2014. szeptember 29., hétfő

Naiv nyugati káröröm, de keleten a Pobeda - a "Győzelem"

Beütnek a szankciók a hatalmas orosz sikernek?
A jelentésekkel a kézben

Szecsin szerint 5-7 év múlva elindulhat a termelés a most bejelentett mezőből,
és nyilatkozata szerint ebben a nyugati szankciók sem akadályozhatják meg Oroszországot, mert a pénzt és a szükséges eszközöket is beszerezhetik máshonnan, mint például a BRICS-kóperációból. Nyugati elemzők azonban igen szkeptikusak ezzel kapcsolatban, ugyanis meglátásuk szerint, ha a finanszírozást még sikerülne is valahogy megszervezniük az oroszoknak a nyugati piacok nélkül (Kínát pl. többször is emlegették az oroszok), a sarkköri fúrásokhoz és termeléshez szükséges technológiák meghatározó része nyugati cégek birtokában van, amelyek jelenleg épp csomagolnak, és a szankciók hatályáig nem is térhetnek vissza a térségbe. Az orosz gazdaság szempontjából kulcsfontosságúnak számítanak a szénhidrogén-termelésből származó bevételek. Habár európai szemszögből gyakran azt képzeljük, hogy Oroszország számára a földgáz áll az első helyen, a valóságban az olajból jelentősen nagyobb bevétele származik az országnak. A magas olajáraknak köszönhetően 2013-ban az amerikai EIA közlése szerint az orosz exportbevételek 33%-a kötődött a nyersolajhoz, 21% további - finomított - olajtermékek értékesítéséhez, és csupán 14% a földgázhoz. Vagyis az orosz kivitel kétharmada kapcsolódik a szénhidrogénekhez, amiben belül az olajipar termelése dominál. Komoly áttörést sikerült elérnie az "orosz olajiparnak" az elmúlt héten, amikor is olajat találtak a Kara-tenger alatt. Az Universitetskaya-1 nevű kút fúrása közben ért találatról Igor Szecsin, a Rosneft vezetője számolt be, miután két napos utazás után sikerült elérni a platformot. A találattal bizonyították, hogy a térségben olaj van.

Annak ellenére, hogy csak egy fúrás készült el, Igor Szecsin közel 1 milliárd hordósra becsülte a mező nagyságát. Az FT tudósítása szerint kb. 750 millió hordó olaj és 338 milliárd köbméter földgázról számolt be az orosz energiaipar nagyura. Szecsin hatalmas áttörésnek nevezte a találatot, emlékeztetve rá, hogy a térségben további 30 hasonló formáció van jelen. A mostani mezőt a tudósítások szerint Pobedának, azaz "Győzelemnek" nevezték el. Az oroszok nagyon bíznak a Kara-tenger térségében, várakozásaik szerint a terület szénhidrogénkincse meghaladja az Egyesült Államok Mexikó-öbölben lévő készleteit.

Gölöncsér Miklós

Krakk Britanniában

Két évre be kell fagyasztani a munkaképes korú lakosságnak juttatott szociális ellátások összegét a brit államháztartás további konszolidációja érdekében - jelentette be hétfőn a brit pénzügyminiszter. A mostani konzervatív-liberális koalíció kormányra kerülése - vagyis 2010 - óta sikerült megfelezni az államháztartási hiányt, a deficit azonban még mindig túl magas, és a brit pénzügyminisztérium becslése szerint 25 milliárd font (tízezer milliárd forint) további állandó megtakarítást kell elérni a hiány végleges felszámolásához - mondta Osborne.

Az államháztartási hiány eltüntetése azonban nem lehetséges kizárólag magasabb adóztatással, mivel a jelenlegi globális gazdaságban a befektetések és a munkahelyek "egyetlen gombnyomással" áttelepíthetők máshova. A magas adóterhek közgazdaságtana ezért a múlt közgazdaságtana - fogalmazott Osborne.

Hangsúlyozta, hogy a jóléti kiadások teszik ki a teljes állami költségvetés harmadát, Nagy-Britannia pedig nem engedheti meg többé magának, hogy évi 100 milliárd fontot (40 ezer milliárd forintot) fizessen ki jóléti juttatások formájában a munkaképes korú lakosságnak.
Mi lesz az Ötórai teával?
A brit pénzügyminiszter szerint a jóléti kiadások csökkentésének legigazságosabb módja az, ha az ezekre fordított összeg nem emelkednek gyorsabb ütemben, mint azoknak az adófizetőknek a bére, akik e kiadásokat finanszírozzák. Londoni pénzügyi elemzők szerint a brit alkalmazotti bérek reálértéke még két év múlva sem éri el a válság előtti szintet.
Bíró Dalma

Merkeli kirohanások

Alexander Stubb finn kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján Angela Merkel kiemelte, hogy az energetikai együttműködés Oroszországgal "kölcsönös érdekeken" alapul, és nem cél a "függőségek teljes felszámolása". Ugyanakkor az EU a közép- és hosszú távú energetikai stratégiája átgondolására kényszerülhet, ha Oroszország nem hagy fel a jogsértéssel Ukrajnában. A német kancellár szerint fenn kell tartani az Oroszországra kifejtett politikai nyomást, a gazdasági szankciók feloldása pedig "nagyon távol van", mert az ukrajnai helyzetről "sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy kedvezően alakul". Mármint nyugati-atlantista szempontból.

Angela Merkel hozzátette nagy felismerését, miszerint a bolsevik Szovjetunióhoz hasonlítja a mai putyini "nemzeti-szocializmust": az egykori NDK-ban élve megtapasztalta, hogy az elnyomó rendszer bukásához 40 év kellett, aminek az az üzenete, hogy kitartásra van szükség a szankciókhoz, és nem érdemes 4 hónap után arról beszélni, hogy elérik-e a kívánt hatást.
Merkeli feltételek

Hangsúlyozta: a kelet-ukrajnai válság kezeléséhez "valódi" fegyvernyugvásra van szükség;
* a donyecki és
* luhanszki régióban.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) közreműködésével;
* a szabad voksolás feltételeinek megfelelő választásokat kell tartani,
* valamint biztosítani kell, hogy Oroszország ne támasszon további területi igényeket.


Alexander Stubb a tájékoztatón kiemelte, hogy országának igen hosszú közös határa van Oroszországgal, de teljes mértékben támogatja az ukrán válságban követett uniós politikát. Arra a kérdésre, hogy Finnország csatlakozhat-e a NATO-hoz, azt mondta, hogy Finnország és az észak-atlanti szövetség partneri viszonya Norvégia és az EU kapcsolatához hasonlóan mély és kiterjedt, a finn nyilvánosságban pedig téma az esetleges csatlakozás. Ugyanakkor a jelenlegi kormányzati ciklusban az ügy nem emelkedik a politika napirendjére. Egy ilyen kérdést "jó időjárási viszonyok között kell elővenni, és rossz időben nem kell vele kiemelt helyen foglalkozni" - mondta a finn kormányfő.

Bíró Dalma

December elsejére toboroz résztvevőket Hargita és Kovászna megyébe a román sovinizmust hírdető Vocea Natiunii Facebook-csoport.



Felháborító, de a felhívásukban húszezer román "hazafit" (mint ismeretes a soviniszta nem hazafi, annál inkább a liberális igényeket kiszolgáló tévképzetes egyén - a hazafi tiszteli más nemzet hazafiát, még úgy is, mint ellensége, ha ellenségének tekinti) keresnek, akik Hargita és Kovászna megyében "ünnepelnék" Románia nemzeti ünnepét.
Indoklásuk szerint a székelyföldi megyékben a románokat zaklatják, megfélemlítik, sőt fizikailag is bántalmazzák.

A Vocea Natiunii ingyenes buszos szállítást ígér a helyek függvényében, illetve ellátást is. Vajon ki pénzeli ezt! Nyilvánvalóan a Székelyföldi Autonómia-kérdés zavarja őket és közvetve ezen a csoporton keresztül a román kormányvonalról kapják az instukciókat hozzá. A résztvevőket ugyanakkor felszólítják, tartózkodjanak mindenféle erőszakos megnyílvánulástól.... Majd meglátjuk!


Gölöncsér Miklós

Autonóm Katalóniát! - Ez tiszta beszéd...

Katalónia vezetője aláírta a népszavazás megtartásáról szóló rendeletet

Katalónia vezetője, Artur Mas ma aláírta a függetlenségi népszavazás megtartásáról szóló rendeletet. A népszavazást november 9-én tartják meg.

Katalónia vezetőségének döntése értelmében a népszavazáson az embereknek két kérdésre kell válaszolniuk:

„Akarja-e Ön, hogy Katalónia állam legyen?”
és
„Ha igen, akkor akarja-e, hogy Katalónia független állam legyen?”.

A spanyol Alkotmánybíróság korábban jogellenesnek nyilvánította a referendumot.



