2022. március 10., csütörtök

Egyesült Államok által a maga képére és hasonmására alkotott egész úgynevezett nyugati blokk maga a „hazugság birodalma”.

 

A média által írt narratíva helyett itt van az orosz elnök beszédének magyar fordítása.

"Kedves orosz állampolgárok, kedves barátaim!

Ma ismét szükségesnek tartom, hogy visszatérjek a Donbászban zajló tragikus eseményekhez és magának Oroszország biztonsága biztosításának kulcskérdéseihez.

Hadd kezdjem azzal, amit az idén február 21-i beszédemben mondtam. Arról beszélünk, hogy mi okoz különösebb aggodalmat és szorongást, azokról az alapvető fenyegetésekről, amelyeket évről évre, lépésről lépésre durván és szertartástalanul teremtenek a felelőtlen nyugati politikusok hazánkkal kapcsolatban. A NATO-blokk keleti kiterjesztésére gondolok, katonai infrastruktúráját közelebb hozva az orosz határokhoz.

Köztudott, hogy 30 éven át kitartóan és türelmesen próbálunk megegyezni a vezető NATO-országokkal az egyenlő és oszthatatlan biztonság elveiről Európában. Javaslatainkra reagálva folyamatosan szembesültünk vagy cinikus megtévesztéssel és hazugságokkal, vagy nyomásgyakorlási és zsarolási kísérletekkel, az észak-atlanti szövetség eközben minden tiltakozásunk és aggodalmunk ellenére folyamatosan terjeszkedik. A katonai gépezet mozog, és ismétlem, közeledik határainkhoz.

Miért történik mindez? Honnan ez a pimasz beszédmód, a saját kizárólagosságot, tévedhetetlenséget megengedő pozíció? Honnan ez a lenéző hozzáállás az érdekeinkhez és a teljesen jogos követeléseinkhez?

A válasz egyértelmű, minden világos és nyilvánvaló. A Szovjetunió a múlt század 80-as éveinek végén meggyengült, majd teljesen összeomlott. Az akkor lezajlott események egésze jó lecke számunkra ma is, meggyőzően megmutatta, hogy a hatalom és az akarat bénulása az első lépés a teljes leépülés és feledés felé. Amint egy időre elveszítettük az önbizalmunkat, végünk lett, a világ erőegyensúlya megbomlott.

Ez oda vezetett, hogy a korábbi szerződések és megállapodások már nem hatályosak. A rábeszélés és a kérések nem segítenek. Minden, ami az egyeduralkodó hatalomnak (USA), a hatalmon lévőknek nem tetszik, archaikusnak, elavultnak, szükségtelennek nyilvánítják. És fordítva: mindent, ami számukra előnyösnek tűnik, a végső igazságként mutatják be, bármi áron, nyájasan, minden eszközzel keresztülnyomják. A másként gondolkodókat megtörik és leigázzák.

Amiről most beszélek, az nemcsak Oroszországra vonatkozik, és nem csak ránk. Ez vonatkozik a nemzetközi kapcsolatok egész rendszerére, sőt néha magukra az Egyesült Államok szövetségeseire is. A Szovjetunió összeomlása után tulajdonképpen megkezdődött a világ újrafelosztása, és az addigra kialakult nemzetközi jogi normák - és a kulcsfontosságú, alapvető normák - a második világháború végén kerültek elfogadásra, és nagymértékben megszilárdították annak eredményeit - elkezdte zavarni azokat, akik a hidegháború győztesének vallották magukat.

Természetesen a gyakorlati életben, a nemzetközi kapcsolatokban, figyelembe kellett volna venni a világban végbemenő erőviszonyok a változásait. Ezt azonban szakszerűen, gördülékenyen, türelmesen, minden ország érdekeit figyelembe véve, tiszteletben tartva, a saját felelősségét megértve kellett volna megtenni. De nem – azok, akik abszolút felsőbbrendűnek hitték magukat az eufória állapotában, az abszolutizmus egyfajta modern formájában, arrogáns módon olyan döntéseket készítettek elő, fogadtak el és nyomtak át, amelyek csak maguknak voltak előnyösek. A helyzet más forgatókönyv szerint kezdett kialakulni.

Nem kell messze keresni a példákat. Először is, az ENSZ Biztonsági Tanácsának szankciója nélkül, véres hadműveletet hajtottak végre Belgrád ellen, repülőgépekkel és rakétákkal Európa kellős közepén. Több hétig folyamatosan bombázták a városokat, az életfenntartó infrastruktúrát. Emlékezzünk ezekre a tényekre, mert egyes nyugati kollégák nem szívesen emlékeznek ezekre az eseményekre, és ha erről beszélünk, akkor inkább nem a nemzetközi jog normáira mutatnak rá, hanem az általuk jónak ítélt körülményekre.
Aztán jött Irak, Líbia, Szíria sora. A katonai erő Líbiával szembeni illegitim alkalmazása, az ENSZ Biztonsági Tanácsa líbiai kérdésben hozott minden határozatának megszegése az állam teljes pusztulásához, a nemzetközi terrorizmus hatalmas melegágyának kialakulásához, az ország zuhanásához vezetett. Évekig tartott a humanitárius katasztrófa és a polgárháború. A tragédia, amely nemcsak Líbiában, hanem az egész régióban emberek százezreinek, millióinak kárára ítéltetett, hatalmas migrációs kivándorláshoz vezetett Észak-Afrikából és a Közel-Keletről Európába.
Hasonló sors várt Szíriára is. A nyugati koalíció harca ezen ország területén a szíriai kormány beleegyezése és az ENSZ Biztonsági Tanácsának szankciója nélkül nem más, mint agresszió, beavatkozás.

 

 

Ebben a sorozatban azonban különleges helyet foglal el természetesen Irak inváziója, szintén minden jogalap nélkül. Ott ürügyül olyan „megbízható” információkat választottak, amelyek állítólag az Egyesült Államok rendelkezésére álltak a tömegpusztító fegyverek iraki jelenlétéről. Ennek bizonyítékaként nyilvánosan, az egész világ előtt az amerikai külügyminiszter valamiféle kémcsövet rázott fehér porral, biztosítva mindenkit arról, hogy ez az Irakban kifejlesztett vegyi fegyver. Aztán kiderült, hogy mindez csak álhír, blöff: Irakban nincs vegyi fegyver. Hihetetlen, meglepő, de tény marad. Hazugságok hangzottak el a legmagasabb állami szinten és az ENSZ-ben is. Ennek eredménye lett a hatalmas áldozatok, pusztítások, a terrorizmus hihetetlen hulláma.

Általában azt tapasztaljuk, hogy gyakorlatilag mindenhol, a világ számos régiójában, ahová a Nyugat a saját rendjének megteremtésére jön, az eredmény véres, be nem gyógyult sebek, a nemzetközi terrorizmus és a szélsőségesség fekélyei. Mindaz, amit mondtam, a legkirívóbb, de semmiképpen sem az egyetlen példa a nemzetközi jog figyelmen kívül hagyására.

Ebbe a sorba illeszkednek a hazánknak tett ígéretek, hogy a NATO-t egyetlen centiméterrel sem bővítik keletre. Ismétlem - megtévesztettek, de köznyelven egyszerűen átvertek bennünket. Igen, gyakran lehet hallani, hogy a politika piszkos üzlet. Talán, de nem ilyen mértékben! Hiszen az ilyen csaló magatartás nemcsak a nemzetközi kapcsolatok alapelveinek mond ellent, hanem mindenekelőtt az erkölcs és az erkölcs általánosan elismert normáinak. Hol van itt igazság? Csak egy rakás hazugság és képmutatás!

