig éles helyzetként készül az ellenség megsemmisítésére. Emlékezzünk, a NATO haditengerészetének fekete-tengeri jelenléte mivel végződött a USS Donald Cook esetében: a USS Donald Cook április 10-től tartózkodott a Fekete-tengeren, ahol az orosz légierő egy Szu-24-es vadászgépe hajtott végre figyelmeztető rárepüléseket. Másfél órán keresztül tucatnyi alkalommal közelítette meg az amerikai hajót, aminek az orosz gép zavaró-berendezése miatt semmilyen elektronikája nem működött. Az esetet követően a Donald Cook visszatért egy romániai kikötőbe, ahol új legénységet kapott, mert az előző gárda egy az egyben beadta a lemondását. A hajó a legmodernebbnek számító Aegis rendszerrel volt felszerelve, ennek ellenére az orosz légierő egyetlen, korszerűtlen vadászgépe elég volt ahhoz, hogy a NATO flotta egyik legmodernebb egysége ócskavasként sodródjon a vízen.
Ezúttal sem lesz másként: a Védelmi Minisztérium elmondása szerint a NATO hajók állandó célpontban lesznek. Vagyis az orosz vadászgépek fel vannak készülve arra, hogy az ellenség elektronikáját kiüssék, ha a NATO "hadgyakorlat" éles helyzetbe fordulna.
Az Itar Tass hírügynökség is említette, hogy a jelen lévő egységek a valós harci helyzethez legközelebb álló körülmények közt cselekszenek, a tisztek gyorsan változó környezetben a döntéshozatali képességet javító gyakorlatokat végeznek. Július 4-én, közvetlen a NATO "Sea Breeze" hadgyakorlatának kezdete után orosz részről cirkálórakétákat indítottak éleslövészetben, valamint Szu-24 vadászgépek hajtottak végre szimulált támadásokat tengeri célpontok ellen. Több orosz sajtóorgánum is katonai szakértőkre hivatkozva állítja, hogy a NATO két éven belül nyílt offenzívát indíthat Oroszország ellen.


http://www.hidfo.net/2014/07/05/nyugati-es-orosz-hadgyakorlat-egyidoben-fekete-tengeren

Ahol a fű sem nő - Okostelefonok és a Wi-Fi ruterek

Több mint elekroszmog!
Kilencedikes dán tanulók fillérekből levezettek egy olyan kísérletet, ami mögé a hivatalos tudomány máig nem mer felsorakozni. Wi-Fi router mellé kerti zsázsát ültettek, ami nem akart kinőni.
 
Jórészt parttalan vita folyik arról, hogy a korunkban már igen elterjedt vezeték nélküli eszközök által kiadott rádióhullámok ártalmasak-e az egészségünkre, vagy nem. Egy bő évtizeddel ezelőtt még a televízió, a rádió, az adótornyok és a nagyfeszültségű vezetékek álltak az ilyen viták középpontjában, manapság azonban sokkal közelebbi rádiósugárzási forrásoknak vagyunk szinte állandóan kitéve – a mobiltelefonoknak és a Wi-Fi routereknek.
Saját élményeiből indult ki az az öt, 15 év körüli lány, akik tudományos kísérletük témájául a mobiltelefon rádiósugárzásának hatását választották. Azt tapasztalták ugyanis, hogy ha alvás idejére is maguk mellé vették mobiljukat és az az éjszaka során a fejükhöz közel hevert bekapcsolt állapotban, akkor másnap nehézségeik adódtak az iskolában a koncentrálással. Innét jött az ötlet, hogy tanulmányozzák a mobiltelefonok emberekre gyakorolt hatását, de ehhez a dániai Hjallerup Iskola – ahova a lányok járnak – nem tudott megfelelő forrásokat és felszerelést szerezni, így végül beérték egy marék növénymaggal és két Wi-Fi routerrel.
 
