2015. november 2., hétfő

A Fenevad rendszere felé vezető úton – Chipbeültetés a biztonságért

nfc-implant-640x354
Forrás: a patriottruther.com cikke alapján
A Fenevad Bélyegével kapcsolatban sokan felvetették, hogy nem fizikai, hanem szellemi vagy mentális bélyegről van szó. Bár a Bibliából tudjuk, hogy a bélyeg felvétele egyúttal az Antikrisztus imádatát is megköveteli majd, nézzük meg, hogy lehet-e szó kizárólag szellemi megvalósításról.
Honnan tudjuk, hogy fizikai bélyegről van szó?
A Jelenések 13:16-17 így szól:
„Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.”
A bélyegnek fordított görög charagma szó Strong meghatározása szerint: egy szobor, bélyeg vagy jel.
A charagma szó a charax, vagyis „karcol, rajzol” szó képzett formája. Például: megbélyegez (a szolgaság jeleként) vagy szobrot, faragott képet, jelet készít.
Ebből, illetve abból a tényből, hogy a bélyeg nélkül nem lehet majd venni vagy eladni, elég egyértelműnek tűnik, hogy egy tárgy vagy valamilyen fizikai módosításról lesz szó.
Miért kell a bankoknak egy elveszíthetetlen megoldás?
A csekkhamisítás, hitelkártya és egyéb csalások, vagy a személyazonosság lopás komoly extra kiadást jelentenek a bankoknak, amit többnyire az ügyfelekre hárítanak. Az Applied Digital Solutions nevű cég 12 éve foglalkozik olyan beültethető chipek kifejlesztésével, amik éppen az ilyen problémákat hivatottak megoldani egy fecskendő és egy rizsszem nagyságú RFID segítségével.
A közvélemény meggyőzése
Pénzügyi szempontból a kártyáról chipre, vagy pontosabban fogalmazva kártya nélküli chipre történő átállás teljesen logikus lépés a bankok részéről, az azonban nem mindegy, hogy mindezt miként tálalják a közvélemény, vagyis a felhasználok felé.
Immár több éve rendszeres időközönként hallunk az alább felsorolt problémákról, amelyekre a bankszektor, egyéb lépések, mint például a biometrikus azonosítás mellett, megoldásként javasolja a chipbeültetést:
  1. Személyazonosság lopás
A chipbeültetéssel feleslegessé válik a különböző személyazonosítók, igazolványok és bankkártyák használata vagy legalábbis nem szükséges magunknál tartani ezeket. A támogatók szerint a tolvajok nem lesznek képesek megszerezni adatainkat a chip leolvasása nélkül. (Az ellenzők szerint viszont éppen hogy egyszerűbbé válik a tolvajok feladata, csak éppen a módszerek válnak szofisztikálttá.)
  1. Bankkártya lopás
A chipes megoldással nem lesz szükség az adatok bevitelére az online vásárlások során, mert valószínűleg minden eszköz rendelkezik majd beépített leolvasóval.
  1. Kényelem
A legtöbb ember nem egy, nem is kettő, hanem egy egész köteg kártyát hord magánál, amelyeket a chip mind feleslegessé tesz, a pénztárcákkal együtt.
  1. Bűnesetek csökkenése
A chipek GPS nyomkövetővel történő felszerelésétől a bűnözés visszaszorítását remélik. Az elrabolt személyeket könnyebb lenne megtalálni, a cserbenhagyásos gázolások megszűnnének és a készpénznélküliség miatt a betörések is eltűnnének.
Az ilyen érvelés kritikusai ugyanakkor itt is rámutatnak, hogy a régi módszereket csupán újak váltanák fel. A piti tolvajok helyébe kifinomultabb kiber bűnözők lépnének, ahogy ez már most, a készpénz megszűnése előtt is látható. A nyomkövető chipeket pedig nagyon egyszerűen hatástalaníthatják vagy leárnyékolhatják.
  1. Megoldás az aggódó szülőknek
A szülők is folyamatosan nyomon követhetnék gyerekeiket, ahogyan ezt már most is teszik különböző mobil applikációk segítségével. A legnagyobb különbséget az jelentené, hogy a chipet már nem lehet kikapcsolni vagy törölni.
A technológiát már sokan használják
Chip implantátumot nem egy magán és állami cég használ a világon. A chippel ellátott alkalmazottak kulcsok és beléptető kártyák nélkül mozoghatnak a belépési engedély köteles épületrészekben, vehetik igénybe a kártyával működő fénymásolókat vagy léphetnek be a cég vagy hivatal számítógépes hálózatába és bizonyára mindenki hallott már arról a svéd lakó- és irodaházról, ahol kulcs helyett chipimplantátumot is választhatnak a vállalkozó szellemű bérlők.
A Visa kártyakibocsátó és a PayPal is komolyan fontolgatják az ügyfelek megcsippelését. A világ egyik legnagyobb bankkártya kibocsátójának számító Visa megbízásából végzett felmérés például azt találta, hogy az ausztrálok 25 százaléka érdeklődik valamilyen szinten a kereskedelmi célú csipbeültetés iránt. A PayPal a beültethető, befecskendezhető vagy lenyelhető azonosítóeszközök új generációján dolgozik, hogy ezek idővel átvehessék a hagyományos jelszavak szerepét. Ezeket nem feltétlenül fogja bevezetni, de mindenképpen élen akar járni a fejlesztésben.
Az egyik legújabb ehhez kapcsolódó hír szerint Patric Lanhed azért ültetett kezébe chipet, hogy biztonságosan és egyetlen kézmozdulattal intézhesse bitcoin alapú tranzakcióit.
Bár a legtöbben úgy gondolják, hogy a chipek, illetve annak különböző beültethető változatai a Bibliából fent is idézett és Fenevad bélyegeként ismert rendszer előfutárai csupán, érdekes látni, hogy miként tör előre ez a technológia és, hogy milyen nagy hangsúlyt fektetnek nemcsak elfogadtatására, hanem arra, hogy egyre többen egyenesen ellenállhatatlannak tartsák a megoldást.
Rob Skiba egyik előadásában egy érdekes teóriát vázol a Fenevad Bélyegével kapcsolatban, amin érdemes elgondolkodni. Ha abból indulunk ki, hogy Sátán mindenben Istent utánozza, aki elküldte a földre Fiát, Jézust, hogy az Ő vére által örök életünk legyen, nem lehetséges, hogy Sátán is valami hasonlóval próbálkozik majd, saját „fián”, az Antikrisztuson keresztül, örök életet ígérve azoknak, akik elfogadják a bélyeget?

