2015. november 11., szerda

Nemhogy PIN kód nem kell majd, de bankkártya sem: kidolgozták a tenyérrel fizetést

A Fujitsu eddig egy olyan vénaszkenneren dolgozott, amely megbízható személyazonosítást biztosít, most pedig megtette az első lépést a bankkártyás fizetés kiváltása felé, ugyanis egy másik technológiájával ötvözi.
Infravörös fény és a tenyerünk – nagyon leegyszerűsítve pár éven belül ennyire lehet majd szükség arra, hogy fizetni tudjunk. A bankkártyás megoldás egyre kevésbé biztonságos, ezért fejlesztette ki a Fujitsu a PalmSecure szkennert. Csak fölé kell tartani a tenyerünket, amely pár másodperc alatt "röntgenezi" a vénamintázatunkat, amely annyira egyedi, mint az ujjlenyomat, viszont nem hamisítható, hiszen a testünkben van.

Fotó: Fujitsu
A Planet Biometrics beszámolójából kiderül, hogy a japán cég tesz egy lépést a bankkártyás fizetés kiváltása felé: a PalmSecure technológiát ötvözi az OpenLimit rendszerükkel, amely az online fizetéseknél védi a bankkártyánk és a fizetésünk adatait. Ha ez sikerül, már csak egy terminálra kell helyezni és fizethetünk is a tenyerünkkel.

HVG

II. Abdullah: A szíriai rendezéshez Moszkva kezében van a kulcs

Exluzív interjú II. Abdullah Jordán királlyal – Euronews

…”Szerintem ez egy globális háború, vagy más néven a Harmadik Világháború. Azzal, hogy összehangoljuk a cselekedeteinket Szíriában lehetőség nyílik arra, hogy egységesen lépjünk fel, és átfogóan rendezzük a helyzetet. Ebben a kérdésben össze kell fogni. Szerintem elérkezett ehhez az idő, muszáj összefésüljük a stratégiákat és az oroszok beszállásával erre lehetőség nyílt…”

SzRTI: Jordánia felvilágosult uralkodója a jelek szerint tisztán látja a helyi és a globális geopolitikai problémákat, s azok lehetséges megoldásait. Nemcsak az országa vezetője, és hadseregének főparancsnoka, hanem reálpolitikus is, s mindemellett emberséges ember, aki igyekszik népének az instabil közel-keleti környezetben, egy stabil államot biztosítani.
Ugyanakkor a körülményeihez képest a lehető legjobb ellátást biztosítja az 1.4 millió szíriai menekültnek, – akik ott valóban menekültnek számítanak, mivel háború szaggatta hazájuk közvetlenül határos Jordániával. A Jordán menekülttáborban a lakhatás ingyen van, a napi egyszeri élelmiszer adag is. Az orvosi ellátás szintén díjmentes. Részben a nemzetközi segítségnek, s részben a Jordán hatóságok hozzáállásának köszönhetően. (Dolgozni viszont nem nagyon engedik a menekülteket, – hogy ne vegyék el a jordániaiak munkáját).
Mindezek mellett megtudhatjuk a királytól azt is, hogy valójában az ‘Iszlám’ Állam az igazi Iszlám szempontjából nem is képviseli az Iszlámot, – lévén a tagjai “Havaridzs” hitehagyott banditák, – akiket a bűneik miatt már kitiltottak az Iszlám vallásból. – Ez hasonló lehet a keresztényeknél is régen alkalmazott kiátkozáshoz…
II. Abdullah teljes interjú
További idézetek az interjúból:
…”Szerintem ez egy globális háború, vagy más néven a Harmadik Világháború. Azzal, hogy összehangoljuk a cselekedeteinket Szíriában lehetőség nyílik arra, hogy egységesen lépjünk fel, és átfogóan rendezzük a helyzetet. Ebben a kérdésben össze kell fogni. Szerintem elérkezett ehhez az idő, muszáj összefésüljük a stratégiákat és az oroszok beszállásával erre lehetőség nyílt…
Az elmúlt öt-hat évben mindig azt mondtam, hogy a szíriai rendezéshez Moszkva kezében van a kulcs. Ott tudnak ugyanis csak egyértelmű garanciákat adni a rezsimnek, (itt Aszadra utal – SzRTI), hogy lesz nekik is szavuk a háború utáni rendezésben. És továbbra is azt hiszem, hogy együtt kell élni azzal a ténnyel, hogy az oroszok jelen vannak Szíriában…
A mostani helyzetet egy lehetőségként élem meg, itt az alkalom, hogy összefogjunk Szíriával kapcsolatosan és visszaszorítsuk ezt az egész világot fenyegető veszélyt…
Jelenleg nagy a bizalmatlanság kelet és nyugat között. Sajnos tovább kísért a hidegháború szelleme. Ezen azonban túl kell esni, hogy kezelni lehessen azt a helyzetet, amit a Harmadik Világháborúként írtam le az imént. Szerintem az első bizalmi lépések megtétele után itt a lehetőség arra, hogy félretegyünk az ellentéteteket és összefogjunk…”
Euronews – SzRTI

Az állam nem véd meg, de a magántulajdon védelme bűncselekmény?

