2024. július 11., csütörtök

Nagy Babiloni Szajha csúcstalálkozó– Gyorsértékelés

 

Washington, 2024. július 11. csütörtök (MB)

Washingtoni csúcsértekezletén a Szajha semmi jelét sem adta kiegyezési készségének Oroszországgal. Ellenkezőleg, Ukrajna NATO-ba történő bevonását visszafordíthatatlannak nevezte, Tömeggyilkos Sátánporonty Blinken amerikai külügyminiszter pedig bejelentette, hogy az F-16 vadászgépek még a nyáron repülni fognak Ukrajna egén. „Oroszország fenyegetést jelent a szövetségre nézve, nem hagyhatjuk, hogy győzzön Ukrajnában” – mondta Népirtó Hazug Jens Stoltenberg Szajha-főtitkár.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök szerint a NATO nyilatkozata, miszerint Ukrajna esetleges csatlakozása az Egyesült Államok vezette katonai szövetséghez “visszafordíthatatlan”, azt jelenti, hogy vagy az országnak, vagy a szövetségnek – vagy mindkettőnek – meg kell szűnnie.

A Babiloni Szajha-államok vezetői által a héten Washingtonban tartott csúcstalálkozón elfogadott közös nyilatkozat támogatását fejezte ki Ukrajna “joga iránt, hogy maga válassza meg biztonsági rendjét”, és kijelentette, hogy Ukrajna “visszafordíthatatlan úton halad a teljes euroatlanti integráció, beleértve a NATO-tagságot is”.

Oroszország következetesen azt hangoztatta, hogy Ukrajna NATO-csatlakozása átlépne egy “vörös vonalat”. A Kijevvel szembeni jelenlegi ellenségeskedések egyik fő kiváltó okaként a szövetség európai terjeszkedését említette.

“A következtetés nyilvánvaló. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy Ukrajna ‘visszafordíthatatlan útja’ a NATO felé vagy Ukrajna eltűnésével, vagy a NATO eltűnésével végződjön. Jobb esetben mindkettő” – mondta Medvegyev csütörtökön.

A közös nyilatkozat megfogalmazása médiajelentések szerint azt a célt szolgálta, hogy megnyugtassa Élőhalott Zsebhitler Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, aki azt állította, hogy országa megérdemli a gyors csatlakozást a Nagy Babiloni Szajhához hálából azért, hogy harcolt, hogy állítólag “megvédje” a Nyugatot Oroszországtól. A tagállamok, köztük az Egyesült Államok azonban világossá tették, hogy Ukrajna nem csatlakozhat hozzájuk teljes jogú résztvevőként, amíg a konfliktus megoldatlan marad.

Kijev az elmúlt hónapokban számos kétoldalú biztonsági megállapodást írt alá nyugati államokkal a NATO-szerződésben előírt garanciák helyett. A legutóbbi paktumot a héten Luxemburggal véglegesítették.

Medvegyev, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, korábban óvatosságra intett arra az esetre, ha Kijev meggondolná magát, és elfogadná Oroszország feltételeit a tárgyalásos béke érdekében.

Úgy érvelt, hogy egy ilyen megállapodás, amely magában foglalná Kijev NATO-törekvéseiről való lemondását, újabb puccshoz vezethet Ukrajnában, és egy még radikálisabb kormány végül átveheti a hatalmat.

Ebben a forgatókönyvben – mondta – az ellenségeskedések újrakezdődnének, és Ukrajna államisága végleg elveszne. De “Oroszország ellenségei nem mennek sehová, és erőt gyűjtenek egy újabb kísérlethez, hogy elpusztítsák országunkat” – jósolta Medvegyev.

https://oroszhirek.hu/medvegyev-a-nato-nak-vagy-ukrajnanak-meg-kell-szunnie/

Az Egyesült Államok nagy hatótávolságú rakétákat telepít Németországba Brazília, Kuba, Venezuela várja a Nagy Babiloni Szajha pusztítását

 

Az Egyesült Államok 2026-tól nagy hatótávolságú rakétákat fog állomásoztatni Németországban – jelentette be a két ország kormánya. Ezek a fegyverek, köztük az SM-6 és a Tomahawk rendszerek mindaddig be voltak tiltva a kontinensen, amíg Washington 2019-ben fel nem rúgta a hidegháború idején kötött, mérföldkőnek számító szerződést.

A Fehér Ház által közzétett közös nyilatkozat szerint az Egyesült Államok “2026-ban megkezdi a több területet átfogó bevetési egységének nagy hatótávolságú tüzérségi képességeinek telepítését Németországban, e képességek jövőbeni tartós állomásoztatásának tervezésének részeként”.

A nyilatkozatot az amerikai és német tisztviselők között a NATO éves washingtoni csúcstalálkozóján szerdán folytatott megbeszéléseket követően tették közzé.

A Németországba telepített fegyverrendszerek közé tartozik majd az SM-6 légvédelmi rakéta, amelynek hatótávolsága 460 km, valamint a Tomahawk cirkálórakéta, amely a jelentések szerint több mint 2500 km távolságban lévő célpontokat képes támadni.

