2015. szeptember 28., hétfő

Prágában tüntetések kezdődnek a NATO-tagság ellen

Prágában tüntetések kezdődtek Csehország NATO-tagsága ellen; civil aktivisták követelték, hogy a kormány ne engedélyezze az amerikai hadsereg állandó jelenlétét az országban, és azonnal kezdje meg a NATO-ból kilépést.
A Ceske Noviny jelentése szerint a megmozdulást civil szervezetek hálózata kezdeményezte, melyek korábban is tartottak Prágában béke-párti tüntetéseket, valamint tiltakoztak az ellen, hogy a kormány átengedje Csehország területén a balti országokba tartó amerikai páncélosokat.

A megmozdulás reklámplakátja – “Észak-atlanti Terrorista Szervezet”
A civil szervezetek hálózataként működő Ne Základnám kezdeményezés 2006-ban jött létre, és számos alkalommal tartottak több ezer fős megmozdulásokat az USA Európába telepített rakétarendszerei, az amerikai katonai létesítmények építése, és az amerikai páncélosok átvonulása ellen. A megmozdulás szervezői elítélik a NATO háborús készülődését, és azokat a cseh vezetőket, akik korábban lefolytatták a tárgyalásokat az ország NATO-tagságáról, beleértve Vaclav Havel és Vaclav Klaus volt elnököket, valamint Alexandr Vondra volt védelmi minisztert.
A tüntetők felszólították Csehország kormányát, hogy hajtson végre egy olyan alkotmánymódosítást, ami az alkotmányban rögzítené, hogy Csehország elkötelezett a béke mellett, és egy térségünkben kezdődő esetleges háború során semleges pozíciót vesz fel.

http://hidfo.ru/2015/09/pragaban-tuntetesek-kezdodnek-a-nato-tagsag-ellen/

Az utolsó idők eseményei a kadarkúti Éva asszony naplójából. (2008. február 25. hétfő).

Az íme az események sorban, kadarkúti Éva asszony naplójából:


2008. február 25. hétfő

Én: Többször alaposan átolvastam a Jelenések Könyvét, és most megkérdezlek Mesterem: A végső idők eseményei ugyanebben a sorrendben lesznek-e, mint a Jelenések Könyvében?
Jézus: Minden meg fog történni, amit Jánosnak mutattam, és ugyanabban a sorrendben.
Én: A választottak elragadása – ahogy a Szentírásban olvasható – a végső harangszóra lesz (1 Kor. 15, 51-52), még az Antikrisztus uralma előtt, és a 7 csésze kiöntése előtt. Most még azt szeretném kérdezni, drága Mesterem, hogy a Nagy Figyelmeztetés, melyet Szűzanyánk már régóta ígér jelenései helyén, előbb lesz-e, mint a választottak elragadása?
Jézus: A Nagy Figyelmeztetés megelőzi az elragadásokat. Ez Atyám végtelen irgalmának, türelmének és szeretetének köszönhető. Ennek következményeként sokkal több lesz a megtért, tisztalelkű ember, akit elragadunk.
Én: Még azt kérdezném Jézusom, hogy azoknak, akiket majd elragadsz nagy kegyelmedben, előzetesen milyen megpróbáltatásokat kell átélni?

Jézus: Erre a kérdésre ott a felelet a Szentírásban, a Jelenések Könyvében, olvassátok el a hét harsonaszót!
Én: Most Jézusom, megpróbálom leírni a Biblia segítségével a végső idők eseményeinek sorrendjét, de csak vázlatosan:

1, Nagy Figyelmeztetés, Nagy Csoda (Szűz Mária próféciákból)
2,Megkezdődik a büntetés a harsonaszókkal. (A Jelenések Könyvéből)
3, A szentek föltámadása (Tess.3,16) és a választottak elragadása a végső harsonaszóra (1. Kor. 15-51,52
4, Megkezdődik a hét csésze kiöntése: a nagy földi büntetés (Jelenések Könyve). Közben a Bárány, Jézus menyegzőt ül a feltámadt szentekkel, és az elragadott választottakkal a Mennyben. Ezalatt az idő alatt a Földön hagyott emberek felett az Antikrisztus (az álpróféta), aki a Vadállat (a Sátán) embere fog uralkodni.
Megjelöli az embereket homlokukon, vagy karjukon, és véres keresztényüldözést rendez. Elkezdődik a hét csésze kiöntése, mely fekélyeket, tengerek, folyók vérré változását, nagy hőséget, háborút, sötétséget, mennydörgést, villámlást, földrengést okoz. A szenvedés és halál által sok ember lelke meg fog tisztulni, és a Mennybe jut.
5, Jézus legyőzi a Sátánt és az Antikrisztust, és tüzes tóba veti, egy angyal ezer évre megláncolja.
6. Megkezdődik a megtisztított Földön Krisztus ezer éves uralma: az Új Világ. Jézus visszatelepíti az Új Földre az elragadottakat. A vértanúk, akik nem borultak le a Vadállat (a Sátán) szobra előtt, életre kelnek és ezer évig uralkodnak Krisztussal. Ez az első feltámadás. A többi halott csak akkor támad fel, ha letelt az ezer év. A lelkük addig a Mennyben, a tisztítóhelyen vagy a pokolban vár a feltámadásra.
7, Ezer év után szabadon engedik a Sátánt, aki harcra toborozza az embereket a szentek ellen, de Isten tüzes tóba veti örökre.
8, Az utolsó ítélet: Minden halott feltámad. Aki nem volt beírva az Élet Könyvébe, azt tüzes, kénköves tóba vetik, örökre. A szentekre boldog Örök Élet vár.
9, Mennyei Jeruzsálem: Az Új Jeruzsálem alászáll az Égből. Színaranyból épült a város, az utcák is aranyból. Templom nincs benne, mert a Bárány a temploma. Az Isten trónjából fakad az Élő Vizek folyója, két partján az Élet Fái, amelyek minden hónapban teremnek.
Én: Jézusom! Jól értelmeztem-e az események sorrendjét?

