2020. május 16., szombat

A WHO 20 millió dolláros kenőpénzt ajánlott a COVID-19 gyógymód ellen, állítja a madagaszkári elnök

 

ADEJAYAN GBENGA GSONG

Madagaszkár elnöke, Andry Rajoelina azt állította, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 20 millió dolláros kenőpénzt ajánlott fel azért, hogy a Covid-19 készítménnyel mérgezzenek.
Rajoelina azzal vádolta meg az Egészségügyi Világszervezetet, hogy összeesküvést szőtt, hogy megmérgezzék a COVID-19 Organicsot, a vírus helyi afrikai "gyógymódját".

Állítása szerint a WHO 20 millió dolláros kenőpénzt ajánlott fel, hogy megmérgezzék a gyógyszerüket - adta hírül a Tanzania Perspective május 14-i számának címlapján.

Madagaszkár elnöke úgy véli, hogy a világ többi része csak azért nem hajlandó sürgősen és tisztelettel kezelni a madagaszkári koronavírus ellenszerét, mert a szer Afrikából származik.

A francia médiának adott interjúban Rajoelina elnök állítólag azt mondta, hogy észrevette, ami szerinte az afrikaiakkal szembeni szokásos leereszkedésből fakad.

"Azt hiszem, az a probléma, hogy (az ital) Afrikából származik, és nem tudják elismerni... hogy egy olyan ország, mint Madagaszkár... előállt ezzel a világot megmentő formulával".

 

"Mi a probléma a Covid-Organics-szal, tényleg? Lehet, hogy ez a termék Afrikából származik? Lehet, hogy nem oké, hogy egy olyan ország, mint Madagaszkár, amely a világ 63. legszegényebb országa... hogy előállt (ezzel a formulával), amely segíthet megmenteni a világot?".

"Ha nem Madagaszkár lenne az, és ha egy európai ország lenne az, amelyik valóban felfedezte ezt a gyógymódot, akkor lenne ennyi kétség? Nem hiszem." -- állította Andry Rajoelina madagaszkári elnök.

A COVID Organics nevű orvosságot Artemisia növényből állítják elő, amelyet az 1970-es években Kínából hoztak be Madagaszkárra a malária kezelésére. Az Artemisia bizonyítottan sikeres a malária ellen, és Rajoelina elnök szerint a COVID-19 betegeket tíz napon belül meg tudja gyógyítani.

A WHO azonban vakhitként bírálta az ilyen természetes terápiás intézkedéseket a koronavírus ellen. A szkepticizmusra, amellyel a WHO a COVID Organicsot kezeli, Rajoelina így reagált: "Egyetlen ország vagy szervezet sem fog megakadályozni minket abban, hogy tovább haladjunk".

Számos más afrikai ország, köztük Tanzánia, Bissau-Guinea, Kongói Demokratikus Köztársaság és Niger is importálta a madagaszkári receptet.

https://pokolafoldon.hu/pandemia/a-who-20-millio