2015. december 1., kedd

Belorusszia részt vesz a Balkán stabilitásának biztosításában

A szerb és belorusz elnök múlt héten letették a jelenlegi legnagyobb volumenű európai ingatlanfejlesztési beruházás, a Minszk Világ névre keresztelt projekt alapkövét. A 320 hektáron végrehajtott beruházás célja egy olyan többfunkciós modern üzleti negyed létrehozása, amely az Európai Unió, a balkáni országok és az Eurázsiai Gazdasági Unió közötti kapcsolatok gazdasági központjaként funkcionálna.
A ceremónia utáni nyilatkozatokból kitűnik, hogy mind a szerb, mind a belorusz vezetés a Balkán-félsziget stabilitásában és prosperitásában érdekelt. A belorusz elnök szerint “szimbolikus jelentősége lenne, ha 2016-ban Minszkben gyűlnének össze a volt Jugoszlávia utódállamainak vezetői.” Tomiszlav Nikolics szerb elnök pedig a kezdeményezésre adott válaszában kifejtette, hogy ez ügyben már megtörtént a szükséges kapcsolatfelvétel Horvátország, Szlovénia, Macedónia és Montenegró vezetőivel, így a teljes volt Jugoszlávia ott lesz Minszkben jövőre.
Amennyiben a nemrég aláírt Belgrád-Budapest gyorsvasúti szakasz két év alatti megépítését megcélzó beruházási egyezmény – mint a Kína által támogatott ún. balkáni selyemút első szakasza – létrejön, a transzeurópai közlekedési tengelyek fejlesztési irányában mélyreható változás jön létre, melynek gazdasági vonatkozásait Belorusszia teljes mértékben kiaknázná. A balkáni selyemút lényege, hogy a görögországi Pireusz kikötőjéből a Balkánon keresztül, szárazföldön, nagysebességű tehervasút-vonalon Európa belsejébe irányítaná az áruforgalmat. Így a Közel- és Távol-keletről érkező, és oda irányuló áruszállítás logisztikai vonatkozásában a Szuezi-csatornán átközlekedő teherhajók nem lennének az európai kontinens körbenavigálására kényszerítve. Ez egyrészt rendkívüli mértékben lerövidíti az áruforgalmi időtényezők összességét (utaztatás, rakodások), másrészt a közlekedési tengely fejlesztési irányának megváltozásával a tengeri rakodóhelyek kiaknázási lehetőségétől megfosztott országok szerepe is jelentősen felértékelődik a kontinens árucsere-bonyolítási útvonalán.
Ezt a helyzetet aknázná ki teljes mértékben – földrajzi elhelyezkedésénél fogva – Belorusszia. A projekt megvalósulása esetén Lengyelország szerepe az EU-Ázsia, és az EU-Eurázsiai Unió közötti áruforgalom lebonyolításában jelentősen leértékelődne. Mivel a lengyel politikai vezetés egyértelmű érdeke ennek megakadályozása, és ezen túl az Intermarium-koncepció Adriai-tengerig történő kibővítése (Horvátország, Szlovénia bevonásával), ezért ezen a vonalon egy olyan destabilizációs folyamat gerjesztése várható, amely a nyugat-balkáni országok és a közép-balkáni régió közötti ellentétek kiélezésével próbálja meg saját geopolitikai céljait érvényesíteni. A jövőre Belorussziában rendezendő, volt jugoszláv tagállamok vezetőit tömörítő “kis-balkáni csúcstalálkozó” pedig pontosan ezt hivatott megakadályozni.

http://www.hidfo.ru/2015/12/belorusszia-reszt-vesz-a-balkan-stabilitasanak-biztositasaban/

