2022. július 2., szombat

Vlagyimir Putyin a Világgazdasági Fórum bábja vagy kizsákmányolója?

"Úgy értem, Oroszország is csatlakozott az egész narratívához az "ultra-veszélyes vírusról", majd saját oltóanyagot állított elő." - Ernst Wolff

A hónap elején Max Otte'German professzor és Ernst Wolff közgazdász, újságíró és forgatókönyvíró Vlagyimir Putyin orosz elnök és a Világgazdasági Fórum (WEF) kapcsolatáról beszélgettek. Wolff emlékeztetett arra, hogy Putyin a WEF egyik "fiatal globális vezetője" és egyik legaktívabb összeesküvője. Az orosz vezető egészen a közelmúltig részt vett a konferenciáikon, miközben Klaus Schwabbal szoros kapcsolatban maradt.

És azt kell mondanom, látom és láttam is, hogy Putyin minden WEF-eseményen jelen volt, és minden beszédében benne volt a "kedves Klaus".

Fiatal globális vezető - Covid Agenda

A RAIR Foundation USA korábban már beszámolt Wolff megdöbbentő felfedezéseiről a Schwab "Fiatal Globális Vezetők"-ről és a világméretű Covid-ellenes intézkedések rejtett napirendjéről. Wolff úgy véli, hogy a politikai és vállalati vezetők rejtett szövetsége kihasználja a járványt a nemzetgazdaságok összeomlasztására és egy globális digitális valuta bevezetésére.

Putyin, akárcsak a többi Fiatal Globális Vezető végzettje, nem csak a kovid "vakcinát" népszerűsítette, de országa elsőként bocsátott ki egyet, a vitatott Szputnyik V-t. A vezető is kapott egy kísérleti orrba adott kovid vakcinát napokkal azután, hogy kapott egy emlékeztető oltást. Wolff emlékezteti a nézőket, hogy mindig is része volt a globalisták Covid napirendjének:

Szóval nem látok ott olyan nagy eltérést. Én ott látnék, úgy értem, Oroszország is csatlakozott az egész narratívához az "ultra-veszélyes vírusról", majd előállította a saját oltóanyagát.

 

 

'Minden, ami számunkra kedves, elpusztul'

Putyin az egyik legaktívabb vezetője volt a globalista szervezetnek. Következetesen részt vett a davosi WEF találkozókon, beszédeket tartott, és vezető szerepet vállalt a negyedik ipari forradalom pályájának alakításában. Míg egyesek szerint Putyin összejátszik a WEF-fel, mások úgy vélik, hogy a globalistákkal játszott együtt a saját céljai érdekében.

Ezekben a sötét időkben létfontosságú, hogy nyitott szemmel járjunk a nemzetközi politikai színtéren zajló eseményekkel kapcsolatban. Jó esély van rá, hogy a dolgok nem azok, aminek látszanak.

....Azt is tudjuk, hogy Putyin nem demokratikus háttérrel rendelkezik, hanem korábban KGB-ügynök volt. És hogy olyan nevelést kapott, amely teljesen más értékeket testesített meg. De, mint mondtam, számomra úgy tűnik, hogy a nagy kép ebben a pillanatban, a nagy kép, amely mindannak a megsemmisítésében merül ki, ami számunkra kedves.

Nézze meg az alábbi videót Ernst Wolffról, amelyet a RAIR Foundation USA exkluzívan fordított le:

https://www.pokolafoldon.hu/politika/vlagyimir-putyin-a-vilaggazdasagi-forum-babja-vagy-kizsakmanyoloja-video

A seattle-i rendőrség letartóztatta a Bibliát olvasó utcai prédikátort: "Közbiztonsági kockázat"

 

A seattle-i rendőrség letartóztatott egy utcai prédikátort a közbiztonság veszélyeztetésének vádjával, amiért hangosan olvasta a Bibliát egy LMBT pride rendezvény közelében lévő nyilvános parkban.

Matthew Meinecke-t, aki a Twitteren The Seattle Preacher néven azonosítja magát, Seattle-i rendőrök vették körül, amikor a Bibliáját olvasta, majd letartóztatták és ujjlenyomatot vettek tőle egy rendőrőrsön, mielőtt szabadon engedték.

