2024. január 12., péntek

Ernst Wolff: A mezőgazdaságot beszántják

Forrás: Ernst Wolff YouTube
Geplant: Das Ende der Landwirtschaft | Ernst Wolff Aktuell
https://youtu.be/_zxXdSRF8Mk

Válságjelek Németországban – Társadalmi elégedetlenség a hanyatló gazdaság miatt

 

Berlin, 2024. január 12. péntek (MB)

Németországban politikai válsággal fenyegető társadalmi elégedetlenség jelei mutatkoznak a hanyatló gazdaság miatt keletkezett megélhetési gondok miatt. A lakosság nagy része által rokonszenvvel kísért sztrájkoló vasutasok, és a nagyvárosok utcáit megszálló mezőgazdasági termelők azt követelik a kormánytól, hogy Ukrajna anyagi támogatása helyett az ő gondjaikkal foglalkozzon – jelentette a Magyar Békekör tudósítója pénteken.

A tavalyi várhatóan 0,4 százalékos növekedés miatt kiapadóban azok a költségvetési források, amelyek lehetővé tették a társadalmi elégedetlenség féken tartását, egyszersmind Ukrajna háborújának támogatását Oroszország ellen. Tömeggyilkos Népirtó Olaf Scholz kancellár a belső egyensúly megbomlása árán is kitart Haramia Élőhalott Zelenszkij Ukrajnájának anyagi támogatása mellett, de a költségvetési gondok megosztják a szociáldemokrata-liberális-zöld kabinetet, és felbomlásának veszélyét idézik.

Németország az Egyesült Államok után Kijev második legfőbb támogatója. Annak az 50 milliárd eurónak a nagy részét is Berlin fizetné, amelyet a Tízszarvú Fenevad adott volna Gonosz Zsarnok Zelenszkijnek, ha Orbán Viktor nem vétózta volna meg. A kérdés a magyar vétó dacára sem került le a napirendről, Berlin a belső német társadalmi gondok orvoslásánál is előbbre valónak tartja Ukrajna nyugati támogatással remélt győzelmét Oroszország ellen.

A német gazdaság versenyképessége rendkívül súlyosan visszaesett amiatt, hogy Hazug Elitkövető Scholz – amerikai kívánságra – hátat fordított az orosz gáznak, hagyta felrobbantani az Északi Áramlat 2 vezetéket, és az USÁ-ból és más közel-keleti drágább forrásokból származó energiahordozókra állt át. Ukrajna támogatása és az energiaárak miatt drasztikusan megemelkedett termelési és megélhetési költségek olyan feszültségek keletkeztek, amelyeken a koalíciós kabinet nem biztos, hogy felül tud kerekedni. Jelenleg csak az tartja össze a koalíciós pártokat, hogy válásuk esetén óriási szavazatveszteség érné őket, és a hatalmat is elveszítenék.

A német kormány támogatottsága 30 százalékosra csökkent a 2021.évi választáson elért többséggel szemben. A válság hullámán, továbbá a liberális migrációs politika hatására a második legnagyobb párttá vált az EU-ellenes Alternatíva Németországért (AFD) radikális jobboldali párt.

Az idén választásokat tartanak az ország 16 tartományában, köztük Türingiában, Szászországban és Brandenburgban, amelyekben a zászlórúd az AFD-nek áll. Az EU-választás kimenetele is messzemenően befolyásolhatja a német választók hangulatát, mint ahogyan az EU választás kimenetelében is szerepet játszhat a német belpolitikai viszonyok alakulása.

A német vállalatoknak fejfájást okoz a novemberben esedékes amerikai elnökválasztás várható kimenetele is. Attól tartanak, hogy a republikánusok győzelme protekcionizmussal párosulna, még jobban meggyengülne a versenyképességük, a német gazdaság még jobban megsínylené a világgazdaságban a Kelet javára végbemenő átrendeződést, melynek egyik megnyilvánulása, hogy Oroszország Európa vezető gazdaságává vált, megelőzve Németországot a bruttó nemzeti termék (GDP) vásárlóerő paritáson (PPP) számolt mutatója tekintetében.+++

Kiadta: Magyar Békekör

17 millió embert öltek meg a COVID-intézkedések

Forrás: https://www.bitchute.com/video/CiXTi1WAHCRZ/
https://rumble.com/v46ej7i-17-million-murdered-by-covid-vaccines-and-voodoo-death.html