Egyelőre nem mutatkoznak jelei annak, hogy a hétköznapokban is érezhetővé válna a kormányfő által illiberális demokráciának nevezett felállás. A kisebb, vagyon elleni bűncselekményekkel szemben tehetetlenek a hatóságok, de a magántulajdon védelme máig bűncselekménynek számít.
Mit tehet az a gazda, aki tisztességes, termelő munkát folytat, de bűnözők behatolnak a birtokára, és egyévi munkája eredményét eltulajdonítják? Tisztességes ember ilyenkor a rendőrséghez fordul, hogy az illetékes hatóságok oldják meg a problémát – hiszen ez az állam feladata. Magyarországon azonban úgy tűnik, az állam úgy akarná saját hatáskörében tartani a bűnözők elleni fellépést, hogy az illetékes hatóságok nem rendelkeznek kellő eszközökkel a kisebb bűncselekmények ellehetetlenítésére. A szakmai diskurzust máig átitatja a liberális dogma, az egyéni szabadságjogok káros mértékű túlhangsúlyozása. Ennek a hibás rendszernek szemléletes példája, hogy ma elítéltek egy gazdát, aki a hatóságok tehetetlensége miatt arra kényszerült, hogy megvédte saját tulajdonát a bűnözőkkel szemben.
A mai napon bűnösnek nyilvánították és 7 év börtönre ítélték azt a vácszentlászlói férfit, aki fagyállót öntött a saját borába, mert tehetetlen volt azzal szemben, hogy a bűnözők bejárnak birtokára és kifosztják. A sajtót mindaddig nem foglalkoztatta az eset, ameddig a bűnözők zavartalanul működtek, és más munkájának eredményét következmény nélkül eltulajdoníthatták. Úgy tűnik azonban, a rendőrség is tehetetlen az ehhez hasonló esetekben, mert a gazda saját vallomása szerint “tehetetlennek érezte magát a tolvajokkal szemben” – tehát nem volt jelen az állami szerv, aminek ezt a problémát kezelnie kellett volna. A sajtót akkor kezdte foglalkoztatni az ügy, amikor a bűnöző vesztette életét a lopott borral elfogyasztott fagyálló miatt.
Az eset rámutat arra az abszurd helyzetre, ami ma Magyarországon továbbra is fennáll. A tisztességes ember sérelmet szenvedett a bűnözők tevékenysége miatt – a rendőrség nem kezelte a problémát, és a sajtót sem érdekelte. Amint a bűnöző sérelmet szenvedett – az ügy máris büntetőüggyé vált, és a sajtót foglalkoztatja a kérdés, mert az egyén jogai sérültek.
V. Pálra gyakorlatilag amiatt szabtak ki 7 évi börtöntüntetést, mert az állam nem biztosít kellő eszközöket a rendőrség számára ahhoz, hogy a kisebb bűncselekmények ne maradjanak következmény nélkül – de eközben az egyén számára sem engedélyezi, hogy saját magántulajdonát megvédje, ha a rendőrség arra nem képes. Amennyiben a kormány valóban elkötelezett az úgynevezett “illiberális demokrácia” megvalósítása felé, az eset egy precedens értékű felmentéssel kellene végződjön. Az a jogi környezet ugyanis, ami lehetővé teszi, hogy a bűnözőnek több joga legyen, mint a tisztességes, törvényes módon élő embereknek, a liberális demokrácia sajátossága.
A liberális demokrácia jogi környezete a tisztességes embert rákényszeríti arra, hogy kriminalizálódjon, és maga is bűncselekményt kövessen el, ha nem akar a bűnözőkkel szemben kiszolgáltatott helyzetben maradni. V. Pál nem a szokványos értelemben vett bűnelkövető, hanem a liberális demokrácia jogi környezetének áldozata.


http://www.hidfo.ru/2015/11/az-allam-nem-ved-meg-de-a-magantulajdon-vedelme-buncselekmeny/

A lehetséges legroszabb szcenárió szerint alakulnak a dolgok Donbasszban.