Jézus: Igen. Éppen így, ilyen időrendi sorrendben fog megtörténni. Veletek leszek mindörökké. Az itt maradottakat is várni fogom nagy szeretettel, hogy a szenvedés kohójában megtisztuljanak és elnyerjék az üdvösséget. Mindenkit szeretnék megmenteni.

‘Borzalmas nagyságrendű az utánpótlás a migránsokból’

20150618_MTI_G0242

Illegális bevándorlás – Majdnem nyolcvan ország állampolgárait regisztrálta eddig Magyarország

“A migránsok között 79 ország állampolgárait regisztrálta eddig Magyarország” mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Bakondi György hozzátette, természetesen nagyságrendi különbségek vannak közöttük, a legtöbben – bevallásuk szerint – Szíriából érkeztek, de sokan jöttek Irakból, Pakisztánból és Bangladesből is.
“Borzalmas nagyságrendű az utánpótlás a migránsokból” fogalmazott a főtanácsadó, hozzátéve Fekete-Afrikából és távolabbi ázsiai országokból is jöhetnek még.
A magyar-horvát határon kialakult helyzetről azt mondta, folyamatos a nyomás, ezért rendkívüli erőfeszítést igényel a rend fenntartása. A legfontosabb feladat a gyors ellenőrzés, a minimális ellátás és a továbbutaztatás – fűzte hozzá.
20150924_MTI_G0360-1
MTI – SzRTI

“Kulturális különbségek”: fémlopás miatt nem járnak az Eurostar járatai

Több órán át nem jártak az Eurostar járatai London és Párizs közt, mert a népszerű bevándorlási útvonalon valaki ellopta az elektromos kábeleket.
Az Eurostar Twitteren kiadott közleménye szerint a nagysebességű járat közlekedésében fennakadás várható, kábellopás miatt egyes szakaszokon “karbantartási munkálatokat” kell végezniük. A közlemény akkor még 45 perces késéssel számolt, de a munkálatok elhúzódtak.
A Franciaország és Anglia közti vasúti közlekedést az utóbbi hónapok során rendszeresen megzavarja az illegális bevándorlók tömeges érkezése. Calais környékén a főként Észak-Afrikából érkező migránsok felkapaszkodnak a teherautókra, tömegesen megrohanják az indulásra várakozó vonatokat. Több alkalommal pedig gyalog indultak el a Franciaországot és Angliát összekötő “csatorna-alagút” vasúti sínein.
Az első halálesetek után a két ország közös biztonsági intézkedéseket léptetett életbe, Calais környékén a migránsokat a szerb-magyar határon épült határzárhoz hasonló kerítésekkel tartják távol a pályaudvaroktól. A kerítésépítés hatására spontán menekülttáborok alakultak ki több francia város környékén, az illegális bevándorlók egy része pedig felszívódik a feketegazdaságban, mielőtt még kapcsolatba kerülne a hatóságokkal.

http://hidfo.ru/2015/09/kulturalis-kulonbsegek-femlopas-miatt-nem-jarnak-az-eurostar-jaratai/

A Pentagon elismerte, hogy fegyverhez juttatják a terroristákat Szíriában

A Pentagon szóvivője elismerte, hogy az Egyesült Államok által kiképzett, finanszírozott és felfegyverzett lázadók Szíriában fegyvereket adtak át egy terrorista csoportnak.
Jeff Davis tájékoztatása szerint egy héttel ezelőtt a “szíriai lázadók” számára Törökországban biztosított kiképzési program 70 résztvevője visszatért Szíriába. Az “Új Szíriai Erő” néven működő csoport a határátlépést követően azonnal csatlakozott az Al-Nuszra Front nevű terrorszervezethez. Az amerikaiak által kiképzett fegyveresek szeptember 22-én katonai csapatszállító teherautókat és nagy számú lőszert adtak át a terrorista csoportnak.
A szóvivőt korábban gyakran kérdezték az újságírók arról, milyen biztonsági intézkedéseket tesz az Egyesült Államok arra, hogy az általuk adott fegyverek “ne kerüljenek a terroristák kezébe”. Davis több alkalommal is azt felelte, hogy a fegyvereket ellenőrzés alatt tartják. Mint a fenti eset is mutatja, a fegyverek nem “terroristák kezébe kerültek”, hanem eleve terroristák kezében voltak, akiket az amerikaiak Törökországban kiképeztek, felfegyvereztek, majd szabadon “hagyták” őket Szíria területére utazni.
Az amerikai kiképzők által felkészített újabb “mérsékelt ellenzékiek” tevékenységére azt követően derült fény, hogy az Al-Nuszra Fronthoz köthető személyek Twitteren fotókat hoztak nyilvánosságra, amin elmondásuk szerint az “Új Szíriai Erő” fegyverei láthatóak, miután átadták őket. Jeff Davis eleinte bejelentette, hogy a fotók hamisítványok, később azonban elismerte, információik vannak arról, hogy szeptember 22-én a csoport a rendelkezésére bocsátott harceszközöket átadta az Al-Nuszra Frontnak.
A Pentagon szeptember elején kiadott jelentése szerint a több mint 500 millió dollárból eddig kiképzett “mérsékelt ellenzékiek” esetében ötezer főből mindössze 5 fő (!) folytat tényleges harcot Szíriában. A jelentés gyakorlatilag elismeri, hogy több ezer fős fegyveres csoportot készítettek fel az amerikai kiképzőtisztek, de ezek a csoportok később ellenőrzés nélkül tevékenykednek Szíria területén – vagy máshol, mert a hollétükről semmit nem tudni, akár Európába is továbbutazhattak menekültként.

http://hidfo.ru/2015/09/a-pentagon-elismerte-hogy-fegyverhez-juttatjak-a-terroristakat-sziriaban/

A poklot hozzák magukkal, – s az el is szabadul…

Kassel-Calden 2015.09.27. - Fotó Getty-DPA
Kassel-Calden 2015.09.27. – Fotó:Getty/DPA