Egyébként maguk az amerikai politikusok, politológusok és újságírók is írnak és beszélnek arról, hogy az Egyesült Államokon belül az elmúlt években igazi "hazugságbirodalom" jött létre. Nehéz ezzel nem egyetérteni – ez igaz. De ne szerénykedjünk: az Egyesült Államok még mindig nagy ország, rendszerformáló hatalom. „Szövetségeseik” nemcsak kötelességtudóan beleegyeznek mindenbe, amit ők terveznek, hanem lemásolják a viselkedésüket, lelkesen elfogadják az általuk javasolt szabályokat. Ezért okkal és bátran kijelenthetjük, hogy az Egyesült Államok által a maga képére és hasonmására alkotott egész úgynevezett nyugati blokk maga a „hazugság birodalma”.

Ami hazánkat illeti, a Szovjetunió összeomlása után, az új modern Oroszország példátlan nyitottsággal, az Egyesült Államokkal és más nyugati partnerekkel való őszinte együttműködéssel gyakorlatilag egyoldalú hadi leszerelést hajtott végre, de egyesek azonnal megpróbáltak beszorítani és megsemmisíteni bennünket. Pontosan ez történt a 90-es években, a 2000-es évek elején, amikor az úgynevezett kollektív Nyugat a legaktívabban támogatta a szeparatizmust és a zsoldosbandákat Dél-Oroszországban. Milyen áldozatokba, milyen veszteségekbe került mindez akkor, milyen megpróbáltatásokon kellett keresztülmennünk, mielőtt végleg megtörtük a nemzetközi terrorizmus hátát a Kaukázusban. Emlékszünk erre, és soha nem felejtjük el.

Igen, egészen a közelmúltig nem szűntek meg a kísérletek arra, hogy a saját érdekeikben felhasználjanak bennünket, lerombolják hagyományos értékeinket, és ránk kényszerítsék álértékeiket, amelyek belülről korrodálnának minket, népünket. Nem fog sikerülni, még soha senkinek sem sikerült! Most sem fog menni.
Mindennek ellenére 2021 decemberében ismét kísérletet tettünk arra, hogy megállapodjunk az Egyesült Államokkal és szövetségeseivel az európai biztonság biztosításának elveiről és a NATO keleti bővítésének leállításáról. Minden hiábavaló. Az Egyesült Államok álláspontja nem változik. Nem tartják szükségesnek Oroszországgal tárgyalni ebben a számunkra kulcsfontosságú kérdésben, saját céljaikat követve, figyelmen kívül hagyják érdekeinket.

Ebben a helyzetben van egy kérdésünk: mit tegyünk ezután, mire számíthatunk? A történelemből jól tudjuk, hogy az 1940-es években és az 1941-es év elején a Szovjetunió minden lehetséges módon megpróbálta megakadályozni, vagy legalábbis késleltetni a háború kitörését. Ennek érdekében többek között szó szerint a végsőkig igyekezett nem provokálni egy potenciális agresszort, nem hajtotta végre vagy elhalasztotta a legszükségesebb, legkézenfekvőbb akciókat, hogy felkészüljön egy elkerülhetetlen támadás visszaverésére. És azok a lépések, amelyeket végül mégis meghoztak, katasztrofálisan késtek.

 

 

Ennek eredményeként az ország nem volt készen arra, hogy teljes mértékben ellenálljon Németország inváziójának, amely 1941. június 22-én megtámadta Szülőföldünket anélkül, hogy háborút hirdetett volna. Az ellenséget megállítottuk, majd levertük, de óriási veszteségekkel. Az agresszor megnyugtatására tett kísérlet a Nagy Honvédő Háború előestéjén tévedésnek bizonyult, amely sokba került népünknek. Az ellenségeskedés legelső hónapjaiban hatalmas, stratégiailag fontos területeket és emberek millióit veszítettük el. Másodszor nem engedünk meg egy ilyen hibát, nincs jogunk.

Akik világuralomra törnek, nyilvánosan, büntetlenül és – hangsúlyozom – minden ok nélkül ellenségüknek nyilvánítanak minket, Oroszországot. Valójában ma hatalmas pénzügyi, tudományos, technológiai és katonai képességekkel rendelkeznek. Tisztában vagyunk ezzel, és objektíven értékeljük a gazdasági szférában folyamatosan bennünket érő fenyegetéseket, valamint azt, hogy mennyire vagyunk képesek ellenállni ennek a szemtelen és tartós zsarolásnak. Ismétlem, illúziók nélkül, rendkívül reálisan értékeljük őket.

Ami a katonai szférát illeti, a modern Oroszország a Szovjetunió összeomlása és potenciálja jelentős részének elvesztése után is ma a világ egyik legerősebb nukleáris hatalma, ráadásul számos előnnyel rendelkezik. E tekintetben senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy az országunk elleni közvetlen támadás vereséghez és szörnyű következményekhez vezet bármely potenciális agresszor számára.

Ugyanakkor a technológiák, köztük a védelmi technológiák is gyorsan változnak. A vezető szerep ezen a területen múlik. A határainkkal szomszédos területek katonai fejlesztése, ha megengedjük, évtizedekig, sőt talán egy örökké tartó, folyamatosan növekvő, abszolút elfogadhatatlan fenyegetés lesz Oroszország számára.

Most, amikor a NATO kelet felé terjeszkedik, hazánk helyzete évről évre rosszabb és veszélyesebb. Ráadásul az elmúlt napokban a NATO vezetése nyíltan beszélt arról, hogy fel kell gyorsítani a szövetség infrastruktúrájának Oroszország határaiig való előrehaladását. Más szóval, megerősítik pozíciójukat. Már nem tudjuk csak tovább figyelni azt, ami történik. Teljes felelőtlenség lenne részünkről.

Az észak-atlanti szövetség infrastruktúrájának további bővítése, Ukrajna területének katonai fejlesztése számunkra elfogadhatatlan. A lényeg természetesen nem maga a NATO-szervezet – ez csak az Egyesült Államok külpolitikájának eszköze. A probléma az, hogy a velünk szomszédos területeken – megjegyzem: saját történelmi területeinken - egy velünk szemben ellenséges „Oroszország-ellenes” képződmény jön létre, amely teljes külső ellenőrzés alá került, és ahová USA épp betelepíti saját fegyveres erőit. Ez az ország a NATO-országok legmodernebb fegyvereivel van felszerelve!

Az Egyesült Államok és szövetségesei számára ez az úgynevezett Oroszország visszaszorítási politikája, nyilvánvaló geopolitikai haszonszerzés céljából történik. Hazánk számára pedig ez végső soron létkérdés, népünk történelmi jövőjének kérdése. És ez nem túlzás – ez a valóság.

Ez valós veszélyt jelent nemcsak érdekeinkre, hanem államunk létére, szuverenitására is. Ez az a nagyon piros vonal, amiről már sokszor volt szó. Átlépték.

A Donbászi helyzetről.
Azt látjuk, hogy a 2014-ben Ukrajnában puccsot végrehajtó, a hatalmat megragadó és tulajdonképpen dekoratív választási eljárások segítségével megtartó erők végleg felhagytak a konfliktus békés rendezésével. Nyolc éven át, végtelenül hosszú nyolc éven keresztül mindent megtettünk a helyzet békés, politikai úton történő megoldásáért. Minden hiába.

Ahogy az előző beszédemben is mondtam, nem lehet együttérzés nélkül nézni az ott zajló eseményeket. Egyszerűen lehetetlen volt mindezt elviselni. Azonnal meg kellett szakítani ezt a rémálmot - az ott élő emberek milliói elleni népirtást, akik csak Oroszországra támaszkodnak, és csak bennünk reménykednek. Az embereknek ezek a törekvései, érzései, fájdalmai volt a fő motivációnk a Donbászi népköztársaságok elismerésére vonatkozó döntés meghozatalában.