"Az SPD-nek elég erőforrása van ahhoz, hogy 10 rendőrt küldjön egy nyilvános parkban Bibliát olvasó prédikátor letartóztatására. Mert ez most már olyan szörnyű bűncselekmény!" írta Meinecke a Twitteren, és egy videót tett közzé, amely a letartóztatását mutatja.

 

 

"Tehát ezen a ponton nem állhatunk tovább tétlenül. A kockázat, amit a közbiztonságra jelentenek azzal, hogy itt maradnak, csökkenthető, ha elmennek. Ez az utolsó esélye" - hallható az egyik rendőr.

A prédikátor azt mondta a rendőröknek: "Nem akarok elmenni, mert nem vagyok veszélyben".

"A Seattle Centerben voltam, a Bibliát olvastam, nem prédikáltam agresszíven, nem hergeltem az embereket, nem csináltam semmit. Az emberek dobálták a dolgokat. Az emberek vandálkodtak a tulajdonunkon. Azt hiszem, körülbelül 10 rendőr jelent meg" - mondta a lelkész a Discovery Institute újságírójának, Jonathan Choe-nak.

"Nem az a feladatuk, hogy elhallgattassanak és elmozdítsanak. Miért sértődnek meg ennyire a szavakon? Én csak abban hiszek, hogy Isten szavát használom".

A prédikátor egy videót is közzétett, amelyen egy tüntető látható, amint megragadja a Bibliáját és széttépi a lapokat, miközben azt kiabálja: "Takarodjatok innen! Vedd le a szenteltvizedet a petefészkemről, b...! Takarodjatok a picsába!"

 

 

Egy másik személy azt kiabálta neki, hogy "Felejtsd el a képzeletbeli tündérkédet a kibaszott égen".

Meinecke azt mondta, hogy "egy csomó meztelen embert látott itt sétálgatni, még 200 lábnyira sem. ... Meztelen felnőtt férfiak kisgyerekek körül".

Múlt hétvégén Meinecke-t is letartóztatták egy Roe v. Wade elleni tüntetés során - tette hozzá Choe a Twitteren. "Szélsőbaloldali szélsőségesek széttépték a Bibliáját és bántalmazták. De megúszták".

Meinecke az interneten megosztott videójában hozzátette: "A városunk tele van bűnözéssel. Mindenhol tűk vannak. Törvénytelen hajléktalantáborok mindenhol. Testi sértések. Betört üvegek. Az Antifa irányítja a helyet. De arra van idejük, hogy 10 rendőrt küldjenek be, hogy letartóztassanak egy utcai prédikátort, aki a Bibliáját olvassa a parkban."

 

Forrás

https://www.pokolafoldon.hu/blog/a-seattle-i-rendorseg-letartoztatta-a-bibliat-olvaso-utcai-predikatort-kozbiztonsagi-kockazat

Megérkezett a gyermekek immunrendszerének oltás utáni KITÖRLÉSE

 

Az ausztráliai Új-Dél-Walesben (NSW) az elmúlt hetekben közel tízszeresére nőtt az úgynevezett "pandémiás csecsemők" száma, akiket kórházba kell szállítani intenzív kezelésre.

A jelentések szerint ezeknél a kicsiknél egy rejtélyes légzőszervi betegség alakul ki, amely kritikus orvosi beavatkozást igényel. A média a betegséget légzőszervi szinciális vírusnak, vagy RSV-nek nevezi.

Évente állítólag mintegy 120 000 kisgyermek hal meg RSV-ben. NSW-ben pedig a három héttel ezelőtti heti 355 esetről jelenleg heti 3775 esetre emelkedett.

A Daily Mail című brit hírportál arról számolt be, hogy ezek a csecsemők azért betegszenek meg és halnak meg, mert "nincs immunitásuk". Ez arra utal, hogy a gyerekek szülei, és főleg "teljesen beoltott" anyjuk nem adnak nekik megfelelő védettséget.