– Németországban ismét tömegverekedés volt egy menekültszálláson –

Németországban ismét tömegverekedés volt egy menekültszálláson, ezúttal egy Kassel melletti sátortáborban, ahol vasárnap több százan verekedtek össze és az összecsapás több óráig tartott.
A kassel-caldeni egykori repülőtéren működő befogadóállomáson délben, ebédosztás közben alakult ki konfliktus, amelyből kora délután verekedés lett. Nagyjából 60 pakisztáni és 60 albán menedékkérő esett egymásnak. Nyolc ember megsérült. A helyszínre mintegy 50 rendőr érkezett, és sikerült is helyreállítani a rendet, de este ismét elmérgesedett a helyzet. Egy 60 és egy 300 tagú csoport verekedett össze, többen botokkal, gázspray-vel voltak felfegyverkezve.
A rendőrök csak több óráig tartó küzdelemmel tudták megfékezni az erőszakot. A sérültek száma a nap végére 14-re emelkedett, köztük hárman rendőrök.
A sátortáborba nagyjából 20 országból érkeztek menedékkérők, összesen 1500-an laknak a szálláson. Két hete is volt már erőszakos konfliktus az intézményben, akkor többen gázspray-vel rontottak egymásra, és a maró hatású anyagtól 60 ember megsérült, köztük több gyermek.
Más befogadóállomásoktól eltérően ezen a szálláson a biztonsági szolgálat nem ellenőrzi, nem motozza meg a belépőket. A cég egyelőre nem nyilatkozott az ügyben – írta hétfőn online kiadásában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Az utóbbi napokban több erőszakos konfliktus volt Németországban a menekültválsággal összefüggésben. Csütörtökön a szászországi Lipcsében történt tömegverekedés egy befogadóállomáson, szombaton pedig az ugyancsak szászországi Heidenauban egy csoport, valószínűleg orosz származású fiatal megtámadta a helyi menekültszállás négy pakisztáni lakóját. Az eset háttere még nem ismert.
Szintén Lipcsében szombaton menekültellenes tüntetők felvonulását zavarták meg radikális baloldali ellentüntetők, akik kövekkel, üvegpalackokkal dobálták meg a menetet és a rendezvényt biztosító rendőröket. Több kisebb tüntetés és ellendemonstráció volt Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban is.
Közben a rendőrszakszervezet (GdP) alelnöke megkongatta a vészharangot. “A rendőrség elérkezett a terhelhetőség határára” – mondta Jörg Radek a Die Welt című lapnak. Rámutatott, hogy a rendőrségi intézményrendszert sokkal nyugalmasabb időkre méretezték, így az utóbbi 12 évben 16 ezer állást szüntettek meg a szövetségi rendőrségnél és a tartományi rendőrségi szervezeteknél.
Ezeket az állásokat újra be kell tölteni, de ez nem megy egykönnyen, mert egy rendőr kiképzése három évig tart. Közben viszont egyetlen hétvégén akár 40 ezer menekült is érkezhet az országba, ez egy kisváros lakosságát kitevő tömeg.
A befogadóállomásokon egyre többször fordul elő tömegverekedés, és ilyenkor “nem elég egy járőrt kiküldeni”. Előfordul, hogy 21 rohamkocsival kell kiszállni a helyszínre – mondta Jörg Radek a Die Welt hétfői összeállításában.
A szakszervezeti vezető szerint a menedékkérőket vallási csoportok szerint elkülönítve kellene elhelyezni, és erősebben kellene támaszkodni a magán biztonsági szolgálatokra. Ezek azonban egyelőre mérsékelt sikerrel tevékenykednek, és a vallási alapú konfliktusok kezeléséből legtöbbször kivonják magukat. Ezért a szállásokat üzemeltető önkormányzatoknak meg kell követelni a biztonsági szolgálatoktól, hogy “interkulturális kompetenciával” rendelkező embereket alkalmazzanak, akik ismerik a befogadóállomásokon lakó menedékkérők “kulturális sajátosságait” – mondta Jörg Radek.
További gond, hogy mivel az illegális határátlépés bűncselekmény, a rendőröknek minden egyes esetben hivatalból eljárást kell indítaniuk, amelyet azonban az ügyészség a bűncselekmény csekély súlyára hivatkozva később leállít. A rendőrök így többnyire teljesen feleslegesen végzik el az eljárást megindító adminisztrációt. A megoldás egy egységes európai szabályozás lehet – mondta Jörg Radek, rámutatva, hogy a legtöbb uniós tagországban az illegális határátlépés csak szabálysértés, és a rendőr önállóan dönthet arról, hogy intézkedik-e az ügyben.
(Magyarország e tekintetben viszont eredményesen kezeli a helyzetet: az illegális határátlépés, s a határzár megrongálása bűncselekménynek számít, nagyon helyesen! – a szerk.SzRTI.)
Kassel-Calden 2015.09.27. - Fotó dw.com
Kassel-Calden 2015.09.27. – Fotó: dw.com
MTI – SzRTI

Soros receptje Európának az öngyilkosságra!

