2014. november 14., péntek

Nagytestvér és a Globális megfigyelés

Joseph Candel: Nagytestvér egyre szorosabbra húzza a hurkot társadalmunk körül. Istennel ellentétben, a világkormány erői csak a technika eszközein keresztül tudják állandó megfigyelés alatt tartani az embereket, így egyik ország a másik után vezeti be az orwelli „újításokat”, természetesen miután széles körben elhitették, hogy mindez a mi érdekünkben történik.

A Biblia egy egységes világkormány megjelenésére figyelmeztet, amit az Antikrisztusként vagy Fenevadként ismert diktátor vezet majd, egyenesen a Sátán hatalmával (Dániel 11:21, 23-24, 8:23-25, Jelenések 13:7). A világ feletti hatalomátvétel előfeltétele a társadalom felülről történő irányításának lehetősége, ezt pedig csak úgy képesek elérni, ha mindig tudják, hogy ki mit csinál éppen.

NSA-Big-Brother-is-Watching-You

A terrorizmus és a bűnözés elleni harc égisze alatt a megfigyelés globális iparággá nőtte ki magát. Az adatvédelmi aktivisták természetesen folyamatosan próbálják felemelni szavukat a gátlástalan cégek és rendvédelmi erők visszaéléseivel szemben, az átláthatóság és a felelősségre vonás lehetőségének hiánya miatt azonban sajnos igen keveset lehet tudni arról, hogy milyen mértékben vagy gyakorisággal sérülnek az egyén jogai.
Az Edward Snowden által elindított megfigyelési botrány még frissen él az emberek emlékezetében, különösen, hogy egyre újabb területekre derül fény.
Ennek eredményeként a közvélemény egyre inkább beletörődik, hogy a megfigyelés az élet állandó részévé vált.
Íme, néhány példa (csak azokat a technológiákat részleteztük, amelyek viszonylag újnak számítanak) at alkalmazott módszerekre:
○ Nagy területek megfigyelése a levegőből: kisebb városok és területek megfigyelése pilótával ellátott, több kamerával felszerelt kisrepülők segítségével, a gépjárművek és lakosok megfigyelésére.
○ Automata rendszámleolvasók: nagy sebesség mellett is képesek minden elhaladó gépjármű rendszámát leolvasni.
○ Testen hordható kamerák
○ Zárt rendszerű térfigyelő kamerák (Egy magyar példa: Híradó)
○ Drónok: Kamerákkal felszerelt pilótanélküli repülők. Ezeknek sok fajtája létezik. Lehetnek akkorák, mint egy utasszállító repülő, vagy olyan aprók, mint egy madár.
○ Arcfelismerés
○ GPS nyomonkövetés
○ Lövésérzékelők: ezek az érzékelők képesek észlelni, ha valahol lövés dördült el, rögzítik a beérkező hangokat, azonosítják a helyszínt és automatikusan kiküldenek egy járőrt a helyszínre, aki egy percen belül is kiérkezhet.
○ StingRay: Ez az eszköz mobil helyszín szimulátor néven is ismert, mivel képes utánozni a mobil tornyokat, így a közelben lévő mobiltelefonok a szolgáltató tornya helyett ehhez csatlakoznak, a tornyot üzemeltető pedig lehalássza róluk a kívánt adatokat. A kamu tornyokat repülőkre is telepíthetik. (Index)
○ Közlekedési kamerák: a legújabb típusú közlekedési kamerák automatikusan fotóznak, ha egy gépjármű bizonyos szabályokat megszeg.
A rendfenntartó erők bizonyára örülnek ezeknek az újításoknak, azonban egyre több aggasztó eset kerül napvilágra a megfigyelési technológiákkal való visszaélésekkel kapcsolatban.
B állampolgárok – „Hát… legalább az anarchia miatt már nem kell félnünk…” (Ron Cobb karikatúrája 1968-ban készült)
B állampolgárok – „Hát… legalább az anarchia miatt már nem kell félnünk…” (Ron Cobb karikatúrája 1968-ban készült)
A kormányhivatalok mellett pedig egyre több vállalat próbál hasznot húzni az emberek megfigyeléséből.
Az egyik legújabb hír ezzel kapcsolatban például, láss csodát, a Google-t érinti, mégpedig az új Google Fit alkalmazás formájában, aminek segítségével a megacég már nem csupán a digitális, hanem a való világban is gyűjti az adatokat felhasználóiról.
Az Apple HealthKit szolgáltatásához hasonló alkalmazás, amellyel a felhasználók egy helyen gyűjthetnek minden egészségügyi információt, remek kiegészítő információforrás a Google számára. A hírek szerint a Facebook is egy hasonló szolgáltatás bevezetésén gondolkozik, tehát az egészségügyi információk központi gyűjtése minden jel szerint fontos lehet valakik számára. Vajon miért?
Az ilyenfajta adatgyűjtés különösen aggasztó a Google és hasonló vállalatok részéről, amelyek mindig is nehezen tudták megtalálni az egyensúlyt saját vélt adatgyűjtési jogosultságuk és az állampolgárok jogainak tiszteletben tartása között. Köztudott például, hogy a cég megpróbálja minél több felhasználó aktuális földrajzi helyzetét nyomon követni, hogy minél relevánsabb reklámokat jeleníthessen meg számukra.
Emellett egyre több olyan szolgáltatásra teszi rá a kezét, amelyek már a felhasználók lakását is megfigyelik. Most pedig olyan drónok építésén dolgozik, amelyek a gép útvonala alatt tartózkodó emberekről gyűjtenek majd adatokat.
Ki fogja megállapítani, ha Nagytestvér és nagyhatalmú partnerei, mint a Google vagy a Facebook megsértik a fogyasztók adatvédelmi jogait?
Mivel Nagytestvér és a nagy cégek saját ágazatuk csúcsán helyezkednek el hatalom és befolyás tekintetében, vajon bízhatunk bennünk, hogy saját magukat felügyeljék? Vagy esetleg akkor járunk közelebb az igazsághoz, ha azt feltételezzük, hogy együttműködésük eredményeként végül nem lesz hová bújni a Földön? A helyesen tippelőknek sajnos nem jár jutalom…

Forrás: prophecynewswatch.com
http://idokjelei.hu/2014/11/nagytestver-es-a-globalis-megfigyeles/

Jó sok konzervet tegyek el a nehéz időkre ami hamarosan bekövetkezik

Gyerekek! Sopronnál és Harkánál látták a Szentgotthárdnál bejött amerikai páncélozott járművekkel, hammerekkel, rakétaszállítókkal, megrakott vasúti szerelvényt. Az a baj, hogy minket is megakarnak védeni, mit gondoltok mi lesz ebből? Ja! Nemrég beszéltem egy osztrák katona tiszttel, 5-6 éve ismerem a fickót,spontán meg kérdeztem tőle, hogy szerinte lesz-e 3. világháború? Nem mintha nem tudnám, hogy lesz, csak érdekelt a véleménye. A válasz rövid volt és valamilyen szinten megrázó. "Benne vagyunk a közepébe és csak idő kérdése mikor ér ide" volt a válasz, még annyit hozzá tett, hogy nekik elsőfokú háborús készültségre van parancsuk már egy ideje és, hogy jó sok konzervet tegyek el a nehéz időkre ami hamarosan bekövetkezik.