Amit szerintem fontos még hangsúlyozni. A vezető NATO-országok saját céljaik elérése érdekében mindenben támogatják az ukrajnai szélsőséges nacionalistákat, akik viszont soha nem bocsátják meg a krími és szevasztopoli lakosoknak a szabad választásukat - az Oroszországgal való újraegyesítést. Természetesen be fognak mászni a Krím-félszigetre, és akárcsak a Donbászban, egy háborúval, hogy gyilkoljanak, ahogyan azt az ukrán nacionalisták a Nagy Honvédő Háború idején is tették, védtelen embereket öltek. Nyíltan kijelentik, hogy számos más orosz területre is igényt tartanak.

 

 

Az események teljes menete és a beérkező információk elemzése azt mutatja, hogy Oroszországnak ezekkel az erőkkel való összecsapása elkerülhetetlen. Csak idő kérdése: készülődnek, várják a megfelelő időt. Most azt is állítják, hogy nukleáris fegyvereket fognak fejleszteni. Ezt nem engedjük meg.

Ahogy korábban mondtam, a Szovjetunió összeomlása után Oroszország új geopolitikai realitásokat fogadott el. Tiszteljük és továbbra is tisztelettel fogunk bánni a posztszovjet tér összes újonnan alakult országával. Tiszteletben tartjuk és továbbra is tisztelni fogjuk szuverenitásukat, és ennek egyik példája az a segítség, amelyet a tragikus eseményeken átesett Kazahsztánnak nyújtottunk, és ahol megkérdőjeleződött az államiság és az integritás. De Oroszország nem érezheti magát biztonságban, nem fejlődhet, nem létezhet állandó fenyegetéssel, amely a modern Ukrajna területéről árad.

Hadd emlékeztessek mindenkit arra, hogy 2000-2005-ben megálljt parancsoltunk a kaukázusi terroristáknak, megvédtük államunk integritását, megmentettük Oroszországot. 2014-ben a krími és szevasztopoli lakosokat támogattuk. 2015-ben a fegyveres erők megbízható gátat szabtak a szíriai terroristák Oroszországba való behatolásának. Nem volt más mód, hogy megvédjük magunkat.
Ugyanez történik most is. Nekem és önöknek egyszerűen nem maradt más lehetőségünk Oroszország, népünk védelmére, kivéve azt, amelyet ma kénytelenek leszünk alkalmazni. A körülmények határozott és azonnali cselekvést követelnek meg tőlünk. A Donbászi népköztársaságok segítségkéréssel fordultak Oroszországhoz.

E tekintetben az ENSZ Alapokmánya 7. részének 51. cikkével összhangban, az Oroszországi Föderációs Tanács jóváhagyásával, valamint a Szövetségi Közgyűlés által ez év február 22-én Donyeckkel megerősített barátsági és kölcsönös segítségnyújtási szerződések értelmében úgy döntöttem, hogy végrehajtok egy különleges katonai műveletet.

Ennek célja az, hogy megvédje azokat az embereket, akik a kijevi rezsim által nyolc éve zaklatásnak és népirtásnak vannak kitéve. Ennek érdekében pedig Ukrajna demilitarizálására fogunk törekedni, valamint bíróság elé fogjuk állítani azokat, akik számos véres bűncselekményt követtek el civilek, köztük az Orosz Föderáció állampolgárai ellen.

Terveink között ugyanakkor nem szerepel az ukrán területek elfoglalása. Nem fogunk senkire semmit erőszakkal rákényszeríteni. Ugyanakkor azt halljuk, hogy az utóbbi időben Nyugaton egyre több szó esik arról, hogy a szovjet totalitárius rezsim által aláírt, a második világháború eredményeit konszolidáló dokumentumokat már nem szabad végrehajtani. Nos, mi a válasz erre?
A második világháború eredményei, valamint népünk áldozatai a nácizmus feletti győzelem oltárán szentek. Ez azonban nem mond ellent az emberi jogok és szabadságjogok magas értékeinek, amelyek a háború utáni évtizedek során kialakult valóságon alapulnak. Nem szünteti meg a nemzetek önrendelkezési jogát sem, amelyet az ENSZ Alapokmányának 1. cikke rögzít.

Hadd emlékeztessek mindenkit arra, hogy sem a Szovjetunió létrejötte alatt, sem a második világháború után a modern Ukrajna részét képező bizonyos területeken élő embereket soha nem kérdezték meg, hogyan akarják berendezni az életüket. Politikánk a szabadságon, a választás szabadságán alapul, hogy mindenki önállóan határozhassa meg saját és gyermekei jövőjét. És fontosnak tartjuk, hogy ezzel a joggal - a választás jogával - a mai Ukrajna területén élő összes nép élhessen, mindenki, aki szeretne.
Ezzel kapcsolatban Ukrajna polgáraihoz fordulok. 2014-ben Oroszországnak meg kellett védenie a Krím és Szevasztopol lakosait. A krími és szevasztopoli lakosok úgy döntöttek, hogy történelmi hazájukkal, Oroszországgal egyesüljenek, és mi ezt támogattuk. Ismétlem, egyszerűen nem tehetnénk másként.
A mai események nem függnek össze Ukrajna és az ukrán nép érdekeinek megsértésének szándékával. Ez Oroszországról szól, és azokkal szemben történik, akik túszul ejtették Ukrajnát, és megpróbálják felhasználni országunk és népünk ellen.
Ismétlem, cselekedeteink önvédelmet jelentenek a számunkra kialakuló fenyegetésekkel szemben, és egy még nagyobb katasztrófa ellen, mint ami ma történik. Bármilyen nehéz is legyen, kérem Önöket, hogy értsék ezt meg, együttműködésre szólítok fel mindenkit annak érdekében, hogy mielőbb átfordítsuk ezt a tragikus oldalt, és együtt haladjunk előre, ne engedjük, hogy bárki beleavatkozzon ügyeinkbe, kapcsolatainkba, kapcsolatainkat közösen építsük, ne mások kezével.
Hiszek ebben – ez a jövőnk.

 

 

Az ukrán fegyveres erők katonáihoz fordulok.

Kedves elvtársak! Atyáitok, nagyapáitok, dédapáitok harcoltak a németekkel, védték közös Szülőföldünket, a mai neonácik azonban magukhoz ragadták a hatalmat Ukrajnában. Önök az ukrán népnek tettek hűségesküt, nem pedig a népellenes juntának, amely kifosztja Ukrajnát.

Ne kövessék a bűnözők parancsait. Arra kérem önöket, hogy azonnal tegyék le a fegyvert, és menjenek haza. Hadd magyarázzam el: az ukrán hadsereg minden katonája, akik teljesítik ezt a követelményt, szabadon elhagyhatják a harci övezetet, és visszatérhetnek családjukhoz.

Még egyszer nyomatékosan hangsúlyozom, hogy az esetleges vérontásért minden felelősség teljes mértékben az Ukrajna területén uralkodó rezsim lelkiismeretén szárad majd.
Most néhány fontos, nagyon fontos szó azokhoz, akik kísértést érezhetnek, hogy beleavatkozzanak a folyamatban lévő eseményekbe. Aki megpróbál minket akadályozni, és még inkább fenyegetést kelteni hazánk, népünk számára, annak tudnia kell, hogy Oroszország válasza azonnali lesz, és olyan következményekhez vezet, amilyeneket a történelmük során még soha nem tapasztaltak. Készek vagyunk bármilyen fejleményre. Ezzel kapcsolatban minden szükséges döntés megszületett. Remélem, meghallgatnak.

Kedves orosz állampolgárok!