gyu
Európának 15 milliárd eurós költséggel évi egymillió menekültet kellene befogadnia ahhoz, hogy a jövője biztosítva legyen – írja Soros György milliárdos. A terheket igazságosan kéne elosztani, kötvények kibocsátásából is lehetne fedezni, és komoly lökést adhatna az európai gazdaságnak. Hat pontos tervet készített és Orbánnak is beszólt.
Európának sokkal többet kellene tennie a menekültekért, menedékkérőkért és bevándorlókért Soros György cikke szerint – írja a ZeroHedge. A magyar származású milliárdos befektető cikkében azt írja, az Európai Uniónak el kéne ismernie, a bevándorlás-politikájának hiányosságai vezettek ahhoz, hogy a menekültprobléma idei eszkalációja kezelhető problémából politikai válsággá fajult.
A tagállamok önző módon saját érdekeit a közössé érdekei elé helyezték, sokszor egymás ellenében cselekedtek. Ez pánikot váltott ki a menedékkérők, a nagyközönség és a az illetékes hatóságok soraiban is, de a menekültek váltak leginkább az áldozatává.
Hat pont ellen hat pontot
Az EU-nak Soros szerint megfelelő, a tényleges kapacitásokat figyelembe vevő, egységes tervre van szüksége a menekültek befogadásához. A tervnek Európa határain kívülre is ki kell terjednie, hogy a menekülteket saját országuk közelében tartsa.
Soros György szerint Orbán Viktor nemrég publikált hat pontos terve alárendeli az emberi jogokat a határok biztonságának. Az EU-t létrehozó közös értékek megtagadásán keresztül az EU megosztásával és szétverésével fenyeget. Valamint megsérti a törvényeket, amelyek az irányítására szolgálnak.
Az Amerikában élő mágnás is hat pontban foglalta össze, milyen tervet tart szükségesnek.
1. Évi egymilliót tizenötmilliárdért:
„Az előrelátható jövő érdekében” az EU-nak évi egymillió menekültet kéne befogadnia. A költségek igazságos elosztása nagyon fontos. Minden egyes menekült ellátása, egészségügyi ellátása és oktatása tartózkodásának első két évében 15 ezer euróba (mintegy 4,7 millió forintba) kerülne. Az értékpapír-piaci guru szerint ezt hosszú futamidejű kötvények kibocsátásából is lehetne fedezni, és ezek a kiadások alapos lökést adnának az európai gazdaságnak.
2. Törökország, Jordánia és Libanon segítését, ahol a legtöbb menekült él, az EU-nak kéne vezetnie, megfelelő életkörülményeket teremtve a menekülteknek. Egy menekült ellátása Soros szerint évi 5000 eurót (közel 1,6 millió forintot) igényelne.
3. Azonnal közös bevándorlási
és esetleg határőrizeti hatóságot kéne felállítani az EU-ban Soros szerint.
4. Biztonságos útvonalakat kell kialakítani a menekültek számára az Európába való eljutáshoz, kezdve azzal, hogy Olaszországból és Görögországból továbbjuttatjuk őket – mondja Soros. (Aki maga is bujkált a második világháború alatt, majd kivándorolt Magyarországról Amerikába. De migráns származású a német lakosság legalább negyede-harmada is.
5. Az EU által kidolgozandó menekültügyi szabályokat az egész világon érvényessé (globálissá) kell tenni.
6. Az évi egymillió fő befogadásához Soros szerint mobilizálni kéne az állami szektoron kívül a magánszektort, a társadalmi (civil) szervezeteket, egyházakat is, mint „szponzorokat”.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: A vén akasztófára való ördög-Amerikában élve-teljes hévvel Európa “amerikanizálásán” ügyködik. Az általa előadott hatpontos terv Európa öngyilkosságának hatékony terve. A mindent a profitszerzésnek alárendelő-egyébként hamis-illúzió szorgalmazásával próbálja Európát genetikailag felhígitani, és ellenállás-képtelenné tenni. Az USA-val szemben!
Ám a probléma valójában az, hogy az Európai Unió Sorossal “egy fészekaljból” származő vezetői gyakorlatilag már jó ideje adagolják a szérumot. Soros szerint lassan!
Magyarország tragédiája pedig abban rejlik, hogy Döbrögi 2010-ben, majd 2014-ben is elmulasztotta a történelmi lehetőséget a kollektív öngyilkossági akcióból való kiugrásra.
De hát a tanítvány az nem megy szembe a Mester tanításaival! (Tudja ezt a Mester is!)
ENNEK FEL NEM ISMERÉSE PEDIG NEM RÓHATÓ FEL DÖBRÖGINEK!
ENNEK FEL NEM ISMERÉSE A MAGYAROK TÖRTÉNELMI HIBÁJA ÉS BŰNE!

Sürgősen kellene már a teljes határzár! – Mert mi lesz, ha nyugatról is elkezdik visszaküldeni a migránsokat?…

Nickelsdorf, 2015. szeptember 27. Migránsok egy sátorfolyosóban a magyar-osztrák határátkelõhely kamionparkolójában kialakított gyûjtõponton az ausztriai Nickelsdorfnál (Miklóshalma) 2015. szeptember 27-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Útban Németország felé – Nickelsdorf, 2015. szeptember 27. – MTI Fotó: Krizsán Csaba

Ne szaporodjon már a számuk, a délről beáramló tömegekkel

1. Eszkalálódik migráns-válság Németországban is?

– Német államfő: Németország befogadóképessége korlátozott –
Németország menekültügyi befogadóképessége nem végtelen, akkor sem, ha most még nem tudni, hogy hol vannak a határai – mondta a német szövetségi elnök egy vasárnapi beszédében.
Joachim Gauck a mainzi katolikus székesegyházban a társadalmi integráció kérdéseivel foglalkozó, Interkulturális hét (IKW) nevű rendezvénysorozatot megnyitó beszédében kiemelte: “már bízunk magunkban annyira, hogy nyíltan beszéljünk ezeknek a napoknak az alapvető dilemmájáról: segíteni akarunk és a szívünk nagy, de a lehetőségeink végesek”.
A menedékjognak ugyan a nemzetiszocializmus korszaka miatt kiemelkedő jelentősége van Németországban, és a védelemre szorulók befogadása “hosszú viták és nehéz tanulási folyamat révén beépült hazánk politikai DNS-ébe”, de a kapacitások korlátozottsága miatt “alapos elemzésre és széles körű társadalmi vitára van szükség arról, hogy miként lehet biztosítani a jövőben is a humánus befogadási politikát és a társadalom befogadási készségét” – mondta a német államfő.
Hozzátette: a mostani menekültválság olyan feladat elé állítja Németországot, amelynek megoldásához nincsen követhető minta, máshonnan átvehető megoldás, de “az a nyugalom és kreatív tetterő, amellyel a lakosság túlnyomó többsége reagált erre a krízisre” felér egy “érettségi bizonyítvánnyal”, azt jelzi, hogy a németek az eljövendő vizsgákon is megfelelnek majd.
Nehézségek egész biztosan lesznek, például a lakásépítésben nemigen lehet lépést tartani a menekültek számának növekedésével, ezért elkerülhetetlennek tűnik a verseny a megfizethető bérlakásokért – mondta.
Joachim Gauck az államfői hivatal honlapján közölt beszédében kiemelte: a menekültek között sokan lesznek, akik a beilleszkedésre törekednek, de lesznek olyanok is, akik majd “bírálják a szekularizmust (állam és egyház szétválasztását) és a modernséget, és ragaszkodnak származási régiójuk szokásaihoz és joghagyományához”, némelyek pedig vélhetően radikalizálódnak, és a német törvényekkel szembeszegülő ideológiákat követnek.
“Nekik azt üzenem, hogy mi ebben az országban nem akarunk vallási fanatizmust, (…) a jogállam nem tűri el az erőszakot” – húzta alá a német szövetségi elnök. Rámutatott: ugyanez érvényes a “jobboldali radikális gyújtogatókra és uszítókra”.
Amíg vannak háborúk a világon, addig országok is kellenek, ahová el lehet menekülni, Németországnak pedig ilyen országnak kell lennie és maradnia. Ehhez az kell, hogy “egy olyan államszövetség, mint az Európai Unió, megvédje külső határait”, mert az államok csak így tudják biztosítani területükön a rendet és a nyugalmat, ami előfeltétele annak, hogy képesek legyenek nagy számú menekült befogadására – mondta a német államfő.
Az IKW a Németországban legnagyobb keresztény egyházak közös, országos rendezvénysorozata a társadalmi integrációról, 1975 óta rendezik meg évente. Kezdetben csak egy napig tartott, és az volt a neve, hogy A külföldi polgártársak napja.
Nickelsdorf, 2015. szeptember 27. Migránsok a magyar-osztrák határátkelõhely kamionparkolójában kialakított gyûjtõponton az ausztriai Nickelsdorfnál (Miklóshalma) 2015. szeptember 27-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Útban Németország felé – Nickelsdorf, 2015. szeptember 27. – MTI Fotó: Krizsán Csaba