Hat tálcányi kerti zsázsa-magot helyeztek el egy közvetlen sugárzástól mentes vizsgálati környezetben, hatot pedig két Wi-Fi router közelében. Az adóenergiával és a távolsággal kalkulálva úgy pozicionálták a tálcákat, hogy azok hasonló erősségű sugárzásnak legyenek kitéve, mint egy mobiltelefonáló. Tizenkét napon át figyelték, mérték, fotózták mindkét telepet, és az eredmények magukért beszélnek. A sugárzásnak kitett magvak közül a legtöbb elpusztult, vagy a fejlődés már a legelső szakaszban elakadt.
 
 
A közvetlen sugárzástól mentes „veteményes” ellenben zöldellt, növekedett és virágzott. A kísérlet első helyezést hozott a helyi tudományos diákversenyen és világszerte felkeltette a kutatók érdeklődését.
 
Az ember tudatosan nem képes érzékelni a rádióhullámokat, melyek serege napi rendszerességgel áthalad a testünkön, de (valamilyen) hatásuk biztos van ránk. Ugyan már hosszú évek óta használnak mobiltelefonokat és Wi-Fi routereket is emberek milliárdjai, mégis, eddig egyetlen, a kérdésekre választ adó, átfogó és hiteles tudományos kísérletsorozat és elemzés sem látott napvilágot a témában. A kutatóintézetek hagyományosan csak a rádióhullámok sejtekben okozott hőmérséklet-növekedésével kapcsolatban publikáltak eredményeket, de ez talán épp a legelhanyagolhatóbb aspektusa lehet a rádióhullámok élővilágra gyakorolt hatásának.
 
Bizonyára sokakban felmerül a gyanú, hogy a technológiai cégektől általában korántsem független kutatók és laborok nem biztos, hogy megengedhetnék maguknak, hogy kimondják: a mobil vagy a W-Fi router használata valamilyen mértékben és módon káros. De ha mégis így lenne, vajon hányan akarnának vagy tudnának lemondani a használatukról?

A világ legnagyobb nemzet rablásai és kifosztásai a XX. század végén és a XXI. század elején

