2015. november 6., péntek

Donbassz: ennyi volt…?

A valcmanista latorhorda tegnapi “majdnem katasztrófával” végződött szpartaki kalandja nem nagyon hűtötte le a bűnbanda háborús ábrándjait. Tegnap késő este ismét nekifogtak ingerkedni.
Féltizenegy körül Peszki melletti fészkeikből kezdték lőni Szpartakot és a donyecki repülőteret.
Donyeck északi peremvidéke is-kiváltkép a “Volvo-Center”-éjjel kettőig folyamatos belövések alatt állt.
Este nyolctól pedig a Donyecktő néhány kilométerre nyugati irányban fekvő Sztaromihajlovka mellől már BM-21-es sorozatvetőkkel kezdték lőni Valcman latortüzérei Zsabicsevot, és Szpartakot.

http://www.balrad.com/2015/11/06/donbassz-87/
ágy
A Gorlovkától-Marjinykáig húzódó donbasszi “középső fronton” ma délelőtt meglehetősen elmérgesedett a helyzet. Jószerével már csak a légierő hiányzik az eszköztárból, amit a valcmanisták még nem vetettek be.
Mondhatni minden települést ágyúznak-aknavetőznek Nyalókakirály martalócai. A leghevesebb összecsapások Donyeck északi és nyugati peremvidékén zajlanak.
A népköztársaságiak egyelőre kiskaliberű fegyverekkel válaszolgatnak, de a jelentések már szólnak DNR tankoknak az érintett térségek felé vonulásáról. Az eddigi hírek szerint mind civilek, mind a DNR katonái is áldozatul estek az összehangoltnak tűnő támadásokban.
Tegnap PEDIG Alekszander Zaharcsenko figyelmeztetett: “Kijev provokációi a Minszk-2.0 összeomlásához vezethetnek”
Ha pedig a minszki paktum összeomlik…
A Bal-Rad értesülései szerint mind az LNR, mind a DNR fegyveres erőinél megtörtént az állomány rotációja! A Minszk-2 összeomlása estére pedig borítékolva vannak a parancsok. (Amikről persze jószerével még a földjét szántó farmer is tud. Pontosan ezért is teljességgel érthetetlen Valcman ÖNGYILKOS provokációja!)
Persze meglehet, hogy Nyalókakirály emlékezetessé akarja tenni 2015 November 7-ét!