2.  Na, már ilyen is van: Téli kitoloncolási moratórium

– Brüsszel bírálja Berlint a kitoloncolások végrehajtásának elmaradása miatt –
Az Európai Bizottság (EB) bírálja Németországot, amiért nem gondoskodik az elutasított menedékkérők távozásáról rendelkező határozatok következetes végrehajtásáról – írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német lap.
A FAS a bizottságnak a berlini vezetéshez megküldött úgynevezett adminisztratív leveleire hivatkozva azt írta, hogy Brüsszel magyarázatot vár arra, miként történhetett az, hogy 2014-ben 128 ezer ember volt Németországban tartózkodási jogcím nélkül, a hatóságok azonban közülük csupán 34 ezret szólítottak fel a távozásra, és ennek mindössze 22 ezren tettek eleget.
Egy másik levélben a bizottság azt kifogásolta, hogy a német bevándorlási és menekültügyi hivatalhoz (BAMF) az idén július végéig beadott 218 ezer menedékjogi kérelem közül csak 156 ezer ügy adatait töltötték fel az EU központi nyilvántartási rendszerébe.
Az EB kifogásai rávilágítanak arra, hogy a menekülthullám rendkívüli mértékben megterheli a német hatóságokat.
Ugyanakkor rávilágítanak arra is, hogy az ország elhagyását előíró hatósági határozatok végrehajtásáért felelős tartományi kormányok csekély következetességgel szereznek érvényt ezeknek a döntéseknek, mert a kitoloncolások körüli társadalmi, politikai viták révén megcsappant a hajlandóságuk erre.
A szövetségi kormány mindkét területen gyors javulást szeretne elérni. A BAMF-nál egyebek között létrehoznak több ezer állást és fejlesztik az informatikai rendszert, hogy csökkentsék a menekültügyi eljárások jelenleg átlagosan 5,4 hónapos átfutási idejét, és a kabinet keddi ülésén elfogadni tervezett menekültügyi reformcsomag több eleme a kitoloncolások gyorsabb, hatékonyabb végrehajtását szolgálja.
A részletesen még nem ismert jogszabálytervezetekben a várakozások szerint szerepel majd, hogy 6-ról 3 hónapra csökkentik az intézkedés – például a téli kitoloncolási moratórium miatti – felfüggesztésének maximális időtartamát, és nem közlik előre az intézkedés időpontját, hogy az illető ne tudjon eltűnni.
A belügyminisztérium szombaton cáfolta a Der Spiegel című hírmagazin értesülését, miszerint a BAMF tehermentesítését szolgáló javaslatok között felmerült, hogy a szíriai menedékkérőket mind “kiveszik” a menekültügyi eljárásból, és külön vizsgálat nélkül három évre szóló tartózkodási engedélyt adnak nekik.
A FAS szerint Thomas de Maiziere belügyminiszter éppen azt hangsúlyozta a napokban a törvényhozás alsóháza (Bundestag) belügyi bizottságában tartott meghallgatásán, hogy a lehető legalaposabban kell vizsgálni a szíriai menedékkérők ügyeit, mert az eddigi tapasztalatok alapján nagyjából 30 százalékuk más országból származik, és csak betanult néhány arab kifejezést vagy pár sort a szír himnuszból.
A FAS szerint a határellenőrzésért felelős szövetségi rendőrségénél azt tapasztalják, hogy a szíriainak mondott iratok nagyjából 10 százaléka hamisítvány. (Meg amennyivel több… – a szerk.)
Menedékkérők azért próbálják megtéveszteni a német hatóságokat, mert a BAMF a szír állampolgárságú menedékkérőket – a Dublin III. rendelet 17. paragrafusa alapján – egyelőre nem küldi vissza abba az uniós tagállamba, ahol elérték az EU területét, azaz ahol a főszabály szerint le kellene folytatni a menekültügyi eljárást.
(Ám, ha kiderül az okirat hamisítás ténye, – elkezdődik a kitoloncolás, moratórium ide, moratórium oda – a szerk.)
MTI- SzRTI

A VÉG KEZDETE! Németország a csőd szélén

Németország a csőd szélén, csak még az európai lapok nem írják, csak a távol-keletiek! Wolksvagen botrány után BMW botrány, Merkel leváltása, zavargások Németország-szerte, bankok zárnak be, romlik az euró, bomlik az EU, hadsereg Németországban készenlétben, ameriakiak jönnek most, tömegpusztító fegyvereket telepítenek Németország területén!