A luganszki frontszakaszon már korántsem csatározásnak vagy helyi miniháborúnak tekinthető “évődések” zajlanak. Ma hajnalban ágyúkkal és tankokkal támadott a “Bahmutka” szinte teljes hosszán Valcmanék ordashada. Az LNR milíciái sikkerrel tartják őket kiindulási pozícióikban, de fölöttébb aggályos a hirtelen fölbukkanó, nehéz latorfegyverzet, amit ugye-már régen visszavontak.
Donyeck “Otyrjabszk” kerülete egész éjszaka latortüzérségi támadás alatt állott! Meg a tűzfészkek és az “Oktyrjabszk” közötti területek.
Nyalókakirály betolakodóit reggelre küldözték a népköztársasági erők Szpartzak és a repülőtér közti területről. Úgyhogy mostmár azt is viáman ágyúzhatja a martalóchorda, hiszen a kollegák távoztak.
Gorlovka-Zajcevo térségben szintén tankokkal próbálkozott mára virradóan a valcmani pribékhad.
A volnovahai latorbázisra hat darab kijevi helikopter érkezett ma kora reggel.


http://www.balrad.com/2015/11/11/donbassz-89/

A liberális sajtó a Lockheed Martinnak lobbizik Magyarországon


Az Index olyan amerikai gyártmányú fegyverrendszer népszerűsítését folytatja, ami nyilvánvalóan elavult technika, és a gyártó Kelet-Európával akarja felvásároltatni a fölösleges készletet.
A liberális sajtóorgánum “a Lockheed Martin legújabb fejlesztéseként” reklámozott egy rakéta-sorozatvető rendszert, ami közel két évtizede létezik, és a gyártó vélhetően a készleten maradt fölösleget akarja értékesíteni a kelet-európai piacon. Az Index újságírója láthatóan annak hangsúlyozására törekedett, hogy az amerikai fegyvergyártó cég terméke egy olyan rendszer, ami a magyar honvédség számára is könnyen alkalmazható lenne:
“A Lockheed Martin legújabb fejlesztése, a HIMARS egy új generációs MLRS indítóállás. Pontosabban: egy hét méter hosszú, öttonnás páncélozott szörnyeteg, amiről hat közepes hatótávolságú rakéta indítható. A HIMARS fő ütőkártyája mégis a remek manőverezhetősége, és az, hogy szinte bárhol bevethető, ahol a nehezebb indítóállások már nem boldogulnak. Az egységeket a C–130 Hercules repülőkkel lehet szállítani. Mivel a mobil indítóállások kompatibilisek az eddig használt rakétaindító rendszerekkel, a tüzérség is könnyen elboldogulhat velük.”
Az Index újságírója ezt követően közzétette az amerikai fegyvergyártó cég marketingvideóját is.

Ugyanakkor, a HIMARS egy közel 18 éve létező rendszer, tehát nem egy “új fejlesztésről”, hanem egy két évtizedes technikáról van szó, amit a gyártó egy régebben használt rendszer módosításával az elmaradottabb országoknak akar eladni. A fegyverrendszer képessége hat rakéta kilövése, amelyek hatótávolsága alig 60 kilométer – sima muníciós fejjel -, vagy egy ATACAM kilövése, melynek 300 km a hatótávolsága. Az “új fejlesztés” kifejezés annyit takar, hogy a gyártó áttette az M270 tűzvezető rendszerét lefelezve egy teherautóra, mert az Egyesült Államok 1989 után kezdődő háborúiban, sivatagi körülmények között, elavult fegyverzettechnikával rendelkező felekkel szemben ez elégséges volt, gyártási költsége pedig mintegy fele az ugyanolyan rakétákat tüzelő M270-nek, ami 12 rakétát lő ki a HIMARS 6 rakétájával szemben.
M270M270 HIMARS 6HIMARS 6
Az Index újságírója gyakorlatilag büszkén bejelentette, hogy az amerikaiak újra feltalálták a Katyusát. Horvátország eközben éppen most vásárol használt M270-eket, Lengyelország pedig – HOMAR néven – a HIMARS rendszer hazai gyártását kezdi meg a következő hónapokban. A Lockheed Martin a készleten maradt régi rakétaszéria felújítására közel százmillió dollárt kap az amerikai hadseregtől, amit “új fejlesztésként” a közép- és kelet-európai piacon akarnak értékesíteni. A felújított rakéták megbízhatósága azonban erősen kétséges; Afganisztánban számos, a fegyverrendszer pontatlanságból adódó baleset történt, civil halálos áldozatokkal. Az afganisztáni kivonulást követően pedig ezeket a fegyvereket nekünk akarnák eladni.
Mint azt korábban jeleztük, a Lockheed Martin és számos más amerikai fegyvergyártó cég fokozott figyelemmel fordul a kelet-európai piac felé, ahol az “orosz veszélyre” hivatkozva próbálnak profithoz jutni. Egy korábbi eset során annak gyanúja merült fel, hogy a Magyar Nemzet próbálja előkészíteni a Lockheed Martin vadászrepülőgépeinek értékesítését Magyarországon. Azt megelőzően a magyar Gripenek esetében egyhavi időközökkel történtek különböző “technikai hibák”, miközben a térség több országával kötött üzletet a Lockheed Martin F-16-os vadászbombázók és AGM-158 levegő-föld rakéták értékesítéséről.
http://www.hidfo.ru/2015/11/a-liberalis-sajto-a-lockheed-martinnak-lobbizik-magyarorszagon/