Erdogan készen áll lemondani az államfői posztról


Recep Tayyip Erdogan török államfő bejelentette, hogy készen áll lemondani az államfői posztról, amennyiben bizonyítékok jutnak nyilvánosságra arra vonatkozóan, hogy országa az Iszlám Állam terrorszervezet olaját vásárolja fel.
A török államfő kijelentette, hogy tudomása szerint csak törvényes módon vásárolnak olajat, és amennyiben valaki ennek ellenkezőjét be tudja bizonyítani, készen áll lemondani az államfői posztról. Erdogan amerikai forrásokra hivatkozva kijelentette, hogy az Iszlám Állam olaját orosz és szíriai állampolgárok vásárolják fel – s mindezzel azt a kijelentést kívánta alátámasztani, hogy nem Törökország teszi mindezt. Ez a kijelentés akár igaz is lehet, tekintve, hogy az Iszlám Államhoz a világ számos országából csatlakoztak muszlim fiatalok, így könnyen bizonyítást nyerhet, hogy az értékesítéséi lánc elején orosz vagy szíriai állampolgár áll, aki évek óta az ISIS részeként harcol Szíriában. Csak Európából több mint tízezren csatlakoztak a terrorszervezethez, így akár francia vagy német állampolgár is megveheti az Iszlám Állam olaját. A csempészhálózat egy elemének nem-török állampolgársága azonban nem bizonyítja, hogy az értékesítési lánc végén nem Törökország áll.
Hétfőn Vlagyimir Putyin orosz államfő kijelentette, hogy Törökország amiatt lőtte le az orosz Szu-24-es vadászbombázót Szíria felett, mert ezzel a lépésével az olajcsempészek útvonalait védte; az illegális olajkereskedelem ipari mértékben zajlik Törökország határain, amit Oroszország a szíriai terrorellenes művelet részeként megfigyelés alatt tart. Az orosz államfő erről már a G20 csúcstalálkozóján is beszámolt; a találkozón Oroszország a légierő gépei által rögzített képi anyagot tárt a nyugati vezetők elé, melyeken a lopott olajat Törökországba szállító konvojok láthatóak. Az orosz államfő a Párizsban kezdődő klímakonferencia alkalmából kijelentette; amennyiben Törökország megsemmisíti ezeket a csempészszállítmányokat, a határ környékén az ipari mennyiségű égő olaj füstoszlopait és tüzeit lehetne látni, nem pedig rendezett sorokban Törökország felé haladó konvojokat, melyek a török határ elérését követően nyomtalanul eltűnnek.