A világ legnagyobb nemzet rablásai és kifosztásai a XX. század végén és a XXI. század elején, mert a cion-maffia beépült a világ államvezetéseibe: Soros György és Bilderberg-, izraeli cion-maffia társai, a nagy társadalmi káoszkutató és teremtő közreműködésével!- Hogyan követték el és a követik el? Itt választ találhatsz rá, tömören és egyszerűen, példák és videók bemutatásával! Magyarország vonatkozásában is!
"A társadalmi káoszban vergődő-, atomizált társadalomban a nép és a nemzet teljesen védtelen és kiszolgáltatott, maximálisan kizsákmányolható, minden értéke, vagyona, földje, országa, könnyűszerrel elvehető!"- V.K.A.
Mindezeket jól tudja: Soros György milliárdos "üzletember", társadalmi káoszkutató és teremtő és Bilderberg-, szabadkőműves-, izraeli társai, akiknek a tevékenységét figyelve Magyarországon és a világban is, a következő összefoglaló tapasztalatokat szűrtem le a tevékenységükről és a módszereikről másodjára is:
Hogyan teremtenek társadalmi káoszt, hogyan atomizálják a társadalmat röviden, pontokba szedve!
1. Különböző alattomos módokon és eszközökkel dollár milliárdokra kell szert tenni (Holokauszt kártérítés, tőzsdei úri kaszinó stb.)!
2. A majdani célnak megfelelő ügynököket-, végrehajtókat beszervezni és vagy lefizetni, és kiképezni!
(O. Viktor: Angliában 1989-1990, Bajnai USA stb.)
3. Az ügynököket hatalomba juttatni, illetve a már a hatalomban lévő embereket beszervezni, lefizetni!
(1989- 1990 rendszerváltás Magyarországon...!)
4. A társadalom és a gazdaság: különböző szféráinak megfelelő és attól szögesen ellentétes: civil szervezetek-, szekták és vállalkozások alapítása!
(Az egységes nemzet társadalom felbontása!)
5. A nemzet tulajdonában és irányítása alatt működő médiát diverzifikálni: sokféle tévé állomás, sokféle rádióállomás, sokféle sajtó és kiadó!
(Az egységes nemzeti társadalom hír- és információs csatornáinak sokfélévé tevése, így az egységes nemzet tudat megbontása, szétverése!)
6. Társadalmi és gazdasági nemzet érdekképviseletek diverzifikálása, leépítése, átalakítása: sokféle szakszervezet és érdekképviselet létrehozása; a nemzeti titkosszolgálatok, a katonaság, a rendőrség, az ügyészségek, a bíróságok stb. szétverése, leépítése és átalakítása!
(Az egységes nemzet érdekképviselet és védelem szétverése, atomizálása!)
7. A hatalomba már beépített és lefizetett emberek segítségével: új alkotmányt-, új törvényeket alkotni, törvényeket módosítani, illetve joghézagokat hagyni!
(A nemzet-, a társadalom-, a gazdaság alap szabályozóit felbontani, megbontani, átalakítani, összekuszálni! A zálog és a végrehajtási törvény beiktatása, mint a rablás és kifosztás eszközét jogossá-, törvényessé téve..!)
8. Deviáns, abnormális, homoszexuális és bűnöző típusú és jellemű emberek "alacsonyabb", végrehajtó hatalomba helyezése a munkahelyeken és a hivatalokban is!
(A nemzet társadalom és a nemzetgazdaság stresszessé és beteggé tétele, a dolgozók többségét elfojtani, terrorizálni, megfélemlíteni és rettegésben tartani!)
9. A nemzet szokásainak, hagyományainak, normáinak, erkölcsi és más értékeinek az összekuszálása, megváltoztatása; idegen szokások, normák, torz erkölcsi "értékek" bevitele a már védtelen-, kiszolgáltatott helyzetben-, félelemben lévő társadalomba, a már megszerzett és irányított sokféle média segítségével!
10. A nemzet fiatalságát erőtlenné és beteggé kell tenni: a kábítószerek, az alkohol, a cigarettázás, a számítógépes és más játék automaták, a média segítségével!
(Sorállományú katonaság eltörlése! Fizikálisan és lelkileg gyenge fiatalság...-, kinevelése!)
11. A kiszemelt préda ország kormánya-, vezetése ellen civil szervezeteken keresztül,a radikális ellenzék és külföldi magán védelmi vállalatok titkos bevonásával folyamatos tüntetéseket kell szervezni, majd a tüntetések során fizetett mesterlövészek segítségével a tüntetők ellen kivezényelt rendőrökre és a tüntetőkre egyformán lőni kell, hogy így a tüntetés radikalizálódjon, és fegyveres konfliktussá alakuljon. A demokrácia és az emberi jogok durva megsértésére hivatkozva először "szóban", minden külföldi médiában hirdetve, el kell ítélni a préda ország kormányát, vezetését, majd a tüntető és már harcoló radikális ellenzéket támogatva, már nyíltan, fegyveresen is be kell avatkozni a NATO segítségével. A préda ország kormányának elzavarása után a már kiszemelt és kijelölt embereinket-, ügynökeinket kell hatalomba juttatni, akik együttműködési-, csatlakozási és hitelszerződéseket kötnek velünk, kiadva cserében a préda ország minden vagyonát, természeti erőforrásait és a dolgozó népét, akiket rabszolgává teszünk a saját hazájukban, hogy folyamatosan termeljék az extraprofitot életük végéig éhbérért Nekünk!