Bóna Mária Ilona: 2 008-ban tudomásomra jutott, hogy Bajnai Gordon, területfejlesztési törvénybe bújtatva meg akarja szavaztatni 2008. április 22-én azt a törvényt, amely lehetővé tenné a NATO számára az egész ország területét 11 körzetre osztva - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁRA. http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila..
.
Bajnai ezt követően - talán ezért? - szinte tálcán megkapta a miniszterelnökséget. És, most, hogy újra kampányolhat ezerrel, méghozzá a HAZA és HALADÁS-sal (azóta Egyesületével) összeáll a kép. Boross olyannyira akarta a NATO-t, hogy képes volt az akkori népszavazási küszöböt levinni, hogy érvényes legyen. Mondván, hogy:
- "...oda be kellett lépni!".
Lásd a korábbi képet az újságcikkről!
Erre a PAKTUM minden áron való betartatása miatt volt "szükség". Hogy soha ne lehessen még csak beszélni sem az általa újjászervezett titkosszolgálatokról - sem az előttiről, sem semmiről, amivel tönkretették Magyarországot és a benne élőket.
Na, a lényeg: hogy megszavazta a parlament és azóta sem valósulhatott meg ez a logisztikai központ építése, pedig az izraeli műszaki alakulatok katonái - akik szerződéssel bedolgoznak a NATO-nak - azóta is magyarul tanulnak (még a gyerekeik is) mert annyira készülnének a nagy feladatra.
Már csak az ÜRÜGYRE lenne szükség, mint 1956-ban az akkori SZU-katonaság megszállására. Sikerült is kirobbantani az őszödi beszéd kapcsán a TV-székház "ostromát"! Amit egyébként GERGÉNYI PÉTER, mint civil nézelődő - tisztes távolból a tér szélén álldogálva - végig figyelemmel kísért!
Ekkor kapott értelmet az, hogy miért volt ő a meghívott előadók listáján szinte, MINDEN Haza és Haladás meg a Magyar Nők Világfórumán előadónak!
A meghívókon ezért is emeltem ki az ő nevét. Egyenes folytatása volt a hatalmi provokációnak a 2006-os véres rendőri beavatkozás...
Csakhogy, akkor még nem volt kész ez a törvényjavaslat!
Azóta meg, hogy a Fidesz nemzeti érdekeltségben gondolkodik, nem szorgalmazza ezen törvény betartatását... Ezért kell Borossnak és a mögötte álló érdekcsoportoknak Bajnai Gordon, aki tenni is fog azért, hogy a maradék kis országunk egész területe NATO támaszponttá váljon - a logisztikai központok kiépítésével.
Addig is megy az uszítás ezerrel... jobb- és baloldalra osztottsággal, a cigány-magyar, zsidó-magyar ellentétek szításával... Miközben a magyarok egy részét kiképezik a rezervátum-életre... Lásd bizonyos civil szövetségek és jobbosnak nevezett pártok törekvését és tevékenységét az ÖNELLÁTÓ ÉLETMÓD és GAZDÁLKODÁS elsajátítására! Amit egyébként én is támogattam... félve a fogyasztói társadalom által termelt szeméthegyeitől...
(Facebook)

Vészhelyzet!!!
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID&pid=10145&n=furaila

Az úgynevezett Országos Területrendezési törvény-tervezetben (Ad T/5311) most nyilvánítják Magyarországot különleges NATO-katonai övezetté.

A 2008. április 22-i keddi parlamenti ülésen az ,,általános vita folytatására és lezárására" kerül sor az Országos Területrendezési Terv 2003. évi XXVI. Törvény módosításáról szóló törvényjavaslatra (T/5311.sz.).
,,A törvényjavaslattal kapcsolatos módosító javaslatok benyújtási határideje: az ülésnap vége."

A T/5311. sz. törvényjavaslatot a Magyar Köztársaság Kormánya megbízásából Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter terjeszti elő.
A törvényjavaslatot az Országgyűlés Hivatala március 28-án érkeztette.
A keddi ülés 9 órakor kezdődik és kb 21 óráig, illetve a napirendi pontok megvitatásáig tart. Ezek a napirendi pontok pl. a T/5396. sz. az elektronikus információ szabadságáról szóló 2005. évi XC. Törvény módosítása lesz!!! Majd tervezik a T/5451. sz. a gazdasági reklámtevékenységről, valamint a T/5394. sz. törvényjavaslat megvitatását és elfogadását a közraktározásról.

Visszatérve a T/5311-es számú törvényjavaslatra, melynek előterjesztési anyagában az 1. § tartalmazza a fogalom meghatározások pontjait.
A 9. pont arról szól, hogy mi számít honvédelmi területnek.
A honvédelmi terület kiemelt térség és megyei területrendezési tervben megállapított övezet, amely a Magyar Honvédség alapfeladatait rendeltetésszerű ellátásához szükséges objektumok elhelyezésére, illetve tevékenységének végzésére szolgál.
A 11. pontban folytatódik a kiemelt fontosságú honvédelmi terület-meghatározás. Melyszerint, az számít kiemelt fontosságú honvédelmi terület amelyikről az ,,Országos Területrendezési Tervben megállapított, kiemelt térségi és megyei területrendezési tervekben alkalmazott övezet, amelyen a Magyar Köztársaság védelmi képességeit alapvetően meghatározó, vagy a NATO tagságból eredő, valamint a nemzetközi szerződéseiben vállalt kötelességei teljesítésére hivatott objektumok elhelyezésére szolgáló területek találhatók,..."

Milyen egy ördögi terv ez, hogy az Országos Területrendezési Tervbe bújtatva akarják megszavaztatni a képviselőkkel Magyarország egész területének NATO támaszponttá változtatásának törvényes feltételeit???

Milyen előkészítéssel készülhettek fel a képviselők az április 22-i parlamenti ülésre?