A spanyol alkotmánybíróság felfüggesztette a katalóniai referendumot

Hídfő.net | Katalán függetlenségpártiak tüntetnek Katalán függetlenségpártiak tüntetnek
A függetlenségi népszavazást a spanyol alkotmánybíróság a létező legegyszerűbb indokkal -az alkotmányellenességgel- függesztette fel. Az eset hétfőn történt, miután a 12 tagú testület egy órás válságértekezletet tartott.
A felfüggesztés ellenére a katalán helyi hatóságok bejelentették, hogy folytatják az előkészületeket a függetlenségi szavazás lebonyolítására. Katalónia elnöke, Artur Mas aláírta a rendeletet, ami a népszavazás végrehajtásáról szól, Madrid határozott tiltó utasítása ellenére. A szavazás 2014 november 9-én lesz megtartva.
A spanyol miniszterelnök, Mariano Rajoy bejelentette, hogy a kormány megtámadja a népszavazást, mivel szeritne az alkotmányellenes. Rajoy szerint Katalónia függetlenedése "...elképzelhetetlen. Nincs olyan intézmény se testület Spanyolországban, ami képes megtörni ezt az elvet a szuverenitásról." A valódi indok a katalán függetlenség gáncsolása mögött nyilván itt is gazdasági. Katalónia 7,5 millió lakosának a munkája adja az ország exportjának 20%-át, annak ellenére, hogy a lakossága csak az ország 16%-a. Emellett Katalóniában öszpontosul a Spanyolországba befektetett tőke 25%-a.

http://www.hidfo.net/2014/09/30/spanyol-alkotmanybirosag-felfuggesztette-kataloniai-referendumot

Ahogy Ukrajna Oroszország ellen, úgy az ISIS Szíria ellen is csak ürügy az USA-nak

Az USA tervei a szíriai háborút illetően egyre nagyobb méreteket öltenek

Az USA tervei a szíriai háborút illetően egyre nagyobb méreteket öltenek

Az Egyesült Államok többé nem kívánja beérni azzal, hogy légicsapásokat mér az Iszlám Állam fegyvereseinek iraki és szíriai állásaira. A Pentagon ragaszkodik a szárazföldi akcióhoz. Több ország hajlandó támogatni Washingtont ebben. Közben sokan meg vannak győződve arról, hogy az ENSZ BT felhatalmazása nélkül a Nyugat katonai fellépése a térségben a harmadik világháború beindítását jelentheti.

Nagy-Britanniában nagy megértéssel fogadták Pentagon véleményét. Törökország szintén lehetőnek tartja katonasága részvételét az Iszlám Állam elleni iraki és szíriai szárazföldi akcióban. Damaszkusz tudomásra juttatta, hogy nem ellenzi a nemzetközi koalíció fellépését az Iszlám Állam fegyvereseivel szemben. Csakhogy az iraki és szíriai katonai akció céljait, időtartamát és eszközeit egyeztetni kell az ENSZ Biztonsági Tanácsában, hogy mindez illeszkedjen a nemzetközi jognormákhoz. De éppen ez az, amit Washington semmibe vesz. És ezzel kapcsolatban felmerül a gyanú, hogy párhuzamosan a terrorizmus elleni harccal az Egyesült Államok meg akarja valósítani régóta dédelgetett tervét, amelyik Basar al-Aszad rendszere megdöntésére irányul – mutat rá Jevgenyij Szatanovszkij keletkutató.
Az USA nem mondott le al-Aszad elnök megbuktatása, a szíriai rendszerváltás eszméjéről. Probléma, hogy lehetetlen elhatárolni az iszlámisták elleni szárazföldi akciót az al-Aszad csapatai elleni csapástól. Senki nem mondhatja meg, hogy az Egyesült Államok elnöke milyen parancsot ad egy bizonyos pillanatban.
Számos szakértő szerint a szíriai erőszakos rendszerváltás révén a közel-keleti konfliktusok világháborúvá terebélyesedhetnek. És akkor bizony minden országnak kijut a bajból úgy a térségben, mint azon túl is – óva int a Közel-Kelet Intézet elnöke, Jevgenyij Szatanovszkij.
A harmadik világháború a civilizációk háborúja, a radikális iszlám háborúja minden egyéb iszlám csoport ellen a Közel-Keleten, s egyben mindazok ellen, akik nem tartoznak az iszlám világához, legyen az India, Kína, Oroszország vagy a kereszténység afrikai töredékei. Már nem is beszélve Izraelről, valamint Európáról és az USA-ról, amelyekkel szemben a terrortámadások csak gyarapodni fognak. E tekintetben Szíria az utolsó védőbástya. A szíriai kormány leköti a terroristák kolosszális erőit, más esetben ezek más irányvonalon csapnának le.
Washington hivatalosan még nem jelentette be az Iszlám Állam fegyvereseivel szembeni akció szárazföldi fázisa beindítására vonatkozó szándékát. De a napokban Barack Obama elnök már elismerte, hogy alábecsülték az Iszlám Állam terrorszervezet veszélyét, az iraki katonaság ellenálló képességét pedig túlbecsülték. Ennélfogva az iraki és a szíriai akció nem néhány hónapig tart majd, amint ezt eredetileg bejelentették, hanem elhúzódhat minimum három évre.

Hírfigyelő Szolgálat

Czibere Péter: Pénz – a megosztás eszköze és a megosztó eszköz

Van egy hatalmas félreértés a pénz történetével, megjelenésével kapcsolatban. Ez a félreértés abból adódik, hogy ma már a pénzre úgy tekintünk, mint életünk természetes, sőt, elengedhetetlen részére, holott az nem több egy eszköznél, melyet valamikor használni kezdtünk. Amiből rögtön két dolog következik.

Az egyik, hogy mivel mindennek oka van, az eszközök használatának is megvan az oka. Minden eszköz egy célt szolgál, tehát a pénz használatának is van, és bevezetésének is volt célja.

A másik, hogy minden dolognak, ami bármikor használatba lett véve, bármikor fel is függeszthető a használata. A pénz, annak ellenére, milyen természetes létezőként kezeljük, nem egy állandó. Úgy lett kitalálva.

Zsiráf és falevélA természetben nem létezik pénz. A mókus nem fizet a fának a terméséért, sem a zsiráf a leveleiért, a fa pedig nem fizet a földnek, hogy gyökeret ereszthessen, vagy a vízért, ami onnan érkezik, és a felhőkből záporozó esőért sem. A föld sem fizet azért, amit a mókus és a zsiráf teste ürít ki magából, ami termőtalajjá teszi, azaz termővé a belőle kinövő fát. A föld élőlényei nem fizetnek a fának, mert az oxigént termel, sem a fa más élőlényeknek, mert azok széndioxidot, és senki sem fizet a napnak a fényért.

A természetben csak olyan körforgások léteznek, melyek egymást támogatják, és a természetben minden egyes létforma ezért működőképes. Az egyetlen létforma, amely úgy gondolta, kivonhatja magát mindebből, az ember. Ő az egyetlen, aki cserébe pénzt kér mindenért.

Az antilop semmit sem fizet a vízért, amit megiszik. Kinek is fizessen érte? Az Úristennek? Vagy az embernek? És akkor már miért ne a zebrának?

Miként formált jogot az ember a világra, mint tulajdonára?

Sehogy nem tehette meg, hisz nem a sajátja. Legalábbis nem ebben az értelemben. Mégis úgy tesz, mintha bármit megtehetne. Egyszerűen nem hajlandó belátni a következményeket, beismerni, hogy függésben él környezetétől. A ma emberét ezért nyugodtan nevezhetjük őrültnek.

Az ember tudatos lény, szabad akarattal rendelkezik, dönthet. Ezért ebből a szempontból nézve valóban nem függ környezetétől, elpusztíthatja azt, és ezzel saját magát is. De akár elismeri, akár nem, egy körforgásban él, amelynek mind több elemét felszámolva tesz bizonyságot őrültségéről.

Az ember elkezdett fogyasztóvá válni. Elkezdte felélni, elfogyasztani saját környezetét, melynek nagyon is beláthatóak a következményei. Túlnyújtózott azon, amit az értelem diktál, és aláfeküdt az önzésnek.

A világ működését az önző szemléletmód terjedése akadályozza, így kizárólag annak levetkőzése segítheti.

Ha az ember önhitté, gőgőssé válik, és beleharap a világba, mindig csak saját farkát harapja meg, mert élete nem válhat függetlenné az őt magába foglaló Univerzumétól. Mindig önmagát gyilkolja, ha környezetének árt, és minden, amit tesz, önmagára hat vissza. Önzése tehát a lehetetlennel való kísérletezés, az önző élet következményei pedig ennek a kísérletnek az eredményei.

E rövid kitérő után, mely leírta, mi a különbség aközött, ahogy a világ működik, és aközött, ahogy a ma embere látja a világot, eljött az ideje, hogy tisztázzuk a pénz használatának az okait.

A földi élet nem az ember történelme mindössze, hanem sok más élőlény történelme is, egy egész bolygó népességéé, egy egész bolygó életének a története, melyet az ember mára egy igen-igen szűk szemszögből értelmez.

Bár az is kétségtelen, hogy az ember van a legnagyobb hatással a bolygó történetére, mely történetet gondolkodásmódja gyakran tett rémmesévé. Nem a mókusok, a fák, és a zebrák, akik háborúkat vívnak e bolygó felszínén mindenért, hanem az ember az, aki háborút visel saját faja, a mókusok, a fák, és a zebrák ellen.

Kincsünk és élőhelyünk a FöldA vizeket is egyedül az ember szennyezi. Kárt okozva önmagának közvetlenül, és az őt körülvevő élővilágra szintén káros hatást gyakorolva közvetetten is.