Belgium is fellép a Facebook jogsértései ellen

Belgium 48 órát adott a Facebooknak, hogy leállítsa azoknak a személyeknek nyomon követését, akik nem rendelkeznek Facebook-felhasználói profillal.
Júniusban Belgium Adatvédelmi Bizottsága eljárást indított a Facebookkal szemben, mert kiderült, hogy a közösségi háló az amerikai nemzetbiztonsági hivatalok módszereihez hasonló megfigyelési gyakorlatot folytat. A Facebook nem csak saját felhasználóinak tartózkodási helyét rögzíti, de nyomon követi a kijelentkezett felhasználókat, és minden olyan személyt, aki az interneten olyan oldalt nyit meg, amin Facebook like-gomb, vagy más, a Facebook rendszereihez kacsolódó plugin található. A vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy a Facebook ezt a felhasználók és a nem-regisztrált magánszemélyek beleegyezése nélkül teszi, és ezzel sérti az európai adatvédelmi törvényeket.
A Le Soir belgiumi napilap szerint Belgium Adatvédelmi Bizottsága 48 óra határidőt adott a Facebook számára, hogy leállítsa a szolgáltatásra nem regisztrált személyek nyomon követését. Amennyiben a vállalat 48 óra elteltével is tovább folytatja a jogsértő gyakorlatot, Belgium naponta 250000 euró bírság megfizetésére kötelezi, és a vállalat további következményekkel kell számoljon. A Facebook tagadja, hogy megfigyelné a nem-regisztrált internethasználókat, és alaptalannak nevezte a bizottság állításait.


http://www.hidfo.ru/2015/11/belgium-is-fellep-a-facebook-jogsertesei-ellen/

„A múltkor egyszerűen lekurvázott az egyik diákom”

