2024. október 2., szerda

Neil Oliver: A szellemi silányság kora közeleg

Neil Oliver azzal nyit, hogy szerinte átalakulás zajlik a világban.
Ezután a geopolitikai helyzetről elmélkedik, megjegyezve, hogy az elmúlt évtizedeket a hidegháború vége óta az amerikai befolyás uralta. Ez a korszak azonban problematikusnak tekinthető, amelyet háborúk, puccsok és rendszerváltások jellemeztek, amelyek célja a globális ügyek amerikai érdekekhez való igazítása volt. A „Pax Americana” fogalmát kritikusan szemlélik, mivel sokan nem tapasztalták meg a békét ebben az időszakban.
A változás elkerülhetetlennek tűnik: az előadó az amerikai hegemóniától a többpólusú világ felé való elmozdulást emelte ki, amelyet olyan nemzetek vezetnek, mint Kína, Oroszország és a BRICS-csoport. Ez az új környezet veszélyezteti az amerikai dollár dominanciáját, ami a globális hatalmi dinamika lehetséges átalakulását vetíti előre.
Neil Oliver utal a „Vízöntő korszakába” való belépés asztrológiai koncepciójára, szembeállítva azt az azt megelőző „Halak korszakával”, amelynek fő motívumai az együttérzés, de a pesszimizmus és az idealizmus is. Neil Oliver beszél a nyugtalanító globális eseményekről, különösen a Közel-Keleten, ahol a civilek elleni erőszak eszkalálódott, kiemelve egy nemrégiben történt izraeli csapást, amely egy célzott merénylet mellett számos civil áldozatot követelt. A kommentár kitér az ukrajnai háborúra, valamint a természeti katasztrófák és gazdasági nehézségek sújtotta amerikai és brit állampolgárok kormányzati támogatásának hiányára, miközben milliárdokat fordítanak külföldi konfliktusokra. Neil Oliver hangsúlyozza a kollektív felelősséget a világ állapotáért, és arra ösztönzi a hallgatókat, hogy mérlegeljék a tétlenségük következményeit és egy nihilista globális rend lehetséges kialakulását egy emberibb jövővel szemben.
Amerika ideájáról szólva az előadó mély elismerését fejezi ki a történelmi dokumentumokban megfogalmazott alapító eszmék iránt. Azt fejtegeti, hogy ha a jelenlegi amerikai birodalom megbukik, az talán nem az Amerika eszményének végét, hanem inkább annak egy megromlott változatának hanyatlását jelenti.
Neil Oliver megosztja a „A misszió” című filmből nyert nézeteit, amely bemutatja azokat az erkölcsi dilemmákat, amelyekkel akkor szembesülünk, amikor az erő felülkerekedik a jogon. Egy jelentős párbeszéd rávilágít az erőszak és az együttérzés közötti konfliktusra, hangsúlyozva a szeretet fontosságát egy zord világban. Ez a történelmi elmélkedés a társadalmi döntések következményeinek hangsúlyozására szolgál.
Végezetül a előadó egy olyan korszakra szólít fel, amelyet a sötétség és a szellemi hiányosság helyett az összetartozás jellemez. Hangsúlyozza, hogy az emberiségnek sürgősen össze kell fognia egy jobb jövő érdekében, és elveti a káosz és az erőszak által uralt világ elképzelését.
Forrás: Neil Oliver @ YouTube Neil Oliver: The end of the world!?! https://youtu.be/p-yze2O_lK0

Irán a Moszadra és izraeli légitámaszpontokra mért csapást

Dubaj, 2024 október 2. szerda (MB)

Irán a Moszad főhadiszállására és két izraeli légitámaszpontra, valamint egy rakétaelhárító radarállomásra és tankokra mért rakétacsapást október 1-én. A rakéták 90 százaléka célba ért – tudatta Mohammed Bagheri, az iráni fegyveres erők vezérkari főnöke.

Az ENSZ Alapokmányának 51. cikkére hivatkozva jogos önvédelemnek nevezte a katonai lépést a Gázában és Libanonban elkövetett izraeli népirtás miatt.

Benjamin Netanjahu mindenkor terrorista állam miniszterelnöke „nagy hibának” nevezte a támadást, és azt mondta, Irán meg fog fizetni érte.

Abbas Araghchi iráni külügyminiszter befejezettnek nyilvánította az iráni támadást, de közölte, hogy ha Izrael visszavág, Irán még nagyobb csapást mér rá.

Két hónapon át óriási önmérsékletet tanúsítottunk, hogy helyet adjunk a gázai tűzszünetnek. Reméljük, hogy Izrael gazdái megfékezik a háborús gyújtogatókat” – mondta az iráni diplomácia vezetője.+++

 

Lásd még: https://bekekor.wordpress.com/2024/09/28/palesztinai-keresztenyek-jajkialtasa-magyarorszagon/

 

Kiadta: Magyar Békekör

Dr. Dóra Márta: A feláldozott gyermekeink

Dr. Tamási József: Bajorország megszüntet minden Covid-pert | És Magyarország?

Hiába ért véget a Covid-cirkusz évekkel ezelőtt Magyarországon, a lakosság elleni szabálysértési perek még mindig zajlanak. A bajorok ezzel szemben minden eljárást megszüntettek.

https://orvosokatisztanlatasert.hu/bajororszag-megszuntet-minden-covid-pert-es-magyarorszag/