Németország átadta a hadsereg irányítását a - Bundestag - képviselők tudta nélkül az USA-nak, majd Merkel olyan javaslatot terjeszt be a Közép-Európaiak számára, hogy a menekülteket, akiket Németország nem fogad be, többségi szavazat alapján kötelesek mindet befogadni, kvótahatár nélkül! A németek most arról szavaznak, hogy az általuk elutasított menekülteket, az ő területükre érkező országba toloncolják vissza, akiket Szlovákia, Magyarország, Lengyelország, Csehország, akár regisztrál akár nem stb., szóval számszerűleg akár mindet!!!! Kötelezni fogja Magyarországot, hogy szedje le a kerítéseket és limit nélkül fogadja be a saját területére!!! Ha ezt megszavazza Németország, amire a franciák és Nagy Britannia is rábólint, akkor kötelező lesz a V4-es tagállamoknak befogadni őket!!! Ha nem, akkor jön a pézbüntetés, ami olyan méreteket ölt, hogy kifekteti az adott országokat 1-2 év alatt, munkanélküliség, kivonják a gyáraikat, elértéktelenedik a hazai pénz, EURÓ, jön a hiper infláció, és ahogy már megtapasztaltuk az elmúlt hetek alatt, egymásnak esnek a volt poszt kommunista országok, tehát a V4-ek! S ekkor a NATO bevetésével tesznek rendet nyugati hatalmak!!! Természetesen az USA-val az élen!!!

A vég elkezdődott, minden politikus, maffiózó most tölti fel a tartalékait, fekteti be pénzét a ma még biztosan biztonságos helyeken, ahol átvészeli azt a 10 évet, amikor újrarendeződnek a határok, amikor új államok jönnnek létre, s öregek kerülnek "nyugati közigazgatás" alá!! Hihetetlen? Nézd az órát, figyeld a következő napokat, ahogy mindez valóra válik! Akaratom ellenére, a TE csodálkozásodra! Mert a természet nem más, mint az örök körforgás, mindig minden ismétlődik! Háborúk, majd békemenetek, a gonoszok győzelme majd bukása, fényes nappalok után a sötét éjszakák, fény után a sötétség! Akkor, amikor a szamár kimegy a jégre! Közmondás szerint is. Tudod mikor? Hát jódolgában! S van ami mindezt felgyorsítja, ami elkerülhetetlenné teszi, az pedig az emberi önzés, ellenségeskedés, gyűlölet ok nélkül, a rosszindulat! Az emberiesség hiánya. A pusztulás kezdete.

Bárcsak egyszer tévedni tudnék! Mondjuk mint az olvasottakban, leírtakban. Mert mint minden vég kezdetekor, most is a többség mondja meg a tehetetlen keveseknek, hogy mit is kell tenniük. Amit a második világháború után is tettünk, szót fogadtunk, nyomorogtunk, szabadság, önrendelkezés után sóvárogva! Tisztelettel kérdem, ez volt az álmunk? Ez volt az álmainkban? Az, hogy most is egy harácsoló pénzügyi háttérrel, fegyverrel felfegyverkezett kizsákmányoló hatalom mondja meg, hogy mit akarok, mit is akarunk? Újra rablánc hordására kényszeritenek, önkéntes alapon? Birkák, gyertek, megyünk a vágóhidra. Mégha a tükörbe néztek, és tigriseket, farkasokat láttok, lassan elhiszitek, hogy levágnivaló barmok vagytok. AMEN
(Facebook)

Tisztelt migráns segítők! Esetleg, ha úgy érzitek, a "Kerítés" miatt nincs elég munkátok és mielött unatkoznátok, szerintem a Magyar Szegények között is akad elég tennivaló !!! (Facebook)

Ahol glatz-félék lehetnek akadémiaelnönök, mit várhatunk?