http://www.hidfo.ru/2015/12/erdogan-keszen-all-lemondani-az-allamfoi-posztrol/


ErdoganISIS2_0


„Olyan, az űrből és légi járművekről készített képeket mutattam, amelyek egyértelműen demonstrálják, hogy milyen kiterjedt illegális olajkereskedelem folyik,” mondta Vlagymir Putyin riporterek egy csoportjának a törökországi Antalyaban éppen a múlt hónapban tartott G20-as csúcstalálkozó ideje alatt. Putyin természetesen az Iszlám Állam illegális és igen jövedelmező olajkereskedelmére célzott, amiről az elmúlt hetekben sokat olvashattunk.
Az orosz Szu-24-es vadászrepülő lelövése elegendő indokot szolgáltatott az orosz elnök számára, hogy végre leleplezhesse Ankara feltételezett szerepét az illegálisan megszerzett iraki és szíriai nyersolaj csempészésében.
„Az Iszlám Államtól az olajat Törökországba szállítják,” mondta Putyin, amikor Jordániában Abdullah királlyal találkozott, és ha ez nem lett volna elég világos megfogalmazás, hozzátette, hogy „az Iszlám Állam készpénzt kap a Törökországnak eladott olajért cserébe”.
Természetesen szinte lehetetlen pontosan végigkövetni az ISIS által megszerzett olaj útját a kitermelés pontjától a piacokig, de annyit azért tudni lehet, hogy az Iszlám Állam ugyanazokat a csempészeket, kereskedőket és szállítmányozó cégeket alkalmazza, mint a regionális kurd kormány saját nyersolajának a törökországi Ceyhan kikötőjébe történő szállításhoz, ahonnan az olaj továbbutazik Izraelbe és más piacokra (attól függően, hogy melyik történetnek hiszünk), illetve amennyiben össze akarják zavarni a szálakat, Málta partjai mentén lehetőség van átrakodni a szállítmányt egyik hajóról a másikra, ami állítólag megnehezíti a nyomon követést.
Egyesek úgy gondolják, hogy Erdogan fia, Bilal, aki a BMZ nevű tengeri szállítmányozó csoport tulajdonosa, nyakig benne van a kurd és Iszlám Állam féle nyersolaj csempészésében. A BMZ tulajdonában lévő hajók többsége amúgy máltai színekben járja a vizeket.
A fentiek tükrében egyesek úgy gondolják, hogy Törökország azért lőtte le az orosz gépet, hogy megbosszulja az Iszlám Állam olaját szállító 1000 olajszállító teherautó korábbi kilövését. Omran al-Zoub szír információs miniszter a következőket mondta múlthét pénteken:
„Az összes olajat a Recep Erdogan fiának tulajdonában lévő cégnek szállították. Ezért lett ideges Törökország, amikor Oroszország légitámadásokat indított az ISIS infrastruktúrái ellen és több mint 500 olajszállító teherautót semmisített meg. Ez nagyon felidegesítette Erdogant. Nemcsak olajat, hanem búzát és műemlékeket is szállítanak.”
Al-Zoub nincs egyedül ezzel a gyanújával. Mowaffak al Rubaie, iraki parlamenti képviselő, volt nemzetbiztonsági főtanácsadó, aki személyesen vezette Szaddam Husszeint kivégzése helyszínére, az RT-nek nyilatkozva azt mondta, hogy az ISIS nagyjából havi 100 millió dollár értékben ad el olajat Törökországnak.
„Az elmúlt nyolc hónapban az ISIS … 800 millió dollár értékben adott el olajat Törökországnak a feketepiacon. Ez iraki és szír olaj, amit teherautókon szállítanak át a határokon Irakból és Szíriából Törökországba, majd a nemzetközi árfolyamok 50 százalékáért értékesítenek.
Ezt vagy helyben elhasználják, tehát a török finomítók segítségével a török piacon értékesítik vagy Jihanba kerül, majd onnan a vezetékeken át a Földközi-tenger térségébe és így a nemzetközi piacokon kerül értékesítésre.
Az iraki és szír olaj olyan az ISIS számára, mint az oxigén. Ha elzárnánk az oxigént, az ISIS megfulladna.”
„Nincs kétség afelől, hogy a török kormány tud a csempészésről. A kereskedők és üzletemberek a török titkosszolgálat és biztonsági erők orra alatt – vagy ha tetszik védelme alatt – veszik az olajat.
A biztonsági erőknek több olyan tisztje van Törökországban, aki szimpatizál az Iszlám Állammal. Lehetővé teszik, hogy Isztambulon át behatoljanak … Szíriába és Irakba.
Nem létezik olyan terrorszervezet, amelyik képes lenne egyedül túlélni egy szomszédos ország segítsége nélkül, ami ez esetben Törökország.”
Már ez is elég egyértelmű, de a történetnek még nincs vége.
Hétfőn Putyin bejelentette, hogy olyan új információk birtokába jutott, amelyek megerősítik Törökország részvételét az Iszlám Állam olajkereskedelmében.
„Ebben a pillanatban kaptunk új információt, ami megerősíti, hogy az Iszlám Állam harcosai által felügyelt lerakatokból származó olaj ipari mennyiségben lép be Törökországba,” nyilatkozta Putyin a párizsi klímacsúcs „partvonaláról”. (RT.com)
„Sikerült kiszimatolnunk néhányat a Török Köztársaság területén belül, olyan területeken, amiket különleges és rendőri erők felügyelnek, akik a vízummentes rezsimet kihasználva térnek vissza a mi területünkre, ahol mi folytatjuk ellenük a harcot.”
Minden okunk megvan azt feltételezni, hogy a gépünket a kikötők felé tartó olajszállítmányok biztosítása érdekében lőtték le, hogy azután tankerhajókra rakodhassák azokat,” tette hozzá.
Erdogan pedig kijelentette, hogy nem fogadhatja el a vádakat, amelyek szerinte „erkölcstelenek”:
„Oroszország állítása, miszerint Törökország olajat vásárolt volna Daesből „erkölcstelen”. Az ilyen állításokat bizonyítani kell.”
Érdekes módon az az ember, aki hajlandó volt polgárháborút indítani néhány parlamenti szék visszaszerzéséért, és gondolkodás nélkül börtönbe veti azokat, akiket pozíciója szempontjából veszélyesnek tart, most hirtelen kijelentette, hogy lemond, amennyiben Putyin (vagy bárki más) bizonyítékot tud felmutatni ellene:
„Nem vagyunk annyira tisztességtelenek, hogy olajat vegyünk terroristáktól. Amennyiben bebizonyosodik, hogy valóban ezt tettük, lemondok hivatalomról. Amennyiben van rá bizonyítékuk, álljanak elő vele és megvizsgáljuk.”
Hát erre mi is kíváncsiak vagyunk.
Újságírókkal és az igazságot kutató őszinte rendőrökkel ellentétben, akik szerették volna elérni, hogy a szunnita militánsok ne juthassanak pénzhez és fegyverekhez, Ankara nagy bánatára Putyint nem tudják letartóztatni, így kezdenek idegesek lenni.
Az idegességgel pedig nincsenek egyedül, hiszen hatalmi körökben nem sokan szeretnék, ha a nagynyilvánosság rájönne, hogy az Iszlám Állam ellenes koalícióhoz tartozó kormányaik nemcsak az Iszlám Államot, hanem az Al-Nuszra Frontot és minden olyan csoportot támogatnak, akik Asszad elmozdításán fáradoznak.
Ha pedig kiderülne, hogy az Egyesült Államok csupán azért nem bombázta eddig az ISIS olajszállítmányait, mert Ankara és Washington között hallgatólagos megállapodás áll fenn az illegális nyersolajszállítmányok védelmére, az amerikai nyilvánosság esetleg követelheti bizonyos emberek elmozdítását.
A bűnszövetkezeteknél általában az viszi el a balhét, vagyis azt hajítják ki a buliból, akit először kapnak el. Ennek fényében, illetve a fejleményektől függően, érdekes lesz megfigyelni, hogy miként kezelik majd Erdogánt Törökország „szövetségesei” a jövőben.
Forrás: zerohedge.com
http://idokjelei.hu/2015/12/erdogan-azt-mondja-lemond-ha-putyin-vadjai-igaznak-bizonyulnak-az-iszlam-allammal-folytatott-uzletelesrol/