http://www.balrad.com/2015/11/06/donbassz-ennyi-volt/

Kulturális tisztogatás zajlik Irakban és Szíriában

A Közel-Kelet ősi műkincseit gyűjtik be a terroristák, hogy a nyugati országokba csempésszék, és ott értékesítsék a feketepiacon. A pénz a dzsihádisták költségvetésébe megy, hogy abból tovább folytassák a fosztogatást.
Irina Bokova UNESCO-vezető elmondása szerint műholdas képek sokasága igazolja, hogy Irakban és Szíriában több ezer illegális ásatás történt a háború idején, és ezek máig folyamatban vannak. A terroristák ipari mennyiségben hordják el az országból a történelmi emlékeket, mert azokra nagy kereslet van a nyugat-európai és amerikai műkincspiacon. A háborús övezetben begyűjtött értékek gyakran magángyűjteményekben végzik, vagy a kereskedőkön keresztül nyugati országok múzeumaiba jutnak.
Az UNESCO vezetője szerint
szervezett “kulturális tisztogatás” zajlik Irakban és Szíriában, melynek célja, hogy a két ország kulturális identitását eltörölje.
Mark Altaweel, a University College London archeológiai intézetének kutatója szerint ugyan minden alkalommal könnyedén be lehet azonosítani, hogy a műkincsek Irakból és Szíriából érkeztek, de a tárgyak tucatnyi alkalommal gazdát cserélnek, mire megérkeznek Londonba. Szervezett bűnözői csoportok kiterjedt hálózata épült rá a közel-keleti háborús övezet kifosztására, és “gyakorlatilag semennyi esély nincs arra, hogy ezt a tevékenységet Európában bárki is megállítsa”.
A szakértő szerint az ISIL terrorszervezet kereskedői gyakran online aukciós házakban árulják a lopott műkincseket, melyek először valamely szomszédos ország közvetítőihez kerülnek, általában Törökországban vagy Libanonban. Onnan elszállítják más közvetítő-országba, azt követően pedig gyakorlatilag bármely ország műkincspiacán megjelenhetnek, és a pontos útvonalat lehetetlen visszanyomozni, mert tucatnyi közvetítő értékesíti tovább, mire egy műkincs megérkezik Európába.
Palmyra lerombolásáról és kifosztásáról már a nyugati sajtó is beszámolt, mint az ISIL barbár cselekedetéről, mert az ókori romváros az UNESCO világörökségi listáján szerepel. A terroristák Baal-Shamin templomát augusztusban rombolták le, októberben pedig a római diadalívet gyújtották fel, ami kulturális jelentősége mellett elsődleges turistacélpont is volt a háború előtt. A templomok megsemmisítése után nem pontosan felmérhető az okozott kár, de az archeológusok szerint valószínűsíthető, hogy minden, ami mozdítható volt, a műkincspiacon végezte.
Az ellenség zászlaja. Véráldozat Palmyra területén
Az UNESCO-vezető “kulturális tisztogatásra” vonatkozó kijelentése teljességgel megalapozott, tekintve, hogy nem csak az ősi mezopotámiai istenségek templomait fosztották ki, de az úgynevezett “Arab Tavasz” során – a forradalmak leple alatt – ugyanez történt az észak-afrikai országokban is. Az egyiptomi Régiségek Minisztériumának becslése szerint Egyiptom ősi tárgyi emlékeinek közel egyharmada eltűnt a 2011-ben és 2013-ban zajló forradalmak idején.
A Hoszni Mubarak, majd Mohamed Murszi regnálásának véget vető forradalmak leple alatt rengeteg múzeumot és templomot kifosztottak. Zahi Havass, az egyiptomi Régiségek Minisztériumát Hoszni Mubarak uralma idején vezető archeológus szerint 2010-ben és 2012-ben készült műholdas felvételek összehasonlításakor az is egyértelművé vált, hogy nem csak a múzeumokat és templomokat fosztották ki, de a zavargások leple alatt ismeretlen csoportok az ország teljes területén illegális ásatásokat végeztek. Az archeológus szerint a Kairói Múzeumból elhordott tárgyak egy részét bűnözői csoportok felszámolása során vissza tudták szerezni, de az ellopott értékek jelentős része még mindig hiányzik, és feltételezhető, hogy az elkövetők külföldre csempészték.
A fentiek ismeretében értelmetlen olyan kijelentéseket tenni, miszerint az “Iszlám Állam” valamiféle fundamentalista muszlim ideológia miatt semmisít meg ősi tárgyi emlékeket. Ezek a “forradalmi csoportok” szemmel láthatóan a nyugati világ műkincsgyűjtő milliárdosainak keresleti igényét elégítik ki, amihez a térség lakosságának kulturális/vallási hátterét eszközként használják fel, hogy a jövedelmező üzletet “bálványok megsemmisítésének” leple alatt folytathassák.

http://www.hidfo.ru/2015/11/kulturalis-tisztogatas-zajlik-irakban-es-sziriaban/

Lankad a szír “demokratikus ellenzék” harci kedve!

Nehéz napjuk volt tegnap a Szíria területén garázdálkodó dzsihadista meg kevésbé dzsihadista bűnbandáknak. De a mára virradó éjszakájuk sem alakult nyugalmasan.
Az orosz légierő csapás után csapást mért a törvényes szír kormány ellen fegyverrel lázadó bűnbandákra. Me reggelig mintegy 130 martalócfészket pusztítottak el tokkal-vonóval Aleppo, Damaszkusz, Deir ez-Zor, Idlib, Latakia, Raqqa, Hama és Homs tartományokban, 47 bevetésen az utóbbi 24 óra alatt. Ez alatt az időszak alatt átlag húsz latoregyedet is átirányítottak a Paradicsomba. (Óvatos becslések alapján)