A víz is annak a körforgásnak az egyik legalapvetőbb része, mely a földi létezést lehetővé teszi, de az egész földgolyón nincs olyan dolog, mely ne venne részt ebben a folyamatban. Ezért az ember részéről történő minden beavatkozás változásokat generál.

A vizek tisztán tartása, az erdők telepítése éppen úgy, ahogy a fák kivágása, és a vizek szennyezése hatást gyakorolnak a világ működésének egészére, és ezzel visszahatnak magára az emberre is.

Ebben a körforgásban minden önálló értékkel bír. Ennek a folyamatnak minden eleme lényeges elem, nem lehet különbséget tenni köztük, mert egymáshoz kapcsolódva alkotnak egy egészet, mely egészben összpontosulva jelenik meg a részeit is jellemző egyetlen valódi érték. A lét, az élet.

Ezzel elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy megértsük, milyen gondolkodásmódot tükröz a pénznek a használata.

A pénz által különbséget teszünk arany, és réz között. A pénz által különbséget teszünk a föld, és a kő között. A pénz által különbséget teszünk a papagáj, és az elefánt, a fűzfa, és a fenyőfa, a tulipán, és a rózsa között. De még tevékenységek között is. A vasutas munkáját nem gondoljuk egyenlőnek a tanár által elvégzett munkával, az orvos munkáját a tervezőmérnökével, a folyamatokat irányítók munkáját a folyamatokat elvégzők munkájával. Mintha különböző értékkel bírnának.

Pedig egyetlen érték van.

Minden, ami az életet szolgálja, érték. Minden, ami nem, az értékromboló.

Ami az életet szolgálja, az mind hasznos tevékenység, mert segítőleg hat vissza minden élőre. Ami nem az életet szolgálja, az mind haszontalan tevékenység, mert valamit rombol minden élőn.

Dollár...Hová tűnt innen a pénz szerepe?

Nos, úgy néz ki, hogy pénz nélkül is tudjuk, milyen tevékenységeknek van értéke.

A pénz a különbségtétel eszköze. A természettől eltávolodott, az önző, önkényes gondolkodásmód kivetülése.

A téves nézetből szemlélt világra ezáltal egy olyan rendszer lett ráerőszakolva, mely nem felel meg annak, ahogyan a világ valójában működik.

Az illúzióról egyre inkább kiderül, hogy az. Hogy semmi nem ér semennyi dollárt, és az ember kényére-kedvére alakíthatja mindennek az árát. Hogy gyakran az, amit hasznos tevékenységnek gondolunk, valójában csak pénzügyi hasznot hoz, míg a környezetre, az egészségre káros hatást gyakorol.

Józan ésszel persze mindenki tudja, mi az, ami tényleg hasznos, és hogy az árak csak azt döntik el, mihez juthatunk hozzá.

A pénz arra jó csak, hogy feltételeket szabjunk általa egymásnak. És ezt is csak azért tehetjük meg, mert mára az egész világot lemértük kilóra.

Nem volna probléma, hogy benépesítettük az egész bolygót, de ott ahol megjelent az önzés is, ott megjelent a pénz, és ott onnantól fogva elkezdtünk mindent pénzben mérni. Ez pedig mára a világ nagy részén már így működik, ezért senki sem vonhatja ki magát a pénz használatából következő problémák alól.

Azok, akik a legönzőbbek, hatalmas területeit kezdték el birtokolni a bolygónak az összes többi hasonlóan gondolkodó ember beleegyezésével. A beleegyezés a pénz használatának elfogadása volt, melyet néha erőszakkal, de el tudtak terjeszteni, ahogy egyre több ember kezdett el hasonló módon gondolkodni. Pusztán pénzben.

Adjuk-vesszük a világ különféle dolgait, mintha azok nem egy egész elemei, hanem csak árucikkek volnának. Kibányászunk mindent, ami a föld mélyén nagyon jó helyen volt, és beleöntjük azokba a vizekbe a salakanyagokat, amelyekből aztán iszunk, amelyekben fürdünk. A levegőt is ilyen módon szennyezzük.

Kiszipolyozunk, letarolunk, felrobbantunk, és megmérgezünk.

Úgy teszünk, mint egy hatéves a játszótéren, akit semmire sem tanítottak meg saját szülei. És ez felveti a kérdést, hogy akkor hol vannak a szüleink? Hol vannak a felnőtt emberek? És mivel mi vagyunk csak, az egész kérdéskört így kell átfogalmazzuk: mikor viselkedünk végre felnőttként, mikor jön el végre a felnőtté válás ideje?

Kell-e ehhez az, hogy katasztrofális helyzetbe kerüljön a Földbolygó, és egyáltalán tehetnénk-e még valamit azután, hogy tönkretettük? Vajon arra vágyunk, hogy olyan károsodást okozzunk, melyet évezredekig tartó testi, és szellemi visszafejlődés, azaz mérhetetlen szenvedés követ?

És vajon akkor, ha nem teszünk helyes lépéseket most, biztosak vagyunk abban, hogy a katasztrófa után, és egy újabb felemelkedését követően a Föld élővilágának, ismét lesz majd elég eszünk ahhoz, hogy másként tegyük a dolgokat?

Rábízhatjuk döntéseinket valakikre, akikké ki tudja válunk-e, és válhatunk-e még? Egyáltalán kell-e mindig mindent elhalasztanunk, és problémáink megoldását a végtelenbe kitolni, mellyel magát a szenvedést hosszabbítjuk meg?

A pénz használata szorosan kötődik minden jelenlegi problémánk fennállásához. A pénz használata nem önmagában, hanem annak a gondolkodásmódnak a kivetüléseként rombolja az életet, melynek céljait szolgálja.

E gondolkodásmód pedig a korábban vázolt tévedésekre épül.

Csak az ember gondolja, hogy a dolgoknak ára van. De az erdőben nincsenek beárazva a fák, sem az állatok. Az emberek egymást is csak maguk árazzák be. Az élet, a természet sosem jelentette ki magáról, hogy egyes részei ennyit, vagy annyit érnének. Nincs ára egyetlen mókusnak, egyetlen kecskének, egyetlen tyúknak sem.

Csak annak van ára, ha elkezdjük pénzben mérni a mókusokat, a kecskéket, és a tyúkokat. Mert az ember minden tévedésért kénytelen megfizetni.

A pénz történetéről azt tanuljuk, hogy a cserekereskedelmet váltotta fel. De hogyan lehetne bármit is elcserélni, ha semminek sincs, csak önálló értéke?

Odaadhatunk bárkinek bármit, és mástól is kérhetünk, kaphatunk valamit. Akinek adunk, maga is adhat valamit nekünk, de ez attól még nem lesz csere. Akkor sem, ha ez a kettő egy időben történik, akkor sem, ha teljesen eltérő időpontokban.

A kereskedelem már önmagában is a világ működésének téves nézetén alapul. A cserén alapuló, és minden más kereskedelmi forma. A természetben ugyanis minden önzetlenül történik. Csak úgy.

Elképzelhetetlen? Ez csak arról árulkodik, mennyire eltávolodtunk saját természetünktől. Az élettel, a természettel harmóniában élve megosztjuk egymással, amink van. Amink közösen van. Minden a Földön ugyanis közös.

És önálló értékkel bír. Ezért nincs értelme semmiféle kereskedelemnek, csak az adásnak, vagy a kérésnek.

Ha nem ér egy tyúk, csak egy tyúkot, és egy tehén is csak egy tehenet, akkor hogyan érhetne egy tehenet akárhány tyúk is?

Vagy egy szál virág akárhány tyúkot? Vagy egy fa bálnát?

A réz érhet aranyat? Nem. Az ezüst cinket? Ólmot? Mészkövet? Márványt? Földet? Fát? A búza magját? Minden mindennel kapcsolatban áll egy körforgásként, és minden önálló értékkel bír, mert minden az egész világ egyenlően fontos része.

Ezek közt a részek közt épeszű ember nem tesz különbséget. Nem rendel hozzájuk egy képzeletbeli mértékegységet, majd számértékeket. Mert az épeszű ember tudja, hogy egymástól eltérő dolgokat nem lehet egyetlen mértékegységben mérni. Ilyet kizárólag őrültek tesznek.

A métereket méterben mérik. Nincs értelme például összehasonlítani egy liter tejet egy méternyi kerítéssel. De egy szelet sajtot egy gumiabronccsal úgy gondoljuk, hogy összehasonlíthatunk. Oda is írjuk melléjük, hogy ennyi meg ennyi dollár az egyik, és ennyi meg ennyi a másik.

Pedig csak egy őrült ír fel számokat papírdarabokra mennyiségekként, majd rendeli azokat a világ dolgaihoz, mintha azoknak lenne egymáshoz képest ilyesfajta viszonya.

Ha nem szeretnénk őrültként továbbra is fejjel a falnak rohanni, fel kell számolnunk a pénzelvű gondolkodást. Ki kell lábalnunk abból az ördögi körből, melyben a mind több pénz, nyersanyag, hatalom megszerzése az egyetlen cél.

Mindezekre nem tehetjük rá a kezünket globális következmények nélkül. Mindegy melyikünk teszi, a következmény mindig mindenkire kihat. Az egyetlen megoldás a közösben való gondolkodás.

A közösben, és az együttben.

BankjegyekTermészetesen, mivel jó ideje használjuk a pénzt, akármennyire abszurd, de valószínűleg még egy jó ideig továbbra is használni fogjuk, mert a felszámolását egy átmenetnek kell megelőznie, hacsak nem szeretnénk káoszt az egész világon.