A szankciók és ultimátumok nyelvén kezd beszélni Európa

Szombatra már enyhültek az ideiglenes kereskedelmi korlátozások Szerbia és Horvátország közt, de a hétvége során egyértelművé vált: térségünkbe újra visszatért a szankciós politika, a migrációs válság pedig újabb konfliktusok magvát hintette el.
Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök pénteki bejelentése szerint Szerbia megszüntette a horvát termékekre átmenetileg kivetett behozatali tilalmat, és lehetővé tette, hogy belépjenek területére a horvát tehergépjárművek. A nap folyamán Horvátország újra megnyitotta a határátkelőhelyeket, melyek korábban szintén zárva voltak a Szerbiában regisztrált tehergépjárművek számára. Vucic az intézkedés bejelentésekor arról beszélt, soha egy pillanatig nem gondoltak arra, hogy megtorló intézkedéseket hozzanak, mindössze saját országukat és nemzet érdeküket védték a gazdasági korlátozásokkal. Az alig néhány napig tartó szerb-horvát gazdasági konfliktus azonban a nyílt erőpolitika visszatérésének jele Európában; egyes térségi országok nem közös megoldások kidolgozására törekszenek, hanem bármilyen áron is saját rövid távú érdekeiket akarják érvényesíteni a kaotikus helyzetben. Ez az érdekérvényesítés ráadásul nem is nemzeti, sokkal inkább egyéni jellegű, ami hatalommal való visszaéléssel társul: Horvátországban a választási kampány miatt eszközzé vált a migrációs válság, és a szerb határ lezárása egyaránt, a helyzetből azonban politikusok – mint egyének – kovácsolnak előnyt, nem az ország egésze.
Horvátország hétfőn zárta le határátkelőhelyeit Szerbia irányából. Szerbia miniszterelnöke a 8-ból 7 határátkelőhely lezárását követően levelet írt az Európai Unió vezetőihez, arra kérve őket, hogy azonnal és egyértelmű választ adjanak arra vonatkozóan, tekinthető-e az Európai Unió hivatalos állásfoglalásának a határok teljes lezárására törekvés. Vucic akkor Brüsszeltől kért magyarázatot arra, miért zárta le határait Horvátország, Zágrábból ugyanis semmilyen előzetes értesítést nem kaptak. Egyértelmű válasz és a konfliktus megoldásának hiányában csütörtökön Szerbia is lezárta határait Horvátország irányából a teherforgalom számára, és behozatali tilalmat vetettek ki a horvát termékekre.
Az eset után okkal beszélt az európai sajtó horvát-szerb vámháborúról, és ezzel újra visszatért térségünkbe a nyílt erőre alapozó szankciós politika. Belgrád a szerb gazdaság megsemmisítésére tett lépésnek tekintette a határok lezárását, és ultimátumot adott Horvátországnak a teherforgalom korlátozásával, hogy az újra megnyissa határait. Mivel Horvátország az ultimátum elhangzását követően 24 órán belül megnyitotta a határátkelőket és újraindította a teherforgalmat, a migrációs válság olaj volt a tűzre a két ország kapcsolatában, mert mindezekből – egy választási kampány kellős közepén – a horvát választók számára is egyértelművé vált, hogy a hirtelen jött konfliktus során Szerbia kerekedett felül.
Szeptember közepén Rogán Antal bejelentette, hogy amennyiben Horvátország nem hajlandó megvédeni a schengeni övezet határait – ehelyett tömegesen Magyarország területére hordja a migránsokat -, Magyarország blokkolni fogja Horvátország schengeni övezethez csatlakozását. A nemzetek közti konfliktus ugyanakkor egyértelművé tette, hogy minden, a konfliktusban érintett ország közös érdeke, hogy a bevándorlók lehetőleg az ország határain kívül maradjanak.
  • A horvát politikusok a választóknak akarnak megfelelni, ezért tömegesen Magyarországra szállítják tovább a migránsokat.
  • A magyar kormányt szintén a szavazatok megtartása – is – motiválta, amikor döntést hozott arról, hogy kerítést épít az illegális bevándorlók határon kívül tartására.
  • Szerbia szintén szervezett módon továbbítja a bevándorlókat a migrációs útvonal következő országaiba, mert a választók abszolút többsége ezt várja el.
Ennek ellenére az Európai Unió gyakorlatilag egyetlen dologban nem tudott megegyezni a migrációs válság rendezése kapcsán, és az a bevándorlás leállítása, a görög határ lezárása.
A válság megoldását, a konfliktusok enyhítését nagy mértékben nehezíti, hogy Európában működnek olyan, nem-európai érdeket képviselő “civil” szervezetek, melyek ugyan semmilyen demokratikus felhatalmazással nem rendelkeznek, nem pártként vannak bejegyezve, de vezetőik mégis úgy gondolják, hogy jogukban áll ideológiai elvárásokat megfogalmazni az európai kormányokkal szemben, az ő dogmáiktól való eltérés esetére pedig mindenféle következményeket helyezhetnek kilátásba. Szeptember elején 28 európai szabadkőműves páholy írt alá egy közös nyilatkozatot, amiben felszólították az európai kormányokat, hogy engedélyezzék a korlátlan bevándorlást Európába. Az Európai Unió mindeddig “nem tudott” megállapodásra jutni a fő bevándorlási útvonalak lezárásáról – annak ellenére, hogy valamennyi európai ország többségi lakossága ezt várja el a kormányoktól.

http://hidfo.ru/2015/09/a-szankciok-es-ultimatumok-nyelven-kezd-beszelni-europa/

Az Egyesült Államok Kelet-Európából mérne atomcsapást Oroszországra

Atomtöltet célba juttatására alkalmas repülőgépeket küld a balti országokba az amerikai légierő, egy újabb “hadgyakorlat” részeként. Az augusztus 25-én kezdődő “Atlanti Megoldás” művelettel az Egyesült Államok arra készül, hogy háború esetén Kelet-Európából mérhessen atomcsapást Oroszországra.
Miközben az európai fővonalú sajtó teljes mértékben lefedi az információáramlást a migrációs válsággal kapcsolatos hírekkel, az Egyesült Államok szeptember végén elfogadott egy tervezetet, melynek részeként még idén 20 újabb atomtöltetet helyeznek el Németországban. Az intézkedésről a ZDF televízió számolt be, majd Marija Zaharova, Oroszország külügyminisztériumának szóvivője egy rendkívüli interjú során kijelentette, hogy ezek a fegyverek Oroszország elleni háborús készülődés részeként érkeznek Európába. Zaharova elmondása szerint a tendencia egyértelműen látható: az amerikaiak modernizálják az Európában állomásoztatott bombáikat, a NATO európai tagjai pedig a légierőiket, ami alkalmas az amerikai nukleáris töltetek célba juttatására.
Ivan Konovalov biztonságpolitikai szakértő pénteken a Szputnyik rádiónak nyilatkozva kifejtette, hogy ezzel az Egyesült Államok amellett, hogy szándékos provokációt hajt végre Kelet-Európában, a hadgyakorlatok leple alatt atomháborúra készül Oroszország ellen. Konovalov szerint az amerikai légierő A-10-es gépei technikailag képesek atomtöltet célba juttatására az orosz határon túl, és az Egyesült Államok mintegy 200 B61 atomtöltetet tart készenlétben Európa területén.
Konovalov szerint Moszkva továbbra is azzal számol, hogy a NATO folytatja a haderő-összpontosítást Oroszország határai mentén, mert a nyugati katonai tömb inváziós előkészületeket folytat. Az atomtöltet célba juttatására alkalmas gépek megjelenése Észtországban heves reakciókat vált ki az orosz közéletben. Moszkva figyelemmel kíséri az amerikai atomtöltetek elhelyezkedését Európa területén, és megelőző intézkedéseket hozhat abban az esetben, ha az amerikaiak a balti országokban is atomfegyvert helyeznének el.
A várakozások szerint a következő hónapok során továbbra is folyamatosan áramlanak az amerikai fegyverek Kelet-Európába, és a NATO akár egy éven belül készen állhat egy Oroszország elleni offenzívára. Orosz katonai szakértők szerint az amerikai haderő Kelet-Európában 2016 végére éri el azt a készültségi szintet, hogy készen álljon a közvetlen konfrontációra Oroszországgal.

http://hidfo.ru/2015/09/az-egyesult-allamok-kelet-europabol-merne-atomcsapast-oroszorszagra/

Tegnap-ENSZ-beli felszólalásának “aláhangolásaként”-Oroszország elnöke kifejtette országa álláspontját Szíriával kapcsolatban.