http://idokjelei.hu/2015/11/a-fenevad-rendszere-fele-vezeto-uton-chipbeultetes-a-biztonsagert/

Belgium bevonja a Szíriába induló gyanús személyek útlevelét

Belgium hatóságai 2016 januárjától elkezdik bevonni az útleveleket azon személyektől, akik vélhetően abból a célból utaznak Szíriába, hogy militáns csoportokhoz csatlakozzanak.
A VRT televíziós csatorna arról számolt be, hogy a hatóságok megfigyelés alatt tartanak bizonyos muszlim közösségekben radikalizálódó fiatalokat, akiktől még a kiutazás előtt bevonhatják az útlevelet, ha annak jelei mutatkoznak, hogy el akarnák hagyni az országot. Az intézkedés célja, hogy megakadályozza a potenciális terroristák Szíriába utazását.
Az Iszlám Állam mintegy 9000 euró jutalmat ígér egyetlen, Belgiumból beszervezett harcosért. Elsődleges célkitűzéseik az orvosok és IT-szakemberek beszervezése, amit gyakran a lakosság többsége által is használt közösségi oldalakon (Facebook) folytatnak. Különböző források eltérő számokat közölnek a Belgiumban beszervezett személyek létszáma kapcsán, de az ország hatóságai szerint mintegy 440-re tehető azok száma, akik Belgiumból utaztak a háborús övezetbe, hogy harcoljanak a szíriai kormány ellen.
Mostanra a nyugat-európai országok vezetői is kezdik megérteni, hogy Bassár el-Aszad rendszerének destabilizálása sikertelenül végződött. Moszkva Szíriában állította meg az “Arab Tavaszt”, és mára számos térségi ország vesz részt a szíriai állam védelmében.
Augusztus első hetében Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Katarban találkozott John Kerry amerikai külügyminiszterrel; a találkozón az orosz fél előterjesztette a térségi terrorizmus kezelését célzó új tervezetet, ami előirányozta egy új katonai szövetség létrehozását a térségi országok számára. Lavrov szerint a Közel-Kelet országai egy közös katonai struktúrát kell létrehozzanak, ami egyesített erővel folytat harcot a térségben működő terrorszervezetek ellen.
Október elején Ali Akbár Velájáti, Hamanei ajatollah külpolitikai tanácsadója egyértelművé tette, hogy Irán a háború rendezéseként csak olyan megoldást tud elfogadni, ami a szíriai nép és a kormány konszenzusa alapján jön létre. Jelenleg ez Bassár el-Aszad támogatását jelenti, aki továbbra is többségi támogatással bír. Oroszország, Irán, Szíria és Irak egy közös hírszerzési központot alakított ki Bagdadban, ahol folyamatos információmegosztás zajlik az Iszlám Állam elleni háború vonatkozásában.
Bassár el-Aszad, Szíria elnöke az utóbbi hónapok folyamán több alkalommal is kijelentette, hogy az európai országok máig támogatják a Szíriában működő terrorszervezeteket, és a fegyverszállítmányokon, anyagi támogatáson felül csak Európából több mint tízezer terrorista érkezett az országba, hogy harcoljon a kormány ellen. A térségi országok közös fellépése és Aszad rendszerének kitartása azonban arra kényszeríti a nyugati országokat, hogy fokozatosan felhagyjanak a destabilizációs törekvések támogatásával.


