2016. augusztus 15., hétfő

Már a villanyszámlával küldik a behívót az ukránok

Immár félhivatalosan is frontországgá vált Ukrajna: zsoldosként jobban meg lehet élni, mint békés polgárként. Azok az ukrán állampolgárok, akiknek problémát jelent a számlák befizetése, lehetőséget kapnak arra, hogy kiemelkedő fizetésért a frontra vonuljanak, és harcoljanak a NATO érdekeiért.
A Veszti ukrán hírügynökség beszámolója szerint Kijevben az emberek elkezdtek olyan számlákat kapni, amihez egy szokatlan hirdetés is társul; a kiérkező villany- és gázszámla mellé ajánlatot kapnak arra, hogy amennyiben problémát jelent nekik a számlabefizetés, beállhatnak zsoldosnak a NATO alkalmazásába, havi 1000-1200 euróért.
A közel 400 ezer forintnak megfelelő bér Ukrajnában kiemelkedően magas összeg, így okkal mondható, hogy ezt hozta az atlantizmus; az EU- és NATO tagjelölt-aspiráns országban zsoldosként könnyebb megélni, mint társadalmilag hasznos munkát végző, békés polgárként. A nyomtatvány arra tesz ajánlatot, hogy a számla birtokosa jelentkezzen a NATO békefenntartó kontingensébe, ahol 1200 euró körüli bér várja.
A Veszti értesülései szerint nagy mértékben csökkent azoknak a száma, akik szolgálni akarnak az ukrán hadseregben, ami arra kényszeríti a védelmi minisztériumot, hogy ehhez hasonló unortodox módszerekhez folyamodjon. A keleti fronton vívott háború különösen a fiatalok körében népszerűtlen, akik gyakran inkább másik országba költöznek, hogy így elkerüljék a sorozást. 2015 októberében a Lenta.ru azt írta, több mint tizenhatezren dezertáltak az ukrán hadsereg soraiból.


http://www.hidfo.ru/2016/08/mar-a-villanyszamlaval-kuldik-a-behivot-az-ukranok/

Az “elit”, ami nyíltan a nép ellen fordult

Joachim Gauck hidfo.ru
Joachim Gauck német államfő nemrég nyilvánosan kijelentette; “nem az elit a probléma, hanem a nép.” Németország vezetői megszabadulnának az őshonos lakosságtól, hogy boldogan élhessenek egy színesbőrű, kevert kultúrájú társadalomban. Ehhez már csak a többségi lakosságtól kell megszabadulniuk, ami nem osztja az ő nézeteiket, ezért útban van.
“Nem az elit a probléma, hanem a nép” – ezt Joachim Gauck német államfő mondta június végén. Kijelentését követően feldühödött tömegek vonultak az elnöki hivatal elé, amit később az állami televízió szélsőjobboldali extrémizmusnak nevezett. Angela Merkel szintén egy erőszakos lépéshez folyamodott, és felszólította a német vállalatok vezetőit, hogy soron kívül foglalkoztassák az országba özönlő “menekülteket”. A hét folyamán emellett a német kormány kifosztotta az állami egészségügyi alapot, hogy elfogadhasson egy törvényt, ami rendelkezik a Németországba importált több millió nem-európai személy segélyezéséről és lakhatásáról. Egyre inkább átlátszóak ezek a törekvések; ez már nem hánytatott sorsú emberek befogadásáról szól, hanem egy
a kormányok által folytatott erőszakos lakosságcsere program, melynek célja, hogy Németországban is kisebbségbe kerüljön a fehér lakosság.
2012 folyamán az Amerikai Egyesült Államok “elitjeinek” számos tagja örömének adott hangot, miután a születési statisztikákon már egyértelműen látszott: a nem-fehér születések száma meghaladta a fehér születések számát. 2015-ben már az Al-Dzsazíra is azzal foglalkozott, hogy a fehér lakosság kisebbséggé válik az Egyesült Államokban. Azok a politikusok, akik az “euro-atlanti integráció” hívei, ugyanezt akarják megvalósítani Európában: azért támogatják a bevándorlást, hogy az európai lakosság kisebbségbe kerüljön.
Június 8-án Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter a Zeit napilapnak nyilatkozva szó szerint kijelentette; azért támogatja a bevándorlást, mert szerinte “vérfertőzéshez vezetne”, ha a németek nem keverednek az arab és afrikai migránsokkal. Schäuble a lapnak nyilatkozva furcsa megszállottsággal beszélt a népek keveredéséről, és olyan módon beszélt az emberekről, mintha csak tenyészanyagként tekintene rájuk. Szerinte az európai-arab keverék nők “hatalmas lehetőséget jelentenek az újításra”.
A fehér lakosság nem-európai népekkel keveredését egyébként nem csak néhány elborult elméjű politikus, hanem civil szervezetek és szekták sokasága is támogatja. Tavaly augusztusban huszonnyolc európai szabadkőműves páholy írt alá egy közös nyilatkozatot, amiben felszólítják az európai kormányokat, hogy fogadják be az összes, Európába tartó bevándorlót. A bevándorlás elutasítása esetére újabb konfliktusokat helyeztek kilátásba Európában.
Elgondolkodtató, hogy az Európai Unió a rendszeressé váló terrortámadások és a kriminalitás látványos fokozódása ellenére máig nem tudta lezárni saját határait, annak ellenére sem, hogy erről a problémáról Európa vezető politikusai évek óta vitát folytatnak. Lehetséges, hogy ilyen, a fajkeveredést kívánatosnak tartó beteg ideológiát képviselő szekták már mélyen beépültek több nyugati ország államigazgatásába?
Július végén a TV2 egy műsora annak lehetőségével foglalkozott, hogy Angela Merkel német kancellár, és Theresa May brit miniszterelnök is egy ilyen titkos szekta tagja lehet. Merkel egyébként hetekkel korábban maga is megtekintett egy úgynevezett “színdarabot”, ahol az Európai Unió számos vezető politikusával többek közt azt nézték, amint a “színészek” kecskével közösülést imitálnak. Később semelyik vezető politikus nem illette kritikával az ott látott jeleneteket.



