2014. augusztus 13., szerda

Rég áhított amerikai siker a drog-kartelek országában - Szabad a vásár!

Mexikó megnyitja energiapiacát a magáncégek, köztük a külföldi nagyvállalatok előtt, az erről szóló törvényt a héten írta alá a mexikói elnök - tájékoztatta a mexikói nagykövetség a világot, elsősorban Oroszországnak üzenve ezzel az új amerikai hátszéllel. Mexikó jellemtelenné vált a Közép-Amerikát egyedül uraló térségben, dehát mit is várhatnánk egy mesterségesen legyengített - a drogháborúk miatt; gyakorlatilag egymást írtják ki külömböző csoportokat alkotva - országtól és kollaborációra hajlamos kormányától. Tehát már rég nem a tequiláról és a chilisbabról szól a Szombrérós szappanopera-gyár...

Népírtás; önjelöltek...

Enrique Pena Nieto a törvény kihirdetésekor kijelentette: az akadályokat, amelyek eddig gátolták, hogy - Mexikó gyorsított tempóban és fenntarthatóan fejlődjön -, most megszüntették. Hozzátette: a reform segítségével ki tudják termelni a kőolajat a mélyvízi területekről és jobban ki tudják használni a palagáztartalékokat, hogy olyan gázhoz jussanak, amellyel olcsóbb elektromos áramot tudnak termelni.

A mexikói kormány számításai szerint a reform nyomán 2018-ig évi 60 milliárd dollárral (14 ezer milliárd forint) nőhet a beruházások volumene a mexikói szénhidrogén-iparban, amely mintegy duplája a jelenleginek - jelentette a Reuters hírügynökség.



A 76 éven át "szent tehénnek" tartott, állami monopóliumként kezelt energiapiac megnyitása előtt álló alkotmányjogi akadályokat még múlt év decemberében, alkotmánymódosítással hárította el a mexikói kongresszus. Innentől végetek van.
A most elfogadott törvénycsomag értelmében az olajkitermelésért eddig egyedül felelős állami olajvállalat, a Pemex és a mexikói villamosenergia szolgáltató, a CFE magáncégekkel is szerződést köthet jövőbeli beruházásokra. Több nemzetközi olajipari nagyvállalat, mint a Royal Dutch Shell és az ExxonMobil is figyelemmel kísérte a törvényalkotási folyamatot és bizakodóan nyilatkoztak a Mexikóban megnyíló új lehetőségekről.

A mexikói gazdaság tavaly 1,1 százalékkal bővült, részben a magánbefektetések elmaradása miatt, aminek a fő oka az országban alkalmazott magas adókulcsok voltak. Idén 2,5 százalékkal növekszik Mexikó hazai összterméke (GDP) a fizetett elemzők szerint.

Gölöncsér Miklós

Diszkriminatív lesz a liberális Németország a külföldi munkavállalókkal szemben?

A német kormány hamarosan dönt a bevándorlási szabályok szigorításáról. A munkakeresés céljából az uniós társállamokból érkező bevándorlók legfeljebb fél évig maradhatnának Németországban munka nélkül, és akinek hat hónap alatt nem sikerül állást találnia, annak el kellene hagynia az országot.



Most melyik az igazi arcuk? Egy biztos; valamit mutatni akarnak...

Németországban elkészültek az uniós társállamokból érkező munkavállalókra vonatkozó szabályok szigorítását célzó javaslatok, és a kormány még augusztusban elindítja a reformokat – írta kedden a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). A lap szerint a kormány augusztus 27-én megtárgyalja és elfogadja a bevándorlásnak a szociális ellátórendszerre gyakorolt hatását vizsgáló tárcaközi bizottság jelentését, amely több törvénymódosítást irányoz elő.
A legfontosabb ezek között a javaslatok között, hogy a munkakeresés céljából az uniós társállamokból érkező bevándorlók legfeljebb fél évig maradhatnának Németországban munka nélkül, és akinek hat hónap alatt nem sikerül állást találnia, annak el kellene hagynia az országot. A hatóságok továbbá akár öt évre kitilthatják Németországból mindazokat az uniós bevándorlókat, akik jogsértő módon – csalással, adatok, dokumentumok hamisításával – férnek hozzá a szociális ellátórendszer juttatásaihoz, például munkanélküli támogatáshoz vagy családi pótlékhoz.
Jelenleg nincs időbeli korlátja a németországi tartózkodásnak, kitiltani pedig csak külön eljárás révén lehet uniós állampolgárokat, és kizárólag a közrend, a közbiztonság vagy a közegészségügy veszélyeztetése miatt. A szigorítást az indokolja, hogy egyre több önkormányzatnak okoz gondot külföldi uniós állampolgárok ellátása, akiknek a képzettség vagy a nyelvtudás hiányossága miatt nincs esélyük az elhelyezkedésre, és szociális támogatást kérnek.
A tárcaközi bizottság szerint külön fel kell lépni a családi pótlék jogtalan megszerzésére irányuló kísérletekkel szemben. A testület javaslata szerint az uniós külföldiek körében a kérelmező szülők vagy gondviselők, valamint a gyerek adószámát is csatolni kell a kérelemhez. A bizottság az önkormányzatok terheinek csökkentésére is tett számos javaslatot, egyebek között azt, hogy növeljék 25 millió euróval a szövetségi kormány hozzájárulását a munkanélküli ellátás leggyakoribb formája, az úgynevezett Hartz IV típusú segély finanszírozásában – írta a FAZ.
Egy másik keddi beszámoló, a Bild című lap jelentése szerint az EU-hoz 2004 óta csatlakozott 10 országból és az euróövezet 4 válsággal küzdő déli tagállamából (Görögország, Olaszország, Spanyolország, Portugália) érkező bevándorlók körében átlépte a 300 ezret a Hartz IV támogatásban részesülők száma. A legtöbben, mintegy 80 ezren lengyel állampolgárok, a második helyen az olasz segélyezettek állnak 66 ezer fővel, a harmadik Görögország 44 ezer fővel.
A 80 milliós Németországban 2013 végén 3,1 millió volt az uniós társállamokból származó bevándorlók száma (mind a 27 országot együttvéve), ami 10,6 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A leggyorsabban a román és a bolgár állampolgárok száma nőtt tavaly, az végén 414 ezren voltak, ami 27,9 százalékos növekedés éves szinten.
Németországban Nagy-Britanniához hasonlóan a román és bolgár állampolgárok munkavállalási korlátozásainak január 1-jei megszűnése nyomán indult diskurzus a szociális turizmusról. A kisebbik konzervatív kormánypárt, a CSU szigorú fellépést sürgetett a szociális juttatásokkal visszaélő bevándorlók ellen. "Aki csal, az repül" – hangoztatják a CSU képviselői.
A bajor konzervatívokat ezért a megfogalmazásért populizmussal és szélsőjobboldali uszítással is megvádolták az ellenzéki pártok és koalíciós partnerük, a szociáldemokraták (SPD). Ugyanakkor a CDU/CSU konzervatív pártszövetség és az SPD koalíciós szerződésében szerepel, hogy az uniós társállamokból érkező munkavállalókkal kapcsolatban fel kell lépni a szociális támogatások jogtalan igénybevétele ellen.

