Minszk, 2023. június 8. csütörtök (MB)

Ukrajnát demilitarizálni kell, mert egy állig felfegyverzett szomszéd fenyegetést jelent mind Oroszországra, mind a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (CSTO) országaira nézve, beleértve az atomfegyverek használatát is – mondta az orosz nemzetbiztonsági tanács titkára, Nyikolaj Patrusev csütörtökön Minszkben.

Patrusev arra is rámutatott, hogy “a különleges katonai műveletnek konkrét céljai vannak, amelyek elérésétől nemcsak a jólét, hanem több millió ember élete, valamint a Donyecki és a Luhánszki Népköztársaság lakosságának megmentése múlik az ukrán neonácik által nyolc éven át folytatott népirtástól. Az a célunk, hogy legyőzzük a neonáci hídfőállást, amelyet a Nyugat hozott létre Oroszország határain – mondta.

Hitler náci rezsimje annak idején arról álmodott, hogy kiirtja az egész orosz lakosságot. Hitler mai tanítványai előírásait követve megpróbálják végrehajtani az istentelen küldetést, csak éppen szlávok révén. Oroszország nem fogja megengedni, hogy ez megtörténjen – jelentette ki az orosz nemzetbiztonsági tanács titkára.+++

Kiadta: Magyar Békekör