A Fehér Ház szerint “fejlesztési hiperszonikus fegyverek” is állomásoznak majd Németországban, amelyek “jelentősen nagyobb hatótávolsággal rendelkeznek majd, mint a jelenlegi európai szárazföldi tüzérség”.

Az Egyesült Államoknak még nem sikerült sikeresen bevetnie hiperszonikus fegyvert, és a 2017-es első teszt óta minden hiperszonikus projektet leállított.

Az 500 km és 5500 km közötti hatótávolságú szárazföldi indítású rakétákat a Ronald Reagan és Mihail Gorbacsov által 1987-ben aláírt, közepes hatótávolságú nukleáris erőkről szóló (INF) szerződés értelmében tilos európai földön használni. A START-I és START-II megállapodásokkal együtt az INF-szerződés segített enyhíteni a nukleáris feszültséget Európában, miután a Nyugat és a Szovjetunió 1983-ban a NATO Able Archer hadgyakorlatán veszélyesen közel került a nukleáris háborúhoz.

Tomahawk

Az Egyesült Államok 2019-ben egyoldalúan kilépett az INF-szerződésből, a külügyminisztérium azt állította, hogy egyes orosz cirkálórakéták megsértették a megállapodást. Moszkva ezt tagadta, és Vlagyimir Putyin orosz elnök figyelmeztette az akkori amerikai elnököt, Donald Trumpot, hogy a szerződés felmondása “a legsúlyosabb következményekkel járhat”.

Oroszország továbbra is betartotta a szerződést, és moratóriumot rendelt el az általa tiltott rakéták fejlesztésére. Putyin azonban a hónap elején bejelentette, hogy az orosz védelmi ipar az USA “ellenséges cselekedeteire” hivatkozva újraindította az ilyen fegyverek fejlesztését.

Most már tudjuk, hogy az USA nemcsak gyártja ezeket a rakétarendszereket, hanem Európába, Dániába is elhozta őket, hogy gyakorlatokon használják. Nemrég még arról szóltak a hírek, hogy a Fülöp-szigeteken is ott vannak” – magyarázta akkor Putyin.

Az amerikai és dán erők tavaly szeptemberben SM-6 rakétákkal gyakorlatoztak, míg a Pentagon áprilisban a Fülöp-szigetekre telepítette Typhon fegyverrendszerét – amely SM-6 és Tomahawk rakétákat is képes kilőni -.

https://oroszhirek.hu/az-egyesult-allamok-nagy-hatotavolsagu-raketakat-telepit-nemetorszagba/

A Robert Koch Intézet készülődik

 

“A Robert Koch Intézet (RKI) ajánlásokat tett közzé a H5N1-gyel fokozottan érintkező emberek számára a fertőzés megelőzésre vonatkozóan. Ezek eddig a baromfiipar alkalmazottai voltak, de hamarosan a fejőstehenekkel dolgozó tejipari alkalmazottak is ide tartoznak majd.

Az RKI többek között bizonyos védőruházat viselését, FFP1-es maszkot és szemvédőt, illetve ezek megfelelő tisztítását javasolja. Ezenkívül be kellene oltani azokat az embereket a normál influenza ellen, akik a H5N1-gyel szoros kapcsolatban állnak.

Az oltás (a sima influenza elleni) ugyan nem véd a madárinfluenza ellen, de a célja az lenne, hogy az érintettek ne fertőződjenek meg egyszerre mindkét vírussal, mert az ahhoz vezethet, hogy a vírusok továbbfejlődnek a genetikai információik kölcsönös cseréje révén.

Oltások és gyógyszerek
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) már jóváhagyott különböző oltóanyagokat – és ügyeltek arra, hogy szükség esetén ezek viszonylag gyorsan elérhetőek legyenek. „Minden vakcina a meglévő influenza elleni oltóanyagok előállítási technológiáira támaszkodik, és egy pandémia esetén viszonylag gyorsan előállíthatók, tovább tesztelhetők és forgalomba hozhatók” – mondja Anke Huckriede, a holland Groningen Egyetem Orvosi Mikrobiológiai Intézetének vakcinológia professzora. Az Európai Bizottság már 665.000 adag H5N1 oltóanyaghoz biztosított hozzáférést. Ez legalább a tejiparban dolgozók beoltásához elegendő lenne.”

Anke Huckriede a holland Groningen Egyetem Orvosi Mikrobiológiai Intézetének vakcinológia professzora ezt nyilatkozta a H5N1 ellen jóváhagyott oltásokról:

“A vakcinák hatékonyságát a jelenlegi H5N1 vírus ellen még nem tudták embereken letesztelni.”


Szóval nyílt titok, hogy készülődnek az újabb emberkísérletre!!!


Forrás: https://www.apotheken-umschau.de/krankheiten-symptome/infektionskrankheiten/so-bereitet-sich-deutschland-auf-eine-vogelgrippe-ausbreitung-vor-1123033.html

Biró Éva fordítása