Hírfigyelő Szolgálat

Súlyos és égető kérdések a nemzeti egységről...

Mi Magyarok… Magunkról, kérdések, amit sürgősen át kellene gondolni cselekedetekkel és tettekkel egybevetve. Személyes és globális…

Össze tudunk tartani mint nemzet?

Mint település, mint család?

Mint barátok? Mint emberek? Célul tudjuk-e tűzni ezt?

Hasznosak vagyunk és hasznára válunk a világnak?

Tudjuk értékelni, védeni és használni a kis országunk kincseit?

Te tudsz földet művelni, termeszteni, betakarítani? Állatot tartani? Ruházatot készíteni? Házat építeni? Teszed és próbáltad?

Beteget és/vagy sérültet ápolni?

Megvédeni magadat és környezetedet? Tudsz bánni egy fegyverrel?

Véded a természetet? Mi védjük a természeti értékeinket? Hogy bánsz a szeméttel? Takarékos életet élsz?

A környezetedet, környezetünket az épülés és a szépülés jellemzi?

Képes vagy békében élni a szomszédjaiddal, családoddal?

Tudsz szeretni önzetlenül?

Ölelted úgy a szerelmed, hogy tudta, egy ÉLETRE akarod őt? Hogy érezte, vele akarsz családot alapítani?

Segítettél valakinek a gyermekére, idős, vagy beteg hozzátartozójára vigyázni?

Segítettél valakinek a házépítésében, kerti munkáiban, vagy a nagy-bevásárlásában?

Fel tudtál nőni, vagy megrekedtél?

Építő példaképeket keresel a magad számára?

Vannak élő példaképeink? Olyanok, akik még képesek összetartani romboló elemek nélkül a népünket?

Olyanok, akik harmóniában és békében tudnak élni? Ezt tudják adni, tanítani, cselekedni?

Olyanok, akik a fenti dolgokat tudják, élik és gyakorolják?

Figyelsz az egészségedre?

Olvasol? Mit? Olyat, ami képez, nevel, művel és épít?

Mit teszünk, tehetünk egymásért? Megtesszük-e?

A Jövőnek, vagy a múltban élünk?

Nem válaszokat várok, hanem a helyzet orvoslását… Nincs jogom számon kérni senkit, csupán szeretettel ébreszteni…

NATO-követelés: Egységes haderőt!!!

A NATO, mint felelős haderő - felszólította az Európai Uniót egy Európai hadsereg azonnali felállítására és felkészítésére egy estleges orosz konfliktus kezelésére!


Fénykép: A NATO vs Európa! A NATO felszólította az Európai uniót egy Európai hadsereg azonnali felállítására ! Az indokok között szerepel: 1.Európa keleti határánál lévő Ukrán konfliktus 2.Egy egységes Európai haderő felveheti a versenyt az orosz haderővel 3.Amerika katonai politikájának  a világban való meggyengülése. 4.Az Eu a szét esés felé halad így az egyben tartás érdekében kell létre hozni az egységes Európai haderőt.

Nagy a pánik! A NATO-nak fogalma sincs arról, hogy valójában mekkora is lehet az orosz flotta és a valóságban milyen fejlesztésekkel tud megjelenni a harctéren. Ami az eddigi orosz erődemonstrációk része volt az valójában csak az eggyel jobb mint a nyugati legjobb, na de a tarsolyban mi van, azt senki sem tudja. Az orosz kémelhárítás talán mindenidők legmagasabb fokára van járatva, semmi sem szivároghat ki, csak ami engedélyezett. Az EU-nak, az USA-nak, a zsidóknak annyi ami látszik. Hiszen ők kénytelenek nyílt lapokkal játszani a rájuk kényszerített visszahatás miatt. Mondhatnánk, hogy feléjük most nem szerencsés a lapjárás. Nézzük az indokokat, amit sikerült felhozni mentségükre (van benne önvallomás is), hogy miért is kellene az európai csatlósoknak - köztük természetesen minket is, sajnos - síkra szállniok a nagy medvényi ázsiai nemzetállammal.