A jólét, egész államok és népek léte, sikerük és életképességük mindig kultúrájuk és értékeik, őseik tapasztalatai és hagyományai erőteljes gyökérrendszeréből fakad, és természetesen közvetlenül függ a hozzájuk való gyors alkalmazkodás képességétől. Folyamatosan változik az élet, a társadalom kohézióján, konszolidációs készségén múlik a továbblépés lehetősége.
Erőre mindig – mindig – szükség van, de az erő különböző minőségű lehet. A „hazugság birodalma” politikája, amelyről beszédem elején beszéltem, elsősorban a nyers, egyenes erőre épül. Ilyenkor azt mondjuk: "Van erő, nincs szükség elmére."
De mi tudjuk, hogy az igazi erő az igazságosságban és az igazságban van, ami a mi oldalunkon van. És ha ez így van, akkor nehéz nem egyetérteni azzal, hogy a függetlenség és a szuverenitás alapja az erő és a harcra való készség az a szükséges alap, amelyre építhetjük jövőnket, otthonunkat, családunkat, hazánkat.

Kedves honfitársak!

Bízom benne, hogy az orosz fegyveres erők hazájuk iránt elkötelezett katonái és tisztjei szakszerűen és bátran teljesítik kötelességüket. Nincs kétségem afelől, hogy a kormányzat minden szintje, a gazdaságunk, a pénzügyi rendszerünk, a szociális szféránk stabilitásáért felelős szakemberek, cégeink vezetői és az összes orosz üzletág összehangoltan és hatékonyan fog fellépni. Valamennyi parlamenti párt és politikai erő konszolidált, hazafias álláspontjára számítok.

Végső soron, ahogy az a történelemben mindig is volt, Oroszország sorsa multinacionális népünk megbízható kezében van. Ez pedig azt jelenti, hogy ha a meghozott döntések megvalósulnak, a kitűzött célok is megvalósulnak, Szülőföldünk biztonsága garantált lesz.

Hiszek az Önök támogatásában, abban a legyőzhetetlen erőben, amelyet a haza iránti szeretetünk ad."

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/putyin-beszede

A Mesterséges Intelligencia sugároz, amikor olyan videókat nézel, amilyeneket nem akar, hogy nézz!

Forrás:
https://www.bitchute.com/video/9E3y1g9DYo8x/

USA: Legalább egymilliárdot költött a kormány a covid-propagandára. Nem a gyógyszergyárak!

Nemrég derült ki: Az Egyesült Államok kormánya egymilliárd dollárt költött a covid vakcinák népszerűsítésére egy „széles körű médiakampány” keretében.

Az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériuma (HHS) számos jelentős médiának, köztük olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ABC, a CBS és az NBC, a Fox News, a CNN, az MSNBC, valamint a nyomtatott sajtónak, például a New York Postnak, a Los Angeles Times-nek és a Washington Postnak fizetett a hirdetésekért és a pánikkeltő covid-kommunikációért.

Az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériumának dokumentumaira hivatkozó Blaze Media szerint olyan digitális médiák, mint a BuzzFeed News és a Newsmax, valamint több száz helyi újság is részesült a főáramú narratíváért kapott pénzesőből.

Ezek a sajtóorgánumok számtalan cikket és videóklipet jelentettek meg a vakcináról, amelyek szinte mindegyike pozitívan nyilatkozott, úgy a hatékonyságot, mint a biztonságosságot illetően, és egyöntetűen támogatták az úgynevezett emlékeztető oltást.

”A Biden-kormányzat komoly összegeket költött a hirdetésekre a tévében, rádióban, nyomtatott sajtóban és a közösségi médiában, hogy növelje a bizalmat az úgynevezett vakcinák iránt. A vakcinákat reklámozó médiák mindegyike gondosan eltitkolta, hogy ezért ők javadalmazást kapnak az Egészségügyi Minisztériumtól.

A Kongresszus egymilliárd dollárt hagyott jóvá az Egészségügyi Minisztérium számára a 2021-es pénzügyi évre az oltásokba vetett bizalom növelését célzó intézkedésekre. A hírportál rámutat, hogy a szövetségi törvény lehetővé teszi a HHS számára, hogy az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központján (CDC) és más ügynökségeken keresztül megbízásokat adjon állami szervezeteknek és magánvállalkozásoknak, úgymond a betegségmegelőzésre és ellenőrzésre, az oltások biztonságosságával és hatékonyságával kapcsolatos tudatosság növelésére, valamint a félretájékoztatás” elleni harcra. – azzal a céllal, hogy valamennyi korcsoportban növeljék az oltottsági arányt.A kormányzati hirdetések szinte minden amerikai állampolgárt elértek az elmúlt évben.

A YouTube-on közzétett kormányzati hirdetéseket milliók nézték meg, és olyan hírességekkel népszerűsítették az oltásokat, mint például Sir Elton John vagy Sir Michael Caine színész.

Az érintett médiumok nem látnak problémát a kormánypénzek elfogadásában, és visszautasítják az érdekkonfliktus vádját. Sok esetben nem volt jelölve, hogy promóciós anyagról van szó - vagyis alkalmas volt megtévesztésre.

Kérdés:

Miért a kormány adott ki egymilliárd dollárt az adófizetők pénzéből a népszerűsítésre, és miért nem az érintett gyógyszercégek? Olcsóbban jöttek ki, ha néhány milliót odaadtak a döntési pozícióban lévő kormányalkalmazottaknak, és nem ennek ezerszeresét kellett elkölteniük reklámra?

VírusInfo

https://mediaforras.com/usa-legalabb-egymilliardot-koltott-a-kormany-a-covid-propagandara-nem-a-gyogyszergyarak-1480

 

Mi a végjáték?

 

Ha az utóbbi időben követted a híreket, ugyanazt a mintát láttad, ami a 2020-as világjárvány kezdeti bejelentése után alakult ki: FALTÓL FALIG TERJEDŐ ÜZENETEK.

Az egyik napról a másikra történő egységes reagálás: "A vírus halálos, lezárjuk a területet".

Egységes válasz egyik napról a másikra. "Mi jók és ártatlanok vagyunk, Oroszország ördög."

Nem lehet spontán elérni ezt a fajta lefedettséget. Van egy struktúra. Sok-sok ember van kulcspozícióban a fedélzeten.

Mi a végjáték?

Rengeteg lehetőség van, rengeteg spekuláció. De egy merészen kiemelkedik. Amikor az egymással szemben álló feleket úgy bökdösöd, hogy azok egymásnak esnek (Oroszország-USA), akkor az utójátékban egy átfogó "megoldást" keresel. Valamit, ami egy nagyobb szervezetet hoz létre, mint amivel indultál. Egy olyan szervezetet, amelyet te irányítasz.

Ebben az esetben a megoldás "egy új szintű és rendszerű együttműködés" lenne a valuta, a pénz, a bankok területén.

"Senki sem akarja, hogy egy másik nemzet bankügyeibe való ilyen jellegű beavatkozás ismét megtörténjen. Ez maró és bomlasztó, és az Emberek szenvednek tőle. Ezért az új megállapodások rendkívül pozitívak. Ismét bebizonyítják, hogy a világ kölcsönösen függ egymástól; ami az egyiknek fáj, az mindenkinek fáj...".

 

 

A valuta újraindítása.

A világ legnagyobb bankjai nevében eljáró Világgazdasági Fórum hozta el Önöknek.

Figyeljék meg, milyen okos átmenetet terveztek az USA-ban. Az intenzív nacionalista hazafiság őrült karikatúrájából és egy megfelelő ellenségből - Oroszországból - kiindulva "nagyobb globális közelséggel zárjuk, mint amit valaha elértünk".

A "békeszerződés" mindig elképesztő szélhámosság, átverés és magas szintű szélhámosság forrása.

Menjünk vissza az időben. Egy-két évet. Mert mindennek volt egy PRELUDE-ja:

A rasszistának vagy szélsőségesnek bélyegzett emberek és platformok bankszámláit befagyasztották vagy lefoglalták. Nem találtak olyan bankokat, amelyek üzletet kötöttek volna velük.

Micsoda koncepció! Ez egy kicsit riasztó volt. Ez arra is kondicionált bennünket, hogy ilyen módon folytathassuk a háborút.