Felismerve, hogy a Wuhan coronavírus (Covid-19) "vakcinák" tönkreteszik a szaporodási folyamatot, logikus, hogy azok a csecsemők, akik valahogy életben maradnak, több mint valószínű, hogy védtelenek lesznek immunitás szempontjából, ahogy azt most látjuk.

 

 

Az RSV-vel fertőzött csecsemőket is "pozitívan" tesztelik a covidra

A betegséget ismerő orvosok szerint a betegséggel született gyermekeknél súlyos betegségek alakulnak ki, "mivel olyan vírusokkal találkoznak, amelyekkel korábban nem találkoztak", mint például az influenza és a covid, amelyek állítólag ugyanabba a családba tartoznak, mint az RSV.

Dr. Philip Britton, a Westmead Gyermekkórház munkatársa szerint az ausztráliai intenzív osztályos (ICU) felvételek elemzése azt mutatja, hogy az RSV-ben szenvedő csecsemők egyszerre pozitívak influenzára és covidra is.

"Az elmúlt körülbelül egy hónapban négyszer annyian kerültek kórházba influenza miatt, mint covid miatt" - mondta a The Daily Telegraphnak.

Jelenleg az ilyen társfertőzésekkel jelentkező gyermekek körülbelül öt százalékát kell felvenni az intenzív osztályra. Britton szerint ez "nagyon aggasztó" és szokatlan.

"A gyerekek körülbelül felének nem volt semmilyen előzetes egészségügyi állapota, a felvételek megemelkedett száma pedig nyomást gyakorol a kórházi rendszerre" - teszi hozzá a Daily Mail.

"A 'világjárványos csecsemők' egy része influenza, Covid és RSV okozta mellkasi, agyi és szívgyulladással jelentkezik".

Az RSV, amely technikailag már egy ideje létezik, nem látott ilyen hullámot azóta, hogy - kitalálták: pont akkor, amikor a Warp Speed hadművelet elindult.

 

 

"Abban a csoportban, akik korábban jól vannak... Ez nem csak egy mellkasi fertőzés, néhány ilyen gyermekre hatással lehet az influenza, amely a szívet és az agyat érinti" - figyelmeztetett továbbá Britton a betegség súlyosságára, mivel most már pici csecsemőknél is megfigyelhető.

A jelentések szerint Ausztráliában az RSV-ben megbetegedő csecsemők mintegy 20 százalékánál potenciálisan halálos hörgőgyulladás is kialakul. Ezek mintegy 40 százaléka végül kórházba kerül.

Dr. John-Sebastian Eden fertőző betegségekkel foglalkozó kutató szerint az RSV, az influenza és a covid triplája miatt a sydney-i Westmead Gyermekkórház sürgősségi osztálya a maximumon van.

"Széles körű hármas járvány van kialakulóban" - mondta Eden a Daily Mail Australia című lapnak - és ne feledjük, hogy Ausztrália jelenleg a tél közepén van, mivel a déli féltekén fekszik.

"A coviddal a tetejére rétegződve ez a három fő vírus kórházi kezeléshez vezet" - tette hozzá.

 

 

Egyesek a csecsemőkori RSV hirtelen megugrását Ausztrália határainak megnyitásával magyarázzák, azt sugallva, hogy a turisták és a lakosok magukkal hozzák máshonnan.

A valóság azonban az, hogy Ausztrália tavaly tömegesen szúrta meg a lakosságát, és ezzel számtalan millió ember immunrendszerét károsította. És most ezek az emberek az oltások miatt károsodott immunitású gyermekeket szülnek.

A kínai vírusinjekciókkal kapcsolatos legfrissebb hírek a ChemicalViolence.com oldalon olvashatók.