„Angolórát tartottam, a táblára írtam éppen, mikor egy diákom odakiabált a padjából, hogy : „Hé, te kurva, menj odébb,mert nem látom, hogy mit írtál oda!” Levegőt sem kaptam, csak annyit tudtam kipréselni magamból, hogy szégyelld magad, ilyet nem mondhatsz!” – az iskolai agresszióról kérdeztünk szülőket és tanárokat. Egy friss kutatás szerint a tanárok sokszor agresszívak a magyar diákok szerint.
akk
Sok az agresszív tanár a diákok szerint – derül ki egy magyarországi felmérésből. Öt tanárt és öt szülőt kérdeztünk a témával kapcsolatban. Mindenkinek vannak történetei az iskolai bántalmazásról, legyen szó pofonról, vagy sértő megjegyzésekről. A cikk második felében pedig a magyar iskolai agresszióról tanulmányt készítő Buda Mariann, a Debreceni Egyetem Neveléstudományi Intézetének oktatója mondja el a tapasztalatait.
A szülők történetei
„Apukám kedvenc tanára Zoli bácsi volt. Mivel annyiszor meghallgattam ezt a sztorit, kívülről fújok minden részletet: a második világháború után járt az édesapám általános iskolába, fiúosztályba, ahol voltak 12 évesek és 15 évesek is együtt. A matektanáruk Zoli bácsi volt, egy hatalmas növésű férfi, erős hanggal, nagy tenyérrel. Ha valaki szemtelenkedett, akkor Zoli bácsi hatalmas pofont kevert le neki, a srácok ennek ellenére imádták. Ha az osztály elfáradt, akkor kivitte őket focizni. Apu szerint nem is boldogulhatott volna másképp, csak a húzd meg, ereszd el módszerrel. Akkoriban egyetlen szülő sem problémázott azon, hogy miért kapott fülest a gyereke, eszébe sem jutott, hogy kétségbe vonja a tanár döntését. Akkoriban még ilyen idők jártak, sóhajt fel a sztori végén édesapám, és színtiszta nosztalgiával emlegeti fel hetente legalább egyszer Zoli bácsit. Ez hatvan éve volt.”
„Negyven évvel ezelőtt sem ment ritkaságszámba az, ha egy nevelő célzatú pofont lekevert egy tanár. A férjem kedvenc sztorija az ország első gimnáziumában történt, ahol egy énektanár nemes egyszerűséggel a pajeszánál fogta meg, és emelte fel a renitens diákot nap mint nap. Iszonyúan fájhatott! A tanári kar akkor már szólt, mert az erőszak mégsem módszer, de egy ejnye-bejnyén túl nem történt semmi.”
„Én harminc évvel ezelőtt körmöst kaptam a némettanáromtól, mert fecsegtem órán. Favonalzóval, és nem értettem, hogy mi rosszat tettem, minden jegyem ötös, csak egy kicsit dumáltam a padtársammal. Egész délután fájt a kezem, apám ki is szúrta, amikor elmeséltem, hogy mi történt, akkor csak annyit mondott: mondd a nevét. Másnap belátogatott a suliba ahol se azelőtt, se azután nem járt, és nyomatékosan felszólította a fiatal tanárt, hogy soha többé ne nyúljon hozzá a lányához egyetlen ujjal sem. Nem voltak hangos szavak, nem volt jogi következménye, és én nem kaptam több körmöst.”
„A fiam azt mesélte, hogy tornaórán a tanárnő felpofozta az osztálytársát, de a gyerek hozzátette, hogy tényleg nagyon paraszt volt az osztálytársa a tesitanárnővel, szóval megérdemelte, de azért mégis sajnálták, mert nagyon sírt a kisfiú. Egészen elképedtem, mondtam is a fiamnak, hogy elő ne forduljon, hogy egy ujjal is hozzáér egy tanár, mert azonnal megyek a suliba, és elő ne forduljon, hogy szándékoltan pimasz egy tanárnővel. Szerintem villámokat szórt a szemem, a gyerek megértette az üzenet mindkét felét szerintem. Pont aznap volt szülői, de a felpofozott gyerek anyukája nem beszélt erről, vagy nem is tudott róla, vagy csendben intézték el az ügyet. Csak azt nem értem, miért nem száz fekvőtámaszt szabott ki az egyébként jogosan ideges tanárnő büntetésül? Szerintem egy-két ilyen eset után nyugalom lenne az órákon.”
„Az én gyerekemet nyugodtan felpofozhatja a tanár, nem kellenek a fölösleges körök, a beírások. Biztosan igaza van, nálunk nem gond! – mondta minap egy apuka szülői értekezleten. Hát az enyémhez meg ne nyúljon hozzá senki sem, majd én elintézem vele otthon, bár nem hiszem, hogy szemtelen lenne, mert neveljük. Egyébként a tanár dolga elsősorban a tanítás, a szülő kötelessége otthon némi jó modort nevelni a gyerekbe.”
A tanárok sem érzik jól magukat az iskolában
„A múltkor egyszerűen lekurvázott az egyik diákom. Nyár eleje volt, én szoknyában mentem be tanítani, de nem volt kihívóan rövid vagy ilyesmi. Plusz egy dekoltált felső volt rajtam, de szerintem az is az átlagos kategóriából. Angolórát tartottam, a táblára írtam éppen, mikor egy diákom odakiabált a padjából, hogy : „Hé, te kurva, menj odébb, mert nem látom, hogy mit írtál oda!” Levegőt sem kaptam, csak annyit tudtam kipréselni magamból, hogy szégyelld magad, ilyet nem mondhatsz! Hozzá kell hogy tegyem, mindez az főváros egyik legrosszabb hírű általános iskolájában történt. Tudtam, hogy nem érdemes apukát vagy anyukát behívatni, nem mennénk előbbre. Év végén felmondtam, mert nem ez volt ott az első hasonló esetem.”