Az indokok között szerepel:

1.Európa keleti határánál lévő Ukrán konfliktus - Vajon kiknek köszönhető?

2.Egy egységes Európai haderő felveheti a versenyt az orosz haderővel - Tényleg?

3.Amerika katonai politikájának a világban való meggyengülése - Na ez az önvallomás...

4.Az Eu a szét esés felé halad így az egyben tartás érdekében kell létre hozni az egységes Európai haderőt - ???

Gölöncsér Miklós

A Trophy-rendszer a tankok "Vaskupolája" Izrael szerint - Így kampányolnak

Lényege
A rendszert, amely unlimited life-fal vértezi fel az izraeli tankokat, úgy hívják, hogy Trophy, és éppen ezekben a napokban tesztelik először éles körülmények között. Az alábbi videó szerint elég meggyőző hatékonysággal.

A Merkara IV típusú tankra a Gázai övezetben lőttek rá vállról indítható rakétával, ráadásul rögtön kétszer egymás után, de a tank elhárító rendszere tette a dolgát, és még a becsapódás előtt megsemmisítette a közeledő lövedékeket.
Az RPG-k, tankok, de még levegő-föld rakéták ellen is védelmet nyújtó Trophy működési elve leginkább a zsidókat védő Vaskupolához hasonlít: a rendszer a tankon elhelyezett radarok jelzései alapján kiszámolja a lövedék röppályáját, és egy sörétes lövedékhez hasonló töltettel még a becsapódás előtt semlegesíti azt. Túljárni az eszén szinte lehetetlen, hiszen amellett, hogy hajszálpontosan céloz, a másodperc törtrésze alatt képes reagálni a közelgő veszélyre.


A július 8. óta tartó Erős Szikla hadművelet a rendszer éles tesztjének is tekinthető, és úgy néz ki, hogy elég jól vizsgázik, hiszen az Izraeli Védelmi Erők szerint a Trophy eddig nem kevesebb, mint öt izraeli harckocsira kilőtt rakétát semmisített meg még a becsapódás előtt.
A Vaskupola
Az izraeli rakétavédelmi rendszer az egyik legfejlettebb haditechnikai eszköz, amely 90%-os hatékonysággal semlegesíti a Gázai övezetből az izraeli lakott területek felé kilőtt rakétákat. A Vaskupola névre keresztelt rendszer egészen elképesztő látványt nyújt működés közben.


A videók élvezeti értékéhez sokat hozzáad, ha tudjuk, hogy egy ilyen rakéta ára ötvenezer dollár, vagyis nagyjából annyiba kerül, mint egy átlagos pesti lakás vagy egy jobb luxusautó. A rendszerről további érdekes adatokat ebből a videóból tudhatsz meg:
  • Az Egyesült Államokkal közösen fejlesztett rendszer eddig mintegy egymilliárd dollárjába került Izraelnek, amihez az USA csak az idei évben további 235 millió dollárral járult hozzá
  • A rendszer összesen hét kilövőállásból áll, amelyet az ország különböző pontjain állítottak fel
  • A három méter hosszú és 11 kilogrammnyi robbanóanyaggal felszerelt rakéták hatótávolsága típustól függően akár 70 kilométer is lehet, tehát a rakétapajzs mára lényegében az ország teljes területét lefedi
  • Izrael szerint a Vaskupola 90%-os hatékonysággal semlegesíti a Gázai övezetből kilőtt rakétákat. Ilyen az, amikor nem:
Persze a másik oldalon sem jobb a helyzet, hiszen Izrael meg “válaszcsapás” címszó alatt Palesztinát bombázza napi rendszerességgel, és nekik még rakétaelhárító pajzsuk sincs, ami megvédené őket.

Bíró Dalma

India is csatlakozna az eurázsiai vámunióhoz

India belorussziai nagykövete, Manoj Kumar Bharti bejelentette, hogy India készen áll aláírni az eurázsiai vámunió csatlakozási szerződését, valamint kifejezte várakozásait annak kapcsán, hogy a csatlakozás útjában álló akadályokat mihamarabb elhárítják.
Ezek az akadályok egyelőre nem India részéről állnak fenn. Folyamatban vannak a tárgyalások Belorussziával, Kazahsztánnal és Oroszországgal, - egyelőre a vámunió alapító tagállamainak vannak fenntartásai India csatlakozásával kapcsolatban.
India már korábban, 2013 márciusában kifejezte csatlakozási szándékát az eurázsiai vámunióhoz, majd megkezdődtek a tárgyalások Oroszországgal a csatlakozási feltételekről.

Oroszország letiltotta a hiteles geológiai adatok kiadását idegen országoknak


Az Oroszországi Föderáció Környezetbiztonsági Tanácsa megtiltotta a geológiai információk kiadását Oroszországon kívüli érdekeltségek számára, hogy megakadályozzák az amerikai és európai cégeket hiteles elemzések elvégzésében és így védjék az ország olaj- és gáziparát az idegen beavatkozástól.
Az Izvesztyija üzleti napilap szerint az amerikai vállalatok a földalatti természeti kincsekről szerzett hiteles adatokkal beavatkozhatnak a kormány azon törekvésébe, hogy a hazai ipart megvédje az amerikai és európai szankciók hatásaival szemben.
"A Környezetbiztonsági Tanács felszólította a szakhivatalokat és a nemzetbiztonsági ügynökségeket, hogy tegyenek lépéseket az információbiztonság szavatolására, akadályozzák meg a kiemelt fontosságú geológiai adatok kijuttatását az országból".
Az Oroszországban fellelhető természeti erőforrásokról részletes és hiteles adatokkal jelenleg két amerikai nagyvállalat, a Miller & Lents és a DeGolyer & MacNaughton rendelkezik.