http://www.hidfo.ru/2016/08/az-elit-ami-nyiltan-a-nep-ellen-fordult/

A média öl, butít, és nyomorba dönt

A modern terrorizmus kis csoportok által, állami támogatás nélkül folytatott megfélemlítő tevékenység, mely ezáltal lehetővé teszi, hogy a szervezet befolyást szerezzen nagy tömegek felett. Norvég pszichológusok szerint azonban ez a jelenség nem létezett a tömegmédia megjelenése előtt; a média a terrorizmus terjedésének katalizátorává vált.
Két norvég pszichológus, Bard Lyster és Marie Midtsund az Aftenposten újság számára írt vélemény-publicisztikában új megvilágításba helyezte a média szerepét a látszólag Európa mindennapjaiba is beszivárgó terrorizmus vonatkozásában. Azt írták; bár szinte minimális a valószínűsége annak, hogy valaki terrortámadásban haljon meg, a média élő közvetítéssel és kimerítő elemzésekkel olyannyira felnagyítja ezt a jelenséget, hogy valójában nem maga a terrortámadás, hanem a médialefedettség az, ami globális szinten félelemérzetet kelt az emberekben. A szakértők azt követően kezdték vizsgálni ezt a jelenséget, hogy az Európában történt terrortámadások után egy közvélemény-kutatás azt mutatta, hogy a norvég lakosság közel fele tart egy esetleges terrortámadástól.
“A halálozási statisztikák nem okoznak ehhez kellő pszichológiai nyomást. A média azonban hűséges partnerként együttműködik a terroristákkal a félelem terjesztésében.”
A pszichológusok szerint nem maga a terrortámadás az, ami félelemérzetet vált ki – a terrortámadások hatékonyságát éppen az adja, hogy a média biztosítja a terrortámadás hírének globális terjesztését. A média a garanciája annak, hogy ha egy öngyilkos merénylő felrobbantja magát, arról mindenki tudni fog. Ezáltal a terrorszervezet eléri célját; a társadalmi feszültségek tovább nőnek, a világvallások követői közt is újra ellenségessé válhat a viszony. Akár Európa politikai térképének egésze is újrarendeződhet a terrortámadásoknak adott globális nyilvánosság miatt.
Általánosságban, a drámai események könnyebben megragadják az emberek figyelmét, mint a pozitív hírek, vagy a semleges tónusú beszámolók. A kiterjedt médiafigyelem pedig felnagyítja ezt a hatást: az emberek minél rendszeresebben látnak valamit, annál többet foglalkoznak vele – és annak ellenére, hogy ez a hatás önmagát gerjeszti, az embereknek ugyanazon képeket közvetítik ismétlődő jelleggel. “Ma az emberek elméjének része egy kreatív belső színház, ami folytonosan képeket, forgatókönyveket gyárt arról, hogyan válhat pokollá minden körülöttünk.” – írták. A szeptember 11-i terrortámadást követően sokan nem mertek többé repülőgépre ülni. 2015-ben egy francia TV-csatorna ráadásul interjút készített két terroristával, akik túszokat ejtettek – szerencsére ez nem vált trenddé, mert a tragédiát követően a nagyobb francia sajtóorgánumok megállapodtak abban, hogy többé nem hozzák nyilvánosságra az elkövető fotóját, illetve nem adják ki neveiket, nehogy ezáltal a rendszerrel szembeni ellenállás szimbólumává váljanak.