A cikk forrásai a következők:

DailyMail.co.uk

NaturalNews.com

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/megerkezett-a-gyermekek-immunrendszerenek-oltas-utani-kitorlese

A mariupoli színház lerombolása

Rácáfolt saját magára, és ezzel az egész nyugati médiára is az Amnesty International

Támadás a mariupoli színház ellen: Az Amnesty becsapja önmagát és a nyugati médiát Csütörtökön, 2022. június 30-án gyakorlatilag az összes nyugati média azt mondta, hogy az Amnesty International a mariupoli hadszíntér elleni légicsapást orosz háborús bűncselekménynek minősítette. Ebben az adásban ezt a vádat vizsgáljuk meg egy kicsit közelebbről. Emlékeztetőül, Mariupol fontos kikötő- és egyetemi város, valamint gazdasági központ volt. 2014-ben, a kijevi kormány véres megdöntése után Mariupol az önjelölt Donyecki Népköztársaság része volt. Akkoriban szinte minden lakos az Oroszországhoz valo csatolás mellett szavazott egy népszavazáson. Oroszország azonban akkoriban nem ismerte el a népszavazást, és megpróbált békés megoldást találni Ukrajnával. Mariupolt aztán a polgárháború első hetében az ukrán Azov-ezred erőszakkal elfoglalta. Az Ukrajna elleni 2022. február 24-i orosz invázió során Mariupolt orosz csapatok vették körül. Heves harcok folytak az Azov-ezreddel. 2022 májusában Mariupol valamennyi kerületét elfoglalta az orosz hadsereg. 2022. március 16-án ez az állítólagállítólagos légicsapás a mariupoli színház ellen történt. A légicsapásról szóló jelentések és a szemtanúk beszámolói nagyon különböznek egymástól. Az ukrán kormány jelentése szerint akár 1200 ember is kereshetett menedéket a színházban az orosz légicsapásoktól való félelmében. A légicsapásban mintegy 300-an haltak meg. Míg Dimitrij Kuleba ukrán külügyminiszter orosz háborús bűncselekményről beszélt, az orosz védelmi minisztérium visszautasította a vádakat. Március 16-án nem hajtottak végre légicsapásokat Mariupolban lévő szárazföldi célpontok ellen, és a színházat soha nem tekintették megsemmisítendő célpontnak. Moszkva provokációval vádolta az Azov-ezredet. Ez először aláaknázta az épületet, majd megtámadta volna. A halálos áldozatok számáról szóló jelentések is nagyon különböznek egymástól. Volodimir Szelenszkij elnök március 18-án bejelentette, hogy még mindig "több száz" ember rekedt a romok alatt, a városvezetés a Telegram internetes szolgáltatáson közölte, hogy az első információk szerint nem voltak halálos áldozatok. Május elején aztán a főcím végigment az összes nagy online internet oldalon, például a nau.ch-n, a watson.ch-n vagy a taz.de-n, hogy "600 ember halt meg" a mariupoli színház elleni támadásban. Ez derül ki az Associated Press (AP) kutatásaiból és "rekonstrukciójából". Az AP a világ legnagyobb hírügynökségének számít, székhelye New Yorkban van. A médiakritikus szabadúszó újságíró, Thomas Röper 2022. április 13-án a lerombolt Mariupol városában tett látogatásáról számolt be. Őt és más újságírókat egy orosz katona vezette be a lerombolt és kiégett színházba. A katona megrázta a fejét, amikor a halottak számáról kérdezték. Nem tudják, mert még nem tudtak bejutni a pincébe. A földszinten azonban néhány megégett és felismerhetetlen holttestet találtak - mondta Röper. Röper szó szerint: "Maga a színház úgy néz ki, mintha belülről robbant volna fel, a tető felfelé szétszakadt, majd a törmelék egy része visszahullott a színházba és a színház köré." Röper szerint a robbanás nem egy kívülről érkező bombatalálat eredménye volt. De térjünk vissza az Amnesty International június 30-i jelentéséhez. Elmondásuk szerint bizonyítékokat gyűjtöttek. Bár az Amnesty arra a következtetésre jutott, hogy ez "Oroszország háborús bűntette" volt, Azt is közölte, hogy a támadásban legalább tizenkét ember meghalt és sokan súlyosan megsérültek. A tizenkét halálos áldozat száma megfelel Röper helyszíni tudósításának, azonban erösen megkérdőjelezi az ukrán kormány és a nyugati média 300-600 áldozatról szóló jelentéseit. A tizenkét halálos áldozat sokkal inkább az orosz verzió mellett szólna, hogy az épületet aláaknázták, majd az Azov ezred megtámadta. A színház állítólag az Azov-ezred bázisa volt, ahol civileket tartottak emberi pajzsként fogva. Közelebbről megvizsgálva az Amnesty International jelentése aligha tudja megerősíteni a verziót, hogy ez állítólag orosz háborús bűncselekmény volt. Éppen ellenkezőleg, súlyos ellentmondásokat tár fel a tizenkét halálos áldozattal kapcsolatban. megkérdőjelezve az ukrán kormány, az Associated Press (AP), az összes nyugati média és a saját jelentéseit. Nemrégiben kiderült, hogy az Amnesty International és az Amnesty USA az USA imperialista eszközei. Erre Francis Boyle, a nemzetközi jog és politikatudomány professzora figyelmeztetett, Aki az Amnesty USA korábbi elnökségi tagja. Részletek a programban találhatók: https://www.kla.tv/8346. Létezik olyan független nemzetközi büntetőbíróság, amely kivizsgálja az ilyen ellentmondásokat, és a bűnösöket és a félrevezetőket elítéli és megbünteti?