Az atomizált és védtelenné tett nemzettársadalom kifosztása és maximális kizsákmányolása:
1. A nemzetközösségtől el kell venni a pénz nyomtatás jogát, mint az általa előállított javak és értékek pénzbeli kifejeződését, szabályozását, ösztönző-, fejlődési lehetőségét!
2. A nemzet társadalomnak-, a nemzetközösségnek, a nemzet államnak, meg kell tiltani, hogy vállalkozhasson önmaga ellátására, önmaga fenntartására, önmaga megvédésére! Az állami vállalatokat és állami termelőszövetkezeteket fel kell számolni, illetve veszteségessé kell tenni, hogy csődbe menjenek, megszűnjenek, vagy eladásra- privatizálásra - kerüljenek!
( A nemzet állam önellátásra képtelenné tétele!)
3. A sok féle médián keresztül reklámok hadával gerjeszteni kell a nemzet társadalomban a vásárlási szándék érzetét és szükségességét, és ehhez a bankokon keresztül "olcsónak tűnő" hiteleket kell adni, a nemzet államnak is!
(Az országba szemfényvesztő bóvlikat kell behozni, és a lakosságra rásózni!- Az emberek és az állam eladósítása! Minél több hitelt, záloghitelt, deviza hitelt vegyenek fel!)
4. A munkahelyek-, a vállalatok és vállalkozások csökkentése, az emberek munkanélkülivé tevése!
5. A fogyasztói árak-, az árak folyamatos emelése, a bérek infláltatása, a dolgozó emberek bérének nem emelése!
6. A munkanélkülivé tett emberek, a megélhetést nem biztosító munkanélküli segély, a folyamatosan infláltatott bérek-, az éhbérek miatt a hiteleket felvett emberek önszántukból vagy kényszerből megszabadulnak eladható értékeiktől, illetve a fizetésképtelenné tett emberektől - a zálogtörvény és a végrehajtási törvény segítségével - az erre a célra létre jött Faktor behajtó cégek elveszik az emberektől az értékeiket: házat, hazát, földet, aranyat, pénzt stb.!
7. A megmaradt-, a gyarmatosító, a kizsákmányoló és helytartó hatalom által működtetett gyárakban és üzemekben infláltatott éhbérért dolgoznak a rabszolgává süllyesztett emberek, a volt nemzetközösség atomizált és megosztott tagjai a XXI. században, Európában, Magyarországon, és termelik az extraprofitot, de a cion-maffiának, és nem saját maguk-, a magyar nemzet boldogulása javára!
Más, emlékeztető!
1. "A Kapitalizmus = A Parazitizmussal, a mások-, a természetnyakán való élősködéssel! = A nem fenntarthatósággal! = A garantált kipusztulással! - Az emberiség és benne a magyarság, melyik utat választja?!"-V.K.A.
2. "Akkor tiszta és becsületes egy vállalkozás, ha az nem közpénzből-, a dolgozók saját vagyon feléléséből-, kizsákmányolásából-, a természet kizsákmányolásából és tönkretételéből táplálkozik és működik! -V.K.A."
3. "A gazdag, mindig a természet és a többi ember kárára és rovására gazdag!"- V.K.A.
4. "A Földbolygó és a "Gyümölcsei",minden rajta élő tulajdonát képezi!"- V.K.A.
V.K.A.
2014.07.05.
Bizonyítékok:
1. "Soros György, a "Nyílt Társadalom" alapítvány megalapítója találkozott Petro Porosenko ukrán elnökkel, majd bejelentette, hogy létrehoz egy szakértőkből álló "tanácsadói" csoportot, hogy segítsen az ország élére állított atlantista kormánynak. A találkozón egy a Soros Alapítvány által létrehozott ukrán civil szervezet vezetője is részt vett. - A Soros által létrehozott szakértői gárda közvetlen az ukrán kormányt fogja ellátni "tanácsokkal" (utasításokkal)."
http://www.hidfo.net/2014/04/04/soros-gyorgy-milliardokkal-tamogatja-marihuana-legalizalasat
http://www.hidfo.net/2014/06/17/soros-gyorgy-tanacsadokat-rendel-az-ukran-kormany-melle
2. Orbán Viktort (1989-1990 rendszerváltáskor!), Soros György támogatta, támogatja, aki a társadalmi káoszt kutatja /és idézi elő/ "maszek" alapon! (Soros György jól tudja, hogy a társadalmi káoszban vergődő atomizált társadalomban a nép és a nemzet teljesen védtelen és kiszolgáltatott, maximálisan kizsákmányolható, minden értéke, vagyona, földje, országa könnyűszerrel elvehető!-V.K.A.)
Soros György milliárdokkal támogatja a marihuána legalizálását
http://www.hidfo.net/2014/04/04/soros-gyorgy-milliardokkal-tamogatja-marihuana-legalizalasat
3. A Bilderberg csoport áll a terrortámadások mögött
http://www.scribd.com/doc/136284706/A-Bilderberg-csoport-all-a-terrortamadasok-mogott
4. "NATO-mesterlövész robbantotta ki a kijevi forradalmat! "- Itt látható a tömeggyilkos képe is!
http://www.hidfo.net/2014/05/08/nato-mesterlovesze-robbantotta-ki-kijevi-forradalmat