A terrortámadásoknak adott médiafigyelem azonban egyrészt piaci akadályokba ütközik: a sajtó azzal foglalkozik, ami kiváltja az emberek érdeklődését. A terrortámadásokkal kapcsolatos híreket nagyságrendekkel többen nézik/olvassák, mint a semleges, vagy pozitív híreket. A sajtó pedig nem fog önként dönteni arról, hogy eltaszítja magától a nézőközönség és a profit egy részét. Emellett, a terrortámadások elhallgatása az információs társadalomban cenzúrának is minősülhet, hiszen az emberek tömegei hozzá akarnak jutni ilyen információkhoz, aminek le nem közlése emiatt elhallgatássá minősül át.
Lyster és Midtsund szerint a terroristák az információhoz való hozzáférés jogát használják ki; ezáltal tudják garantálni, hogy ha lecsapnak valahol, az garantáltan a média figyelmének középpontjába kerül. Ez a média-lefedettség az öngyilkos merényletek katalizátorává is vált, hiszen egy ilyen fanatikus személy annak tudatában robbanthatja fel magát, hogy arra mindenki emlékezni fog – nem csak társai közt, de az “ellenség” soraiban is.


http://www.hidfo.ru/2016/08/a-media-ol-butit-es-nyomorba-dont/

Soros György a nyílt társadalom áldozatává vált

Soros-György-hidfo.ru_-1
Soros György nevéhez köthető szervezetek levelezéseit hozta nyilvánosságra egy amerikai hackercsoport, a demokrácia és emberi jogok védelmére hivatkozva. A milliárdos által támogatott civil szervezetek aktívan munkálkodnak az európai választások kimenetelének befolyásolásán, és Európa színesbőrű bevándorlókkal történő újranépesítésén.
Egy amerikai hackercsoport több mint 2500 fájlt hozott nyilvánosságra a DC Leaks weboldalán, melyek Soros György nevéhez köthető civil szervezetek levelezéseit tartalmazzák, és csak arra várnak, hogy az emberek hiteles tájékoztatásában érdekelt sajtó feldolgozza őket. A szombaton nyilvánosságra hozott adatbázis számos, Soros György által finanszírozott civil szervezet belső használatú dokumentumait is tartalmazza, de elsősorban a Nyílt Társadalom Alapítványét, aminek működése ezáltal valóban átláthatóvá válhat.
Vezető politikusok és a sajtó mind gyakrabban vádolják Soros Györgyöt azzal, hogy civil szervezeteken, és kerülő-úton támogatott sajtóorgánumokon keresztül a demokratikus választások manipulálását folytatja, emellett szándékosan a rend megbontására törekszik, hogy az így előidézett piaci bizonytalanságból anyagi haszonra tegyen szert. A most feldolgozásra váró, földrajzi területenként csoportosított dokumentumok közt külön kategóriát képeznek az amerikai elnöki hivatallal kapcsolatba hozható levelezések, melyek Soros György szervezeteihez köthető terveket, stratégiákat, valamint európai országgyűlési választásokkal, és az Európába irányuló bevándorlással kapcsolatos jelentéseket is tartalmaznak.
A DC Leaks-t saját bevallásuk szerint amerikai hackerek működtetik, akik elkötelezettek a szólásszabadság, az emberi jogok és a demokrácia védelme iránt.
Korábban az elmúlt hét folyamán a WikiLeaks hozott nyilvánosságra olyan dokumentumokat, melyekből kiderült, hogy Soros György nem csak anyagi támogatásban részesítette Hillary Clintont, de egyértelmű utasításokkal is ellátta azzal kapcsolatban, hogyan kezelje az Albániában kezdődő zavargásokat. A milliárdos és az amerikai politikus egyaránt úgy gondolta, hogy nekik joguk van beavatkozni egy idegen országban és ott “kezelni a kialakult helyzetet”.