Aztán persze ott volt Kanada és Trudeau. Hűha. A kormány befagyasztotta/lefoglalta a kamionosok és támogatóik számláit. Még mindig ezt teszik. A szövetségi kormány elfogadta ezt a politikát. Tovább kondicionált minket a hadviselésnek erre a módjára.

És MOST Oroszország a célpont. Vágják el őket a SWIFT-től. Zavarják a banki tevékenységüket.

Nos, persze, mondják most az emberek. Nagyszerű stratégia. Arra kondicionálták őket, hogy elfogadják ezt, mint a hadviselés egyik módját.

 

 

Tehát TERMÉSZETESEN a megoldás minderre a nemzetközi bankrendszer átrendezése lesz, ami nagyobb digitalizációt és a valuták teljes visszaállításához közelebb álló folyamatot foglal magában.

EGY: Ha háborúról van szó, az USA mindig ártatlan. A történelem nem létezik. A külpolitika soha nem háború. Túl bonyolult ahhoz, hogy a közvélemény megértse.

KETTŐ: Ártatlanok vagyunk, mint bárányok a teremtés első napján, Oroszország pedig a Sátán.

HÁROM: Büntessük meg Oroszországot. Menjünk a pénzükre, a bankjaikra.

NÉGY: Kössünk békét. Biztosítsátok, hogy a pénzháborúnak ez a sajnálatos formája nem ismétlődhet meg. Egy új és tökéletesített valutarendszer. EGY RESET.

Ez egy szép logikus továbblépés? Természetesen nem. De a kormányok és a CIA sajtóhadműveletei annak tudják beállítani.

Ők szakértők ezen a területen.

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/mi-a-vegjatek

Blockbuster exkluzív: A VT megkérdezte az oroszokat, mi folyik itt, és ők egy Intel-Droppal válaszoltak

 

Úgy tűnik, az USA elfelejtette... az oroszok nem mennek szarni terv nélkül... A Vörös Október vadászatából idézve.

Az alábbi információ egy orosz hírszerzési tájékoztatóból származik, amelyet kérésemre Damaszkuszban adtak át, mivel az egész USA 100%-os cenzúra-zárlat alatt áll.

VT: Olvassa el az egészet, mert egy kicsit elkalandozik. Vannak benne olyan dolgok, amiket sehol máshol nem fogsz megtalálni, és természetesen ez közvetlenül az orosz hírszerzéstől származik. Ez az, aminek az újságírásnak lennie kellene. Így....nem állíthatjuk, hogy itt minden igaz, csak azt, hogy "ők" mondták.

  • Trump végig a mi emberünk volt...ahogy az FBI is mondta nektek.....
  • Biden Szaúd-Arábiába utazik, hogy Bin Szalmánnal találkozzon.
  • Attól tart, hogy Bin Salman csatlakozik Oroszországhoz.
  • Mohammad bin Naif is halott lehet, nézd meg ezt az információt.
  • az arabok kategorikusan tagadták Biden olajkészleteinek növelését.
  • Venezuela is megtagadta!
  • Az USA és szövetségesei nagyon tévedtek a szankciókkal és a valós lehetőségekkel, hogy kizárják Oroszországot a technológiai és nyersanyagellátásukból! Ezek után. amit az USA tett Venezuelával, ott még Bidennel sem állnak szóba!
  • Az orosz gáz és olaj még mindig virág!!!! A bogyók lesznek előrébb!
  • Oroszország szállítja a világ elektronikájába a palládium 90%-át!
  • Oroszország szállítja a zafír egyedi szubsztrátumok 80%-át a mikroáramkörökhöz - ez egy egyedülálló orosz technológia!
  • Oroszország rendelkezik az Airbus projekt szabadalmainak több mint felével és az anyagellátás felével!
  • Az orosz acél a fő alapanyag Európa számára, amely semmivel sem tudja helyettesíteni! Etc.......
  • Az arabok csak a saját érdekeiket támogatják! Jelenleg nagyon elégedettek az olaj árával! Ilyen aranyesőt nem fognak visszautasítani! Az Egyesült Államoknak nincs mit felajánlania a sors ilyen ajándékáért cserébe!
  • Kína kész megvenni az összes orosz olajat és gázt! Tehát az európai vevők elvileg már nem érdeklődnek irántunk!
  • Ez a katonai művelet lehetővé teszi Putyin számára, hogy egy sor belső problémát megoldjon!
  • Az orosz központi bankkal kapcsolatos kérdés, amely az amerikai jegybank teljes ellenőrzése alatt állt, végre megoldódik!
  • Az orosz üzleti élet minden komprádor struktúrája ártalmatlanná válik! Oroszország valóban fejlődésnek indul! El sem tudjátok képzelni, hogy Oroszország milyen technológiákkal rendelkezik, amelyeket fejleszteni lehet! A Nyugat nem is tudja, hogy mennyire eltávolodott tőlünk! Még azt sem tudják, hogyan kell ezt csinálni! A legtöbb orosz jövőbeli technológiába egy teljesen más technológiai és tudományos paradigma van beágyazva. Oligarcháink Nyugat-barát politikájának vége lesz!!! Oroszország kapott egy valódi esélyt, hogy megkezdje gyors és aktív fejlődését!
  • Az USA hivatalosan is világossá tette, hogy van egy tervük Zelenszkij leváltására! Ő velük marad, mint egy lehetséges szent áldozat! Már nincs szükségük rá - erre az impotens és bohócra. aki csak a péniszével tud zongorázni (van egy videó a számával a színpadon!).
  • Az igazi modern háború az ÖSSZES és villámgyors pusztítás és terület megtisztítás háborúja! Oroszország nem tűz ki ilyen célokat. Ez egy egyedülálló helyzet, amikor az állítólagos agresszor az ország polgári lakosságát saját népének tekinti és igyekszik minél jobban megvédeni! A náci stréberek másképp csinálják - a saját népüket pusztítják el!
  • Az USA-nak és a Nyugatnak új politikai paradigmára és új célokra és célkitűzésekre van szüksége a 21. században! Ellenkező esetben teljes kihalás és leépülés vár rájuk. Trump nem tartozik ezek közé a politikusok közé. Ő a 20. században él! Nincsenek új elképzelései és megértése az USA és az egész világ valódi jövőjéről! Ez szomorú!

 

 

A Matrix Capital pénzügyi butik vezérigazgatója, Pavel Teplukhin úgy véli, hogy az orosz ipar még nagyobb jólétre vár. Így kommentálja a helyzetet:

"A csúcstechnológiai buboréknak ki kell pukkadnia. [...] A feldolgozóipart képviselő vállalatoknak pedig a növekedés tekintetében túl kell szárnyalniuk a hype-szegmenseket. Ebben az értelemben a gazdaság jelenlegi struktúrája birtokában a növekedési ütemek tekintetében is általában a fejlett országokat kellene megelőznünk, amelyek nagyrészt a high-tech hype-on másztak ki. Tehát Oroszország előtt több évnyi jó gazdasági kilátás áll".