http://www.hidfo.ru/2015/11/belgium-bevonja-a-sziriaba-indulo-gyanus-szemelyek-utlevelet/

A CÉL szentesíti az eszközt! A tulajdon kötelez?

A tél közeledtével az osztrák–német határon feltorlódott menekültek egyre nagyobb fejfájást okoznak a német államnak is, hiszen a nem szűnő áradatnak megfelelő, fűtött szállást kellene biztosítani.
tul
A probléma az ingatlantulajdonosokat is bizonytalanságban tartja, sokan ugyanis amiatt aggódnak, hogy az illetékes hatóságok ráteszik a kezüket a birtokokra, kisajátítva a menekülteknek. Félelmeik pedig nem is teljesen alaptalanok.
Kemény lelkiismereti kérdéssel néznek szembe a német ingatlantulajdonosok, el kell ugyanis dönteniük, hogy a szívükre hallgassanak-e, vagy az eszükre. Azzal a kínzó dilemmával küzdenek, hogy elvárható-e egy polgártól, hogy üresen álló házába beengedje a tömegével érkező menekülteket, akik egyébként esetleg megfagynának odakint? A probléma nem csupán az egyéni belátáson múlik, de jogi alapja is van. A szükséghelyzetre vonatkozó, az alkotmányban is lefektetett gondolat, amely szerint a „tulajdon kötelez”, a köztársaság gyerekkorára nyúlik vissza, amikor a világháborút követően szülőföldjüket elhagyni kényszerülő 12 millió német érkezett az NSZK-ba. Amennyiben elhelyezésükre minden lehetőség kimerült, a törvény lehetőséget nyújtott magáningatlanok kisajátítására.
A tulajdonos nem számít
A Balkán felől most érkező népvándorlás elsőnek Hamburgot kényszerítette hasonló lépésre. A szenátus szerint a szokatlan rendelkezésre azért volt szükség, mert a nagyváros már nem tudta megfelelően elhelyezni a menekülteket. A szociáldemokraták, a Zöldek és a szocialista Baloldal hozta szabálynak megfelelően kisajátíthatók az üresen álló gazdasági épületek még akkor is, ha azok tulajdonosai erre nem lennének hajlandók. Ennek jogi megítélése ugyanakkor meglehetősen megosztó. Az alkotmányvédelmi hivatal volt elnöke, Hans-Jürgen Papier kizárólag kivételes veszélyhelyzetben tartja elfogadhatónak a lehetőséget, pillanatnyilag azonban szerinte ilyen nem áll fenn. A tulajdonosok érdekeit képviselő alapítvány szerint az állami vagy tartományi beavatkozás a magántulajdonba kifejezetten veszélyezteti az ország belső békéjét.
Berlinben már elkezdődött
Berlinben hét magántulajdonban lévő, üresen álló ingatlanra tette rá a kezét a fővárost vezető szenátus. A tulajdonosok beleegyeztek a házak kisajátításába azzal a kikötéssel, hogy az ott létesítendő menekültotthonokat bizonyos idő után felszámolják. Szászországban kétszázezer üres lakást tartanak nyilván. Bérbeadóikat a tartományi kormány jelentős anyagi ajánlattal igyekszik megnyerni, hogy öt esztendőre lemondjanak előjogaikról. Az itt elhelyezendő menekültek után fizetendő lakbérre a tartomány 4,9 millió eurót különített el. Brandenburgban és Türingiában leállították az NDK-időkből visszamaradt panelházak lebontását, Baden-Württemberg kiürített kaszárnyákban, megüresedett csarnokokban, így barkácsáruházakban látja a megoldást. Az önkormányzatok képviselői igyekeznek békésen megegyezni a tulajdonosokkal, ez a tárgyalási taktika mindeddig nagyrészt bevált.
(MNO)
Bal-Rad komm: “…szülőföldjüket elhagyni kényszerülő 12 millió német érkezett az NSZK-ba. Amennyiben elhelyezésükre minden lehetőség kimerült, a törvény lehetőséget nyújtott magáningatlanok kisajátítására…”
-Csakhát AZOK A KITELEPÜLTEK/HAZATELEPÜLŐK NÉMETEK VOLTAK! A muszlim hordáról pedig ez legkevésbé sem mondható el! Lehet persze hogy Bundesmuttiék beteges fölfogása szerint a németektől ELVEHETIK INGATLANJUKAT ÉS ÁTADHATJÁK AZ ÚJ HONFOGLALÓKNAK, de EZEK NEM hazatelepülők!
EZEK HÓDÍTÓK!
De ha a németek BELEEGYEZNEK!-az legyen az ő gondjuk! Csak sajnos mifelénk bizonyos értelemben a német példa KÖVETENDŐ!
Ez az, ami nagyon is aggasztó! A CÉL szentesíti az eszközt!