A T/5311. sz. törvényjavaslat mellékletein 1:500000-es kicsinyítésű térképeken és CD-n, vagyis sehogy sem nézhették meg. Pedig, ezek a mellékletek tartalmazzák a kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezeteiről készített térképeket, melyeken a települések feliratai oly kicsik, hogy még nagyítóval sem lehet elolvasni.

Pedig, nem kevesebbről fognak a képviselők majd dönteni, mint pl ami a 37. § -ban olvasható: ,,Felhatalmazást kap a Kormány, hogy rendeletben állapítsa meg a kiemelt térségi és megyei övezetek területi érintettségével kapcsolatosan állásfoglalásra jogosult államigazgatási szervek körét."

A 38. § szerint az OTrT. 1/1-10 sz. melléklete, a 2- sz rajzi melléklete és a 3/1-10. sz. rajzi melléklete helyébe a jelen törvény 1/1-13. sz. melléklete, 2. sz. melléklete és 3/1-11. sz. melléklete lép. (Ezeken a mellékleteken Magyarország térképe látható 1:500000-es kicsinyítésben.)

Felhívnám a figyelmet az 1/13. sz. mellékletre, melynek témája a Térségi övezetek és azok kapcsolata.
Ezen belül két nagy csoportra osztják az övezeteket.
Egyszer az Országos Területrendezési Terven belüli felsorolás tartalmazza a Kiemelt fontosságú honvédelmi terület-eket.
Második része a táblázatnak a Kiemelt és megyei területrendezési terv, melyben szerepel a ,,Rendszeresen belvízjárta terület", és itt is a ,,Honvédelmi terület".

20. § (3/9. sz. melléklet)
Az OTrT a következő 16/C §-al és az azt megelőző alcímmel egészül ki:
,,Kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezete
16/C. § (1) A kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezetét a kiemelt térségi és megyei területrendezési tervekben a tényleges kiterjedésének megfelelően kell lehatárolni.
(2) Az (1) bekezdés kijelölt területeket a településszerkezeti tervben beépítésre szánt, vagy beépítésre nem szánt különleges honvédelmi terület felhasználási egységbe kell sorolni!

A/35 §-hoz:
Az OTrT a következő 27/A §-sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki:
,,Honvédelmi terület övezete
27/A § A honvédelmi terület övezetét a településszerkezeti tervben beépítésre szánt vagy beépítésre nem szánt különleges honvédelmi terület terület-felhasználási egységbe kell sorolni."

Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.
Logisztikai központok és térségek:

I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.

Mit is jelentene az ezeken a területeken élők számára egy ,,logisztikai központ"?
Vegyük példaként Budapest, Dél-pesti részét. A csodálatos Soroksári-Dunaágat és a folyót szegélyező kis hétvégi házakat, horgásztanyákat. Mint egy felfűzött gyöngysor, olyanok ezek a munkásemberek által épített kis házak. Nos, ezt akarják logisztikai központtá alakítani!

De, sorra fogom venni és megvizsgálom az összes kiszemelt területet és azt is elküldöm.

Bp. 2008. április 19.

Bóna Mária Ilona

Kapcsolódó:
Ott az írás a falon - Imran Hosein sejk az ukrán-orosz helyzetről
Egy zsidó tábornok fia a történelmi hazugságokról
Wass Albert: Patkányok honfoglalása
CsillagHáború - az USA megelőző AtomCsapást tervez Oroszország ellen
Bilderberg döntés - Drábik - a megváltozott amerikai katonai doktrináról
Obama: A győzelem lehetetlen Basar al-Aszadnak hatalomból való eltávolítása nélkül

A Fidesz megette a falvakat reggelire

Amerikának nincs bizonyítéka az invázióra

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén ismét csak kölcsönös vádak hangzottak el, a tanácskozást összehívó Egyesült Államok maga is elismerte, hogy nincsenek bizonyítékai a délkelet-ukrajnai orosz invázióról. Ami biztos: mind a szeparatisták, mind a kormánycsapatok újabb háborúra készülnek.
A várakozásoknak megfelelőn eredménytelenül ért véget az ENSZ Biztonsági Tanácsának sorrendben 26. Ukrajnával foglalkozó ülése. Samantha Power, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete elismételte a NATO európai főparancsnoka, Philip Breedlove által felhozott vádakat, miszerint orosz katonai konvojok érkeztek Délkelet-Ukrajnába. Orosz kollégája, Alekszandr Pankin szerint azonban a Nyugat újabb propaganda-színjátékáról van szó, ahogy korábban, most sincs bizonyíték a csapatmozgásokra. Sőt éppen Kijev az, amely folyamatosan ágyútűz alatt tartja a szeparatisták által ellenőrzött Donyecket, a kormánycsapatok felelősek a múlt héten meggyilkolt két futballozó fiú haláláért is. Ráadásul Ukrajna szabadon vásárol fegyvert Nyugaton. Az ellentétek miatt Washingtonban fel sem merült, hogy bármilyen határozattervezetet nyújtson be a Biztonsági Tanács elé. Moszkva és Washington között ma csak a „kézfogás diplomáciájánál” tartanak. Erre utal az is, hogy miután Vlagyimir Putyin és Barack Obama is csak néhány mondatot váltott Pekingben, tegnap az orosz elnöknél „békülékenyebbnek” tartott kormányfő, Dmitrij Medvegyev is megelégedett a kölcsönös üdvözléssel a Ázsiai és Csendes-óceáni Együttműködés (ASEAN) országainak értekezletén.
Egyébként az „orosz invázióról” szóló vád a jelek szerint tényleg ingatag lábakon áll. Jen Psaki, a Fehér Ház külügyi szóvivője kénytelen volt elismerni, hogy semmilyen kézzelfogható bizonyítékai nincsenek az orosz csapatmozgásról, ugyanakkor megerősítette, hogy az „értesülések” erre utalnak.
lég
Az amerikai diplomatát az újságírók többször is arról kérdezték, hogy véleménye szerint Kijev megszegi-e minszki fegyverszüneti megállapodást Donyeck lövetésével? Psaki először azt mondta, hogy Ukrajnának joga van, hogy saját területén cselekedjen, majd finomítva közölte, hogy semmi ilyesmiről nem tud.
Nem mutatott be bizonyítékokat az EBESZ képviselője sem, fényképfelvételek csak arról vannak, hogy az orosz-ukrán határ keleti részén fokozódott a csapatok mozgása. Ezt Moszkva sem tagadja, szerinte az ukrajnai helyzet rosszabbodása megköveteli az erősítést. Ami tény: mind a felkelők, mind a kormányerők a minszki „békemegállapodást” semmibe véve tankokat, nehéztüzérséget vonnak össze a „fegyverszüneti övezetbe”. Persze mindkét fél „szükséges válaszlépésekről” beszél.
(Máté T. Gyula)
Bal-Rad komm: Nem találják az orosz hadsereg alakulatait Donbasszban sehol, pedig minden nap lát Kijevből Liszenko legalább egy páncélos hadosztályt! Amely éppen Kijev ellen fenekedik. Pedig ha minden értesülés helytálló lenne, Donbasszban már egy tűt sem lehetne leejeti. Az csakis orosz tankra, vagy desszantosra esne.
Az EBESZ meg ott kukkol a határon, de semmi nem akad lencsevégre!
Pedig ott kell hogy legyenek! Olyan nincs hogy nincsenek! Azok meg amelyek a határ közelében vannak, azok mit keresnek ott? Menjenek az Ural mögé!