  • Az Egyesült Államok tiltja, hogy a világ bármely országában amerikai technológiával előállított elektronikai cikkeket szállítsanak Oroszországba. Az előzetes becslések szerint a legnagyobb márkák (Apple, Samsung, Xiaomi) évente mintegy 10 milliárd dollárt veszítenek.
  • Válaszul az orosz kormány azt fontolgatja, hogy leállítja a neon nyugatra történő eladását. Egyrészt ez a gáz csak a kohászati ipar mellékterméke. De szükség van rá az elektronikus chipeket előállító litográfiai szkennerek lézereihez.
  • A neon 90%-a Ukrajnából érkezik az USA-ba. De ott csak tisztították. Oroszországban pedig "bányásznak" belőle.
  • A Techcet kutatócsoport kiadott egy jelentést, amely szerint a félvezetőgyártók nagymértékben függnek az orosz nyersanyagoktól.
  • A jelenlegi geopolitikai helyzetre való tekintettel a Fehér Ház felszólította a vállalatokat, hogy keressenek alternatív anyagszállítókat, beleértve a neont is. Erről a Reuters számolt be. Ezek megtalálása azonban nem lesz könnyű. A sorok már évek óta sorban állnak. Ráadásul sokan Kínában vannak, amely szintén szankciókkal sújtott.
  • A voronyezsi "TyazhMekhPress" üzem vezető szerepet tölt be az autóipar számára gyártott nehéz présgépek gyártásában. TMP sajtók - 4 ezer tonna erővel. A világpiacon való részesedésük 50-60%.
  • 2013-ban a TyazhMekhPress gyártotta a világ első 16,5 ezer tonnás erejű melegkovácsoló prését. Csak 2 analógja van - Németországban és Japánban.
  • A Párizs melletti Forges DE Courcelles üzem 7 TMP présgépet vásárolt az Audi, VW, Mercedes motorok forgattyús tengelyeinek préseléséhez.
  • TMP gépek dolgoznak a Renault és a Peugeot, a Toyota és a Mitsubishi, a Samsung, a Tata Motors gyárakban is.
  • Egy másik robbanásveszélyes téma, hogy Ukrajnában a Pentagon által finanszírozott katonai biológiai programot hajtanak végre. Mint arról Igor Konasenkov nemrég beszámolt, a védelmi minisztérium a biolaboratóriumok alkalmazottaitól kapott dokumentációt a különböző betegségeket - kolera, lépfene, pestis, tularémia és mások - okozó kórokozók február 24-i sürgősségi megsemmisítéséről. Ezt azért tették, hogy megakadályozzák a biológiai és toxinfegyverek tilalmáról szóló egyezmény (BTWC) Ukrajna és az Egyesült Államok általi megsértésének tényeinek nyilvánosságra hozatalát.
  • Az orosz média már régóta riadót fúj az amerikai Védelmi Fenyegetéscsökkentő Ügynökség (DTRA) által felügyelt számos ukrajnai biológiai laboratóriummal kapcsolatban (körülbelül 30 van belőlük).
  • Ellenőrizetlen tevékenységükkel összefüggésben Ukrajna különböző régióiban különböző években atipikus betegségek kitörése történt, gyakran halálos kimenetelű megbetegedésekkel.
  • Az ENSZ biológiai fegyverekkel foglalkozó bizottságának korábbi tagja, Igor Nikulin mikrobiológus szerint az amerikaiak tanulmányozzák a keleti szlávok immunitásának jellemzőit, és új, antibiotikumoknak ellenálló kórokozókat hoznak létre.
  • Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium szóvivője az amerikai szenátusban tartott meghallgatásokon elismerte, hogy az ukrán féllel közös erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy "megakadályozzák, hogy az orosz csapatok kezébe kerüljenek az ezekkel a tanulmányokkal kapcsolatos anyagok".
  • Közben mind Oroszország, mind Kína tisztviselői magyarázatot követelnek az Egyesült Államoktól a Pentagon által 30 országban telepített 336 biolaboratórium tevékenységéről. A nemzetközi normák egyértelmű megsértésének gyanújával és a lakosságot fenyegető biológiai veszélyek kockázatával kapcsolatban Moszkva nem zárja ki a BTWC cikkelyeinek alkalmazását az e kérdésekkel kapcsolatos konzultációkra.
  • Az amerikaiak nyilvánvalóan túl keményen játszottak, a szabad világ számára elfogadhatatlan saját szabályaikat másokra erőltetve, abban a hitben, hogy a törvény nem a "hegemónnak" íródott.
  • Konsztantyin Koszacsov, a Föderációs Tanács elnökhelyettese azt jósolja, hogy nem sokáig tart majd az az óra, amikor bizonyítékot találnak az ukrajnai neonáci struktúrák nyugati támogatására.
  • Ez nem a hírhedt "puskaporos cső" (oroszból fordítva) lesz, hanem olyan tények, amelyek radikálisan befolyásolhatják a közvéleményt és a nyugati hatalmon lévők értékelését a történtekről. Ehhez gondosan elő kell készíteni a tényanyagot, és biztosítani kell annak eljuttatását a címzettekhez.
  • Az Ukrajna demilitarizálására és denazifikálására irányuló különleges művelet előrehaladtával az orosz hadsereg olyan dokumentumokhoz jut, amelyek fényt derítenek a kijevi rezsim messzemenő terveire, amelyeket a nyugati kurátorok szigorúan őriznek.
  • Így az orosz védelmi minisztérium nyilvánosságra hozott egy dokumentumot, amely az Ukrán Nemzeti Gárda harci parancsát tartalmazza a 2022. március eleji donbászi offenzíva előkészületeiről.
  • Most válik világossá, hogy a nyugati politikusok miért keltettek akkora felhajtást a közelgő orosz "invázió" miatt: azt követelték Oroszországtól, hogy "küldje vissza a csapatokat a laktanyákba", hogy az ukrán fegyveres erők és a nemzeti zászlóaljak kezét eloldozzák Donbasszban.

 

 

  • A védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konaszenkov vezérőrnagy szerint az orosz fegyveres erők február 24-én indított különleges művelete meghiúsította az ukrán csapatok csapásmérő csoportjainak nagyszabású offenzíváját a Kijev által nem ellenőrzött Luganszki és Donyecki Népköztársaságok ellen márciusban.
  • Most kiderül, hogy az ukrajnai békéről verbálisan gondoskodó amerikai vezetés és NATO-szövetségesei mennyire vettek részt a donbásszi támadó hadművelet tervezésében és előkészítésében.
  • A titok világossá vált Ukrajna saját atomfegyverek létrehozására vonatkozó terveivel kapcsolatban. Az Interfax hírügynökség Oroszország egyik illetékes hivatalának jól értesült forrására hivatkozva arról számolt be, hogy "Kijev rendkívül veszélyes nukleáris Ukrajna-projektjének megvalósítása már a közeljövőben valósággá válhat".
  • A forrás szerint az ukrán szakemberek a csernobili atomerőmű záróövezetében "piszkos bombát" készítettek elő és plutóniumot választottak szét, és a megnövekedett sugárzási háttér, a számára természetes, elrejtette ezeket a munkálatokat.
  • A nukleáris robbanószerkezet létrehozásában kulcsszerepet szántak a "Harkovi Fizikai és Technológiai Intézet" tudományos központnak, amely megfelelő kísérleti bázissal rendelkezik. Mint a forrás megjegyezte, Kijev titokban megszerezhette az urán centrifugás dúsítására és a lézeres izotópleválasztásra szolgáló technológiákat Nyugatról.
  • A munka felgyorsítása érdekében a kezdeti szakaszban megfelelő minőségű plutóniumot szereztek be, és okkal feltételezhető, hogy ez nem történt Washington részvétele nélkül.
  • Az Ukrajna demilitarizálására és denazifikálására irányuló különleges művelet előrehaladtával az orosz hadsereg olyan dokumentumokhoz jut, amelyek fényt derítenek a kijevi rezsim messzemenő terveire, amelyeket a nyugati kurátorok szigorúan őriznek. Így az orosz védelmi minisztérium nyilvánosságra hozott egy dokumentumot, amely az Ukrán Nemzeti Gárda harci parancsát tartalmazza a Donbasszban 2022 március elején indítandó offenzíva előkészületeiről.
  • Az orosz hadsereg a következő napokban elérheti Ukrajna nyugati határait. Ezt a véleményt Konsztantyin Szivkov, a Geopolitikai Problémák Akadémiájának első alelnöke, az Orosz Rakéta- és Tüzérségi Tudományos Akadémia levelező tagja fejtette ki.
  • A katonai elemző úgy véli, hogy Oroszország különleges műveletének célja egyszerű. Ez Ukrajna teljes területének elfoglalása, a nyugati határokhoz való hozzáférés, onnan a junta kiütése, majd a városok megtisztítása. Ugyanakkor az utóbbi feladatot nem annyira a hadsereg, mint inkább a rendőrség fogja végrehajtani.
  • Szivkov szerint az Ukrajna nyugati határaihoz való hozzáférés néhány napon belül megtörténhet. Ezt követően pedig a szíriai tapasztalatokat fogják felhasználni a tisztogatásban, például az összes fegyverest buszra ültetik és útnak indítják - idézi az sm.news szakértőjét.