Bajor vezetők Angela Merkel hivatalához szállítanák a migránsokat

Bajor hivatalnokok azzal fenyegetik Angela Merkel német kancellárt, hogy buszokkal a kancellária elé hordják a migránsokat, ha Berlinben még több bevándorló letelepítésére próbálják kötelezni Bajorországot.
Landshut – város Alsó-Bajorországban – adminisztrációjának vezetője, Peter Dreier közölte Angela Merkel német kancellárral; Bajorország már kidolgozott arra vonatkozó kész terveket, hogy mennyi bevándorlót tud befogadni, és amennyiben Merkel az általuk meghatározott keret fölött további migránsokat akar átcsoportosítani bajorországi táborokba, Landshut készen áll arra, hogy buszjáratokkal Berlinbe, a kancellária épülete elé hordja a “létszámtöbbletet”. Esetükben ez a keret 1800 főt jelent. A Welt am Sonntag beszámolója szerint Dreier ezt telefonon közölte a kancellárral.
“Ha Németország befogad egymillió bevándorlót, az én körzetembe legfeljebb 1800 főt küldhetnek. Átveszem őket, de ha több érkezik, busszal a kancelláriához küldöm őket Berlinbe.”
Dreier arra is figyelmeztette a kancellárt, hogy a jelenleg befogadott migránsok a körzet belső rendjét fenyegetik, és a még több bevándorló érkezése súlyos fenyegetést jelent a közbiztonságra. A beszámoló szerint Merkel egyetértett mindezekkel a telefonbeszélgetés során, és hangsúlyozta, hogy a kormány dolgozik a megoldás tervezetén, ami Törökországgal együttműködésben lesz kialakítva. Dreier azonban kijelentette, hogy a “meg fogjuk oldani” többé nem elfogadható válasz, és amennyiben Németország kormánya időhúzást folytat, a határ menti régiók független lépéseket tehetnek a probléma megoldására.
A Welt am Sonntag szerint Angela Merkel a beszélgetés során kijelentette, hogy amennyiben busszal a kancelláriához küldik a bevándorlókat, ő visszaküldi őket Görögországba, de onnan napokon belül ismét Bajorországban lesznek, mert a görög határ nincs lezárva.

http://www.hidfo.ru/2015/11/bajor-vezetok-angela-merkel-hivatalahoz-szallitanak-a-migransokat/

Csúcsra jár a nagyhatalmi játszma Szíriában – a törökök hoppon maradnak?