Gyilkos helységharcok Új-Oroszország területén

Az offenzíva jellegű manőverező háború súlyos, a lövészárok háborúkra emlékeztető helységharcba ment át az elmúlt időszakban. Mindkét oldal jelentett veszteségeket, bár az ukrán adatok erősen kozmetikázottak a napi -1-2 halottal és sebesülttel, a valóságban ennél jelentősen nagyobb veszteségeket szenvednek. Napi szinten 15-20 halottal számolhatnak, de volt nap, hogy 150 ukrán esett el. A milícia napi szinten 10 milicista halálát tartja reális átlagnak - köszönhetően a jobb helyismeretnek, kisebbek a veszteségeik.
Az elmúlt napokban a legádázabb harcok Debalcevo környékén zajlottak. A városból nagy erőkkel támadják a környező településeket, a milícia több harcosa életét vesztette a támadásokban. A harcokban kilőttek számos ukrán tankot, BMP és BTR harcjárműveket, légvédelmi eszközökkel felszerelt teherautót. Debalcevotól észak-nyugatra, ahol a várost a bekerítés fenyegette a minszki megállapodás előtt, a milícia megállapodásban rögzített visszavonulását kihasználva az ukránok kiszélesíteni igyekeznek a katlan bejáratát. Itt szintén tüzérséggel és nagy erőkkel támadják a környező településeket.

Lugansz környékén némileg nyugodtabb nap telt el, köszönhetően annak, hogy több "grad" köteléket semmisítettek meg, valamint az ukrán tüzérséget lőtték a milícia tüzérei. Ennek hatására jelentősen csökkent a várost támadó eszközök száma, de jutott még így is erő a város lövetésére. A "Bahmutka" nevű csatatér (Lugnszkból nyugati irányba kivezető autópálya) a mai napig az egyik legjelentősebb háborús gócpont. A milícia jelentős számú egységet semmisített meg, de folyamatosan özönlik az utánpótlás Harkovból és Szlavjanszk felől. Meddig fognak kitartani a felhalmozott tartalékok, nem tudni, de pillanatnyilag teljes frontos támadásban vannak az ukrán erők. Itt mégis védekezni kényszerülnek.
Mariupolból a hírek szerint özönlik ki a lakosság. Előzőleg arról jöttek hírek, hogy az ukránok mindent aláaknáztak, hogy elhagyják a várost, de ez eddig nem történt meg. A lakosság azonban valami okból elkezdte elhagyni a várost, és a kivezető főútvonalakon rengeteg jármű torlódott össze.
Eközben azonban a német sajtóban megjelent egy cikk, amely szerint a civil szervezetek jelentése erős háborús kedv visszaesést jelez. A Deutsche Welle rádió-televízió ukrajnai megbízottja szerint a háború támogatottsága jelentősen megfogyatkozott a lakosság körében, ami kihat a katonák harci kedvére is. A civil adománygyűjtő akciók sorra kudarcba fulladnak, a lakosság nem akar küldeni a fronton harcolóknak semmit. Vagy nincs mit, vagy nincs miből, vagy önmagában a háború már nem érdekli. Amíg az eddigi akciókban kamionszámra gyűlt össze a ruha, élelmiszer, tisztálkodószer, most egy-két teherautóra valót is alig lehet összegyűjteni. Ezt pedig érzékelik a fronton harcolók is, ami miatt romlik a katonák morálja. A morális állapotok romlása pedig meglátszik a katonák teljesítményén is. Ilyen erejű tüzérségi támogatás mellett ekkora harcjármű állománnyal, amelyet a tűzszünetet kihasználva a kormány összegyűjtött, eddig sokkal nagyobb sikereket értek el offenzívák formájában.


http://www.hidfo.net/2014/11/14/gyilkos-helysegharcok-uj-oroszorszag-teruleten

Maradék – Ukrajna gazdasága zuhanórepülésbe váltott át

Az Institute of International Finance nevű nemzetközi banki szervezet szerint az ukrán gazdaság szabadesésben van, azonnal 10-15 milliárd dollárnyi segélyre lenne szükség az immár 10 milliárd dollár alá apadt devizatartalék feltöltésére. Jövő év végére a reál GDP visszaesés a 20 százalékot is elérheti.
zuh
A valutaalap szakértői, élükön a bolgár Nikolaj Georgievvel, kedden érkeztek kéthetes tárgyalásokra Kijevbe. Feladatuk egyebek között az lesz, hogy felmérjék az ukrán gazdaság állapotát és ellenőrizzék a Kijev által vállalt intézkedések végrehajtását.
A hrivnya árfolyama tavaly ősz óta meredeken esik. Novemberben még 8,2 hrivnyát kellett adni egy dollárért, szerdán pedig 15,75 hrivnyában állapította meg a dollár középárfolyamát a központi bank. A jegybank fut az események után és másfél százalékponttal 14 százalékra emelte alapkamatát szerdán a gyorsuló infláció miatt. A központi bank bevallotta, hogy minden erőfeszítés dacára romlanak a makrogazdasági mutatók. Ukrajna hazai összterméke (GDP) az első negyedévben 1,1, a másodikban 4,6, a harmadikban pedig 5,1 százalékkal zsugorodott.