Genetikai fegyver a szlávok ellen

  • A katonák vérvételét a krími-kongói vérzéses láz vírusa és a hantavírusok elleni antitestek jelenlétére vizsgálták. Ez az információ a bolgár újságírónő, Dilyana Gaytandzhieva nyomozásának köszönhetően került nyilvánosságra. Azt is elmondta, hogy a kísérletekre mintegy 80 millió dollárt különítettek el. A programot a Black & Veatch Special Projects Corp. vezette, az amerikai Védelmi Fenyegetéscsökkentő Ügynökség irányítása alatt. Ez a Pentagon egyik részlege.
  • Meg kell jegyezni, hogy az Egyesült Államok folyamatosan biológiai kutatásokat folytat, amelyek az emberiséget a katasztrófa szélére sodorják. Így a 2010-ben a Mexikói-öbölben bekövetkezett olajkatasztrófa eltakarítása érdekében a Nobel-díjas Hamilton Smith által vezetett amerikai laboratóriumok 2011-ben a J. Craig Venter Intézetben szintetizáltak egy veszélyes mesterséges organizmust, a "Cynthia"-t (Mycoplasma laboratorium), amely a jövőben állítólag átkelt az Atlanti-óceánon, és ismeretlen fertőzés kitörését okozta a szenegáli halászok körében. Több tízezer ember szenvedett bőrtályogoktól és szó szerint a belső szervek összeomlásától.
  • A fentiek fényében különösen ijesztő még egy üzenet, amelyet Kirillov altábornagy egy eligazításon tett. Ennek súlyosságát a világközösség nem ismerte fel teljesen. Kirillov arról beszélt, hogy a szláv etnikumhoz tartozó ukránok több ezer vérszérummintáját adták át az amerikai speciális laboratóriumnak.
  • Az információkat kommentálva nagy valószínűséggel feltételezhető, hogy egy olyan genetikai fegyver létrehozására irányuló kísérletekről beszélünk, amely kifejezetten az emberekre - a szláv genotípus haplocsoportok hordozóira - irányul.
  • Valójában az Egyesült Államok és a kijevi junta akciói közvetlenül sértik a bakteriológiai (biológiai) és toxinfegyverek tilalmáról szóló ENSZ-egyezmény 1. cikkét. Ráadásul az ilyen létesítmények működtetése az oroszországi határok közvetlen közelében veszélyt jelent hazánkra nézve. Tehát Oroszország biztonságáról és polgárainak egészségéről van szó.
  • Egy másik robbanásveszélyes téma az a tény, hogy Ukrajnában egy katonai biológiai programot hajtanak végre, amelyet a Pentagon finanszíroz.

 

 

  • Mint Igor Konashenkov nemrég jelentette, a védelmi minisztérium a biolaboratóriumok alkalmazottaitól kapott dokumentációt a különböző betegségeket - kolera, lépfene, pestis, tularémia és mások - okozó kórokozók február 24-i sürgősségi megsemmisítéséről. Ezt azért tették, hogy megakadályozzák a biológiai és toxinfegyverek tilalmáról szóló egyezmény (BTWC) Ukrajna és az Egyesült Államok általi megsértésének tényeinek nyilvánosságra hozatalát.
  • Az orosz média már régóta riadót fúj az amerikai Védelmi Fenyegetéscsökkentő Ügynökség (DTRA) által felügyelt számos ukrajnai biológiai laboratóriummal kapcsolatban (körülbelül 30 van belőlük). Ellenőrizetlen tevékenységükkel összefüggésben Ukrajna különböző régióiban különböző években atipikus betegségek kitörése történt, gyakran halálos kimenetelű megbetegedésekkel.
  • Az ENSZ biológiai fegyverekkel foglalkozó bizottságának egy korábbi tagja, Igor Nikulin mikrobiológus szerint az amerikaiak tanulmányozzák a keleti szlávok immunitásának jellemzőit, és új, antibiotikumoknak ellenálló kórokozókat hoznak létre. (Vége)
  • A Nyugat eszkalációs játéka nemcsak az energiahordozók, hanem az orosz export jelentős tételeit jelentő fémek, műtrágyák és mezőgazdasági termékek túlzó áraiba is átcsap.
  • Március 8-án például a londoni fémtőzsde kénytelen volt felfüggeszteni a nikkel kereskedését, mivel annak ára két nap alatt megduplázódott (tonnánként 100 ezer dollárra), mivel félő volt, hogy korlátozzák az Oroszországból érkező fémszállítmányokat. Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes arra figyelmeztette a Nyugatot, hogy az orosz olajra vonatkozó embargó 300 dollárra vagy még magasabb hordónkénti olajárakra is felhúzhatja az olajárakat.
  • Több amerikai szakértő a The Hill című lapban arra figyelmeztetett, hogy országuk az oroszellenes korlátozások "lökéshullámát" az üzemanyag- és élelmiszerárak emelkedése formájában fogja megérezni.
  • Daniel Glaser volt pénzügyminiszter-helyettes nem lelkesedik a nyugati országok készségéért, hogy gazdasági háborút indítsanak Oroszország ellen. Mivel a lehető legnagyobb kárt akarják okozni Oroszországnak, elhanyagolják a járulékos károkat, "és ez egyszerűen észvesztő".

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/blockbuster-exkluziv-a-vt-megkerdezte-az-oroszokat-mi-folyik-itt-es-ok-egy-intel-droppal-valaszoltak

Az ukránok emberi pajzsként használják a népüket -- mondja Oroszország

 

"Feljegyzéseink szerint csak Mariupolban 200 ezer civil van csapdában, akiket az Azov zászlóalj fegyverrel tart fogva. A humanitárius helyzet a városokban rohamosan romlik". ...

Sok ukrán menekült Oroszországba. Az oroszok által megszállt városokban békés a helyzet.

"Nem akarok pajzs lenni": a Harkivban rekedt emberek azt mondják, elegük van abból, hogy az ukrán fegyveres erők fedezékét képezik.

Vaszilij Nebenzia állandó képviselő nyilatkozata az ENSZ Biztonsági Tanácsának az ukrajnai humanitárius helyzetről szóló tájékoztatóján.

Elnök asszony,

Az Egyesült Államok állandó képviselője azzal vádolt minket, hogy nem teljesítjük a biztonságos humanitárius folyosók létrehozására vonatkozó kötelezettségeinket.

Tisztázzuk ezt a kérdést.

Hadd emeljem ki, hogy Ukrajnában a civileket nem az orosz hadsereg fenyegeti, akik nem a polgári infrastruktúrát veszik célba, hanem az ukrán radikálisok és neonácik, akik több város lakosságát túszként tartják fogva. Emberi pajzsként használják a civileket, és nem engedik őket elhagyni a városokat, még az orosz erők által szervezett humanitárius folyosók és tűzszünetek ellenére sem. Ezt számos példa bizonyítja.

 

 

Március 4-én az orosz védelmi minisztérium és I. Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes tárgyalt a Mariupoltól Zaporozsecig és Volnovahtól Denepropetrovszkig tartó humanitárius folyosók paramétereiről. Március 5-én 10 órakor kellett volna megnyílniuk. Kijev kérésének megfelelően az ICRC képviselőit meghívták a humanitárius folyosók területeire. Az orosz fél kész volt átfogó segítséget nyújtani a biztonság fenntartásához az evakuálás során. Erről időben tájékoztattuk az ENSZ titkárságát.