ettől dd

Források/Linkek: Gewaltsame Eroberung Mariupols 2014 https://www.anti-spiegel.ru/2022/tag-2-meiner-zweiten-reise-in-den-donbass-das-grauen-von-mariupol/
Belagerung von Mariupol https://de.wikipedia.org/wiki/Mariupol#Russisch-Ukrainischer_Krieg_seit_2014
Angaben der ukrainischen Regierung https://www.zeit.de/politik/ausland/2022-03/krieg-ukraine-mariupol-theater-angriff-tote?utm_referrer=https%3A%2F%2Fde.wikipedia.org%2F
https://www.tagesspiegel.de/politik/130-menschen-wurden-bisher-gerettet-ueberlebende-verlassen-nach-angriff-zerstoertes-theater-in-mariupol/28171288.html
Das russische Verteidigungsministerium wies die Vorwürfe zurück https://de.rt.com/international/134023-angriff-auf-theater-in-mariupol/
Nach Angaben der Stadtverwaltung keine Todesopfer https://www.tagesspiegel.de/politik/bombardierung-eines-theaters-offenbar-keine-todesopfer-bei-angriff-in-mariupol/28178364.html
Thomas Röpers Besuch in der zerstörten Stadt Mariupol https://www.anti-spiegel.ru/2022/tag-2-meiner-zweiten-reise-in-den-donbass-das-grauen-von-mariupol/
https://www.anti-spiegel.ru/2022/chemieangriff-auf-mariupol-ich-war-an-dem-tag-dort/

Az olaj és a gáz vége Biden Amerikájában

Már két éve egy ötéves tervben vagyunk, amely a társadalom teljes elpusztítására irányul globális plandémia háborúk segítségével

 

Az örökös járvány: Az Egyesült Királyság kormánya 2 milliárd font értékű szerződést kötött további Lateral Flow Testing (LFT) és Polimeráz Láncreakció (PCR) készletek szállítására.

A Corona PSYOP forgatókönyve pontosan a terv szerint alakul.

Az emberiség elleni globális háború folytatódik.

A megírt Corona PSYOP forgatókönyv pontosan a tervek szerint alakul. A világ kormányai újabb mRNS gyilkos lövéseket és hamis PCR teszteket vásárolnak, hogy felkészüljenek a Gonosz Show következő szakaszára.

A globális népirtás az mRNS biofegyver, a halálos zárlatok, az ellátási láncok megsemmisítése és a háborúk révén addig fog folytatódni, amíg el nem érik végső céljukat - a káoszból kialakuló új globális rendet.

 

 

Twitter avatar for @disclosetvDisclose.tv @disclosetv

JUST IN - Az amerikai kormány 105 millió adagot vásárol a Pfizer mRNS vakcinájából az őszi "emlékeztető" injekciókhoz, további 195 millió adagra van lehetőség. businesswire.com/news/home/2022....

2022. június 29.