Benzint isznak az országgyűlési képviselők?

… vagy ha nem is isszák a benzint, az egészen biztos, hogy nagy mennyiségben fogyasztják. A Bors által az Országgyűlés Hivatalából kikért adatok azt mutatják, hogy a honatyák és honanyák 10 hónap alatt 125 millió 742 ezer forintot tankoltak el. Vidéken a fideszesek költik a legtöbbet, Budapesten viszont a szocialisták fogyasztása magas.
Íme a vidéki dicsőségtábla:
1. Legény Zsolt (MSZP, Szabolcs megye, Tornyospálca) 1 753 709
2. Tilki Attila (Fidesz, Szabolcs megye, Fehérgyarmat) 1 748 972
3. Vitányi István (Fidesz, Hajdú megye, Berettyóújfalu) 1 730 621
4. Simonka György (Fidesz, Békés megyei) 1 716 011
5. Vinnai Győző (Fidesz, Szabolcs megye, Nyíregyháza) 1 702 779
6. Hörcsik Richárd (Fidesz, Borsod megye, Sárospatak) 1 702 020
7. Apáti István (Jobbik, Mátészalka) 1 652 150
8. Móring József Attila (KDNP, Somogy megye, Somogyvár) 1 563 910
9. Kovács Sándor (Fidesz, Szabolcs megye, Géberjén) 1 454 940
10. Bodó Sándor (Fidesz, Hajdú megye, Sárrétudvari) 1 481 621
És íme a budapesti fogyasztási verseny győztesei:
1. Novák Előd (Jobbik) 931 128
2. Fodor Gábor (Liberálisok) 806 833
3. Selmeczi Gabriella (Fidesz) 702 022
4. Mesterházy Attila (MSZP) 697 272
5. Tóth Csaba (MSZP) 637 390
6. Burány Sándor (MSZP) 504 180
7. Gyurcsány Ferenc (DK) 503 196
8. Hiszékeny Dezső (MSZP) 405 379

(propeller)

Orosz szorítás az ankarai maffia nyakán

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem lazít az ankarai maffia nyakára vetett orosz hurkon. Továbbra is azzal vádolja Törökországot, hogy a dzsihaditák fő kereskedelmi partnere, és a sátánfattyaktól veszik az olajat. Tegnap Párizsban azt is bejelentette, hogy mindezt újabb adatokkal tudja alátámasztani.