A Mariupolban tartózkodó ukrán radikálisok azonban megszegték ezt a megállapodást. Amint azt az Azov zászlóalj két parancsnokának lehallgatott kommunikációjából megtudtuk, a Volnovahban lévő radikálisok parancsot kaptak arra, hogy térdre kényszerítsék a humanitárius folyosók felé tartókat. Azokat, akik saját felelősségükre és kockázatukra merték elhagyni Mariupolt, az ukrán nácik az ellenőrzőpontokon lelőtték, amikor megpróbálták elhagyni a várost. Ismét rengeteg videóbizonyíték bizonyítja ezt.

Feljegyzéseink szerint csak Mariupolban 200 ezer civil rekedt, akiket az Azov zászlóalj fegyverrel tart fogva. A humanitárius helyzet a városokban rohamosan romlik. Ami a segíteni kész humanitáriusokat illeti, nem tudnak bejutni oda és megakadályozni a kibontakozó katasztrófát. Ukrajna más, nacionalista zászlóaljak által elzárt régióinak lakói ugyanilyen kétségbeejtő helyzetben vannak.

Az ukrán radikálisok napról napra világosabban mutatják meg valódi arcukat. Helyiek beszámolói szerint az ukrán fegyveres erők kirúgták a Mariupol város 1-es számú szülészeti kórházának személyzetét, és lőteret alakítottak ki a létesítményen belül. Emellett teljesen lerombolták a város egyik óvodáját.

Ezen kívül az ukrán fél határozottan elutasítja az együttműködést a Harkovból és Szumijból származó civilek evakuálásával kapcsolatban.

Figyelembe véve a sajnálatos humanitárius helyzetet és annak meredek romlását Kijevben, Harkovban, Szumiban és Mariupolban, valamint E. Macron francia elnök V. Putyin orosz elnökhöz intézett személyes kérését, az orosz fegyveres erők bejelentették, hogy 2022. március 7-én 10.00 órakor tűzszünet kezdődik, és humanitárius folyosók nyílnak Kijevből, Mariupolból és Szumiból, hogy megkönnyítsék a kijutást mind Oroszország területére (azok számára, akik ezt a logisztikailag megbízható útvonalat szeretnék használni), mind Ukrajna területére.

 

 

Tegnap este ezt az információt Kijev, az ENSZ, az EBESZ, az ICRC és más nemzetközi szervezetek szakosított mechanizmusai és más nemzetközi szervezetek minden rendelkezésre álló információs forráson keresztül, beleértve a tömegmédiát is, közölték.

Kijev hivatalos válaszát csak moszkvai idő szerint 07:10-kor kaptuk meg, és az figyelmen kívül hagyta az Oroszországba vezető humanitárius folyosókat. I. Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes hivatalos nyilatkozatban részletezte ezt, "abszurdnak és elfogadhatatlannak" nevezve az Oroszországba vezető humanitárius folyosók megnyitására vonatkozó javaslatot.

Számunkra világos, hogy a kijevi rezsim minden lehetséges módon igyekszik megakadályozni a civilek és a külföldi állampolgárok kijutását Oroszországba, attól való félelmükben, hogy amint felszabadulnak, az emberek mindenkinek elmondják az igazságot az ukrán radikálisok tetteiről.

Valójában azok az emberek, akik el tudtak menekülni a radikálisok elől, már most is ezt teszik - elmondják az igazságot a fenyegetésekről, zsarolásokról, fizikai erőszakról, civilek és külföldiek agyonlövéséről. Ennek illusztrálására hadd idézzem Szumi polgármesterét, Olekszandr Liszenko urat, aki ma egy nacionalista zászlóalj parancsnokával közösen a következő nyilatkozatot tette: "Nem lesznek zöld folyosók, egyetlen civil sem fog kilépni Oroszországba, és aki ezt megkísérli, azt lelövik".

Miközben azt mondják, hogy az ukrán civileket nem lehet evakuálni Oroszországba, az ukrán tisztviselők figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy az ukrán menekültek már jelen vannak az orosz régiókban. Több mint 168 ezer embert evakuáltak Oroszországba a különleges katonai művelet által érintett területekről, köztük 43 469 gyermeket. Az elmúlt 24 órában összesen 5550 embert evakuáltak, köztük 740 gyermeket.

19 256 személygépkocsi lépte át az Orosz Föderáció államhatárát, ebből 900 személygépkocsi az elmúlt 24 órában.

 

 

Ideiglenes szálláshelyeket szervezünk, mindegyik készen áll arra, hogy egyénileg foglalkozzon az Ukrajnából érkező civilekkel.

Sajnos a más régiókból történő evakuálás kérdései is átpolitizálódnak, csakúgy, mint a humanitárius segítségnyújtással kapcsolatos kérdések.

Különösen abszurdnak tűnik Ukrajna kérése (amelyet kevesebb mint 3 órával a humanitárius folyosók megnyitása előtt fogalmaztak meg), hogy szervezzék meg az evakuálást az orosz fegyveres erők által ellenőrzött településekről. E települések lakói közül senki sem jelezte, hogy hajlandó lenne elhagyni azokat.

Békésen élnek otthonaikban, semmi sem fenyegeti őket. Ezzel párhuzamosan a nacionalista zászlóaljak által eddig ellenőrzött városok lakosságának evakuálását kérik tőlünk.

Végül pedig arra kérnek bennünket, hogy szállítsunk ukrán állítólag humanitárius szállítmányokat a Zaporozsjei terület Melitopoljába és Berdjanszkba, valamint Herszon városába. Ez is cinikusnak tűnik e városok lakosságával szemben, hiszen jelenleg ezek a területek teljes mértékben az orosz fegyveres erők ellenőrzése alatt állnak, és a lakosság békésen éli az életét, miközben minden szükséges dologgal ellátják őket, beleértve az orosz humanitárius segélyt is, amelyből 550 tonnát szállítottak Ukrajna különböző régióiba.....

A nehéz haditechnikai eszközök, köztük légvédelmi rendszerek, többszörös rakétavetők és bombázó tüzérség elhelyezése sűrűn lakott területeken már nem szórványos eset, hanem bevett gyakorlat az ukrán nacionalista zászlóaljak számára. A helyi lakosság tiltakozására és a felszerelések visszavonására vonatkozó követelésekre fegyverrel való fenyegetéssel válaszolnak.

 

 

A civileket túszként használó harcosok ilyen gyáva viselkedése nemcsak az erkölcsi szabályokat, hanem a nemzetközi humanitárius jogot is sérti, beleértve az 1949. évi genfi egyezmények első kiegészítő jegyzőkönyvének 57. és 58. cikkét is. Emellett számos városban, különösen Odesszában, felszereléseket helyeznek el kulturális örökségi helyszínek közelében vagy azokon belül, ami sérti az említett kiegészítő jegyzőkönyv 53. cikkét.

A civilek humanitárius folyosókon keresztül történő evakuálásának akadályozása az említett kiegészítő jegyzőkönyv 75. cikkét sérti, míg az orosz hadifoglyok kínzása, amelyről a közösségi médiában közzétett felvételek sértik az 1949. évi genfi egyezmény 14. cikkét, amely közvetlenül előírja a hadifoglyok személyiségének és méltóságának minden körülmények közötti tiszteletben tartását.

Kollégák, arra kérem Önöket, hogy adjanak megfelelő értékelést ezeknek a kirívó eseteknek. Elvárjuk, hogy az ENSZ vezetése is ezt tegye. Ellenkező esetben önök csak bátorítják az ukrán radikálisokat és neonácikat, hogy további bűncselekményeket kövessenek el.

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/az-ukranok-emberi-pajzskent-hasznaljak-a-nepuket-mondja-oroszorszag