2017. december 12., kedd

A németek engedélyezték az “Északi Áramlat 2” megépítését

Az orosz Gazprom “Északi Áramlat 2” gázprojektje megkapta az építési egedélyt Németországban, ezáltal lehetővé vált Németország orosz gázimportjának többszörösére növelése.
A Stralsund Bányászati Hatóság kiadta az első építési engedélyeket az “Északi Áramlat 2” gázprojekt német vizeken történő építésének megkezdéséhez, ezáltal egy 35 kilométeres szakaszon megkezdődnek a munkálatok – derült ki a Norddeutscher Rundfunk beszámolójából.
Mecklenburg-Elő-Pomeránia energiaügyi minisztáriumának szóvivője szintén azt nyilatkozta a Handelsblatt napilapnak, hogy egy részleges engedélyt már november 2-án kiadtak.
A projektet építtető Nord Stream 2 AG emellett még a szövetségi hajózási és vízügyi hatóság engedélyét kell megkapja, illetve négy másik tartománynak is engedélyeznie kell, hogy területükön fussanak az orosz gázvezetékek.
Az “Északi Áramlat 2” gázprojektet többek közt a legnagyobb német energetikai cégek támogatják, és évente 55 milliárd köbméter orosz gázt szállítana Németország területére. A Greifswaldba érkező gáz Németországban és az Európai Unió más tagállamaiban kerül értékesítésre.

http://www.hidfo.ru/2017/12/a-nemetek-engedelyeztek-az-eszaki-aramlat-2-megepiteset/