http://www.hidfo.ru/2016/08/soros-gyorgy-a-nyilt-tarsadalom-aldozatava-valt/

Autokrata vezetőként viselkedik Angela Merkel

Angela Merkel német kancellár közmegítélése nagy mértékben romlott a Németországban történt terrortámadásokat követően. Merkel ennek ellenére a német politika vezető alakja marad, népszerűtlensége ellenére is ráerőlteti saját politikáját a többségi társadalomra.
Bár a júliusi terrortámadások megtépázták Angela Merkel támogatottságát, úgy tűnik, a politikus mindinkább egy autokrata vezetőként kezd viselkedni, aki nem foglalkozik azzal, mit gondol róla a társadalom nagy része – írja a norvég Aftenposten publicistája. A legutóbbi közvélemény-kutatás, amely Merkel támogatottságát mérte, azt mutatta, hogy egy +5-től -5-ig terjedő skálán a kancellár megítélése 1,4-ről 1,0-ra esett július óta. Christina Pletten emellett visszautal egy másik, a DeutschlandTrend által végzett felmérésre, melynek eredményei szerint a lakosságnak mindössze 35%-a van megelégedve Merkel bevándorlás-politikájával. Ezzel a kancellár támogatottsága mélypontra jutott, mióta egy évvel ezelőtt sokszorosára nőtt a bevándorlás mértéke.
Az Aftenposten publicistája visszahivatkozik a Kereszténydemokrata Unió mért támogatottságára – 35% – is, ami azt mutatja, hogy Merkel bevándorlás-politikája főként a kancellár személyének megítélését rontja, nem a párt egészét tette népszerűtlenné.
“Ennek ellenére nem mutatkoznak annak jelei, hogy Merkel nem marad kancellár.”
Merkel támogatottsága tehát a CDU-tól függetlenül csökken, mostanra gyakorlatilag annyian támogatják a kancellárt, ahány bevándorló-hátterű személy él Németországban. Ha Merkel ennek ellenére úgy dönt, hogy hatalomban marad, és ráerőlteti saját nézeteit a többségi társadalomra, az a demokráciától való elfordulást jelenti.
Július 18-án egy menekült baltával támadott egy vonat utasaira. Néhány nappal később, július 22-én egy iráni származású német állampolgár kilenc embert gyilkolt meg Münchenben. Július 24-én egy szíriai menekült macsétával gyilkolt meg egy várandós asszonyt – fényes nappal -, majd néhány órával később egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Ansbachban.
Július elején a Bloomberg még arról számolt be, hogy Merkel támogatottsága a 2015 szeptembere óta legmagasabb értéket mutatja, ami annak volt tulajdonítható, hogy a kancellár ígéretet tett arra; egyben tartja az Európai Uniót, abban az esetben is, ha a britek kilépnek. A lap akkor még külön kihangsúlyozta az ARD televízió számára készült felmérést, miszerint Merkel támogatottsága kilenc százalékkal, 59%-ra nőtt.
http://www.hidfo.ru/2016/08/autokrata-vezetokent-viselkedik-angela-merkel/