5. A zsidók az orosz gyilkolásra gyűjtenek!
Ezeket a Gyűjtőket a Nemzetközi Bíróság elé állítanám, és tömeggyilkosság előidézése és elkövetésének vádjával elítélném: 100 évre, teljes vagyonelkobzással egybe kötve!
Az óriási épület is: a menorájukat, a nagyságukat, a nagyra vágyásukat szimbolizálja!
http://balrad.wordpress.com/2014/06/29/gyujtogetnek-a-hitestestverek-az-oroszgyilkolasra/
6. Simon Peresz nyilatkozata !
http://www.youtube.com/watch?v=UPHCiGL6r-M
7. A magyarok adó forintjából a magyarok ellen, és még profitot is hoz nekik! Így kell ezt csinálni! - Kérem, olvassák el a cikket!- (Egy kis plusz információ ehhez! Magyarországon a zsidó szervezetek a rendszerváltáskor 1990-ben 70 millió forint éves támogatásból gazdálkodtak, és most 2013-ban több mint 3 milliárd forintból!)- V.K.A.
http://www.hidfo.net/2014/04/19/tizmilliokat-tesz-zsebre-mazsihisz-az-allami-penzek-visszautasitasaval
8. Izraelben reklámozzák a pesti lakóparkokat
http://alfahir.hu/izraelben_reklamozzak_a_pesti_lakoparkokat
9. A magyaroknak menniük kell!
http://www.youtube.com/watch?v=N1lYhOmhCyA
10. A zsidó In-kalSecurity utasítgatja intézkedésre a magyar rendőrséget
http://www.youtube.com/watch?v=7nlhA2dUPx8
11. Már izraeli kézben a magyar titkosszolgálatok irányítása és felügyelete! Lázár János kettős állampolgár: IZRAELI és MAGYAR (!) Lázár Jánost Orbán Viktor nevezte ki a Miniszterelnöki Hivatal titkárává, most meg a Polgári Titkos Szolgálatokat is felügyeli!
http://fn.hir24.hu/itthon/2012/07/20/orban-lazarra-cserelte-pintert/
12. És most Lázár János a Miniszterelnöki Hivatal titkára, izraeli-magyar kettős állampolgára, az uniós pénzek felett is felügyel (!)
http://fn.hir24.hu/gazdasag/2012/10/18/lazar-felugyeli-az-unios-penzeket/
13. Csaknem 30 milliárdot bukhatunk Lázár miatt
http://www.hir24.hu/belfold/2014/05/09/lazar-miatt-nem-jon-a-penz-magyarorszagra/
14. "a Miniszterelnökség feladata lesz a kormányzati koordináció és az uniós pénzeket is ők felügyelik majd, de a vidékfejlesztést is ide csapják majd. Lázár János vezetésével tehát a Miniszterelnökség 8300 milliárd forintról dönthet majd - az Origo szerint. "A vétó és az irányítás Lázár kezében lesz" - tette hozzá egy fideszes forrás."-
http://www.hir24.hu/belfold/2014/05/10/harmadik-orban-kormany-lazar-mindent-visz/#sl
15. "A harmadik Orbán-kabinet június 6-án alakult meg, a Miniszterelnökség 8 államtitkárát pedig június 11-én nevezték meg. Június 6-án adta ki a kormány azt a rendeletét, amely többek között Lázár feladatköreit is szabályozta. Azóta újabb törvényt terjesztett a kabinet az Országgyűlés elé, ami tovább növelte Lázár befolyását.
A rendelet a Miniszterelnökség vezetőjének jogköreit 104 mondatban, 5 oldalon keresztül sorolta. A miniszter a második Orbán-kormány 7 tárcájától vont magához feladatokat, a hvg.hu számításai szerint Lázár János 2400 milliárd forint felett rendelkezik, ami az idei minisztériumi összkiadások több mint harmada."
http://hvg.hu/itthon/20140626_komplett_udvartartasa_lett_Lazar_Janosnak
16. Budapesti irodát nyitott a zsidó gondolatrendőrség (2013-12-01)
http://www.youtube.com/watch?v=JaAKVzCK5XE
17. Jud Suss 1934. Film (Mit csinálnak a zsidók egy békés tartománnyal, ahová beteszik a lábukat..?! Itt megláthatod!)
https://www.youtube.com/verify_controversy?next_url=/watch%3Fv%3DqBGBys5215Y
18. A rendszerváltó "elit", a fasiszta, a cion-maffia, a bűnösök egy más mellett ülve ebben a videóban láthatóak!
http://www.youtube.com/watch?v=KN9ZMJ1BW20
Így kell egy egész országot a társadalmi káosz teremtésével és segítségével kirabolni, megkopasztani és folyamatosan kizsákmányolni!- V.K.A.
Kik vannak: a NATO, a Bilderberg csoport, az IMF és a kapitalista, gyarmatosító, kizsákmányoló Nyugat háttérhatalmában? Az eddigi anyagból a lényeg és az elkövetők hova tartozása kiderül!
- A NATO Líbiából 144 tonna aranyat vitt el!
- Irakot teljesen kifosztották!
- Ukrajnából 40 tonna aranyat szállítottak el!
- Magyarországról 60 tonna arany párolgott el hátra hagyva 120 milliárd dollár adósságot + szétverve a magyar önellátást, a magyar gazdaságot teljesen stb.
- A világ legnagyobb rablásait és kifosztásait követték -, követik el, mert a cion-maffia beépült a világ államvezetéseibe!
- Minden elkövetőt nevesíteni lehet és el kell fogni! Miért? A következő videóból kiderül!
19. ISIS és a III. világháború - David Icke
https://www.youtube.com/watch?v=6Ftq15XV0X4
Az anyag írása és szerkesztése: V.K.A.
2014.07.05.
Soros György milliárdokkal támogatja a marihuána legalizálását