A magyar külügy hárítja a felelősséget

Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter szerint EU szintű kompenzációra van szükség, mert 25 milliárdos veszteség éri a magyar mezőgazdaságot az Oroszország elleni uniós szankciók miatt. A magyar agrárexport mintegy 80 millió eurós veszteséget szenved a nyugati szankciók miatt, amiért semmi nem kárpótolja a magyar termelőket.
Ugyanakkor amit a magyar külügy ezen a téren művel, az nem több, mint a felelősség hárítása. Nem Brüsszel a felelős azért, hogy Magyarország csatlakozott az Oroszország elleni szankciókhoz, - de még csak nem is Washington. A magyarországi atlantista kormány a felelős az elszenvedett veszteségekért, mert a magyar termelők érdekeinél előrébbvalónak tartja az amerikai érdek kiszolgálását. Bár az európai politika továbbra is az Egyesült Államok visszhangjaként működik, nem Washington hozta az európai uniós szankciókat, a szankciók Magyarországra vonatkozó részét sem Washington hajtotta végre, hanem a hazai kollaboráns kormány.
Hídfő.net | Navracsics Tibor
Magyarország megtehette volna, hogy az Európai Unió által - Washington nyomásgyakorlására - meghirdetett szankciókat egyszerűen elutasítja, és ehelyett a magyar termelők érdekeit tartja szem előtt. Egy a magyar érdeket képviselő magyar kormány bizonyára így járt volna el. Mindez amiatt nem történt meg, mert a magyar kormány csupa olyan személyekből áll, akik nyugati egyetemeket jártak, életük egy részét valamelyik nyugati országban töltötték, majd hazajöttek, és nyugati pénzen finanszírozott szervezetekkel kerültek az államhatalomba, vagyis atlantista ügynökök.
Navracsics maga is a nyugathoz húz, a brightoni egyetemen töltött évei gondoskodtak arról, hogy igazi nyugatos politikus legyen belőle. Ennek köszönhetően külügyminiszterként egy pillanatig sem gondolt arra, hogy a magyar termelők érdekeit kellene szem előtt tartani a nyugati érdekkel szemben. Amit a magyar külügy most folytat, az nem több, mint egyszerű kármentés. Megtehették volna - nem tették, és most másra hárítanák a felelősséget.


http://www.hidfo.net/2014/08/13/magyar-kulugy-haritja-felelosseget

Nyalókakirály latorhordája rászánta magát a Donyeck elleni “végső harcra”!

Ez lenne Donbassz “felszabaditásának” kulcsa. A milliós fővárost elfoglalni. Közel egyhetes felvonulás és előkészületek után tegnap aztán kezdetét vette a…

Na ez az! Mi is vette kezdetét?

Gyakorlatilag a tüzérségi bombázás intenzitását fokozták Donyeck ellen. Gyakorlatilag a külváros magas épületeit célozzák, amik a lőtávolság peremén vannak. Azon belül ugyanis ezidáig nemigen jutottak. Aztán a széljárás függvényében vagy találnak valami épületet a gránátok? – vagy nem! Többnyire találnak. Meg hát az “Uraganok” is megkezdték a munkálkodást, és a “Tocska” rakéták. Északnyugat, Nyugat, és Délnyugat felől lövöldöznek, de betörni a városba nem tudnak. A többi irányból a DNR erői távol tudták ezidáig tartani a bűnbandát, sőt Ilovajszknál rendesen el is húzták a pribékek nótáját.

iloAz ilovajszki tőrbecsalás térképe

Ám mindezzel együtt is tegnap délutántól ma délig CSAK 55 lakást és lakóházat sikerült lerombolniuk. Ezekben a terrortámadásokban hat civil halt meg, és mintegy tucatnyi a sebesült.

Romániai NATO – légibázisról felszálló repülőgépek bombázták az éjjel Donyecket. Megfigyelők valószinűsitik, hogy lengyel és izraeli gépek voltak ezek, ukrán felségjellel.

Gorlovkát sikerült egy rövidke iv kivételével körbezárnia a zsoldoshordának. Lövik a várost minden rendelkezésükre álló eszközzel, és ez meg is látszik az épületeken. A közműszolgáltatások is akadoznak, és fogytán az élelem és az ivóviz.

Jenakijevo szintén “élvezi” Nyalókakirály tüzérségének kitüntetett figyelmét. Megfigyelők szerint ugyanaz a “GRAD”-üteg forgolódik a két város – Golovka és Jenakijevo között. Északi irányba fordulva Gorlovkát lövi, déli irányba pedig Jenakijevot.

Bizonyos jelek ugyanakkor arra utalnak, hogy a milicia készül valami meglepivel.

Jónéhány blokkposztot ugyanis üresen találtak a lendületbe jött latrok, és büszkén masiroznak a dombok közé. Ellenállásnak nyoma sincs.

Luhansz éli az immár két hete megszokott életét. Hullanak a gránátok, és halnak a civilek.
Talán némi enyhülést hoz a “Fehér Konvoj” érkezése, bár ma délelőtt Avakov belügyi csahos arról kaffogott, hogy szó sem lehet arról, hogy a konvoj ukrán területre lépjen. Lavrov orosz külügyminiszter ennek az ellenkezőjéről biztositotta a világot, és bejelentette, hogy már értesitették az érintett terület önvédelmi hatóságait a konvoj érkezéséről. Ami érkezni is fog!