Washington komoly kompromisszumos lépéseket tesz Szíria ügyében Moszkva felé. Törökország neo-oszmán külpolitikai vonalvezetése egyelőre bukásra áll. Ráadásul Iránt is bevonták a Szíriáról szóló béketárgyalásokba.
Alig egy hónappal azután, hogy Putyin beszállt a szíriai konfliktusba, az USA múlt pénteken szárazföldi csapatok bevetését jelentette be. Washington Észak-Szíriába, a kurd ellenőrzés alatt álló területre küld pár tucatnyi kommandóst, hogy tanácsokkal támogassák az Iszlám Állam elleni harcot. Ez fordulatot jelent az elnök politikájában, aki hosszú ideig elzárkózott az elől, hogy katonákat vezényeljen a szíriai harctérre, mert el akarta kerülni, hogy egy újabb háborúba keveredjen a Közel-Keleten.
Azt csak halkan jegyezzük meg, hogy lépésnek semmifajta nemzetközi jogi alapja nincs, hiszen sem az ENSZ, sem pedig a szír kormány nem hatalmazta fel Obamát ennek a lépésnek a megtételére. Mindenesetre a bejelentéssel Washington gyakorlatilag elismerte, hogy az Iszlám Állam (IS) ellen tavaly indított stratégia kudarcot vallott. A lépés PR-jelentőséggel is bír, hiszen ellensúlyozni kell azt a kialakuló képet, amely szerint Moszkva egy hónap alatt jóval nagyobb kárt okozott az IS-nek, mint Washington egy év alatt. A kommandósok telepítésével Amerika azt is be akarja biztosítani, hogy neki tetsző legyen a „jövő Szíriája”.
De mit szól ehhez Ankara?
Az új amerikai Szíria-stratégiával párhuzamosan a Pentagon iraki Kurdisztán székvárosába, Erbílbe újabb különleges alakulatokat vezényel, fokozza az iraki erőkkel való együttműködést az IS kezén lévő nyugat-iraki Ramádi visszafoglalása érdekében, megerősíti a Jordániának és Libanonnak nyújtott biztonsági támogatást, valamint A-10-es és F-15-ös harci repülőgépeket telepít a Dél-Törökországban található incirliki légi bázisra.
Mivel az amerikai kommandósokat Szíriában a kurd területekre dobják át és az ottani kurd erőket (YPG) támogatják, felettébb érdekes kérdés, hogy mit lép erre Ankara? Különösen, hogy a múlt héten kétszer is török légitámadás érte az YPG állásait és Ankara hivatalosan is bejelentette korábban, hogy katonailag fogja megakadályozni a szír kurdokat céljaik elérésében.
Mi több, Törökország tegnap általános választásokat tartott – a másodikat öt hónapon belül. Ha Erdogan elnök nem szerezte volna vissza az abszolút többségét a parlamentben, akkor leszámolásként újonnan a kurdok elleni fokozottabb fellépésre kerülhetett volna sor. Rejtély, hogy Washington miként óhajtja elmagyarázni Ankarának, hogy gépei török légibázisról felszállva adnak támogatást azon kurd csoportoknak, amelyeket a törökök terroristáknak bélyegeznek.
Elkerülni a krízist Moszkvával
Az amerikai vezetés ugyanakkor el akarja kerülni, hogy újra válságossá váljon az USA és Oroszország viszonya, ezért összességében hagyja, hogy a dolgok Moszkva szája íze szerint történjenek.
Az amerikai külügyminisztérium ráadásul igyekszik rávenni Oroszországot, hogy álljon az USA mellé a diplomácia rendezés érdekében, miközben Putyin azt sugallja a térség vezetőinek, hogy országa az új erős nagyhatalom a térségben, ezért jó, ha vele tárgyalnak. Az USA még legfőbb követelése, Aszad távozása ügyében is tett egy lépést hátra, jelezte, hogy ezt nem feltétlenül azonnal akarja elérni, hanem esetleg egy átmeneti időszak után.
Sőt a Bécsben zajló szír béketárgyalásokra a múlt héten már meghívót kapott Irán is, amelynek Irak összeomlása után még erősebb a befolyása a térségbe. A meghívás – orosz kezdeményezésre – az USA-tól érkezett, hiszen Teherán egyre nagyobb szerepet játszik a konfliktusban. Meg nem erősített sajtóértesülések szerint több ezer iráni Forradalmi Gárdista harcol már Asszad elnök oldalán.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: A világ elsőszűmú latorállama-az USA és csatolt bűnszervezetei NATO-EU-egyelőre kénytelenek jó pofát vágni Oroszország rendezési akcióhoz. Nem tehetnek másként. Persze forralják a bosszút, de ezzel alighanem lekéstek.
Szaud Arábia-térségbeli kedvencük-lassan belefullad a saját olajába, és már-már kritikus szintre zuhantak bevételei. Háborús beavatkozásra már alkalmatlan, csődközeli helyzetbe került. Izrael mint az ördög a tömjénfüstöt!-úgy kerüli a térséget. Jó okkal, mert kapott egy kis figyelmeztetést: dá-dá lesz ha az orrod bedugod a dolgokba!
Törökország pedig rendkívül súlyosan kompromittálódott az iszlamisták tömeges kimentésével Szíriából.
Moszkva pedig Szíriában DEMOKRATIKUS VÁLASZTÁSOKRA törekszik! Ettől nagyon fáj Obamakiék feje!-de hát ők már csak mellékszereplői lesznek a történéseknek. Aztán szépen ki is lépnek a képből.
A Közel-Kelet térsége fundamentális átalakulás küszöbéhez érkezett. Amerika legfőbb félelme pedig az, hogy ez az átalakulás nem áll meg, hanem tovább terjed! Észak-Afrika, és Európa felé.