„Megkértem a fiúkat, hogy hozzák fel az iskolatejeket a földszintről az osztályba, mire az egyik az válaszolta, hogy : „Nem vagyok én csicska!” Harminc éve tanítok, nem vagyok már mai csirke, de bevallom, hogy megdöbbentem. Ráadásul a fiúnak, aki ezt mondta, én vagyok az osztályfőnöke. Nem szóltam semmit, csak ránéztem. A többi fiú tette helyre a dolgot, mert azonnal ugrottak, hogy majd ők segítenek, és azt mondták az osztálytársuknak, hogy szégyelld magad! Egyébként a legtöbbször, amikor egy gyerek rendszeresen pimasz, az nem az ő szegénységi bizonyítványa, hanem a szülőké. Sajnos egyre kevesebben nevelik a gyereküket, nem tudják, hogy mit lehet és mit nem.”
„Kezdő pedagógusként volt egy olyan gyerekem, aki rendszeresen tönkretette az óráimat. Direkt. Ezzel szórakozott. 25 éves voltam, a srácok 18 évesek, nem nagyon tudtam, hogy mit csináljak, ugyanis egy tanárnak rendesen meg van kötve a keze. Nem küldhet ki óráról gyereket, nem adhat egyest, nem ütheti meg. Akkor mi marad? A szépen kérés, a figyelemelterelés. Na, vele ez nem ment! Aztán már éjjel is róla álmodtam, kezdett az agyamra menni, mert mindenki élvezte az órákat, csak ő igyekezett tönkretenni. Behívattam apukát, aki közölte, hogy oldjam meg, ő nincs ott az órán… Ezzel sem voltam kisegítve, bár megoldani nem tudtam, bevallom. Egy idő után a többiek is cinkelni kezdték, mert szerették az óráimat, és őket is zavarta, aztán elballagtak. Talán ő az egyetlen diákom, akivel nem sokra mentem.”
„Bevallom, én nem szoktam üvöltözni, nem írok be az ellenőrzőkbe, és nem is rimánkodom a gyerekeknek. Felsősök, értsenek a jó szóból. Ha hangzavar van, és nem tudok tanítani, akkor egyszerűen szólok kb. háromszor, hangsúlyozottan halkan, aztán röpdolgozatot iratok. Ezt párszor eljátszom az osztállyal, és csend lesz. Esetleg feleltetek. Nem csinálok hülyét magamból, ki nem állhatom, ha egy tanár cirkuszol, a gyerekek sem veszik komolyan azt, aki üvöltözik egy osztállyal. Nálam fegyelem van, és nem is utálnak, mert egyébként jó fej vagyok, csak a pimaszságot nem tűröm. Jó sok jegye lesz a rendetlen osztálynak, és gyorsan hozzászoknak ahhoz is, hogy nálam meddig terjednek a határok. Szerintem ez jó módszer, nekem bevált. Bárki kérdezhet bármit, tegye fel a kezét, ne üvöltsön. És szeretem hallani a saját hangomat, amikor magyarázok. Ennyi.”
„Nemrég mentem nyugdíjba, alsóban tanítottam. Elkeserítő a változás, amin a gyerekek keresztülmentek a pályám negyven éve alatt. Régen egy kis elsős szeme csillogott, amikor jött, felnézett a tanító nénire, boldogan szót fogadott. Az első évben szinte nem is volt fegyelmezés. A szorgalmikat ők kérték, lelkesen megcsinálták. A szülők tisztelettel beszéltek velem, a diskurzusok döntő többsége a kölcsönös elfogadás mentén zajlott. Aztán teltek-múltak az évek, és egyre kevesebb örömömet leltem a tanításban.
Negyedikre valóságos kis szörnyetegek lettek, pimaszul viselkedtek, nem írtak házit. A szülők pedig nem nagyon jöttek szülőire, fogadóórára még akkor sem, ha behívtam némelyiket. A srácok egyre pimaszabbak lettek, neveletlenek, sokszor gondoltam arra, mennyivel mások voltak a gyerekek régebben. Azt hiszem, a szülők elfelejtették a nagy rohanásban, hogy a gyerekeket nevelni is kell, nem csak megvenni nekik felesleges dolgokat. Meg kell őket tanítani köszönni, megköszönni és szót fogadni is. Szerintem ezek fontos dolgok, de néha őslénynek érzem magamat, mert a jó modor már mintha kiveszett volna az emberek nagy részéből.”
Az agresszió egy tünete annak, hogy a gyerek nem érzi jól magát az iskolában
– mondta a magyar iskolai agresszióról tanulmányt készítő Buda Mariann, a Debreceni Egyetem Neveléstudományi Intézetének oktatója az NLCafénak. – A frusztrációból fakadó erőszak csak egy tünet. Itt nem arról van szó, hogy a tanárok rendszeresen verik a gyerekeket az iskolákban, hanem inkább arról szól, hogy előfordul, rossz hangsúllyal beszélnek, vagy negatív jelzőket használnak a diákokkal szemben. Természetesen ez fordítva is igaz, a tanárok is ugyanezt kapják a diákoktól. Ezek a jelek mind-mind arra utalnak, hogy változtatni kell a csak a tekintélyre apelláló oktatási módszeren, mert többé már nem hatásosak. Egy pedagógiai kultúra megváltoztatása hosszú folyamat és sokszereplős játszma, ahol nemcsak a gyerek, a pedagógus, de a szülő is fontos.
Sokszor egy rossz hangsúly, egy jelző is lehet bántalmazó egy gyerek számára, azonban ezek nagyon szubjektív szempontok, a határok mindenkinél máshol vannak. A tanároknak is nehéz a gyerekekkel, de a fegyelmezést inkább a pozitív élmények, mint a büntetés eszközeivel kellene megpróbálni, hátha akkor jobb lenne a légkör az órákon. Buda Mariann szerint az érdekes órák, a vidám iskolai élet többet lendítene a gyerekek hozzáállásán, mint az esetleges szidás. A túlméretezett tananyag és a jövőkép nélküliség is meghatározza a gyerekek iskolához való viszonyát: értelmetlennek ítélik sokan azt a tudást, amit az iskola kínál.
(Szarka Nóra)