Kijevben ma délelőtt Jaros szinte sirva fakadt martalócainak pusztulása hallatán. A fasiszta gruppenführer legutóbb Mariupolban vett részt keretlegényei körében egy kis tengeri strandoláson, azóta nem találkozott velük. A “vezér” sem szivesen settenkedik veszélyes közelségbe a harctérhez, kiváltképp mióta megsuhintotta a halál szele. Bár manapság már lábsérülésbe rintkán lehet belepusztulni, kiváltképp ha gyorsan orvoshoz viszik a sérültet. Jarost pedig a mindkét lábán ért sérülés miatt az éjjel elhullott martalócai helikopterrel mentették ki szorult helyzetéből!

Ha akkor nincs ez a hallatlan nagy szerencséje, akkor Moszkva ma reggel őt is lehúzhatta volna a kilövendő toportyánférgek listájáról.
De hát nem igy történt!
Igy aztán most Jaros gruppenführer Kijevben siratja tizennyolc pribékjét, és bossuzú után vonyikol!

Hát olyan jól körbezárta Donyecket a valcmanista latorhorda, hogy a Jaros pribékeket a Zaporizzsja-Donyeck főútvonalon kapta el a népi milicia.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/13/valcmanek-felszabaditanak/

Támadják a magyar bankszektort, eldördült a figyelmeztető lövés

Több, Magyarországon működő bank osztályzatait rontotta le tegnap a Moody's Investors Service hitelminősítő intézet, arra hivatkozva, hogy a devizahitelek ügyében hozott intézkedések növelik a veszteségek kockázatát, csökkentik a fizetőképességet.
Az osztályzatrontások egyelőre az FHB és az Erste Bank Hungary besorolásaira vonatkoznak. A Moody's szerint a devizahitelek ügyében elfogadott jogszabályok növelik a veszteségek kockázatát. Az értékelés alapján a magyarországi politika mindinkább kiszámíthatatlanná válik, ami elsősorban ezekre a pénzintézetekre an hatással, mert ezeknek legalacsonyabb a profitja, valamint kisebb alaptőkével rendelkeznek, emiatt a ráterhelt költségeket is kevésbé bírják.
A Moody's becslései szerint az Erste Bank Hungary esetében fizetésképtelenség állhat elő és tőkésítés válhat szükségessé. Emelett azt valószínűsítik, hogy tovább folytatódik a bankrendszerrel szemben a kiszámíthatatlan kormánypolitika.
Nem a Moody's az első hitelminősítő, ami a magyarországi bankok fizetésképtelenségét vetíti előre. A Fitch Ratings a devizahitelek kapcsán hozott törvényekről közölt elemzésében előrevetítette, hogy újabb tőkésítés válhat szükségessé a magyarországi bankok külföldi anyabankjai részéről. A Fitch Ratings szintén bejelentette, hogy a közeljövőben felülvizsgálja a magyarországi bankokra érvényben tartott minősítéseit.
Ugyanakkor azt is tudni lehet, hogy a leminősítések mögött egyáltalán nem a bankok valós anyagi hátterének kedvezőtlen alakulása áll. A Fidesz "keleti nyitását", a keleti hatalmi struktúrába történő hatalomátmentés kísérletét aggodalommal figyelik a radikális atlantista csoportok. Az országgyűlési választásokat követően londoni pénzügyi érdekeltségek elkezdték sulykolni, hogy a kormány nem fogja tudni tartani a 3%-os költségvetési hiánycélt, kénytelen lesz megszorító intézkedéseket hozni és a magyar bankszektor újabb válságba juthat. Ugyanekkor a Magyarországon jelenlévő főbb amerikai befektetők egy ősszel bekövetkező magyar államcsőddel kezdtek számolni.
Akkor előrevetítettük, hogy a közeljövőben egy leminősítési hullámmal összehangolt pénzügyi művelet veszi kezdetét Magyarország ellen, melynek során a nyugati érdekeltségek megpróbálják bedönteni a magyar bankrendszert. Eközben a nyugati pénzügyi körök a kormány anyagi mozgásterének csökkentésére törekszenek, hogy ne legyen tartható a 3%-os hiánycél és Brüsszel újraindíthassa hazánk ellen a túlzottdeficit-eljárást. Ez esetben Magyarország jelentős brüsszeli pénzektől esne el, és elkerülhetetlenné válnak a megszorító intézkedések. A kormány kénytelen lesz leállítani olyan programokat, melyek profitot nem hoznak, ugyanakkor a kormánypárt szavazóbázisát növelik és jelentős költségvetési forrásokat emésztenek fel.
A kormánypártot népszerűsítő intézkedések leállítása pedig a Fidesz támogatottságának megroppanását eredményezi. A közmunkaprogram leállításával előtérbe kerülő tömeges munkanélküliség elegendő mozgósítható tömegbázist ad a kormányellenes ellenzéknek, amit a radikális atlantisták előrehozott választások kiköveteléséhez akarnak felhasználni.


http://www.hidfo.net/2014/08/13/tamadjak-magyar-bankszektort-eldordult-figyelmezteto-loves

A “grazi-hitelesek” nem…!

Sokan külföldi, jellemzőn osztrák pénzintézeteknél vettek fel devizahitelt. Olyanoknál, melyek nem végeznek semmiféle tevékenységet Magyarországon és nincsenek nálunk fiókjaik. Ezekben az ügyekben nem függesztik fel a végrehajtásokat – mondta a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara alelnöke. Császti Ferenc a közrádióban arról is beszélt, hogy a devizahiteles-törvény értelmében a banknak fedezetül felajánlott ingatlant nem árvereztetheti el a végrehajtó, de egyéb ingatlant igen. Szólt arról is: a végrehajtó csak az adós saját kérésére vonhatja vissza a munkabérletiltást a bajba jutott devizahiteles elleni eljárásban.