A török légierő azért lőtte le a Szu-24-es orosz harci gépet, mert biztosítani akarták, hogy a dzsihadisták zavartalanul szállítgathassák az olajat. Oroszország elnöke ezúttal azt is hozzátette, hogy újabb, kiegészítő adatok vannak a kezében, amelyek alátámasztják ezt az állítását. Az Iszlám Állam által uralt szíriai területekről ipari mennyiségű olaj kerül be Törökországba. Onnan aztán szerte-széjjel a nagyvilágba. (Többek között Maradék-Ukrajnába is!)
Kardigan török maffiavezér mélyen fölháborodott mindezen, és írásos bizonyítékokat követelt Putyin elnöktől. No meg azt ígérte, hogy ha lesz ezekről a tényekről Oroszországnak általa is hitelesnek mondott papírja!-ő bizony akkor lemond.
De ha Vlagyimir Putyin nem tud ilyen írást bemutatni, akkor neki kell lemondania!-hörkentette az ankarai Vezérkeresztapa.
Volt egy eléggé humoros előadása is Kardigannak tegnap. Sajtószónoklata közben megkérdezték tőle, hogy hajlandó-e végre bocsánatot kérni Oroszországtól. Az addig igencsak nagymellényű Kardigan hirtelen átadta a szót mamelukjának, ő maga pedig szép csendben elsompolygott! Válasz nélkül.
http://www.balrad.com/2015/12/01/orosz-szoritas-az-ankarai-maffia-nyakan/




Közlekedők figyelmébe: Komoly közlekedési dugó a Boszporuszon!

A török maffia feje úgy rendelkezett, hogy az uralmát veszélyeztető orosz katonai agresszió miatt lezárja a Boszporuszt és a Dardanellákat. Pillanatnyilag komoly dugó alakult ki a Földközi-tengert és a Fekete-tengert összekötő víziúton.

A dolog lényege: Törökország ezt csak abban az esetben tehetné meg, ha hadban állna valamely országgal! JELENLEG ilyen állapot nem áll fenn.
Megfigyelők szerint ezt az ankarai maffia önmagától aligha merte volna meglépni. Márpedig meglépte. Mégpedig azok után lépte meg, hogy tegnap Párizsban Obamaki-a világ elsőszámú latorállama, az USA elnöke-rövid beszélgetést folytatott Vlagyimir Putyinnal.
Mint arról Dmitrij Peszkov a sajtónak beszámolt, Obamaki részvétét fejezte ki Vlagyimir Putyinnak amiatt, hogy török harci repülőgépek lelőttek egy orosz repülőgépet, s mindkét fél kiállt a politikai rendezés előmozdítása mellett Szíriában. Ami az ukrajnai válságot illeti, azt hangsúlyozták, hogy szigorúan be kell tartani az úgynevezett minszki megállapodásokat.
Az ankarai maffiavezérkar is magáévá tette a politikai rendezés szükségességét. A jelek szerint!
Tegnap reggel óta a Földközi-tenger vizein úszkáló “Moszva” rakétahordozónak komoly vízalatti kísérete lett. Két török tengeralattjárószegődött mellé, amiket viszont orosz tengeralattjáró-elhárítók követnek minden felé!
http://www.balrad.com/2015/12/01/kozlekedok-figyelmebe-komoly-kozlekedesi-dugo-a-boszporuszon/