Az Idlib-tartománybeli Maaret En Nuuian falunál példás együttműködés alakult ki a szír kormánycsapatok földön takarító egységei, és az arrafelé “kószáló” orosz vadászbombázók között. “Csak egy telefonhívásába” került a földi brigádnak, és perceken belül jött egy SzU-34-es. Az “Al-Nusra Dzshibgat” banda annyira a földfelszín vizslatásával volt elfoglalva, hogy csak az elhúzó Szuhoj hangjára figyeltek fel a banditák. Az ilyesmi pedig az álmoskönyvek szerint nem jelent semmi jót. Persze ők már ezt a tapasztalatukat tovább adni nem tudják. A “hetvenhetet egy csapásra” itt nagyon bejött. Három tankjuk is volt, meg egy tucat terepjárójuk. Egészen jó ár-érték arányt hozott ki ez a SzU-34-es.
Ketdi beérlelni gyümölcseit Oroszország szíriai rendcsináló akciója. A “Szabad Szíriai Hadsereg” bejelentkezett az ötletével, hogy mi lenne ha asztal mellett beszélgetnének a továbbiakban a nézeteltérésekről. A Kremlben nem vetették el a javaslatot. Az asztalt állítólag már le is foglalták Abu-Dhabiban. A csevegésre hamarosan sor kerül. A “szabad szírek” addig is arra kérték az orosz partnert, hogy ne zaklassa már őket, mert már elegük van az állandó rettegésből. Az orosz partner rábólintott a kérésre!-néhány feltételhez kötve a teljesítést.
http://www.balrad.com/2015/11/06/lankad-a-szir-demokratikus-ellenzek-harci-kedve/

A NATO az amerikai hegemónia fenntartását szolgálja

Az Egyesült Államok hegemónként viselkedik a globális politikában, és ellenségnek tekint minden országot, amely erre az egyeduralkodó pozícióra fenyegetést jelenthet. Az amerikaiak nem csak Kelet-Európában terjeszkednek, de fokozzák jelenlétüket a Csendes-óceán térségében is.
John Richardson amerikai tengernagy vasárnap a Financial Times napilapnak adott interjút, melyben kifejtette, hogy az amerikai haditengerészet a következő hónapok során Kelet-Európában és a Csendes-óceánon is fokozza jelenlétét, annak okán, hogy az orosz hadihajók és tengeralattjárók “olyan aktivitása látható, mint az elmúlt két évtizedben soha”. Richardson szerint aggodalomra ad okot, hogy az orosz tengeralattjárók monitorozzák az Atlanti-óceán mélyén húzódó telekommunikációs kábelek adatforgalmát, és járőrtevékenységük 2013 óta több mint 50%-al fokozódott. Szerinte ez a helyzet megköveteli, hogy az Egyesült Államok még több hadihajót küldjön ezekbe a régiókba, hogy “garantálja annak biztonságát”.
Mark Sleboda, a nemzetközi kapcsolatok szakértője azonban arra mutatott rá, hogy a nemzetközi vizeken fokozódó feszültség nem jelenti azt, hogy ott újabb biztonsági kockázatok jelentek volna meg. Épp ellenkezőleg; a vitatott területek csak még biztonságosabbá válnak, mert a több ország általi, fokozott ellenőrzés nagyobb biztonsággal jár. Washington azt a tényt próbálja biztonsági kockázatként felmutatni a közvélemény számára, hogy elveszíti egyeduralkodó pozícióját ezekben a régiókban.
Az orosz haditengerészet tevékenységének fokozódása azt jelenti, hogy Washington már nem rendelkezik kizárólagos ellenőrzési jogosultsággal a nemzetközi vizek felett. Amit a nyugati sajtó biztonsági kockázatként kommunikál le ennek kapcsán, az a gyakorlatban az amerikai hegemónia felbomlásának lehetősége. Washington globális szinten egyeduralkodó pozíciót akar fenntartani, és amelyik ország ezt a pozíciót fenyegeti, azt ellenségképnek és biztonsági kockázatnak nyilvánítják. Sleboda szerint ez egy olyan katonai doktrína, amely megköveteli, hogy az amerikai hadseregnek hozzáférése legyen a Föld területének egészéhez.
“Gyakorlatilag a Föld egészét az ő nemzeti érdekszférájukhoz sorolják. A kereskedelmi útvonalak ellenőrzésével hegemóniát próbálnak fenntartani a Csendes-óceán felett.”
Sleboda szerint Washington hegemóniára törekvése  a katonai konfliktusok fő oka, és a Csendes-óceánon ez egy kínai-amerikai konfliktus elmérgesedéséhez vezet, mert Kína ugyanezen régiót próbálja ellenőrzés alá vonni. A két törekvés közti különbség, hogy Kína saját határterületeinek ellenőrzés alatt tartására törekszik, míg az Egyesült Államok a világ összes régiójában katonai ellenőrzést próbál kiépíteni és fenntartani.
A szakértő szerint a NATO mai tevékenysége szintén az amerikai hegemónia fenntartását szolgálja. A Kelet-Európában zajló hadgyakorlatok sokaságának gerincét alkotja az amerikai hadsereg; ezeken a “számos tagállam részvételével zajló” hadgyakorlatokon gyakran a katonai erő több mint felét az amerikai hadsereg adja, ami így egyre fokozza jelenlétét Európában, miközben az európai NATO-tagállamok nem építhetnek ki katonai jelenlétet Észak-Amerikában. Ez a NATO “együttműködés” egyoldalúságának egyértelmű bizonyítéka; a katonai szövetség nem a tagállamok együttműködése, hanem egy eszköz arra, hogy az Egyesült Államok legális módon katonai ellenőrzés alatt tartson az USA határaitól távol eső területeket.



