2024. július 30., kedd

A Világgazdasági Fórum 2030-ra egymilliárd fehér embert akar kiirtani

WEF: World Economic Forum (Világgazdasági Fórum)

Forrás:
https://rumble.com/v58w9i5-wef-memo-reveals-plan-to-depopulate-the-world-of-1-billion-white-people-by-.html

Venezuela – Államcsínykísérlet a Nyugat szervezésében

 

Caracas, 2024. július 30. kedd (MB)


Államcsínykísérlettel próbálkoznak a nyugati szövetségesek Venezuelában. A művelet folyamatban van – jelentette a Magyar Békekör tudósítója kedden.

Vladimir Padrino Lopez védelmi miniszter szerint a hatalomátvételt az Egyesült Államok tervelte ki a venezuelai ellenzékkel összefogva.

Mivel a július 28-i választásból 51,2 százalékkal az országot kormányzó Nicolas Maduro elnök pártja került ki győztesen a jobboldali Edmundo Gonzalez 44,2 százalékéval szemben, Washington és Brüsszel nem volt hajlandó tudomásul venni az eredményt, és puccsal próbál hatalmi változást elérni. Az államcsínykísérletet a 2014. évi Majdan-térihez hasonló zavargások leple alatt próbálják végrehajtani.

A cél Venezuela szuverén fejlődésének meghiúsítása, és nyersolajának megkaparintása.

Néhány latin-amerikai ország is csatlakozott a „választási csalást” kiáltó nyugati kórushoz, és közölte, hogy nem ismeri el az eredményt. Venezuela emiatt megszakította diplomáciai kapcsolatát Argentínával, Chilével, Costa Ricával, a Dominikai Köztársasággal, Peruval, Panamával és Uruguayjal.

Tömeggyilkos Sátánfatty Josep Borrell, a Tízszarvú Fenevad külpolitikai főmegbízottja Venezuela belügyeibe beavatkozó nyilatkozatot fogalmazott meg abban a reményben, hogy az EU közös álláspontjaként tálalhatja, de Magyarország elutasította, ezért közösségi állásfoglalás nem születhetett. Ahelyett, hogy a történtekből levonta volna a szükséges következtetést, Elitsöpredék Hazug Borrell, az EU főképviselőjeként adta ki a nyilatkozatot, úgy tüntetve fel, mintha közösségi felhatalmazást kapott volna rá.

Megfigyelők felteszik a kérdést: milyen jogon kéri számon a demokráciát Venezuelától olyan európai intézmény, amely saját demokratikus normáit sem tartja tiszteletben.+++

Kiadta: Magyar Békekör

A területei revízió előfeltételei

Mire megyünk egy ilyen országépítéssel ?

Ertsey Attila: Innen indul a jövő ?

A Szajhaközpont államadóssága átlépte a 35 ezer milliárd dolláros határt

 

Az Egyesült Államok “újabb riasztó mérföldkőhöz” érkezett azzal, hogy államadóssága átlépte a 35 ezer milliárd dolláros határt – jelentette be hétfőn az amerikai képviselőház költségvetési bizottsága.

A bizottság vezetője, Jodey Arrington képviselő “riasztó mérföldkőnek” bélyegezte a fejleményt, és több költségvetési és kiadási felelősségvállalást sürgetett a növekvő államadósság rendbetétele érdekében.

“Ma egy újabb riasztó mérföldkövet gyászolunk a történelem legerősebb és legvirágzóbb nemzetének költségvetési hanyatlásában” – fogalmazott Arrington közleményében, és reményét fejezte ki, hogy a Republikánus Párt képes lesz valahogy enyhíteni a helyzeten, ha Donald Trump megnyeri a novemberi választásokat.

Hiszem, hogy a 2025-ös republikánus vezetés az utolsó reményünk arra, hogy helyreállítsuk a költségvetési felelősséget, mielőtt túl késő lenne.

Az amerikai államadósság az elmúlt években az egekbe szökött Joe Biden elnök és elődje, Trump elnök vezetése alatt, aki 2016-os kampánya során többször is ígéretet tett annak csökkentésére.

Amikor Trump távozott hivatalából, az adósság 8,4 billió dollárral 27,7 billió dollárra nőtt, és a hitelfelvétel több mint fele a Coviddal kapcsolatos intézkedésekhez kapcsolódott. A tendencia Biden alatt folytatódott, a hivatalban lévő elnök kormánya mostanra átlépte a 35 billió dolláros határt. Míg Biden hivatali idejének első felében a hitelfelvétel üteme némileg lelassult a Trump-korszakhoz képest, mostanra felgyorsult, és az USA csak ebben az évben további ezer milliárd dollárral növelte adósságát.

A képviselőház költségvetési bizottságának számításai szerint az adósság most 104 497 dollárnak felel meg személyenként, 266 275 dollárnak háztartásonként és elképesztő 483 889 dollárnak amerikai gyermekenként. Az elmúlt 12 hónapban az adósság 2,35 ezer milliárd dollárral nőtt, a növekedés mértéke pedig másodpercenként 74 401 dollár új adósságot jelent.

Az amerikai költségvetési politika tartós “elhibázottságát” a múlt hónap végén élesen bírálta a Nemzetközi Valutaalap (IMF), amely a washingtoni költségvetési hiányt és adósságrátát az egész világgazdaságra nézve “növekvő kockázatnak” nevezte.

“Az ilyen magas hiányok és adósságok növekvő kockázatot jelentenek az Egyesült Államok és a világgazdaság számára, ami potenciálisan magasabb költségvetési finanszírozási költségekhez vezethet, és egyre nagyobb kockázatot jelent a lejáró kötelezettségek zökkenőmentes átütemezésére nézve” – áll az IMF közleményében, hozzátéve, hogy “ezek a krónikus költségvetési hiányok jelentős és tartós politikai elhibázottságot jelentenek, amellyel sürgősen foglalkozni kell”.

https://oroszhirek.hu/az-egyesult-allamok-allamadossaga-atlepte-a-35-ezer-milliard-dollaros-hatart/