Tizennégyezer migráns tűnt el nyomtalanul Svédországban

Svédország december 11-ig átmeneti határellenőrzést működtet a schengeni övezet országai felé, miután egy év alatt több mint százezer bevándorló érkezett az országba, és a migrációs hullám túlterhelte a menekültügyi rendszert. A migránsok egy részét kiutasították, de többségük nyomtalanul eltűnt, mielőtt a hatóságok külföldre szállíthatták volna.
A svéd migrációs hivatal egy hónappal ezelőtt arról számolt be, hogy 21748 bevándorlót kiutasítanak, mert az ő esetükben nem indokolt a menedékjog megadása (nem a háború elől menekültek el, hanem egyszerű gazdasági bevándorlók). Az Aftonbladet azonban arról számolt be, hogy a kiutasítottak közül 14140 migráns nyomtalanul eltűnt. Egy részük vélhetően átszökött a határon, egy részük pedig Svédország területén rejtőzött el. A lapnak nyilatkozó rendőrségi vezetők beszámolóiból azonban kiderült; a hatóságoknak semmilyen információja nincs arról, hogy a több mint 14 ezer személy hova tűnt. A deportálás előtt nyomtalanul eltűnt migránsok jobb híján körözés alatt állnak, hollétükről pedig nem áll rendelkezésre további információ.
Patrik Engström rendőrkapitány az Aftonbladetnek nyilatkozva elmondta, hogy a kiutasításra ítélt migránsokat nem tudják nyomon követni, és gyakorlatilag semmit nem tehetnek ez ügyben. Ellenben a tömeges eltűnést követően őrizetbe vették azokat a személyeket, akiknek kiutasításáról már döntés született, de a bírósági végzés még végrehajtásra vár. Az intézkedés részeként 7608 migráns van fogságban, vagy él átmenetileg zárt menekülttáborban. Engström hozzátette, hogy a helyi rendőri erőknek problémát okoz a deportálás, mert nem elegendő a létszám ahhoz, hogy ennyi migráns külföldre szállítását felügyeljék. A létszámhiány következményeként pedig a kiutasított migránsok nagy része inkább eltűnik a hatóságok szeme elől, és az illegalitást választja. Engström elmondása szerint a rendőri erőket jelenleg a határellenőrzés fenntartása is leterheli, emellett kivitelezhetetlen a kiutasított személyek külföldre szállítása.
A rendőrkapitány a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a deportálás sikertelenségéről nem csak a rendőrség forráshiánya tehet, hanem egy ilyen művelet részben diplomáciai és politikai manőver, mert a kormány rá kell vegye a forrásországokat, hogy saját kiutasított állampolgáraik visszaszállításában részt vegyenek. Ennek részeként Irán, Irak, Afganisztán, Szomália, Eritrea, Libanon, Marokkó és Líbia kormányaival kell megállapodniuk, de a problémát éppen az okozza, hogy a bevándorlás forrásországainak gyakran nincs is központi kormánya (pl. Líbia), ami érdemben képes lenne együttműködni az európai hatóságokkal.
Svédországban a befogadás politikájával együtt járt az erőszakos bűncselekmények számának drasztikus növekedése. Csak 2014 folyamán összesen 6700 nemi erőszak esetet regisztráltak, főként a bevándorlók által lakott külvárosi övezetekben. Ez 11%-os növekedést jelent a korábbi évhez képest. A svéd Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács adatai szerint az 1985 és 1989 közt történt nemi erőszak bűncselekmények 61%-át követte el bevándorló. A hivatal 1996 óta nem hoz nyilvánosságra adatokat arról, hogy a bűncselekményeket migráns felmenőkkel rendelkező személy követte-e el, de a bevándorlók számának növekedésével a nemi erőszak esetek száma is drasztikusan nő. A korábbi hivatalos statisztikák szerint nemi erőszakot főként iraki, észak-afrikai (Algéria, Líbia, Marokkó, Tunézia) bevándorlók és más afrikai országokból érkezők követnek el.


http://www.hidfo.ru/2015/12/tizennegyezer-migrans-tunt-el-nyomtalanul-svedorszagban/

Megint jól hülyére vettek bennünket!