http://www.hidfo.ru/2015/11/a-nato-az-amerikai-hegemonia-fenntartasat-szolgalja/

Hogyan fogja a ‘Kényelmes Élet’ Mohamed-nyugdíjterv, megölni Európát?

Daniel Greenfield, a Shillman program újságírója, a Szabadság Központ munkatársa.
Az európai vezetők két dologról beszélnek mostanában: az európai értékek oly módon történő megóvásáról, hogy befogadják a muszlim migránsokat, illetve arról, hogy elfogadtatva velük az európai értékeket, integrálni fogják a muszlim migránsokat Európába.
Azonban nem ismerik fel, hogy az európai értékek megvédésével kapcsolatos tervük éppenséggel az európai értékek elpusztítását szolgál
Ugyanazoknak az európai értékeknek megfelelően ugyanis, amelyek szellemében évente 180 000 muszlim bevándorló befogadáását várják el a 10 milliónál kevesebb lakójú Svédországtól, az új „svédeknek” is díjazniuk kellene a toleranciát, a feminizmust és a melegházasságot. Ehelyett saria járőrökkel, ISIS- zászlókat lobogtató, dühös munkanélküli férfiakkal, és olyan elemekkel zsúfolták tele az európai városokat, akik alkalomadtán nyilvános helyeken követnek el terrorcselekményeket.
Azok az európai államok, amelyek visszautasítják, hogy pénzt fektessenek a határok ellenőrzésébe, előbb – utóbb abban a helyzetben találják magukat, hogy terror- elhárításra kell majd költeniük. Ez pedig szintén rossz hatással van az európai értékekre.
De, amint a közép- európai államok kezdenek rájönni, az európai értékeknek nem sok közük van az európai államok életképes működésének megőrzéséhez. Ehelyett inkább a statikus szocializmus egy bizonyos válfajtájáról szólnak, amelyet Bernie Sanders annyira csodált – a távolból. Csakhogy még egy jóléti szocialista állam is megköveteli az emberektől, hogy munkát végezzenek a megélhetésükért. Mióta a szomáliai muszlimok beözönlöttek, hogy kihasználják, Maine nagylelkű szociális támogatási rendszere is omladozni kezdett, A Bernie Sanders szerepmodelljei közé tartozó Dánia és Hollandia pedig most jobban hasonlít Reaganre mint Bernie Sandersre vagy Elizabeth Warrenre.
A huszadik század második felének klasszikus jóléti állama, különösen ezeken a területeken, olyan intézkedéseket eszközölt, melyek jelenlegi formájukban fenntarthatatlanok.” – nyilatkozta két évvel ezelőtt a holland király. Ugyanebben az évben szorgalmazta a dán pénzügyminiszter is a „jóléti állam modernizálását”.
Csakhogy itt nem a modernizáció, hanem a medievalizáció problématikájááról van szó.
A Hollandiában élő marokkóiak 27%,a törökök 21% , a Dániában élő irakiak 27% munkanélküli. És ha van is munkájuk, jövedelmük messze az európai átlag alatt marad.
A kritikusok a múltban rámutattak, hogy a multikulturális Amerika nem tudja megengedni magának az európai jóléti államok életszínvonalát. Nos, miután ezek az országok is multikulturálisakká váltak, már ők sem engedhetik meg maguknak.
Európa jóléti államok megteremtésébe fektette értékeit. A muszlim világ a nagy családokba. Európa a muszlim világtól várja, hogy segít megállítani a születési arányok további zsugorodását, hogy dolgozni fog és finanszírozza majd a rendszert, hogy az idősödő népesség nyugdíjba mehessen. Ehhez képest a muszlim bevándorlók azt várják Európától, hogy népes családjaik is részesülhessenek a jóléti állam adományaiból, miközben ők árulnak egy kis drogot és lekaszabolnak néhány fejet