https://balrad.wordpress.com/2014/11/14/gazdasag-szabadesesben/

Nagy gondban a kijevi udvar

Nyalókakirályék Kijevben jó nagyot “nyaltak”! Most aztán nyelnek rendesen.
Судно с углем из ЮАР прибыло в украинский порт
Az udvar tüzelőanyagbiztosa ugyanis Dél – Afrikában jól bevásárolt! Szénbányát vett, de mire a “saját” szén ukrán kikötőbe ér 112 amerikai dollárt kóstál/tonna. A lengyel szén az valamivel olcsóbb – lenne – ha lenne. Van is az, csak a testvéri polákok hozomra nem akarják adni! Előre kéne fizetnie Ukrajnának a lengyel fűtőanyagért. De pénz sincs!
Donbassz meg – nem ad szenet! Nekik van, csak a donbassziak egy ideje durcásak a kijevi udvarra. Ott persze nem értik mire a harag? – de ha értenék se lenne a megértésből szén.
Márpedig szén az kell! Mert az nem lehet, hogy se gáz, se szén!
Előállt egy bátortalan javaslattal a “Centrenergo” nevű, a szénbizniszben járatos udvari cég. Meg kéne próbálni szenet beszerezni Oroszországból.
Jacenyjuk hiénácskát a hideg víz verte ki az ötlet hallatán, de belátta: Maradék – Ukrajnának négy millió tonna szenet kell beszereznie! Mégpedig stabil helyről. Kissé megörvendeztette őt a kikalkulált ár, ami bizony eléggé jó ár. Az oroszországi bányákból az erőművekig leszállítva, tokkal – vonóval nem kerülne többe, mint 80 dollárba. Tonnája! Magas fűtőértékű feketeszén. Antracit.
Rábólintott hát a tervre! De megintcsak izgalmi állapotba került, amikor megtudta, hogy ez a terv is elfüstöl. Pénz hiján! Mert az oroszok azok állítólag adnának annyi szenet amennyi csak kell! – de hát azoknak is előre kéne fizetni, mert bizalmatlanok! A fene a bizalmatlan fajtájukat! (Jacenyjuk nem is érti az okát!)
Egyelőre szene Maradék – Ukrajna erőműveinek nincs! A lakosság részére sincs! Pénz sincs! Csak hideg, meg sötétség van. Ami még nagyobb lesz. Hiszen itt a tél!
A féreg EU sem akar adni pénzt! Mármint a kijevi udvarnak. Amerika se! Ráadásul Donbassz is csak viszi a pénzt!

https://balrad.wordpress.com/2014/11/14/nagy-gondban-a-kijevi-udvar/

Maidan Budapesten?

A Maidan-téri, forradalomba torkolló demonstrációkhoz hasonló tüntetés-sorozat kezdődhet Budapesten – figyelmeztet a Ron Paul Békeintézet lapja.

Amennyiben zsarnoki politikáját folytatja Orbán Viktor könnyen egy másik Viktor – az elűzött Viktor Janukovics – sorsára juthat. A magyar fővárosban szervezett utcai tiltakozások más oroszbarát kelet-európai vezetők, pl. a Robert Fico szlovák miniszterelnök vagy Miloš Zeman, cseh elnök számára is intő jelek lehetnek – írja a lap. A cikk részletesen beszámol az internetadó elleni tüntetések előzményeiről és az azt követő eseményekről. Arról, hogy jóllehet a kormány megígérte, nem lesz internetadó, a tömeg bármikor kész az utcára vonulni. Nemes Balázs, a tiltakozás egyik vezetője elmondta: a demonstrációk résztvevői tartják egymással a kapcsolatot és ha a hatóságok újra megsértik polgári jogaikat, ők ismét elözönlik az utcákat. A liberális politikus a legarcátlanabb zsarnokságnak nevezte az orbáni kormányzást.
Bár Orbán folyamatosan azt állítja, hogy nem Oroszország, hanem Magyarország-párti politikus, nyugaton nem egészen így láják. A szavak és a tettek között ugyanis meglehetősen nagy az ellentmondás. A magyar miniszterelnök ellehetetlenítette a nyugati cégek munkáját, túl nagy hatalom összpontosul a kezében, megváltoztatta az alkotmányt. Orbán sokféleképpen sértette meg az európai demokratikus normákat – sorolja a lap. Nemcsak ellenállt az Oroszországgal szembeni szankcióknak, értelmetlennek nevezve őket, hanem még kártérítést is követelt Brüsszeltől arra hivatkozva, hogy az orosz üzleti partnerek elvesztése nagy érvágást jelent Magyarországnak.
Mostanában mégis úgy tűnik, mintha Magyarország első embere kevésbé bírná a nyugatról érkező nyomást. Nemrég ugyanis kénytelen volt olyan nyilatkozatot tenni, miszerint Magyarország Németország mellett áll, és indokoltnak találta az Oroszország elleni szankciók bevezetését is. A lap kiváró álláspontra helyezkedik, hiszen a következtetés nagyon kézenfekvő: a megváltozott hozzáállás a berlini nyomásnak köszönhető.
(Hírhatár)

Bal-Rad komm: “…a megváltozott hozzáállás a berlini nyomásnak köszönhető.” – ami teljesen igaz is! Csakhogy Orbán egy valamit valószínűleg nem vett figyelembe: ŐT MÁR LEÍRTÁK A GAZDÁÉK!
Orbán azt hiszi, hogy megkegyelmeztek neki! Ezért kiküldi Moszkvába külügyérét, hogy kissé “kiábrándítsa” esetleg Oroszországot! Ezzel aztán a Nyugat el is vágja a szálat! Oroszország felé. Az itt maradt végére pedig Orbánt lógatja fel.
Ha miniszterelnökünk úgy véli, hogy egy újabb pávatánccal kegyelmet kaphat a Gazdától – hát nagyon téved!
Ő MÁR KEGYVESZTETT LETT! SZÁMÁRA MÁR A GAZDA RÉSZÉRŐL NINCS KEGYELEM! A GAZDA DÖNTÖTT!
Gyurcsány felkészül! (Szép csendben van az utóbbi napokban!)
Pesten – most – nem lesz Majdan! Megoldódik a NYUGAT PROBLÉMÁJA!
De marad itt még megoldanivaló bőven!

Kijev: “nincs esélyünk Donbasszra!”

Новороссия новости сегодня
Ma meglehetősen nehéz napja volt ismét Donyeck “Szpartakusz”, “Kijev” és “Petrovszkij” kerületeinek. Valcman nehéztüzérsége egész nap folyamatosan lőtte ezeket a lakott területeket.
A donyecki reptéren folyamatos a beszivárogni vágyó latrok elleni harc. A milicisták meglehetősen felbolydulva keresik a “rést a falon” – amelyen keresztül mindig bejut néhány bérgyilkos a retérre. Ma viszont nyolc lator ott is felejtette magát. Több lett rajtuk a lyuk, mint ami egyébiránt még egészséges.