Nem lehet leállítani a végrehajtásokat azokban a devizahiteles ügyekben, melyekben a fogyasztói kölcsönt nem Magyarország területén működő pénzintézetektől vették fel – jelentette ki Császti Ferenc, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kamara alelnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Mint mondta: ezen esetekben magyar állampolgároknak hiteleztek külföldi, jellemzően osztrák pénzintézetek. Azoknál van ez, akik Grazba mentek hitelt felvenni – fogalmazott.

A kamara nemrég közleményben hívta fel a végrehajtók figyelmét arra, hogy ezekben az ügyekben eljárhatnak, egy nemrég hozott törvény csak a Magyarországon folyósított hitelek kapcsán foganatosított végrehajtási cselekményeket függesztette fel. Ezekben az esetekben is vannak azonban kivételek: ha a törvény hatálybalépése előtt ingatlanértékesítésre került sor, akkor az ezzel kapcsolatos jogorvoslati eljárásokat le kell folytatni, az ingatlant birtokba kell adni, intézkedni kell az átírás felől. Ezen kívül azonban többet a végrehajtó nem tehet, például a pénzt sem utalhatja ki – mondta Császti Ferenc.

Hozzátette: ez a szabály nem akadálya annak, hogy az adós rendezze a tartozását. Ha megegyeznek a bankkal, vagy a követeléskezelővel, akkor a végrehajtó az adósság kiegyenlítésével kapcsolatos intézkedéseket – például a végrehajtási jog törlése – megteheti.

Hangsúlyozta: azt az ingatlant, amit a devizaadós fedezetként felajánlott, nem lehet értékesíteni, az összes többit azonban igen.

Elmondta azt is: ha korábban elkezdtek a devizaadós fizetéséből letiltani, akkor azt csak úgy lehet leállítani, ha az érintett kéri.

A jogértelmezési problémák miatt a végrehajtói kamara szeptemberben javaslatcsomagot nyújt be az Országgyűlésnek – jegyezte meg Császti Ferenc.
(Hiradó)

Egyiptom és Oroszország közös szabadkereskedelmi zónát hoz létre

Egyiptom és Oroszország közös szabadkereskedelmi zóna létrehozásában gondolkoznak, miután a két ország vezetői 2014. augusztus 12-én találkoztak. A találkozón megyegyeztek a felek az új Szuezi-csatorna építkezésében az orosz részvétel mértékéről, ebben a tervezetben az oroszok építenek egy egész ipari centrumot Egyiptomban, ami az új csatorna építését hivatott kiszolgálni. A Szuez 2 projekt hozávetőlegesen 4 milliárd $-t fog felemészteni.
Hídfő.net | Vlagyimir Putyin és Abdel Fattah al-SisiAbdel Fattah al-Sisi egyiptomi elnök és Vlagyimir Putyin
Az egyiptomi elnök továbbá jelezte, hogy országa kész az Oroszországba irányuló mezőgazdasági terményexport 30%-os növelésére bármikor. A 30%-os egyiptomi export növelésével Oroszország képes lenne a tiltás előtti gyümölcsimportjának az 50%-át fedezni. Egyiptom 2013-ban összesen 440 millió $ értékben szállított mezőgazdasági terményeket Oroszországba, 2014-ben eddig összesen 460 millió $-ért exportáltak az oroszokhoz. A két ország 2013-ban összesen 3 milliárd $ értékben kereskedett egymással, 2014 első félévében ez a szám elérte a 2,5 milliárd $-t.


http://www.hidfo.net/2014/08/13/egyiptom-es-oroszorszag-kozos-szabadkereskedelmi-zonat-hoz-letre