Méregdrága luxuszakót dobott ki Szíjjártó?

Érdekes fotót fújt be windowsunkon a szél: egy ismeretlen úriember feszít egy láthatóan a szemétből kiszedett luxuszakóban, ami egy exkluzív magyar divatház, a magát a magyar luxusmárkának nevező Silka terméke.
A cég másfél éve nyitotta meg az Andrássy úti ottani szalonját és három éve a hévízit. Az “olcsóbb” konfekciózakók ára 300 ezer forintnál kezdődik, de ezekben még nincs benne a Silka logója. A legdrágább zakókért mintegy egymillió forintot kell fizetni.
zakó
A zakóba gondos kezek hímezték bele Szijjártó Péter nevét, és ott díszeleg rajta a Silka emblémája is a diszkrét narancssárga szegélyek között. A zakót információink szerint a külgazdasági és külügyminiszter háza előtt bányászták ki a szemétből kukavadászok, és azóta már túl is adtak rajta – a kortörténeti lelet eszmei értékéhez képest érdemtelenül alacsony áron.
A Silka-zakó több kérdést is felvet:
Ha Szijjártó Péter vásárolta, miért hímeztette bele a nevét?
Ha ajándékba kapta, az megmagyarázná a hímzést, de ebben az esetben miért nem tüntette fel az adott évről szóló vagyonnyilatkozatában?
A viseltes, de még használható ruhadarabjait minden normális ember eljuttatja a rászorulóknak, például bedobja valamelyik karitatív szervezet gyűjtőládájába – vajon Szijjártó Péter miért nem így tesz?
A minisztérium szerint nincs szó semmilyen különleges esetről: egy elhasználódott zakónak természetesen lehet az a sorsa, hogy végül a szemétben végzi. Azt valószínűsítették, hogy a zakó Szijjártó költözésekor kerülhetett a többi lommal egy konténerbe, amikor kiürítették a korábbi, szintén dunakeszi házát. Ezen túlmenően a miniszter nem kívánta kommentálni a “zakógate”-t, csak megdöbbenését tolmácsolták, hogy egyesek a kukából bányásznak, és azt lefotózzák.
Csakhogy Szijjártó már augusztusban átköltözött a tavaly megvásárolt 167 milliós villájába, míg forrásaink szerint a zakót csak mintegy két hete találták, és nem a régi, hanem az új csodavillánál.
A Silka legutóbbi divatbemutatóján, ahol az idei téli kollekciót vonultatta fel a cég, a celebek mellett kormánypárti politikusok is részt vettek. A bolt Facebook-oldalára kitett partifotók tanúsága szerint ott volt az eseményen Fónagy János, az NFM államtitkára és Mádi László, a párt korábbi országgyűlési képviselője is.
(index)
Bal-Rad komm: “… A tárca Szijjártó megdöbbenését is tolmácsolta amiatt, hogy vannak, akik a kukából „bányásznak…”
-Hát lehet hogy Zselésfejű és az ő TÁRCÁJA megdöbbent! De fölvilágosítanánk Zselésfejűt és az ő TÁRCÁJÁT, hogy sokak a TÁRCÁJUK tartalma miatt döbbennek meg, és KUKÁZNAK! Pedig puritánul élnek ám azok is!
De azért csak kíváncsiak lennénk arra, hogy Szíjjártó zakója-vagy másoké-mi a fene miatt olyan drága? Három ujja van? Vagy tud valami csudálatosat? Magától begombolódik? Vagy ez valamiféle kincskereső kisködmön?
Mi végülis azon vagyunk legjobban megdöbbenve, hogy Zselésfejű megdöbbent! Azon, hogy Magyarországon vannak akik kukáznak!

Holnap az uniós górék Máltára utaznak, hogy rendelkezzenek az Európát elárasztó muszlim migránsáradat kezeléséről.

Jelenleg mintegy százezerre tehető azok száma, akik a görögországi Leszbosz szigetétől az osztrák Spielefeldig tobzódnak. A nagyjából milliónyi, már célba ért elözönlőn kívül.
Az Unió szándékos tétlenkedése meghozta az “eredményét”! Számos internetes alternatív hírportálon lehet “gyönyörködnünk” a Bundesmutti-Soros “filantróppáros” akciójának eredményeiben.
A holnapi máltai vízgereblyézés elé egy kis emlékeztető video:

A felvételt érdemes 13:55-től ALAPOSABBAN is megnézni. CSAK HÁROM MÁSODPERC! Ám abban a három másodpercben benne van a lényeg!
Tulajdonképpen azért félelmetes ez a három másodperc, mert ez a Bundesmuttinak nevezett lotyó Európa diktátora!
http://www.balrad.com/2015/11/11/malta-ele/

Oroszországnak hadat üzenni=egészségre ártalmas dolog

Oroszország szíriai rendteremtési akciójának kezdete óta a tegnapi nap számít az eddigi leggyászosabbnak a törvényes szír kormány ellen fegyverrel harcoló banditahordák számára.
kuj
Kuwayres légitámaszpontjának felszabadítása során közel ötszáz dzsihadista banditával végeztek a légicsapások és a szír kormányerők.