Az Avgyejevka környékén eddig még épségben hagyott banditatüzérség Jaszinovataját lőtte ma délután. A városban egyébként milicisták nincsenek, csak a múlt heti balul kiütött valcmanista kaland roncsai – no meg helyi lakosok. Közülük heten haltak meg ma délután a latorgránátoktól.
Gorlovkát ma ismét Uglegorszkból lőtte “Gradokkal” a zsoldosbanda.
Artyemovszk irányából meglehetősen komoly latorerősítés érte el a kritikus – beavatkozhatósági – határt. Egyértelmő, hogy a katlanba zárt pribékbandán szeretnének segíteni. Egyelőre a milicia nem bántotta őket.
Sztarobesevonál 25 latorpáncélos rekedt meg. Se előre – se hátra nem tudnak mozdulni. Az ok: körbekapta őket a milicia.
Kamenyka mellől Nyalókakirály latortüzérsége Nyikisino romjait lőtte egész nap.
Peszka valcmanistáinak ma rosszra fordult a hadiszerencse. Egész nap folyamán lőtte őket a népköztársaságiak tüzérsége. Délután kettő óra körülre meg is tört a kitartásuk. Elkezdtek menekülni. Már amelyiknek még erre volt lehetősége, hiszen úgy becslik, hogy komoly egyedveszteség érte ezt a bandát.
Dél tájban Sztanyicja Luhanszkajából néhány ágyúlövést eresztettek meg Luhanszk külső városrészeire a zsoldosok. A milicia egy komlett “Grad” – üteggel válaszolt a merészségre. A jelentés szerint túlélője nem lehet a válaszcsapásnak.
Szeverodonyeck tegnap frissen megérkezett zsoldosainak már ma délelőtt bemutatkozott a Luhanszki Népköztársaság tüzérsége. A beszámoló szerint jónéhány friss latornak már nem fűlik a foga az oroszgyilkolászáshoz. Annyira nem, hogy fűbe is haraptak első donbasszi napjukon.
Liszicsanszk környékén is egész nap volt valami történés.



Pervomajszki látképek
A Szcsasztyje határában tanyázó valcmanista bérgyilkosoknak is érdekesen alakult a mai programjuk. Erről szintén a milicia tüzérsége gondoskodott. A vacsoráért minden bizonnyal jóval kevesebben sorakoznak, mint ahányan a reggelinél voltak.
A Veszelaja Gora dombért vívott mai tüzérségi csatát sem szívesen fogják fölemlegetni az életben maradt banditák.
A krimszkojei túlélő pribékek is áldhatják a szerencséjüket. A népköztársaságiak reaktív tüzérség tüzet küldtek a nyakukba. Az eset délután egy óra tájban történt. Állítólag csak hírmondó maradt a latorszázadból.
Frunze mellől a 29. és 31. latorposztok kaptak ma “Grad” sorozatokat.
Zolotojét ellenben a pribékek ágyúzták. Három helyi lakos súlyosan megsebesült.
Mala Ajdar és Artyjom térségben dél körül kezdték lőni egymást kézifegyverekkel a szembenálló felek. Ami biztos, hogy két milicista harcos elesett.
A kijevi udvar tájáról pedig olyan hírek szivárogtak ki, miszerint Nyalókakirály és néhány hozzá nagyon hű és mellette mindig kitartó udvaronca már kilátástalannak tartják a Donbassz elleni hadjáratot. Olyan hangok is hallatszanak, miszerint feladná a trón a terület visszakapintásának ötletét, mondván, hogy arra semmi esély!


https://balrad.wordpress.com/2014/11/14/kijev-nincs-eselyunk-donbasszra/

Spanyolország is elismerheti a független Palesztinát

Jose Manuel Garic-Margallo, spanyol külügyminiszter bejelentése szerint a közeljövőben elismerhetik a független palesztin államot, ha nincs más mód a tárgyalási folyamat helyreállítására. "Elismerjük Palesztinát független országként, ha azt látjuk, hogy az Izrael és Palesztina közt zajló tárgyalások holtpontra jutottak". A külügyminiszter megjegyezte, hogy ez a lépés elősegítheti a tárgyalási folyamat folytatását, mert a palesztin képviseletek egy nemzetközileg elismert független ország képviseleteként az izraeli féllel egyenrangúként tárgyalhatnak. Azonban azt is kiemelte, hogy Palesztina csak akkor válhat életképes országgá, ha egyben Izraellel is megállapodásra jut, rendezik a határokat és a menekült-kérdést.
A Spanyol Szocialista Munkáspárt korábban bejelentette, hogy Spanyolország a közeljövőben el kell ismerje a független palesztin államot. Ha a kormány ezt nem teszi meg, a munkáspárt fokozott nyomást fog gyakorolni rá ezügyben.

Az izraeli államot a múlt század elején a korábbi Palesztina földjeinek felvásárlásával és kiterjedt nemzetközi lobbi segítségével alapította meg a cionista mozgalom. Izrael egyoldalú kikiáltása óta a korábbi Palesztina területén puha és kemény eszközökkel egyaránt folytatott etnikai tisztogatás zajlik, hogy a felvásárolt területeken kikiáltott Izrael kizárólagos zsidó nemzetállammá válhasson. Izrael a független zsidó állam kikiáltása után több területszerző háborút is folytatott, az újonnan elfoglalt területeken azóta is erőltetett ütemben zajlanak a lakótelep építések, ahová kizárólag zsidó telepesek költöznek be (a kormány így akarja biztosítani az ország nemzetállam jellegét). A cionista kormány "puha" eszközei közé tartozik az a gyakorlat is, hogy a betelepítendő területeken a palesztin településeket eldózerolják, a lakóházakat erőszakkal elbontják arra hivatkozva, hogy azokra az állam nem adott ki építési engedélyt (Izrael még nem is létezett, mikor ezek a települések létrejöttek, így értelemszerűen építési engedélyt se adhatott). Az eldózerolt falvak lakosai jobb híján menekülttáborokba kerülnek, vagy az elgettósított Gázai övezetbe.
Izrael tengeri és szárazföldi blokád alatt tartja a Gázai övezetet, ahol néhány évente újabb háborúval lerombolják a közműhálózatot és szociális létesítményeket, amit utána nemzetközi segélyekből kell újjáépíteni.
A palesztin szervezetek a Gázai övezeten és Ciszjordánián felül azokon a területeken akarják elismertetni a palesztin államot, amit Izrael az 1967-es háború után foglalt el. Ez a korábbi Palesztina területének töredéke, a nyugati országok ezeken a területeken se ismerik el a független palesztin államot.
2014. október 30-án Svédország külügyminisztériuma bejelentette, hogy elismeri a független Palesztinát. Margot Wallström külügyminiszter a Dagens Nyheter napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy a független palesztin állam elismerésével hozzájárulhatnak a régió problémáinak megoldásához, mert a térségi politikát az utóbbi időben csak a pusztítás és feszültségkeltés jellemezte. "Egyesek azt mondják, ez a döntés túl korán lett meghozva. Én attól tartok, inkább túl későn." Wallström szerint ez a kérdés 2009-ben lett volna aktuális, amikor az Európai Unió tagállamai kifejezték, készen állnak a független Palesztina elismerésére. Mindez azonban nem történt meg, így Svédország a hosszas és érthetetlen késlekedés láttán élére áll ennek a folyamatnak.
"Készen állunk kitaposni az utat. Reméljük, mások is követik majd ezt a döntést." A politikus kifejtette, hogy a független államiság abból a szempontból fontos, mert így az izraeli fél kénytelen egyenlő félként kezelni tárgyalópartnerét. Mindez idáig nem történt meg, ami a tárgyalási folyamat teljes leállásához vezetett.