Káoszból rend: így működik a világ

Elite
Adam (Spartacus) Weishaupttól egészen Karl Marxig, Trockíjig és Kun Béláig, Rosa Luxemburgtól Emma Goldmannig nyomon követhető egy világméretű összeesküvés, melynek célja a civilizáció aláásása és a társadalom újjászervezése a rosszindulat, az irigység, az erőszak ösztöneire, és a megvalósíthatatlan egyenlőség álmára építve.
Ahogy Mrs. Webster olyan találóan rámutatott, a törekvés egyértelműen kimutatható szerepet játszott a Francia Forradalom tragédiájában. Ez volt a XIX. század valamennyi romboló mozgalmának mozgatórugója, és most végül az említett rendkívüli személyiségek, Európa és Amerika nagyvárosainak alvilági csoportja, hajánál fogva ragadta meg az orosz népet is és annak a hatalmas birodalomnak is vitathatatlan urai lettek.
- Winston Churchill, az Illusztrált Sunday Herald-ban 1920-ben megjelent cikkből
Az összeesküvés koncepciója a legtöbb embert megijeszti, méghozzá olyan mértékben, hogy a világban folyó események irányítottságára mutató legtöbb bizonyítékot hajlandóak figyelmen kívül hagyni, hogy lelkiismeret furdalás nélkül elfogadhassák a történések véletlenszerű, kaotikus jellegét bizonygató elméleteket.
A kevésbé tájékozottak az Occam borotvája elv téves értelmezésére alapozzák a politika szörnyű eseményeinek magyarázatát. Úgy érvelnek, hogy egy adott problémát vagy válságot egyformán jól leíró magyarázatok közül azt érdemes elfogadni, amelyik egyszerűbb. Az elmélet azonban azt mondja, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján válasszuk az egyszerűbb magyarázatot. Tehát a magyarázatnak a bizonyítékoknak is meg kell felelnie, különben nem tekinthető igaznak.
Az irányított összeesküvés szkeptikusai gyakran szemet hunynak azon bizonyítékok felett, amelyek ellent mondanak az ő egyszerű magyarázatuknak és úgy érvelnek, hogy az egyszerűség önmagában is bizonyítja igazát. Más szóval nem érzik szükségesnek megvédeni egyszerű világnézetüket, mert az ő fejükben az egyszerűség önállóan is nyilvánvaló. Volt idő, amikor az emberek azt gondolták, hogy a bolygók üvegszálakon függve, egymás körül keringenek. Ez a magyarázat nyilvánvalónak tűnt számukra, mert ez volt a legegyszerűbb, amivel elő tudtak állni. Az Új Világrend és az összehangolt globalizmus szkeptikusai is hasonló logika mentén gondolkoznak.
Az egyik leggyakoribb gondolatmenetük, hogy a világ túl „kaotikus”, így amennyiben az elit valóban teljesen központosított, egységes világrendszert akar felállítani, akkor csúnyán elbukott. Aki egyetért ezzel a gondolatmenettel jobb, ha kicsit mélyebbre ás és megnézi a különféle konfliktusok és az állítólagos „ellenfelek” közötti hasonlóságokat.
Vegyük az Egyesült Államokat és Oroszországot például. A két nemzet hosszú történelemre tekint vissza az egymással szembeni ideológiai és egyéb ellenségeskedést illetően, és számtalanszor kerültek háború közeli helyzetbe. Az sem kétséges, hogy az átlag amerikai individualistának tekinti magát, míg az átlag orosz szocialistának vagy kommunistának. Emellett egy átlag orosz szemében az amerikaiak kapitalista imperialisták, míg magát humanistának mondja. Mi a helyzet azonban a kormányaikkal? Mi a helyzet a bankáraikkal és oligarcháikkal? Vajon ők is ellenségnek tekintik egymást?
Miért finanszírozták volna a Wall Street-i tőkések és az amerikai hadsereg az 1917-es bolsevik forradalmat, ha ez igaz lenne?
Amikor az internacionalisták elkezdték pénzelni a bolsevik forradalmat és lehetővé tették Oroszország számára, hogy kommunista birodalommá váljon, egy hamis paradigmát hoztak létre.
Az ezt követő hidegháború pedig tökéletes ürügyként szolgált a katonai-ipari komplexum számára egy hatalmas állandó hadsereg felállítására, amit bevethetnek a világ más államainak leigázására, illetve ma már magának az amerikai népnek az elnyomására.
A hamis kelet-nyugat paradigma ma is él, amelyben az amerikaiak az ügyetlen gazember, az oroszok pedig az elszánt harcos és jogos tiltakozó szerepét játsszák. Csakhogy az orosz és az amerikai vezetés ugyanazoknak a nemzetközi pénzembereknek és elit tagoknak felnek.
Hogy friss példát is említsünk, az Egyesült Államok katonai műveletet indított az ISIS (ILIÁ) terrorszervezet Bagdad és Irak északi régiói felé közeledő erői ellen. Ha azonban az ISIS az ellenség, miért támogatja az Egyesült Államok (és szövetségese Szaúdi-Arábia) ugyanennek a szervezetnek a tagjait Szíriában és Irak más részein?
Kicsit furcsa, hogy ugyanaz a kormány, amelyik segédkezik a szervezet létrehozásában, most háborút folytat ellene. Nem lehetséges, hogy mégiscsak valami többről, egy összetettebb tervről van szó itt?
Ahogy a hírhedt Rahm Emanuel mondta: „Nem engedhetjük meg, hogy egy komoly válság kárba vesszen. Ez alatt azt értem, hogy ilyenkor lehetőséget kapunk olyan dolgok véghezvitelére, amiket korábban nem lehetett.”
És amennyiben a lehetőséget megteremtő válság nem, vagy nem akkor jelentkezik, amikor szükség lenne rá, miért ne teremtenének egyet, ami megfelel céljaiknak? Az elit generációk óta használja ezt a taktikát. Hegeli dialektikának hívják.
George Wilhelm Friedrich Hegel munkája szolgáltatta a kollektivista-szocialista ideológia alapját és inspirálta Marxot a Kommunista Kiáltvány megírására. Hegel államközpontú nézeteket vallott és úgy gondolta, hogy a kollektívát egy központosított kormánynak kell vezetnie, az individualizmust pedig fel kell áldozni a magasabb célokért.
Az állam „rendelkezik a legfelsőbb joggal az egyénnel szemben, akinek legfőbb kötelessége, hogy az állam tagja legyen… mert a világ lelkének joga minden különleges előjog felett áll,” írta Hegel.