Ismétlem: az európai értékek ellentétben vannak Európa életben maradásával.
Azok az európai értékek, amelyek megkövetelik Európától, hogy öngyilkosságot kövessen el, ideológiai, nem pedig kulturális vagy nemzeti természetűek. De az ide érkező migránsok nem vallják magukénak ezt az ideológiát. Nekik megvannak a maguk iszlám értékeik.
Ugyan miért dolgozna a 23 éves Mohamed negyven éven keresztül azért, hogy Hans vagy Fritz valahol messze visszavonulhasson 61 éves korában és egy mallorcai strandon sütkérezzen? Az ötlet, hogy Mohamed, az Európa iránt érzett puszta szeretetből hajlandó lenne valaha is ilyesmire, egyike azoknak a hagymázas fantazmagóriáknak, amelyekkel az európai kormányok etetik aggódó polgáraikat.
A fenti video hétfőn készült Dániában. Migránsokról szóló tévéközvetítés közben egy migráns “Mohamed” fenyegeti a riportert
Mohamed nem vallja magáénak az európai értékeket. Nem valószínű, hogy ezek valaha is rá fognak ragadni, bármennyire is igyekeznek őket belé sulykolni idősödő tanárai, akik abban reménykednek, hogy majd talál magának munkát és támogatni fogja nyugdíjba vonulásukat. Az európaiak azt várják Mohamedtől, hogy svéddé vagy németté váljon- mintha csak egy egzotikus országból származó örökbe fogadott gyerek lenne, akit a sajátjukként neveltek fel, és most a saját európai értékeiket támogatja.
A muszlim migránsok az öregedő Európa számára kidolgozott nyugdíj biztosítási terv részét képezik. Ők lennének azok, akiknek egyben kellene tartani a rogyadozó gazdaságpolitikát, működtetniük kellene a jóléti államot és a szociális programokat.
De inkább végső megoldásnak tűnnek.
Mohamed része Fritz nyugdíj biztosítási tervének. Csakhogy Mohamednek egész más tervei vannak. Fritz arra számít, hogy Mohamed majd dolgozik, miközben ő pihen. Mohamed pihen és arra számít, hogy Fritz majd dolgozik. Fritz ugyanis nem a rokona, így Mohamed nem érti, miért kéne neki azért dolgoznia, hogy Fritzet támogassa.
Az európai szociáldemokrácia hatalmas biztosítási tervvé redukálja a társadalmat, amelybe minden irányból befolyik a pénz. Csakhogy a biztosítást, mivel szerencsejátéknak tekinti, tiltja az iszlám, Az európai szociáldemokrácia arra számít, hogy majd támogatni fogja, de Mohamed számára az európai értékek vétséget képviselnek az iszlám ellen.
Mohamed imámja azt mondja majd, hogy felejtse el, mit tanítottak neki, ugyanis pénzt fizetni a rendszerbe szerencsejáték. Ezzel szemben pénzt venni ki a rendszerből csupán dzsizja , az az összeg, amit a nem – muszlimok kötelesek a muszlimoknak fizetni. Az iszlám törvénykezés szerint ugyanis Mohamed jobban teszi, ha drogot árul mint ha adót fizet.
Ezért annyira elterjedt foglalkozás a kábítószer kereskedelem és a kisstílű bűnözés az Európában élő szalafita közösségekben. Sokkal kívánatosabb meglopni a hitetleneket, semmint részt venni az európai jóléti állam nagy szerencsejátékában.
Mohamed nem az európai szocializmus ingatag alapokon álló nyugdíjaira alapozza jövőjét. Ő olyasmibe fektet, amit a szociológusok társadalmi tőkének neveznek. Oly módon tervezi meg visszavonulását, hogy egy tucat gyereket vállal. Ha ezt az életstílust a hitetlenek társadalmi szolgáltatásai finanszírozzák, annál jobb. Aztán, amikor ezek a rendszerek összeomlanak, gyerekei- már akik nem csücsülnek éppen börtönben vagy nem az ISIS kötelékében szolgálnak, majd gondoskodnak róla öreg napjaiban.