http://www.hidfo.net/2014/11/14/spanyolorszag-elismerheti-fuggetlen-palesztinat

Télen fázni fognak a nyugati zsoldosok - partizánok felgyújtották a ruharaktárakat

Az orosz népfelkelők Kijev környékén működő partizáncsoportjai az éj leforgása alatt felgyújtottak és porig égettek több raktártelepet, ahol az ukrán hadsereg egyelőre ki nem osztott téli ruházatát tárolták a kijevi csapatok. Porosenko nemrég jelentette be, hogy az önkéntes zászlóaljak nemsokára megkapják a téli öltözetet. A ruhaosztással azonban gondok lesznek, mert Kijev környékén több raktártelep is porig égett, ezekről a helyekről szállították volna a laktanyákba és a fronton szolgáló csapatoknak is a meleg öltözetet.

November 12-én és 13-án is mintegy 2000 négyzetméteres raktárak égtek le Kijev környékén, mindegyik az ukrán önkéntesek téli ruházatait tárolta. Egy ilyen raktár égett le egy katonai műszaki iskola területén is, amin eközben három egység állomásozott, beleértve Porosenko személyes ezredét is (A-0222). A kijevi csapatok jelenléte ellenére a tüzet csak több óra elteltével észlelték, mikor már a teljes raktár kiégett.
Eközben a délkeleti frontról is hírek érkeznek arról, hogy több helyen ugyanilyen raktárépületeket gyújtottak fel, mindenhol a kijevi csapatok még ki nem osztott téli ruházata semmisült meg.

http://www.hidfo.net/2014/11/14/telen-fazni-fognak-nyugati-zsoldosok-partizanok-felgyujtottak-ruharaktarakat

Cégek nyilatkoznak a tényleges tulajdonosukról

Szigorúbb pénzmosás elleni szabályok lépnek életbe januártól, a vállalatoknak év végéig nyilatkozniuk kell tényleges tulajdonosukról számlavezető bankjuknál, ennek hiányában nem indíthatnak banki műveleteket jövőre – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Bankszövetség szerdán az MTI-vel.
A közlemény szerint a pénzmosás elleni törvény 2013. július 1-i módosítása nyomán a jogi személyiséggel rendelkező hazai vállalkozások és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek, valamint az egyéb jogi személyek, például alapítványok, egyesületek képviselőjének 2014. december 31-ig írásban nyilatkozni kell számlavezető hitelintézetüknél tényleges tulajdonosukról, amennyiben ezt korábban nem, vagy nem a jogszabálynak megfelelő tartalommal tették meg.
A hitelintézetek adatai szerint számos – becslések szerint az érintett ügyfélkör egyharmadára rúgó – olyan vállalkozás és egyéb szervezet van, amely nem tett még tényleges tulajdonosi nyilatkozatot.
A tényleges tulajdonosi nyilatkozat több hitelintézetnél elektronikusan is kitölthető, ha a kitöltő egyértelműen azonosítható, például internetbanki felületen kialakított formanyomtatvány esetében, és a személyes ügyfél-átvilágítása korábban már megtörtént.
A tényleges tulajdonos fogalmáról a pénzmosás elleni jogszabály, a 2007. évi CXXXVI törvény 3. paragrafusa r pontja ad részletes tájékoztatást, a hitelintézetek erre vonatkozó tájékoztatói pedig honlapjaikon és fiókhálózataikban érhetők el.
A kötelezettség a lakossági ügyfelekre nem vonatkozik, amennyiben korábban személyes azonosításukra sor került, és számlavezetőjüknél a törvényben előírt adataik és tényleges tulajdonosi nyilatkozataik megfelelően rendelkezésre állnak – olvasható a közleményben.

http://www.bankweb.hu/cegek-nyilatkoznak-tenyleges-tulajdonosukrol/

Szegedi “szabadtéri” játékok!

Szeged – Havonta parkgondozásra 500 ezer, tanácsadásra 440 ezer, reklámra 350 ezer forint megy el a Szegedi Vásár és Piacüzemeltető Kft.-nél. Információnk szerint ezek csak a legkiugróbb számok, amelyekre a revizorok bukkantak.
Parkgondozásra havi 500 ezer forintot, a gázórák leolvasásáért 200 ezret fizet ki havonta a Szegedi Vásár és Piacüzemeltető Kft. Ezek csak a legdurvább szerződések, amelyeket információink szerint az önkormányzati cég az elmúlt négy évben kötött. A városi társaságnál egy hete kezdődött az átvilágítás. A kiszivárgott információk szerint a revizorok egyebek mellett kiderítették azt is, hogy a Mars téri parkolóautomaták működtetéséért havi nettó 990 ezer forintot számláz egy cég a piacnak. Ezen felül pedig még 360 ezerbe kerül a karbantartás és az üzemeltetés.
Az összesen 8 térfigyelő kamera és 3 másik eszköz 33,5 milliós árát a piac egy sajátos lízingszerződés alapján 5 év alatt törleszti. Ez a konstrukció a revizorok szerint szabálytalan. Azt is belefoglalták a megállapodásba, hogy ha a szállítónak hamarabb felmondanak, akkor is ki kell fizetni neki a teljes futamidőre járó pénzt. Hasonló szerződés született a 13 millió forintos tűzvédelmi jelzőrendszerről; azért 5 év alatt összesen 35 millió forintot utalnak, ami 40-50 százalékos kamatnak felel meg. Az ISO-minősítéssel is akadtak furcsaságok: miután az egyik cég elkészítette, a másik negyedévente 450 ezerért újra auditálta. Reklámra havi 350 ezer forintot fordítottak.
A gázóra-leolvasásra nyáron szerződött cégnek tavaly mindössze 620 ezer forint bevétele volt, vagyis idén, a sorsa jobbra fordultával három hónap alatt megkeresi a korábbi egész éves bevételét. A tulajdonosi háttere egy másik cégvezetéssel mutat átfedést, azzal, amelyik havi 120 ezerért vállalta a kispiacok karbantartását. Az őrzés-védelmet ellátó alvállalkozó is biztosra megy; a szerződésében kikötötték, hogy felmondás esetén 4 havi díjat követelhet titoktartás fejében.
A kiszivárgott adatok szerint a Mars téri piacnál gázóra-leolvasón és parkgondozón kívül tanácsadónak legjobb lenni: a havi 353 ezret kereső ügyvezetőt havi 440 ezerért látja el tanácsokkal.
Kerestük Erdei Péter ügyvezető igazgatót, de az átvilágítás lezártáig nem kívánt nyilatkozni a szerződésekről. Részeredményről nem hallott sem a revizoroktól, sem a városvezetéstől. Arról sincs információja, hogy a cégnél vagy az élén változás lenne a közeljövőben. Botka László polgármester pénteken sajtótájékoztatót tart az önkormányzati cégeket érintő változásokról.
(Dombai Tünde)