Gazdaságunk működését oly mértékben a pénznek, ezeknek a papírcetliknek a mozgásaitól tettük függővé, hogy annak hirtelen beszüntetése a legtöbb embert teljesen felkészületlenül érné. Főként a városokban lakó embereket, mert a vidéken élő, önellátó gazdálkodást folytató emberek nincsenek oly mértékű függésben a jelenlegi rendszertől. Ha a föld, és a termelés ingyenessé válik, ők lesznek az elsők, akik visszatérhetnek egy, a természethez közelebbi életformához.

Az átmenet egyik lehetséges módja, hogy első lépésben nem rögtön a javakkal való gazdálkodást tesszük közössé, hanem azt osztjuk el másként, amin keresztül azokhoz hozzájuthatunk, a pénzt.

Ez csak átmeneti megoldás lehet addig, amíg képessé nem válunk gondolkodásunk megváltoztatása által megszervezni egy közös gazdálkodást.

Sokféle lehetőségünk van, ezek egyike például a Feltétel Nélküli Alapjövedelem ötlete, mely maga is különféle módokon kerülhet bevezetésre, aszerint, hogy egy adott térség, ország esetében milyen modell alkalmazása volna a legjobb megoldás.

Így vagy úgy, de változnunk, és változtatnunk kell. Vagy szó szerint vége lesz mindennek, feléljük a világot.

Meg kell tanuljuk a leckét, amit önmagunknak adtunk fel. Vissza kell állítsuk a harmóniát. Ehhez pedig be kell fejeznünk az egymás ellen, és a természet ellen vívott harcokat. Az e célból használt eszközöket is, mint amilyenek a fegyverek, semmissé kell tennünk.

De nem csak fegyverekkel tartjuk sakkban önmagunkat.

Ahogy azt valamikor elkezdtük, a pénz használatát is be kell szüntessük. Mert a látszat ellenére a pénz nem az osztozkodást, hanem az emberek megosztását szolgálja.

http://hunnio.com/news.php?readmore=733

A Fenevad vereséget szenvedett Ukrajna bekebelezésével

Az Európa Tanács hétfői sajtóközleménye szerint az Európai Unió 2016 januárjáig elhalasztja Ukrajnával a társulási egyezmény és szabadkereskedelmi megállapodás beiktatását. A társulási egyezmény politikai részét Brüsszel márciusban írta alá a puccsal hatalomra juttatott illegitim kormánnyal, míg az egyezmény gazdasági részét Petro Porosenko ukrán államfő írta alá júniusban, megválasztása után. Az egyezmény elhalasztását az Európai Unió, Ukrajna és Oroszország Brüsszelben tartott háromoldalú tárgyalásait követően jelentették be, azzal indokolva, hogy az egyezmény katasztrófához vezetne az orosz-ukrán gazdasági kapcsolatokban.
Washington hiába költötte el a dollár-milliárdokat Ukrajna "demokratizálására", hiába távolították el a legitim ukrán kormányt a hatalomból. Brüsszel most az ukrán kormánynak tett ígérete miatt fizetheti a Gazpromnak Ukrajna gáztartozásait, de Ukrajna nem csatlakozik az Európai Unióhoz. A csatlakozás 2016-ig elhalasztása egyet jelent azzal, hogy a lakosságnak két éve van megelégelni a nyugatbarát kormányt, ami eddig csak megszorításokat és négyszeres gázárat hozott az országnak. Két év múlva ilyenkorra pedig Ukrajnában minimális lakossági támogatása sem marad az Európai Uniónak.
Hídfő.net | Európai Unió

http://www.hidfo.net/2014/09/29/az-europai-unio-vereseget-szenvedett-ukrajna-bekebelezesevel

Barack Obama amerikai elnök Oroszországtól várja, hogy megoldja Ukrajna gázellátását a télen.

Az elnök a CBS tévécsatornának nyilatkozott, ahol az ukrán gázproblémával kapcsolatban feltett kérdésre azt a megnyugtató választ adta, hogy Kijev és Moszkva már megállapodott a gázszállítás újraindításáról, melynek eredményeként az ukránok nem fognak megfagyni télen. A Gazprom 5 milliárd köbméter földgázt fog eladni Ukrajnának, abban az esetben, ha Kijev előre fizet és a Berlinben kötött megállapodás minden feltétele teljesül. Az Európai Unió annyit tud segíteni a téli fűtés megoldásában, hogy hitelprogrammal támogatja Kijevet, mert előre fizetés nélkül a Gazprom nem indítaná újra a gázszállítást.
Amikor az ukrán vezetést azzal hitegették a nyugati országok, hogy az Európai Unióhoz csatlakozás esetén az EU rövidtávon, Washington pedig hosszú távon oldja meg az ország gázellátását, valószínűleg a puccsal hatalomra juttatott politikusok is bíztak a nyugat ígéretében. Azonban közeleg a tél és mostanra kiderült, hogy az Európai Unió csak szerződésszegéssel, átmeneti enyhítést tud adni az ukrán gázproblémára, Washingtonban pedig még az amerikai szenátorok se gondolták komolyan, hogy az amerikai cseppfolyós földgáz ki tudná váltani az orosz földgázt Európában.
Hídfő.net | Barack Obama
Közeleg a tél, és Kijev akár bízik a nyugatban, akár nem, a nyugati országok láthatóan nem tudják megoldani a problémát, ami egy hónapon belül előáll. Ukrajnában a tűzifa ára több mint háromszorosára nőtt, a kormány pedig alig néhány napja beszélt arról, hogy a gáz ára is négyszeresére nő még idén télen.

http://www.hidfo.net/2014/09/29/kozeleg-tel-obama-moszkvara-haritja-felelosseget

Ukrajna lemond a függetlenségről

Az ukrán miniszteri kabinet jelenleg dolgozik egy törvénytervezeten, miszerint Ukrajna lemond a jelenlegi, blokkon kívüli státuszáról. A múlt hét folyamán vált ismertté a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács tervezete, ami a nyugati átmenet katonai vonatkozásait foglalta össze. Ennek értelmében az atlantista kormány nemzeti érdekké nyilvánította az EU és NATO tagságot, és egy sor intézkedést határozott meg ennek érdekében, többek közt:
- rendkívüli intézkedések a határvédelem megerősítésére
- az Oroszországgal közös határok lezárása
- szankciók bevezetése Oroszország mint agresszor ország ellen
- a katonák fizetésének növelése, államilag biztosított lakhatás családjaik számára
- sorkatonák részvételének kizárása a délkeleti hadműveletekből
- a védelmi ipar felpörgetése állami megrendelésekkel
Ukrajna mostanra jutott abba az állapotba, hogy a hadsereg eszközállományában jelentős hiányt sikerült kialakítani. Az atlantista kormány feladata, hogy miután ezt a helyzetet előidézte, az ukrán védelmi ipart állami pénzen, nyugati cégektől vásárlással építse újjá. Tehát megkezdődik Ukrajna újrafegyverzése az ukrán adófizetők pénzéből, amin a nyugati fegyvergyártó cégek profitálnak. Mindez enyhíti a nyugati országok gazdasági válságának tüneteit, tekintve, hogy gyorsan nagymennyiségű bevételhez jutnak a nyugati vállalatok.
Hídfő.net | NATO tankok Lvov mellettNATO tankok Lvov környékén
A sorkatonák kivonása délkeletről, a katonák fizetésének megemelése - és egyéb szociális juttatások bevezetése számukra - azt a célt szolgálja, hogy az Oroszország ellen kialakított NATO fronton minimálisra csökkenjen a dezertálások száma, az orosz határ mentén csak a nyugati katonai vezetéshez hű, szerződéses katonák állomásozzanak.
Petro Porosenko ukrán illegitim államfő rendeletben határozta meg az ország biztonságpolitikájának újraszabását, amihez további 20 pont tartozik, - mindegyik titkosított.