Damaszkusz közelében-nem sokkal azt követően, hogy az Iszlám Hadsereg nevű féreghorda vezére Zahran Alloush “hadat üzent” Oroszországnak-az orosz légierő “vette a lapot”! Tegnap irgalmatlan ajvékolás közepette földelték el a banditavezért. Maga sem hitte volna életében, hogy Oroszországnak hadat üzenni visszautasíthatatlan meghívást jelent a Paradicsomba.


Aleppo tartományból pánikszerűen menekülnek a dzsihadista hóhérok. Kurd források arról számoltak be, hogy csak tegnap mintegy háromszáz sátánfajzat lelt menedékre a szír-török határ török oldalán. Ott viszont bőséges ellátmány, kényelmes elhelyezés, asszonyállatok serege várta-kényezteti az Európába induló “számkivetetteket”.

A tegnapi Latakiában elkövetett robbantásos merénylet kivitelezését a “Dzhabhat en Nusra” nevű bűnbanda egy videoüzenetben magának tulajdonítja.


A kinyilatkozó vezérkan hosszú életére-szerintünk-kevesen mernének akár kis tétben is fogadni.
http://www.balrad.com/2015/11/11/oroszorszagnak-hadat-uzenniegeszsegre-artalmas-dolog/



Kedd délután a szíriai Latakiában egy autóba rejtett pokolgép robbant a város egyeteme előtt.
tak
A robbanás pontosan akkor történt, amikor az egyetem épületéből a hallgatók egy nagyobb csoportja éppen távozott
Jelentések szerint 23 ember meghalt, a sebesültek számát hatvanra becsülik.

A robbanás helyszínétől nem messze van az a szálloda, ahol orosz újságírók laknak.
http://www.balrad.com/2015/11/10/veres-merenylet-latakiaban/

Oroszország lép

orel
Vlagyimir Putyin tegnap lehűtötte a világ elsőszámú latorállmának-USA-nagyarcúságát. Az ok az, hogy az USA tovább erőlteti az ún. “rakétavédelmi”-rendszere telepítését, ami mostmár egyértelműen Oroszország ellen irányul.
Az orosz államfő értésére adta a világnak és a martalócszövetségeknek, hogy országa olyan fegyvereket fejleszt, amelyek rakétavédelmi pajzson át fognak tudni hatolni, tehát az amerikain is. Ezután saját rakétaelhárító rendszert is kiépítenek – tette hozzá.
Oroszország elnöke “elárulta,hogy az orosz fegyveripar az elmúlt három évben olyan fegyvereken dolgozott, amelyek többlépcsős rakétavédelmi rendszereket is legyőznek. Ilyen fegyverek már idén is kerültek a csapatokhoz. Ezen fegyverrendszerek hadrendbe állítása folyamatos, tökéletesítésük pedig állandó jellegű. Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy az orosz fegyveres erők potenciálját a következő évtizedekben ezek a rendszerek fogják alkotni.
Vlagyimir Putyin kifejtette, hogy az USA és a köréje szerveződött latorszövetségek kezdettől fogva hazudoztak az általuk kiépítendő “rakétavédelmi renndszer céljait illetően. Iráni rakétaveszélyre hivatkozva telepítgetik tele Európát a szerkezeteikkel, miközben csak a hülye nem hitte, hogy ez Oroszország elleni készülődés. Amivel döntő fölényre akartak/akarnak szert tenni Oroszország ellen. Hivatkozik a latorszövetség indoklásképpen a telepítgetési akciói indoklásában az iráni és észak-koreai nukleáris fenyegetésre, ám az ezekre való hivatkozások csak szándékaik leplezésére szolgálnak.
Vlagyimir Putyin “úgy tudja”, hogy az iráni nukleáris törekvésekkel kapcsolatos amerikai aggodalmak a helyzet rendeződésével okafogyottá váltak. Tekintettel arra, hogy a felek megállapodtak egymással. Ám az USA mindezek ellenére vad iramban folytatja a rakétarendszerei telepítgetését.
-Azt már csak mi (B-R) tesszük hozzá, hogy a Legfőbb Latorállam a saját területét szeretné ezzel a telepítgetéssel “célmentessé” tenni azáltal, hogy célpontokká tesz Európai országokat.
Az elgondolás pedig eredendően sunyi-és hamis illúziókba ringatja Amerikát!

http://www.balrad.com/2015/11/11/oroszorszag-lep/