Tovább esett Angela Merkel támogatottsága

Angela Merkel hidfo.ru
Július vége óta is tovább erodálódott Angela Merkel támogatottsága; egy +5-től -5-ig terjedő skálán 1.4 pontról 1.0-ra esett a kancellár közmegítélése.
A ZDF televízió Politbarometer közvélemény-kutatásának eredményét pénteken hozták nyilvánosságra. A felmérés rangsorolta a német politikusokat az alapján, milyen eredményt érnének el, ha a 2017-es választások helyett a választók most vasárnap járulnának a szavazóurnákhoz. Angela Merkel negyedik helyezett lett ebben a rangsorolásban – az első helyen Winfried Kretschmann áll, Baden-Württemberg miniszterelnöke – 2,1 ponttal. Őt követi Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter, majd Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter 2,0, illetve 1,6 ponttal.
A megkérdezés eredményei szerint a választók többsége negatívan viszonyul a kancellár bevándorlás-politikájához, emellett 45%-uuk úgy gondolja, hogy a német kormány által erőltetett, Törökországgal kötött migrációs egyezmény bukásra van ítélve.
A felmérésből kiderült továbbá, hogy a táradalom jelentős többsége – 72 százalék – támogatná a hadsereg bevetését belföldön, ha egy újabb terrortámadás történne Németország területén.

http://www.hidfo.ru/2016/08/tovabb-esett-angela-merkel-tamogatottsaga/

A Facebook, mint drog

is-facebook-the-latest-drug

…”Az fb egy energia vámpír, ami ráadásul még az irányítást is átveszi… Nagyon ügyesen, alaposan lett ez… megtervezve és aljasan kivitelezve, üzemeltetve…”

Ha valaki szintén eljut a Facebookig, ne gondolja azt, hogy bármiről is lemaradt volna. Annak ellenére, hogy jócskán elidőzhet ott, nem sok mindent kap cserébe. Legfeljebb a lelke mélyén bosszankodhat az elvesztegetett órák miatt. Ezen túl viszont még van más hátulütője is; az igazán lényeges dolgokra nem jut már időnk. Pl. személyesen vagy telefonon beszélni az igazi barátainkkal, családtagjainkkal.
A Facebook eltereli a figyelmet a fontos dolgokról és elveszi tőlük az időt. Azt a kevés és drága időt, amit ennél sokkal fontosabb és hasznosabb tevékenységgel tölthettünk volna el. Ráadásul cserében szinte semmit sem ad.
Az fb egy energia vámpír, ami ráadásul még az irányítást is átveszi. Miközben azt akarja elhitetni magáról, hogy ez egy KÖZÖSSÉGI oldal, aközben valójában elsilányítja és gyengíti az emberek közötti valódi kapcsolatokat. Valójában nem képes pótolni a telefonos és személyes kapcsolattartás a jó ismerősük és családtagok között. Max a földrajzi távolságot lehet vele gyorsan áthidalni időlegesen. Ez azonban eléggé felszínes kapcsolatra elegendő csak. A leselkedő veszélyekről már nem is beszélve.
Energia Vámpír
Nagyon ügyesen, alaposan lett ez (nem csak ez, ha nem minden ilyen típusú program) megtervezve és aljasan van kivitelezve, üzemeltetve.
Lényeg, hogy a lehető legkevesebbet kell használni, és akkor is jókora önfegyelemmel. Az emberek elsöprő többsége azonban nem ilyen, és ezt pontosan tudva ki is használják ezzel a csalival.
hate-facebookAmúgy az internetes játékok jó része is pontosan így működik, és hasonló módszerekkel operál. A hozzászokás, a függőség kialakulásának veszélye is fennáll mindegyik esetben. Virtuális pótlékot kínál a valódi kapcsolat, a valódi élmény, a valódi művelődés, önképzés, és a valódi sikerélmény helyett. (Akár az alkohol, vagy a drog.)
Ennyit a magukat hasznosnak beállító de ténylegesen romboló fb-ról és társairól.
Bár a mértéktelenség, a józan ész hiánya minden területen megbosszulja magát. Semmit sem lehet túlzásba vinni, következmények nélkül. (Sem a pihenést, sem a munkát, sem a kikapcsolódást, evést, sportot, ivást, gyógyszert. Semmit!)
A józan belátás, a mértékletesség, az EGYENSÚLY a valódi út, ez mindig meghozza a kívánt eredményt, a lélek békéjét, s mindig kifizetődik.
Egyensúly...
Fehér Farkas