1,224 Retweets2,037 Likes

Twitter avatar for @TheFreeFerretTheFreeFerret @TheFreeFerret @TheFreeFerret

Biztosan jön egy újabb "világjárvány". A kormányzat 2 milliárd font (kétezer millió font, ismét 2000 millió font) értékű szerződést kötött további Lateral Flow Testing (LFT) és Polimeráz Láncreakció (PCR) szállítására.

https://www.contractsfinder.service.gov.uk/notice/3cf33448-f257-4bf1-a5fe-95bebf9138eb?origin=SearchResults&p=1

Testing Solutions Dynamic Purchasing System (DPS) - Contracts Findercontractsfinder.service.gov.uk

2022. július 1.

 

 

 

Szerződés összefoglalója

Ipar

  • Diagnosztikai készletek - 33141625

  • Polimeráz láncreakciós (PCR) berendezés - 38950000

A szerződés helye

Egyesült Királyság

A szerződés értéke

2 000 000 000 GBP

Beszerzési hivatkozás

CF-0887000D0O000000rwimUAA9

Közzététel dátuma

2022. június 13

Záró dátum

2024. június 11

Záróra

12 óra

A szerződés kezdő dátuma

2024. június 12

A szerződés lejárati dátuma

2024. június 12

Szerződéstípus

Szállítási szerződés

Eljárás típusa

Korlátozott eljárás (küszöbérték felett)

A szerződés alkalmas kkv-k számára?

Igen

A szerződés alkalmas VCSE-k számára?

Nem

 

 

Leírás
Az UKHSA a DPS-t azért kívánja létrehozni, hogy segítsen a további Lateral Flow Testing (LFT) és Polimeráz Láncreakció (PCR) készletek folyamatos ellátására vonatkozó igényének kielégítésében. Az UKHSA ezért várja a potenciális szolgáltatók jelentkezését a DPS-be való felvételre. Az UKHSA úgy tervezi, hogy a DPS-t az LFT- és PCR-tételek esetében eltérő jellemzőkkel rendelkező termékkategóriákra (tételekre) osztja (a vonatkozó előírásokban részletesebben leírtak szerint). Az UKHSA jelenleg azt tervezi, hogy a DPS-en belül közbeszerzési eljárásokat indít, hogy ajánlatokat kérjen azoktól a szolgáltatóktól, akik a DPS-be felvételt nyertek, és akiknek a készletei a vonatkozó tételek egyikébe vagy több részébe tartoznak. A potenciális szolgáltatók a DPS lejáratáig bármikor csatlakozhatnak a DPS-hez, amennyiben a potenciális szolgáltató megfelel a kijelölt beszerzési platformon (Atamis) található dokumentumokban meghatározott kritériumoknak. Ha egy potenciális szolgáltató megfelel a DPS-be való felvétel kritériumainak, és kinevezik egy tételre, akkor felkérhető egy vagy több szerződés odaítélésére irányuló pályázatra. Az UKHSA konkrét kritériumok alkalmazását tervezi, amelyeket adott esetben az adott beszerzésekre vonatkozó ajánlattételi felhívásokban pontosabban meg lehet fogalmazni.
Az UKHSA nem törekszik olyan készletek beszerzésére, amelyek kizárólag nasopharyngealis, oropharyngealis vagy kizárólag mindkettőre vonatkoznak.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezt a DPS-lehetőséget 2022. június 13-án tették közzé, és 2024. június 12-ig (azaz két évig) áll nyitva. A rendszerproblémák miatt azonban a hirdetményben mind a kezdő-, mind a záró dátum 2024. június 12., a záró dátum pedig 2024. június 11. Ez nem helytálló, és a DPS lehetőség kezdete 2022. június 13-án kezdődik, a záró dátum pedig 2024. június 12-én zárul.

 

A szerződés dátumait az alábbi Word Bank dokumentumban feltárt terv szerint helyezzük el:

" A Világbank "COVID-19 STRATÉGIAI ELŐKÉSZÜLTSÉG ÉS Válaszadási PROGRAM ÉS AZ 1. FÁZIS ALATT JAVASOLT 25 PROJEKT" című dokumentuma 2020. április 2-án került nyilvánosságra.....