http://www.hidfo.net/2014/09/29/ukrajna-lemond-fuggetlensegrol

AZ EURÓPAI SAKKTÁBLA. Oroszország vs. NATO

Russia VS NATO_07


http://www.businessinsider.com/a-map-of-the-russia-nato-confrontation-2014-9

Híradó – Így kell hazudni Donbasszról

“Külföldi zsoldosok vannak Luhanszkban” – írja a Híradó.hu

“Külföldi zsoldosok is harcolnak a délkelet-ukrajnai Luhanszk megyében a kijevi hatalom ellen küzdők soraiban – derült ki a Rosszija 24 orosz állami hírtelevízió hétfőn sugárzott riportjából.
Sem állampolgárságukat, sem meggyőződésüket nem titkolták az orosz tévében a hol önkénteseknek, hol légiósoknak nevezett férfiak, akik Franciaországból, Szerbiából, illetve a távoli Brazíliából érkeztek a Luhanszktól délnyugatra lévő Alcsevszkbe. A külföldiek parancsnoka egy francia állampolgárságú szerb férfi, Nikola Perovic. Elmondta, hogy most még kevesen vannak, de csoportjuk létszáma hamarosan megduplázódik. Az egységet öt szerb, négy francia és egy brazil alkotja.
Utóbbiról, a dél-amerikai országból való fiatal férfiról a tévében azt mondták, hogy magyar származású, és Rafaelnek hívják. A brazíliai Sao Paulóban élt korábban, majd Franciaországba települt át, mert katonáskodni akart. Deszantosként szolgált a francia hadseregben, most mesterlövészként szolgál a felkelők soraiban, és meggyőződése, hogy a szakadár Új Oroszország erői győzni fognak. Perovic, a külföldi fegyveresek parancsnoka is hivatásos katona. Öt évig szolgált a NATO egyik különleges egységében. Harcolt Afganisztánban, Líbiában és Irakban. “Épp ott csalódott a nyugati értékekben” – mondta a riporter.
A délkelet-ukrajnai Alcsevszk lakói már megszokták, hogy a felkelők nap mint nap gyakorlatoznak, és tudják, hogy külföldiek érkeztek oda megvédeni őket, létrehozva saját egységüket – hangzott el a tévériportban. Eközben a kamera azt mutatta, ahogyan a fegyveresek házról házra jártak a szakadárok kezén lévő településen a feltételezett ellenség után kutatva. Most még csend van, az ukrán hadsereg nem sérti meg a tűzszüneti egyezményt – mondták az orosz állami tévében. A Rosszija 24 riportjában az is elhangzott, hogy mindennap érkeznek Alcsevszkbe külföldiek, azzal a céllal, hogy megállítsák a Nyugatot, amely segítséget nyújt az ukrán hadseregnek a békés Donyec-medence megsemmisítéséhez.
Az ugyancsak az állami orosz tévé- és rádiótársasághoz (VGTRK) tartozó Rosszija 1 csatorna vasárnap késő esti heti hírösszefoglaló műsorában a kelet-ukrajnai Donyecktől nem messze a múlt héten fellelt jeltelen sírokkal és a szakadárok ellen harcoló ukrán fegyveresek állítólagos kegyetlenkedésével foglalkozott. Az Ukrajna-ellenes kirohanásairól ismert Dmitrij Kiszeljov műsorvezető – a VGTRK vezérigazgató-helyettese, az Oroszország Ma állami médiavállalat vezetője – azt állította, hogy ukrán fegyveresek megerőszakolták és kivégezték áldozataikat, s kijelentette, hogy a Nemzeti Gárda tele van banderistákkal (Sztepan Bandera egykori ukrán nacionalista vezér híveivel) és szadistákkal.”
Bal-Rad komm: Az önkéntesek nem zsoldosok. – Így próbálja összemosni a Híradó a nyugati zsoldosokat, az Akademi (by the way Monsanto, ex Black Water), s a lengyel belügyminiszter; Bartłomiej Sienkiewicz magánvállalatának zsoldosait; (Analizy Systemowe Bartlomiej Sienkiewicz) – és egyéb pénzért harcoló latort, – az újoroszországi önkéntesek által nyújtott önzetlen internacionalista segítséggel.
Azzal az önzetlen és internacionalista segítséggel, melynek már a Spanyol polgárháború idején is tanúja lehetett a világ. Amikor is nemzetközi brigádokba törmörültek azok, akik szimpatizáltak a fiatal spanyol köztársasággal.
Erről Hemingway; “Akiért a harang szól” című regényében olvashattunk bővebben, melyből nagysikerű film is készült.
Harcoltak ott a fasiszták ellen kommunisták és nem kommunisták, vagy csak egyszerűen olyanok, akiknek elegük volt a kapitalizmusból. – Ott és, akkor Spanyolország volt a frontvonal, – ma pedig Ujoroszország az.
Nem is lehetne Újoroszország kormányainak, – (Luhanszki és Donyecki Népköztársaság), annyi pénze, hogy zsoldosokat fogadjon. Ott a nemzetközi brigádokban szolgáló önkéntesek meggyőződésből harcolnak, – a Nyugat által képviselt világrend ellen. Kommunisták és hazafiak, vagy csak egyszerűen ellenállók, – új tartalommal megtöltve a nacionalista és az internacionalista kifejezéseket. – Ezek már nem azt jelentik, mint régen.
De a Híradó.hu megpróbálja összemosni őket az ellenség fizetett bandáival. – Kolomojszkij, Valcman (Porosenko), s egyéb oligarchák és mint az Akademi tulajdonosa; a Monsanto által pénzelt nyugati, amerikai, balti és lengyel zsoldosokkal, – s az ukrán náci bandákkal.
A Híradó valahogy elfelejtkezett arról is, hogy Sztyepan Bandera bizony egy időben Hitler szövetségese, vagyis ukrán náci volt. – És ezeket pénzelik a liberál-fasiszta oligarchák, s futtatja a Híradó.hu is.

Örményország október 10-én csatlakozik az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz

Október 10-én Minszkbe érkeznek az Eurázsiai Gazdasági Unió tagállamainak vezetői, várhatóan még aznap aláírják az Örményország csatlakozásáról szóló szerződést.
Örményország orosz nagykövete, Vjacseszlav Kovalenko szerint ugyanakkor valószínűsíthető, hogy a csatlakozási szerződés aláírása az ukrán forgatókönyvhöz vezethet Örményországban is. Ugyan az örmény lakosság több mint 60%-a támogatja az eurázsiai csatlakozást, Jerevánra fokozott diplomáciai nyomás nehezedik, és várható, hogy Washington nem fogja tétlenül végignézni Örményország csatlakozását az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz. Az Egyesült Államok jereváni nagykövete már felszólította az örmény kormányt, hogy "tartsa távol magát Oroszországtól". Ez egy ultimátumnak minősül, a szerződés aláírásának idején az ukrán forgatókönyv kezdődhet meg Örményországban is.
Mostanra a kormányra jelentős diplomáciai nyomás nehezedik, és mint a fenti eset is mutatja, az amerikai külügy egyre kevésbé tartja be a diplomáciai szabályokat. Örményország korábban része volt az Európai Unió "Keleti Partnerségének" - annak a politikai kapcsolatépítési törekvésnek, melyből a bevonni szándékozott országok mostanra kivétel nélkül kihátráltak. Örményországban az előzmények is az ukrán forgatókönyv szerint alakulnak: kitűzött időpont volt az európai uniós társulási egyezmény aláírására, a kormány azonban felmondott minden, az EU-val fennálló egyezményt és bejelentette szándékát az eurázsiai vámunióhoz, majd az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz csatlakozásra.
Örményország a tagállamok szuverenitásának kölcsönös tiszteletben tartása alapján csatlakozik az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz. Ez egy olyan alapelv, amely az Európai Unióban nem teljesül, az eurázsiai csatlakozási szerződésben azonban deklarálva van. Az alapító tagállamok szintén ennek jegyében hozták létre az új egységes gazdasági térséget. Kazahsztán államfője szintén kijelentette, hogy az Eurázsiai Gazdasági Unióban fennálló tagság nem fenyegeti a tagállamok függetlenségét, és abban az esetben, ha ez a helyzet állna elő, Kazahsztán is távozna a szövetségből. Ennek kinyilvánítása egy alapító tagállam részéről garancia arra vonatkozóan, hogy az új gazdasági blokk nem az Európai Unió gyakorlatán alapul, vagyis nem saját tagállamai gazdaságának felszámolásával kíván felvásárló piacot teremteni. Az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz csatlakozó országok jelentős, közös forrásból létesített projekteket kezdhetnek meg már a csatlakozás előtt, az új gazdasági blokk ugyanis iparosítással és munkahelyteremtéssel fokozza a belső fogyasztást, ami szintén eltér az Európai Unió gyakorlatától.
Magyarország is egyike azoknak az országoknak, melyek lehetőséget kapnak majd az Eurázsiai Unióhoz csatlakozásra, ami páratlan történelmi lehetőség hazánk számára. Az új szövetségi rendszer valós alternatívát jelent a saját tagállamait ipar nélküli felvásárlópiaccá degradáló Európai Unióval szemben. A kelet-európai országok szintén felvételt nyerhetnek az Eurázsiai Unióba, amennyiben képesek szakítani az amerikai külügyi törekvések kiszolgálásával.
Hídfő.net | Eurázsiai Unió

http://www.hidfo.net/2014/09/29/ormenyorszag-oktober-10-en-csatlakozik-az-eurazsiai-gazdasagi-uniohoz

Kínai katonák az ENSZ békefenntartói között

Mali 2013 may - china_peace_keepers - Photo - South China Morning Post
Mali 2013. május

CRI: “Kína az ENSZ békefenntartó akciójának támogatója és részvevője”

- Hírek, vélemények, kommentárok -
“Szeptember 26-án Wang Yi kínai külügyminiszter a New York-ban tartott, az ENSZ békefenntartó akciójáról szóló magas rangú konferencián adott beszédet, melyben kifejtette, hogy Kína az ENSZ békefenntartó akciójának erős támogatója és aktív részvevője.
Wang Yi elmondta, mint egy fejlődő ország, a Kína által vállára vett békefenntartó pénzbeli hozzájárulás volumene a 6. helyen áll az ENSZ-tagországok között, a Kínából kiküldött békefenntartó katonák száma a legtöbb az öt állandó tagország közül. Eddig Kína már elküldött több mint 25,000 békefenntartót, jelenleg 2,100 katona szolgál a konfliktusos helyeken.
Wang Yi hangsúlyozta, hogy Kína továbbra is kitartóan támogatja az ENSZ békefenntartó akcióját, pl. a közeljövőben Kína elküldi a 700 fős gyalogságot Dél-Szudánba, ezenkívül hajlandó kiküldeni több rendőrt, igazságügyi szakértőt is a békefenntartó akciókra. Hozzátéve; – a békefenntartás Kína változatlan ígérete és missziója. Egy napról napra erősödő Kína egyre jobban hozzájárul majd a világbékéhez.”