Valószínűleg nem ússzuk meg olcsón Bundesmutti migránsbuliját. 18 millió euróba-nagyjából 5,6 milliárd forintba fog az fájni nekünk, hogy a török maffia a fejpénzt megkapja.
mb
Merthogy Bundesmutti földobta az ötletét: a kelet-európai országokat támogató EU-s alapokból kéne elvonni a törökök által kikövetelt védelmi pénzt.Azt a három milliárd eurot, amiért tulajdonképpen a kisujját sem kell mozdítania.
Csupa győzelmi jelentésdömping öntött el bennünket tegnap az MTI-felől a hétvégi migránsügyi alkudozással kapcsolatban. Döbrögink vasárnap esti győzelmi jelentése óránként porondra került, egyre színesebb-egyre ragyogóbb diadalként tálalva “harcosságát”! Miszerint általa (Döbrögi által) “a magyar szempontokat sikerült érvényesíteni”, valamint „a nyilatkozat világos garanciát ad Magyarország számára, hogy senkit sem kell kötelező jelleggel befogadnia”.
Majd elővettek egy kutatót is, aki szerint „tulajdonképpen a magyarok által elkezdett álláspont európai szinten is győzedelmeskedett”.
A nagy diadaljelentésdömpingből két nagyon lényeges dolog “felejtődött” ki!
1. Magyarország azért fizet (vagy nem kap az EU-tól) 18 millió eurot az ankarai Keresztapának, mert a VASÁRNAPI MIGRÁNSVÁSÁR TÁRGYÁT KÉPEZŐ 400 ÚJ MIGRÁNSBÓL HOZZÁNK (állítólag!) NEM TELEPÍTENEK BE EGYET SEM!
2. Mint azt tegnap a “magyar” parlamentben Ragály Tonyó tudomására hozta a népeknek, a KORÁBBI MEGSZÁLLÓHORDÁBÓL VISZONT KAPUNK!
Tehát: fizetünk és befogadunk! (Kétezret?-húszezret?-van jelentősége?! Semmi! A lényeg, hogy jöhetnek a rokonyok is. Majd! Fognak is jönni!)
Hol érvényesültek a magyar érdekek? Mikor érvényesültek?
SEHOL NEM ÉRVÉNYESÜLTEK, SEMMIKOR NEM ÉRVÉNYESÜLTEK!
Nem történt más, minthogy megint parasztvakított a NER-vetítő egy jót! A magyarok pedig hiszik a mesét! IGAZI NEMZETVEZETŐ-SŐT!-EURÓPAI VEZETŐ-SZÜLETETT VASÁRNAP BRÜSSZELBEN!
Döbrögink az! Indulhat a hálaadó Birkamenet! Lehet aláírni a döbrögista íveket!

http://www.balrad.com/2015/12/01/megint-jol-hulyere-vettek-bennunket/





Az EU adott egy jó nagy pofont a sz…nak!

Marac László, az amszterdami egyetem tanára az orosz “RT” televíziós csatornán elhangzott nyilatkozatában azt mondja, hogy a nagyjából egy év múlva Törökországnak megadandó EU-s vízummentesség legalizálni fogja a muszlimok Európába való beözönlését.

“Az egyszerű török állampolgárok nem fognak tudni útra kelni Európába. Még vízummentesen sem. Ám az EU-ba eljutni szándékozó migránsok-akik amúgy nem török állampolgárok-könnyedén jutnak majd feketén török útlevélhez, amivel aztán könnyedén, vízummentesen juthatnak el céljukhoz”!
Törökországból a vízummentességet követően BÁRKI török állampolgárként utazhat az EU-ba. Törökország hirtelen megszabadul négyszázezer “menekülttől”, és ezért még három milliárd eurot is kap. Semmi garancia arra, hogy a vízummentességet követően nem juthatnak török útiokmányhoz azok, akiknek az EU-ba való behatolás a céljuk.
Marac László szerint sem a “Frontex”, sem pedig más uniós szerv nem bízhatja a török hatóságokra az EU külső határainak védelmét, adminisztratív ellenőrzését.
http://www.balrad.com/2015/12/01/az-eu-adott-egy-jo-nagy-pofont-a-sz-nak/