Szíria

Szíriában egyre inkább hevesedik a leszámoló harc a törvényes kormány ellen fegyverrel harcoló bűnbandák ellen, és egyre jobban szorul a hurok a banditahordák körül.
áta
Ketrecbe zárt civileket és kormánypárti katonákat használ élő pajzsként az egyik dzsihadista horda a közel-keleti ország fővárosa közelében.
A Damaszkusz környékén tevékenykedő legjelentősebb terroristabandának számító Dzsais Al-Iszlám (Az Iszlám Hadserege) elfogott kormánykatonákat és alavita civileket zárt fémketrecekbe és állított ki a főváros keleti szomszédságában lévő Gúta és a közeli Dúma település utcáin, és a házak lapos tetőin.
ketr
Ennek a Dzsais Al-Iszlám nevű hóhérkülönítménynek ezzel a ketreces akcióval az a célja, hogy így vegyék elejét a kormányerők légicsapásainak. A banditacsapat fegyveresei ketrecek tucatjait állították fel. Átlagosan mindegyikbe három-négy embert zártak, de van olyan is, amelyben heten zsúfolódtak össze.
“A csoport élő pajzsként használja a foglyokat” – mondta egy illetékes, aki szerint előfordul olyan is, hogy teljes családokat zárnak ketrecbe.
ketr1
Igyekeznek ezek a féreghordák mindent kitalálni, hogy élve megússzák a kalandot, és a “bátor dzsihadisták” már bármilyen aljasságot elkövetnek, hogy túléljék a csapdát.
Tegnapelőtt az ország déli részén egy tucat 12-16 éves ISIS-kadétot végeztek ki sajátjaik, mert azok is elérkezettnek látták az időt a lelécelésre.
http://www.balrad.com/2015/11/02/sziria-4/

Szaúd-Arábia az elszigeteltség helyett Moszkvát választja

Washington közel-keleti szövetségesei mindinkább felismerik, hogy az Egyesült Államok pozíciói gyengülnek a Közel-Keleten, emiatt Moszkvával próbálnak szorosabb kapcsolatot kiépíteni. Szaúd-Arábiát a szíriai művelet győzhette meg arról, hogy a jövőben Oroszországot kell elsődleges viszonyítási pontnak tartsa a térségi geopolitikában.
Dr. Mordechai Kedar izraeli szakértő az Arutz Seva televíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy a szaúdi királyt olyannyira “lenyűgözte” az orosz hadsereg Szíriában kezdett terrorizmus elleni művelete, hogy még év vége előtt Moszkvába akar utazni, hogy “szövetséget kössön Oroszországgal”. Szaúd-Arábia az Egyesült Államok kulcsfontosságú szövetségese a Közel-Keleten, de az utóbbi egy év során a két ország közt számos érdekellentét jutott felszínre, mígnem Szaúd-Arábia kiterjedt gazdasági megállapodást írt alá Washington fő riválisával. A Rijád és Moszkva közti kétoldalú kapcsolatok azonban tovább fejlődhetnek, mert a szaúdi uralkodót az erőteljes szíriai fellépés meggyőzte arról, hogy már nem Washington irányítja az eseményeket a Közel-Keleten.
Kedar – aki 25 éven át az izraeli katonai hírszerzés kötelékében működött – kifejtette, hogy a térségi országok egyre gyengébbnek látják az Egyesült Államokat, mert a választási kampány kezdete óta “nincs kivel beszélni Washingtonban”. A térségi országok a gyengeség jeleként értelmezik az Iránnal kötött megállapodást is, ami egyértelművé tette, hogy Washingtonra már nem számíthatnak a térségben stabilizáló erőként. Kedar szerint ezzel szemben a szaúdi király a szíriai beavatkozásra elismeréssel tekint, és a közeljövőben bizonyos Moszkvával kötött megállapodások hatására alapjaiban változhat meg az ország külpolitikája.
Az izraeli szakértő szerint Moszkva egyre növekvő befolyásra tesz szert a Közel-Keleten, és Szaúd-Arábia számára is egyértelművé vált, hogy az amerikaiak nem tudják megakadályozni egy erős, orosz vezetés alatt álló térségi szövetség kialakulását. Kedar szerint Amerika vagy Európa támogatása nélkül a szaúdiak “ha legyőzni nem tudod őket, csatlakozz hozzájuk” irányvonal mentén fognak döntéseket hozni; Jemenben, Irakban, Szíriában is úgy próbálnak majd befolyást építeni, hogy csatlakoznak a formálódó új szövetséghez, mert tisztában vannak azzal, hogy partnerországként stabil befolyást tarthatnak fenn a térségi politikában.
Oroszország és Szaúd-Arábia június 18-án kiterjedt együttműködési megállapodást kötött, melynek részeként orosz vállalatok építik fel a szaúdi atomprogramot. A lépés azt hivatott ellensúlyozni, hogy Washington már nem törekszik az iráni atomprogram megsemmisítésére, ehelyett támogatja azt. Alexander Novak orosz energiaügyi miniszter szerint Szaúd-Arábia négy városban tervezi metróhálózat kialakítását, amit teljes egészében orosz vállalatok fognak megvalósítani. Az energetikai és infrastruktúra-fejlesztési projekteken felül megállapodás született a Roszkozmosz és a szaúdi űrkutatási hivatal közti együttműködés megkezdéséről is.