int
Vlagyimir Putyin egyértelműsítette: Oroszorszás szíriai katonai jelenléte és Szíria kormányának mindenirányú orosz megsegítése az ENSZ Alapokmányának szellemében, a nemzetközi jog alapelveinek tiszteletben tartásával történik.
“Eljárásunk az ENSZ alapelveinek és a nemzetközi jog rendelkezéseinek alapján, azok betartásával, Szíria törvényes és legitim kormányának kérésén alapul. Ilyen eljárásra csakis az érintett ország törvényes kormányának kérésére, vagy az ENSZ BT. felhatalmazása alapján kerülhet sor”-nyilatkozta Vlagyimir Putyin a CBC-televíziós társaság újságírójának, Csarlie Rosenak adott interjújában.
Oroszorsazág elnöke az interjúban kifejtette: “Jelen esetben Oroszország katonai és technikai segítségnyújtása a törvényes szír kormány számára a két ország között érvényben lévő államközi szerződéseknek megfelelően, Szíria törvényes kormányának kérése alapján történik.”
Egy az orosz szíriai jelenlétre vonatkozó kérdésre Vlagyimir Putyin így válaszolt: ” Oroszország katonai felszerelések szállításában, az orosz haditechnikát kezelő szíriai személyzet képzésében, és a szír nép számára nyújtott humanitárius segélyszállítmányok Szíriába történő folyamatos eljuttatásában nyilvánul meg.”
Tartusz szíriai kikötőbe tegnap délután megérkezett az “Admiral Kuznyecov” orosz repülőgéphordozó, és kísérőhajói.
kuznyecov



http://www.balrad.com/index.php/2015/09/28/alaphang/



USRAELnek vége.
A FEDnek vége.
A kazár interkontinentális maffia összeomlott.
Mivel nincs mit vesziteniük,es ott van az atomkofferjuk minden országban bármi lehetséges,es annak az ellenkezője is.

PÁRIZS UTÁN LONDON MOST IS MÁR ÚGY LÁTJA, INKÁBB ASSAD, MINT AZ ISIS

Egybehangzó brit sajtóértesülések szerint London már nem követeli Bassár el-Aszad szíriai elnök azonnali távozását, mivel a brit kormány az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet elleni nemzetközi fellépést most sürgetőbb feladatnak tartja a szíriai rendszerváltásnál.
A The Sunday Telegraph című tekintélyes vasárnapi konzervatív brit lapnak kormányforrások elmondták, hogy David Cameron miniszterelnök az ENSZ Közgyűlésén várhatóan már jelezni fogja az Aszaddal szembeni brit politika e “radikális irányváltását”, jóllehet ez csak átmeneti fordulat.
Cameronnak továbbra is az az álláspontja, hogy hosszabb távon nem képzelhető el a szíriai válság stabil rendezése és a menekültek hazatérése Aszad hatalmon maradásával. A brit kormányfő azonban ezentúl nem fogja követelni a szíriai elnök azonnali távozását, hiszen „a fokozatos politikai átmenet mindig is a lehetőségek között volt” – fogalmazott a brit lap által idézett Downing Street-i forrás.
A The Sunday Telegraph felidézi, hogy e fordulatnak már az utóbbi hetekben is mutatkoztak jelei. John Kerry amerikai külügyminiszter múlt heti londoni tárgyalásai után kijelentette, Aszadnak távoznia kell a hatalomból, de „nem feltétlenül holnap vagy a jövő hónapban“. Ez egy folyamat, amelynek során az érintett tényezők majd együtt eldöntik, hogy ezt miképp lehet a legmegfelelőbb módon elérni – fogalmazott múlt hétvégi londoni sajtótájékoztatóján Kerry.
Philip Hammond brit külügyminiszter a londoni alsóházban nem sokkal később maga is kijelentette: London nem azt mondja, hogy „Aszadnak és összes kegyeltjének (a rendezési folyamat) első napján távoznia kell“. Hammond szerint, ha elindul egy megegyezésen alapuló folyamat, amelynek részese Oroszország és Irán is, arról „feltétlenül lehet tárgyalni“, akkor is, ha ez a folyamat hónapokig tart.
A The Sunday Telegraph értékelése szerint mindez felveti annak lehetőségét, hogy létrejön egy „egyedülálló nagykoalíció“, amelyben Oroszország, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok közösen lép fel az Iszlám Állam ellen, bár egyes londoni források Vlagyimir Putyin orosz elnököt továbbra is inkább potenciálisan veszélyes ellenfélnek, semmint szövetségesnek tekintik.
(MTI)
Bal-Rad komm: Őfelsége II. Erzsébet-Nagy.Britannia és a hit védelmezője, stb. stb. stb.-kormánya is felbuzdult Oroszország szíriai rendcsinálása láttán. A (fogatlan ám büszke) brit oroszlán hatalma régi dicsőségére alapozva (és hivatkozva) helyet követel magának az Oroszország által kivitelezett RENDCSINÁLÁST KÖVETŐ tárgyalások során, és már most FELTÉTELEKET SZAB! Az orosz beavatkozásig a már félig vak és süket fogatlan brit oroszlánnak minden úgy volt jó, ahogy volt.
Ám Moszkva lépése felijesztette szunyókálásából az EGYKORI KIRÁLYT, és most nyávogva követel magának helyet a RENDCSINÁLÁS UTÁNI folyamatokban. Mert azt hiszi, hogy nyávogása még mindig bömbölés.

Megindult a francia támadás az Iszlám Állam ellen
Új szakaszába léphet az Iszlám Állam elleni harc, miután a francia hadsereg Szíriában is támadja a terroristákat.
Franciaország elindította a légi csapásait az Iszlám Állam ellen Szíriában – jelentette be a francia elnöki hivatal. Az elmúlt két hétben felderítő repüléseket végeztek a franciák Szíria fölött, az ott szerzett adatok alapján támadták a terroristákat.
A francia elnöki hivatal rövid tájékoztatása szerint a regionális partnereikkel együttműködve támadták az Iszlám Államot. A terrorszervezetre már mértek légi csapásokat korábban is, de azokat még a Szíriával szomszédos Irakból.
(Forrás:BBC)