Kína és Magyarország

A Szabad Riport véleménye: Akkor lássuk még egyszer: “Egy napról napra erősödő Kína egyre jobban hozzájárul majd a világbékéhez.”
Mali 2012 jan. - Chinese UN peacekeepers - Photo - .tvcnews.tv
Mali 2012. január
A Kínai Néphadsereggel egyre inkább számolnia kell mind a nagy és a közepes hatalmaknak szerte a világon. Nem árt tudni a politikusoknak és az üzletembereknek azt sem, hogy a kínai különleges egységek, a “Chinese Special Forces” – amerikai és orosz mintára, szintén bevethetők az egész világon, ha egy adott területen kínaiak kerülnek életveszélybe. – S ez nagy valószínűséggel érvényes a legfontosabb gazdasági érdekeikre is, úgymint a létfontosságú kínai beruházásokra szerte a világban. Mint például az olajkitermelés, az energetika, s a különösen fontos ásványok bányászata, úgymint; az uránium, plutónium, vagy a platina és az aranybányák.
Magyarországgal kapcsolatosan pedig: Nincs pontos adatunk arról, hogy hazánkban mennyi kínai él. De sok. Arról sincs, hogy mennyi kínai beruházás történt, – úgymint például a pécsi Huawei szervizközpont, vagy az épülő szolnoki citromsavgyár, s még sorolhatnánk. A keleti nyitás egyik legfontosabb partnere; Kína.
Budapesten a X kerület bejáratára ki lehetne tenni azt a táblát is, “China town – Kínai negyed”.
Ezzel együtt meg kell állapítanunk: A kínaiak jelenléte többnyire pozitívnak értékelhető hazánkban. Az olcsó és mostanában egyre jobb minőségű termékek, valamint a kínai munkamorál, -és a kínai üzleti felfogás; mely a “tisztes haszon” elvére épül, – s nem zsigereli ki a partnereit. Mind, mind követendő példák.
S még az is fontos számunkra; ahol a kínaiak megjelennek, – ott sok esetben, érezhetően javul a közbiztonság!
De nem árt tisztában lenni azzal sem, hogy milyen védelmük van a kínai állampolgároknak szerte a világon. – A magyarok ezt a példát is követhetnék.

Kínai békefenntartókat Ukrajnába?

Nos nézzük még egyszer a fenti hír lényegét: “Egy napról napra erősödő Kína egyre jobban hozzájárul majd a világbékéhez.” – Hozzátéve azt, hogy Oroszország komoly stratégiai megállapodást kötött a Kínai Népköztársasággal.
A fenti hírrel kapcsolatban pedig konkrétan; Talán nem is gondolunk olyan lehetetlen dologra, amikor az latolgatjuk, – hogy mikor jelenhetnek meg Dél és Kelet-Ukrajna területén a kínai békefenntartók?!
Lebanon 2006 aug. - Photo - Xinhua
Libanon 2006. augusztus
A kínaiakat az oroszok nagy valószínűséggel elfogadnák, – s a Nyugat is kénytelen lenne beletörődni a kínai jelenlétbe, – s nem mernék provokálni Valcman banditái sem a kínai katonákat. – Vagy ha mégis, – azok nem nyámnyila nyugatiak, – kemény kiképzésük és a tűzparancsuk birtokában hamar elmagyaráznák a banditáknak a helyes viselkedés alapelveit.
Talán így sikerülne egy tartós békét biztosítani Ukrajna területén.
És volna még egy aprócskának tűnő, de nagyon is lényeges dolog: Az eddigi Ukrajnában eszközölt beruházásait, mind ipari és mezőgazdasági vonalon, Kína nem akarja veszni hagyni. – A Kijevi junta kormánya nyíltan semmibe veszi Kína érdekeit, a mezőgazdasági és ipari szegmensben keletkezett tartozásait ugyanúgy nem fizeti Pekingnek, ahogyan Moszkvának sem.
És ezt a végletekig nem lehet csinálni, – a Medve semmibe vétele és hergelése sem kifizetődő, – azonban már ott van mellette a Sárkány is. -

Egyszóval a a kínai békefenntartó egységek lehetnének az egyetlenek, – akiknek mindkét oldal felé volna respektjük Ukrajnában.

Szabad Riport / Fort András / Arató Péter
Források: China Radio International, – South China Morning Post, – Tvcnews.tv, – Xinhua

Ebola Vészjelzés

2014. szeptember 29: JÓ HÍR az ebolát illetöen. Miután a Pentagon bejelentette, hogy 3000 katonát küld Nyugat-Afrikába, a járvány "csodálatos módon" máris visszaszorulóban van. Miért épp ugye katonákat küld az amerikai vezérkar Afrikába orvosok helyett... nos azért, hogy titokban levadásszák a terjesztöket. Bövebben...

Az amerikai hadsereget nem "Obama küldte" Afrikába, mint ahogy a cikkben szerepel, hanem az amerikai vezérkar kezdeményezésére történt. Obama most nem is próbált nagyon trükközni, hanem azonnal beleegyezett. Ez azért van, mert az utóbbi idöben nagyon megromlott a viszonya a szaúdiakkal, akiknek a fö feladata lett volna - az öngyilkos dzsihadistáikon keresztül - a járvány terjesztése, lásd ezt az ONI kiszivárogtató írást. A szaúdiak mellesleg Orbán Viktor legjobb barátai is (az izraeli Likudon keresztül), gondolom, ezért van az, hogy Bogárka nemrég az álnemzeti Magyar Hírlapban kishíján "extázisba esett" azon, hogy mekkora járvány lesz..

Bogár László: Az elszabadult Ebola

Nos, professzorkám, álmodozni lehet. Bár tudom, hogy a sátánista galeri Budapesten nagyon szerette volna, ha az ebola valamennyire szétterjed, de ebböl szerencsére már aligha lesz valami. Az ebola különbenis nem terjed könnyen, amíg valaki lábon hordozza (kb. 21 napig), addig nem elég fertözö ahhoz, hogy tovább is terjessze. Egy ebola beteg már csak akkor fertözö, amikor leesik lábról, és kórházba kényszerül. Ha ennek ellenére a járvány mégis - állítólag - "látványosan terjedt", az azt jelenti, hogy úgy volt terjesztve. A nem éppen a jó oldalán álló ún. "Egészségügyi Világszervezet" (WHO) is  ráadásul szándékosan  felnagyította a terjedési statisztikákat. A WHO tele van sátánista ügynökökkel, Margaret Chan, a WHO elnöke, a legismertebb.

Jó hír még, hogy az egyik legnagyobb példányszámú libériai napilap, a Liberian Observer, végre leleplezö írást közölt le az eboláról (és AIDS-röl):

Ebola, AIDS Manufactured By Western Pharmaceuticals, US DoD?

De az újságírók az ún. "civilizált világban" még mindig hallgatnak...
---------------------------------------------------------------------
2014. szept. 2: Az újságírók a földfelszín legkorruptabb elemensei. Öt év alatt nem akadt egyetlenegy vezetö napilap, tévécsatorna vagy rádióállomás az egész világban, mely vette volna a bátorságot, s leleplezte volna, hogy a sertésinfluenzát is ki terjesztette valójában. Ha ez megtörtént volna, nyilvánvaló most nem lenne se "ebolajárvány", se malajziai MH17-es repülögépszerencsétlenség.

Itt nem arról van szó, hogy 500 újságíróból mondjuk 498 korrupt, viszont az a maradék kettö veszi a bátorságot a leleplezéshez... Ó nem, újságírók tízezezreiböl nem akad egy se, aki ne lenne korrupt. Olyannyira vakbuzgóvá és gyávává váltak mára a hírügynökségek és napilapok munkatársai, hogy amikor már szinte mindenkinek, még a négereknek fekete Afrikában is világos, hogy az ebolát is az államhatalom terjeszti mesterségesen, a hírügynökségek munkatársai még ekkor is hazudoznak össze-vissza, s még mindig az ellenkezöjéröl igyekeznek meggyözni a nagyérdemüt:

"Akik tudják, azok közül sokan azt hiszik, hogy a kormány trükkje a járvány, ezért fosztogatják az egészségügyi központokat, vagy próbálnak kitörni a karanténból."

