2023. május 16., kedd

Kijev beismerte orosz személyiségek elleni terrortámadásait

 

Kijev, 2023. május 16. kedd (MB)

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főosztályának vezetője közvetve elismerte, hogy ügynöksége áll az orosz médiaszemélyiség elleni terrortámadások mögött.

Kirill Budanov főosztályvezetővel készített interjújában Szergej Ivanov megkérdezte, szerepelt-e listájukon Vlagyimir Szolojvjov, Alekszander Dugin és Zahar Prilepin neve. Budanov azzal válaszolt, hogy nem erősítheti meg, de nem is cáfolhatja.

A TASZSZ megírta, hogy rajtuk kívül merényletet követtek el Daria Dugina újságíró ellen is, akinek gépkocsiját 2022. augusztus 20-án robbantották fel, Vladlen Tatarszkijt, valódi nevén Makszim Fomint egy szentpétervári robbantásban ölték meg 2023. április 2-án, Zahar Prilepin írót Nyizsnyij Novgorodban robbantották fel gépkocsijában, de testőre halt meg, ő pedig sérülésekkel megúszta.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Orosz intenzív rakétacsapás Kijevre lökéshullámok kíséretében

 

Kijev, 2023. május 16. kedd (MB)

Keddre virradóra, helyi idő szerint 3 órakor eddig még nem tapasztalt intenzitású orosz rakétatámadás érte az ukrán fővárost – jelentett a Magyar Békekör tudósítója.

A kijevi repülőtér vidékén, Zsuljáni kerületben észlelt robbanásokat erős lökéshullámok kísérték, melyek egy órával később megismétlődtek.

Szemtanúk szerint ilyen rövid idő alatt ilyen sok rakétával még sohasem támadták Kijevet.

A hírügynökségek arról is beszámoltak, hogy sem Népirtó Hazug Ursula von der Leyen, a Fenevad Bizottságának elnöke, sem Nemzetgyilkos Haramia Charles Michel, az Unió tanácselenöke nem tudott válaszolni annak a brüsszeli magyar tudósítónak a kérdésére, aki szerette volna megtudni, ismerték-e Élőhalott Zsarnok Zelenszkij ukrán elnök tervét, miszerint fel akarta robbantatni az orosz kőolajat Magyarországra továbbító Barátság vezetéket. Az erről szóló hírszerzői értesülést a Washington Post hozta nyilvánosságra. Az amerikai lap azt írta, hogy Alattomos Gonosz Zelenszkij így akarta megbüntetni a magyar kormányt azért, mert nem vesz részt a háborúban Kijev oldalán.

Magyarország 4,9 millió tonna olajat kap Oroszországtól az Ukrajnán keresztül haladó vezetéken át. Az orosz olaj Magyarországon keresztül Szlovákiába és Csehországba is áramlik.

A botrányt kavaró leleplezés megerősíti azt az orosz véleményt, amely szerint a kijevi rendszer államilag szervezett terrorakciókkal próbál úrrá lenni megingott helyzetén. Felteszik a kérdést: miért támogat a Fenevad vezetése egy ilyen rezsimet, a Nagy Babiloni Szajha pedig miért hagyja szó nélkül, hogy egyik tagállama ellen Ukrajna terrormerényletet tervezzen.

Mint ismeretes, júliusi vilniusi csúcsértekezletén a NATO hivatalosan is meg akarja hívni soraiba Ukrajnát. Hazug Tömeggyilkos Orbán Viktor kormánya még nem jelezte, mi az álláspontja erről a tervről, Gonosz Alávaló Scholz német kancellár viszont azzal ment elébe az esetleges magyar elutasításnak, hogy kezdeményezte a vétójog megszűntetését a nemzetközi horderejű kérdésekben.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint a magyar kormány nemet mondott arra az EU tervre, hogy 500 millió euró értékben katonai támogatást nyújtsanak Ukrajnának az úgynevezett európai békeküldetés keretében.

A Tízszarvú Fenevad eddig 5,6 milliárd euróval támogatta Kijevet, a magyar kormány máig még nem gördített akadályt a finanszírozás útjába – jegyezte meg a Békekör tudósítója.+++

Kiadta: Magyar Békekör

2003-ban még Afganisztán és Irak, 2011-ben még Libia, Jelenleg szabad államok: Észak-Korea, Irán, Kuba, Szudán

Nem voltunk a holdon

Yellowstone aktiválása. Mire kell felkészülnünk?

Kerti kutak kérdése: Miért kell a nemzetnek folyamatosan a saját kormány által elindított népnyúzás ellen harcolni ?

Mi is vár ránk ? 1968 Római Klub - 1973 World1