Tüntetés-etika az orrukat befogva tiltakozóknak

Nagy nap a mai! Hivatalosan is bejelentette az LMP és a Momentum, hogy készen áll együtt tüntetni a Jobbikkal Orbán Viktor sötét diktatúrájának megdöntése érdekében.
Tekintsünk el attól, hogy az MNO bombakészítéshez ad tanácsokat, a HVG publicistája pedig erőszakos cselekményeket helyezett kilátásba, elvégre a tüntetés békésen fog kezdődni, így elsősorban etikai kérdéseket kell feszegetnünk, mielőtt Orbán Viktor soraink közé küldi a provokátorokat.
Mielőtt kimegyünk együtt tüntetni a liberálisokkal, nem árt tisztázni, mi az, amit nem szabad mondani velünk közösen tüntető embertársainknak.
Vitathatatlan: ezen a derűs pénteki napon ők most nem hazaárulók, hanem harcostársaink. Érdemes tehát elgondolkoznunk azon, hogyan lehet ebben a nagy akcióegységben tisztelettel kezelni a bajtársainkká átvedlett transzgender személyeket, akik vélhetően “I stand with CEU”, “Soros army és hasonló feliratú kitűzőkkel, pólókkal, esetleg színes gumibugyikkal fognak mellettünk állni a diktatúra ellen beszédet hallgató tömegben.
“Mekkora orra van!” Semmiféleképpen ne mondjunk ilyet fennhangon, ha azt látjuk, hogy liberális embertársunknak kicsit furcsa az arca. Lehet, hogy csak rosszul látjuk, ahogy rosszul láttunk minden mást is a néppártosodás előtt, és egyébként sem barátságos gesztus megjegyzést tenni mások testi adottságaira. Apropó! A “tornából felmentett” és “gyíkvállú” kifejezéseket szintén próbáljuk kerülni. Akcióegység-társaink ezek hallatán sértve érezhetik magukat, és ha mégis megdől a diktatúra, szombat reggelre újra fasiszták leszünk emiatt.
A fáklya rendeltetés-szerű használatára fokozottan ügyeljünk. Számos EU-zászlót fogunk látni a tömegben, de ezúttal nem meggyújtani kell, hanem ezt fogjuk kitűzni a Fidesz székházára. A “hol az EU-zászló, hol az EU-zászló?” rigmust gyakoroljuk sokat! Lehet, velünk tüntető embertársaink többségénél mélyebb a hangunk, így célszerű lenne, ha mi mennénk az első sorba követelni, hogy Brüsszel álljon már ki a jogállamért. Raszta-hajú embertársaink láttán se kezdjünk Csubakkára utalásokat tenni. Bár Orbán Viktor sokak szerint maga a Darth Vader, ez itt nem a Csillagok Háborúja.
Sapkát vigyünk magunkkal feltétlen a pénteki tüntetésre. Lehet, szövetségeseink elő sem jönnek a kő alól, ha esik az eső, vagy fúj a szél, de mi garantáltan eltévedt vadhajtások leszünk a másnap reggeli sajtóban, ha rendesen van nyírva a hajunk. Pártunk választási győzelmének esélyeit rontja, ha nincs rajtunk sapka. Bakancsunkból a fehér fűzőt célszerű szivárványosra cserélni, nehogy a CEU-n emberjogvédelmet hallgató nigériai embertársaink a fehér elnyomásra asszociáljanak.
Ha úgy érezzük, hogy mindez ránk nem vonatkozik, ehelyett liberálisként inkább azon gondolkozunk, hogyan viselkedjünk a velünk tüntető fasiszta neonácikkal – akik tegnapi véleményünk szerint még írni-olvasni se tudtak -, akkor is van néhány etikai alapelv, amit érdemes betartani. Kopasz fejek, bakancsok, bomberdzseki láttán ne tegyünk kritikus megjegyzést; ezen a derűs napon biztosan nem értünk jöttek. Sokkal valószínűbb, hogy miattunk inkább nem is jönnek! De ha mégis, képzeljük azt, hogy rockkoncerten vagyunk. Egy-két rendesen csavart füves cigi, és kezelhetőbb a stresszes helyzet. Viszont ne kínáljuk meg őket, mert lehet, hogy ez egy olyan téma, amin a diktatúra elmozdítása után azonnal összekülönböznénk. Ne rontsuk el ezt a szép napot olyan sokadrangú kérdésekkel, hogy szabad-e drogosnak lenni, vagy nem. Ha mégis megkínáljuk őket, a “tesó” kifejezést célszerű nem használni. Igazából a legjobb, ha hozzájuk se szólunk, és akkor nem kell leszállni a magas lóról, amin az elmúlt húsz évben ültünk.
Fáklyás kopasz emberek láttán ne rettegjünk, ezért most nem fizetnek felárat. Ha valaki véletlen mégis inkább felgyújtja az EU-zászlót, nézzük el neki, ő valószínűleg Orbán Viktor által küldött provokátor. Rendes Jobbikos tüntetők már tudják, hogy mi vagyunk a nép, és mi nem akarunk zászlót gyújtogatni. Egy köteg Magyar Idők elégetése viszont mindig hangulatos közösségi program, egy ilyen cselekmény közepette írni-olvasni nem tudó barbár neonácivá nyilvánított embertársainkkal is együtt örülhetünk a diktatúra bukásának.
Bajuszra, bő gatyára megjegyzést ne tegyünk. Valószínűleg Orbán Viktor ragasztott bajuszt a velünk tüntetőkre, hogy ezáltal is megpróbálja ellehetetleníteni az ellenzéki összefogást. Nagy-Magyarország matrica maradhat – Románia szövetségesünk, de a kormányt Putyin megvette kilóra, ezért a diktatúrát gyengítő háború csak jól jön. Végül, de nem utolsó sorban; ha a demokrácia védelme során fegyverek utcán felejtésére kerül sor, vigyázzunk, hogy újdonsült bajtársaink kerüljék az alkoholos italok fogyasztását. Nekünk, liberálisoknak ilyen esetben ajánlott mégis inkább hazamennünk, hogy a nyílt társadalom ellenségei inkább egymást lőjék le, mint minket. CEU-s disszertációkból tudható, hogy egy felvilágosult társadalomban se rendőrök, se egyéb hazafiak nincsenek.



http://www.hidfo.ru/2017/12/tuntetes-etika-az-orrukat-befogva-tiltakozoknak/



Izraeli politikus:
baloldali zsidók a Jobbik segítségével akarnak kormányra jutni