Holott ugye pont ez az igazság: a "járvány" a háttérhatalom (államhatalom) trükkje, hogy aztán rendkívüli állapotokat lehessen hirdetni a karanténok leple alatt, s omlasztani lehessen a bankrendszert és globális diktatúrába (NWO) sodorni a nyugati világot. Amit most a négerekkel müvelnek Libériában (olvasd az atv.hu cikkben), az várhat potencionálisan Amerikára és Európára is.
---------------------------------------------

2014. augusztus 1:  SÁRGA VÉSZJELZÉS A sertésinfluenza után jönni fog az ebola. Mesterséges világjárvány van "betervezve".
Járványos betegeket nem szabad széthurcolni a járvány sújtotta területekröl,  máskülönben csak növelve van a szétterjedés kockázata. Ennek ellenére:

Először gyógyítanak ebolás beteget Amerikában

Először érkezett Ebola-beteg Európába

Az egész szándékos!


http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=132:veszjelzes-ebola#comments

Harkovban ledöntötték a Lenin-szobrot

Harkov városában az Ukrajna területi egységéért tüntető szélsőjobboldal ledöntötte Lenin szobrát. A tüntetők egy felvonulás után hozzáfogtak a rögzítések módszeres eltávolításához, majd egy kötéllel lehúzták a szobrot az állványról. A rendőri erők figyelemmel kísérték az eseményeket, de nem avatkoztak közbe.
Korábban a rendőri vezetők tárgyalásokat folytattak az "Ukrajna területi egységéért" megmozdulást szervező Jobb Szektor képviselőivel, melynek során azzal a kitétellel engedélyezték a felvonulást, hogy az legális keretek közt marad.
A Lenin-szobor ledöntése miatt így eljárást indítottak, huliganizmus vádjával. Mindenki, aki a felvételeken látható és részt vett a rongálásban, 5 év börtönbüntetéssel kell szembenézzen a hatályos törvények szerint. A rongálók közt egyesek azonban súlyosabb büntetést is kaphatnak; többen ugyanis a Nemzeti Gárda soraiban szolgálnak, Arszen Avakov belügyminiszter pedig közvetlen parancsot adott ki a rongálás befejezésére, amikor a rögzítések eltávolításába kezdtek. A Nemzeti Gárda soraiban működő jobbszektorosok így parancsmegtagadást is elkövettek a szobor ledöntésével.
A belügyminiszter ugyanakkor azt is elmondta, hogy a szobor eltávolításának ügye már folyamatban volt, a rongálás elkövetése nélkül is el lett volna távolítva a köztérről. A Jobb Szektor korábban számos Lenin-szobrot ledöntött már Ukrajna területén, a most hétvégén ledőlt szobor volt a legnagyobb egész Ukrajnában.


http://www.hidfo.net/2014/09/29/harkovban-ledontottek-lenin-szobrot

Kissinger egy világhadsereg létrehozását javasolja a terroristák ellen

man-still-wants-to-rule-the-world
Henry Kissinger, Bilderberg alaptag és a „demokratikusan” megválasztott kormányok megdöntésének egyik főszervezője egy globális zsoldoshadsereg felállítását szorgalmazza Bill O’Reilly szerint, aki mellesleg szívből támogatja az elképzelést.
Az ABC News This Week című műsorában O’Reilly a következőket mondta:
„Tegnap este Kissingerrel voltam, aki azt mondta, hogy jó ötletnek tartja egy több nemzetből álló koalíció által fizetett, az amerikai kongresszus felügyelete alatt álló, terrorellenes zsoldos világhadsereg felállítását, amit ő évek óta szorgalmaz.”
„Bill O’Reilly és Henry Kissinger egy zsoldoshadseregért?” – kérdezte a riporter.
„Simpatico,” felelte O’Reilly
Nem meglepő fordulat, hogy Kissinger helyesli egy globális zsoldoshadsereg felállítását, a terrorizmus elleni harccal leplezve valós indítékait, hiszen számos puccs és népirtás kivitelezését felügyelte már a múltban, többnyire a kommunizmus elleni harcra hivatkozva.
Kissinger a globalizmus rendíthetetlen híve, és mint ilyen, a szuverén államok felszámolása és az Új Világrendbe tömörítése az egyik legfontosabb törekvése. Bár már 91 éves, újabb és újabb könyvei jelennek meg, amelyekben nyíltan sürgeti a globális kormány felállítását. Ilyen például a néhány napja megjelent „Világrend” című legújabb műve is, amiben azt fájlalja, hogy még mindig léteznek nemzetállamok a világon, arra utalva, hogy igazából ezek okozzák a modernkori válságok kirobbanását.
„A nemzetközi gazdaság és az azt elvileg irányító politikai intézmények közötti ellentétek meggyengítik a világrendhez szükséges közös célok támogatását. Miközben a gazdasági rendszer globálissá vált, a világ politikai szerkezete még mindig a nemzetállamokon alapul.
A gazdasági globalizáció lényegében figyelmen kívül hagyja az országhatárokat. A külpolitika ugyanakkor megerősíti ezeket, miközben megpróbálja kibékíteni a nemzeti érdekek és világrendi ideálok közötti ellentéteket.” (WSJ)
Forrás: Infowars.com

Tüntetések Hongkongban, a hatóságok blokkolják a közösségi médiát

A kínai hatóságok blokkolták az Instagram képmegosztó oldalt az ország teljes területén, miután Hongkongban tüntetések kezdődtek a választási rendszer ellen. A Reuters szerint a hatóságok a Weibo-t - a Twitter kínai megfelelőjét - is feketelistára tették, mivel a felhasználók elkezdtek olyan képeket továbbítani, amin a rendőrök könnygázzal oszlatják a tömeget Hongkongban a tüntetés második napján.
Szombaton tömeges tüntetések kezdődtek a városban, melyet az arab világban lezajlott, nyugati szervezésű "Facebook-forradalmakhoz" hasonlóan a közösségi hálók használatával kezdtek népszerűsíteni a tüntetők. Az utcára vonulók többek közt követelték a választási rendszer "demokratizálását", valamint vélhetően az Occupy Wall Street mozgalom megfelelőjével van dolga a kínai hatóságoknak, mert a tüntetők azzal fenyegetőznek, hogy abban az esetben, ha elmarad a "demokratizálás", a tömeg blokkolni fogja Hongkong pénzügyi központját.
Hídfő.net | Hongkongi demokratizálás
Korábban a tüntetők megpróbáltak betörni a kormányhivatalba, ami ugyan nem sikerült, de a Hongkong Különleges Igazgatású Terület kormányzója már bejelentette, hogy hajlandó a párbeszédre, de csak abban az esetben, ha a tüntetők tartózkodnak az illegális megmozdulásoktól.
Ugyanakkor az ilyen "demokratizálást" követelő kormányellenes megmozdulások a legritkább esetben akarnak párbeszédet folytatni a kormány képviselőjével. Céljuk elsősorban az, hogy akár illegális, utcai megmozdulásokkal is összeütközést provokáljanak ki a rendfenntartással. Az utcai agresszió kiprovokálása elsődleges cél, mert az összecsapásokról posztolt képi anyaggal a közösségi médián keresztül robbanásszerűen megnövekszik az utcára hívott emberek száma. A kínai hatóságok az ebben közreműködő közösségi média blokkolásával valószínűsíthetően nyugati felforgatási kísérletet hiúsítanak meg.
http://www.hidfo.net/2014/09/29/tuntetesek-hongkongban-hatosagok-blokkoljak-kozossegi-mediat


Folytatódik a nyugati felforgatás Kínában – Most Hong Kongon a sor

1_AP50049291633_4262

1. A tüntetések megbénították Hong Kongot

Szeptember 29-én a hong kongi rendőrség arra szólította fel a város üzleti központjait elfoglaló tüntetőket, hogy gyorsan és békésen oszoljanak fel.
Több ezer tüntető, köztük rengeteg közép- és főiskolás diák a második napon is folytatta a demonstrációt az általában legforgalmasabbnak számító Causeway Bay, Mong Kok és Cental területek főbb utcáin.
11_2014-09-28T104456Z_1321107977_GM1EA9S1G0401_RTRMADP_3_CHINA-HONGKONG_7935
A tüntetéseket, – amelyek célja az „igazi demokrácia”, illetve a legfelsőbb kínai törvényhozás Hong Kong alkotmányának fejlesztéséről hozott döntésének visszavonása, – a kínai Államtanács hong kongi és makaói ügyekkel foglalkozó hivatala törvénytelennek minősítette, mivel „aláássák a társadalmi rendet és stabilitást”.
A hong kongi Különleges Közigazgatási Terület kormányzata úgy nyilatkozott, hogy a tömeg lecsillapodott hétfőre és a rohamrendőrséget is kivonták reggelre, miután a rendőrök 87 könnygázlövedéket lőttek ki a demonstrálók feltartóztatására vasárnap éjjel.
3_N047-5842_2854
Hozzávetőleg 41 ember, köztük 12 rendőrtiszt sérült meg, áll a rendőrség hétfői közleményében, amely szerint a rendőrtisztek „önuralmat gyakoroltak” és „szakszerű módon teljesítették a kötelességüket”.
5_AP184223821167_8512
A rendőrség azt állítja, hogy a lehető legkisebb szükséges erővel léptek fel: gumibotokat, könnygázt és paprika sprayt használtak. Azt közölték, hogy a rendőrtisztek nem alkalmaztak gumilövedékeket, ahogyan nem vezettek be éjfél utáni kijárási tilalmat sem. A hong kongi és külföldi sajtó a rendőrség túlkapásait okolja azért, hogy a tüntetések elfajultak és még több ezer ember lepte el az utcákat.
8_N047-5841_545
A rendőrség arra kérte a demonstrálókat, hogy maradjanak nyugodtak, „ne rohamozzák” tovább a rendőrkordonokat és térjenek haza, mivel a hosszú időn át tartó blokád komoly fennakadásokat okozott az emberek napi életvitelében, a tömegközlekedésben, illetve a tűzoltóság és mentők munkájában…
9_AP602604305240_8119

(Ismerős módszerek a kijevi Majdanról. Csakhogy Hong Kong nem Kijev. – Itt most újra feltűnt az “Occupy” mozgalom. Lásd fenti kép – a szerk.)