Ez a nyugdíjterv sokkal régebbi és sokkal jobban működik az európai modellnél.
Mohamed nem tépelődik túl sokat a jövőn. Még ha nem is születik hat gyereke, mire nyugdíjaskorú lesz, az az európai ország, amelyben él, valószínűleg iszlám ország lesz. És szentül meg van győződve arról, hogy bármilyen fajta törvénykezés uralkodik majd, csak jobb és igazságosabb lehet a hitetlenek rendszerénél.
Az európaiak biztosra veszik, hogy a mohamedek ki fogják egyensúlyozni az elöregedő populációban érzékelhető, a túl sok nyugdíjas és a túl kevés fiatalabb munkaerő közötti demográfiai különbségeket. Ehelyett azonban a mohamedek még nagyobb nyomás alá helyezik a fiatalabb munkavállalókat, akiknek immár nem csak a saját időseiket kell eltartaniuk, hanem több millió Mohamedet, azok számos menyasszonyát és az iszlám nyugdíj biztosítási modellnek megfelelő tizennégy- tizennégy gyereket is.
Ez a nyugdíj korhatár további emelkedését és az időseknek járó szociális szolgáltatások karcsúsítását vonja majd maga után. A jóléti állam összeomlik, de tovább kell működtetni, ellenkező esetben ugyanis széles körű társadalmi elégedetlenség ütné fel a fejét.
Az Arab Tavasz kiváltó okai egyebek mellett a búza árának emelkedése és az élelmiszer támogatások megvonása volt. Az árak az égbe szöktek, amikor pedig az utcai zavargások polgárháborúkká fajultak, kormányok buktak meg. Most képzeljünk el egy olyan Svédországot, ahol a fiatal férfiak 50%-a , többnyire munkanélküli muszlim. Amikor összeomlik a gazdaság és benyújtják a számlát, egy második Szíriává válna. Képzeljük el a muszlim utcai zavargásokat Európában. Azt, hogy a bandák nehézfegyverek birtokában vannak, hogy minden gettó egy önálló kalifátus, amelyben saját imám van és fattwák támogatják követeléseiket.
Európa, az európai értékek nevében lassan megöli magát. Oly módon próbálja gazdasági berendezkedését védeni, hogy csődbe juttatja azt. Az európai értékek egy öngyilkos paktum részévé váltak. Politikusai beszédeket mondanak, megmagyarázva, miért teszik szükségessé az európai értékek a tömeges muszlim migrációt, és ezeknek a beszédeknek nagyjából annyi értelmük van, mint egy holdkóros öngyilkossága előtt írt búcsúlevelének.
Az iszlám értékek nem egyeztethetők össze az európai értékekkel. Nem csupán a szólás- és vallás szabadság iszlám ellenes, hanem még a jóléti európai állam is. A muszlimok születési aránya azért olyan magas, mert az európaitól gyökeresen eltérő alapállásból tekintenek a jövőre. Az európaiak úgy döntöttek, hogy kevés gyerekük lesz és sok állami szervük, akik vigyáznak majd a gyerekeikre. A muszlimok a sok gyerek és a kevés állami szerv mellett döntöttek. A baloldali amerikaiak által annyira csodált európai értékeknek nincs jövőjük.
Európa patkányméreggel kúrálja az influenzát. Ahelyett, hogy értékein változtatna, oly módon próbálja megőrizni őket, hogy elpusztítja magát. A Mohamed- -féle nyugdíj biztosítási terv nem fogja megmenteni az európai szocializmust, hanem eltemeti azt.
(olvasó)​