http://www.hidfo.ru/2015/11/szaud-arabia-az-elszigeteltseg-helyett-moszkvat-valasztja/

Meteorológusként sem szabad még ellent mondani a dogmáknak

Menesztettek állásából egy népszerű francia meteorológust, amiért megkérdőjelezte a globális felmelegedés dogmáját.
Philippe Verdier 1992 óta működik meteorológusként, több évtizedes tapasztalatait egy idén októberben megjelent könyvben (Climat Investigation) foglalta össze, ami a tudomány, a környezetvédő csoportok és politikai, gazdasági érdekközösségek lobbitevékenysége közti összefonódást vizsgálta. A könyv megjelenését megelőzően több országgyűlési képviselő egy petíciót indított, amiben arra kérték a France Télévisions – állami hírszolgáltató – elnökét, hogy ne engedélyezze a kiadást. A szerzőt a könyv megjelenését követően menesztették állásából.
Verdier könyvében megkérdőjelezte a globális felmelegedésről kialakult elméleteket, valamint azzal vádolja a kormányt és a médiát, hogy szándékosan félrevezeti a közvéleményt, és egy egész “klímaváltozás-ipart” tart működésben, amit arra terveztek, hogy az embereket rettegésben tartsa. Verdier szerint a klímaváltozás dogmája egy háborús gépezet, aminek feladata nem csak az, hogy általános fenyegetettség érzetet alakítson ki az emberekben, de egész népeket és országokat tart rabláncban. A szerző a szakmában szerzett több mint húsz évi tapasztalat után azt állítja, hogy a tudósok szándékosan manipulálják a közvéleményt, mert ezzel nem csak egész országok lakosságát lehet stresszben tartani, de az országok gazdasági életét is manipulálják, a francia kormány pedig mindehhez hozzájárulását adja.
Verdier emellett nyílt levelet fogalmazott meg a francia államfőnek, amiben kijelenti; nyilván ő már most értesült arról, hogy a COP21 klímakonferenciának nem lesz semmilyen eredménye, mint az előző húsznak sem. Úgy tesznek, mintha “megmentenék a világot”, de eközben a klímaváltozás kapcsán kialakult dogma visszavezethető egyszerű gazdasági és politikai érdekekre.
A meteorológus szombaton jelentette be, hogy menesztették a TV-csatornától, és hangsúlyozta, hogy az ő menesztése is élő bizonyítéka annak; a klímaváltozás esetében egy dogmával állunk szemben, annak megkérdőjelezőire pedig se a vélemény szabadságát, se az információ szabadságát kimondó elvek nem érvényesek.



http://www.hidfo.ru/2015/11/meteorologuskent-sem-szabad-meg-ellent-mondani-a-dogmaknak/