Viszonylag nyugodt éjszaka Donbasszban


Donbasszban ma éjjel két órára már teljesen átláthatatlannak tűnő fronthelyzet alakult ki.
Vannak olyan települések, ahol Sztálingrádra emlékeztetnek lassan az állapotok. Egyik utcában a népi milicia-a másikban a latrok tanyáznak.
Az éjszaka aránylag csendesen telt. A ma reggeli jelentések nem szólnak jelentősebb összecsapásokról, csak helyzetjelentések.
Borogyicsno és Szvjatogorszk fölött a késő esti órákban repülőgépeket láttak. A nagy magasságban repülő gépekről azt feltételezik, hogy felderitő gépek. Az pedig TALÁN sokat jelenthet, hogy SENKI SEM LŐTT a gépekre.A latorhadnak nincs hasznavehető légvédelme-a miliciának van!
Karlovkából jelentettek mindössze összecsapást. Este tiz óra tájban a milicia kilőtt három latortankot. Ám a sötétség miatt még a tipusát sem tudni, mint ahogyan a járulékos latorveszteség sem ismert.
Szlavjansz “Artyjom” kerületében a Batyjuka utca 46. számú háza a korábbi belövések miatti sérülések következtében kora este összeomlott. Három ember meghalt, három másik súlyosan sérült.
Este kilenc óra körüli időben még leadott a latortüzérség néhány lövést. A becsapodásokban két civil halt meg, többen megsebesültek.
A város romjai között sötétben és csendben telt az éjszaka. Nincs áram, nem működnek más közművek sem, de a banditatüzérség is csendben volt.
Nyikolajevkánál az este volt egy jó kis csetepaté. Kilenc óra tájban a milicia egy rövidke rajtaütésben megtámadott egy valószinűleg éjszakai szálláshelyet kereső banditacsapatot. Két PSZH és egy BTR biztosan elpusztult.
Amvrozijevkából az éjszaka leple alatt két autóbusszal szerették volna a helyi “árvaház” gyerekeit Oroszországba menekiteni. Ám a buszokat feltartóztatta egy latorcsapat, és most Mariupol felé tartanak.

https://balrad.wordpress.com/2014/07/05/viszonylag-nyugodt-ejszaka-donbasszban/