Már két éve egy ötéves tervben vagyunk, amely a társadalom teljes elpusztítására irányul globális plandémia háborúk segítségével,

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/mar-ket-eve-egy-oteves-tervben-vagyunk-amely-a-tarsadalom-teljes-elpusztitasara-iranyul-globalis-plandemia-haboruk-segitsegevel

Kína most már nyíltan a Nato célkeresztjében van

 

Mit jelent a NATO új stratégiai koncepciója Kína számára

A nyugati katonai blokk először nevezi meg kihívásként Pekinget

Bradley Blankenship amerikai újságíró, rovatvezető és politikai kommentátor. Szindikált rovata van a CGTN-nél, és szabadúszó riporterként dolgozik nemzetközi hírügynökségeknek, többek között a Hszinhua hírügynökségnek.

Mit jelent a NATO új stratégiai koncepciója Kína számára

Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) legutóbbi madridi csúcstalálkozóján a szövetség 2010 óta először állította össze "stratégiai koncepció" dokumentumát. A koncepcióban Oroszországot nevezik meg a szövetségesek biztonságát fenyegető legfontosabb fenyegetésként - de most először említi meg Kínát is, mint aggodalomra okot adó tényezőt. Bár a NATO nem alkalmazkodott egyes tagállamok provokatív retorikájához, Kína megemlítése mégis jelentős.

A "Stratégiai környezet" című értékelésében a NATO egy egész bekezdést, a 13. pontot szentelte Kínának. Azt mondta, hogy Kína "kinyilvánított ambíciói és kényszerítő politikája kihívást jelent érdekeink, biztonságunk és értékeink számára. A Kínai Népköztársaság politikai, gazdasági és katonai eszközök széles skáláját alkalmazza globális lábnyomának növelésére és hatalmának kivetítésére, miközben stratégiáját, szándékait és katonai kiépítését illetően átláthatatlan marad. A KNK rosszindulatú hibrid és kiberműveletei, valamint konfrontatív retorikája és dezinformációja a szövetségeseket veszi célba, és árt a szövetség biztonságának."

 

 

Frissített stratégia, új tagok, régi ellenségek: A NATO-csúcstalálkozó legfontosabb eseményei

"A KNK arra törekszik, hogy ellenőrzése alá vonja a kulcsfontosságú technológiai és ipari ágazatokat, a kritikus infrastruktúrát, valamint a stratégiai anyagokat és ellátási láncokat. Gazdasági befolyását stratégiai függőségek létrehozására és befolyásának növelésére használja fel. Arra törekszik, hogy felforgassa a szabályokon alapuló nemzetközi rendet, többek között az űr-, a kiber- és a tengeri területeken. A Kínai Népköztársaság és az Orosz Föderáció közötti egyre mélyülő stratégiai partnerség és a szabályokon alapuló nemzetközi rend aláásására irányuló, egymást erősítő kísérleteik ellentétesek értékeinkkel és érdekeinkkel" - teszi hozzá a közlemény.

A 14. pont úgy tűnik, hogy visszavesz ebből a konfrontatív álláspontból, amikor azt mondja, hogy a NATO továbbra is "nyitott a KNK-val való konstruktív elköteleződésre, beleértve a kölcsönös átláthatóság megteremtését, a szövetség biztonsági érdekeinek védelme érdekében". De azt is kimondja, hogy a tagok azon fognak dolgozni, hogy kezeljék a Kína által jelentett "rendszerszintű kihívásokat", amire a "kooperatív biztonság" című részben is utalnak, kijelentve, hogy "az Indo-csendes-óceáni térség fontos a NATO számára, mivel az ottani fejlemények közvetlenül befolyásolhatják az euroatlanti biztonságot".

Először is, ez az egész értékelés hitelt ad annak a rendkívül hibás logikának, hogy Kína valahogy aláássa a nyugati ipart. A tény az, hogy a globalizáció, egy nyugati országok által kezdeményezett folyamat, a globális piaci verseny fokozódását eredményezte. Kína nem torzította el ennek a versenynek a szabályait, csupán tisztességesen megnyerte azokat, ami nem meglepő, hiszen Kína rendelkezik a világ legnagyobb, ráadásul magasan képzett lakosságával.