Az izraeli kormánypárt tagja szerint Magyarországon baloldali zsidók “az erősödő antiszemita jobboldallal összefogva” akarnak hatalomra jutni.
Nem tartja hitelesnek a Jobbik arculatváltását Eli Hazan, az izraeli kormánypárt nemzetközi ügyekért felelős igazgatója; elmondása szerint a Jobbik továbbra is egy antiszemita párt, és Magyarországon baloldali zsidók a szélsőjobboldallal összefogva akarnak hatalomra jutni. Az izraeli politikus a “szélsőségek összefogását” George Soros tevékenységénél is veszélyesebbnek tartja.
“Az utóbbi időben Magyarország a nemzetközi figyelem középpontjába került az Orbán-kormány és egy a szélsőbaloldalhoz köthető zsidó milliárdos, George Soros közti harc kapcsán. Ugyanakkor van egy sokkal fontosabb politikai kérdés, ami a hagyományos értelemben vett Európa szívében katasztrófával végződhet. Egy szélsőjobboldali párt, a Jobbik választási szövetséget akar kötni baloldali pártokkal” – írta.
A politikus Facebook-bejegyzésében felsorol több, évekkel ezelőtti incidenst, melynek kapcsán a Jobbik politikusait a balliberális pártok és a kormánypárt akkoriban egyaránt antiszemitizmussal vádolta. Eli Hazan többek közt egy holokauszt-emlékmű leköpését említi, emellett kijelenti, hogy a Jobbik eredeileg az antiszemita szavazók támogatását elnyerve jutott be a parlamentbe. Elmondása szerint “a párt belső lényege azóta nem változott”, a Jobbik mindössze politikai arculatváltást hajtott végre, és baloldali zsidók egy antiszemita erővel akarnak összefogni a kormányra jutás érdekében.
Eli Hazan név szerint az LMP-t és a Momentumot említi mint balliberális extrémista pártokat, melyekkel a Jobbik összefogna.
“Ami különösen aggasztó a mai Magyarországon, hogy az extrémizmus különböző formái, melyek egyesítik a radikális jobboldalt és baloldalt, valósággá válhatnak” – írta.
A politikus visszaidézi Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök kijelentését, miszerint a 2018-as választási győzelem elérése érdekében “egyik oldal sem lehet finnyás”. Emellett hivatkozik Heller Ágnes és több baloldali zsidó vezető kijelentéseire, melyek szerint elképzelhető “taktikai szövetség” a baloldal és jobboldal közt.
“Magyarországon mintegy százezer fős zsidó közösség él. Közvélemény-kutatások szerint többségük baloldali pártra szavaz. De úgy tűnik, a baloldal nem érti meg, hogy a cél nem szentesíti az eszközt. Tanulnunk kell a történelemből. Elég látni, hogyan segédkeztek a liberálisok a nácik hatalomra jutásában” – mondta.
Az izraeli politikus szerint, ha a magyarországi zsidók figyelmen kívül hagyják mindezt, ezzel maguk is elősegítik a Jobbik hatalomra jutását.
Külön érdekesség, hogy az izraeli politikus nem magyar származásúnak, hanem következetesen zsidó milliárdosnak nevezte George Sorost, ezzel megerősítve Izrael korábban hangoztatott hivatalos álláspontját, miszerint nem válik valaki antiszemitává pusztán attól, hogy kritikát fogalmaz meg egy befolyásos zsidó vezetővel szemben.

http://www.hidfo.ru/2017/12/izraeli-politikus-baloldali-zsidok-a-jobbik-segitsegevel-akarnak-kormanyra-jutni/



Néhány százan vettek részt a balliberálisok tüntetésén

A tüntetést hirdető plakát, a résztvevők száma miatt is nagyon találó lett.
Fáklyás felvonulást tartottak Budapesten a balliberális ellenzéki pártok. A tüntetésen részt vett az LMP, az Együtt, a Momentum, az Európai Alternatíva és számos más kisebb párt. A tömegdemonstráción Vona Gábor is felszólalt, az ő beszéde itt elérhető.
http://www.hidfo.ru/2017/12/nehany-szazan-vettek-reszt-a-balliberalisok-tuntetesen/