Kibékültek a német kormánypártok, 12 lépésben oldanák meg a válságot

Németországban a kormányzó konzervatív CDU és bajor testvérpártja, a CSU vezetői hetekig tartó vita után vasárnap megállapodtak egy sor menekültügyi intézkedés közös kezdeményezéséről.
a1000
A két párt terveit összefoglaló – a ZDF közszolgálati televízió által vasárnap este nyilvánosságra hozott – dokumentum szerint a legfontosabb cél a menedékkérők beáramlásának “rendezetté tétele és irányítása”, valamint a küzdelem a menekülthullámot kiváltó okok megszüntetéséért, hogy mindennek révén “csökkenjen a menekültek száma”. A második számú cél a segítség a bajbajutottakon és a védelemre szorulók integrációja – írja az MTI.
A dokumentum hét országos szintű és öt európai uniós, illetve nemzetközi szintű intézkedést sorol fel.
A nemzeti szintű intézkedések közül az első a tranzitzónák létrehozása a határellenőrzés javítása céljából. A határ térségében kialakítandó övezetekben gyorsított eljárással kell dönteni a biztonságos minősítésű országokból származó, a hatóságokkal nem együttműködő, beutazási tilalommal sújtott vagy a menekültstátus megszerzésével nem először próbálkozó emberek ügyében, és ezekből az övezetekből kell hazaszállítani őket.
Másodikként a német-osztrák határőrizeti együttműködés fejlesztését jelölték meg. A javaslat szerint a német és az osztrák hatóságoknak közösen kell járőrözniük a bajor-osztrák zöldhatáron, és létre kell hozni egy közös központot a rendőri, határőrizeti munka összehangolására.
csu
A javaslatok között szerepel a családegyesítés lehetőségének átmeneti, két évre szóló felfüggesztése azon menedékkérők esetében, akik ugyan nem jogosultak menekültstátusra, de Németországban maradhatnak valamilyen ok miatt, például azért, mert hazájukban halálbüntetés fenyegetné őket.
A konzervatívok egyebek mellett javasolják egy úgynevezett menekültigazolvány bevezetését. Ezzel csökkenthető a bürokrácia, megspórolható, hogy a menekülteket minden egyes hatóságnál és hivatalnál külön nyilvántartásba vegyék.
Az európai uniós és nemzetközi szintű intézkedések között az első az uniós külső határok “szigorú védelme”, illetve egy EU-Törökország csúcstalálkozó mielőbbi összehívása. A csúcson a törökországi menekültek ellátásnak pénzügyi támogatásáról és az uniós csatlakozási tárgyalások újabb fejezeteinek megnyitásáról kell dönteni, és határozni kell a harmadik országok állampolgárainak visszafogadásáról szóló egyezmény életbe léptetésének, valamint a török állampolgárok vízummentességéről szóló tárgyalások felgyorsításáról. A csúcson mindezen kívül dönteni kell egy “legális menekültkontingens” áttelepítéséről Törökországból az EU-ba.
A kezdeményezések között szerepel az afganisztáni katonai szerepvállalás meghosszabbítása, egy visszafogadási megállapodás kidolgozása Bangladessel. Szerepel a dokumentumban az az elvárás is, hogy a görögországi és olaszországi hot spotoknak már az idén teljes mértékben működőképessé kell válniuk.
A megállapodás révén enyhül a feszültség az Angela Merkel kancellár vezette CDU és a szövetségi kormány menekültpolitikáját bíráló, Horst Seehofer bajor miniszterelnök vezette CSU között, és a testvérpártok közösen helyezik nyomás alá a harmadik koalíciós partnert, a szociáldemokrata pártot (SPD), amely elutasítja a tranzitzónák létesítését és fenntartásokkal viszonyul a családegyesítés lehetőségének korlátozásához.
Angela Merkel és Horst Seehofer kedden együtt ismerteti a kezdeményezéseket a CDU/CSU parlamenti (Bundestag-) frakciójának ülésén. A frakcióban jelentős az elégedetlenség a kancellárral szemben, és belügyekkel foglalkozó szakpolitikusok jelezték, hogy a kormányt a határok lezárására felszólító határozattervezetekkel készülnek a keddi ülésre.
Angela Merkel és a Bundestagban képviselői hellyel nem is rendelkező Horst Seehofer közös fellépése a frakcióülésen azt szolgálhatja, hogy a pártszövetség a viták után demonstrálja egységét és cselekvőképességét.
vzz
A CDU és a CSU vezetői szombat este öt órán keresztül tárgyaltak. Vasárnap a testvérpártok vezetői az SPD elnökével, Sigmar Gabriellel egyeztettek, aki két órai tárgyalás után távozott a berlini kancellári hivatalból. Ezután a konzervatív kormánypártok vezetői újabb öt órás tárgyalás során dolgozták ki a megállapodást.
A nagykoalícióban így végül a két konzervatív erő nagyjából közös álláspontra jutott az európai migrációs válság kezelésének fő irányáról, de a megegyezés a szociáldemokratákkal még várat magára.
Angela Merkel, Horst Seehofer és Sigmar Gabriel csütörtökön találkozik ismét, hogy megpróbálják rendezni a még megmaradt nézeteltéréseket.
(atv)
Bal-Rad komm: Európa pöffeteg hatalmának urai úgy döntöttek-hogy nem döntenek. A pöffeteg hatalom pöffeteg és önelégült polgárai karácsonyozni készülnek (vélhetőleg az utolsóra), és a Nagy Terv Végrehajtói úgy döntöttek, hogy érdemi intézkedéseket nem tesznek a migránshorda feltartóztatására. Az önelégült alattvalók most majd úgysem foglalkoznak érdemben a muszlimhaddal, hiszen merrychristmasozni készülnek. Egy kis karácsonyi akcióval meg tovább lehet őket vakítani. Ami alatt a migránsok tovább tódulhatnak Európába. A lényeg, hogy Németországban a nagy kormányzati egyetértés helyreálljon! Ami a Nagy Terv elengedhetetlen része!
A német kormányzati egyetértés pedig helyreállt! És ez a lényeg!