 

 

Kína figyelmeztet az "ázsiai NATO" ellen

Érthető módon Peking ezt úgy fogja fel, mint a fejlődésének tiszteletlenségét, amelyet békésnek és a világ számára kölcsönösen előnyösnek tekint. Amikor a kínai államtanácsos és védelmi miniszter, Wei Fenghe június 19-én Szingapúrban, a legutóbbi Shangri-La Párbeszéd alkalmával beszélt, miközben amerikai kollégája is jelen volt, kifejezetten ezt jegyezte meg. A Kína befolyásának "megfékezésére" irányuló erőfeszítések lényegében arra irányulnak, hogy megállítsák Kína fejlődését, amelyet az emberiség történelmének legnagyobb szegénységellenes kampánya kísért. Ez ellen harcolni aljasul erkölcstelen.

A másik pont ezzel kapcsolatban az, hogy lényegében 30 országra terjeszti ki az amerikai stratégiát Kínával szemben, az úgynevezett "stratégiai kétértelműséget". Ez önmagában is rendkívül provokatív, mert azt jelenti, hogy a NATO és Kína kapcsolata ugyanolyan kiszámíthatatlan és kaotikus lehet, mint a jelenlegi amerikai-kínai kapcsolat. Ez már önmagában is viharosabbá teszi a világgazdaságot, tekintve, hogy az USA és Kína a világ két legnagyobb gazdasága, de az Európai Unió nagy részének bedobása még nagyobb katasztrófát jelentene.

A NATO stratégiai koncepciója egyértelműen nyitva hagyja az ajtót a szövetség számára, hogy beavatkozzon Kína szomszédságába. Megjegyzendő, hogy a NATO dokumentumában a saját szomszédságáról is említést tesz, azaz a nagyhatalmi politika koncepcióját a saját érdekeit illetően elismeri, de Kína érdekeit nem ismeri el. Ez egy rendkívüli tévedés, amely már jó ideje az USA/NATO politikájának kézjegye, és amely megteremtette például a jelenlegi ukrajnai konfliktus feltételeit.

Végezetül pedig el kell ismerni, hogy bár a dokumentum erősen utal Oroszországra, és a NATO keleti szárnyán Európában a csapatok fokozott jelenléte kíséri, ennek még mindig köze van a Kínával kapcsolatos amerikai stratégiai gondolkodáshoz. Az egyik értékelés, amely véleményem szerint nagy befolyással bír az amerikai biztonsági államban, A. Wes Mitchell, az európai és eurázsiai ügyekért felelős korábbi helyettes államtitkáré.

 

 

Ázsiai nemzet NATO-misszióra törekszik

Egy 2021 augusztusában a The National Interest című lapban megjelent írásában azt mondta, hogy egy kétfrontos háború Oroszországgal és Kínával nem lenne megnyerhető, ezért az USA-nak meg kell találnia a módját annak, hogy mindkettővel való konfrontációját eltolja. A cikk szerint az USA-nak halálos csapást kell mérnie Oroszország európai befolyására, és arra kell kényszerítenie, hogy keleti hatalom legyen.

"Egyszerűen fogalmazva, a célnak az kellene lennie, hogy enyhítsük Amerika egyidejűségének problémáját azáltal, hogy Oroszországot arra ösztönözzük, hogy kevésbé legyen európai hatalom - és inkább ázsiai" - írta. Megjegyzendő, hogy ez a cikk nem csak egy magazinban jelent meg, hanem egy jelentésen alapul, amelyet Mitchell 2020-ban írt a Pentagon számára.

A NATO stratégiai koncepciójának Oroszországra való összpontosítása és a szövetség közelmúltbeli intézkedései Mitchell stratégiájának pontos megvalósításának tűnnek. Vagyis Oroszország kiszorítása Európából az ukrajnai konfliktus és a NATO keleti frontjának kiépítése révén - ezzel egy potenciális kétfrontos konfliktus megkísérlése Oroszországgal és Kínával. Bár a stratégiai koncepció most Oroszországra összpontosít, egyértelműen Kína van a célkeresztben, mint a következő fő célpont.

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/kina-most-mar-nyiltan-a-nato-celkeresztjeben-van

Ez az ország a te hazád!