Rómában helyi népfelkelés az illegális bevándorlók ellen

1 millió néger bevándorló Olaszországban
1 millió néger bevándorló Olaszországban – Az Unió liberális bevándorlási politikájának köszönhetően, – rövidesen bőven juthat belőlük a keleti gyarmatokra, – akár Magyarországra is.

“Ne gyere ide, ez a hely nem neked való!” – Haza kéne már zavarni őket, – míg nem késő!

Helyi lakosok rohamoztak meg egy menekültszállást Rómában. Miután az illegális bevándorlók miatt élhetetlenné vált a városuk. A feketék nap mint nap rabolnak, agresszíven viselkednek a helyiekkel, erőszakoskodnak a nőkkel.
Ebből lett elegük a római embereknek, s mára már háborús helyzet alakult ki Róma egyik peremkerületének lakói és az ottani menekültközpontban élők között.
S még az illegális bevándorlóknak állt feljebb, – mert randalírozni kezdtek a Tor Sapienza városrész központjában, miután egy kávéház tulajdonosa nagyon helyesen a következő feliratot ragasztotta ki üzletére; a “Ne gyere ide, ez a hely nem neked való!”
SzRTI - Videó: Euronews

Lopott tank és háborús szerencseeset Donbasszban.

Általánosságban véve nagy történésektől mentesen telt el Donbassz mára virradó éjszakája. Javában tart a világban ugyanis a diplomáciai nagyhét, (előbb az ázsiai csúcs Pekingben, most pedig a G20 randija Ausztráliában) és valószínűleg ennek is betudhatóan viszonylag csendes mederben folydogál a donbasszi háborúskodás. Inkább a felkészülés jegyében.
vető
Donyeck “Szpartak” – kerülete volt kénytelen álmatlankodni mára virradó éjjel. “Kijev” és “Petrovszkij” kerület is kapott belövéseket a peszkinél még viszonylag háborítatlanul ügyködő latortüzérségtől.
Nyalókakirály banditáinak egy kissebb csordája az éjszaka folyamán megkísérelt behatolni a repülőtérre. A milicisták elvették a kedvüket. Két lator élete bánta a kísérletezést.
Most Avgyejevkán a “sor”! A helyiek kénytelenek megtapasztalni Valcman pribékjeinek esztelenségét. Az éjszaka már lőtték a város lakótelepeit. Szerencsére mindössze hat gránát csapódott be, ami áldozatokat nem követelt, de a lakosság kénytelen a pincékbe és egyéb biztonságosnak vélt helyekre költözni. Avgyejevkában felemás a helyzet. Mára virradóan a néhány latorbelövésen kívül nagyobb probléma nem volt. Népköztársaságiak és valcmanisták viszonylag jól el voltak az éjszaka a városban.
Amint pedig a mellékelt foto is tanúsítja, Avgyejevkában is megtörtént az első “háborús szerencseeset tegnap délután:
hűh
Novomarinyka és Krasznogorovka pribékjeinek viszont rossz éjszakájuk volt a mára virradó. A népköztársaságiak tüzérsége egész éjjel szórakoztatta őket.
Nyikolajevka, Sevcsenko és Orjel zsoldostáboraiban is felfordulás volt az éjszaka. Népköztársasági “Grad” vetőgépek okoztak rendetlenséget.
Szcsasztyje környékén a milicisták tüzérsége egész éjjel serénykedett.
Malarjazancev mellet kora hajnalban a milicisták leolvasztottak RPG – vel két latortankot.
Mariupolban és környékén a felek végigaludták az éjszakát.
Sztancija Luhanszkajánál az arrafelé kószáló milicisták egy kijevi “Bulat” tankot szó szerint elloptak. A személyzet sehol nem volt. (Később tudták csak meg, hogy azok nem messze onnan ájult részegen hemperegtek a bozótosban.) A legények nem keresgélték a tulajokat, hanem elkötötték a jószágot, és bejelentkeztek vele. Bár előőrsöt kellett küldeniük, nehogy a kollégák rájuk lőjenek.

Megszületett a mozgósító zenés video is Újoroszország támogatásáras. “ВСТАВАЙ за НОВОРОССИЮ!” – “Kelj fel Újoroszországért!” – címmel.

https://balrad.wordpress.com/2014/11/14/lopott-tank-es-haborus-szerencseeset-donbasszban/

Nem egyszerű dolog ez a donyecki repülőtér – ügy. A népköztársasági erők még mindig küszködnek a Jobb Szektor reptéren rekedt egyedeivel. Elpusztításuk folyamatban van!

A donyecki repülőtér irányítótornyára felkerült a Donyecki Népköztársaság zászlaja

Volnovahából pedig olyan hír érkezett, hogy Valcman latorjai komoly háborúra készülődnek.
A város kórházát kiürítették, a betegeket pedig elzavarták. “Menjetek magatokat kezeltetni Oroszországba!” – ordítozások közepette teherautókra parancsolták őket, és… – Azok meg – nem nagyon lévén más lehetőség, nekivágtak az útnak az ellenséges területen keresztül Donyeck irányába a “kalandnak”.
A “Fehér Konvoj VII.” ma reggel felsorakozott az oroszországi Rosztov – régióban az orosz – Donyeck – Izvarino és a “Matvejev Kurgan” orosz – újorosz határon, belépésre készen Donbasszba.
A 82 teherautóból álló kamionflotta még a mai napon célba fogja juttatni rakományát. Az orosz külügyminisztérium kérte ugyan Kijev “rugalmas” hozzáállását a dolgokhoz, valamint a Nemzetközi Vöröskereszt segítségét, ám a magas felek fülük botját sem mozdították! Úgyhogy a konvoj helyi idő szerint délben nekivág az útnak.


https://balrad.wordpress.com/2014/11/14/eletkepek-donbasszbol/