A dialektikáról szóló elméletében Hegel egy olyan stratégiát javasolt, amely segítségével, a szándékosan létrehozott megosztáson keresztül, a hatalmi elit képes lesz irányítani a tömegeket. A Hegeli dialektika egyszerűen arról szól, hogy az uralkodó csoport létrehoz egy olyan problémát vagy válságot, amire az állampolgárok félelemmel reagálnak és megoldást követelnek, mire a vezetők felkínálják azt a megoldást, amit már a válság elindítása előtt bevezetésre szántak, és amelynek segítségével saját maguknak több, az állampolgároknak pedig kevesebb hatalma lesz.
A világ éppen azért tűnik megosztottnak és kaotikusnak, mert a globalista hatalom néhány tagja ilyenné alakította. Olyannyira, hogy bármelyik háborút hozva fel példának az elmúlt 100 évből, egy valamire való alternatív elemző könnyűszerrel szolgáltat ellentmondást nem tűrő bizonyítékokat arra, hogy nemzetközi bankok és elit szervezetetek rángatták a zsinórt mindkét oldalon.
Aki nem képes megérteni a „káoszból rend” elvét, az soha nem fogja megérteni, hogy mi történik.
Az irányított káosz több célt is szolgál. Például elvonja az emberek figyelmét és lehetővé teszi az elit számára más tervek észrevétlen bevezetését.
Sokszor bűnbakként is szolgál, egymás ellen uszítva az eképpen pártokra osztott tömegeket. Erőszakos, destruktív következményekkel járó változások esetén egy könnyen azonosítható gonosszal lehet a legkönnyebben lecsillapítani a tömegeket. A globális célok finomra hangolásához az elitnek szüksége van okosan kihasznált bűnbakokra, ürügyekre.
Például az IMF már jó ideje beszél egy globális valutakosár bevezetéséről, ami az amerikai dollár helyébe lépne.
Micsoda véletlen, hogy Oroszország és a kelet szintén arra szólította fel a Valutaalapot, hogy a dollárt cserélje le az alap által kibocsátott Különleges Lehívási Jogokra (SDRs).
Végül (megint micsoda „véletlen”) az amerikai kormány elit tagjai gazdasági konfrontációba keveredtek Oroszországgal az Ukrajnában végbement irányított puccs segítségével, tökéletes ürügyet szolgáltatva a keletnek arra, hogy ejtse a dollárt és helyébe az IMF által kibocsátott valutát helyezze.
Bár egyesek szerint Vlagyimir Putyin a globalizmus elleni harc éllovasa, az orosz vezető éppen úgy támogatja a Nemzetközi Valutaalapot, mint nyugati kollégái és kijelentette, hogy az eddiginél is komolyabb szerepet szán Oroszország IMF tagságának:
A BRICS esetében számos egymással egybeeső stratégiai érdeket találunk. Elsőként a nemzetközi monetáris és pénzügyi rendszer megreformálására vonatkozó közös szándékot, ami jelen formájában igazságtalan a BRICS országokkal és az új gazdaságokkal szemben. Aktívabb szerepet kell vállalnunk az IMF és a Világbank döntéshozói rendszerében. A nemzetközi monetáris rendszer nagymértékben függ a dollártól, vagy pontosabban, az amerikai hatóságok pénzügyi politikájától. A BRICS országok ezen szeretnének változtatni.
Igen Vlagyimir. Pontosan ezt akarják a társadalom manipulálói is az IMF-nél.
WWWTalán kezd kirajzolódni a módszer: probléma, reakció, megoldás. Gazdasági vagy fizikai háborút indítanak kelet és nyugat között, a dollár pedig elvérzik a folyamat során. A tömegek igazságos és kiegyensúlyozott alternatívát követelnek a dollár, mint tartalékvaluta helyébe, hogy visszatérhessen a stabilitás. Az amerikaiak Oroszországot és a keletet vádolják pénzügyi problémáik kialakulásáért. A kelet pedig a pimasz nyugatot hibáztatja bukásáért. Érdekes módon egyik oldal sem vádolja a bankárokat, akik az egész csapásért felelősek. Az elit pedig megjelenhet a színen, mint geopolitikai megváltó és egy mindkét oldal számára szimpatikus Bretton Woods típusú megállapodással bebiztosíthatja a megálmodott globális valutarendszert. A globális valutával és hatalommal a helyén pedig már nincs messze a teljes globális kormányzás. Káoszból rend.
Céljait tekintve a folyamat inkább pszichológiai, mint politikai jellegű. Feltehetik a kérdést, hogy amennyiben az elit már teljes hatalommal bír a bankok és kormányok felett, minek neki egy globális kormány? A válasz, hogy ezek az emberek nem titkos, hanem nyílt globális kormányt akarnak. Azt akarják, hogy elképzelésüket a létezés tényeként fogadjuk el, mert csupán akkor tekinthetik győztesnek magukat, ha a hazugságukban való részvételt önként vállaljuk.
Az I. Világháború eredményeként létrejött a Nemzetek Szövetsége és azon vélekedés, hogy a szuverenitás szétválást és katasztrófát szül.
A II. Világháború az Egyesült Nemzetek Szövetsége és a Nemzetközi Valutaalap megalakulását eredményezte. Úgy gondolom, hogy egy harmadik világháború veszélye nehezedik a világra, amiben a monetáris fegyverek nagyobb szerepet kaphatnak a tömegpusztító fegyverekhez képest.
Lássuk be, hogy a globális egység minden egyes feltételezett bomlasztása végül erősebb központosítást eredményezett és erről a szkeptikusok általában megfeledkeznek.
A válságok alakulása arra enged következtetni, hogy a következő háború már a teljes globalizációt hozza el, amit az elitisták kis csoportja, a „bölcs uralkodó” szerepét öltve magára vezet majd, hogy békét és harmóniát hozzon a tömegeknek. Eközben a szkeptikusok minden józanész ellenére váltig állítják majd, hogy az egész csak a véletlen műve, és az események valahogy éppen az uralkodók kifejezett igényei szerint alakultak, így valósulhatott meg legfőbb vágyuk: a teljes globális diktatúra.

Forrás: alt-market.com

Időkjelei: „Ezután felvitte az ördög, megmutatta neki egy szempillantás alatt a földkerekség minden országát, és ezt mondta neki: “Neked adom mindezt a hatalmat és dicsőséget, mert nekem adatott, és annak adom, akinek akarom. Azért ha te engem imádsz, mindez a tied lesz.” Lukács 4:5-7