A hong kongi kormány hétfőn eltörölte az október 1-jei nemzeti ünnep alkalmából a Viktória-kikötőbe tervezett tűzijátékot, mivel arra számítottak, hogy a látványosság megtekintésére legalkalmasabb helyek felé vezető útvonalak, még mindig blokád alatt lesznek.

2. Liang Zhenying: a tüntetések a hong kongiak biztonságát veszélyeztetik

Liang Zhenying, - Hong-Kong kormányzújaA Xinhua kínai hírügynökség jelentése szerint Liang Zhenying, a kínai hong kongi Különleges Közigazgatási Terület főkormányzója szeptember 30-án kijelentette, hogy a Foglald el a központot! (Occupy Central) mozgalom rendkívül negatív hatással van a hong kongiak életére és a hong kongi gazdaságra is.
Liang Zhenying aznap újságírók kérdésére válaszolva elmondta, hogy a tüntetések a hong kongiak biztonságát veszélyeztetik. A hong kongi kormányzat az elmúlt napokban többször is távozásra szólította fel a demonstrálókat, ám minden eredmény nélkül.

3. A Hong Kongban állomásozó kínai hadsereg zászlófelvonási ceremóniát rendezett

Chinese army in Hong Kong
Október 1-én van Kína nemzeti ünnepe, mellyel egyben Hong Kong visszatérését (Handover) is megünneplik. (1997 július 1-én a kínai nemzeti zászlót először vonták fel Hong Kongban, felszámolván ezzel a több mint 150 éves brit félgyarmati státuszt).
Október 1-én reggel hét órakor a kínai nemzeti himnusz hangjaira a Hong Kongban állomásozó kínai hadsereg hivatalos zászlófelvonási ceremóniát tartott.
A ceremónián részt vevő kínai katonák egyöntetűen kifejtették; büszkék azért, hogy Hong Kongban állomásoznak és védelmezik ezt a szép országrészt!
A katonák beszéltek arról is, hogy szigorúan be kell tartaniuk a hong kongi törvényeket és a legjobb tudásukkal teljesítik a Kínai Kommunista Párt parancsait annak érdekében, hogy fokozatosan megerősítsék a Kínai Néphadsereg védelmi szintjét és a katonák harcértékét is.
o9CK4
Ám ezt az ünnepet beárnyékolják a nyugatról gerjesztett tüntetések.
A nyugati háttérerők folyamatos aknamunkával próbálják destabilizálni a Kínai Népköztársaságot. Lázadásokat, tüntetéseket szítanak, terrorakciókat pénzelnek.
Most Hong Kong van műsoron, – Shanghai után a második legnagyobb gazdasági, üzleti és kereskedelmi központ.
De az évtizedek óta folyamatosan lázított Tibetről sem feledkeznek meg. – A Nyugatnak különösen fontos ez a Himalájában lévő kínai tartomány, mivel Kelet-Ázsia, s egyben Kína nagy folyói itt erednek. – S, aki ezen nagy folyók forrásvidékét uralja, – az uralja a folyó mentén fekvő államokat is.
Ugyanígy fontos lenne a Nyugatnak Hszincsiang tartomány is, más néven, Ujgurisztán. Ám Kína sosem fogja odaadni a nyugati hatalmaknak az ebben a tartományban lévő atomkísérleti terepeit és létesítményeit, – mint ahogy az Űrrepülőterét, az ehhez tartozó létesítményekkel sem…
De nem fogja adni azokat a Hszincsiangban található ritka fémlelőhelyeket, melyek a világon már kevés helyen találhatók meg. Az itt bányászható fémek nélkülözhetetlenek a számítástechnikában, a híradástechnikában, – pl. a telefongyártásban is.
Persze, hogy kellenének ezek a természeti értékek és ipari létesítmények a Nyugat oligarcháinak. – Ám a legfőbb céljuk mégis; a Kínai Népköztársaság folyamatos gyengítése.
De Kínának nem okoz különösebb gondot ezeknek a nyugatról pénzelt és irányított felkeléseknek a felszámolása, – s különösképpen nem, a terroristák kézrekerítése sem.
És Kínában még létezik halálbüntetés. Ezeknél sokkal kisebb bűnökért is kivégző osztag elé állítanak bűnösöket. – Például korrupcióért, nemi erőszakért, s kábítószer kereskedelemért.
A védtelen civileket, járókelőket, asszonyokat és gyerekeket gyilkoló terroristáknak, ahogyan ez Ujgurisztánban az utóbbi időben többször is megtörtént, – pedig 100 halál jár a kínai hatóságok szerint. Maximálisan egyet értünk velük.
Urumcsi 2014 május 21

Fenti kép: Ujgurisztán fővárosa; Urumcsi 2014 május 21. A délelőtti órákban két terepjáró hajtott egy piacra, melyek ablakaiból bombákat dobáltak a merénylők, a békésen vásárolgató emberekre. Az egyik autót aztán fel is robbantották. 31 halott és 94 sebesült, – az ujgur szeparatisták áldozata.

Egy hónappal ezen merénylet előtt pedig, az urumcsi a vasútállomáson késsel és bombákkal támadtak az utasokra az ujgur terroristák. A két merénylő később életét vesztette. 79-en sérültek meg.

Források: CRI – China Radio International, Time.com – Fotók: Ruvr.ru, Xinhua, Weibo

A jövőben nem kaphatnak drága kezelést a reménytelennek ítélt rákbetegek.


Sajnos úgy néz ki, hogy a kormány nem a javadat, hanem a javaidat akarja és ez nem mindegy!
A tb-t mindenki fizesse csak be, de ha úgy dönt a kormány, hogy nem gyógyítható valaki jó eséllyel, akkor a kezelés helyett egy fityiszt kaphat a beteg!!!
A kormány a maradék reményt és lehetőséget is elveszi a betegek elől.
Pedig nagyon sok esetben ez a mocskos politika vezet ahhoz, hogy az emberek megbetegednek.
Már nem elég, hogy nem védi meg az emberek lakását a kormány a bankokkal szemben, már a rákos betegeket sem fogja meggyógyítani, ha azokat reménytelennek ítélik.
Ki fogja ezt majd eldönteni? Ki lesz a halálosztó?
Az orvosoknak szigorúbb előírások alapján kell kiválogatniuk a rákos betegek közül, hogy kik részesülhetnek a modern gyógyszeres kezelésekből, ha a kormány is rábólint arra a rendeletre, amelynek tervezete nemrég jelent meg az EMMI honlapján.
A nagy értékű gyógyszeres kezelések számának drasztikusan csökkentését tervezi a kormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján megjelent előkészítő anyag szerint.
Ha a kormány elfogadja, 1-2 milliárdot spórolhat a költségvetés, viszont azok az áttétes rákos betegek, akiknek már csak néhány hónapjuk van hátra, első körben nem juthatnának hozzá az életüket nagy eséllyel meghosszabbító modern gyógyszeres kezelésekhez.
Az Országos Onkológiai Intézet nemrég körlevélben magyarázta a rákbetegkezelésben érintetteknek, hogy szükség van az erőteljes spórolásra az onkológia területén is. A minisztérium ezután tette közzé az „egyes egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról” szóló közleményében az rákbetegségekre vonatkozó új irányelveket.
A hírek szerint akik vastagbélrákkal küzdenek, azokat érinti ez az új szabályozás a legintenzívebben, de a mellrákosok közül is kiválogatnák azokat akik nem biztosan, hogy meggyógyulnak és nekik nem adják meg a megfelelő kezeléseket.
Az orvosok is felháborodtak és betegellenesnek tekintik a kormány húzását!
Bodoky György, a Szent László Kórház onkológiai osztályvezető főorvosa felháborítónak és betegellenesnek tartja azt az alapállást, amely jellemzi a napokban közzétett minisztériumi tervezetet. Bodoky György leszögezte, a tervezet kifejezetten ellehetetleníti a vastagbélrák kezelését, és 8-10 éves visszalépést okoz a gyógyítás színvonalában.
Magyarországon a vastagbélrák vezető halálok, és európai összehasonlításban is az egyik legrosszabb adat, évente átlagosan kilencezer új esetet regisztrálnak. A kilencből ötezer a betegség késői felfedezése miatt egy éven belül meg is hal. Bodoky György szerint a sok ezres betegcsoportból a rendelet egy egészen szűk réteget választ ki, kizárólag azokat, akiknél meg van a remény a végleges gyógyulásra.
A minisztériumi tervezetben kizárólag közgazdasági szempontok érvényesülnek, de ez nem tudja kifejezni azt, amit egy négy hónapos túlélés helyett egy 18 hónapos jelenthet egy-egy család számára – szögezte le Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke. A professzor szerint az emberi életeken nem szabad takarékoskodni, akkor sem, ha a gyógyszer nem tudja megmenteni a beteget, csak meghosszabbíthatja az életét.
A modern gyógyszerek kezelés előnye, hogy a végstádiumos betegnél is meghosszabbíthatja az az időtartamot, amíg az érintettek családjuk körében maradhatnak, sőt megőrizhetik munkaképes állapotukat is. A korábbi technológiák, mint a kemoterápia ezzel szemben drasztikus mellékhatásokkal járnak, legyengítik a betegek szervezetét, és folyamatos kórházi kezelést tesznek szükségessé.

(forrás:hir.ma)